Deprem Toplanma Alanlari Haberleri

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta 3.9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 2024-10-24 21:32:19

7.2’lik deprem uyarısı! Risk büyük dedi ve anlattı... Artçılar 30 bini aştı, 4 fay hattının deprem üretme kapasitesine sahip olduğu ortaya çıktı

Bölgedeki zemin aktivitesinin sürüyor dedi, depreme çağrı yaptı! DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir depreminin 4'üncü yıl dönümüne yaklaşırken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Artçı depremlerin sayısı 30 bini aşıyor ve 7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip 4 fay bulunuyor! Sözbilir, "İzmir için en büyük deprem tehlikesini oluşturuyor" demişti. İşte o fay hatları...

Haber 2024-10-24 13:16:59

CHP terör saldırısının ardından olağanüstü toplanma kararı aldı!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Gerçekleştirilen terör saldırısının ardından CHP, olağanüstü toplanma kararı aldı.

Haber 2024-10-23 18:51:56

'O il denilince aman diyorum, aman dikkat' Kahramanmaraş'ı örnek gösterdi! Çarpıcı deprem uyarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Prof. Dr. Oğuz Çelik, "Marmara Denizi'nde ve devamında olacak bir deprem, Tekirdağ'ı çok fazla etkileyecek. Buna yapı stoku hazır değil. Bakın Kahramanmaraş'taki, Adıyaman'daki, Gaziantep'teki yapı stoku neyse aslında Türkiye'deki yapı teknolojileri birbirine çok yakın" dedi. Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik "Tekirdağ deyince aman diyorum, aman dikkat" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-10-22 14:07:48

DEM Parti'den Bahçeli'ye ilk yanıt: ‘Bu kadarını beklemiyorduk’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında kullandığı sözler Ankara kulislerinde adeta deprem etkisi yarattı. DEM Parti de Bahçeli’nin açıklamalarının ardından verdiği ilk tepkide şaşkınlığını gizlemeyerek "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı" yorumunu yaptı.

Haber 22-10-24 12:37

Siyasette özlenen görüntü! CHP'li Başkan AK Partili Bakana teşekkür etti

Siyaset gündeminde, son dönemin özlenen görüntülerinden birinin verilmesi dikkat çekti. Deprem felaketinde en çok yara alan illerin başında olan CHP'li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, katıldığı canlı yayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a şehre yönelik çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Haber 21-10-24 12:39

SON DAKİKA | Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! Vatandaşlar panikle sokaklara çıktı

Son dakika deprem haberi: Kahramanmaraş'ta korkutan bir deprem meydana geldi. Saat 14.41'de merkez üssü Dulkadiroğlu ilçesi olan deprem kısa süreli panik yarattı. AFAD söz konusu depremin büyüklüğünü 4.4 olarak duyurdu.

Haber 19-10-24 15:02

AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre; Akdeniz'de saat 10.08'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 19-10-24 10:32

Yeni Malatyaspor, ligden çekilme talebini yineledi! ''Tesislerde kalamıyoruz, çok kötü durumdayız

Trendyol 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un başkanı Şahin Altunok, Malatya merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ligden çekilme isteğini duyurmuştu. Bugün oynanan Ankaragücü maçından 3-0 mağlup ayrılan Malatyaspor, TFF'ye ligden çekilme kararını hatırlatarak beklediklerini ifade etti.

Spor 18-10-24 23:13

Deprem Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor... Malatya İkizce'de yeni bir yaşam alanı kuruldu! Bakan Kurum: Bize durmak yok!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki deprem olmuştu. Ağır hasar gören bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile yeni yaşam alanları kurulmaya devam ediliyor. Depremden etkilenen Malatya'da ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor; şu ana kadar 10 bin 679 aile yeni evlerine kavuştu. Bakan Murat Kurum, Malatya'nın İkizce ilçesindeki yapımı tamamlanan konutları paylaştı.

