Dr Death Dizisi Haberleri

Pelin Akil Yalı Çapkını setinden paylaştı! Ferit ve Diyar'dan ilk poz

Ekranların sevilen dizisi Yalı Çapkını'nın yeni sezon çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Dizide yeni isimler hikayeye dahil olurken hikayede iki yıl zaman atlaması yaşanacağı öğrenildi. Oyuncuları arasında Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Beril Pozam ve Emre Altuğ gibi ünlü isimlerin yer aldığı kadroya Pelin Akil Diyar rolü ile dahil oldu. Setten ilk paylaşımını yapan Akil, Mert Ramazan Demir ile poz verdi.

Magazin 2024-09-06 23:52:28

Merakla bekleniyordu: Kızılcık Şerbeti'nden bomba fragman! Alev'i kaybettik

Show TV’nin, yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği, reyting rekortmeni dizisi Kızılcık Şerbeti'nin merakla beklenen üçüncü sezon fragmanı yayımlandı. Başrollerini Barış Kılıç, Evrim Alasya, Ahmet Mümtaz Taylan, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu ve Doğukan Güngör’ün paylaştığı dizinin yeni sezonunda kadrosuna başarılı oyuncular Şebnem Bozoklu, Şebnem Dönmez ve Fırat Çelik dahil oldu.

Magazin 2024-09-06 20:30:37

Son dakika | Türkiye'de yayınlanmayacak! Tartışmaların odağındaki Famagusta dizisi için karar alındı

Son dakika haberi: Tartışmalara neden olan 'Famagusta' dizisi hakkında yeni bir karar alındı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dizinin Türkiye'de yayınlanmayacağını duyurdu. Şahin kararı "Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır" sözleriyle açıkladı.

Haber 2024-09-06 16:37:49

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 2024-09-06 16:14:57

Özgür Demirtaş tepkili: ‘‘En kötüsünü henüz görmedik’’

Yaptığı ekonomi değerlendirmeleriyle gündeme gelen ve önerilerde bulunan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti. Resmi sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi alanında belirlediği politikayı eleştiren Demirtaş, "Henüz en kötüsünü görmedik" dedi.

Finans 06-09-24 09:56

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Sağlık sorunları nedeniyle sempozyum ertelendi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyuma katılması bekleniyordu. Sempozyumun Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Magazin 06-09-24 09:32

Tedirginlik arttı: Apartmanların içine kadar girmeye başladı! Uzmanlar uyardı... Kara kara düşündürüyor

Elazığ’da havaların ısınmasıyla ortaya çıkan yılanların sayısının artması, vatandaşları tedirgin ediyor. Son dönemlerde apartmanlara kadar giren yılanlar, vatandaşları kara kara düşündürüyor. Uzmanlar, yılanların sıcaklardan dolayı serinlemek için apartmanları tercih ettiğini belirtiyor. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, bu durumun fazla sürmeyeceğini, yaklaşık 15 gün sonra artık yılanların görünmeyeceğini aktardı.

Haber 05-09-24 17:19

Kayseri'de keşfedildi! Türk ve Fransız bilim insanlarının 15 yıllık çalışması sonuç verdi... Dünya genelinde çok az var

Prof. Dr. Elif Funda Şener ve Prof. Dr. Minoo Rassoulzadegan'ın 2011'de başlayan otizm çalışmalarında yeni aday gen tanımlandı. CC2D1A adı verilen ve Türkiye'de sadece Kayseri'deki araştırma merkezinde olan fare modelleri üstünde çalışılan gen uluslararası veri tabanına kaydedildi. Otizm için bunun önemini vurgulayan Şener "Laboratuvar çalışmalarında otizm için yeni aday genlerden birini keşfettik. 2016'da Türkiye’deki otizm hastalarında bu genin farklı şekilde düzenlendiğini gösterdik" dedi.

Haber 05-09-24 12:59

Son dakika | KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklandı! Bakan Aşkın Bak duyurdu (KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı)

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milyonlar öğrencinin beklediği haberi açıkladı. Bakan Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Egitim 05-09-24 11:08

1 Eylül'de yürürlüğe girdi: Ev sahibi ve kiracı arasında arabuluculuk dönemi başladı! 20 bin liralık kirayı 35 bin TL'ye çıkarmak istemişti: Yapamadı

Kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ev sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklar gündemden düşmüyordu. Sürekli olarak mahkemelik olan iki taraf için 1 Eylül itibarıyla iki tarafı tek masada oturtacak arabuluculuk yöntemi başladı. Çözüm yöntemi daha bu hafta uygulanmaya başlasa da birçok kişi sorunlarını halledebildi. Türkiye Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri (TURAMEP) Sözcüsü Dr. Umut Metin, alınan kararları açıkladı.

