İstanbul Üniversitesi, hakkındaki 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanan İBB Başkanı İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının, "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar vermişti. Süreçle ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu diplomaların İşletme Fakültesi Dekanlığınca üniversitenin veri tabanından silineceği öğrenildi. İşlemin ise bayram tatilinden hemen sonra yapılacağı belirtildi.
Sosyal medyada AK Partili eski akademisyen Selam Öğüt'ün paylaşımına tepki yağdı. Diploması iptal edilen Prof. Dr. Aylin Saybaşılı'ya öğrencilerin destek videosunu paylaşan Öğüt "Önlerine konulana sorgusuz sualsiz inanıyorlar" dedi. Bu paylaşıma "Selman biz senin doçent oluşuna giden mail trafiğini izledik ya hep beraber, sende hiç utanma yok mu?" yanıtı verildi.
İstanbul Üniversitesi'nin 28 kişinin diplomalarını iptal etmesinin ardından, İstanbul, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri öğrencileri sokağa döküldü. Bir başka boykot ise Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Öğrenciler Ekrem İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilen hocaları Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Saybaşılı'yı yalnız bırakmadı.
Dün başlatılan çifte soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önceki gün de diploması iptal edilmişti. Diploma iptal kararıyla ilgili olarak birçok açıklama gelirken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ilginç bir eyleme imza attı. İptal kararına tepki gösteren Eşki, kalabalığın karşısında üç diplomasını da yakarak, "Hiçbir diplomanın hükmü kalmamıştır" dedi.
Dün sabah gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önceki akşam saatlerinde 27 kişiyle beraber diploması iptal edilmişti. İstanbul Üniversitesi'nin diplomaları iptal etme gerekçelerine ulaşıldı. Gerekçeler içinde FF not almalar, ortalamalar ve kontenjan dışı kayıtlar yer aldı. İşte isim isim iptal gerekçeleri...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite diplomasının iptalinin ardından bu sabah polis operasyonuyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İmamoğlu'na "suç örgütü lideri" suçlaması yöneltildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve parti yetkilileri, Vatan Caddesi'nde İmamoğlu'na destek vermek için toplandı. Çelik, "Kolluk güçleri bu suça alet ediliyor" dedi.
Son dakika... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı. Evinde polis araması yapılan İmamoğlu, polis eşliğinde önce sağlık kontrolüne götürüldü. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca aralarında gazeteci ve iş insanlarının da bulunduğu 100’e yakın gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. Operasyonun, Medya A.Ş. ve Kent Uzlaşısı ile ilgili olduğu kaydedildi. Başsavcılık açıklamasında ise 'Örgüt lideri' ifadesi dikkatlerden kaçmadı.
İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dışında 27 kişinin daha diplomasını "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal ettiğini açıkladı. İmamoğlu ile aynı dönemde geçiş yapan diplomaları iptal edilen 27 kişiden bazılarının da isimleri belli oldu. Diploması iptal edilenler arasında iş dünyasından tanınmış isimlerin de olması dikkat çekti.
İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından iptal edilmesinin ardından Yılmaz Özdil canlı yayında 18 Mart detayına dikkat çekti.
İmamoğlu'nun diploma kararı Türkiye'nin gündeminde! Siyaset dünyasından peş peşe açıklamalar geldi. En çok merak edilen açıklamalardan biri de DEM Parti'den geldi. DEM Parti adına açıklamayı yapan Eşbaşkan Tülay Hatimoğlulları oldu.
Son dakika haberi: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diploması iptal edildi. İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun diplomasını" yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal ederken; kararın ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kameraların karşısına geçti ve adeta rest çekti. 86 milyonun adaletine inandığını belirten İmamoğlu, "Bu yolda ben yılmam, yorulmam. Daha fazla koşacağım" dedi.
Son dakika haberi... İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verdi. İmamoğlu, bu kararın ardından lise mezunu sayılacağı için Anayasa'nın 101. maddesi gereğince Cumhurbaşkanı adayı da olamayacak. İstanbul Üniversitesi'nden de kararın ardından bir açıklama geldi. Karar sonrası Ekrem İmamoğlu kararın hukuksuz olduğunu ifade etti.
İstanbul Üniversitesi'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ilk açıklama geldi. Özel, "Buradan bize motivasyon çıkar. Başka bir şey çıkmaz. İdari yargıdan döneceğine inanıyoruz." dedi.
İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verdi. Karar sonrası siyasilerden tepkiler peş peşe gelmeye başladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasında usulsüzlük olduğuna dair başlatılan soruşturmada İstanbul Üniversitesi'nin kararını verdiği iddia edildi. Kulislerde İstanbul Üniversitesi'nin yatay geçişte usulsüzlük olduğunun tespit edildiğine dair yazı yazdığı ve İmamoğlu'nun diplomasının iptal edileceği konuşuluyor. Peki İmamoğlu'nun diploması iptal edilirse ne olacak? Aday olamayacak mı? İşte detaylar...
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Abdülkadir Selvi'nin yazısını okudunuz mu? Diplomanız iptal edilirse yerinize Dilek İmamoğlu mu geçecek?' sorusuna cevap verdi. İmamoğlu, "Canım ben onu okumayı bırakalı yıllar oldu, sana da tavsiye ederim" dedi.
Son dakika haberi: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.
Diploma tartışması sürüyor! CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Diplomanın iptalinden medet ummak, bu ülkeyi yönetenlerin aciziyetinden başka bir şey değil. Ekrem İmamoğlu'ndan ne kadar çok korktuklarını, bizim yürüttüğümüz ön seçim sürecinin ne kadar kıymetli olduğunu gösteren bir şey. Tayyip Erdoğan'ın rakibinden nasıl korktuğunu, rakibini ekarte etmeye çalıştığını gösteren bir durumdur" dedi.