Finans 18-10-24 10:23

Malatya ve Sivas depremleri herkesi tedirgin etti! AFAD Başkanı son durumu açıkladı

AFAD Başkan Okay Memiş Sivas ve Malatya depremleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Deprem bölgesinde yaptıkları saha taramasında herhangi bir can kaybının olmadığını bilmelerinin kendileri için en önemli unsur olduğunu anlatarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Haber 17-10-24 19:41

Dünkü depremin ardından Yeni Malatyaspor Başkanı duyurdu: ''Ligden çekilmek istiyoruz!''

Trendyol 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un başkanı Şahin Altunok, Malatya merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ligden çekilme isteğini duyurdu. Kulüp, resmi internet sitesinden yayımladığı bir bildiriyle bu talebini ileten Altunok, kentteki depremin takım üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak çekilme kararını açıkladı. İşte detaylar...

Spor 17-10-24 14:24

Son dakika | Şimdi de Sivas sallandı! Depremin büyüklüğü açıklandı: AFAD'dan açıklama geldi

Son dakika haberi: Sivas'ta deprem oldu. Deprem Tokat, Ordu, Malatya, Giresun başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. AFAD'dan gelen açıklamaya göre depremin büyüklüğü 4,7. Dakikalar sonra ise Sivas bu kez 4,1 ile sallandı. Depremler nedeniyle Sivas'ta eğitime ara verildi.

Haber 17-10-24 11:39

Deprem üstüne deprem! Malatya'daki 5,9'luk sarsıntı sonrası 194 artçı oldu... Bakan Yerlikaya: 249 vatandaşımız etkilendi

Malatya'da dün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 194 tane de artçı sarsıntı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu bilgiyle birlikte depremden 249 vatandaşın etkilendiğini belirterek son durumu açıkladı.

Haber 17-10-24 11:20

Valilik açıkladı! Malatya'da okullar yarın da tatil edildi

Malatya'da, Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında kentte okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Haber 16-10-24 22:25

Tereddüt etmese belki de hayatta olmayacaktı... Deprem anında panik yapan şahıs kendini aşağı bırakmaktan son anda vazgeçti

Malatya'da merkez üssü Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Olay sonucunda 3 binada kısmi çökme yaşanırken, can kaybı bildirilmedi. Deprem anında panik yapan bir kişi, iş yerinin balkonundan atlamaktan son anda vazgeçti. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Öte yandan hamile bir kadın da depreme evinin balkonunda yakalandı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Haber 16-10-24 15:34

Balık tutarken 5.9'luk depreme yakalandı! Dağdan kayalar koptu... O anları kaydetti

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, doğuda çok sayıda ilde hissedildi. Panik yaratan depremin ardından yeni görüntüler de gelmeye devam ediyor. Uzmanların uyarılar yaptığı ve artçı sarsıntı beklentilerini açıkladığı depremden sonra Elazığ'da bir vatandaşın balık tutarken depreme yakalandığı ve dağlık alandan kayalıkların koparak aşağıya indiği anları kaydettiği görüldü.

Haber 16-10-24 13:50

Malatya'da yaşanan 5.9'luk depremin ardından telefon operatörlerinden destek tarife açıklaması geldi

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre Malatya Kale merkezli 5.9'luk deprem yaşandı. Depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrası ulaşım ve iletişimde herhangi bir sorun olmadığını açıkladı. Telefon operatörleri ise Malatya'daki kullanıcılarına ücretsiz tarifeler tanımladı.

Haber 16-10-24 13:18

Naci Görür ve Osman Bektaş uyarmıştı! Malatya'da meydana gelen 5.9'luk depremi öngörmüşler

Dakikalar önce meydana gelen Malatya depreminin uyarısı aylar öncesinden yapılmış! Uzman isimlerden Naci Görür ve Osman Bektaş, Malatya'nın ciddi deprem tehlikesi altında bulunduğunu defalarca kez ifade etmiş.

