Dr Nuket Eroglu Haberleri

Aman dikkat! Piercing hevesi kulağınızdan etmesin: Geri dönüşü olmuyor!

Kulak piercing’i özellikle gençler arasında son dönemlerde oldukça revaçta. Ancak kulak kıkırdağına yapılan piercing uygulamaları, çok ciddi enfeksiyonlara neden olabiliyor. Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Güneş, enfeksiyonun kulakta kalıcı şekil bozukluğuna kadar gidebileceğini belirterek, delme işleminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Kadin 2024-10-04 15:52:21

Garipoğlu yaşıyor mu? 10 yıllık gizem çözülüyor... Otopsiye giren doktor ve savcı konuştu: O detayı ilk kez anlattılar

15 yıl önce Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan ceset tabuta konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Garipoğlu'nun hücresinde intihar etmesinin ardından otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç ve Cumhuriyet Savcısı Metin Arda konuştu.

Haber 2024-10-04 15:46:39

Havalar soğudu, hastalıklar arttı! Uzmanı ‘Gripten korunmanın en önemli yolu'nu açıkladı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Botan Yıldırım, "Gripten korunmanın en etkili yolu, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak ve dengeli beslenmektir. Yeterli uyku, düzenli egzersiz ve stresten kaçınmanın bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde önemli rolü vardır. Bunun yanında, bol sıvı tüketmek ve probiyotik açısından zengin gıdalarla beslenmek de bağışıklık sistemini desteklemektedir" dedi.

Haber 2024-10-04 12:34:34

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Marmara ile ilgili korkutan uyarı: 7.8’lik deprem üretebilir

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'dan korkutan uyarı geldi. Tatar, "İzmit Depremi ile 1912 Mürefte (Şarköy) depremleri arasındaki alan henüz kırılmadı. Kırılmanın mekanizmasına göre 7.2’den 7.8’e kadar çıkabilecek büyüklükte bir deprem üretebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-10-03 18:23:37

SON DAKİKA | Sinan Ateş davasında karar verildi! Eray Özyağcı'ya ağırlaştırılmış müebbet, Selman Bozkurt, Vedat Balkaya...

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davada karar açıklandı. Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası açıklama yapan Ateş ailesi avukatı, kararın belli oranda tatmin edici olduğunu ifade etti.

Haber 02-10-24 16:45

Onlarca kişiyi hastanelik etti! Sinsice zehirliyor, ölüme kadar götürüyor...

Kastamonu'da sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alandan toplanan mantarlar sebebiyle 100'den fazla kişi zehirlendi. Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Sevim, şehir efsanesi haline gelen yanlış bilgiler sebebiyle mantar zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek kültür ya da kanlıca mantarının, uygun şartlarda saklanmaması durumunda insanları zehirleyebileceğini ve ölüme yol açabileceğini söyledi.

Haber 02-10-24 14:36

Çocuklarda korkutan covid uyarısı! Acil servisler dolup taştı 2-3 haftadır yoğunluk ve pozitiflik oranı arttı

Son günlerde çocuklarda görülen covid vakalarına ilişkin konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Abdullah Sert, "Son 2-3 haftadır çocuklarda covid yoğunluğunun, pozitiflik oranının arttığını görüyoruz. Her türlü viral ve bakteriyel enfeksiyonların sıklığında bir artış görüyoruz. Ailelere ısrarlı, düşmeyen bir ateş yüksekliğinde mutlaka hekime başvurmalarını öneriyoruz. Ağır enfeksiyonlarda daha önce de gördüğümüz hayatı tehdit eden, akciğer hasarı oluşturabilen tablolar görüyoruz." dedi.

Haber 02-10-24 11:36

'Az seks boşanma sebebi değil' diyerek hiç çekinmeden anlattı! Oytun Erbaş evliliklerin bitme sebebini buna bağladı

Televizyon ekranlarındaki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Oytun Erbaş bu kez Pekin Kozan'ın YouTube programına konuk oldu. Evliliklerin bitme sebebini açıklayan Erbaş 'Az seks boşanma sebebi değil' diyerek hiç çekinmeden anlattı. Programdaki bu anlar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 02-10-24 11:19

Çok az kişi biliyor: Sekste doğru bilinen yalanlar! Uzman isim tek tek açıkladı

Mutlu beraberliklerin temelinde duygusal bağların güçlü olması kadar cinselliğin de büyük önemi yatıyor. Seks hakkında geçmişten günümüze kadar gelen tonlarca bilgi yığını var ancak bunlardan bazıları her ne kadar doğru sanılsa da bir yanılgıdan ibaret. Alanında uzman olan Op. Dr. Ayşe Duman paylaşımlarına bir yenisini daha ekleyerek sekste doğru bilinen 6 yalanı açıkladı.

