Diş ağrısı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda olabilen ve belirli sebeplerden dolayı oluşan bir sağlık problemidir. Günlük yaşamı oldukça etkileyen bir durum olan diş ağrısı, özellikle çocuklarda olduğu zaman sancılı bir süreç oluşur ve ebeveynleri de sıkıntıya sokar. Geçici yöntemlerle diş ağrısı çözülebilse de, diş ağrısına neden olan faktörler bulunarak kalıcı bir iyileşme tedavisi uygulanması gerekir.
Diş iltihabı diş etleri veya diş köklerinde meydana gelen enfeksiyon ve iltihaplanma durumu olarak ifade edilebilir. Bu durum genellikle ağız içinde meydana gelen sorunlardan kaynaklıdır. Diş çürümesi, diş eti hastalıkları gibi durumlar diş iltihabının ana sebebi olabilir. Acı ve sızı hissettirerek belirtiler verir. Peki, diş iltihabına ne iyi gelir? Dişteki iltihap en hızlı nasıl geçer? Diş iltihabı evde nasıl giderilir?
Bitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayeti yaşayan Gamze Kılıçer, ilk olarak ilçedeki sağlık kuruluşuna başvurdu. Daha sonra bir tıp merkezine sevk edilen Kılıçer'e diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon oluştuğu tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Gamze Kılıçer, 3 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Konu hakkında 'diş apsesi deyip geçmemek lazım' diyen uzman isim bu durumun literatürdeki kitaplarda ölüme yüzde 70 neden olduğundan bahsedildiğini söyledi.
Bursa'da diş ağrısı nedeniyle gittiği hastane dönüşü evinde ölen Enda Balta’nın ölümüyle ilgili otopsi sonucu bekleniyor. Kadının, diş hekimi tarafından verilen antibiyotik iğneleri vurdurmak için gittiği özel sağlık kabinindeki hemşire, Balta'nın iğne haricinde çok sayıda ağrı kesici hap içtiğini söyleyip "Kendisini 'Ağrı kesici şokuna girebilirsin' diye uyardık. Diş doktorunu aradık, kendisi herhangi bir müdahalede bulunmamamızı söyledi. Hiçbir işlem yapmadan hastaneye yönlendirdik" dedi.
İngiltere'nin Cambridge şehrinde yaşayan Terry isimli bir adam dayanılmaz bir diş ağrısı hissederek doktora başvurdu. Dişi çekildikten sonra hastanın sağlığı kötü bir hal aldı ve diş enfeksiyonu et yeme hastalığına dönüşerek yüzüne yayıldı. Terry'nin sol göz küresinin altındaki deri hızla şişti ve göz kapağının üstüne kadar uzanan büyük bir deri kıvrımına dönüştü. Doktorlar yoğun bir çabanın sonucunda Terry'in gözündeki enfeksiyonu çıkartmayı başardı.
Diş ağrısı, pek çok insanın hayatını zorlayan ve acı veren bir durumdur. Ani ve şiddetli ağrılarla ortaya çıkabilir ve günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak, diş ağrısıyla başa çıkmak için pek çok yöntem mevcuttur ve bu rahatsızlığın üstesinden gelmek mümkündür. Peki, diş ağrısına ne iyi gelir?
Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.
20'lik diş ağrısı bireyin sosyal ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyebilen bir durumdur. 20’lik diş ağrısı nedeni ile toplum içinde konuşmak, gülümsemek veya rahat bir ifade ile iletişim kurmak zorlaşabilir. Bu durum bireyin sosyal etkileşimlerden kaçınmasına yol açarak arkadaşlık ilişkilerini ve sosyal bağlarını zayıflatabilir. Ayrıca sürekli ağrıya bağlı bir şekilde ortaya çıkan stres ve gerginlik, bireyin ruhsal sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Peki, 20 lik diş ağrısı nasıl geçer?
Diş eti iltihabı ve ağrısı hayat kalitesini olumsuz etkileyen acı verici durumlardır. Ancak, doğal ve hızlı bir şekilde bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte tam da burada devreye giren bir mucize karışım var. Bu karışımın diş iltihabını ve ağrısını anında hafiflettiği iddia ediliyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken bu karışımın içeriğinde bulunan maddeler, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabilir. Diş ağrısı ve iltihabına acil çözüm arayanlara mucize karışım haberimizde.