Haber 16-10-24 11:53

5.9'luk deprem sonrası korkutan görüntüler! Dağlardan toz bulutları yükseldi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşadı. Büyük deprem çevredeki birçok ilden ve Adıyaman'dan da şiddetli bir biçimde hissedildi. Deprem anında Adıyaman'ın Tillo ilçesinde ve Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Eskiköy köyünde dağlardan yükselen toz bulutlarının görüntüleri ise izleyenleri korkuttu. İşte o anlar!

Haber 16-10-24 11:51

Malatya depremi canlı yayına da yansıdı: ‘Aman yarabbi, hala devam ediyor! Korkunç!’

Malatya’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem yerel yayın yapan televizyon kanallarının canlı yayınlarına da yansıdı. Canlı yayında depreme yakalanan sunucu “Of! Aman yarabbi! Hala devam ediyor korkunç! Arkadaşlar jenerik mi girsek?” diyerek yaşadığı büyük korkuyu yayına yansıttı. İşte canlı yayındaki o anlar…

Haber 16-10-24 11:38

Malatya'daki depremden saniyeler önce... Telefonuna bakan paniğe kapıldı! Farklı illerden aynı anda deprem bildirimleri geldi

Malatya'da meydana gelen deprem panik yarattı. AFAD depremin merkez üssünün Kale ilçesi ve büyüklüğünü 5.9 olarak duyurdu. Söz konusu deprem çevre illerden hissedilirken, aynı anda çeşitli illerden telefonlara gelen 'deprem bildirimleri' vatandaşları korkuttu.

Haber 16-10-24 11:34

Birçok il sallandı, uzmanlar aynı noktaya parmak bastı! Depremin artçıları olacak mı? Riskli bölgeleri sıraladı '3 bin yıldır kırılmayan fay' detayı

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, pek çok ilde hissedildi ve vatandaşlarda panik yaratacak sarsıntıya neden oldu. Depremin ardından gözler uzmanlara çevrildi. Deprem uzmanları depremin büyüklüğüyle alakalı aynı noktaya parmak basarak "Hasar verebilecek bir deprem" ifadelerini kullandı. Peki, bu depremin artçıları olacak mı? Başka depremler bekleniyor mu? Hangi bölgeler risk altında? Uzmanlar artçılara da vurgu yaptı. İşte '3 bin yıldır kırılmayan fay' detayı...

Haber 16-10-24 11:21

SON DAKİKA | Malatya'daki 5.9'luk deprem sonrası bölgeden ilk görüntüler geldi!

Son dakika: Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de yoğun bir şekilde hissedildi. Deprem sonrası gelen ilk görüntülerde vatandaşların büyük panik yaşadığı görüldü. Sosyal medya kullanıcıları da yaşadığı panik anlarını paylaştı. İşte gelen ilk görüntüler ve yorumlar!

Haber 16-10-24 11:17

Son dakika! Şiddetli depremin merkez üssü Malatya! AFAD büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı... Diyarbakır,Elazığ ve çok sayıda şehir sallandı

Son dakika haberi: Deprem bölgesi olan Elazığ ve Diyarbakır'da şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. Çevre illerde depremi hissederken sosyal medyada birçok kullanıcı yaşadığı paniği dile getirdi. AFAD depremin merkez üssünü Malatya büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Depremin ardından Elazığ ve Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da son duruma da açıklama yaptı.

Haber 16-10-24 10:52

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 15-10-24 20:10

Sivas'ta korkutan deprem! AFAD büyüklüğünü duyurdu

Sivas'ta 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın duyurduğu verilere göre deprem saat 14.17'de Gürün'de yerin 11 kilometre altında gerçekleşti.

