Ankara'da tüyler ürperten olay: Ortopedi tedavisi için gittiği hastanede, entübe sırasında takma dişleri boğazına kaçan hasta hayatını kaybetti. Hastanın oğlu, Mynet WhatsApp İhbar Hattı'na hastane raporunda değişiklik yapıldığını iddia ederek skandalı gündeme getirdi.
Diş ağrısı yaşayan 78 yaşındaki adam dişinin aynı zamanda sallandığını fark edince soluğu diş hekiminde aldı. Yapılan muayenenin ardından dişi çekilen adam çenesi şişmeye başlayınca sağlığı hakkında endişe duydu. Soluğu tekrar hastanede alan adam bu kez acı gerçek ile yüzleşti.
Ağız ve diş sağlığı genel sağlık için oldukça önem arz ediyor. Diş çürüklerinin sinüzit, şeker hastalığı, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi gibi önemli rahatsızlıklara neden olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Sindirim sisteminin de başlangıcı olan ağız, vücudumuzda kontrol ve tedavisinin aksatılmaması gereken bölgelerden biri. Öte yandan Uzman Diş Hekimi ve Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Özkan, diş eti hastalığının erkeklerde cinsel sağlığı tehdit ettiğine dikkat çekti.
Bursa'da özel bir diş kliniğinde sedasyon altında diş tedavisi gören 5 yaşındaki Deniz Sönmez, tedavi sonrası rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Adli Tıp raporlarında, çocuğa yönetmeliğe aykırı şekilde sedasyon uygulandığı ve diş hekimleri ile anestezi uzmanının ölümde tıbbi hata yaptıkları belirlendi. Raporda, üç uzman hakkında ölümle ilgili ciddi suçlamalar yer aldı.
Gömülü diş, yaygın olarak görülen ağız ve diş problemlerinden biri. Çoğu kişi ağrı hissetmediği sürece gömülü dişlerini tedavi ettirmemeyi tercih ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Taha Aktaş, gömülü dişlerin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini bildirdi. İşte detaylar...
Tunceli’de köyde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Hikmet Tokmak’a komşusunun olduğunu söylediği 7 köpek saldırdı. Bacağında, kolunda, sırtında ve kaşında diş izleri bulunan Tokmak’ın vücuduna 50 dolayında dikiş atıldı.
Uzman Diş Hekimi ve Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Özkan, kadınları hedef alan diş eti hastalığının ciddi sonuçları olabileceğini açıkladı. Özkan, özellikle hamile kadınların hormonal değişiklikleri sebebiyle erken doğum ve düşük doğum ağırlığının riskinin fazla olduğunu söyledi.
Ağız ve diş sağlığı genel sağlık için oldukça önemli. Hem çocuk hem de yetişkinlerde oluşabilen diş hekimi korkusu için yeni bir çalışma başlatıldı. Diş hekimi korkusu yaşayan hastalar için Sağlık Bakanlığı bünyesinde ilk kez hipnoz yöntemi ile diş tedavisi uygulaması başladı. Ankara'daki Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde açılan 'Dental Hipnoz Kliniği'nde hastaların diş korkusu hipnoz yöntemi ile ortadan kaldırılıp, uygun tedavi uygulanıyor. İşte detaylar...
Antonio Lopes Siqueira isimli bir adam şimdiye kadar piyangodan kazanılan en büyük ikramiyelerden biri olan 26.5 milyon sterlinlik (1.176.711.565 TL) ödülü kazandı. Kazandıktan sonra, yeni dişler yaptırmak için diş ameliyatına parasının bir kısmını harcamaya karar veren Siqueira ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Polis olaya ilişkin araştırma yaptığını söyledi.
Bazı ülkelerde ağız kanseri vakaları bir hayli artış gösterirken uzmanlar ağızda görülen kanser belirtilerine karşı dikkat edilmesi konusunda uyarılar yapıyor. Bu önemli belirtiyi ancak dişlerinizi fırçalarken fark edebilirsiniz.
Diş ağrısı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda olabilen ve belirli sebeplerden dolayı oluşan bir sağlık problemidir. Günlük yaşamı oldukça etkileyen bir durum olan diş ağrısı, özellikle çocuklarda olduğu zaman sancılı bir süreç oluşur ve ebeveynleri de sıkıntıya sokar. Geçici yöntemlerle diş ağrısı çözülebilse de, diş ağrısına neden olan faktörler bulunarak kalıcı bir iyileşme tedavisi uygulanması gerekir.
