Çocuk sahibi olmak herkes için heyecan verici ve eşsiz bir duygudur. Bazı kadınlar oldukça şanslı olup çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra kısa bir süre içerisinde bebeklerini kucaklarına alabilirken bazı kadınlar için durum bu kadar kolay olmaz. Peki, yumurtlamaya ve doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir?
Meksika’daki bir hastanede doğum sırasında aniden elektrikler kesildi. Jeneratörün devreye girmemesi üzerine doktor telefonun ışığını kullanarak doğuma devam etmeye karar verdi. Ancak cep telefonu ışıklarının aydınlatma için yetersiz kalması üzerine doktor bebeğin kulağını kesti.
Senegal’de hamile bir kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği olay tartışma yarattı. Ülkenin kuzeyinde hamile bir kadının normal doğuma zorlanması sonucu kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hamile kadının “Dayanacak gücüm kalmadı” diyerek sezaryen ile doğum istemesine rağmen ebelerin bu isteği reddettiği belirtildi. 20 saat boyunca sancı çekmesine rağmen hamile kadına müdahale edilmedi. Ülkede daha önce ultraviyole ışınları altında unutulan bir bebek yanarak can vermişti.
Ankara'da 41 haftalık hamile Ö.G.'nin 'doğum koçu' ile evde doğum yapmaya çalışılırken bebeğin hayatını kaybetmesi sonrası "doğum koçu" tartışmaları sürüyor. Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Uzman Ebe Nesibe Üzel, doğum koçluğu gibi "sosyal medya" trendlerinin, suistimallere yol açtığını ve anne bebek hayatının güvenliğini tehdit eder hale geldiğini vurguladı. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri ise, bu işi ancak sağlık eğitimi almış ebelerin güvenle yapabileceğini söyledi.
Bengü ve Selim Selimoğlu çifti, ikinci kez anne baba olma heyecanı yaşadılar. Selim bebek dünyaya geldi.
Tarsha adındaki kadın, doğum yaparken oldukça ilginç bir olay yaşadı. Eski erkek arkadaşının ebe olarak doğumda görev aldığını açıklayan kadın sosyal medyada gündeme geldi.
Türkiye'nin 6’ncı beşiz bebekleri İzmit'te özel bir hastanede dünyaya geldi. Sümeyye Tosun, 5 yıldır çocuk özlemi çektiklerini 3'ü erkek 2'si kız bebeklerinin doğduğunu söyledi.
Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygularının yanında oldukça zor ve sorumluluk gerektiren bir durumdur. Çocuğun sağlıklı bir şekilde yetişmesi ve büyümesi tamamen ebeveynlerinin kontrolündedir. Çocuğun okulla tanışmadan önceki eğitimi aslında ailede başlar. Bu eğitimin temelini ise sağlıklı bir iletişim oluşturur.
İyi geçen bir hamilelik rahat doğum sürecinin habercisi olarak kabul edilir. 40 haftalık hamilelik serüveninin ardından alınan bir ödül olarak düşünülmesi gereken doğum sürecinde korkulardan arınmanız için önerilerde bulunan Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, anne adaylarının kaygıdan uzaklaşmaları, kendilerini doğuma hazırlamaları için bakın neler söyledi...
Törende, prematüre doğumlara dikkati çekmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak için İstanbul'daki 14 farklı hastanede çalışan yenidoğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşirelerine ödül verildi
Altunizade Eurofertil Üreme Sağlığı Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, sık sık karşılaştığını belirttiği cümlelerden birinin 'Artık çocuk sahibi olmak istiyorum doktor bey' olduğunu belirterek, Türk kadınlarının doğurganlıkla ilgili yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını ifade etti.
Çocukta büyümenin izlenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, büyüme ve gelişmenin doğumdan itibaren izlenmesinin muhtemel birçok hastalığı önlediğini ifade etti.
Hamile hastaların zaman zaman kararsız kaldığı ve sık sık sordukları sorudur. Doğumun sezaryanla olması bazen kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bazen de hastalar sosyal endikasyonlarla sezaryeni tercih edebilmektedirler.
Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bebekler için, iki doğum arasında mutlaka 3 yıl ara verilmesi gerektiğini belirten Türkiye Aile Planlaması Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, çok sık doğum yapan kadınların yaşıtlarına oranla daha hızlı yaşlandıklarını söyledi.
İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Güner Yücel, 36 yaş sonrası doğumlarda çocukların mongol doğma riskinin yüksek olduğunu söyledi. Yücel, doğum için en uygun yaşın 20 ile 36 arası olduğunu belirtti.