Diş fırçalama rutinine erken yaşta başlanması, dişleri korur ve ileride karşılaşabilecekleri diş problemlerinin önüne geçer. Minikler için diş macunu kullanırken özellikle doğal içerikli ve yutulabilir olanları tercih etmek, oldukça önemli. Doğal diş macunu, zararlı kimyasallar içermediği için miniklerin diş etlerine zarar vermezken yutulabilir diş macunu ise özellikle küçük yaştakilerin macunu yutma olasılığına karşı emniyetli bir seçenek sunar. İşte minikler için seçtiğimiz diş macunları...
Samsun'da, Sağlık Bakanlığının diş sağlığı alanındaki üç önemli yatırımından biri olan 4 bin metrekare kapalı alana sahip Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, 17 Nisan Pazartesi günü hizmete gireceği bildirildi.
Ağız bakımı, genel sağlığın en önemli adımlarından biridir. Diş sağlığının korunmasında en önemli konu düzenli ağız bakımıdır. Diş çürüğü ve diş eti hastalığı büyük ölçüde önlenebilir hastalıklardır. Kişilerin ağız bakımlarını ve düzenli diş kontrollerini ihmal etmemeleri önemlidir.
Yaşımız ilerledikçe gülümsediğimiz fotoğraflara baktığımızda gülüşümüzde tam olarak neden olduğunu anlayamadığımız değişimleri fark etmeye başlarız. Dişlerimizin rengi daha mı koyu, gülümsediğimizde daha az mı gözüküyor, önceden daha parlak mıydı? Tüm bu soruların cevabı dişlerimizde zamanla kullanıma bağlı aşınma ve yıpranma olabilir.
Diş beyazlatmada içeriği belli olmayan ve sağlık kuruluşları tarafından test edilip, onayı alınmamış ürünlerin kullanılması herkesin hayalindeki güzel bir gülüşün yanı sıra kötü sonuçlar doğurabiliyor. Diş hekimine danışılmadan kişinin kendi kendine uyguladığı diş beyazlatma yöntemlerinin sağlığı olumsuz şekilde etkileyebilir.
Diş ark boyu uyuşmazlığı, kemik yapısının toplam boyutu ile dişlerin yan yana dizildiğindeki toplam boyutun uyuşmaması problemidir. Erken yaşlarda tespit edildiğinde sıkıntı yaratmadan tedavi edilebilmektedir ancak ileri yaşlarda tespit edildiğinde bu sorunun tedavisi biraz daha zorlaşıyor.
Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.
Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.
Kötü ağız sağlığına sahip olmak, insanların düşündüğünden daha fazla zarar verebilir. Yeni bir çalışma, bir kişinin ağız sağlığının, bilişsel gerileme ve artan bunama riski de dahil olmak üzere diğer sağlık koşullarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu iddia ediyor.
Diş bakımı hem sağlık hem de görünüm için oldukça önem taşıyor. Kimse çürük ve bakımsız görünen dişlere sahip olmak istemiyor. Diş bakımında en sık kullanılan diş fırçalama dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak uzmanlar diş fırçalamanın yanlış yapıldığını belirtiyor. İşte daha sağlıklı ve beyaz dişler için doğru fırçalama yöntemi...
Kalp krizi ve kalp hastalıkları çok büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. Kalp hastalıklarına neden olan etkenler bulunuyor. Bazen fark etmeden yaptıklarımız bazen de yaşam biçimimiz kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Oldukça tehlikeli olan bu hastalıklardan korunmak için alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.
Ağız ve diş sağlığı hem iyi bir görünüm hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Kötü görünen dişler iletişimde problemlere yol açabiliyor. Dişlerin daha temiz ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak fırçalanması gerekiyor. Ancak diş fırçalarken doğru sandığımız birçok yanlış bulunuyor. Uzmanlar diş fırçalarken yapılan hataları belirtti.
