Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerine 2024 yılında 755 bin 997 başvuru yapılırken, 2023'ten kalanlarla birlikte 762 bin 100 uyuşmazlık sonuçlandırıldığını açıkladı. Başvurular en çok e-Devlet üzerinden gerçekleştirilirken en çok ayakkabı şikayet edildi.
Emekli maaş hesaplama nasıl yapılır? Emekli zammı ve en düşük emekli maaşı belli oldu. Ancak kök maaş hesabıyla emeklilerin banka hesaplarına yatacak rakamın da hesaplanması gerekiyor. Buna göre, Mali Müşavir İsmet Çetinkaya, emekli maaşı hesaplama yöntemini tek tek anlattı. Çetinkaya, e-Devlet üzerinden giriş yapılarak maaş hesaplama formülünü de gösterdi. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş hesaplama 2025 yöntemi ve hesaba yatacak rakamlar...
Kredi çekenler dikkat! Belirli şartlar altında çekilen krediyle alakalı kenarda birikmiş ve geri alabileceğini paralar olabilir. Hayat sigortası konusunu ilgilendiren bu detayla ilgili konuşan avukat Yasemin Bal "Sigortalı eğer erken ödeme yapmışsa, diyelim bir yıllık bir poliçe aldı ama 5. ayında borcun tamamını kapattı. Geri kalan 7 aya taalluk eden prim bedelini geri alabilir" dedi. Peki, bu para nasıl geri alınacak. İşte e-devlet üzerinden yapılabilecekler...
Emekli olanlar emekli maaşlarını, emeklilik bekleyenler de emekli olacakları tarihi araştırırken SGK emeklilikle ilgili titiz bir çalışma başlattı. Geçmişte hileli sigorta yaptıranların emeklilikleri iptal olma durumuyla karşı karşıya. Üstelik ödenen maaşların faiziyle geri alınması da konuşuluyor. Peki, vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından incelenip incelenmediğini nasıl anlayacak? Bununla ilgili e-devlet üzerinden kontrol edilebilecek kritik bir detay var. İşte ayrıntılar...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili şikayetlerin titizlikle incelendiğini belirterek, "Bu konuda fırsatçılara, stokçulara, tamahkarlığa, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın da fırsatçılara karşı taviz vermeden fahiş fiyat uygulayan işletmeleri boykot etmesini, bu konudaki şikayetlerini iletmelerini istiyoruz." dedi. İşte vatandaşların fahiş fiyatları şikayet edebilecekleri mecralar...
Resmi olan, devlet kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen birçok işlem de uzun süredir diğer işlemler gibi internet üzerinden yapılabilmektedir. Çeşitli resmi kurum ve kuruluşların uygulamalarına ve internet sitelerine e-Devlet portalı üzerinden de ulaşılabilmektedir. Çeşitli şehirlerdeki toplu taşıma hizmetlerinin de uzun süredir sanal ortamda uygulamaları mevcuttur.
Günümüzde pek çok işlemin internet aracılığı ile çeşitli mobil uygulamalar ya da internet siteleri üzerinden yapılması gibi, çeşitli resmi evraklar ya da evrak takipleri de sanal ortamdan gerçekleştirilebilir hâle gelmiştir. Tüm resmi kurumları bünyesinde toplamış olan e-Devlet sistemi de bu teknolojik gelişmelerin bir üründür.
Ücretli öğretmenlik ya da sözleşmeli öğretmenlik ihtiyaca dayalı olacak şekilde belli bir süreyi kapsayan sözleşmeler dahilinde öğretmenlik yapmak anlamına gelir. Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin kadroya geçme olasılığı bulunmaz. Sözleşmesinin tarihi ile birlikte görevi de biter.
Emlak danışmanları, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin düzenlemenin ikinci fazı olarak kendilerine yetki verilmesini bekliyor ve e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmetinin zorunlu olmasını istiyor. Hakan Akçam "Şu an kontratlarda emlak danışmanı diye bir buton bulunmuyor, sadece kiracı, ev sahibi ve kefil kısımları var. Emlak danışmanları sürece dahil olduğunda müşterisi olan ev sahibi veya kiracıyla e-Devlet üzerinden kontrat yaparak hizmet bedelini alacak" dedi.
Araçların satış, devir ve tescil işlemlerinde yürürlükte olan yönetmelikle ilgili önemli bir değişiklik gerçekleşti. Araç plakalarında yenileme işlemleri artık noterler yerine e-Devlet üzerinden de yapılabilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar…
Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bireylere ödenen bir aylıktır. İlgili ödeneğin özel gereksinimli veya yaşlı bireyler tarafından belirli koşullar karşılandığı takdirde alınması mümkündür. Yetkili kurumlara yapılan başvurularda temel şartların karşılandığını kanıtlayan engelli sağlık kurulu raporu ve gelir beyanı gibi belgeler sunulmalıdır. Başvurular onaylandıktan sonra ise maaş tutarı e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.