Bazı besinler şekilleri itibariyle insan vücudundaki organlarla benzerlik gösteriyor. Araştırmalara göre bu besinler benzedikleri organa daha çok fayda sağlıyor. Örneğin mideye benzeyen zencefil, mideyle ilgili rahatsızlıklara iyi geliyor. Bu ve bunun gibi benzediği organa çok fayda sağlayan 12 besini haberimizde derledik.
Diş sağlığı alanındaki yenilikler, eksik dişler için kalıcı çözümler sunarak hastaların hayat kalitesini artırmaya devam ediyor. İmplant tedavisi, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Diş hekimi Dr. Ömer Ekiz, implant cerrahisinin aşamaları ve sunduğu avantajlar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıyor.
Türkiye'nin gündemine oturan ve Diyarbakır’da 8 Eylül günü cesedi bulunan Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklanan abiden alınan diş izlerinin tespiti için Adli tıp Kurumu'ndan merakla gelecek olan rapor bekleniyordu. Adli Tıp Kurumu ısırık izleri inceleyerek sonuç raporunu açıkladı.
Narin Güran cinayetindeki sır perdesi günler geçmesine rağmen bir türlü aralanamadı. Cinayete ilişkini birçok soru işareti bulunurken Narin’in dişlerinin dökülmüş olması ise soru işaretlerini artırdı. Uzmanlar, Narin'in ölüm öncesi bir darbe aldığı ihtimali üzerinde dururken, diş hekimleri ise dişin en dayanıklı yapı olduğunu ve deforme olamayacağını söylüyor. Peki Enes Güran’ın kolundaki diş izleri Narin’e mi ait sorusu yanıtlanabilecek mi?
Adana'da bir diş kliniğinde diş tedavisi gören Orhan A. (22), iş yerinin kapalı olduğu bir saatte pompalı tüfekle saldırarak ateş açtı. Nedeni ise, diş tedavi süresinin uzaması olduğu iddia edildi. Hasta ve motosikletle yardım eden arkadaşı Muhammed Can K'yi (21) gözaltına alınarak, tutuklandı.
Sivas'ta bir şahıs iddiaya göre Kurban Bayramı'ndan beri dişini çektiremedi. Şahıs en sonunda öfkeden çılgına dönüp hastane bahçesindeki kamelyanın üzerine çıktı. Elinde kesici alet bulunan adam herkesi korkuttu. Bu sırada yaşanan telaş ve panik anları kameraya yansıdı.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayeti yaşayan Gamze Kılıçer, ilk olarak ilçedeki sağlık kuruluşuna başvurdu. Daha sonra bir tıp merkezine sevk edilen Kılıçer'e diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon oluştuğu tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Gamze Kılıçer, 3 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Konu hakkında 'diş apsesi deyip geçmemek lazım' diyen uzman isim bu durumun literatürdeki kitaplarda ölüme yüzde 70 neden olduğundan bahsedildiğini söyledi.
Sosyal medyada, iş yerinde veya arkadaş toplantılarında gülümserken daha estetik görünmek isteyen pek çok kişi renklenen dişlerini beyazlatıyor. Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mağrur Kazak, diş hekimi kontrolünde olmayan beyazlatma ürünlerinin bilinçsiz kullanımı sonucu dişlerin zarar görebileceğini uyarısı yaptı.
Özellikle çocukların bayılarak tükettiği muz hem nefis kokusu hem de tadıyla adeta iştah açan meyvelerden. Muzun yanı sıra kabuklarının da bir faydası ortaya çıktı. İnci gibi dişler için muz kabuklarını çöpe atmadan önce değerlendirebilirsiniz.
Diş çürüklerinin kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Özellikle doğumsal kalp rahatsızlığı olan çocuklar, yetişkinler, kalp kapağı protezi taşıyan hastalar, kalp ameliyatı geçirmiş veya kalp yetmezliği bulunan erişkinlerde diş çürükleri ciddi risk oluşturur. Hastalık ilerlemeden uygulanacak ağız ve diş sağlığı bakımı ile birlikte düzenli diş hekimi kontrolleri ile kalp hastalıkları yüzde 70 (önemli ölçüde) azaltabilir” dedi.
Bir kişi ile iletişim kurduğumuzda ilk dikkatimizi çeken detaylardan biri de hiç şüphesiz ki dişler oluyor. Diş bakımı her gün yapılması gereken en temel bakımlardan biri. Dişlerinizi olabilecek en beyaz hale getirmek için bu 3 maddeyi uygulayabilirsiniz.
