Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi hakkında konuştu. Güncel bilimsel araştırma sonuçlarının 30 yıl içerisinde deprem olasılığının Marmara'da yüzde 47 olduğunu vurguladı. Görür, konuya ilişkin "Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun." dedi. Deprem olasılığının yeterince dikkate alınmadığını da vurgulayan Görür, "Ortada ne var Hükümet ile belediyenin kavgası var." sözleriyle isyan etti.
Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatları ve bölgede geçmişteki depremlerle fayın hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin eklendiğini açıkladı. Kutoğlu “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini görebilecek. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusu. Bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
Türkiye deprem gerçeği ile yüzleşmeye her gün ufak sarsıntılar yaşayarak devam ederken önemli bir gelişme de Bingöl’de yaşandı. Üç bakanlık öncülüğünde TÜBİTAK'ın desteklediği proje kapsamında araştırma ekibi aralarında Yedisu fay hattının da bulunduğu alanda toprağı kazarak inceleme yapıyor. Uzmanlar araştırmasında “Bir sonraki deprem ne zaman olur?” sorusuna yanıt arıyor. İşte son dakika deprem haberinin detayları…
Jeoloji Mühendisler Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, İzmir'de yaşanacak olası bir depremde denizin kentin içerisine gireceğini belirtti. Mevcut yapı stokunun eski olduğunun altını çizen ve "bunlar uzun vadede çözülmesi gereken şeylerdi ancak ne yazık ki yapılmadı" diyen Önalan ayrıca İzmir'de yaşanacak bir depremde zemin sıvılaşması yaşanacak ilçeleri de teker teker sıraladı.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz" açıklamasını yaptı.
Yerel seçimlerin ardından yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Muram Kurum, ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak. Kurum açıklamasında “Yegane önceliğimiz milletimiz, ilk işimiz depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız” dedi.
Tüm Türkiye, İstanbul Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili gelişmeleri sabah saatlerinden itibaren endişeyle takip etti, enkazdan acı haber geldi ve 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Enkazdan yaralı olarak çıkarılan Mikail Atlı yaşadıklarını depreme benzetip "Sabah önce bir sallandı. Uyandım, ne oldu diye pencereden dışarı bakayım derken daha çok sallandı, düştü bina" ifadelerini kullandı. "Evimiz başımıza yıkıldı" diyen Atlı "Bir kadın gördüm, ağzı, burnu kanlar içindeydi" dedi.
Küçükçekmece’de 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bina çökmesi sonrası İstanbul'daki sorunlu yapılar bir kez daha gündem oldu. Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Deprem bile gerekmeden yıkılabilen binalarımız var. İstanbul’da hemen hemen her sene 2-3 tane böyle olay yaşamaktayız. İstanbul'da 2 bin 3 bin binanın böyle olduğunu tahmin etmekteyiz. Bunlar saatli bomba gibi ne zaman patlayacağı belli olmayan fakat zamanı gelince de böyle facialara sebep olan bir durumla karşılaştırıyor" dedi.
Deprem uyarıları en çok merak edilen Prof. Dr. Naci Görür bu kez Manisa’daki deprem tehlikesi üzerine konuştu. Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirten Görür, söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Görür ayrıca, "Burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" dedi.
Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, çeşitli şirketler tarafından geliştirilen deprem erken uyarı sistemlerini eleştirdi. Görür, "Siz depremin zamanını, büyüklüğünü, yerini, depremi şiddetini ve olabilecek hasarı doğru tayin etmediğiniz sürece, bunu alacak insanları eğitmediğiniz sürece, nasıl davranacaklarını bilmedikleri sürece depremden daha fazla zarar verirsiniz. Bu erken uyarı sistemiyle 5-10 kişi kendini balkondan atarsa ne yapacaksınız? Bu iş, çocuk işi değil" dedi.
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun aktardığına göre, New York eyaletinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sismik faaliyetlerinde nadiren gerçekleştiği bölgedeki depremin merkez üssü Whitehouse Station olarak belirlendi. Deprem anını kaydedildiği bir sosyal medya gönderisinde halkın şaşkınlık içinde birbirlerine bağırarak ne olduğunu sorduğu görüldü.