Kira Sözleşmesi İşlemleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın e-Devlet üzerindeki hizmet seçenekleri arasında öne çıkar. 2024 senesinde faaliyete geçen hizmet sayesinde taşınmaz sahipleri tarafından pratik bir şekilde sözleşme oluşturulabilir. Buna ek olarak ilgili belgenin kiracılar tarafından e-Devlet aracılığıyla onaylanması da mümkündür. Bu kapsamda e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi hazırlama adımları detaylı olarak listelenmelidir.
Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar uzun süredir gündemde. Bu süreçte atılan en önemli adımlardan bir tanesi de kira sözleşmelerinin artık e-devlet üzerinden hazırlanabiliyor olması oldu. Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi "Şu an mecburi değil. Ama ikinci etapta yani 2025 yılı içinde sistemin tüm altyapısı ve eksikleri tamamlandığı zaman mecburi hale de gelecek" dedi. Sistem; fahiş zam baskısını ortadan kaldırmakla beraber vergi kaybının da önüne geçilmesini sağlayacak.
Teknolojinin günden güne daha da gelişmesi ve internetin günlük hayatın çok önemli bir parçası hâline gelmesiyle birçok yeni kavram da ortaya çıktı. Özellikle pandemi süreci ile yaşanan karantina döneminde insanların eve kapanması sonucunda iletişim, eğitim gibi durumlar da uzaktan olmaya başladı.
Milyonlarca emekli, emekli maaşlarına yapılacak zammı konuşurken bir yandan emeklilik bekleyenler kendi durumları, emekli olma tarihleri ve daha avantajlı olmak için sağlanması gereken koşulları araştırıyor. Mali müşavir İsmet Çetinkaya emeklilikte '7 yıl' kuralına dikkat çekti. Daha erken emekli olmak ve daha fazla maaş almak konusunda etkili olan detaylara değinen Çetinkaya, herkesin e-Devlet üzerinden kontrol edebileceği bir tarihe de dikkat çekti.
Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması dönemi başladı. Sözleşmeler bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanabiliyor. Yeni uygulamada taşınmaz sahiplerince hazırlanan kira sözleşmesi kiracılar tarafından onaylanıyor. Belge doğrulama işlemi içinse zaman damgalı "barkodlu belge" oluşturmak gerekiyor. İşte 'e-Devlet'te kira sözleşmesi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı ve detayları...
58 yaşındaki Suna Ülger bir akşam e-Devlet'ini kontrol ederken gitmediği bir şehirde trafik cezası yediğini görünce şoke oldu. Cezada Ülger'in İstanbul'a geldiği hatta köprü bile kullandığı yazıyordu ve 10 TL olarak işlenen ceza faizle 40 TL olmuştu... Bunu gören kadın cezaya itiraz etti.
Bir akıllı cihazın yurt dışı kayıtlı olması durumunda Türkiye'de yasal olarak kullanılması için IMEI numarasının BTK'ye tanımlanması gerekir. Bu süreçte e-Devlet platformunda yer alan ilgili hizmetin kullanılması ve ödeme işleminin farklı kanallar aracılığıyla gerçekleştirilmesi mümkündür. Mobil cihazların dolaşıma kapatılmaması için gerçekleştirilen kayıt işleminin ücreti ise her yıl enflasyon oranına göre belirlenir. Hatalı kayıt işlemlerindeyse ödenen tutarın iadesinin yapılması uygundur.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin reform niteliğindeki hizmete ilişkin çalışmasını tamamladı. Hizmet, kiracılar ve ev sahipleri için kısa süre içinde devreye alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden konu ile ilgili paylaşımda bulundu.
20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili sözlü sınav yapılmıştı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sonuçlarının bugün duyurulacağı belirtilmişti. MEB, saat 22.00 itibarıyla öğretmen adaylarının sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşabileceğini açıkladı.
SGK prim borcunu banka/kredi kartı bakiyesinden ödemek isteyen kişiler ilgili kurumun çevrim içi platformunu ziyaret edebilir. e-Devlet aracılığıyla giriş yapılabilen menüden işlem saatleri kapsamında borç yatırma aşamalarının tamamlanması mümkündür. Buna ek olarak prim borcu ödemesinin bankaların mobil uygulamaları üzerinden nasıl yapıldığı sıklıkla sorgulanır. Bu çerçevede ilgili kuruma aktarılan ödemelerin hangi güvenilir kanallar aracılığıyla yatırılabildiği açıklanmalıdır.