Türkiye'nin sağlık turizmindeki yükselişi, diş tedavisinde uluslararası bir tercih haline gelmesiyle son yıllarda sağlık turizmindeki ivmesini artırarak dünya çapında önemli bir oyuncu haline geldi. Özellikle diş turizmi ülkenin bu alandaki başarısını ortaya koyan önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Sağlık turizmindeki bu yükseliş sadece mükemmel hizmetlerle değil, aynı zamanda tatil olanaklarıyla da destekleniyor.
Hızlı yayılan kanser türlerinden biri olan ağız kanserinde genç hastaların sayısında bir artış görülüyor. Bazı belirtiler birçok kişinin 'şüphelenmediği' ancak ağız kanserinin belirtilerinden biri olabileceği belirtildi. İşte önde gelen diş hekiminden ağız kanserinin 7 önemli belirtisi...
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin çekilemeyeceği gibi yanlış bir algının var olduğunu belirterek, “Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor” dedi.
51 yaşındaki Jennifer Markey, Haziran 2021'de çift çene genişletme ameliyatı geçirmişti. Minneapolis, Minnesota, ABD'de yaşayan kadın ardından gülümsemesini düzeltmek için bu yılın başlarında tekrar çift çene genişletme ameliyatı geçirdi. Kadının ameliyatın arından yaşadığı değişim sosyal medyada dikkat çekti.
Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.
Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.
Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak, genel görünümünüzü ve özgüveninizi artırır. Süt gibi bembeyaz dişlere sahip olmanın mucizevi bir yolu var! Evde hazırlayabileceğiniz basit bir kür, dişlerinizde anında etki gösterir.
Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.
Diş ağrısı şikayetiyle gittiği özel klinikte 4 dolgu ve 1 diş çekimi için narkoz verilerek genel anestezi yapılan 5 yaşındaki Deniz Sönmez, fenalaştı. Ateş düşürücü ilaç verilerek eve gönderilen küçük Deniz, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Entube edilen minik Deniz’in organlarının iflas ettiği öğrenilirken, küçük çocuk yoğun bakıma alındı. 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Deniz, çocuk organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Acılı aile savcılığa şikayette bulundu.
Sultangazi'de, tartıştıkları kız öğrenciye taş atarak yaralanmasına neden olan 2 şüpheli, tutuklandı.
Hakkari'de baş ve diş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şilan Temel'e beyin tümörü teşhisi konuldu. 2 haftada 2 defa ameliyat olan Temel, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç kızın birkaç ay önce nişanlandığı öğrenildi.
Diş apsesi ağız içerisindeki bir enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Bu enfeksiyon dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasında meydana gelen bir iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Diş apseleri genellikle bakterilerin neden olduğu çürükler veya diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarının ilerlemesiyle gelişir. Peki, diş apsesi nasıl geçer?
Diş sağlığı için diş temizliği rutini oluşturmak gerekiyor. Diş fırçalamasını atlamak diş sağlığında bozulmalara neden olabiliyor. Diş hekimi toplumda birçok kişinin dişini fırçalamadan yanlış bir uygulama yaptığını belirterek doğru diş fırçalama yöntemini açıkladı.
Yaşanan stresler, gerginlikler genç yaşta yaşlanmaya sebep olabiliyor. Kadınlar evliliklerinde fazla sorumluluklar nedeniyle oldukça yıpranabiliyor. 34 yıllık kocasından boşandıktan sonra görenleri hayrete düşüren bir değişim yaşayan Zohrah, hayatının ikinci baharını yaşıyor.
Dişlerin temizliği hem sağlığı hem de iletişimi etkiliyor. Herkes inci gibi beyaz parlayan dişlere sahip olmak istiyor. Ancak zaman içerisinde oluşan sararmalar, diş tartarı ve taşları kötü görünümlere sebep olabiliyor. Diş tartarından kurtulmak için etkili yöntemler bulunuyor. İşte diş tartarını yok eden o çözümler...
"Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek, ticaretini yapmak" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya operasyonun detayları belli oldu. Şüphelinin yerinin bir fizyoterapistin her gün villaya giriş çıkış yapması sonucu tespit edildiği ortaya çıktı. Öte yandan villaya, şüphelinin dışarı çıkmaması için özel diş muayenehanesi kurulduğu belirlendi. Yakalandığı villa havadan görüntülenirken Çetinkaya cezaevine gönderildi.