Deprem her insan için son derece korkunç doğal afetlerden biridir. Deprem ülkesi olarak kabul edilen Türkiye’de birçok kez deprem yaşanmıştır. Binaların temellerinin sağlam olması için ise bazı teknik sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu teknik sistemlerden biri de radye temel sistemidir. Peki, radye temel nedir, ne işe yarar ve depreme dayanıklı mı?
Yalova açıklarında bu sabah saatlerinde meydana gelen deprem endişe yarattı. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından akıllara "İstanbul depremini tetikler mi, etkisi ne olur? Büyük deprem yaklaşıyor mu?" soruları geldi. Konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hem rahatlattı hem de uyardı. Prof. Dr. Ercan, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de tarih verdi.
Bursa'da 95 kilometrelik yeni bir fay hattı keşfedilmişti. Keşiften sonra tüm Türkiye, bu yeni fayın Büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini merak etmeye başladı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük depreme ne kadar süre kaldığını ve hangi bölgelerin doğrudan risk altında olduğunu değerlendirdi. Ersoy ayrıca İstanbul'da deprem yaklaştı mı sorusuna da korkutan bir yanıt verdi...
Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep’in bulunduğu deprem hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantep’e yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kollarının stresle yüklendiğini belirten Görür, "Ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz” dedi. Görür ayrıca, "Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Hakkari'de sık görülen depremlere değinerek, yaz aylarında kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Sağlam, "Bölgede kuzey-güney yönlü bir sıkışma var biliyoruz. Bölge deprem üretme potansiyeli olan yerlerden. Bu yıl yapacağımız çalışmalarla Yüksekova-Şemdinli fay zonunun aslında en son ne zaman deprem ürettiğini bulacağız. Bu hem Türkiye için, hem bizim için önemli bir bilgi olacak" dedi.
6 Şubat tarihin yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden Hataysporlu Christian Atsu, 1 yıl önce bugün attığı son golünün yıl dönümünde unutulmadı. İşte detaylar...
Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli"ne katıldı.
Hatay’da asrın felaketinin yerle bir ettiği mahallede deprem öncesi ve sonrası drone ile çekilen görüntüler yıkımın boyutunu gözler önüne serdi. Görüntüler yürek burktu. Drone pilotu Alper Şener ise "Ne yazık ki kadrajıma giren binaların hemen hemen yüzde 85’i yıkıldı" dedi.
Marmara Denizi'nde bir aydır meydana gelen küçüklü büyüklü sarsıntılar akıllara, beklenen büyük Marmara depreminin kapıda olduğu yönündeki endişeleri getirdi. Son olarak Gemlik Körfezi açıklarında 3,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Peki uzmanlar özellikle İstanbul konusunda tedirginlik yaratan olası Marmara depremi konusunda ne diyor?
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel de yıkılmıştı. 72 kişiye mezar olan otelle ilgili davanın duruşmasında tutuklu otel sahibi bir akılalmaz açıklamaya daha imza attı. Tutuklu sanık Ahmet Bozkurt "Dolayısıyla bana ve evlatlarıma atılan suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben işimi düzgün yaptım. Eğer 7.2 şiddetinde deprem olmasaydı binam yıkılmayacaktı" dedi.
Doğal afetlerde, afet yönetimi ve koordinasyonu oldukça önemlidir. Ülkemizde de sel, deprem, heyelan ve çığ gibi çeşitli doğal afetler meydana gelebilmektedir. Ülkemizde, özellikle de son zamanlarda gündemde olan doğal afetler nedeniyle halk arasında en çok adı geçen kuruluşlardan biri ise AFAD olmuştur. Bu noktada AFAD'ın ne demek olduğunun ve AFAD'ın açılımının anlatılması da önem taşır.
