Dermaplaning Nedir Haberleri

Kuyruklu yıldız nedir, kaç yılda bir görülür? Kuyruklu yıldız özellikleri

Kuyruklu yıldız, Güneş Sistemi'nde hareket eden ve büyük oranda buz, toz ve gazdan oluşan gök cisimleridir. Güneşe yaklaşınca ısınarak erir ve buharlaşır. Kuyruk kısmı da Güneş rüzgarlarının etkisiyle oluşur. Peki, kuyruklu yıldız nedir, kaç yılda bir görülür? Kuyruklu yıldız özellikleri nelerdir?

Haber 2024-10-24 16:18:13

Nobel Ödülü nedir, kimlere verilir? Nobel Ödülü alanlar ve Nobel Ödülü alan Türkler

Nobel Ödülü, 1895 yılında Alfred Nobel tarafından kurulan ve her yıl farklı alanlarda üstün başarı gösteren kişilere verilen uluslararası bir ödüldür. Nobel, ölümünden sonra bıraktığı vasiyetle bu ödüllerin verilmesini sağlamıştır. Bu ödül, uluslararası alanda büyük bir prestije sahip olup kazananlar kariyerlerinde önemli bir ivme kazanırlar. Peki, Nobel Ödülü nedir, kimlere verilir? Nobel Ödülü alanlar ve Nobel Ödülü alan Türkler kimlerdir?

Haber 2024-10-24 16:11:54

Ajda bilezik nedir, özellikleri nelerdir? Ajda bilezik modelleri

Simli, sedefli, motifli modelleri mevcut olan ajda bilezikler; ince, sağlam, günlük kullanıma uygun yapısıyla en çok rağbet gören ziynetlerdendir. İlgili ürün farklı materyallerden üretilebildiği gibi değişkenlik gösteren ağırlık seçeneklerine sahiptir. Buna ek olarak ajda bileziklerin tasarım özelliklerine göre çeşitli unsurların dikkate alınmasıyla fiyatlandırıldığı görülür. Altın materyalinden üretilen bu bileziklerin yatırımlık olarak alınan işçilikli veya işçiliksiz seçenekleri vardır.

Finans 2024-10-24 10:10:26

İstihare duası nedir, nasıl yapılır​? İstihare duası Türkçe okunuşu, Arapça​ okunuşu ve anlamı

İstihâre, sözlükte "hayırlı olanı dileme" anlamına gelir. Bu kavram, bir kişinin almak istediği bir kararın veya gerçekleştirmek istediği bir eylemin, kendisi için hayırlı olup olmadığını öğrenmek amacıyla uygulanan bir ibadettir. Peki, istihare duası nedir, nasıl yapılır?

Haber 2024-10-23 18:39:11

İETT Otobüsüm nerede​? uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

"Otobüsüm Nerede" uygulaması, toplu ulaşım kullanıcıları için önem taşır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, otobüslerin nerede olduğu bilgisinin anlık olarak takip edilebilmesi, yolcuların zaman yönetimi açısından kritik bir avantaj sağlar. Peki, İETT "Otobüsüm nerede?" uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Haber 23-10-24 18:36

Baskı balata nedir, bittiği nasıl anlaşılır? Baskı balata biterse ne olur​?

Baskı balata, aracın güç aktarım sisteminde kritik bir işlev üstlenir ve düzgün çalıştığından emin olmak sürüş güvenliği açısından büyük önem taşır. Arızalanması durumunda hem performans düşer hem de güvenlik riske girer. Bu nedenle, araçtan gelen uyarı sinyallerini dikkate almak ve bakımını ihmal etmemek gerekir. Peki, baskı balata nedir, bittiği nasıl anlaşılır?

Haber 23-10-24 18:33

Q-Switch lazer nedir, ne işe yarar? Q-Switch lazer nasıl uygulanır?

Cilt lekeleri, pek çok bireyin deneyimlediği yaygın bir durumdur ve bu durum, kişinin görünümünü önemli ölçüde etkileyebilir. Bu lekeler, bireylerin kendine güvenini sarsarak sosyal etkileşimlerini bile olumsuz etkileyebilir. Bu kapsamda, Q-Switch lazer nedir, ne işe yarar?