Kastamonu'da yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle diş hekimine giden 55 yaşındaki Erol Tekin’e antibiyotik tedavisi verildi. İlaçlara rağmen şikayeti geçmeyen adam bu sefer oğlunun muayenehanesine gitti. Burada yapılan biyopsi sonucunda yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. İstanbul'da yapılan ameliyatla adam sağlığına kavuşurken, Prof. Dr. Tayfun Apuhan "Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.
Hakkari'de baş ve diş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şilan Temel'e beyin tümörü teşhisi konuldu. 2 haftada 2 defa ameliyat olan Temel, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç kızın birkaç ay önce nişanlandığı öğrenildi.
Ağız ve diş sağlığı önem verilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamak kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor. Öte yandan diş fırçalama esnasında yapılan yaygın hatalar sağlık açısından risk oluşturuyor. İşte bir İngiliz diş hekiminin uyararak dikkat çektiği en yaygın hata...
Serdar Ortaç, sosyal medya hesabında canlı yayın açtı. Takipçileriyle dertleşen ünlü şarkıcının yüzündeki değişim dikkatlerden kaçmadı. Diş apsesi nedeniyle yüzü şişen Serdar Ortaç'tan çarpıcı bir itiraf geldi. Dikiş iğnesini eline aldığını belirten ünlü ismin sözleri takipçilerini şaşırttı.
İltihaplı diş ağrısı dişin içinde veya etrafında gelişen bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan şiddetli bir ağrıdır. Genellikle diş çürüğü veya diş eti hastalığı gibi diş problemleriyle ilişkilidir. İltihaplı diş ağrısı günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve ciddi rahatsızlık yaratabilir. İltihaplı diş ağrısının belirtileri arasında şiddetli ve sürekli diş ağrısı, diş etinde şişlik ve kızarıklık, hassasiyet, yemek yemekte güçlük, kötü tat veya koku gibi belirtiler yer alır.
Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.
Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.
Toplumda birçok kişi diş ağrılarının önemsiz olduğunu düşünüyor ancak yanılıyor. Diş ağrıları bazı durumlarda o kadar şiddetli oluyor ki en basit hareketleri yaparken, su içerken bile zorlanmalara sebep oluyor. Diş ağrısını geçirmek için internet üzerinden diş ağrısı nasıl geçer? diye aramalar yapılıyor. Doğal ürünler diş ağrıları için oldukça yardımcı olabiliyor.
Diş ağrıları en sık yaşanan sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle önemsiz görülen bu ağrılar çeşitli hastalıkların önemli belirtisi olabiliyor. Emma Webster, diş ağrısı nedeniyle gittiği doktorda beyin tümörü olduğunu öğrenerek şok geçirdi.
Diş üzerinde veya çevresinde hissedilen rahatsızlık diş ağrısı olarak tanımlanıyor. Diş veya diş eti probleminin habercisi olabileceği için bilinçli olunması çok önemli. Diş ağrısının birçok nedeni olabilir. Hafif düzeydeki diş ağrısında tuzlu su gargarası gibi basit önlemler ağrıyı ortadan kaldırabiliyorken ciddi hastalıklara bağlı diş ağrısında mutlaka bir diş hekimine başvurulmalı. İşte basit diş ağrılarından kurtulmanın yolları...
İngiltere’nin gündemine gelen olayda; evine yaklaşık bir saat uzaklıktaki devlet hastanesinden 2 seneyi geçen süre içinde dişçi randevusu alamayan kadın, sonunda kendi sorununu çözmeye karar verir. 52 yaşındaki Layla Waters, dişçiye gidemediği için üç dişini çekmek zorunda kaldı. Koronavirüs pandemisi sonrası sağlık sisteminde büyük sorunlar oluşan İngiltere’de muayenehanelerin yüzde 90'ının artık yeni hasta kabul etmediği iddia ediliyor.