Dişlerin temiz görünmesi ve sağlıklı olması sadece görünümü değil birçok hastalığı da etkiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan ufak bir hatanın kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu paylaşıyor.
Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.
Ağız ve diş temizliği hem görünüm hem de sağlık için büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar dişlerde oluşan çeşitli problemlerin kalp sağlığını riske attığını belirtiyor. Uzmanlar dişlerinizin daha temiz olmasını sağlamak için uyguladığınız bir alışkanlık diş tartarına ve plaklara neden olabileceğini belirtiyor. Diş tartarlarından kurtulmak için bu alışkanlıktan uzak durmak gerekiyor.
Kalp krizi ve felç her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu ani gelişen tehlikeli sağlık sorunlarının etkilerini azaltmak için risk faktörlerini bilmek ve doğru, hızlı müdahale sağlamak gerekiyor. Uzmanlar belirli bir kokunun kalp krizi ve felç riskinin yüksekliği konusunda uyardığı belirtiyor.
Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.
Karakter özellikleri analizleri oldukça dikkat çekiyor. Kan grubu, doğum tarihi, parmak şekli gibi müdahale edemediğimiz şeyler karakter özelliklerimizde etkileyici rol oynayabiliyor. Her insanın farklılık gösteren ön diş şekli de karakter özelliklerimizi belirliyor.
Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.
İstanbul’da Hüseyin Güvenaltun, kırık dişi yüzünden ölümden döndü. Korktuğu için doktora gitmeyen Güvenaltun, dil kanseri oldu. Ağrıdan uyumakta ve konuşmakta zorlanan, yemek yiyemeyen Güvenaltun'un dilinin yüzde 80’i alındı. Güvenaltun, dilinin büyük bir kısmı alındığı için tat alma duyusunu büyük oranda kaybetti. Ölümden dönen genç adam bundan sonraki hayatında da konuşmakta güçlük çekecek. İşte akılalmaz olayın detayları...
Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Bu meyve ve sebzelerin kabukları ve çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ancak bazı meyve kabuklarının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kışın sık sık tüketilen narın kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.
Doğru kişiyi bulmak ve bir ilişkiyi başlatmak zor olarak görülse de ilişkiyi devam ettirebilmek çok daha zor oluyor. Flört aşamasında gözünüze güzel görünen birçok etken ilişkinin içerisinde mide bulandırıcı olabiliyor. Fark edilmeden yapılan davranışlar ayrılığa sebep olabiliyor. Yapılan araştırmalarda en ilginç ayrılık nedenleri tespit edildi.
Böbrek vücudumuz için en önemli görevleri gören organlar arasında bulunuyor. Ancak zararlı alışkanlıklar böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Zararlarının fazla olduğunu düşünmeyip masum sandığımız birçok yiyecek ve içecek böbrek sağlığını tehlikeye atıyor. Günlük hayatta içilen o içecekler böbrek yetmezliğine ve böbrek taşı oluşumuna neden olabiliyor.
Yeni doğan bebeklerde görülen farklılıklar oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Yeni doğum yapmış bir anne TikTok hesabında dişleriyle doğan bebeğini paylaştı. Kısa süre içerisinde milyonlarca izlenerek trend olan bu videoyu görenler gözlerine inanamıyor.
Dişlerin temizliğine dikkat etmek hem sağlığı hem de görünümü etkiliyor. Kimse sararmış ve tartarlı dişlere sahip olmak istemiyor. Sararmış dişler iletişimde bile sorunlara yol açıyor. Diş hekimleri diş beyazlaması için çeşitli yöntemler kullanıyor. İşte diş hekimlerinin kimse söylemediği diş beyazlatan doğal çözüm...
Fotoğraf çekilmek bazı kişiler için bir tutkuyken bazıları fotoğraf çekilmekten ısrarla kaçarlar. Çok güzel olmanıza rağmen fotoğraflarda kötü çıktığınızı düşünüyor ve bu durumdan şikayet ediyorsanız ünlülerin selfielerinde kullandıkları ufak ama etkili sırlara göz atabilirsiniz. Bu tüyolarla zahmetsiz şekilde en mükemmel fotoğraf çekimini sağlayabilirsiniz.
Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Sağlığı büyük oranda riske atan kanserin hayati sonuçlarını önlemek için erken teşhis etmek önem taşıyor. Tehlikeli kanser türleri arasında bulunan ağız kanserinin bilinmeyen belirtileri bulunuyor. Sıklıkla yaşadığımız bazı rahatsızlıklar ağız kanseri belirtisi olabilir.
Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.
Diş bakımı ile ilgili yanlış ve eksik birçok bilgi kulaktan kulağa dolaşıyor. Örneğin, güçlendirsin diye içilen süt dişleri içten içe çürütüyor. Dişlerinizi mahveden ve sıklıkla tükettiğiniz dört içeceği çok hızlı şekilde hayatınızdan çıkarmalısınız. Bu dört içecek sadece dişlerin çürümesine neden olmuyor diş minesini bozuyor, sarartıyor hatta hastalıklara yol açabiliyor.
Kalp hastalığı tüm hayatın değişmesine sebep olabilen ciddi ve riskli hastalıklardan. Kalp hastalıklarının belirtilerinin genellikle kalpte görüldüğü düşünülüyor ancak günlük hayatta yaşadığımız vücudumuzun birçok alanında görülen değişimler kalp hastalığı belirtisi olabiliyor. Uzmanlar bu riskli belirtiler hakkında dikkatli olmanız gerektiğini belirtiyor.
Görünüşümüzde rahatsız olduğumuz birçok nokta olabilir. Bedeninizde beğenmediğiniz bölümlerden rahatsız oluyor ama onları değiştirmekten çekiniyorsanız tekrar düşünün. Yaptırdıkları ufak müdahaleleri internet üzerinden paylaşan kadınların değişimi oldukça şaşırtıyor.
Bal, özellikle kahvaltıda ve sağlıklı tariflerde sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında bulunuyor. Balın faydaları saymakla bitmezken yine arıların meydana getirdiği polenler ve propolisler de sağlık için inanılmaz faydalar sağlıyor. Propolisler kanser ve bağışıklık sistemi için mucizevi etkiler gösteriyor. Propolisin faydalarını duyanlar şaşırıyor.
Ağız kokusu rahatsız edici kokular arasında bulunuyor. Özellikle toplu alanlarda büyük problemler yaratan ağız kokusu genellikle önemsiz görülüyor. Ancak ağız kokusunun yarattığı sorunlar sadece sosyal çevreyi değil sağlığı da olumsuz etkiliyor. Geçmeyen ağız kokularının altında yatan nedenler dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir.
Günümüzde pek çok insan, dişlerin düzensiz olması, renk değişimleri, diş kayıpları ve diş eti hastalıkları nedeniyle mümkün olduğu kadar gülümseyememekte, fonksiyon bozukluklarından rahatsızlık duymaktadır. Bir diş hekimi veya ortodontist, diş problemlerinin çoğunu kapsamlı bir yaklaşımla tedavi edebilir ve günümüzde bu tedavi için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.
Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.
Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.
Türkiye'de yapılan ameliyatlar ve tedaviler sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde de dikkat çekiyor. Genellikle oldukça başarılı olan bu operasyonlar bazen kötü sonuçlara neden olabiliyor. Adrian Czajkowski isimli bir adam Hollywood gülümsemesi istediği için Türkiye'ye geldi. Ancak sonuçtan memnun kalmayan Adrian dişlerinin görüntüsünü internetten paylaştı.
Diş bakımı hem sağlık hem de görünüm için oldukça önem taşıyor. Kimse çürük ve bakımsız görünen dişlere sahip olmak istemiyor. Diş bakımında en sık kullanılan diş fırçalama dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak uzmanlar diş fırçalamanın yanlış yapıldığını belirtiyor. İşte daha sağlıklı ve beyaz dişler için doğru fırçalama yöntemi...
Sonbahar aylarına girince hastalıklar yayılmaya başlıyor. Sürekli yaşanan hava değişimleri hasta ederken kapalı alanların iyice havalandırılmaması hastalıkların bulaşmasına neden oluyor. Hasta olmamak için beslenmenize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sebeple kışın yenilen yiyecekler sağlık için daha büyük önem taşıyor. Palamut balığı birçok hastalık için mucizevi etkiler sağlıyor.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden Diş Hekimi Sevgi Alagöz: - "Sosyal medyada satılan doğal diş beyazlatma ürünlerinden uzak durun. Bilinçsiz diş beyazlatma dişlerde geri dönüşümsüz hasara yol açıyor"
Demans tüm hayatımızı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Toplumda sıklıkla görülen demans hastalıkları için önlem almak hayati önem taşıyor. Üstelik demans için alınması gereken önlemler başka hastalıkların oluşmasını da önlüyor. İşte demans hastalığından korunmak için yapmanız gereken ilginç yöntem...
