Denetimli Serbestlik Sartlari Haberleri

Denetimli serbestlik nedir, nasıl uygulanır? Denetimli serbestlik türleri ve şartları

Çeşitli suçlarla tutuklanan ya da çıkarıldıkları mahkemede verilen karar sonucu mahkum olan kişiler, işledikleri suça ya da farklı durumlara göre çeşitli uygulamalardan yararlanabilirler. Denetimli serbestlik adı verilen sistem de bu uygulamalar arasında yer alır ve belli başlı şartlara bağlı olarak gerçekleştirilebilir.

Haber 2024-04-23 17:36:23

Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur? Denetimli serbestlikte başka şehirde imza atılabilir mi?

Denetimli serbestlik, belirli suçlardan hükümlü olan kişilerin, toplumda denetim ve gözetim altında cezalarını infaz etmelerini sağlayan bir ceza infaz yöntemidir. Bu yöntem, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını ve suç tekrarını önlemeyi amaçlamaktadır. Denetimli serbestlikten yararlanabilmek için yasalarda belirtilen bazı şartların sağlanması gerekir. Peki, Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur?

Haber 2024-04-22 23:46:58

Niğde'de yaklaşık 250 hükümlü denetimli serbestlik kapsamında kamu yararına çalışıyor

Niğde'de yaklaşık 250 hükümlü denetimli serbestlik kapsamında kamu yararına çalışıyor.

Yurthaber 2024-02-22 13:45:03

Hükümlüler tekstil atölyesinde meslek sahibi olacak

Tekirdağ’da hizmete açılan denetimli serbestlik tekstil atölyesinde mesleki yetersizlikten kaynaklı istihdamda sıkıntı yaşayan denetimli serbestlik altındaki öncelikli kadın yükümlülerin iş ve meslek sahibi olmaları için kurslar açılacak.

Yurthaber 2024-02-12 14:42:57

Denetimli serbestlik yükümlüleri Pendik'te okul boyadı

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün takibindeki yükümlüler, yarıyıl tatilinde Pendik'te okul boyadı.

Yurthaber 29-01-24 10:51

Bakan Tunç'un Türkiye'nin dünyadaki yargı sıralamasıyla ilgili sözleri gündem oldu! Bu bilgi hatalı dedi, Angola örneği ses getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı canlı yayında yargıyla ilgili tartışmalara değindi. "Türkiye'nin yargıya gücünde dünyada 116. sırada olduğunu söylüyorlar. Bu bilgi hatalı." diyen Bakan Tunç, "Türkiye'nin üstündeki ülkelerde Angola var. Türkiye'nin bu ülkelerin altında olması mümkün mü?" diyerek tepki gösterdi. Yeni yargı paketiyle ilgili de konuşan Tunç, "2 yıl ceza alan biri en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz." dedi.

Haber 20-01-24 12:29

ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz serbest bırakıldı

FETÖ üyeleriyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle hapis cezası alan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, tutuklu ve hükümlü olarak cezaevinde kaldığı süreler dikkate alınarak denetimli serbestlik kararıyla tahliye edildi.

Haber 27-11-23 19:29

Gazeteci Barış Pehlivan hakkında yeni gelişme! Denetimli serbestlik kararı …

Gazeteci Barış Pehlivan 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan yargılandığı davanın düşmesinin ardından avukatı Hüseyin Ersöz, Anadolu 4. İnfaz Hakimliği'ne dilekçe vererek denetimli serbestlik kararı verilmesini talep etti. Ersöz sosyal medya hesabından hakimlikçe, Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verildiğini açıkladı.

Haber 17-11-23 12:58

Kedi severken ezilen 2 yaşındaki çocuğun ailesi: Bu adam ceza alsın

Sultangazi'de 2 yaşındaki Muhammed Salih Kaya kedi severken otomobilin altında kalıp hayatını kaybetmişti. Olay anı güvenlik kameralarına yansımıştı. Kaya'nın ölümüne neden olan sürücü denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakıldı. Acılı anne ve baba, sürücünün serbest bırakılmasına isyan etti. 2 yaşında hayatını kaybeden Muhammed Salih Kaya’nın babası Yusuf Kaya, 'Biz bu haldeyken şahsa nasıl denetimli serbestlik veriliyor anlamıyorum' dedi.