Diş bakımı önemsiz olarak görülse de en önemli bakımlar arasında yer alıyor. Sağlığı oldukça etkileyen diş ağrısı olumsuz sonuçlara yol açıyor. Geçici diş ağrılarından kurtulmak isteyenler doğal çözümler arıyor. Bu doğal çözümler arasında bulunan karabiber kürü diş ağrısına olumlu sonuçlar veriyor.
Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.
Beynindeki tümör nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Kezban Köse ‘delirten hastalık’ da denilen trigeminal nevraljiye yakalandı. Ağrıları dinsin diye 5 sağlam dişini çektiren kadın ancak 10 yıl sonra ağrılarından kurtulabildi. Ameliyattan sonra hiç ağrı yaşamadığını söyleyen Köse, ''Sanki biri ağzımın içine ateş atmış gibi ya da şimşek çakmış gibi ağrı girerdi. Doktorum, ‘Dişlerini çektirme, ağrı onlardan kaynaklanmıyor’ dese de dayanamıyor yine çektiriyordum'' diyerek yaşadıklarını anlattı.
Diş ağrısı, bizi en çok güçsüz bırakan ve derdine acil olarak çözüm aradığımız ağrıların başında gelir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı evde nasıl geçer? Diş ağrısından kurtulmak için en doğal çözüm yollarını araştırdık. Diş ağrısı evde uygulanabilecek yöntemler ile anında bıçak gibi kesebilirsiniz. Diş ağrısına iyi gelen bitkisel çözümler hangileridir?
Hücrelerin ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri karşılamak adına aldığımız besinler sindirim sisteminde yer alan elemanlarla birlikte sindirilir. Bu sırada ağızda bulunan sindirime yardımcı olma görevi bulunan dişler zarar görebilir. Bu da çürüme, iltihap, şişme gibi belirtilerle birlikte diş ağrısına neden olabilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir? İltihaplı, 20'lik diş ağrısı evde hangi yöntemlerle geçer? Diş ağrısına evde iyi gelen yöntemler...
Vücuttaki katlanılmaz ağrılar arasında diş ile ilgili sağlık sorunları da yer alır. Kişilerin yemek yemesini, konuşmasını hatta uyumasını engelleyen diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını evde uygulanan doğal yöntemlerle kısa sürede geçirmek mümkün mü? Diş ağrısı için evde uygulanabilecek kolay yöntemleri öğrendikten sonra hayatınız değişecek.
Diş ağrısına iyi gelen yöntemleri belirlerken diş ağrısına neden olan sorunları ortaya çıkarmak da önemlidir. Böylece diş ağrısına neden olan şişme veya diğer semptomların nasıl tedavi edilebileceği bulunabilir. Bir diş hekimine görünmeden önce dayanılmaz diş ağrısından kurtulmanın yolları aranıyorsa, doğal yöntemler denenebilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı evde doğal tedavi yöntemleri ile giderilebilir mi?
Diş ağrısı tedavisinde diş ağrısı nedenlerinin saptanmasının ilk adım olduğuna dikkat çeken Diş Hekimi Zafer Kazak, dişte hissedilen ağrıların kaynağının diş, diş eti ya da kemikten kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Yaşanacak süreçte hastaları nelerin beklediğini anlatan Kazak, diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm bulmaya çalışmanın ağrıları daha çok artırabileceğini söyledi. Diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin doktor tarafından uygulanacak diş ağrısı tedavisi ile belirleneceğini anlattı.
Vücudun çok küçük bir parçasını kaplamasına rağmen önemli organlarımız arasında yer alan dişler ağrıdığında hayat çekilmez olur. Çene kemiğine dizili olarak ağzın içinde bulunan dişler; besinleri çiğnemeye, kesmeye ve öğütmeye yarayan organlardır. Mine, dentin, sement ve pulpa adı verilen katmanlardan oluşur. Diş ağrısı nedenleri arasında da bu katmanların zarar görmesi bulunur. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısına iyi gelen evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir?
