Diş Eti Çekilmesi Haberleri

Cinsel sağlığı tehdit ediyor Bilimsel çalışma ortaya çıkardı: Ağızda görülen bu problem ereksiyon sorununa yol açıyor!

Ağız ve diş sağlığı genel sağlık için oldukça önem arz ediyor. Diş çürüklerinin sinüzit, şeker hastalığı, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi gibi önemli rahatsızlıklara neden olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Sindirim sisteminin de başlangıcı olan ağız, vücudumuzda kontrol ve tedavisinin aksatılmaması gereken bölgelerden biri. Öte yandan Uzman Diş Hekimi ve Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Özkan, diş eti hastalığının erkeklerde cinsel sağlığı tehdit ettiğine dikkat çekti.

Haber

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Tuzlu su diş eti çekilmesine iyi gelir mi?

Diş eti sağlığı, en az diş sağlığı kadar önem taşıyor. Diş eti çekilmesi periodontisis olarak adlandırılıyor ve dişin desteklenmesinden sorumlu olan diş etinde oluşan ve hasar oluşturan bir enfeksiyon olarak açıklanıyor. Diş eti çekilmesi rahatsızlığına müdahale edilmediği zaman, dişin çevresinde bulunan kemiklerde ilerleyici kayıplar oluşabiliyor. Ciddi bir diş enfeksiyonu olan diş eti çekilmesi, dişlerin gevşemesine ve diş kaybına neden oluyor.

Haber

Ağzınızda bunu görüyorsanız büyük risk altındasınız demektir!

Ağız sağlığına ve hijyenine dikkat etmeyenlerin kalp hastalığı için daha fazla risk altında olduğu ortaya çıktı. Dünyanın bir numaralı ölüm nedeni olan kalp hastalıklarının önüne geçmek için başta beslenme olmak üzere yapılması gereken birçok değişiklik var. İyi bir kalp sağlığı için ağız sağlığı ve hijyenine de önem göstermek gerekiyor.

Haber

Lösemi, C vitamini eksikliği, aşırı büyüme… Birçok sebebi olabilir

Diş eti iltihabı, genellikle bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Tedavi edilmezse periodontitis olarak bilinen daha ciddi bir enfeksiyona dönüşebilir. Diş eti iltihabı ve periodontitis, yetişkinlerde diş kaybının başlıca nedenleridir.

Haber

Diş Eti Çekilmesi

Diş Eti Çekilmesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diş Eti Çekilmesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber

Diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı evde bitkisel yöntemlerle nasıl geçer?

Diş eti iltihabı, ağız ve diş bakımına özen gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar sonucu diş etinde meydana gelen enfeksiyonlarla oluşur. "Gingivitis" olarak da adlandırılan diş eti iltihabı tedavi edilmezse diş kaybına kadar giden ciddi sorunlara yol açar. Diş eti iltihabına ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Diş eti iltihabı belirtilerini ortadan kaldırmak için toz zerdeçal, aleo vera, tuzlu su gibi diş eti iltihabını yok edecek doğal yöntemlere de başvurmak mümkün.

Haber

Diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm arıyorsanız dikkat!

Diş ağrısı tedavisinde diş ağrısı nedenlerinin saptanmasının ilk adım olduğuna dikkat çeken Diş Hekimi Zafer Kazak, dişte hissedilen ağrıların kaynağının diş, diş eti ya da kemikten kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Yaşanacak süreçte hastaları nelerin beklediğini anlatan Kazak, diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm bulmaya çalışmanın ağrıları daha çok artırabileceğini söyledi. Diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin doktor tarafından uygulanacak diş ağrısı tedavisi ile belirleneceğini anlattı.