Haber 17-09-23 18:02

Denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını paylaştı! Bakan Tunç: Tedbire 5 yıl ve daha az süresi kalanlar cezaevine dönmeyecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde denetimli serbestlik uygulamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Tunç, TBMM'de yapılan düzenlemeye değinerek "denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar, cezaevlerine geri dönmüş olacak. Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar" dedi.

Haber 01-08-23 14:11

Erzurum'da eski hükümlülerin istihdamına KUDAKA'dan destek

Erzurum'da eski hükümlülerin İŞKUR danışmanlığında istihdamı için İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) arasında sözleşme yapıldı.

Yurthaber 01-08-23 14:07

Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme! Yeniden cezaevine dönmeyecek

Kadir Şeker, Özgür Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker'in 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyeceği belirtildi. Kadir Şeker'in avukatı, "Kadir Şeker de 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ilgili açık cezai müdürlüğüne müracaat edecek. O da denetimli serbestlikle ayrılacak. Dolayısıyla Kadir'in de açık cezaevinde kalmayacağını ifade edebilirim" dedi.

Haber 20-07-23 10:11

'Af' iddiaları gündem olmuştu! Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Covid-19 iznindeki hükümlülere ilişkin düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Kabul edilen kanun teklifi bir ‘af’ düzenlemesi olmayıp, Covid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir” dedi.

Haber 14-07-23 08:00

SON DAKİKA | Adalet Bakanı Tunç duyurdu: O hükümlüler denetimli serbestlikten yararlanacaklar

Son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 08-07-23 00:02

Doğal gaz ithalatına serbestlik getiriliyor: Teklif Meclis'te! BOTAŞ da kapsama dahil edildi

Rekabetçi piyasa oluşturulması için doğalgaz ithalatına hem BOTAŞ hem özel sektör için serbestlik getirmeyi amaçlayan kanun teklifi TBMM'ye getirildi. Bu kapsamda doğalgaz ithalatına hem BOTAŞ hem de özel sektör tüzel kişileri açısından serbestlik getirilecek.

Finans 08-03-23 14:06

Beyzbol sopalı dehşette ceza belli oldu! İğrenç mesajları ortaya çıktı: Yapmazsam adam değilim

İzmir'de 2020 yılında kız arkadaşı Z.Ç.'yi beyzbol sopasıyla darbedip, hakarette bulunan, 1 yıl 3 ay hapse çarptırılan ardından denetimli tahliye edilen B. Ö., bu kez şantaj yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapse çarptırıldı. Savcı, iddianamede şüphelinin, Instagram hesabından genç kadını 'Gelmezsen ailene, mahallene, her yere. Yapmazsam adam değilim' diye mesaj atıp, elindeki fotoğrafları yaymakla tehdit ettiğini belirtti.

Haber 08-12-22 12:10

Açık cezaevi izinleri 2 ay uzatıldı

Açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin süreleri, 30 Kasım'dan itibaren 2 ay uzatıldı.

Haber 29-11-22 14:38

H tipi cezaevi nedir, kimler yatar? H tipi cezaevi hangi suçları kapsar?

Cezaevi, mahkeme kararıyla mahkûmlukları kesinleştirilmiş kişilerin cezası için gönderildikleri yerdir. Cezaevi çeşitleri bulunur ve bu çeşitlendirme harf sistemiyle yapılır. Cezaevi çeşitleri kapasiteye veya suç derecesine göre değişkenlik gösterir. Yüksek suçları işleyen mahkûmlar için güvenlikli cezaevleri bulunur. Yüksek denetimli olan H tipi cezaevine hangi suçları kapsar?