20'lik diş ağrısı, 15 yaşından itibaren bu dişlerden herhangi birinin sorunlu olması nedeniyle ortaya çıkar. Çürük, dişin gömülü olması gibi nedenlere bağlı olarak dişin anormal bir gelişim süreci göstermesi şiddetli ağrıya yol açar. 15 yaşından itibaren gelişiminin kontrole tabi tutulması gereken 20'lik dişlerde meydana gelen ağrı nasıl geçer? 20'lik diş ağrısına ne iyi gelir?
Diş çektirmek orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs Pazar akşamı ise sona erecek. Diş çektirmek orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş çektirilir mi? sorularının yanıtı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz...
Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerinde hekimlik yapan İbn-i Şerif, öğrendiği her şeyi bir kitapta topladı. Sebze, meyve ve bitkilerin faydalarını öğrenmek için yıllarca çalışan İbn-i Şerif, öğrendiklerini herkese öğretmeye çalıştı. İşte İbn-i Şerif’ten çarpıcı notlar...
Almanya'da yaşayan 68 yaşındaki kadın diş tedavisi için geldiği Kadıköy'de kendine yanlış tedavi uygulandığını iddia etti. Olayı anlatan Hatice Kuşdoğan, “Hem mağdur oldum, hem sağlığım bozuldu. Kulağımdaki ağrıdan duramıyorum, burnumdan nefes alamıyorum, yüzüm iki taraflı şişti. Konuşma zorluğu çekiyorum. Geceleri nefes alamıyorum. Hem mağduruz, hem sağlığımız gitti. Hem de kızım şiddete uğradı. Ben önüne geçmeseydim tekniker de doktoru odaya kilitlemeseydi doktor kızıma resmen vuracaktı'' dedi
Diş sıkma ve gıcırdatma uykuları istemsiz bir şekilde yapılabiliyor. Diş sıkmak sabah uyanınca huzursuzluğa, rahatsızlığa, baş ağrısına ve daha birçok hastalığa neden oluyor. Uykuda fark etmeden diş gıcırdatmanın stres gibi sebepleri bulunuyor. Diş sıkmak veya gıcırdatmak bruksizme neden oluyor. Hastaların rahatsızlıklarının daha fazla artmaması için bruksizm olup olmadığını öğrenip tedavi olmaları gerekiyor. Bruksizm belirtilerini öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz…
Diş ağrısı, sebebi ne olursa olsun kimsenin çekmek istemediği ağrılar sıralamasında her zaman ilk sırada yer alır. Kimi zaman diş ağrısına çürükler neden olur kimi zaman diş eti hastalıkları kimi zaman ise neden ağrıdığını bir türlü bulamayız. Çünkü diş ağrısının nedenleri arasında şaşırtıcı şekilde günlük hayatta yaptığınız şeylerden biri veya fark etmediğiniz başka bir hastalığın belirtisi olabilir.
Diş ağrısını çeken bilir! Geldi mi gitmek bilmeyen ağrılar uykuları kaçırarak, devam ettiği her anı işkenceye çevirir. Diş ağrısı çekmemek için dişlerinizi düzenli olarak diş hekimine kontrol ettirmeyi unutmayın. Diş ağrısı çekmek yüzyıllardır herkesin en büyük kâbusu oldu. Eskiden diş ağrısına karşı ne yapacağını bilemeyen insanlar çareyi birbirinden garip karışımlarda aradı.
Genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji ile 18 yıldır boğuştuğunu bilmeyen Mehmet Selim Koçak, ağrıdan kurtulmak için tam 6 dişini çektirdi. Ağrıları nedeniyle zaman zaman bir şey yiyip içemeyen hasta, 'delirten hastalık' teşhisi konulmasıyla sağlığına kavuştu. Bu hastalığın yüz binde 5 insanda görüldüğü söylenirken, Koçak, ''Elimi yüzüme süremiyordum, tıraş olamıyordum. Her 3 dakikada bir ağrı nöbetlerim oluyordu'' dedi.
Dişlerde aşınma yaşanması sızlamalara ve hassasiyete neden olabilir. Bu noktada kişiler çok soğuk ya da sıcak tükettiği için bunu yaşadığını düşünse de durum farklı. Dişlerdeki aşınma nedenleri ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Zafer Kazak, diş fırçalarken yapılan hatalardan ve kazanılan yanlış alışkanlıklardan bahsetti. İşte diş aşınmalarına son verecek öneriler...