Kadin 23-10-24 18:30

Serbest piyasa ekonomisi nedir, nasıl çalışır? Türkiye serbest piyasa ekonomisine ne zaman geçti?

Serbest piyasa ekonomisinin en önemli unsurları arasında arz ve talep faktörleriyle gönüllük hususu yer alır. Bu kapsamda sistemin alıcılarla satıcılara esnek bir ortam oluşturduğu ve fiyat etkenini esas aldığı belirtilmelidir. Bunun yanı sıra serbest piyasa ekonomisinin önemli kuralları vardır. Türkiye ise bu ekonomik modeli benimseyen ülkelerden biridir.

Finans 23-10-24 11:26

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı üzerine herkes merak ediyor: Umut hakkı nedir? MHP'li isim açıkladı! 22 Ekim bir milattır

Devlet Bahçeli'nin terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki ezber bozan çağrısının ardından partisinden gündem yaratacak bir 'milat' çıkışı geldi. Bahçeli'nin 'umut hakkı' uygulamasını işaret etmesi üzerine 'Umut hakkı nedir?' sorusu gündem oldu. Merak edilen sorunun yanıtıyla ilgili açıklama bu kez MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Peki Bahçeli'nin sözünü ettiği 'umut hakkı' nedir? İşte MHP'nin 'umut hakkı' ve 'milat' açıklaması...

Haber 22-10-24 13:46

Çok tartışılan 'Umut hakkı' nedir? Prof. Dr. Ersan Şen açıkladı

MHP lideri Devlet Bahçeli, bebek katili Abdullah Öcalan hakkında tarihi çağrıda bulundu. Bahçeli, Öcalan'ın tecridinin kaldırılması durumunda "Gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" deyip 'umut hakkı' uygulamasına işaret etti. Mynet'e konuşan Prof. Dr. Ersan Şen'den ise Bahçeli'ye tepki geldi. Peki Bahçeli'nin Öcalan için "Umut hakkından yararlansın" diyerek sözünü ettiği 'umut hakkı' nedir? İşte 'umut hakkı' ile ilgili merak edilenler...

Haber 22-10-24 12:33

Gusto ve gusto sahibi olmak ne demek? Gustosuz nedir, ne anlama gelir?

Türkçe kelime bakımından zengin diller arasında yer alır. Başka dillerden dilimize geçen kelimeler de dilimizi zengin kılar. Her kelimenin de bir anlam karşılığı bulunur. Kelimelerin gerek günlük yaşamda konuşurken gerekse yazılı bir metin hazırlarken doğru bir şekilde kullanılabilmesi için anlamlarını bilmek gerekir.

Egitim 22-10-24 11:32

Google Akademik (Google Scholar) nedir, ne işe yarar? Google Akademik (Google Scholar) nasıl kullanılır?

Google Akademik, Google'ın araştırma yapan kullanıcıları için hizmet veren bir platformudur. Dünya üzerinde yayınlanan akademik makaleleri incelemenin mümkün olduğu bu platform, araştırma yapmak isteyenler tarafında kullanılır. Araştırmacılar, hem akademik yayınları hem makaleleri hem de bilimsel çalışmaları Google Akademik ile bulabilir.

Haber 22-10-24 11:18

Uydu telefonu nedir, nasıl çalışır? Uydu telefonu yasal mı?

Genel olarak çok yönlü antenlerle donatılan uydu telefonları, bir uydu üzerinden yayın yapan cep telefonlarıdır. Yerleşik uydu teknolojisi ile çalışır ve dünya çapında hemen her noktada kullanılır. Bu da cep telefonlarının yanı sıra uydu telefonlarının cep telefonu hücrelerinin olmadığı yerlerde bile çalışabildiği anlamına gelir. Peki, uydu telefonu yasal mı?