Diş tüm görünüşü etkileyebiliyor. Herkes bembeyaz görünen sağlıklı dişlere sahip olmak istiyor. Mihaley Olivia Grace Schlegel isimli genç kadın doğuştan şeffaf dişlere sahip olduğu için yıllar boyunca gülemediğini bu nedenle tedavi olduğunu paylaştı.
Dişlerin görünüşü hem sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyor. Ne yazık ki birçok insan dişlerine gereken önemi vermiyor. İnsanlar dişlerin sadece görünüşünü etkilediğini düşünse de yapılan araştırmalara göre diş hastalıkları diğer hastalıkların riskini artırıyor.
Diş sıkma alışkanlığı bilinçsizce yapılan hareketler arasında bulunuyor. Genellikle uyku sırasında sıkılan dişler birçok sağlık sorununa yol açıyor. Gün boyunca çeşitli ağrılara neden olan bruksizmden kurtulmak için uygun tedavi yöntemini izlemek gerekiyor.
Ağız ve diş sağlığı hem iyi bir görünüm hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Kötü görünen dişler iletişimde problemlere yol açabiliyor. Dişlerin daha temiz ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak fırçalanması gerekiyor. Ancak diş fırçalarken doğru sandığımız birçok yanlış bulunuyor. Uzmanlar diş fırçalarken yapılan hataları belirtti.
Dünyanın birçok yerinden insanlar estetik ve sağlık için Türkiye’ye geliyor. Katie Inglis’de dişlerini yaptırmak için Türkiye’ye geldi. Yapılan operasyonların ardından istediği sonucu alamayan ve çok zorlu aşamalardan geçen Katie yaşadığı deneyimi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak herkesi uyardı.
Ağız kokusu istenmeyen durumlara yol açmaktadır. Kişiyi ve çevresini oldukça rahatsız eden ağız kokusu genellikle önemsiz görülür. Ancak geçmeyen ağız kokularının altında yatan neden ciddi hastalıklar olabilir. Karaciğer hastalıkları, diyabet kötü nefes kokusuna sebep olmaktadır.
Diş sağlığı ve temizliği hem görünüş hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Diş temizliği için birçok ürün bulunuyor. Özellikle son yıllarda sıklıkla kullanılan elektrikli diş fırçaları dişleri istenilen düzeyde temizlese de sağlığınızı tehlikeye atabiliyor. Uzmanlar elektrikli diş fırçalarının temizliği hakkında uyarıyor.
Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.
İngiliz kadın hayallerindeki dişi yaptırmak için Londra’dan İstanbul’a geldi. Dişlerine krom takıldıktan sonra son yılların popüler uygulamalarından Hollywood gülüşü yaptırmayı planlıyordu. Ancak hiçbir şey istediği gibi gitmedi. Dişlerinin tıraş edildikten sonra dayanılmaz acıyla kalan kadın, şimdi dişlerini düzeltmek için başka dişçi arıyor.
"Fiyatlarda istikrarsızlık söz konusu. Bir gün içinde bir bakıyorsunuz petrolün varil fiyatları 95'e düşüyor, bir 100'e çıkıyor, bir 105'e çıkıyor. Tüm bu olanlara rağmen Türkiye bir şeyleri başarmaya çalışıyor. Dünyada büyümeler aşağı doğru revize ediliyor. Biz hala ortaya koyduğumuz hedefleri yakalamaya çalışıyoruz"
TikTok’ta ‘Beenman920’ kullanıcı adıyla bir paylaşım yapan Bee Roceh isimli İngiliz vatandaşı uzun yıllar boyunca dişlerinin görüntüsünden rahatsızlık duyarak yaşadı. Sonunda dişlerini değiştirmeye karar veren Roceh, Hollywood gülüşüne kavuşmak için Türkiye’de bir kliğine gitti. Dişlerinin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Rocher’ın sonuca ilişki yaptığı ilginç benzetme eğlenceli anlar yaşattı.
Kahve falında beliren bir diş sembolü, genellikle yaklaşan bir üzüntü, hiç beklenmeyen kayıp ya da masraf olarak yorumlanır.