Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde 7 gençten 1'inin ruh sağlığı sorunları yaşadığını bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) danışmanlarından Dr. Rita Issa iklim krizinin 2050 yılına kadar yeni bir salgına yol açabileceğini söyledi.
M çiçeği virüsü ile ilgili mücadele kapsamında geçen günlerde Japonya'da üretilen bir aşı için acil kullanım onayı verilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, M çiçeği virüsünün, uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturmaya devam ettiğini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı Japonya'daki KM Biologics tarafından geliştirilen ve üretilen "LC16m8 aşısını" acil kullanım için onayladığını bildirdi. Bu yıl görülen şüpheli M çiçeği vakalarının toplam sayısı 40 bini aşarken 1200 ölüm bildirilmişti.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tüberküloz hakkında yeni bir rapor yayınladı ve 2023 yılında yaklaşık 8,2 milyon kişiye yeni TB teşhisi konduğunu ortaya koydu. Bu sayı, WHO'nun 1995 yılında küresel TB izleme çalışmalarına başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olarak kaydedildi. Bu, 2022'de bildirilen 7,5 milyon vakaya göre önemli bir artışı temsil ediyor ve TB'yi 2023 yılında COVID-19'u geride bırakarak yeniden önde gelen bulaşıcı hastalık katili konumuna getiriyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu yıl içerisinde çoğunluğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere 30 bin şüpheli M-çiçeği virüsü vakasının görüldüğünü duyurdu.
Dünya yeni bir pandeminin eşiğinde... Birbiri sıra gelen maymun çiçeğinin yayılma haberleri herkesi endişelendiriyor. Dün İsveç'te kaydedilen ilk maymun çiçeği vakasıyla birlikte Avrupa'da ilk vaka görülmüş oldu. Avrupa'nın ardından bugün Asya'da da ilk maymun çiçeği vakası görülmüş oldu. Pakistan'da kaydedilen vaka sonrası Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) alarma geçmiş durumda. İşte tüm detaylar!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Peki, maymun çiçeği (mpox) virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl yayılıyor ve tedavisi var mı? İşte yeniden alarma geçiren maymun çiçeği (mpox) virüsü ile ilgili tüm merak edilenler...
Son dakika haberi: Dünyanın yeni endişesi olan maymun çiçeği virüsü salgını için Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) kritik bir adım geldi: Virüs nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan edildi! Peki Türkiye'de maymun çiçeği virüsü vakası görüldü mü? Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan bugün konuyla ilgili açıklama geldi.
Dünya Sağlık Örgütü, ciddi enfeksiyonlara neden olan hipervirülan Klebsiella pneumoniae (hvKp) olarak bilinen süper bakterinin dünya çapında yayıldığı konusunda uyarılar yaptı. İlaca dirençli olan bu bakteri şu anda en az 16 ülkede bulunuyor. DSÖ bu bakterinin izlenmesi için ülkeleri harekete geçmeye çağırıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün 'şimdiye kadarki en tehlikeli varyant' olarak açıkladığı M çiçeği virüsü Fildişi Sahili'nde ilk kez görüldü. Ulusal basında çıkan haberlere göre, Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan 2022'deki salgından sonra ilk kez 2 kişide M çiçeği virüsüne rastlandığını duyurdu.
Bir dönem tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü etkilerini hala sürdürürken "FLiRT" adı verilen yeni bir varyant ile tekrar hızla yayılmaya başladı. Mutasyonlarla kendini yenilemeye devam eden Covid-19 bu kez "FLiRT" varyantı tehlikesiyle kendini gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, FLiRT adlı bu yeni Covid varyant grubu dünya genelinde baskın hale geldi. Bu varyantlar, genetik kodlarındaki mutasyonlar sayesinde antikorlardan kaçabilen JN.1 türevleri olarak biliniyor.
Meksika'dan gelen haber tüm dünyayı endişelendirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün doğrulandığını duyurdu. Yapılan açıklamada Mexico City’de ateş, nefes darlığı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybettiği ve A(H5N2) varyantından kaynaklanan ilk insan ölümü olduğu belirtildi.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili olarak DSÖ'den açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 salgını sonucu dünya genelinde beklenen yaşam süresinin yaklaşık 2 yıl azaldığını açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Kovid-19 salgını sadece 2 yıl içinde, beklenen yaşam süresinde 10 yıllık bir kazanımı tersine çevirdi" ifadesini kullandı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Acil Durum Direktörü Mike Ryan, Gazze'deki halkın açlıktan öldüğünü ve çaresiz durumda olduğunu bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Kızamık vakalarının 2023’te önceki yıla göre 30 kat arttığına dikkat çeken DSÖ, acil önlem alınması gerektiğini duyurdu. Her yaş grubunu etkilediği belirten kızamık ile ilgili olarak 5 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Avrupa Bölgesi'nde 2022’de 941 olan vaka sayısı, 2023’te 30 binin üstüne çıktığı aktarıldı.
ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada milyonlarca kişinin yaşamına mal olan koronavirüsün yeni bir alt varyantının hızla yayıldığını açıkladı. DSÖ JN.1 olarak geçen varyantı, yayılım hızının yüksek olması sebebiyle "dikkate alınması gereken varyant" kategorisine ekledi. DSÖ ayrıca hastalıktan korunmanın yöntemlerini ve belirtilerini açıkladı.
İsrail ile Hamas 4 günlük 'insani ara'nın ardından çatışmalara kaldığı yerden devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus İsrail'in Gazze'de katliamına çok sert tepki gösterdi. Endişelerini ifade edecek kelime bulamayan Ghebreyesus, "Derhal ateşkes" dedi.
Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alınan koronavirüs salgını geride kalırken, yine Çin'den gelen haberler endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde ülkede giderek artan "gizemli bir salgın hastalığın" ortaya çıktığını duyurdu. Pekin ve Liaoning bölgesindeki hastanelerde çok sayıda hasta çocuğun yatış yaptığı ve okulların eğitime ara verdiği belirtildi. DSÖ, Çin’de yaşayan insanların yeniden maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonom Ghebreyesus, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimsenin güvende olmadığını ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de "sağlık hizmetlerine erişim ve onurlu yaşam hakkının neredeyse imkansız" olduğunu belirtti.
Libya'da Daniel fırtınası etkili olmuştu. Şu ana kadar 6 bin insanın hayatını kaybettiği felakette ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada Libya'nın Derne kentinde halen 9 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kış mevsimi öncesi artan Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekti. Vaka artışlarının 'endişe verici' boyutlarda olduğunu ifade eden Ghebreyesus, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'nın bazı bölgeleriyle ilgili de kritik bir bilgi verdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs vakalarındaki artışlara dikkat çekti. Geçen sene ağustos ayına kıyasla vaka sayılarında yüzde 38'lik bir artışın olduğu belirtilen raporda dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın olduğu duyuruldu.
Sağlıklı sandığımız bazı ürünlerin sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı. Daha çok kola ve meyveli yoğurtta kullanılan aspartamın kanser yapıcı etkisi olabileceği belirtilirken Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yapay tatlandırıcıyı kanserojen madde ilan etmeye hazırlanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, 3 yıllık salgın süresince Avrupa bölgesinde 36 milyon kişinin uzun Kovid geçirmiş olabileceğini açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ'nün Kovid-19 için uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini duyurmasıyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Kovid-19 salgınını fark edip ilk harekete geçen ülkelerdendik." ifadelerini kullandı.
Dünya Sudan’da devam eden çatışmaları yakından takip etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan bir uyarı geldi. DSÖ, Sudan'da halk sağlığı laboratuvarının işgal edilmesinin biyolojik sağlık riski oluşturduğunu duyurdu. İşte tüm dünyayı endişelendiren sağlık riski ile ilgili uyarının detayları…
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 ilden olan Gaziantep'e geldi. Dr. Ghebreyesus ziyaretine ilişkin olarak, "Dr. Hans Kluge ve ben, DSÖ'nün Türkiye'deki tüm insanlar için iyileşme ve sağlık konusundaki dayanışmasını ve desteğini yeniden teyit edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki deprem felaketi tüm dünya tarafından yakından takip edilmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Kluge, Türkiye'de yaşanan depremi 'yüzyılın en kötü doğal afeti' olarak tanımladı.
Son dakika haberi: Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan ettiklerini duyurdu. DSÖ’nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendirilmektedir ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına gelmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 ile mücadelede kaydedilen ilerlemelere rağmen virüs tehlikesinin sürdüğü uyarısını yaptı. Ghebreyesus, "Tüm ülkeleri koronavirüs verilerini paylaşmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kızamık aşısında büyük düşüş yaşandı. Koronavirüs nedeniyle birçok çocuk kızamık aşısı yaptıramadı. Konuya ilişkin korkutan açıklamalarda bulunan DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) ilerleyen zamanlarda daha büyük salgınların meydana gelebileceğini belirtti. Ayrıca DSÖ, koronavirüs yüzünden aşılanamayan çocuk sayısının rekora ulaştığını kaydetti. Peki kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık aşısı kimlere yapılır? İşte detaylar...
Global anlamda çok büyük bir sorun olan ve gelecek için de çok daha büyük riskler barındıran antimikrobiyal direnç konusuna dikkat çekmek amacıyla Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası (DAFH), kapsamında farklı platformlarda çalışmalar sürdürülüyor. Antibiyotiklerin insanlık için en büyük buluşlardan biri olmakla birlikte gelinen noktada durumun hem bugün hem de gelecek için tehlikeli boyuta ulaştı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da yazın etkisini gösteren sıcak hava dalgalarının en az 15 bin can kaybına yol açtığını açıkladı.
Ukrayna'dan gönderilen ilk tahıl gemisi Cibuti'ye ulaştı
Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.
DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi
Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.