Haber 22-10-24 11:16

Fayda kelimesinin eş anlamlısı nedir? Faydanın eş anlamlısı

Dil bilgisi konuları arasında bulunan konu başlıkların biri eş anlamlı sözcüklerdir. Yazım biçimleri ile okunuş tarzları birbirinden farklı olmasına karşın mana yönünden aynı ya da benzer kabul edilen sözcükler, anlamdaş kelime olarak tabir edilmektedir. Dilimizde birçok farklı kelime vardır. Bu kelimelerden biri fayda sözcüğüdür. Bu sözcüğün aslı kadar eş anlamlı karşılığı da sıkça kullanılır. Peki, fayda kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 19:02

Cümle kelimesinin eş anlamlısı nedir? Cümlenin eş anlamlısı

Türkçe derslerinde birçok farklı konu başlığı işlenmektedir. Bu konu başlıklarından biri anlamdaş (eş anlamlı) sözcüklerdir. Benzer ya da aynı manaya gelen sözcükler, anlamdaş olarak tanımlanır. Bu sözcükler asıl kelimenin yerine geçtiği için ortaya çeşitli cümleler çıkabilmektedir. Dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden biri cümle sözcüğüdür. Bu sözcüğün de birçok kelimede olduğu gibi anlamdaş karşılığı vardır. Peki, cümle kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 19:01

Ev kelimesinin eş anlamlısı nedir? Evin eş anlamlısı

Dil bilgisi konuları içerisinde yer alan konu başlıklarından biri sözcükte anlam konusudur. Bu konu bünyesinde bulunan alt başlıklardan biri de anlam ilişkisi yönünden kelimelerdir. Anlam ilişkisi yönünden incelenen kelimeler de kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılır. Bunlardan biri eş anlamlı yani anlamdaş sözcüklerdir. Dilimizde anlamdaş karşılığı kullanan pek çok sözcük vardır. Bu sözcükler arasında ev kelimesi de mevcuttur. Peki, ev kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 19:00

Çürük kelimesinin eş anlamlısı nedir? Çürük eş anlamlısı

Türkçemiz kelime sayısı açısından değerlendirildiğinde en zengin diller arasında gösterilmektedir. Dilimizi var eden birçok farklı sözcük çeşidi vardır. Bu sözcük türlerinden biri eş anlama sahip kelimelerdir. Mana bakımından aynı, yazım ve okunuş yönünden ise farklı olan sözcükler, dil bilgisine göre eş anlamlı sözcük olarak sınıflandırılmaktadır. Çürük kelimesi de eş anlama sahip kelimelerden biridir. Peki, çürük kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 18:58

Okul kelimesinin eş anlamlısı nedir? Okulun eş anlamlısı

Türkçemiz sözcük sayısı yönünden epey geniş bir hazneye sahiptir. Kimi sözcüklerin zıt anlamlıları varken kimilerinin ise eş anlamlı karşılıkları vardır. Sözcüklerin zıt anlamlıları kadar eş anlamlı yani anlamdaş karşılıklarının da bilinmesi son derece önemlidir. Dilimizde yaygın olarak karşımıza çıkan kelimelerden biri okul sözcüğüdür. Bu sözcüğün eş anlamlısı da en az kendisi kadar sık kullanılmaktadır. Peki, okul kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 18:56

Acemi kelimesinin eş anlamlısı nedir? Aceminin eş anlamlısı

Dilimizi kelime bakımından zengin tutan etkenlerden biri eş anlamlı sözcüklerdir. Yazım şekli ve okunuşları birbirinden farklı olup anlam yönünden benzer nitelikler taşıyan sözcükler, eş anlamlı (anlamdaş) olarak adlandırılır. Dilimizde birçok sözcüğün eş anlamlısı vardır. Bu eş anlamlı kelimeler asıl sözcüğün yerine kullanılabilmektedir. Acemi kelimesi de eş anlamlısı yaygın olarak kullanılan sözcüklerden biri olmaktadır. Peki, acemi kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 18:55

Hediye kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hediyenin eş anlamlısı

Türkçemizde birçok farklı sözcük türü mevcuttur. Bu sözcük türlerinden biri dilimizde bulunan kelimelerle aynı anlamı taşıyan eş anlamlı sözcüklerdir. Anlamdaş olarak da tabir edilen bu kelimeler, cümlelerin daha zengin görünmesini sağlamaktadır. Eş anlamlı sözcükleri bilmek, cümle çeşitliliğinin artmasında da büyük etkendir. Dilimizde eş anlamlısı çok sık karşımıza çıkan kelimelerden biri hediye sözcüğüdür. Peki, hediye kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 18:54

