Dolandırıcılar şaşırtmaya devam ediyor. Bazen telefonla, bazen yüz yüze hedeflerine ulaşmak için her yolu deneyen dolandırıcıların mağdur ettiği son isimlerden biri Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Profesör Yılmaz Akyıldız oldu. Toplamda 650 bin dolarını kaptıran profesör saflığının ve aptallığının kurbanı olduğunu belirterek, "Dolandırıcıların etki alanlarına girdiğiniz anda kim olursanız olun kurtuluşunuz yok" dedi.Şikayetçi olan profesör bir de üstüne darp edildi.
Son dönemde sosyal medya fenomenleriyle gündemde olan kara para aklama yöntemlerinde en sık başvurulan adreslerden biri de yasa dışı kumar ve bahis siteleri. Dolandırıcılar sosyal medya grupları kurup kiralık hesap arıyor. Hesabını kiralayıp tuzağa düşenlerden Mustafa Kazan "Dolandırıcı olarak görünen de benim" diyerek sitem etti. Kazan'ın telefonla ulaştığı dolandırıcıların itirafları şok etkisi yaratırken bir tanesi de Kazan'ı "Dolandırılma" diye uyardı.
Erzurum’da dolandırıcılar, önce adını şimdi de fotoğrafını kullanarak insanlardan haksız kazanç elde etmeye çalıştıkları Avukat Eyşan Esra Yılmaz’ın peşini bırakmıyor. Adını kullanarak vatandaşların paralarını alan dolandırıcılardan bıkıp adına ‘Eyşan’ ismini ekleten Avukat Eyşan Esra Yılmaz, dolandırıcıların hedefi olmaktan yine kurtulamadı. İsmini ve fotoğrafını kullanarak insanları dolandıranlara seslenen Yılmaz, "Şer odaklarına sesleniyorum. Asla başaramayacaksınız.” şeklinde konuştu.
İstanbul'da 6 şüphelinin, telefonla ulaştıkları kişileri 10 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Dolandırıcıların kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttığı ortaya çıkarken yöntemleri de deşifre edildi.
Dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Özellikle yabancı ülkelerden gelen aramalara karşı uzmanlar uyarıyor. Telefonu açtığınız anda kredi kartı bilgileriniz çalınabilir. Bilişim uzman Alev Akkoyunlu konu hakkında hayati uyarılarda bulundu. İşte haberin tüm detayları!
Dolandırıcılar yine boş durmadı. Depremi fırsat bilen dolandırıcılar 'Depremin yeri ve zamanını söyleyelim' yalanıyla para topladılar. Vatandaşları sosyal medyada ağlarına düşüren dolandırıcılar, oluşturdukları WhatsApp gruplarına girişte aylık 50 TL para alıyor. Bazıları ise özel paket diyerek fiyatı arttırdıkça artırdı.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde telefonla aradıkları vatandaşa kendilerini polis olarak tanıtan ve 800 bin liralık vurgun yapan 2 kişi jandarma ekiplerince yakalandı.
Dolandırıcıların akılalmaz yeni yöntemi 'pes' dedirtti. Aktarılanlara göre araç sigortası yaptıracak vatandaşlara internet siteleri üzerinden tuzak kuruldu. Dolandırıcılar, sahte sigorta düzenleyerek araç sahiplerini mağdur etti. Müvekkilinin yaşadığı olayı anlatıp vatandaşları uyaran Avukat Taha Ekici "Girdikleri sitenin güvenilirliğini kontrol etsinler. Bu şekilde reklam vererek her gün bir site açılıp kapanıyor." diye konuştu.
Akıllara durgunluk veren dolandırıcılıkların bir yenisi Ankara'da yaşandı. 72 yaşındaki Zeynep Belkıs Çiçek'in yanına gelen 2 kadın, kendisini tanıdıklarını söyleyerek, "Kaynanam bereket parası gönderdi. Bu parayı kendi parana koyarsan, paran bereketlenecek" dedi. Söylenenlere inanan yaşlı kadın eve gitti ve sonrasında büyük şok yaşadı...