Kırşehir'de "aile diş hekimleri" çocuklar için mesaiye başladı
Diş sağlığı ve temizliği hem görünüş hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Diş temizliği için birçok ürün bulunuyor. Özellikle son yıllarda sıklıkla kullanılan elektrikli diş fırçaları dişleri istenilen düzeyde temizlese de sağlığınızı tehlikeye atabiliyor. Uzmanlar elektrikli diş fırçalarının temizliği hakkında uyarıyor.
İyi genler, sağlıklı yaşam ve spor yapmak uzun bir ömrün anahtarı gibi görünse de başka faktörler de bu durumu etkileyebiliyor. Değiştirilebilir faktörler arasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Araştırmaya göre, önemli olan değiştirilebilir bir faktör, dişlerinizi günün belirli bir saatinde fırçalamak.
Ağız ve diş bakımına gerekli özen gösterilmediğinde sonuç diş tartarı olarak ortaya çıkıyor. Birçok insanda görülen bu sorun aslında basit bir yolla çözülebilir. Diş tartarlarından bu yöntem ile kurtulun!
Dişler tüm görünümü etkiliyor. Daha güzel bir gülüş ve etkili şekilde iletişim kurabilmek için diş sağlığına, bakımına dikkat etmek gerekiyor. Dişlerinize dışarıdan bakım yaparken içeriden de beslenmenize önem vermelisiniz. Diş sağlığınızı korumak için aşağıdaki gıdalar uzak durmak gerekiyor.
Diş fırçalamak, ağız ve diş sağlığının en temel adımıdır. Uzmanlar ağız ve diş sağlığı için günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerektiğinin altını çiziyor. Ancak, “günde iki kere” tavsiyesi kafa karışıklığı yaratmaktadır. Çoğu kişi diş fırçalamak için en uygun zamanın hangisi olduğunu tam olarak ne zaman yapılması gerektiğinin farkında değil.
Bebekler bilinçsiz olarak birçok davranış yapıyor. Bu davranışların uygun bir şekilde engellenmemesi ileride alışkanlık haline gelebiliyor veya sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bebeklerin süt emmeyi parmak emme olarak devam ettirmesi ileride ağız ve diş sağlığını etkiliyor. Sizin bebeğinizde de parmak emme alışkanlığı varsa bu haberi okuyarak bu alışkanlıktan bilinçli bir şekilde uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.
Yaşımız ilerledikçe gülümsediğimiz fotoğraflara baktığımızda gülüşümüzde tam olarak neden olduğunu anlayamadığımız değişimleri fark etmeye başlarız. Dişlerimizin rengi daha mı koyu, gülümsediğimizde daha az mı gözüküyor, önceden daha parlak mıydı? Tüm bu soruların cevabı dişlerimizde zamanla kullanıma bağlı aşınma ve yıpranma olabilir.
Şimdiye kadar ağız ve diş bakımı ve sağlığı için en önemli unsurun diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak olduğunu öğrendik. Ancak yeni yapılan bir açıklamaya göre ikisine de çok gerek yok! Ağız ve diş bakımı için günde dört dakika boyunca öpüşmenin diş ipi kullanmak veya dişleri fırçalamak kadar etkili olduğu ortaya çıktı.
Kalsiyum, kemik gelişiminde ve kemik sağlığının korunmasında büyük önem taşıyor. Vücut tarafından üretilmeyen kalsiyumun yeterli alımı için sağlıklı beslenme anahtar rol oynuyor. İnsanların güçlü kemikler oluşturmak ve korumak için kalsiyuma ihtiyacı vardır ve vücudun kalsiyumunun %99'u kemiklerde ve dişlerdedir. Beyin ve vücudun diğer bölümleri arasındaki sağlıklı iletişimi sürdürmek için de gereklidir. Kalsiyum eksikliği vücut için büyük problem yaratır.
Sigaranın sağlığa zararları su götürmez bir gerçek. Sigara ve sigaradan kaynaklı hastalıklar yüzünden dünyada her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Sigaranın vücuda ve iç organlada yarattığı tahribat gözle görülebilir değildir. Ancak cilde, dişlere ve ellere bıraktığı zarar üzeri örtülebilecek gibi değildir.