Kadin 02-10-24 07:29

Diyabet hastalarının yüzde 30'u gizli kalp krizi geçiriyor! Kritik yaş 40

Bazı hastalıklar kalp krizine de beraberinde getirebiliyor. Bu hastalıklardan biri de diyabet. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bilgin Emrecan, dünyada her yıl 19 milyona yakın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, diyabet hastalarında kalp krizinin daha farklı seyrettiğini belirtti.

Haber 01-10-24 15:06

Aman dikkat: Yakalanma riski en yüksek kanser! Bu maddeler riski artırıyor

Kanser hastalığı tüm dünyada en yaygın ölümcül hastalıklardan biri. Kadınlarda görülen meme kanserinde erken teşhisin önemi oldukça büyük. Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada meme kanserinin, her sekiz kadından birinde görülen, yakalanma riski en yüksek kanser türü olduğunu vurguladı.

Kadin 01-10-24 11:57

Uzman isimden kritik uyarı: Güzelleşmek isterken kör olmayın!

Makyaj malzemelerinin göz sağlığına etkisi ve kalıcı uygulamalar üzerine konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, makyaj malzemelerinin başkalarıyla paylaşılmasının enfeksiyon riskini oldukça fazla artırdığını söyledi. Kalıcı makyajın bir dövme işlemi olduğunu belirten uzman isim "Bu işlemle göz içi inflamasyonu, körlüğe kadar gidebilecek durumlar oluşabilir." dedi.

Kadin 01-10-24 09:52

Ani ölümlerin en sık nedeni buymuş! Belirtiler başladıktan bir saat sonra etkisini gösteriyor! İlk semptoma dikkat

Bazı hastalıklar ani ölümlere sebep verebiliyor. Bunlar arasında en yaygın olarak bilineni ise kalp krizi. Ani kardiyak ölümün en sık nedeninin tanı konulmamış kardiyovasküler hastalıklar olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, "Çocuklarda başlıca neden doğuştan gelen kalp hastalıkları iken erişkinlerde en sık neden koroner arter hastalığıdır. Ani kardiyak ölümde kilit nokta, ölümün ani ve beklenmedik olmasından dolayı olayın çevrede şok ve travmaya neden olmasıdır." dedi.

Haber 01-10-24 07:23

İmplant tedavisinde bu ayrıntılara dikkat edin!

Diş sağlığı alanındaki yenilikler, eksik dişler için kalıcı çözümler sunarak hastaların hayat kalitesini artırmaya devam ediyor. İmplant tedavisi, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Diş hekimi Dr. Ömer Ekiz, implant cerrahisinin aşamaları ve sunduğu avantajlar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıyor.

Haber 30-09-24 16:48

'Kapanmayan çekmeceler, kapılar, sıkışan pencereler' Öncesinde belirti veriyor, dikkat! 'Merkeze yakın olması panik havası oluşturdu'

İç Anadolu havzasında kullanımı her geçen yıl daha da artan yer altı sularının çekilmesi ve toprağın yer altına çökmesi sonucu meydana gelen obrukların oluşumuna değinen Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obrukların birçoğunun oluşumdan önce meydana gelen fiziki belirtilere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Haber 30-09-24 10:58

Meteoroloji ve uzman isim peş peşe uyardı! İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Ekim ayına iki gün kala artık sonbaharın ilk ayını geride bıraktık. Yazın sıcak hava dalgası yerini kuvvetli rüzgarlara bırakırken, uzman isimler ve meteorolojiden art arda uyarılar geldi. Kimi bölgelerde yoğun sisli hava beklenirken, kimi bölgelerde de sağanak yağışın etkisini göstereceği bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen ise, özellikle İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haber 29-09-24 09:49

İlk önce 5 lira şimdi de 50 lira... ATM'lerde banknot daralması devam ediyor! Şenol Babuşçu duyurdu: Yeni yıllar beraber sadece o olacak!

Enflasyonun yüksek olması ile beraber Türk lirasında değer kaybı söz konusu. Para birimlerinin alım gücü düştükçe ATM'lerde bazı banknotları vermemeye başladı. 5,10,20 TL gibi banknotlar artık ATM'lerden çekilemiyorken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından gündem olacak bir paylaşımda bulundu. Babuşçu, ATM'den sadece 200 TL'nin çekilebileceğini söyleyip, tarih verdi.