Misafir kelimesinin eş anlamlısı nedir? Misafirin eş anlamlısı

Dil bilgisi konuları arasında pek çok önemli konu başlığı bulunmaktadır. Bu konu başlıklarından biri eş anlamlı kelimelerdir. Kimi kelimelerin eş anlamlı karşılığı bulunurken bazılarının ise olmayabilmektedir. Dilimizde çok sık kullanılan sözcüklerden biri misafir kelimesidir. Bu kelimenin eş anlamlısı da gerek günlük sohbetlerde gerekse yazışmalarda karşımıza çıkabilmektedir. Peki, misafir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 21-10-24 18:53

Serbest piyasa nedir, özellikleri nelerdir?

Arz ve talep dengesiyle rekabet unsurunu temel alan serbest piyasada alıcılarla satıcılar arasındaki anlaşmalar gönüllülük faktörüne göre şekillenir. Çünkü bu ortamda işletmelerle tüketicilerin esnek bir şekilde ticari faaliyetleri yürütmeleri mümkündür. İlgili ortamın özellikleri açıklandığında ise serbest piyasanın ticari faaliyetler ve kaynaklar üzerindeki etkisi anlaşılır.

Finans 21-10-24 14:16

Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir?

Farklı mahkemelerde veya devlet dairelerinde hukuki konulara dair işlemlerin takip edilmesinde görev alan avukatlara yapılması gereken ödemelerin minimum seviyeleri vardır. Bu tutarlar Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi adı verilen yönetmelik kapsamında açıklanır. Türkiye Barolar Birliği tarafından her yıl güncel olarak duyurulan asgari ücret sınırları, yasal konulara ilişkin durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin, haklarını savunan avukatlara ödemesi gereken tutarları yansıtır.

Finans 21-10-24 13:25

Kim Milyoner Olmak İster'deki Sergen Yalçın sorusu yarışmacıyı 500 bin TL'den etti! Sergen Yalçın'ın tam adı nedir?

Oktay Kaynarca'nın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 500 bin TL değerindeki soruda, Sergen Yalçın'ın tam adı yarışmacıya soruldu. Yarışmacı soruyu bilemedi.

Magazin 21-10-24 07:36

Talus kemiği nedir? Talus kemiği neden ağrır, neden şişer?

Talus kemiği, ayak bileğinin önemli bir bileşeni olup ayağın üst kısmında yer alır. Vücut ağırlığını ayağa aktararak hareketi kolaylaştıran talus kemiği, bacağın kaval kemiği ve baldır kemiği ile birleşerek ayak bileğini oluşturur. Bu kemikte ağrı ve şişlik, genellikle travma burkulma kırıklar veya eklemdeki kıkırdak aşınmasından kaynaklanır.

Haber 20-10-24 17:26

H vitamini eksikliği neden olur? H vitamini eksikliği belirtileri ve tedavisi

H vitamini diğer adıyla biotin B grubu vitaminlerinden biridir ve B7 vitamini olarak da bilinir. Metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur. Özellikle karbonhidrat yağ ve proteinlerin parçalanarak enerjiye dönüştürülmesinde önemlidir. H vitamini eksikliği çeşitli nedenlerle gelişir ve şüphesi olan kişilerin bir sağlık uzmanına danışması önemlidir. Peki, H vitamini eksikliği neden olur? H vitamini eksikliği belirtileri ve tedavisi nedir?

Haber 20-10-24 17:23

Mavi dil hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Mavi dil hastalığı insanlara bulaşır mı?

Mavi dil hastalığı, özellikle sığır ve koyun gibi hayvanları etkileyen viral bir hastalıktır. Genellikle sivrisineklerden bulaşır. Mavi dil hastalığı hayvanlarda ateş, şişlik ve mavi renk dil gibi yan etkilerle görülür. Peki, mavi dil hastalığı insanlara bulaşır mı?

