Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneği yeniden uzatıldı. Ancak uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin tekrar başvuru yapması gerekiyor. İşte detaylar…
Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.
Hava durumu ile ilgili son dakika uyarıları geldi. Meteoroloji özellikle deprem bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparken Türkiye genelinde ise etkisini gösterecek yeni bir soğuk hava dalgasının olduğu belirtildi. Pazartesi günü İstanbul’da 21 dereceye kadar çıkacak sıcaklıkların Çarşamba günü 5-6 derecelere gerilemesi bekleniyor. İşte hava durumu ile ilgili son dakika haberinin detayları…
İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalara devam ediyor.
İŞKUR TYP başvuruları hakkında detaylar merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından işini kaybedenlere İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20 bin kişiye hızla istihdam sağlanacağı açıklandı. Peki, Deprem bölgelerinde TYP alımları ne zaman? İŞKUR TYP başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte tüm ayrıntılar...
Deprem felaketinden sonra deprem bölgesi olan Diyarbakır’da insanlar korku nedeniyle evlerine dahi giremezken fırsatçı ev sahipleri kiralara yüzde 100 zam yaptı. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Yüksek fiyat kabul edilemez” deyip tepki gösterdi. Ağır hasar raporu çıkan evini taşımak için harekete geçenler, kiraları yükselten ev sahipleri yüzünden ev bulamadı. Vatandaşlar kiraların iki katına çıktığını, 2+1 evlere 10 bin TL istendiğini söyledi ve ‘Deprem fırsatçılara yaradı’ dedi.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'a getirilen 7 bin 753 yaralıdan 6 bin 366'sı taburcu edilirken, 1387 depremzedenin tedavisi sürüyor.
Deprem bölgesinde yaşanan birçok hastalık bulunuyor. Yetersiz kaynaklar ve hijyen eksikliği bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelmesine neden olabilir. Enfeksiyon uzmanı deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemleri paylaştı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Öte yandan bu büyük felaketten etkilenen depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonu ile yürütülen yardım faaliyetlerine spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da destek veriyor. Peki deprem bölgesine uzaktan yardım nasıl sağlanır, neler yapılabilir ve nereye başvurulur?