6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, deprem ve deprem hazırlıklarını Türkiye gündeminde tutmaya devam ediyor. Düzenlenen bir sempozyumda konuşan Naci Görür, 23 kentin fay üzerinde olduğuna dikkat çekerek "Ne belediye başkanının haberi var, ne valinin haberi var, ne hükümetin haberi var. Tehlikeyi söylemesek ‘ay ben korkuyorum. Bu hoca da söylüyor, ben korkuyorum.’ Kork ya, kork. Uyarmayacak mıyız? Bizim böyle bir bilim anlayışımız yok" dedi.
1999, 2011, 2020, 2023 ve beklenen diğer büyük depremler... Türkiye, depremi gündeminden ne yazık ki düşüremiyor. Acı hatıralarımıza yenilerini eklememek için deprem uzmanlarından her gün yeni bir uyarı geliyor. Depremle ilgili bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Bakan 1. ve 2. dereceden deprem riski altında yaşayanların oranını verdi.
Prof. Dr. Naci Görür 'Marmara depremi' için yine çok konuşulacak açıklamalar yaparak “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Marmara deprem tehdidi altında. Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir" dedi. "EYT'liler kadar olamıyor muyuz?" diyen Görür "Oy vereceğimiz partiye diyelim ki 'Benim yaşadığım yerleri deprem dirençli hale getireceksin'" ifadelerini kullandı.
Yer kabuğunun en üst bölümünde bulunan katmanlarda belirli bir süre içerisinde enerji birikimi olur ve bu enerji birden bire boşalır. Bu durum, yeryüzünün sallanmasına ve depremlerin yaşanmasına neden olur. Türkiye deprem açısından oldukça riskli bir bölgededir. Bu bölgede çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine neden olan birçok deprem olmuştur. Bu depremlerden biri 2023 Kahramanmaraş depremidir. Peki, 2023 Kahramanmaraş depremleri, hangi gün, saat kaçta, kaç büyüklüğünde oldu, ne kadar sürdü?
Yerin altında oluşan çatlamalar neticesinde birtakım kırılmalar meydana gelir. Bu kırılmaların yaydığı titreşimler dalga yayarak yerin üst kısmına ulaşır ve deprem denilen doğal afet durumu ortaya çıkar. Bu durum toprak parçası üzerinde yaşayan insanların sarsıntı hissetmesine sebebiyet verir. Depremin büyüklüğü ne kadar artarsa şiddeti o kadar fazla olur. Aynı zamanda ne kadar süre devam ettiği de bu noktada önem kazanır. Peki, deprem kaçtan sonra tehlikelidir? Kaçlık deprem yıkıcı olur?
Deprem, doğal afetlerden biridir. Yer kabuğunda çeşitli sebeplerden kaynaklı kırılmalar yaşanır ve bu sonun sonucunda deprem dediğimiz sarsıntılar ortaya çıkar. Dünyanın birçok noktasında depremler yaygın olarak meydana gelmektedir. Her sarsıntının şiddeti ve büyüklüğü farklı olmakla birlikte bu depremler farklı isimlerle de belirtilmektedir. Revize deprem de bu farklı deprem çeşitlerinden biridir. Peki, revize deprem nedir, ne anlama gelir?
Depremin ne zaman ve nerede olacağı hiçbir zaman bilinmez. Türkiye’de de çok fazla fay hattı bulunduğundan, ülkemiz de bir deprem ülkesi olarak karşımıza çıkar. Depremler kendi içerisinde birçok farklı bölüme ayrılır ve farklı isimlerle anılır. Öncü deprem de bu deprem çeşitleri arasında yer almaktadır. Peki, öncü deprem nedir ve nasıl anlaşılır?
Deprem, en büyük doğal afetlerin başında gelmektedir. Yer kabuğunda yer alan tabakaların birbirleri üzerinde basınç yapması neticesinde meydana gelen bu depremlerin bazıları tehlikeli olup pek çok yıkıma sebep olabilir. Deprem sonucu onlarca insan hayatını kaybedebilir veya enkaz altında kalabilir. Depremler de kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılır ve her bir depremin özelliği farklıdır. Artçı deprem de bu deprem türleri arasında bulunmaktadır. Peki, artçı deprem nedir ve neden olur?