Haber 20-10-24 17:21

H vitamini nedir, ne işe yarar? H vitamini nelerde var? H vitamini faydaları

H Vitamini, B7 vitamini ve biotin olarak da bilinir. Suda çözünen bir B vitamini olan bu vitamin enerji üretiminde ve protein metabolizmasında önemlidir. En yaygın bilinen özelliği ise cilt, saç ve tırnak sağlığını desteklemesidir. Peki, H vitamini nedir, ne işe yarar? H vitamini nelerde var? H vitamini faydaları nelerdir?

Haber 20-10-24 17:20

Şakayık nedir, nasıl yetiştirilir? Şakayık çiçeği hikâyesi ve anlamı

Şakayık, gösterişli çiçekleriyle bilinen uzun ömürlü bitkilerdendir. Özellikle bahçelerde hem estetik hem de duygusal anlamlar yüklenerek yetiştirilir. Birbirinden güzel renkleriyle dikkat çeken şakayık, özellikle de evde ve bahçelerde yetiştirilmek istenen bitkiler arasında yer alır. Peki, şakayık nedir, nasıl yetiştirilir? Şakayık çiçeği hikâyesi ve anlamı nedir?

Haber 20-10-24 17:18

Giresun Sendromu nedir? Giresun Sendromu belirtileri ve tedavisi

Giresun Sendromu, dünyada ilk kez Türkiye’de, Giresun'da tespit edilen ve organların vücut içinde yer değiştirmesiyle karakterize edilen nadir bir hastalıktır. Sendrom belirtileri arasında nefes darlığı, hâlsizlik gibi durumlar olabilir. Peki, Giresun Sendromu nedir? Giresun Sendromu belirtileri ve tedavisi nedir?

Haber 20-10-24 17:09

Deviasyon ameliyatı nedir? Deviasyon ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Deviasyon ameliyatı, burun boşluğunda bulunan burun perdesinin düzeltilmesi amacıyla yapılan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat anestezi ile yapılır. Deviasyon ameliyatının amacı nefes alma zorluğunun giderilmesidir. Peki, deviasyon ameliyatı nedir? Deviasyon ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Haber 20-10-24 17:06

Doom Spending nedir, ne anlama gelir? Doom Spending sendromu hakkında her şey

Doom Spending, ekonomik koşullarla ilişkili olarak insanların harcama alışkanlıklarındaki değişiklikleri tanımlayan bir terimdir. Harcama bozukluğu olarak da adlandırılan bu sendromun pek çok nedeni ve buna bağlı sonucu olabilir. Peki, Doom Spending nedir, ne anlama gelir?

Haber 20-10-24 17:03

Kredi kartı yapılandırma nedir, nasıl yapılır? Kredi kartı yapılandırma şartları

Bir takvim yılı içerisinde 90 gün boyunca kredi kartı borcunun asgari ödemesi yapılmadığı takdirde toplam tutarın yapılandırılması gerekir. Bu seçenekten yararlanan banka müşterilerinin geri ödemeyi yeni bir plan çerçevesinde tamamlamaları uygundur. Kredi kartı yapılandırma sürecinde geçerli olan vade sayısı, faiz oranı ve taksit tutarı gibi değerlerse BDDK tarafından kararlaştırılan güncel yönetmeliğe göre belirlenir.

Finans 19-10-24 13:58

Çin kestanesi nedir, nasıl anlaşılır? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir? Çin kestanesi zararları

Şekerinden haşlanmışına birçok farklı formda tüketilebilen hatta yemeklere de konulan kestanenin dünya çapında farklı türleri de bulunur. Bazı kestanelerin insanlar tarafından tüketilmesi ise doğru değildir. Normalde hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi de bunlardan biridir. Peki, Çin kestanesi nasıl anlaşılır? Çin kestanesi zararları nelerdir?

Yemek 19-10-24 02:17

Satürasyon nedir? Satürasyon düşüklüğü ne anlama gelir? Satürasyon normal değerleri

Kişilerin kanlarında belli miktarlarda oksijen yer alır. Kanda bulunan oksijen düzeyi, insan yaşamını riske atmayacak oranlarda bulunmalıdır. Aksi takdirde acil bir durum söz konusudur ve hemen müdahale edilmelidir.