Diş üretimi 20'li yaşların sonuna kadar devam eder. Diş üretim süreci boyunca edinilen yeme alışkanlıkları ise kişilerin diş sağlığını belirler. Diş yapısını bozabilen besinler gibi güçlü dişlere sahip olmayı sağlayan besinler de vardır. Bu sürecin çürük oluşumunu bile engelleyerek atlatılabileceğini söyleyen Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş sağlığı için tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinleri açıkladı.
Üzeri diş eti ve kemikle örtülü olduğundan çene kemiği içerisine gömülü olarak kalan 20 yaş dişleri, ağrı ve şişmelere neden olabilir. Tekrar eden enfeksiyonlar ve diğer dişlere baskıya sebep olan 20 yaş dişlerinin tedavisinde cerrahi müdahaleler gerekebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Burcu Cebeci Yıldızhan, 20 yaş diş tedavisinin merak edilenlerini anlattı.
İngiltere’de pandemi nedeniyle diş hekimi randevularında büyük bir yığılma yaşanıyor. Diş hekimleri ise para kazanmak için Ulusal Sağlık Sistemi’nden gelen randevular yerine özel randevulara öncelik vermek zorunda kaldıklarını söylüyor. Peki İngiltere’deki bu kriz ne boyutta?
Ağız kokusu sosyal yaşamı etkileyen bir sorundur. Önemli gibi durmasa da başka hastalıkların belirtisi olabilen ağız kokusu, gündelik yaşamda kişilerin özgüvenini de düşürür. Bu nedenle ağız kokusu nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak ve tedavisini aksatmamak oldukça önemlidir.
Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler.
Kalıcı dişlerin çıkma zamanı ile birlikte çocuklar bazı sorunlar yaşamaya başlar. Çocuklar için süt dişi çıkarmak zorlu bir süreç olsa da kalıcı diş çıkarma zamanı bu tür belirtiler ortaya çıkmaz. Öyle ki çocuklar çoğu zaman farkında bile olmadan yeni dişleri çıkabilir. Peki kalıcı dişlerin tırtıklı olmasının nedeni nedir? Kalıcı diş çıkarma zamanı ve çarpık çıkan dişlerle ilgili bilgi veren Pedodonti Uzmanı Neşve Kayabaşoğlu, bilinmesi gerekenleri anlattı.
Ağız kokusu insanların özgüven kaybına neden olurken nasıl geçer sorusunu da cevaplamak için fazlaca uğraşa girilir. Diş çürümesi, mide hastalıkları ya da doğru ağız bakımının uygulanmaması ağız kokusuna neden olur. Bunlardan hangisinin meydana geldiğini bilmek ağız kokusu nasıl geçer diye merak edenlere de istedikleri kesin çözümü sunabilir. Peki ağız kokusu nasıl geçer diye farklı yollar deneyenlerin başvurduğu gargara nasıl yapılır? Gargarada alkollü mü seçilmeli alkolsüz mü?
Diş çekimi genellikle diş hekimlerinin en son çare olarak başvurduğu yöntemdir. Diş çekiminin sonrasında yemek yenilmemesi önerilmektedir. Diş çekimlerinin yapılmasında ve sonrasında dikkatli olunması gerekir. Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar konu hakkında bilgiler verdi.
İstanbul’da ikamet ettiği sırada bir süre diş ağrısı çeken genç, arkadaşlarına ’20 yaş dişi çıkarıyorum’ diye espri de bulunarak doktora gitti. Müracaat ettiği hastanede yapılan tedavide genç, kanser olduğunu öğrendi.
Üçüncü büyük azı dişi olan 20'lik dişler genelde 25 yaşından önce gelişir. 20 yaş dişleri komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarı gibi kistik yapıların oluşmasına ya da diş dizimini bozmaya neden olabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir.