Birçok diş macunu, toprakta ve kayalarda doğal olarak bulunan bir mineral olan florür içerir. Ancak ideal kullanımda faydalı olan florür çok fazla kullanıldığında sağlık için risk oluşturabilir. Diş macunu hekimlerin önerdiği şekilde kullanılırsa içerdiği florür bakımından zararsızdır. Ancak tavsiye edilen miktarın üzerine çıkıldığında zararlı olabilir.
Ağız yaraları bağışıklık düştüğünde, strese girildiğinde çıkarak ağrıya neden olmaktadır. Günlük yaşam kalitesini düşüren ağız yaralarının tedavisi genellikle kısa sürse de ağrısı dayanılmaz olabilmektedir. Yemek yerken ve uyurken rahatsızlık veren bu yaraların tedavisinin daha kısa ağrının daha az olması için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Diş sağlığı en çok dikkat edilmesi gereken kişisel bakım rutinlerinden biri olmalı. Hem görünüm hem de sağlık açısından en önemli unsurlardan biri olan diş sağlığı için günde iki kere dişlerinizi fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. Bunların haricinde inci gibi beyaz dişler için yapmanız gerekenler ise çok basit.
30 ülkede yapılan 65 araştırmanın bulgularının incelendiği, geniş çaplı bir analiz, çocuklardaki diş sorunlarının sosyoekonomik durumla ilişkisine ışık tuttu. Zengin ailelerin çocukları zararlı yiyeceklere erişme olanağı, düzenli diş bakımının faydalarından ağır basıyordu.
Kanser hücreleri ile ilgili pek çok şey henüz gizemini korurken bilim insanları bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yapılan yeni bir araştırmadan ortaya çıkan ilginç sonuçlara göre; diş fırçalama alışkanlığının kanser riskini tetikleme ihtimali olduğunu ortaya koydu. Diş fırçalama rutinini gerçekleştirmeyenlerin kanser hastalığına yakalanma riskini %52 artırdığı tespit edildi.
Ağız sağlığı hayati önem taşıyor! Hiç kimse kokulu bir ağız ve sapsarı dişlere sahip olmak istemez. Sağlıksız bir ağız sadece ağrıları ve çürükleri çeken, diğer insanları ise uzaklaştıran bir durum. Ağız sağlığınıza vermeniz gereken önemi ve sağlıklı dişler için dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz?
Ağız yaraları nedenleri arasında mevsim değişikliklerinin de olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, ağız yaralarının iyileşme süresine dikkat çekti. Parlak, 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaralarının farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
Diş sağlığı, hem dişlerimizin güzel görünmesi hem de sağlık dolu bir yaşam için çok önemli bir konu. Bu bağlamda diş ipi, bu işin önemli bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde birçok şey yiyip içiyoruz ve ister istemez bu gıdalar dişlerimizde kalıntılar bırakıyor. Diş bakımını yaparken diş ipi kullanarak bu kalıntıları temizlemeniz mümkün. Peki en iyi diş ipi hangisi? Dişi ipi nasıl kullanılır? Bu soruları aydınlatmaya ne dersiniz!
Moda dergilerinde gördüğünüz göz alıcı küresel standartlara rağmen her ulusun kendine ait güzellik gelenekleri ve rutinleri var. Diğer ülkelerdeki insanlar dişlerini düzeltmek için çok para harcarken Japonya'da kadınlar dişlerini sarkık göstermek için para ödüyorlar. Üstelik bu güzellik trendine ‘yaeba’ adını veriliyor.
Sosyal medya sayesinde, estetik uygulamalara olan ilginin ciddi şekilde arttığını belirten Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Pirbudak, daha güzel bir gülüşe sahip olmak için yapılan estetik uygulamalar hakkında detaylı bilgi aktardı.