Haber 18-10-24 23:00

Amuse-Bouche nedir, nasıl yapılır? Amuse-Bouche tarifleri ve örnekleri

Gastronomi dünyası, birbirinden farklı lezzetler ve incelikli tekniklerle dolu zengin bir doku sunar. Bu çeşitliliğin en dikkat çekici unsurlarından biri olan "Amuse Bouche," Fransız mutfağının zarif ve yaratıcı dokunuşlarını yansıtır. Genellikle MasterChef gibi yemek programlarında sıkça karşılaştığımız bu küçük tadımlıklar, aslında şeflerin sanatsal yeteneklerini ve malzeme bilgisini ortaya koyduğu lezzetli ürünlerdir. Peki, Amuse-Bouche nedir, nasıl yapılır?

Yemek 18-10-24 18:59

Histerektomi nedir, neden yapılır? Histerektomi ameliyatı

Kadınların üreme sistemlerinde üreme hücreleri, genel olarak yumurta ve cinsiyet hormonlarını üretmekle görevlidir. Üreme organları, yumurta hücresinin aynı zamanda erkek üreme hücresi ile bir araya gelmesi sonucunda meydana gelen döllenmiş yumurtanın gelişimi için de uygun bir ortam hazırlamaya yardımcı olur. Peki, histerektomi nedir, neden yapılır?

Haber 18-10-24 18:49

İbra ve ibra etmek ne demek? İbra edilmek nedir? TDK'ya göre anlamları

Kelime bakımından oldukça zengin bir dil olan Türkçe'de her kelimenin bir anlam karşılığı bulunur. Özellikle günlük yaşamda çok fazla kullanılmayan kelimelerle karşılaşıldığı zaman bu kelimelerin anlamları oldukça merak edilir. Günlük yaşamda çok kullanılmayan fakat hukuki bir terim olan ibra kelimesi de bu kelimeler arasında yer alır. Son zamanlarda anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerin başında ibra kelimesi gelir.

Egitim 18-10-24 16:57

Akdi faiz nedir​? Akdi faiz anapara faizi mi? Akdi faiz hesaplama​

Bankaların müşterilerine sunduğu ürünlerden olan kredi kartlarının aylık dönem ödemeleri bulunur. Hesap ekstresinde çıkan aylık dönem borcunun minimum asgari tutarı ödendiğinde arda kalan tutara faiz işletilir. Bu yasal ücretin akdi faiz olarak adlandırıldığı görülürken, azami oranlarının ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklandığı söylenmelidir. Ancak bankaların kredi kartlarıyla nakit çekimlerine uyguladıkları akdi faiz yüzdesi, açıklanan azami oranlardan daha düşük olabilir.

Finans 18-10-24 13:13

M Çiçeği Virüsü 18 ülkeye yayıldı! Ölenlerin sayısı bini geçti... Belirtileri ve tedavi yöntemi nedir?

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) M Çiçeği Virüsü (Mpox) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kıta genelinde 1100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Virüs, Afrika'nın 18 ülkesine yayılırken, vaka sayısı 42 bini geçti.

Haber 17-10-24 22:52

KPSS ÖABT nedir? KPSS ÖABT kaç soru, kaç dakika?

KPSS, tam adı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı, her yıl birçok kişiye iş istihdamı sağlamaktadır. Kamu kurumlarında ve kuruluşlarında devlet memuru olma amacı ile girilen bu sınavda kişilerin belli bir puan elde ederek çeşitli devlet memuru görevlerinde istihdam edilmesini sağlamak hedeflenmiştir. Peki, KPSS ÖABT nedir? KPSS ÖABT kaç soru, kaç dakika?

Haber 17-10-24 20:12

DHBT nedir, kimler girebilir? DHBT sınavına girmek için KPSS'den kaç puan almak gerekir? DHBT sonuçları ve başvuru

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısa adı ile KPSS, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilir. Bu sınav sonucunda sınava giren ve beli puanlar alan kişiler için kamuya ait kurum ve kuruluşlarda çeşitli alanlarda istihdam alanları sağlanır. Peki, DHBT nedir, kimler girebilir? DHBT sınavına girmek için KPSS'den kaç puan almak gerekir?