Haber 15-10-24 14:35

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Elazığ'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada "Herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Haber 15-10-24 00:17

Şırnak Valiliği'nden 'eylem' kararı! 3 gün yasak olacak

Şırnak Valiliği, 15 Ekim'den geçerli olmak üzere 3 gün süreyle kent genelinde açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Haber 14-10-24 21:27

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Adana'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 14-10-24 00:42

Gece yarısı 7,2'lik deprem uyarısı! Hem Erzurum hem Afyonkarahisar sallandı, Prof. Dr. Ercan tehlikeye iki haritayla dikkat çekti

Afyonkarahisar'da gece yarısından sonra gerçekleşen deprem üzerine Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan tedirgin edici bir uyarı geldi. 4,4 büyüklüğündeki depremin "önemli" olduğunu söyleyen ve "uyarıcı" olduğunu belirten Ercan, tarif ettiği noktanın 7,2'lik bir depreme gebe olduğunu belirtti. Ercan, uyarısındaki "kırıkların diriliğinin göstergesi" detayıyla da dikkat çekti. Erzurum'daki depreme de değinen Ercan "Bölgenin gerilmekte olduğunun bir belirtisidir" dedi.

Haber 13-10-24 09:56

Afyonkarahisar'da 3.14'te korkutan deprem! Valilikten açıklama geldi

Afyonkarahisar'ın merkezinde saat 03.14'te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 13-10-24 07:11

SON DAKİKA | Bartın'da deprem! İstanbul, Zonguldak, Karabük ve çevre illerde de hissedildi... 1968 yılı akıllara geldi: Tsunami olur mu?

Son dakika haberi: Bartın'da korkutan bir deprem meydana geldi. Amasra açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 4.8 olarak duyurdu. Saat 10.16 sıralarında meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Amasra Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama geldi. 1968 yılındaki depremi hatırlatan deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Tsunami olur mu?" sorusuna yanıt verdi.

Haber 11-10-24 10:29

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakü'de anlattı: 3 ayda her deprem şehrine üçer kez gittim 60 bin temel attık!

Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Murat Kurum, göreve başladıkları günden bu yana en büyük fokuslarının deprem bölgesindeki konutları bitirmek olduğunu söyledi. Gazeteci Kenan Taş'a röportaj veren Murat Kurum; deprem bölgesinde 3 ayda 60 temel attıklarını belirtti.

Finans 10-10-24 14:39

Naci Görür olası Marmara depremi hakkında konuştu: Ülkenin bugünkü enflasyonunu hayır duasıyla anarız

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi hakkında konuştu. Güncel bilimsel araştırma sonuçlarının 30 yıl içerisinde deprem olasılığının Marmara'da yüzde 47 olduğunu vurguladı. Görür, konuya ilişkin "Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun." dedi. Deprem olasılığının yeterince dikkate alınmadığını da vurgulayan Görür, "Ortada ne var Hükümet ile belediyenin kavgası var." sözleriyle isyan etti.

Haber 09-10-24 15:53

Deprem Ağı'ndan gelen 'Afganistan'da 10 büyüklüğünde deprem' bildiriminin aslı ortaya çıktı!

Geçtiğimiz gece Deprem Ağı uygulamasından gelen 'Afganistan'da 10 büyüklüğünde deprem' bildirimi tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Bildirim sosyal medyada gündem olurken işin aslı bir süre sonra ortaya çıktı.

Haber 07-10-24 11:23

Son dakika | Çanakkale'de deprem hissedildi! Ege Denizi'ndeki sarsıntı için peş peşe açıklamalar

Son dakika haberi: Çanakkale açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD'dan depremle ilgili açıklama geldi.

Haber 06-10-24 15:23

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Adana'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Son dakika deprem haberi: Adana'da saat 13.04'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 06-10-24 13:23

Suç makineleri dışarıda! Haber olmuyorsa katiller serbest! Rabia Naz, deprem müteahhitleri, Narin, çeteler... İşte adaleti sorgulatan olaylar

Adalet nedir? Toplumsal birliktelik içerisinde eğer bir kişi başka bir kişinin hürriyetine, haklarına zarar veriyorsa yargı burada devreye girer, girmelidir. Türkiye'de son dönemde adaletle ilgili ciddi sorunların olduğu kamuoyunda en çok tartışılan konular arasında. Toplum vicdanını, adalete bakış açısını rahatsız eden olaylar silsilesi bitmiyor. Son olarak Taksim'de bir genç kızı istismar etmeye çalışan iki sapık serbest bırakıldı. Tepkilerin ardından Adalet Bakanlığı, gözaltı kararı verdi.