Finans 05-09-24 10:29

Yalı Çapkını'nın merakla beklenen yeni sezon fragmanı yayımlandı! Yalı Çapkını 3. sezon tarihi

Star Tv'nin sevilen dizisi Yalı Çapkını'nın yeni sezon fragmanı merakla bekleniyordu. İki sezonu geride bırakan dizinin üçüncü sezonunu dizi severler heyecanla bekliyor. Yalı Çapkını'nın üçüncü sezon tanıtım videosu yayımlandı. İşte Yalı Çapkını 3. sezon tarihi ve detaylar...

Magazin 05-09-24 00:04

TBMM, Türk askerini işgalci gösteren dizi 'Famagusta' için Netflix ile masaya oturdu

Rum yapımlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı anlatan Netflix dizisi Famagusta’da (Magosa) olay oldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP'li Hüseyin Yayman, 20 Eylül'de Netflix'te gösterime girmesi beklenen ve Türk askerinin işgalci olarak yansıtıldığı Kıbrıs Rum Kesimi yapımı Famagusta adlı diziye tepki gösterdi. Yayman diziye ilgili Netflix Türkiye temsilcisi ile görüştüklerini dile getirdi. Dizinin puanı sosyal medyada oluşturulan kampanya sayesinde kısa sürede 4.4'e geriledi.

Haber 04-09-24 17:25

Yalı Çapkını dizisine bomba isim! Ferit'in gözdesi Diyar geliyor

Ekranların sevilen dizisi Yalı Çapkını'nın yeni sezon çekimleri başladı. Dizinin yeni sezonunda iki yıl zaman atlaması yaşanırken yeni isimler de hikayeye farklı bir soluk getirecek. Oyuncuları arasında Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Beril Pozam ve Emre Altuğ gibi ünlü isimlerin yer aldığı kadroya bomba bir isim dahil oldu. Yeni oyuncu dizide Diyar rolünü canlandıracak.

Magazin 04-09-24 16:40

ODTÜ mezuniyet töreninde öğrencilerden rektör protestosu! Konuşması sırasında elektrikler kesildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni ODTÜ Stadyumu'nda gerçekleştirildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in hitap konuşmasını gerçekleştirdiği sırada sahnede bulunan elektrikler kesilerek rektör protesto edildi. Öğrenciler, Yozgatlıgil'in konuşması sırasında sırtlarını da döndü.

Haber 04-09-24 00:17

Bahar dizisine bomba transfer! 'Başhekim Süreyya Biçer' geliyor

Show TV'nin reyting rekortmeni dizisi Bahar'a bomba bir transfer geliyor. Oyuncuları arasında Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak gibi ünlü isimlerin yer aldığı Bahar dizisi 1. sezonunun ardından 16. bölümü ile sezon finali yapmıştı. Yakında kaldığı yerden devam edecek olan Bahar dizisine 'Başhekim Süreyya Biçer' karakterini canlandırmak üzere ünlü bir isim katılıyor. Yeni karakterin dizideki tüm dengeleri değiştirmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Magazin 02-09-24 20:06

Öğrenciler için okul çantası uyarısı! Yüzde 10 kuralına dikkat: Dikkat edilmezse hastalıklara neden oluyor

Eylül ayı geldi. Yakında okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Okullar açılmadan önce uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Doç. Dr. Ayça Uran Şan, çocuklarda uygunsuz çanta kullanımının ciddi kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açtığını belirterek, "Sırt çantası ağırlığının çocuğumuzun kilosunun yüzde 10'unu geçmemesi lazım." dedi.

Kadin 01-09-24 15:57

Düzensizlik canınızı sıkmasın! Adet döngüsünü düzenlemek için bunları yapın

Yaz aylarında sıcak hava, tatil planları ve değişen yaşam alışkanlıkları, kadınların adet döngülerini etkileyebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Matanat Chankaya, sıcak havalarda ve mevsim geçişlerinde adet döngüsünü düzenlemenin yollarını açıklayarak, kadınların bu dönemde daha rahat bir süreç geçirmelerine yardımcı olacak bilgiler verdi.