Diş eti çekilmesi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız sağlığı sorunlarından biridir. Şeker hastalığından yanlış diş fırçalamaya diş taşı temizliğine kadar pek çok faktörün neden olduğu diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Konu ile ilgili bilgi veren Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş eti çekilmesi tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Ağız sağlığı ve diş bakımı iş hayatında da sosyal hayatta da oldukça önemlidir. Ağız kokusunu önlemenin yanı sıra beyaz dişlere sahip olmak da önem taşır. Sarı dişler ve ağız kokusu karşı tarafa kirli ve bakımsız düşüncesinin geçmesine neden olacağından çoğu kişi dişlerini beyazlatmak için çok çaba sarf eder. Peki dikkat edilmesine rağmen dişler neden sarı görünür? Dişleri beyazlatmak için ne yapmak gerekir? Diş hekimi Evren Özdemir anlattı.
Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlamalıdır. Her çocuk anne-babasını taklit etmeye açık olduğundan diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak da zor olmayacaktır. Diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak istediğiniz çocuklarınızın sizi izleyerek taklit etmesine izin vermeniz yeterli olacaktır. İşte Pedodonti Uzmanı Neşve Kayabaşoğlu'nun anlatımıyla çocuklarda diş çürümelerini önleyerek diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için yapılması gerekenler...
Ortodonti, diş, çene ve yüz bölgesindeki asimetrilerin tedavi edilmesini sağlayan, bu bölgedeki bozuklukları, yanlış pozisyonları, çenenin büyüme farklılığı tedavisini, gerek büyüme gerekse de ergenlik döneminde gerçekleştirebilen bir bilim dalıdır. Peki daha güzel bir gülüşe sahip olmayı sağlayan ortodontik tedavi dişlere zarar verir mi? İşte Ortodonti Uzmanı Dr. Kıvanç Cebesoy'dan ortodontik tedavi ile ilgili merak edilenler...
Diş ve ağız sağlığının korunmasının en etkili yolu diş fırçalama düzeninden geçer. Ancak düzenli olarak diş fırçalamanın dışında teknikleri de büyük önem taşır. Çünkü doğru bir şekilde fırçalama işlemi tamamlandığında ağız tam anlamıyla temizlenemez. Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar konu hakkında bilgiler verdi.
Diş hastalıklarında sigortanın karşıladığı tedaviler kadar karşılamadıkları da mevcut. Sigortalar, kişinin sağlığı açısından mutlaka yapılması gereken, lüks olarak değerlendirilmeyen her tedaviyi karşılıyor. Peki SSK implant tedavisini karşılıyor mu? İşte implant tedavisinde sigortaların kapsamları...
Üçüncü büyük azı dişi olan 20'lik dişler genelde 25 yaşından önce gelişir. 20 yaş dişleri komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarı gibi kistik yapıların oluşmasına ya da diş dizimini bozmaya neden olabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir.
Her ebeveyn çocuğunun sağlıkla büyümesini ister ancak yaşları itibariyle fazlaca enerjik olan çocuklar sıkça düşme, yaralanma gibi durumları yaşar. Bazen önemsiz olduğunu düşündüğünüz düşmenin sonunda ciddi bir ağız travması meydana gelebilir. Evde müdahale edemeyeceğimiz bu travmalar ileride ciddi diş problemleri ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Böyle durumlarda yapılması gereken en doğru hareket, çocuğunuzu en yakın diş uzmanına götürüp profesyonel yardım almak olacaktır.
Kişisel temizliğin en hassas noktası ağız ve diş bakımıdır. Sindirimin ağızdan başladığını düşündüğümüzde, bu bakımın ihmal edilmemesi gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Peki diş bakımında nelere dikkat edilmelidir? Diş Hekimi Zafer Kazak, diş bakımıyla ilgili hepimizi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.
Uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle tüm dişleri alınan kadın, inanılmaz dönüşümüyle şaşkına çevirdi. Erkek kardeşinin ölümünden sonra uyuşturucu kullanmaya başlayan bu nedenle hem sağlığından hem de dişlerinden olan kadın şimdilerde yeni görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Yıllarca sigara ve asitli içecek tükettikten sonra, üst dişlerinden olan kadın yayınladığı TikTok videosunda diş hijyeni konusunda uyarılarda bulundu. Victoria adlı kadın, ''dişlerinize iyi bakmazsanız neler olabileceğini görün'' dedi.
Davranış bilimi uzmanları eylemlerin yüzde 40’nın bilinçli kararlardan değil alışkanlıklar üzerinden yürütüldüğünü söylüyor. Aslında farkında olmadan yaptığınız en sıradan hareketler bile günlük rutininizi oluşturur. Günlük rutinler ise bilinçaltı ve kişilik özelliklerinin en büyük parçasıdır. Bunlardan en önemlisi ise diş macunu sıkma şeklidir.
Diş beyazlatma söz konusu olduğunda seçebileceğiniz çok sayıda ürün var. Bununla birlikte, çoğu beyazlatma ürününde, birçok insanı endişelendiren ve dişleri beyazlatmak için kimyasallar kullanılıyor. Daha beyaz dişler istiyorsanız, ancak aynı zamanda kimyasallardan da kaçınmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu makalede hem doğal hem de güvenli olan seçenekleri bulabilirsiniz.
İnsan hayatında iletişim çok önemlidir. İletişim, kişinin görüntüsü, konuşması, hitap şekli, mimikleri gibi bir çok özelliğin bir araya gelmesi ile sağlanır.
Yirmi yaş dişleri hangi durumlarda mutlaka çekilmeli?
Diş eti hastalıklarının, hem sigara içenlerde hem de içmeyenlerde yüksek kanser riski ile ilgili uyarıcı bir işaret olabileceği bildiriliyor.
Birçok diş tedavilerinden sonra istediğiniz gülüşe nihayet kavuştunuz. Dişleriniz yeni konumunda ve ısırma ile ilgili değişiklikler hissediyorsunuz. Bu yeni duruma alışmanız alışmanız biraz zaman alacaktır. Dentart Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dt. Betül Yurteri, Mynet okurları için yazdı.
Amasya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Çekin, hamile kadınların özellikle kalsiyum alımına ve ağız hijyenlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, Türkiye'de ağız ve diş sağlığının çok kötü olduğunu vurgulayarak, "Ne olur dişlerinizi 'namuslu' fırçalayın" dedi.
Türkiye'de daha önce hiç diş hekimine gitmeyenlerin oranı yüzde 26'yı bulurken, kişi başına düşen yıllık diş macunu tüketimi ise 86 gramda kalıyor. Bu rakam Amerika'da 572 gram, Almanya'da 470 gram, Çin'de ise 202 grama kadar çıkıyor.
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Ramazan Bayramı'nda fazla tüketilen şeker, ağızdaki ortamı asitleştirdiğinden diş çürüğü oluşumunu hızlandırdığını söyledi.
İnsan hayatında 2 dişlenme dönemi vardır. İlk dişlenme döneminde insanın süt dişleri çıkar. Daha sonra süt dişlerimiz dökülür ve sürekli dişlerimiz ağzımızdaki yerlerini alırlar. Bu ikinci dişlenme dönemimiz hepimiz için önemli ve heyecanlı bir dönemdir. Çünkü bir adım daha büyüdüğümüzü hissederiz.
Her zaman dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında oruçluyken daha büyük önem kazanıyor. Ramazan'da, dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda kolayca üreme ortamı bulan bakteriler, ağızda kötü kokuya sebep olurken, diş çürüklerini de arttırabiliyor.
Diş hekimleri oruçtan dolayı ağızda oluşacak asitlere karşı vatandaşları uyardı. Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Tülay Tacettinoğlu, ağız ve diş sağlığının Ramazan ayında da önemli olduğuna dikkat çekerek sahurda dişlerin bir kere fırçalandıktan sonra tuzlu su ile ağız gargarası yapılması gerektiğini kaydetti.