CHP lideri Özgür Özel, son dönemde yaşanan diploma tartışmalarıyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan korktuğunu göstergesidir yorumunda bulundu. İmamoğlu'nun diplomasının iptaliyle alakalı da Özel, "Mümkün değil" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, son günlerde tartışma konusu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili bir kez daha harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki 'sahte diploma' soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi'nden belge talebinde bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin "resmi belgede sahtecilik" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporun detayları ortaya çıktı. Raporda yer alan ifadelerde "İlgilinin (İmamoğlu) yatay geçiş yaptığı 1990 yılında University College of Northem Cyprus'ın (UCNC) YÖK tarafından tanınan üniversitelerden biri olmadığı yatay geçiş yapılabilecek üniversiteler arasında olmadığı anlaşılmıştır" denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diploma soruşturması kapsamında ifade verecek. 26 Şubat'ta ifade vermesi beklenen İmamoğlu'nun 5 Mart'ta ifade vereceği öğrenildi.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçime tek aday olarak girmeye hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonrası YÖK'ün İmamoğlu'nun diplomasını iptal ettiğine dair iddialar bir anda gündem olurken; CHP'den jet açıklama geldi.
MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli bir adım daha geldi. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti. Yönetmelikte yapılan yeni değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanırken düzenlemeler arasında öğretmen ve yönetici eğitimleri, öğrenci nakilleri, diploma işlemleri, yabancı uyruklu öğrencilerin denklik süreci, devamsızlık koşulları ve disiplin tedbirleri yer aldığı görüldü.
Pek çok şeyin sahtesinden sonra şimdi de avukatın sahtesi çıktı. Diploması gerçek olan ama kendisi olan o sahte avukat, mağdurların ortaya çıkmasıyla yakayı ele verdi. Yıllar önce usulsüzlük yüzünden meslekten atılıp Baro'dan kaydı silinen o avukat meslekten atıldığını hiçbir zaman kabul etmeyip mesleği yapmaya devam etti, mağdurların ortaya çıkmasıyla şok gerçek de ortaya çıktı.
Dolandırıcıların akılalmaz yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de dolandırıcılar ölen üniversite mezunlarının diplomalarını kullandılar. Sahte diploma skandalının bir üniversite çalışanının şifresinin hacklenmesiyle gerçekleştirildiği ileri sürülürken 8 kişiye sanki o üniversitenin mezunuymuş gibi diplomalar hazırlandığı öğrenildi. Türkiye'nin en iyileri arasında yer alan bir üniversitede yaşanan olayda üniversite yönetimi de harekete geçti ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yer alan "diploma sahteciliği" konusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ayrıca diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddia ve ihbarların titizlikle incelendiğini ve gerekli görülen durumlarda bunun adli ve idari mercilere bildirildiğini belirtti.
Sahte diploma üreten üretimi her geçen gün artarken; dolandırıcılar, yüklü para karşılığında bu belgeleri kendilerinden alıp kazanca çevirmek isteyenleri de dolandırıyor. Kendilerini uyanık sanan bazı kişiler, adeta kendi elleriyle tuzağa düşüyor. Adlarına düzenlenmiş sahte diplomaları kiraya verip kazanç elde etmeye çalışırken paralarını kaptıranlar, "Sahte diplomamı göndermediler" diye dolandırıcılardan şikâyetçi oldu.
Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi’nde yaşanan skandal, Türkiye'nin gündemine oturdu. Belediyeye bağlı şirkette, çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli Çiğdem B.'nin, kendine hem yüksek, hem de her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı belirlendi. Yapılan inceleme sonrası bir skandal daha ortaya çıktı. Çiğdem B.'nin üniversite diplomasının da sahte olduğu belirlendi. Bu yolla 567 bin TL'yi üzerine geçiren Çiğdem B. hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldı. İşte detaylar...
Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.
Cem Küçük, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı'na getirilen Ediz Zeyrek’i yazdığı bugünkü köşesinde, Gazeteci Deniz Zeyrek’e “Abin için ricacı oldun mu?” sorusunu yöneltti. Küçük ayrıca, Deniz Zeyrek'in ODTÜ diplomasını göstermesini istedi.
14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere kısa bir süre kala, gündemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyet belgelerine ilişkin tartışmalar devam edince o belgeler paylaşıldı. 23-24 Mart Dezenformasyon Bülteni'nde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite mezunu olmadığı ve lisans diplomasının bulunmadığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Erdoğan'ın öğrencilik dönemine ve mezuniyetine dair belgelerin yanı sıra üniversiteyi kazandığı belge dahil olmak üzere pek çok doküman paylaşıldı.
Deprem felaketi sonrası yapıların deprem dayanıklılığı gündem oldu. Konuyla ilgili farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi. İşte detaylar...
Sahte doktor Ayşe Özkiraz ile ilgili her geçen gün akılalmaz yeni bir bilgi gelirken bu defa ortaya çıkan skandal bir kez daha tüm vatandaşlara "Pes" dedirtecek türden oldu. Çünkü bir çetenin internetten sahte diploma satışı yaptığı belirtildi. Üstelik çetenin işletme diploması için 15 bin lira, hukuk diploması için 100 bin lira gibi farklı fiyat tarifelerinin olduğu da aktarıldı. Çetenin iddiaları arasında yer alan 'e-devlet', 'KPSS' ve 'kamuda iş başvurusu' detayları da şoke etti.
Rektör Prof. Dr. Erhan Afyoncu: - "Biz şahsımız ve öğrencilerimiz sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlıyız. Onun dışındaki hiçbir bağlılığı kabul etmiyoruz. Atalarımızda olduğu gibi devlete bağlılığımız tam olacaktır"