Kadin 01-09-24 14:48

Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu Mardin'de aşka geldi! Kalbini bakın kime kaptırdı

Ünlü oyuncu Sıla Türkoğlu'nun yeni aşkı Mardin'de belgelendi. Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kızılcık Şerbeti'nde 'Doğa' karakterine hayat veren Sıla Türkoğlu, gönlünü kaptırdığı Ata Ayyıldız ile Mardin'de bir düğünde görüntülendi.

Magazin 01-09-24 08:29

Naci Görür'den nokta atışı deprem uyarısı! Tunceli, Erzincan, Bingöl...: Eli kulağında! En az 7.4 büyüklüğünde

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan yeni bir deprem uyarısı geldi. Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Görür, "Eli kulağında. 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" diye konuştu. Görür, şu anda Tunceli’de deprem beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber 31-08-24 16:18

Aslıhan Malbora Venedik'ten peş peşe paylaştı! Festival tarzı beğenilmedi

Son olarak başrolünü Akın Akınözü ile paylaştığı Yaban Çiçekleri dizisi ile ekranlarda boy gösteren Aslıhan Malbora dizisinin apar topar final yapmasıyla birlikte bir süre ortalarda görünmedi. Şimdilerde 81'inci Venedik Film Festivali'ne giden ünlü isim festivalden karelerini peş peşe paylaştı. Malbora tarzına yorum yağdı.

Magazin 31-08-24 14:31

Karadeniz'de yepyeni tehlike: Ekonomik kayba da yol açıyor! İki ilde son 5 yılda büyük artış gösterdi

İklim değişikliği ve kirlilik bu kez Karadeniz'de yepyeni bir tehlike doğurdu. Son 5 yıla 'rhizostoma' türü denizanası popülasyonunda yüksek artış görüldü. Bu durum avlanan balıkların kalitesini azaltıyor, böylece ekonomik kayba da yol açıyor. Uyarılarda bulunan Doç. Dr. Zekiye Birinci Özdemir "Denizanalarının yoğun olarak arttığı zamanlarda balıkçılar içinde zor bir avcılık operasyonu beraberinde gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber 31-08-24 13:08

Saçlarını kestirdiği sanılmıştı! Afra Saraçoğlu'nun son hali gündemde

Star Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını'nda hayat verdiği 'Seyran' karakteri ile adını geniş kitlelere duyuran Afra Saraçoğlu son haliyle sosyal medyayı salladı. Setten bir kare paylaşan ünlü ismin kısa saçları dikkatlerden kaçmadı. Saraçoğlu'nun saçlarını kestirip kestirmediği merak edilirken gerçek bakın ne çıktı.

Magazin 31-08-24 08:00

Sandık Kokusu'nda kriz çıktı! Biran Damla Yılmaz dizi başlamadan ayrıldı

Show Tv'nin büyük bir ilgiyle izlenen başrollerinde Demet Akbağ, Uğur Yücel ve Özge Özpirinçci'nin yer aldığı Sandık Kokusu dizisi için ikinci sezon hazırlıkları başladı. Dizinin yeni sezonunda kadroya dahil olan Biran Damla Yılmaz sete çıkmadan projeden ayrılma kararı aldı.

Magazin 30-08-24 15:07

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar 81. Venedik Film Festivali'ne damga vurdu! Beyazlar içinde kırmızı halıda yürüdü

Show Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Kızılcık Şerbeti'nde hayat verdiği 'Görkem' karakteriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Özge Özacar 81. Venedik Film Festivali'nde boy gösterdi. Beyaz ışıltılı ve kuyruk detaylı uzun elbisesiyle kırmızı halıda yürüyen Özacar bu haliyle büyük beğeni topladı.

Magazin 30-08-24 10:22

Ameliyat edilmeden kalp kapağı değiştirildi! Ankara'daki 78 yaşındaki hasta 2 günde sağlığına kavuştu

Kalp kapağı rahatsızlığı bulunan ve kalp ameliyatı ölüm riski barındıran 78 yaşındaki kadın hasta, 'Tricvalve' işlemiyle kasık bölgesinden vücuduna sokulan iğne yardımıyla kalp kapağı değiştirilerek tedavi edildi. Prof. Dr. Erdoğan İlkay, "Ülkemizde 5 veya 6'ncı vaka olarak hastamıza yapıldı. Karnın alt bölgesinden gelen toplardamarla, üst bölgesinden kanı toplayan 'Vena Cava Superior' denilen, göğüs ve karındaki en büyük toplardamara yeni kapak yerleştirilmesi işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Haber 29-08-24 18:17

12 yaşındaki kız çocuğunun gözünde canlı kene çıktı! Ağrı ve kaşıntı şikayetiyle gitti...