Haber 11-11-22 16:15

Malatya'da denetimli serbestlik hükümlüleri için kütüphane ve sosyal market açıldı

Kütüphaneye 2017'de trafik kazasında hayatını kaybeden Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adı verildi

Yurthaber 12-10-22 13:05

Denetimli serbestlik yükümlüsü çocuklardan dekoratif jel mum sergisi

Denetimli serbestlik yükümlüsü çocuklardan "dekoratif jel mum" sergisi

Yurthaber 30-09-22 10:34

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yükümlülere sosyal market

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yükümlülere sosyal market

Yurthaber 29-09-22 16:33

Bilecik'in coğrafi işaretli Çukurören biberinde 650 ton rekolte bekleniyor

Merkeze bağlı Çukurören köyünde 320 dekar alanda yetiştirilen acı biberin üretiminin artırılması ve pazarının genişlemesi için kurutma tesisi yapılacak - Köy Muhtarı Muhittin Dündar: - "Hasada başladık. İyi tarım uygulaması ile denetimli bir şekilde üretim yapıyoruz. Zararlı ilaç kullanılmaması konusunda üreticimizi uyarıyoruz"

Yurthaber 22-09-22 11:07

Küçükçekmece'de denetimli serbestlik yükümlüsü çocuklara mum yapma kursu açıldı

Küçükçekmece'de denetimli serbestlik yükümlüsü çocuklara mum yapma kursu açıldı

Yurthaber 01-09-22 11:40

Türkiye Satranç Federasyonu satrancın ilkokulda zorunlu ders olmasını hedefliyor

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay: - "Satranca yatırım yapmak aslında geleceğe yapmaktır' diyoruz ve okullarda satrancın zorunlu ders haline gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor" - "Yeni bir proje olarak denetimli serbestlik kapsamındaki çocuklara ve kadınlara satranç sınıfları açıyoruz ve oralarda antrenörlük hizmeti veriyoruz"

Yurthaber 01-09-22 11:32

Türkiye’de bir ilk! Devlet yerli ve milli kenevir tohumu satacak

Kenevir birçok alanda kullanılan verimli bir ürün olarak dikkati çekiyor. Ekimi, uyuşturucu ham maddesi olması dolayısıyla kötü niyetli kişilerlerce istismar edilmemesi için kontrol altına alınan ve 2016’dan bu yana denetimli olarak yetişen kenevir bitkisi için flaş bir açıklama geldi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Bitki Üretim Daire Başkanı Bayram Maviş, TİGEM’in ilk kez tescil edilmiş yerli ve milli kenevir tohumu satacağını açıkladı.

Finans 25-08-22 11:16

Döviz kuru nedir? Döviz kuru çeşitleri nelerdir?

Çapraz, reel, nominal ve efektif kur gibi türleri bulunan döviz kuru; bir ülkenin para biriminin, diğer ülkelerin para birimlerine olan değerinin katsayısıdır. Türkiye’de sabit, denetimli ve esnek piyasa gibi döviz kuru sistemleri kullanılmaktadır. Döviz kuru ne demek, parite nedir?

Finans 22-08-22 19:51

Büyük tartışmalara yol açıyordu! Biden imzaladı: 'Hayatlar kurtulacak'

ABD vatandaşlarının silah edinmesindeki serbestlik sık sık korkunç katliam ve cinayetlerin meydana gelmesine yol açıyor. ABD Başkanı Joe Biden tartışmalara yol açan bireysel silahlanma dikkat çeken bir karara imza attı ve yasanın kabul edilmesiyle 'hayatların kurtulacağını' dile getirdi.

Haber 25-06-22 16:51

Yolcu uçağında skandal! Diğer yolculara aldırış etmeden mastürbasyon yaptı: Cezası ağır oldu

Seattle’dan Phoenix’e giden bir yolcu uçağında herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. 3 saatlik uçuş sırasında çevresindeki diğer yolculara aldırış etmeden 4 kez mastürbasyon yapan Antonio Sherrodd McGarity isimli adam tutuklandı. McGarity’in 48 gün hapis ve 1 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Trend 28-05-22 14:42

Serbestlik ne demek? Serbestlik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Serbestlik kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Serbestlik ne demek?