Diş eti çekilmesi, ağız içerisindeki bakterilerin dişin çevresindeki yumuşak dokuya zarar vermesi nedeniyle oluşur. Tedavi edilmediğinde dişleri destekleyen kemiği yok edebilir. Ciddi bir diş eti enfeksiyonu nedeniyle meydana gelen diş eti çekilmesi, dişlerin gevşemesine ve diş kayıplarına da neden olabilir.
Ağız bakımının Ramazan ayında da rutin dönemden farksız şekilde devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Mazlum Akdaş, iftar ve sahurda diş bakımının aksatılmaması gerektiğini söyledi.
Halk arasında diş sıkma ve diş gıcırdatma isimleriyle bilinen bruksizm, gece boyunca sıkılan dişlerin ağız sağlığını bozması olarak özetlenebilir. Uyku bozukluğu nedeniyle yaşanan bruksizm tedavisinde hangi yollara başvurmak gerekir?
İzmit'te 42 yaşındaki Yeliz Demirli, damak ağrısıyla gittiği özel diş hastanesinde uygulanan tedavi sonrası yüz felci geçirdi. Tedavi için siniri kesilen Demirli, yüzünün sol tarafını hissedemez hale geldi. Başına gelenlerden sonra mahkemeye başvuran Demirli, doktor ve hastane yönetimi hakkında dava açtı.
Kafa ve yüz bölgesine uyarı götüren sinirin etkilenmesi sonucu ortaya çıkarak, etkilediği kişinin yüzünde dayanılmaz ağrılar yapan Trigeminal Nevralji ya da toplumda bilinen adıyla ‘Delirten Hastalık’, Türkiye’de her yıl 4 bin kişiyi etkiliyor. Kadınlarda daha sık görülen bu hastalık, çoğunlukla diş ağrısıyla karıştırılıyor. Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, şimşek çakar tarzdaki ağrılar nedeniyle birden fazla dişini çektiren hastalar olduğunu söyledi.
Diş Hekimi Zafer Kazak, 20'lik diş ağrısıyla ilgili olarak "Geçici müdahale için önerilebilecek bitki, karanfil yağıdır. Aktarlardan alınabilecek karanfil yağı, pamuk yardımıyla ağrıyan dişin üzerine koyulabilir, kısa sürede ağrıyı keseceği görülecektir. Ancak geçici bir çözümdür, doktorunuza gitmeyi geciktirmeyin" dedi.
20 yaş dişleri ağızda oluşan üçüncü büyük azı dişleridir. Genellikle 17-25 yaş aralığında diş dizisinin en arkasında kendini gösterdiğinden dolayı 20 yaş dişleri olarak anılırlar. Asıl görevi öğütmek olan 20 yaş dişi ağrısı ile zor bir sürece neden olursa çekilmesi tercih edilir. Peki 20 yaş dişi çekimi nasıl olur? Sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?
20 yaş dişleri ağrı ile kendini belli eden ağızda en son oluşan ve süren üçüncü büyük azı dişidir. Genelde 17-25 yaş arasında şikayetlerle ortaya çıkan 20 yaş dişleri ağızın en arkasında yer alır. 20'li yaşlarda görüldüğü için bu ismi alan 20 yaş dişleri toplam 4 tanedir. Alt çene ve üst çenede 2'şer tane bulunan 20 yaş dişlerinin görevi öğütmektir. Bu nedenle her 20 yaş dişini çekmek doğru değildir. Zaman zaman destek diş olarak kullanılabilmektedir.
Gündemimizde olmayan pek çok hadise korona virüs ile hayatımıza girdi. Daha önceden hayvan seviyorduk, hayvanları besliyorduk ama biz bu yasaklarda hayvanlara ne olacağını bilmiyorduk. Mesela bu konu yepyeni bir gündem oldu. Bunun gibi pek çok şey hayatımıza dahil oldu.
Yemeklerin vazgeçilmez baharatı karabiber, tuz ve limonla bir araya geldiği zaman ilaç kadar faydalı oluyor. Tuz, limon ve karabiber ile tedavi edebileceğiniz hastalıklar.