Bitlis’te göz ağrısı ve kaşıntısı şikayetiyle hastaneye başvuran 12 yaşındaki kız çocuğunun gözünden canlı kene çıkarıldı. Yapılan müdahalenin ardından hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı kene vakalarına dikkat çekti. Reyhanlı "Yaz aylarında bu tür vakalara sıkça rastlıyoruz. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını öneriyoruz" dedi.

Haber 29-08-24 15:04

Merve Boluğur türbeye gidip başını örttü... O karesi gündem oldu! Görenler aynı şeyi söyledi

Bir dönemin büyük ilgiyle izlenen dizisi Acemi Cadı ile şöhreti yaklayan Merve Boluğur, uzun süredir ekranlarda görünmüyor. Son dönemde özel hayatı ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Boluğur şimdi de son paylaşımıyla dikkat çekti. Türbeye gidip başını örten ünlü ismin o karesi kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Boluğur'u gören herkes aynı şeyi söyledi...

Magazin 28-08-24 17:00

Basit bir böcek ısırığı deyip geçmeyin! Tüm bacağı tutan bağ dokusu iltihabına yol açıyor

Böcek ısırmalarının yaz aylarında arttığını aktaran Acil Uzmanı Dr. Ünal Tetik, bu tür durumlarda yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 28-08-24 14:50

İstanbul'daki radar görüntüsüne de yansıdı! Kuvvetli yağış uyarıları sonrası İstanbul'da yağmur başladı (27 Ağustos hava durumu)

İstanbul için ardı sıra uyarılar geldi. AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli yağış görüleceğini belirtti. Prof. Dr. Orhan Şen de bugün İstanbul'un yağışlı olacağına dikkat çekerken hafta sonuna dek sıcaklıkların düşeceğini ifade etti. İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur MGM'nin radar görüntüsüne yansıdı. Bugün (27 Ağustos) hava nasıl olacak? İşte son hava durumu değerlendirmeleri..

Haber 27-08-24 08:59

'Ciddi risklere sahip' Uzmanı açıkladı: Tuzla ilgili doğru bilinen yanlışa dikkat!

Çankırı'da tuz ile ilgili araştırmalar yapan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuz tüketerek kalsiyum, demir ve selenyum ihtiyacının karşılanamayacağını belirterek, “Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir” dedi.

Haber 27-08-24 08:51
tuz

Uzmanlar uyarıyor: Bu belirtileri göz ardı etmeyin! 4'üncü evre kanserle gelen hasta var

Milyonlarca insanı etkileyen kanser türleri her yıl çok sayıda insanı hayattan koparıyor. Kanser hastalığına dair önemli açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sayır, “Erken tanı hayat kurtarıcıdır. Semptom olduğu zaman daha erken gelmeli, beklememeli. Hastanın birini zorla getirdiler, memesindeki kitle artık baya dışarı doğru büyümüş. Evre 4 boyutta geldi, halbuki memesindeki kitleyi biliyormuş. Herhangi bir lezyon ile karşılaşılıyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalı" dedi.

Haber 26-08-24 15:08

İstanbul ve Ankara için saat verildi: Bugün gök gürültülü ve sağanak yağışlı! En sıcak günleri geride bıraktık (25 Ağustos hava durumu)

Son hava durumu tahminlerine göre İstanbul ve Ankara bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü üç ili "çok kuvvetli ve şiddetli yağışa" karşı uyardı. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un salı gününden sonra daha yağışlı göründüğünü belirterek "En sıcak günleri geride bıraktık. Bu haftadan sonra yağışlara dikkat edeceğiz" dedi. Peki bugün (25 Ağustos Pazar) hava nasıl? İşte il il hava durumu ile gelen son uyarılar...