Haber 17-10-24 19:41

HTS kaydı nedir? HTS ne demek? HTS açılımı

İşlenen çeşitli suçların faillerini tespit edebilmek ya da suçu işlediği düşünülen kişinin suçunun netleşebilmesi ve ispat edilebilmesi için çeşitli kanıtlara ihtiyaç vardır. Bu kanıtlar farklı kaynaklar aracılığıyla elde edilebilir. HTS kayıtları da bu kaynaklardan biridir.

Haber 17-10-24 19:19

Oda termostatı nedir, ne işe yarar? Oda termostatı nasıl takılır?

Oda termostatları özellikle son zamanlarda popüler bir hâle gelen ve kombi ile entegre bir şekilde çalışan cihazlardır. Ülke genelinde en çok kullanılan ısıtma yöntemi doğal gaz olduğundan dolayı faturalarda pratik çözümler aranır. Oda termostatı da kalorifer üzerinden ısı sistemini kontrol ettiği için enerji tüketiminin önüne geçilebilir ve daha ekonomik olabilir.

Haber 17-10-24 14:44

Önlisans derecesi nedir? Önlisans derecesi İngilizce ne?

Önlisans, genellikle 2 yıl süren bir yükseköğretim programıdır ve daha çok meslek odaklı eğitim sunmaktadır. Önlisans diploması alan kişiler, doğrudan çalışma hayatına atılabilir ya da lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Önlisans derecesinin İngilizce karşılığı "Associate's Degree"dir.

Egitim 17-10-24 14:41

L koltuk nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir? L Koltuk ve köşe koltuk arasındaki farklar

Koltuklar model ve çeşitlerine göre farklı isimlendirilir. L koltuk, dik açıyla birleşerek L harfini andıran bir tasarıma sahiptir. Birleşik yapıda olan L koltuk modern görüntüsü ve ergonomik tasarımıyla sıklıkla tercih edilir. Farklı renk, boyut ve model seçenekleri olan koltuk, köşe takımlarıyla sıkça karıştırılır. Peki, L koltuk nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir? L Koltuk ve köşe koltuk arasındaki farklar neler?

Haber 17-10-24 13:21

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kontrolünde ve denetiminde verilen eğitimler ve yapılan uygulamalar, öğrencilerin çeşitli haklarını korumak amacıyla olduğu kadar, öğretmenlerin de gelişimleri ve mesleklerinde ilerlemeleri gibi hedefleri de kapsar. Bu doğrultuda, birçok düzenleme içeren ve Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) adıyla da bilinen Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun ne olduğu, maddelerin nelerden oluştuğu ve Resmî Gazete'de yayımlanıp yayımlanmadığı merak edilmektedir.

Haber 17-10-24 00:55

4857 sayılı İş Kanunu nedir? 4857 sayılı İş Kanunu'na göre işçinin sahip olduğu haklar nelerdir?

Bir iş yerinde kişiler, çeşitli görevlerde ve farklı sigorta türleri altında çalışabilir. Yapılan sözleşmeye dayalı olarak çalışan gerçek kişiler işçi, işçi çalıştıran tüzel ya da gerçek kişiler ise işveren tanımı altında yer alır. İş Kanunları hem çalışanların hem de iş verenlerin haklarını korumakla yükümlüdür.

Haber 16-10-24 22:29

Gerçeküstü nasıl yazılır? Gerçeküstü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kuralları dilimizde bulunan sözcükleri doğru ve akıcı kullanabilmemiz yönünden iyi kavranılması gereken kuralların başında gelmektedir. Dilimizi var eden ve farklı özellikleri ile ön plana çıkan çeşitli sözcük kalıpları vardır. Bu sözcükler yanlış yazıldığında iletişimde ciddi problemler ortaya çıkabilmektedir. Dilimizde yaygın olarak imla yanlışı yapılan sözcüklerden biri gerçeküstü kelimesidir. Peki, gerçeküstü nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 16-10-24 17:22