Artvin Devlet Hastanesi'nde görevli diş hekimlerinden Dr. Hacer Başıbüyük, sağlıklı bir yaşam için dişlere önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, çürük dişlerin hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.
Bebeklerde çene yapısı ve dişlerin sağlıklı gelişimi için 2 yaşından itibaren dişlerin düzenli olarak ebeveynleri tarafından fırçalanarak bu alışkanlığın kazandırılması gerektiği bildirildi.
Çocukların süt dişleri döneminde yaşanan sorunların geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açtığı, bu nedenle de çocukların küçük yaşta diş doktoru kontrolünden mutlaka geçmesi gerektiği kaydedildi.
Estetik diş hekimliği sayesinde, artık her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Diş estetiğinde diş beyazlatmadan, implanta, porselen lamina tekniğinden, bilgisayar destekli CAD-CAM tekniğine kadar birçok uygulamayı, son yenilikleri takip ederek gerçekleştiren Estetik Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, "Bleaching" (diş beyazlatma) tekniğini anlattı.
Hamileliğin ilk üç ayında diş tedavisinden kaçınılması gerektiği belirtildi. Hamilelik döneminde kadınların en çok yönelttikleri sorular arasında "diş tedavisi yapılabilir mi?" sorusu yer aldığını ifade eden Diş Hekimi Kürşat Kapusuz, süreçte diş tedavilerinin ikinci 3 aya ertelenmesi gerektiğini kaydetti.
Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, vatandaşların serinlemek için yedikleri dondurma ve soğuk asitli içeceklerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.
Son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla birlikte vücut direncinin düşmesiyle hassaslaşan dişlere ve diş etlerine vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirten diş hekimleri, aşırı soğuk içeceklerin dişler üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu kaydetti.
Diş sağlığı için önemli ipuçları veren diş hekimi Cem Güngör, ıslatılmadan kullanılan diş fırçasının kıllarının sert kalacağını ve böylelikle diş temizliğinde daha etkili olacağını söyledi.
Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye'de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını bildirdi.
Kayseri'de özel bir lisenin öğrencileri elma ve üzüm sirkesinin ağız ve diş sağlığını koruduğunu kanıtladı.
Diş Hekimi Dr. Aydın Şivet, güzel bir gülüşün, insan hayatını değiştirebileceğini ifade etti.
Sabah uyanınca çeneniz mi ağrıyor veya durup dururken dişleriniz mi kırılıyor? Uyku sırasında dişlerinizi sıkıyor veya gıcırdatıyor musunuz? Cevabınız evet ise siz de bruksizm hastasısınız ve bu alışkanlığın en büyük sebebi ise stres!
Diş Hekimi Mustafa Tuncer, diş tedavisinde bulaşıcı hastalıklara karşı sterlizasyona önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Dişlerinin daha beyaz görünmesini isteyenler için yepyeni bir yöntem geliştirildi. Özel ışık cihazlarıyla yapılan beyazlatma işlemi yaklaşık 1 saat sürüyor ve dişlerinden şikayet edenlere farklı bir görünüm kazandırıyor. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Yaşam Boyu Eğitim Etkinlikleri kapsamında "Vital ve Devital Dişlerde Uygulanan Güncel Ağartma Yöntemleri" konulu bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.
Bilinçsiz kullanılanı kürdanın diş hastalıklarına neden olduğu bildirildi.
Bruksuzim olarak bilinen ve genelde psikolojik bozukluk ve sinirlilikten kaynaklanan, diş gıcırdatması, diş kayıplarına, diş eti hastalıklarına neden olurken, baş ve yüz ağrılarını da beraberinde getiriyor.
İçerdiği bol miktarda kalsiyum ve mineralle süt ve süt ürünlerinin diş dostu olduğunu kaydeden diş hekimleri, hamilelerde günlük bir bardak süt tüketiminin doğan bebeğin sağlıklı süt dişlerine kavuşmasını sağladığını belirttiler.