Haber 25-08-24 09:27

Batı Nil Virüsü vakaları hızla artıyor! İstanbul'un 9 ilçesinde virüs alarmı

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Batı Nil Virüsü'nün 2024 yılında 6 kişide tespit edildiğini ve hastaların takip ve tedavilerine devam edildiği açıklamıştı. "Culex" türü sivrisineklerden bulaşan bu virüse dair uzmanlardan uyarılar gelirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise İstanbul’da tespit edilen vaka sayısının 21 olduğunu söyledi. İşte virüsün yoğunlukta olduğu 9 ilçe ve dikkat edilmesi gerekenler...

Haber 24-08-24 15:56

Şahmaran dizisinin 2. sezonun kamera arkası görüntüleri paylaşıldı! Hayranlarını mutlu eden kareler...

Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mert Ramazan Demir'in başrolünde yer aldığı Şahmaran dizisi 2. sezonuyla 8 Ağustos'ta hayranlarıyla buluşmuştu. Şahmaran kehanetinden yola çıkan dizinin yeni sezon bölümleri beğeni toplarken hayranlarıyla kamera arkası görüntüleri paylaşıldı. O anlar sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 24-08-24 15:47

Sosyal medyada hızla yayılan tehlike: Uyku keki! Uzman isim uyardı: Çocuklarınızı uzak tutun!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, son zamanlarda sosyal medyadan 'uykusuzluğa çare' sloganıyla, 'uyku keki' ismiyle içerisinde Hint kenevirinin etken maddesi bulunan kek, sakız ve külah çikolata satışlarına karşı uyarılarda bulundu.

Haber 24-08-24 15:33

Enflasyonun bilançosu ağır oldu... Bazıları çarkı borçla döndürüyordu! Şirketler teker teker iflas ediyor

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyonla mücadele ederken zor ekonomik koşullara dayanamayan şirketler kapanıyor. Artan maliyetler ve azalan alım gücü, en çok şirketleri vuruyor. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kapanmaların daha da artacağına atıfla “önlem alınmalı” derken Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu yaklaşan durgunluğa dikkat çekti.

Finans 24-08-24 15:32

Uzun zamandır ekranlarda yoktu! Helin Kandemir o diziye dahil oldu

Son olarak televizyon ekranlarında Duy Beni dizisi ile boy gösteren Helin Kandemir dijital platformda yayınlanan Aşk-Memnu uyarlaması "Bihter" filminde hayat verdiği Nihal karakteriyle adından söz ettirmişti. Mesleğe çocuk oyuncu olarak başlayan Kandemir'in yeni adresi belli oldu.

Magazin 24-08-24 12:23

B12 vitamini eksikliği deyip geçmeyin! Uykusuzluk da yapıyor sinirlilik de

Vücudumuzda bazı vitaminlerin eksik olması durumu sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzm. Dr. Müge Yetener, B12'nin vücudumuzun olmazsa olmaz vitaminlerinden biri olduğunu söyleyerek “Eksikliği halsizlik ve yorgunluktan, sinir sistemi sorunlarına, nefes darlığından baş dönmesine, bellek problemlerine kadar pek çok sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor” dedi.

Haber 24-08-24 12:09

Şifa bulmak uğruna sıcak kuma giriyorlar! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, hastalıklardan koruyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde bulunan Ejder deresinin kumları şifa dağıtıyor. Vatandaşlar hastalıklarından kurtulmak için kum banyosu yapıyorlar. Oltulu Dr. brahim Hakkı Ekinci de hastalarına 4-5 seans kumda banyo yapmalarını öneriyor. Hastalıklardan koruduğu söylenen Ejder deresinin kumlarına giren Ekinci, sıcak havalarda kum banyosu yaptıklarını söyledi.

Haber 24-08-24 11:11

Reklam için para değil 5 bin öğrenciye burs istediği söylenmişti! Nejat İşler'den açıklama gecikmedi! Konuşması dikkat çekti

Son olarak Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un başrollerini paylaştığı Aile dizisi ile ekranlarda yer alan Nejat İşler'in son olarak bir banka reklamından teklif aldığı ancak ünlü ismin para yerine 5 bin öğrenciye burs istediği söylenmişti. Nejat İşler bu iddialara yanıt verdi. Ünlü ismin açıklama yaparken ki konuşması dikkat çekti.

Magazin 24-08-24 10:15

Bulaşmayacağı konusunda garanti yok Batı Nil virüsü nereden geliyor? Uzmanı uyardı: Beyin felci ve ölüm riski taşıyor!