Egitim 18-05-22 23:57

Denetimli ne demek? Denetimli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Denetimli kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Denetimli kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:48

Üniversiteli arkadaşlar mezuniyet planı yapıyordu! Savcılık itiraz etti, sürücü tutuklandı

Erzurum'da 11 Mayıs günü yolun karşısına geçmeye çalışan iki üniversiteli arkadaşa araç çarpmış, Nezahat Tanas ve Zeynep Bağrıyanık hayatını kaybetmişti. Genç öğrencilerin mezuniyet yemeği için bir restorana gitmek için yola çıktıkları öğrenilirken sürücü Osman K.'nin denetimli serbestlikle salıverilmişti. Yeniden gözaltına alınan Osman K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 14-05-22 14:58

Havzada açılan kuyular, Arin Gölü'nün su seviyesini olumsuz etkiliyor

Bitlis'in önemli sulak alanlardan biri olan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü'nde su seviyesi, iklimsel değişikliklerin yanı sıra havzada açılan çok sayıda kuyunun da etkisiyle giderek azalıyor - Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş: - "Yer altı suları denetimli şekilde kullandırılmalı. Bir çiftçi istediği yerde kuyu açabiliyor. Bu gelecek açısından bir risk"

Yurthaber 26-04-22 11:31

Zeynep'i 'başka erkeğin fotoğrafını beğendin' deyip beyzbol sopasıyla dövmüştü! Bir dava daha

İzmir'de 26 yaşındaki kız arkadaşı Zeynep Çetinkaya'yı beyzbol sopasıyla darp edip, hakarette bulunduğu gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapse çarptırılan ve denetimli olarak tahliye edilen 28 yaşındaki Berk Öcalan hakkında, bu kez 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 2020 yılında meydana gelen olayda Öcalan genç kadını, sosyal medya hesabından bir erkeğin fotoğrafını beğendiği için darp etmişti.

Haber 13-04-22 10:14

ABD pasaportlarında cinsiyet seçeneğine serbestlik

Bugünden itibaren ABD vatandaşlarının pasaport başvurularında cinsiyet hanesinde kadın ya da erkek seçeneğini işaretlemeleri gerekmeyecek. Başvuruda bulunanlar artık kendilerini kadın ya da erkek seçeneklerinin dışında ''X'' olarak da ifade edebilecek.

Haber 11-04-22 06:56

ABD Pasaportlarında Cinsiyet Seçeneğine Serbestlik

Amerikalılar pasaport başvurularında ve sosyal güvenlik kartlarının cinsiyet hanesinde kendilerini kadın ya da erkek seçeneklerinin dışında ‘‘X’’ olarak da ifade edebilecek. Yönetimin üçüncü seçenek kararı, Amerikalılar’ı trans bireylere karşı olan eyalet yasaları karşısında korumayı hedefliyor

Haber 31-03-22 21:41

Türkiye'ye iade edilmişti! Belçika'da 4 kadını öldüren şahsın tahliye edilmesiyle ilgili Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Belçika'nın Gent şehrinde dört kadını öldüren O.Ç. isimli kişinin cezasının infaz edilmediğine yönelik haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Mevcut infaz düzenlemeleri uyarınca 10 Kasım 2019 tarihi itibarıyla Denetimli Serbestlik Tedbiri Uygulanmak suretiyle, 10 Kasım 2020 tarihi itibariyle ise şartla tahliyesine karar verilerek infaz işlemleri tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Haber 15-02-22 19:46

Adliye, ceza infaz ve denetimli serbestlik personelinden can dostlara şefkat eli

Kars'taki çalışmaya gönüllü katılan memurlar, su borusu, bidon gibi plastik malzemelerden yaptıkları ve kentin farklı noktalarına yerleştirdikleri kaplara her gün yiyecek ve mama bırakıyor

Yurthaber 02-02-22 11:06

Ordu'da şehit babasını şoke eden olay: Pardon, biz yanlış yapmışız

Ordu'da 8 yıl önce karıştığı olayla ilgili yargılandığı davada aldığı hapis cezasını, denetimli serbestlik tedbiriyle çeken şehit babası Kenan Altuntaş (50), hakkında 'yakalama' kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen Altuntaş hakkındaki önceki yakalama kararının kaldırılmadığı anlaşıldı. Kendisinin 'Pardon' denilerek serbest bırakıldığını söyleyen Altuntaş, "Bu haksızlığı yapanlar için gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.