Haber

Ramazan’da diş bakımını ihmal etmeyin! Bakteri oluşumu bu şekilde daha çok artıyor

Ramazan ayında oruç tutulmasından dolayı neredeyse tüm gün yiyecek ve içecek tüketilmemesi, ağız ve diş bakımının ihmal edilmesine yol açabiliyor. Ağız ve diş bakımında doğru bilinen yanlışların olduğunu ifade eden uzmanlar; dişlerin çok sert fırçalanması, karbonat ve bitki çaylarının kullanılması ile daha iyi temizlendiği algısının yanlış olduğunu ifade ediyor.

Haber

Diş eti hastalığı erken doğum riskini artırabilir!

Ağız ve diş sağlığı, hayatın her döneminde tüm vücut sistemlerini etkileyen bir rol oynuyor. Ancak kadınlar için öyle bir dönem var ki sağlıklı bir diş ve diş eti, hem kendileri hem de kucaklarına almaya hazırlandıkları bebekleri için önem taşıyor. Bilimsel çalışmalar diş eti hastalığı olan anne adaylarının genel sağlık durumlarının olumsuz yönde etkilendiğini ortaya koyuyor.

Kadin

Bu sorunlar Covid-19'u daha şiddetli geçirmeye neden oluyor! Ağız hijyeni ve diş eti sorunu varsa dikkat!

Covid-19 pandemisinde bazı kişiler hastalığı hafif geçirirken bazıları ağır geçiriyor. Hatta yoğun bakımda tedavi altına alınıyor. Peki bu neye göre değişiyor. Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Hatice Ağan, hangi rahatsızlıkların Covid-19 pandemisini ağır geçirmeye neden olduğunu söyledi.

Haber

Ameliyatsız gummy smile tedavisi

Diş etlerinin fazla görünmesi durumunda küçük dokunuşlarla istenmeyen görünümden kurtulmak mümkün. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, gummy smile tedavisinde ameliyatsız yöntemleri sizin için anlattı.

Kadin

Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl olur? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız sağlığı sorunlarından biridir. Şeker hastalığından yanlış diş fırçalamaya diş taşı temizliğine kadar pek çok faktörün neden olduğu diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Konu ile ilgili bilgi veren Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş eti çekilmesi tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber

Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesini önlemek mümkün!

Diş eti çekilmesi, ağız içerisindeki bakterilerin dişin çevresindeki yumuşak dokuya zarar vermesi nedeniyle oluşur. Tedavi edilmediğinde dişleri destekleyen kemiği yok edebilir. Ciddi bir diş eti enfeksiyonu nedeniyle meydana gelen diş eti çekilmesi, dişlerin gevşemesine ve diş kayıplarına da neden olabilir.

Haber

Diş eti sağlığı hamilelik sürecini nasıl etkiliyor?

Erken doğum ya da düşüğe neden olabilen diş eti rahatsızlıkları ile ilgili uyarıda bulunan Diş Hekimi Zafer Kazak, gebelik öncesi iyi bir ağız hijyeni rutininin kazanılmış olması ve diş eti tedavisinin tamamlanmış olmasının önem taşıdığını söyledi.

Kadin

Diş eti hastalıkları koronavirüsü daha ağır geçirmeye neden oluyor!

Koronavirüs ile ilgili araştırmalar devam ederken Kanada ve İspanyol bilim insanlarının birlikte yürüttüğü çalışmada varılan sonuç endişeyi bir kat daha arttırdı. Dünyaya duyurulan çalışmaya göre, orta ve ileri şiddetli diş eti hastalığı olan kişilerde koronavirüs komplikasyonlarının ciddiyetinde artış görülüyor.

Haber

Diş eti hastalığı Covid-19 nedeniyle ölüm oranını 9 kat artırıyor!

Diş eti hastalığının koronavirüs ölümlerine davetiye çıkardığını söyleyen uzmanlar, yürütülen araştırmalar neticesinde diş eti rahatsızlığı bulunanların Covid-19 nedeniyle ölme ihtimalini 9 kat artırdığı saptandı. Uzmanlar, vatandaşları diş eti sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber

Dişeti hastalıklarına dikkat

Diş eti hastalığının ülser, kalp, diyabet ve erken doğum gibi rahatsızlıklara yol açtığı belirtildi.