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre "Culex" türü sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiş ve hastaların takip ve tedavilerine devam edildiği duyurulmuştu. Yapılan duyurunun ardından uzmanlardan uyarılar geliyor. Virüs enfekte olmuş kuşlardan sivrisineklere, oradan da insanlara geçiyor. Konuya dair konuşan Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem, “Türkiye’nin batı illeri risk altında. Virüsü alan çoğu hasta grip gibi atlatıyor. Aşısı yok, sineklerden korunun” dedi.

Haber 24-08-24 08:40

Burak Özçivit Arap filmi için kamera karşısına geçti! Güzel oyuncuyla...

Atv'nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'da hayat verdiği 'Osman Bey' karakteri ile adından söz ettiren Burak Özçivit yeni sezon öncesi bir Arap filmi için kamera karşısına geçti. Türk – Dubai ortak yapımı “Mahmool Makfool” filminde rol alan Özçivit’e eşlik eden oyuncular arasında Pelin Uluksar da yer aldı.

Magazin 23-08-24 13:25

Prof. Dr. Bakır: ''M çiçeği virüsünde paniğe gerek yok''

Dünya’da endişeye neden olan ilk Afrika’da görülen yeni salgın Maymun çiçeği virüsü hakkında birçok uzmandan açıklamalar geliyor. Türkiye’nin kapısına dayanan maymun çiçeği virüsü için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikroboloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, ‘Paniğe gerek yok’ dedi.

Haber 23-08-24 11:38

'Maymun çiçeği aşısı' sözleri... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu!

Tüketiciler Birliği, katıldığı çeşitli televizyon programlarında, M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili açıklamaları sebebiyle, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Kayseri'de suç duyurusunda bulundu.

Haber 22-08-24 16:05

Bahar dizisi yeni sezona bomba isimler!

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak gibi oyuncuları buluşturan Bahar dizisine yeni oyuncular dahil oldu.

Magazin 22-08-24 15:37

Maymun çiçeği virüsü beklerken o hastalık yeniden hortladı! Türkiye’de vakalar görülmeye başladı

Son günlerde Dünya’da endişe yaratan Maymun Çiçeği virüsü beklerden, Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve son 2019’da salgına yol açan Batı Nil virüsü yeniden görülmeye başlandı. “Culex" türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüs salgınına karşı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz uyarılarda bulundu.

Haber 22-08-24 15:18

Maymun Çiçeği hastalığı için 1980 sonrası doğanlar dikkat! 'Çiçek aşısı' detayını işaret etti: Büyük oranda korunuyorlar!

Tüm dünyayı alarma geçiren 'Maymun Çiçeği' virüsüyle ilgili Ankara'dan gelen 'karantina' iddiası endişe yaratmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü "4 kişi karantina" haberlerini yalanlarken, uzman isimden de rahatlatan bir açıklama geldi. Hastalıkta kimlerin riskli ve kimlerin güvende olduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Rahmet Güner, 1980'den önce doğanlarla ilgili 'çiçek aşısı' detayını paylaştı.

Haber 22-08-24 15:02

Kazı sırasında bulundu! 3 yıl önce başlamıştı 'Çok önemli! Kesin bir şey var...'

Muğla'daki Fethiye Kalesi kazısında Apollon'a ait olduğu değerlendirilen heykel başı bulundu. Prof. Dr. Kadir Pektaş "İç kalede bayrak direğinin bulunduğu alanda çalışmalarımız sırasında duvar içinde milattan sonra 2. yüzyıl sonrasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz heykel başı bulundu. Bu bizim için çok önemli bir parça" diyen Pektaş "Heykel başı Apollon'a ya da başka bir tarihsel kişiye ait olabilir. Kesin bir şey var, matkap kullanıldığı için milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu netleşti" dedi.

Haber 22-08-24 11:59

Prof Dr. Naci Görür isyan ederek anlattı: Destek gecikmedi! Şu rapor, bu rapor yeter daa! Korkutan rakamı açıkladı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi için yeterince hazırlık yapılmadığını belirtti. Görür, 16 milyonluk İstanbul nüfusunun yüzde 20'sinin risk altında bulunduğunu belirterek, şehirdeki her 3 binadan 2'sinin yıkılabileceğini ifade etti. Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Görür'e desteğini "şu rapor, bu rapor yeter daa!" sözleriyle gösterdi.

Haber 22-08-24 10:40