Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ilk defa hareketsizliğin etkileri üzerine küresel bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre 2030'a kadar fiziksel hareket eksikliği nedeniyle kalp sorunları, obezite ve diyabet gibi hastalıklara yakalananların sayısı yaklaşık 500 milyon olacak. WHO Genel Sekreteri Dr. Adhanom Ghebreyesus “Daha fazla ülkenin insanları yürüme, bisiklet, spor ve diğer fiziksel aktivitelere teşvik etmesine ihtiyacımız var” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisinin dün yayınladığı raporla obezite oranlarının, Avrupa genelinde "salgın" boyutlarına ulaştığını ve hala yükselmeye devam ettiğini açıkladı. Raporda, Avrupa’daki yetişkinlerin üçte ikisinin (yüzde 59) ya aşırı kilolu ya da obez olduğu vurgulandı. Sağlıksız gıdaların çocuklara dijital olarak pazarlanması ve çevrimiçi oyunların yaygınlaşmasının obezite artışını tetikleyen nedenler arasında olduğu belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun neredeyse tamamının, insan sağlığını tehdit eder nitelikte hava soluduğunu açıkladı. Son 11 yılda havadaki zararlı madde miktarının 6 kattan fazla arttığı vurgulanan raporda, kirli havanın felce ve solunum hastalıklarına yol açabileceği duyuruldu. Örgütün 7 Nisan Dünya Sağlık Günü öncesi yayımladığı raporda, 117 ülke ve 6 binin üzerinde şehirde hava kalitesine dair veriler ve bulgular paylaşıldı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya genelinde insanların neredeyse tamamının kaliteli hava standartlarında olmayan havayı soluduğuna dikkat çekerek fosil yakıt kullanımını azaltma yönünde daha fazla adım atılması çağrısı yaptı
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsle mücadelede strateji belgesini güncelleyerek üç senaryo ortaya koydu.
Omicron varyantıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden son dakika açıklaması geldi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, önümüzdeki 6-8 hafta içinde Avrupa'da nüfusun yüzde 50'sinden fazlasının Omicron ile enfekte olacağını tahmin edildiğini ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü baş uzmanı Soumya Swaminathan Cuma günü yaptığı açıklamada, Covid-19'un Delta varyantının yayılmasıyla birlikte dünyanın çoğu bölgesinde enfeksiyon sayısının arttığını söyledi. Haber ajansı Bloomberg'in bildirdiğine göre, ayrıca pandeminin henüz azalmadığına dikkat çekiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika’da Covid-19 vaka ve ölümlerinin geçtiğimiz hafta yaklaşık yüzde 40 arttığını açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) anayasasının yürürlüğe girdiği gün olan 7 Nisan tarihi, tüm dünyada “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanır. 7 Nisan ve 13 Nisan tarihleri arası ise “Dünya Sağlık Haftası” olarak anılır. Bu tarihin geçmişi, sağlığın temel bir hak olması sebebi ile herkes için mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sağlamayı garanti eden 1948 DSÖ Anayasası’na dayanmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü, dün gece bir açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler bünyesindeki kurum koronavirüsün 2021'de bitmeyeceğini duyurdu.
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, ülkede "A (H5N8)" kuş gribinin ilk kez insana bulaştığını tespit ettiklerini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Oxford-AstraZeneca aşısının korona virüsün Güney Afrika’da tespit edilen mutasyonu üzerinde minimum düzeyde etkili olduğunu açıkladı.
Koronavirüsün (Kovid-19) kökenlerini araştıracak Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 13 kişilik heyetin virüsün ilk kez tespit edildiği Çin'in Vuhan kentinde olduğu 14 günlük karantina uygulaması bugün sona erdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Avrupa bölgesindeki vaka artışları, koronavirüsteki mutasyon, Türkiye’deki güncel durum ve aşı çalışmaları ele alındı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış daha hızlı yayılan türünün 22 Avrupa ülkesinde tespit edildiğini belirterek, "kritik eşikteki" kıtada halk sağlığı önlemlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nün ilk kez bu kadar yaygın bir sağlık sorununa denk geldiğini belirterek, "Sağlığınıza dikkat edin. Gelecek yıl bugün, her şey şimdikinden çok farklı olsun" dedi.
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Günü'ne özel video hazırladı.
Düzenli ve tempolu yürüyüş başta olmak üzere egzersizin kalpten kemik sağlığına dek sayısız faydası olduğu kesin. Bu faydalardan biri de fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olması. Bugünlerde pek çok kişi tam da yaz öncesi forma girme çabasında. Bu amaçla günlük hayatın koşuşturmacası arasında kimi spor salonlarının yolunu tutuyor, kimi kendini açık havada yürüyüşe vuruyor, kimi de evde koşu bandında çare arıyor. Ancak yürüyüşten fayda sağlamak için de dikkat edilmesi gereken kurallar var!
Kazakistan'da Dünya Sağlık Günü'nde çöp toplama etkinliği