Haber

Dişeti hastalığı deyip geçmeyin

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Türkiye'de 35 yaş üstündeki insanların yüzde 65-75'inde dişeti hastalığı bulunduğu ve bunun, kalp krizi, romatizma, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığa yol açabildiğini söyledi.

Haber

Diş temizletme zararlı mıdır?

Yetişkinlerde diş kayıplarının büyük bir çoğunluğu diş etlerinden ve dişleri çevreleyen kemikten kaynaklanır.

Haber

İmplant ile kaybettiğiniz dişlere kavuşun

İnsan hayatında 2 dişlenme dönemi vardır. İlk dişlenme döneminde insanın süt dişleri çıkar. Daha sonra süt dişlerimiz dökülür ve sürekli dişlerimiz ağzımızdaki yerlerini alırlar. Bu ikinci dişlenme dönemimiz hepimiz için önemli ve heyecanlı bir dönemdir. Çünkü bir adım daha büyüdüğümüzü hissederiz.

Haber

Diş fırçalamak diş etlerini güçlendiriyor

Diş fırçalarken hücrelerin zarar görmesinin dişetinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceği belirtildi.

Haber

Diş etleri yaz aylarında daha hassaslaşıyor

Son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla birlikte vücut direncinin düşmesiyle hassaslaşan dişlere ve diş etlerine vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirten diş hekimleri, aşırı soğuk içeceklerin dişler üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu kaydetti.

Haber

Diş eti hastalıklarına dikkat

Dünyada en yaygın hastalıklardan biri olan diş eti hastalığının, Türk toplumunda yetişkinlerin yüzde 90'ında görüldüğünü vurgulayan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kandemir, "Diş eti hastalığını önlemek için dişlerin yüzeyleri düzenli olarak her gün diş fırçası ve diş ipi ile temizlenmelidir" dedi.

Haber

Diş gıcırdatmanın zararları

Bruksuzim olarak bilinen ve genelde psikolojik bozukluk ve sinirlilikten kaynaklanan, diş gıcırdatması, diş kayıplarına, diş eti hastalıklarına neden olurken, baş ve yüz ağrılarını da beraberinde getiriyor.

Haber

Fındığı dişle kırmak zararlı

Ordu Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Angın, fındığın kabuklarının dişlerle kırılmaması gerektiğini söyledi.

Haber

Diş teknolojisinde yeni çağ

Diş teknolojisinde yeni bir çağ başladı. Diş Doktoru Alper Üke, diş sert dokusunda kullanılan Dentalr Lazer tekniğinin yeni ve pahalı bir teknik olduğunu ve bu tekniğin Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bile hekimlerinin henüz yüzde 3'ü tarafından uygulandığını söyledi.

Haber

Dişeti hastalıklarını biliyor musunuz?

Periodontitis ya da halk arasında bilinen adı ile 'piyore' dişleri saran kemik ve dişeti dokularinin iltihabıdır.

Haber

Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bayram İlkimen, diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilir hastalık olduğunu bildirdi.

Haber

Dişeti hastalığı kalp krizine yol açıyor

Dişeti hastalığı olanların, kalp krizi geçirme riskinin daha yüksek olduğu bildirildi. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Türkiye'de dişeti hastalığının çok yaygın olduğunu ve birçok hastalığın nedeni olmasına karşın, toplum tarafından fazla önemsenmediğini söyledi.

Haber

Diş kayıplarının nedeni dişeti hastalıkları

Erişkinlerde diş kayıplarının yüzde 70'inden fazlasının periodontal yani diş eti hastalıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Türk Diş Hekimleri Birliği'nden (TDB) alınan bilgiye göre, diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklar olan periodontal hastalıklar, erken dönemde teşhis edildiklerinde başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Haber