Erzurum’un Oltu ilçesinde faciadan dönüldü. Çengelli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Yeşilyurt, ailesi ile evde uyurken büyük bir gürültü ile uyandı. Muhtar Yeşilyurt ve eşi, çocukları ile birlikte deprem olduğunu sanarak dışarı koştular ve dışarı koştuklarında evin balkon kısmında bakın ne gördüler!
Japon deprem uzmanı Joshinori Moriwaki İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı’nda depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "İzmir için deprem bekliyoruz diyebiliriz ve 6,5 diye söyleniyor" diyen Moriwaki depreme hazırlanılması durumunda hasarın yüzde 70 azaltılabileceğini söyledi. Peki ne yapılmalı? İşte detaylar...
İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için başlatılan proje kapsamında Söke'de açılan hendekte iki depreme ait jeolojik kanıt elde edildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Altunel, "Bu örnekleri yaş analizi için gönderdik. Yaş analizleri geldiğinde hangi fayın ne zaman, hangi büyüklükte deprem ürettiğine yönelik bilgimiz olacak." değerlendirmesini yaptı.
MasterChef All Star deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta mutfak kurdu. Yarışmacılar arasında yaşanan rekabet dikkat çekti. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun yönlendirmeleri doğrultusunda oynanan ödül oyununda ipler iyice gerildi. Kırmızı takımda yaşanan anlaşmazlıklar dikkat çekti. Tanya "Kırmızı takımdan çatırdama sesleri geliyor." dedi. Sergen'in kenara çekildiğini gören Somer Şef ise "Ne oldu yine mi küstün?" diyerek genç yarışmacıyı ti'ye aldı.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür katıldığı törende Doğu Anadolu Bölgesine dikkat çekerek, "Gözümüzü açtığımız zaman Doğu Anadolu'da 7 ve üstü deprem olup binlerce canımızı kaybedebiliriz." dedi. Depremlerin 13 milyon yıldır devam ettiğini ve devam edeceğini vurgulayan Görür, "Dünyanın iç yapısından dolayı deprem oluyor, ay ile güneşle, bulutla, sıcaklıkla, HAARP gemisiyle, Amerika'nın gemisi ve uçağıyla ne alakası var? İlgisi yok." ifadelerini kullandı.
6 Şubat deprem felaketinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Karabük fayına dikkat çekti. Prof. Naci Görür, "Kuzey Anadolu Fay hattı yılda 1 santimetre hareket ediyor. 500 senede 5 metre hareket ediyor. 5 metrelik bir hareket verirse o da 7 ve üzeri deprem üretir. Karabük fayı ise ne zaman deprem üretir bilmiyoruz. Eğer deprem üretirse 7'ye varan bir deprem üretebilir." dedi.
Faizsiz evlilik kredisi şartları ve tarihleri merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son Kabine Toplantısı sonrası 'yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteği' açıklaması geldi. Bahsi geçen uygulama yeni evlenen çiftler için önce pilot proje olarak deprem bölgesinde geçerli olacak. Peki, faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? 2023 faizsiz evlilik kredisi şartları neler?
Faizsiz evlilik kredisi hakkında beklenen açıklama son Kabine Toplantısı'nın ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Uygulama yeni evlenen çiftler için önce pilot proje olarak deprem bölgesinde geçerli olacak. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair sorgulama yapıyor. Peki, Faizsiz evlilik kredisi ne kadar, kaç ay vade olacak? 2023 Evlilik kredisi başvurusu ne zaman?
MasterChef'in 2018 şampiyonu Uğur Kardaş, All Star sezonuna katıldı. Uğur Kardaş, Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığı yayında söylediği sözler ve iddialar nedeniyle tutuklanmıştı. All Star yarışmasında bu sözleriyle ilgili özür diledi.
Malatya depremi son dakika araştırmaları hız kazandı. Depremi hisseden vatandaşlar az önce deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladılar. Malatya'da önce 4.8, ardından 4.5 ve son olarak 4.2 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiği açıklandı. Saat 16.39'da gerçekleşen depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. 12 Ağustos 2023 Kandilli ve AFAD son depremler listesine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.