Diş iltihabı ya da apsesi, genelde bakterilerin birikmesiyle oluşan bir enfeksiyondur. Bu iltihap akyuvar, ölü doku ve bakterilerden oluşan kötü kokulu bir sıvıdır. Tedavi edilmezse tüm vücuda zarar verebilecek rahatsızlıklara yol açabilir. Bu sebeple küçümsenmemesi gereken bir durumdur. İki tür diş iltihabı vardır. Biri diş kökünde diğeri ise dişle diş eti arasında oluşur.
Diş tedavileri koronavirüs sürecinde durdurulmalı mı? Diş ağrısı yaşayan ve doktora gidemeyen kişiler koronavirüs sürecinde nasıl bir yol izlemeli? Hangi durumlarda diş hekiminden yardım istenmeli? İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Endodonti Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Burçin Arıcan, sizler için yanıtladı.
Gümüşhane’de okulların açıldığı ilk günde diş ağrısı nedeniyle sınıfta hıçkırarak ağlayan birinci sınıf öğrencisini ne Vali ne de Belediye Başkanı ikna edebildi.
Diş ağrılarının; 20 yaş diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, diş ve diş eti iltihabı ağrıları, eklem ağrıları gibi pek çok nedenden kaynaklandığını söyleyen Hospitadent Diş Sağlığı Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, oruçluyken diş ağrılarısı çekenler için bazı önerilerde bulundu.
Toplumumuzda maalesef ‘Apseli dişlerde antibiyotik kullanılmadan, dental hiçbir işlem yapılamaz’ gibi bir bilgi kirliliği var. Sağlık örgütleri, tüm Dünyada akılcı antibiyotik kullanımı ve uygulaması için önlemler almaya ve halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. 2015 yılı Kasım ayından itibaren her yıl bu amaçla dünya genelinde kampanyalar düzenleniyor.
Diş Hekimi Zafer Kazak, gece başlayan diş ağrıları konusunda uyardı. Diş Hekimi Zafer Kazak, "Diş çürüğünün ilerlediği durumlarda dişin içerisindeki sinir-damar paketi etkilenip zamanla ağrı oluşabilir. Bazı durumlarda ise diş eti hastalıkları nedeniyle ya da travma nedeniyle dişler canlılıklarını kaybedebilir. Böyle durumlarda dişlerin enfeksiyon odağı olmadan ağız içerisinde kullanılabilmeleri için kanal tedavisi yapılması gerekebilir” dedi.
Göz bebeğimiz olan çocuklarımızın her ihtiyacını karşılamaya çalışsak da, günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde bazen çok önemli konuları dikkatimizden kaçırabiliyoruz. Onlardan biri ve en sık ihmal edileni ağız ve diş sağlığı!
Yalova'da korktuğu için dişçiye gitmeyen Tolga Pesenli'nin, aldığı aşırı dozdaki ağrı kesiciler böbrekleri iflas ettirdi. Gerçeği hastanede öğrenen Pesenli'ye babası böbreğini verdi.
Tv 8 ekranlarında yayınlanan, Kemal Doğulu, İvana Sert ve Nur Yerlitaş'ın jüri üyeliği yaptığı İşte Benim Stilim'in yayınlanan son bölümünde, Nur Yerlitaş yüzü şişkin halde çıktı.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 1 yıl önce diş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede böbreklerinin iflas ettiğini öğrenen gencin hayatı karardı.
Bir süredir çekmekte olduğu diş ağrısına artık dayanamayan İngiliz kadın, acısını sonlandırmak için bir otoparkın beşinci katından atlayıp intihar etti.
Orhangazide uzun yıllar manav işleten Emrullah Hancı, sabaha karşı diş ağrısıyla kalktığı yatağından lavaboya giderken yere yığıldı.
Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Tülay Tacettinoğlu, Türkiye'de ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmediğini belirtti.
Diş sağlığına önem verilmediği takdirde, kalp krizi ve eklem romatizması gibi rahatsızlıklarla karşılaşılabileceği belirtildi. Diş hekimi Cemil Başöz, insanların diş sağlığına önem vermedikleri için zamanla dişlerde çürüme meydana geldiğini ve bunun kalp krizi riskini artırdığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan rapora göre, dünya üzerindeki 5 milyara yakın insan çürüme nedeniyle diş ağrısı çekiyor.