Finans 29-09-24 08:15

İlber Ortaylı'dan Milli Eğitim Bakanı Tekin ile ilgili dikkat çeken sözler: 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili eleştirilerinin ardından dikkat çeken ifadeler kullandı. Ortaylı, "1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim." dedi.

Haber 28-09-24 19:48

Yılın ilk kar yağışı mı geliyor? Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek... 2 güne dikkat! 'Sıradan bir hava olayı değil'

Hava durumuyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ederken, soğuk hava dalgası yurda giriş yapmaya hazırlanıyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre 30 Eylül pazartesi itibariyle sıcaklıkların yer yer 10 ila 15 derece düşmesi beklenirken; yüksek kesimlerde de yılın ilk kar yağışı görülebilir. Öte yandan iki günde dikkat çeken Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, '1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir' diyerek riskli illeri sıraladı.

Haber 28-09-24 13:04

Prof. Dr. Naci Görür o ili işaret etti! 'Zemin sıvılaşması'nın altını çizerek uyardı: Büyük depremler olabilir

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin en büyük gerçeği olan deprem konusundaki uyarılarına devam ediyor. Görür, son olarak zemin sıvılaşması bulunduğunu belirttiği o il hakkında "Aktif fay hatları​ bu bölgede yoğunlaşmış durumda ve büyük depremler üretme potansiyeline sahip." dedi.

Haber 28-09-24 11:38

Utanıyorum diyerek uyardı, iki ili işaret etti! Deprem uzmanı Ahmet Ercan: Yeri yanlış!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, çarpıcı uyarılarda bulundu. Özellikle iki ile dikkat çekerek olası tehlikelere karşı uyarılarda bulunan Ercan, "Gördüğüm en güzel ve en çarpık yapılaşan kent, utanıyorum. Bilim adamı uyarır, görevimiz uyarmak" dedi. Ercan, iki ilin de yanlış yerde şehirleştiğini belirtti.

Haber 27-09-24 08:29

27 Eylül 2024 tarihinde gram altın fiyatı yükselişini sürdürüyor...Uzmanı öyle bir açıklama yaptı ki... Altın için tüm hikaye değişebilir... 3 bin TL'yi geçebilir!

Geçtiğimiz hafta Fed'in faiz kararını 50 baz puan düşürmesi TCMB'nin ise 6 aydan beri faiz kararını sabir tutması ile beraber altın fiyatları tarihinde hiç görmediği fiyatları görmeye başladı. Jeopolitik gerilimler altın fiyatlarını etkilerken çeyrk 5 bin lirayı geçti gram altın ise 3 bin liraya yaklaştı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Peki, 27 Eylül 2024 gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? İşte cevabı...

Finans 27-09-24 07:37

Kızıl Goncalar'da Özcan Deniz Tarikatlar kapatılsın dedi! X'te gündeme adını yazdırdı

Kızıl Goncalar fragmanında Özcan Deniz’in canlandırdığı “Doç. Dr. Levent Alkanlı” karakterinin “Bütün tarikatlar ve cemaatler kapatılmalıdır" dediği sahne gündem oldu. Özcan Deniz X'te en çok konuşulan isim oldu.

Magazin 26-09-24 11:21

İstanbullular dikkat! Prof. Dr. Şen tarih verdi: Sıcaklıklar 12-13 derece çakılacak! Montunuzu giyin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni haftaya ilişkin tahminlerini yayınladı. Pazartesi günü itibarıyla yurdun birçok bölgesinde sıcaklıkların 7-8 derece çakılması bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için tarih vererek uyarılarda bulundu. "Pazar günü denize girin, Pazartesi günü montunuzu giyin" diyen Şen, İstanbul başta olmak üzere Marmara'daki birçok ilde su baskını ve taşkın riskinin altını çizdi. İşte tüm detaylar!

Haber 26-09-24 09:53

Bitlis'teki 4.5 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı! Naci Görür'den açıklama, oraya dikkatleri çekti

Bitlis'te 4,5 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe yol açtı. Valilik yaptığı açıklamada olumsuz bir durumun yaşanmadığını ifade etti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada "6 Şubat depremlerinde Arap levhası kuzeye savrulmuş ve Bitlis- Zagros hattını ve Van Gölü güneyini baskı altına almıştı. Bu aralar Bitlis-Zagros hattına ve çevresine dikkat!" dedi.