Son günlerde peş peşe depremler meydana geldi. Malatya, Bingöl, Antalya, Konya, Elazığ ve Diyarbakır'da yaşanan depremler paniğe yol açtı. Katıldığı canlı yayında programında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin çevredeki faylara stres transferi yaptığını, yaşanan depremlerin stres transferinin sonucu olduğunu aktardı. İstanbul depremiyle ilgili de konuşan Prof. Dr. Görür, "İşin sonundayız" yorumunu yaptı.
Müge Anlı ile Tatlı Sert yeni sezon tarihi hakkında araştırmalar yoğunlaştı. Geçtiğimiz sezon hem deprem bölgesine yaptığı yardımlar hem de çözdüğü cinayetlerle adından sıkça söz ettiren Müge Anlı'nın yeni bölümleri büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, Müge Anlı ne zaman başlıyor? Müge Anlı ile Tatlı Sert yeni sezon tarihi belli mi? İşte tüm merak edilenler...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'daki 'Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma töreninde konuştu. Bakan Özhaseki, "Depreme karşı sağlam, güvenilir konutlar yapacağız. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. 8-9 şiddetinde bile olsa deprem anında evimizden çıkmayacağız. Yok efendim alelacele yap, gel şuraya. Ne olacak? Sen buna da göz yum. Yok arkadaşlar. Göz yummadan, tavizsiz şekilde gideceğiz. Bunu yapacağız" açıklamasında bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları!
Şili ikin ligi mücadelesinde Deportes Recoleta ile Deportes Temuco arasında oynanan karşılaşmada oldukça ilginç bir an yaşandı. Karşılaşmanın 41. dakikasında 5.6 şiddetinde deprem meydana gelirken hakem oyunu durdurmak zorunda kaldı. İşte detaylar...
Son dakika haberi: 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yeni faciaların önüne geçilmesi amacıyla atılan adımlara bir yenisi eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgeleriyle ilgili alınan yeni yasak kararını duyurdu. Buna göre; fay hatları üzerinde yapılaşmaya artık izin verilmeyecek. Özhaseki konuşmasında söz konusu yasağın yasalaşabileceğinin de sinyalini verdi.
Deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği son dakika açıklaması sonrası merak konusu oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin detayları aktardı. Peki, deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutları hangi tarihte teslim edilecek?
Deprem felaketi Türkiye’de değer artışı haritasını değiştirdi. Kira ve satılık konut fiyatları bakımından en fazla değerlenen listeye Karadeniz bölgesinden 5 şehir birden listeye girdi. İstanbullunun yakınlıktan dolayı tercihi olan Kırklareli ve Edirne ise ilk sıralarda yer aldı. En düşük kira artışı Adana’da gözlemlenirken, kiralık konut fiyatı ortalaması düşük olan il 4 bin 476 TL ile Düzce oldu.
Kabine Toplantısı kararları ile ilgili son dakika açıklamasının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor. Yapılacak ikinci toplantıda enflasyonla mücadeleden deprem konutlarının inşasına kadar birçok konu görüşülecek. Asgari ücret, memur ve emekli zammı konularının ise gündeme gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Kabine Toplantısı saat kaçta, ne zaman yapılacak? 14 Haziran 2023 Kabine Toplantısı konuları neler?
Son dönemde Türkiye'de irili ufaklı depremler meydana geliyor. 6 Şubat Maraş Depremleri'nden sonra bu depremlerin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Özellikle hafta sonu farklı illerde meydana gelen depremler, beklenen büyük İstanbul depremini tetikler mi sorusunu akıllara getirdi. Bu depremler büyük bir depremin habercisi olabilir mi? Profesör Doktor Şükrü Ersoy merak edilenleri yanıtladı. İşte tüm detaylar...
Kabine toplantısı ile ilgili aramalar hız kazandı. 28 Mayıs Pazar günü yapılan seçim sonucunda tekrar cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, yeni dönem öncesinde son kez kabineyi topladı. Kabine toplantısında taşerona kadro, deprem bölgesi konutları, ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların ele alınması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, başladı mı? 31 Mayıs 2023 Kabine Toplantısı gündem maddeleri neler?