Tokat'ta bir diş hekimi tarafından hastaların diş tedavisi sırasında strese girmemeleri amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirildi. Dişçi koltuğuna oturan hasta karşısında bulunan ekranda istediği yayını izleyebiliyor.
Diş Hekimi Kürşat Kapusuz, Ramazan ayında diş çürüklerinin artabileceğini ifade ederek, "İftar ve sahurdan sonra dişlerin iyi fırçalanması gerekiyor" dedi.
Diş sağlığının önemine dikkat çeken uzmanlar, bu konudaki önlemlerin çocuk yaşta alınması gerektiğini belirtiyor.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, okulların açıldığı bu dönemlerde çocuk ve gençlerin üzerinde aileleri kadar, akran ve öğretmenlerinin etkisinin de çok önemli olduğunu belirterek, ağız ve diş sağlığıyla ilgili yanlış alışkanlık, tutum ve davranışların düzeltilerek, çocuklara düzenli diş fırçalama ve beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasının bu dönemlerde sağlanması gerektiğini bildirdi.
Diş Hekimi Kürşat Kapusuz, diş sağlığının bozulmasının vücuttaki diğer organları da etkileyebileceğini söyledi.
Türkiye'de her geçen gün ağız ve dış sağlığında gerileme olduğu belirtilirken, Siirt'te yaşayan 3 yaşındaki Ali Açıkgöz adlı çocuk, ağız ve diş bakımına yetişkinlerden daha fazla önem vermesiyle dikkat çekiyor.
Bruksizm olarak bilinen ve genelde psikolojik bozukluk ve sinirlilikten kaynaklanan, diş gıcırdatması, diş kayıplarına, diş eti hastalıklarına neden olurken, baş ve yüz ağrılarını da beraberinde getiriyor.
Ordu Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Angın, fındığın kabuklarının dişlerle kırılmaması gerektiğini söyledi.
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, sadece gelişmiş bazı Avrupa ülkelerinde bulunan ve dişçilik eğitimi için büyük önem taşıyan Smilatör Laboratuvarını hizmete açtı.
Çocukların yüzde 15'inde, diş gıcırdatma veya diş sıkma alışkanlıklarının ciddi boyutlarda görüldüğü bildirildi. Dişlerin gıcırdatılması sonucunda, dişlerde aşırı aşınma, yüz kasları, baş, boyun, kulak, ve çene ekleminde ağrıların meydana geldiği belirtildi.
Diş Hekimi Hayri Serin, yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte diş bakımında dikkat edilecek noktaları açıkladı. Birlikte içilen sıcak ve soğuk içeceklerin diş etlerini bozduğunu belirten Serin, "Diş bakımında yanlış olan bir konu da asitli içeceklerden sonra hemen dişin fırçalanmasıdır. Asitli içecek aldıktan en az bir saat sonra dişler fırçalanmalı, aksi taktirde diş minelerinde çatlamalar oluşmaktadır" dedi.
Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, şekerli gıda yendikten sonra ağza atılacak bir parça beyaz peynirin, şekerin çürük yapıcı etkisinin giderilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bulunan Özel FTK Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Koray Küçüksarı, "Herkesin imreneceği düzgün, beyaz ve sağlıklı dişlere gelişen teknolojiyle sahip olmak mümkün" dedi.
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bulunan Özel FTK Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Koray Küçüksarı, "Herkesin imreneceği düzgün, beyaz ve sağlıklı dişlere gelişen teknolojiyle sahip olmak mümkün" dedi.
Antalya'nın Korkuteli İlçesi Özel Fikret Turkan Koray (FTK) Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden diş hekimi Koray Küçüksarı, diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye'de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını bildirdi.
Çaydaki florürün diş minesini kuvvetlendirdiği ve ağız bakterilerini kontrol altına aldığı bildirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Tosun, "Çaydaki florür diş minesini kuvvetlendirir" dedi.