Haber 08-12-21 11:40

Yargıtay Başkanı Akarca, Denetimli Serbestlik Çalıştayı'nda konuştu:

"Tüm eleştirilere rağmen ceza infaz sisteminin başarı ölçütlerinden birisi de hiç şüphe yok ki hükümlülerin tahliye sonrasında yeniden suç işlememeleridir" - "Suç işleyen kişilerin toplumdan dışlanması ve topluma yabancılaşması halinde yeniden suç işleme oranı artar, bu durumdan da en çok toplum zarar görür"

Yurthaber 29-11-21 12:48

Cezaevlerinde Kovid-19 izinleri 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 5'inci Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifine, ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili madde ihdas edildi. Kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

Haber 24-11-21 07:53

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süresi uzatılıyor

Açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Kovid-19 izin süresi 31 Mayıs 2022'ye uzatılacak.

Haber 23-11-21 22:34

Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı? Mahkumların izinleri ne zaman bitecek? Gözler CTE’de!

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde, açık cezaevinde yatan mahkûmlar, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak üzere cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin süreleri değişmişti. Salgın şartları, virüsün yayılımını önlemek amacıyla izne çıkarılan açık cezaevinde yatan mahkûmların izinlerinin biteceği tarih açıklandı.

Haber 12-11-21 15:33

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE'den açıklama geldi

Çok sayıda kişi tarafından "Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?" sorusunun yanıtı bir süredir araştırılıyordu. Son olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada; açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki Kovid-19 izin süresinin 30 Kasım'da sona ereceğini bildirildi.

Haber 11-11-21 20:42

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Suça sürüklenen çocuklar için Çocuk Hizmetleri Büroları kurulacak - İnfazını konutta çeken çocuk ve kadınların ihtiyaçları karşılanabilecek - Denetim ve takiplerde teknolojik yöntemler kullanılacak

Yurthaber 10-11-21 16:32

Bazı Haitililer'e Sınırdışı Bazılarına Şartlı Serbestlik

ABD, Haitili göçmenlerin sınıdışı etmeyi hızlandırmak amacıyla Teksas eyaletinden Haiti'ye kalkan uçakları arttırıyor. Ancak aynı zamanda binlerce Haitili, 60 gün sonra göçmenlik dairesine başvurmaları taahhüdü karşılığında ABD içinde serbest bırakılıyor

Haber 22-09-21 23:04

Belediye personellerinin okuduğu 30 Ağustos zaferini anlatan şiiri tüyleri diken diken etti

Düzce Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde özel denetimli belediye otobüsünde farkındalık çalışması yaptı. Düzce Belediyesi çalışanları, 30 Ağustos Zaferinin 99. yıldönümü dolayısıyla okudukları şiirle dinleyenlerin tüylerini diken diken ederken, vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdiler.

Haber 30-08-21 09:16

Mide balonu obezite tedavisinde kullanılabilir mi?

Mide balonu, obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız, ilaçsız bir yöntemdir. Denetimli bir diyetle birlikte kilo kaybıyla ilişkili sağlık ve estetik faydaları elde etmenize yardımcı olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Haber 31-07-21 10:54

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri Resmi Gazete’de!

Açık cezaevi izinleri için gözler Adalet Bakanlığı’na çevrildi. Koronavirüs sebebiyle denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlar, yayımlanan son karar ile beraber 31 Temmuz tarihine kadar izinliydi. Temmuz ayının sonuna geldiğimiz günlerde ise Açık cezaevi izinleriyle ilgili araştırmalar da arttı. Açık cezaevi izinleri için yeni bir karar alınıp alınmadığı merak ediliyor.

Haber 30-07-21 15:28

Türkiye cezaevindekilerin nüfusa oranında Avrupa birincisi

Avrupa Konseyi için yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 1'i cezaevinde ya da denetimli serbestlik kapsamında bulunuyor.

Haber 08-06-21 17:09