Haber 25-09-24 19:08

'Daha da tehlikeli durumlara ulaşacak' O il için korkutan uyarı! 'Telafisi mümkün olmaz'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) Doç. Dr. Faruk Aylar, Samsun'da 2 ayda 2'nci kez yaşanan kıyı erozyonuna ilişkin, "Eğer gerekli tedbirler alınmazsa, telafisi mümkün olmayan birtakım sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu erozyon özellikle Atakum ile 19 Mayıs ilçesi arasındaki sahada daha da tehlikeli durumlara ulaşacak" dedi.

Haber 25-09-24 11:07

'Yazık bu ülkeye' Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki ildeki yapılara demediğini bırakmadı! Belediyeden bakanlığa kadar herkese kızdı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gittiği Mersin ve Adana'da gördüklerine inanamadı. Yapıları hiç beğenmeyen Ercan inşaatçıları eleştirdi, belediye ve bakanlığa kızdı. Ercan tepkisini, "Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye." kelimeleriyle gösterdi.

Haber 25-09-24 10:05

Prof. Dr. Orhan Şen 'Yaz havası' deyip Marmara bölgesini o gün için uyardı! Meteoroloji'den son dakika 25 - 29 Eylül hava durumu tahmini

Yağmur yağacak mı? Yaz geri mi geliyor? Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Eylül ayının sonlarına girerken herkes hava durumundaki değişimleri dikkatle takip ediyor. Meteoroloji, son hava durumu tahminini paylaştı. Prof. Dr. Orhan Şen de "Yaz geri geliyor" açıklamasının ardından "Yaz havası" deyip yağışsız 5 güne dikkat çekti. Ancak Şen Marmara bölgesini pazartesi günü için uyardı. İşte il il 25 - 29 Eylül son dakika hava durumu tahmini...

Haber 25-09-24 08:35

Yeni asgari ücretle ilgili bir karamsar senaryo daha! 'Ciddi sıkıntı yaratacak' diyerek oran verdi

2025 asgari ücreti ne kadar olacak? Neredeyse bütün çalışanları ilgilendiren rakamla ilgili bir senaryo daha... Yüksek zam bekleyenler ise bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak. IMF değerlendirmesinin altını çizen ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün katıldığı canlı yayında 2025 asgari ücret beklentisini paylaşarak, 'Bu durum ciddi sıkıntı yaratacak' ifadelerini kullandı.

Finans 24-09-24 13:00

'Beklenenden çok daha büyük zarar' Bir bölge için tehlike çanları! 'Yerleşim alanları doğrudan etkilenecek'

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon'daki sel felaketi sonrası heyelan riskine dikkati çekip, "Toprak artık suya doygun hale gelmiş durumda. Bu da gravite (yoğunluk) etkisi ile toprakların kaymaya son derece müsait hale gelmesine neden oluyor. Yamaçlarda kırık ve fay hatlarına su girince, bu faylar boşluk suyu basıncı ile harekete geçmeye hazır hale geliyor. Özellikle kara yollarının üzerindeki dik şevlerde bu durum büyük bir heyelan riski oluşturuyor" dedi.

Haber 24-09-24 12:51

'Bundan sonra böyle şeylere rastlarsak yadırgamayalım' deyip uyardı! 'Birçoğu yok olacak! Yenileri ortaya çıkacak'

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bitkilerin strese girmesine neden oluyor. Tarımsal üretimi tehdit eden sıcaklıkların bitkiler üzerinde etkilerinden bahseden Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu sıcaklığa bağlı birçok bitkinin yok olabileceğini, bu kadar sıcaklığa dayanabilen yeni bitkilerin de ortaya çıkabileceğini belirtti. Küresel ısınmanın etkilerini anlatan Gerçekçioğlu "Bundan sonra böyle şeylere rastlarsak da yadırgamayalım" dedi.

Haber 24-09-24 12:11

Tam bitti derken 'yaz geri geliyor' O illerde aşırı sıcaklar! Orhan Şen uyardı: Pastırma sıcaklarıyla karıştırmayın... İşte Meteoroloji'den son dakika 24 - 28 Eylül hava durumu tahmini

Birkaç gündür yurdun büyük bir bölümü yağışların etkisi altındaydı. Eylül ayı biterken bu yağışlar artık yazın bittiğine yorulurken son tahminlere göre yaz geri geliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, çok sayıda ilin adını verip aşırı sıcakların etkili olacağını söyledi. Bu sıcakların pastırma sıcakları olmadığını da belirtti. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 24 Eylül - 28 Eylül arası il il hava durumu tahminlerini paylaştı. İşte sıcakların artmasıyla ilgili tüm detaylar...