Haber 04-10-24 15:53

TÜİK AÇIKLADI! Devletin bütçe açığı arttı! Sebebi deprem oldu... 1 trilyonda fazla!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı genel devlet açığını açıkladı. TÜİK, açıkladığı verinin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'ya oranı 2023 yılında %4,8 oldu. Bu açığın sebebi ise hanehalkına ve işyerlerine yapıaln deprem yardımlarının olduğu belirtildi.

Finans 04-10-24 10:09

Son Dakika: Konya'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika... AFAD'ın verilerine göre saat 08:57'de Konya'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı.

Haber 04-10-24 09:22

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Marmara ile ilgili korkutan uyarı: 7.8’lik deprem üretebilir

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'dan korkutan uyarı geldi. Tatar, "İzmit Depremi ile 1912 Mürefte (Şarköy) depremleri arasındaki alan henüz kırılmadı. Kırılmanın mekanizmasına göre 7.2’den 7.8’e kadar çıkabilecek büyüklükte bir deprem üretebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 03-10-24 18:23

AFAD duyurdu! Konya'da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'ın verilerine göre, Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem saat 00.56 sularında ve yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

Haber 02-10-24 01:13

SON DAKİKA! İzmir'de deprem! AFAD açıkladı, Ege açıklarında 4 büyüklüğünde sarsıntıyla sallandı

AFAD'ın geçtiği bilgiye göre İzmir Karaburun açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber 01-10-24 15:25

Altay Bayındır'ın Manchester United kariyeri sona erdi! İngiliz devinden deprem etkisi yaratan hamle...

Kariyerine Manchester United'da devam eden fakat istediği forma şansını bulamayan Altay Bayındır'a bir kötü haber daha geldi. İngiliz devi, yedek kaleci takviyesi yapmak için girişimlere başladı ve bu durumu Altay Bayındır'a bildirdi.

Spor 30-09-24 18:06

Bakan Kurum 100 bininci deprem konutuna misafir oldu:Her buluşmamız ailemizden birini ziyaret etmek gibi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay temasları kapsamında 100 bininci konutu teslim alan Damlı ailesini yeni evlerinde ziyaret etti.

Finans 30-09-24 13:36

Almanya'da bir inşaata denk gelen Türk'ün paylaşımı gündem yarattı! Üstelik deprem riski bile yok

Almanya'daki bir inşaatı görüntüleyen Türk'ün paylaşımı kısa sürede sosyal medya kullanıcıları arasında popüler oldu. Almanya’da bir inşaat işçisi inşaatta kullanılan demirlere dikkat çekerek, "Adamların attığı demire bakın arkadaşlar görüyor musunuz?" dedi. O anlara sosyal medyadan yorum yağdı.

Trend 28-09-24 17:03

Prof. Dr. Naci Görür o ili işaret etti! 'Zemin sıvılaşması'nın altını çizerek uyardı: Büyük depremler olabilir

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin en büyük gerçeği olan deprem konusundaki uyarılarına devam ediyor. Görür, son olarak zemin sıvılaşması bulunduğunu belirttiği o il hakkında "Aktif fay hatları​ bu bölgede yoğunlaşmış durumda ve büyük depremler üretme potansiyeline sahip." dedi.

Haber 28-09-24 11:38

Utanıyorum diyerek uyardı, iki ili işaret etti! Deprem uzmanı Ahmet Ercan: Yeri yanlış!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, çarpıcı uyarılarda bulundu. Özellikle iki ile dikkat çekerek olası tehlikelere karşı uyarılarda bulunan Ercan, "Gördüğüm en güzel ve en çarpık yapılaşan kent, utanıyorum. Bilim adamı uyarır, görevimiz uyarmak" dedi. Ercan, iki ilin de yanlış yerde şehirleştiğini belirtti.

Haber 27-09-24 08:29