Haber 24-09-24 11:11

60 yıllık bilinmezlik hikayesi! Birçok 'ilk' ortaya çıktı... Dünya için 'anahtar' olan kazıda yeni aşamaya geçildi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde göçebelikten yerleşik hayata, avcılık ve toplayıcılıktan üreticiliğe geçilen Neolitik Dönem’in izlerini taşıyan Çayönü Tepesi’nde arkeolojik kazılar, 1964’ten başlayıp günümüzde devam ederek ortaya çıkartılan bulgular, dünya tarihine ışık tutuyor. Çayönü Tepesi Kazı ve Araştırma Projesi, Doç. Dr. Savaş Sarıaltun başkanlığında, yeni bir aşamaya geçiyor.

Haber 23-09-24 09:45

Her 10 kadından 1'inde görülüyor! Bir çok riski bulunuyor, uzak durmanın en kolay yolu kilonuza dikkat etmek

Kadın hayatının her evresinde sorunlara yol açabilen, tüm sağlığı yakından ilgilendiren bir tür endokrin bozukluk olan Polikistik over sendromuna değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru açıkladı, “Polikistik over sendromu, kadın hayatının her evresinde sorunlara yol açabilen, tüm sağlığı yakından ilgilendiren bir tür endokrin bozukluk. Sadece üremeyle ilgili problemlere yol açmıyor, genç kızlıktan menopoza kadar bir takım sağlık risklerini de beraberinde getiriyor”

Haber 22-09-24 14:20

'Umarım teğet geçer' Prof. Dr. Orhan Şen 'Önümüzdeki 2 gün en risklisi bu' deyip uyardı! Meteoroloji'den 6 il için sarı kod... Son dakika 22 - 26 Eylül hava durumu tahmini

Yurdun birçok noktası yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken 6 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Prof. Dr. Orhan Şen ise Karadeniz'e dikkat çekerek "Büyük miktarda yağış bırakabilir. Önümüzdeki 2 gün en önemli ve riskli hava olayı bu olur. Umarım teğet geçer" dedi. İşte il il beklenen hava durumu tahminleri ve 22 Eylül - 26 Eylül arası son hava durumu raporları...

Haber 22-09-24 11:42

Özgür Demirtaş'tan gelire göre fatura tepkisi! 'Duble haksızlık' diyerek paylaştı: 'Vergisini ödemeyene bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız?'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelir bazlı doğal gaz ve elektrik faturası uygulamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Demirtaş, bu uygulamanın "çifte haksızlık" yaratabileceğini vurgulayarak, 'Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız?' ifadelerini kullandı.

Finans 21-09-24 12:59

Tek kareye 24 tanesi sığdı! Ürkütücü boyutlarda yüzlercesi var: Konya Ovası'nda Ay'ın yüzeyine benzedi, obruklar endişelendiriyor

Konya Ovası'nda korkutucu boyutlara ulaşan obruk oluşum hızı tek fotoğraf karesiyle de gözler önüne serildi. Gökyüzünden görüntülenen alanda bir kareye 24 obruk girdi. Obrukların tarım alanlarının yanı sıra yerleşim yerlerinde de oluşması tehlikeyi artırdı. Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık "Uydu görüntülerinde burası elek gibi, bir ay yüzeyi, sanki kraterlerin yoğun olduğu bir bölge gibi görünüyor" dedi.

Haber 20-09-24 13:28

40 yaşından sonra gelen hastalık! Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri o hastalığın belirtileri olabilir

Orta yaşta sık görülen kanser türü Lenfoma'ya karşı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk uyarılarda bulundu. Doktor, 40 yaş ve sonrasına seslendi: "Belirtilerden birkaçı dahi görülse erken tanı için acilen hekime başvurulmalı"

Haber 19-09-24 17:30

Tarihin farklı yüzyıllarına tanıklık etti! İzmir'de heyecanlandıran keşif, bulan araştırmacı bile şaşırdı: İçinde 12 iskelet çıktı

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı kazılarında M.Ö. 3. yüzyılda ‘Romalı bir gladyatöre' ait olduğu değerlendirilen ve sonrasında M.S. 5. yüzyılda tekrar kullanılarak içerisine 12 tane iskeletin konulduğu lahit bulundu. Araştırmayı yapan Doç. Dr. Sinan Mimaroğlu kendini şaşırtan gelişmeyi anlattı ve toprağın 20 santim aşağısındaki bulguları sıraladı.

Haber 19-09-24 10:38

16 il için tehlike çanları! Artış gösterdi, giderek yayılıyor... Şehirlerden peş peşe haberler geldi

Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obruk tehlikesi bulunan il sayısını geçen yıl AFAD'la birlikte 16 olarak belirlediklerini ifade ederek, "Bu illerin büyük çoğunluğunda da bu yıl obruklar görüldü." dedi. Arık, obruk tehlikesi bulunan illerin Konya, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, Ankara, Çankırı, Çorum, Sivas, Diyarbakır, Bitlis, Batman, Şanlıurfa ve Manisa olduğunu söyledi.

Haber 19-09-24 08:14

Türkiye uluslararası yatırımların merkezi olacak

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi temmuz ayı itibarıyla 5,9 milyar dolara ulaştı. Bu süreçte en fazla yatırım ise Almanya, Hollanda ve ABD’den geldi. Konuya ilişkin BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, açıklamalarda bulundu.

Finans 18-09-24 13:37

İsrail’in Lübnan’daki siber saldırısı ile ilgili herkes bu soruyu soruyor! Bu çağrı cihazları nasıl bomba gibi patladı? Uzman isim anlattı…

İsrail'in Hizbullah mensupları üzerinde patlattığı çağrı cihazları mercek altında, tüm dünya saldırının nasıl gerçekleştiği sorusunun peşine düştü. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Radyo frekansı ile tetikleme yapılmıştır. Siz belirli frekansın üzerinde sinyal gönderirseniz içerisindeki devreler bozulur ve patlama yapar" dedi. Öte yandan cihazın marka ve modeliyle ilgili de detaylar netleşmeye başladı.

Haber 18-09-24 07:59

Dünyada hızla yayılıyor: Yeni tehlikenin adı XEC! Havaların soğuması ile baskın hale gelecek... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı

XEC adı verilen Covid varyantının Avrupa'da hızla yayılmaya başladı. Bilim insanları, bu varyantın yakında baskın tür haline gelebileceği konusunda uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yeni tehlike XEC hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 17-09-24 21:33

Bireysel emeklilik sistemi ekonomik güçlenmeye katkı sağlayacak

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Gencer, bireysel emeklilik sisteminin, hem bireylere hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir araç olduğunu değerlendirdi.

Finans 17-09-24 14:31
BES

Ülkemizin en kalabalık 7. şehrinde ağır deprem riski! Son depremleri bilen Naci Görür açık açık uyardı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da ülkemizin dört bir yanında farklı farklı şehirlerde depremler yaşanıyor. En çok Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ı vuran depremleri daha önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür bu kez de en kalabalık 7. ilimiz için uyarılarda bulundu.

Haber 17-09-24 12:56

İrem Sak'ın acı günü! Hastaneye kaldırılan babası hayatını kaybetti

İrem Sak babasını kaybetmenin acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncunun Sivas'ta hekimlik yapan babası Dr. Şemsettin Sak kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

Magazin 17-09-24 10:41

AFAD duyurdu! Tunceli'de korkutan deprem! (AFAD-Kandilli son depremler) Prof. Dr. Naci Görür: 'Endişelendik, burada deprem bekliyoruz'

Tunceli'de bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik" dedi.

Haber 16-09-24 21:16

İstanbul için korkutan tablo! 5 şikayetin 4'ünde aynı hastalık... Hatırlamak istemediğimiz günlere geri mi döneceğiz?

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 hastalığı İstanbul'da dikkat çeken şekilde artış gösterdi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle gelen hastaların 5'inden 4'ünde Covid-19 çıktığını belirtti. Okulların açılması ise salgının kendini topluma yaymasında büyük rol oynadı. Hasta teşhisi konulanların bile maske takmadığını belirten uzman isimler toplu alanlarda maske kullanılmasını önerdi.

Haber 16-09-24 15:19

Kritik haftaya girildi... Fed'in faiz kararını açıklamasına sayılı gün kaldı! Gözler altında yaşanacak hareketlilikte

Haftaya yükselişle başlayan altın için önemli bir dönemece girilmiş durumda. Rekorunu sürekli tazeleyen altın için 18 Eylül'de Fed'in açıklayacağı faiz kararı önemli bir noktada durmaya devam ediyor. Fed'in faiz indirimine kesin gideceği gözüyle bakılırken altında yaşanacak hareketlilikler ise merak konusu. Prof. Dr. Hüseyin Selimler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Finans 16-09-24 15:07