Konutta Elektronik ilan Doğrulama Sistemi (EİDS), başlamıştı. Evlerin e-devlet üzerinden ilana verildiği bu sistem ile beraber vatandaş fahiş fiyat ve dolandırıcılardan korunması hedeflenmişti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, doğrulanmış ilan uygulamasının yılbaşı itibarıyla araçlar için de başlayacağını duyurdu.
Artık günümüzde neredeyse tüm işlemler internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. İlköğretim, ortaöğretim ya da üniversite öğrencileri ile ilgili işlemler de yine internet üzerinden yapılabilir. Bu tür işlemleri gerçekleştirebilmek için direkt olarak kuruma ait site ya da uygulamalar kullanılabilir. Ayrıca tüm sistemleri tek portalda toplayan e-Devlet sistemi aracılığı ile de işlem yapılabilir. Peki, İstanbul Üniversitesi AUZEF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır?
Birçok resmî işlem e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmekte bu sayede de vatandaşların çeşitli kurumlardaki işleri çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde ilerleyebilmektedir. Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar çeşitli alanlarda tüm kurumlara internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Peki, MEBBİS'e nasıl giriş yapılır?
Günümüzde birçok işlem gibi resmî olan işlemler de internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sayede vatandaşlar resmî kurumlarda, devlete ait kurum ve kuruluşlarda birçok belge oluşturma, randevu ya da işlem takibi gibi durumları daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. E devlet sistemi tüm dijital resmî işlemleri tek bir portal üzerinden yapabilmeyi sağlar. Peki, T.C. kimlik no ile mazot gübre desteği nasıl sorgulanır?
Adınıza sizden habersiz banka hesapları açılmış olabilir. Dolandırıcılar dur durak bilmiyor, sizden habersiz banka hessabı açıp para transferi yapıyor olabilirler... Onayınız olmadan açılmış banka hesaplarını ise E-Devlet üzerinden görüntüleyip önlem alabilirsiniz.
Evliliğe adım atacak gençler için ekonomik koşullar zorluk çıkartırken Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duruma el attı. Aile ve Gençlik Fonu ile evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteğini kapsayan fona bir yeni il daha eklendi. Peki bu fona başvurmak için hangi şartlar gerekiyor? Başvuru için yaş sınırı var mı? İşte detaylar...
Tüm gündelik hayat işleri artık internet üzerinden yapılabilmekte, çeşitli ödemeler, banka işlemleri, alışverişler tek bir tuş ile gerçekleştirilebilmektedir. İnternetin bu derece yaygınlaşması ve teknolojinin gitgide daha da gelişmesi ile artık devlet dairelerindeki işlemler de tek bir sistem üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Bu noktada sorgulanan sistemlerden biri de "E-Rapor"dur.
Ticaret Bakanlığı'nın tüketiciyi korumak için uygulamaya koyduğu Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) bugün itibarıyla başladı. Emlak sektörüne yeni bir soluk getirecek bu sistem 1 Ocak itibarıyla tamamen başlayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hayata geçirilen bu sistem için X üzerinden açıklamada bulundu. Peki bu sistemin ayrıntıları neler? Konutunu ilana vermek isteyen vatandaşların ne yapması gerekiyor? İşte ayrıntılar...
e-Devlet 14 Eylül Cumartesi günü bakım ve güncelleme çalışmaları nedeniyle dört saat boyunca kullanıma kapalı olacağını duyurdu.
Çeşitli resmî kurumlara ait internet adresleri ya da kurumların mobil telefonlara indirilebilen uygulamaları sayesinde artık birçok işlem kurumlara gitmeden internet aracılığıyla yapılabilmektedir. Tüm kurumları tek portalda toplayan e-Devlet sistemi de hepsine ulaşabilmenin en hızlı ve en kolay yoludur.
Uzun zamandır birçok işlem internet üzerinden yapılmakta ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanıp paylaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlar ve devlete ait olan kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir.
Türkiye’de 2008 yılından bu yana kullanılmakta olan ve e-Devlet kapısı adı altında hizmet veren sistem sayesinde birçok işlem internet üzerinden yapılabilmekte ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanabilmektedir. Tüm resmî kurumlara ve portallara bu sistem üzerinden ulaşabilmek de mümkündür. Bu portallardan biri de "Çalışma Hayatım"dır.
Günümüzde elektronik ortamda birçok işlem yapılmakta ve çeşitli belgeler düzenlenebilmektedir. Resmî işlemlerin de yapılabildiği elektronik ortamlarda devlet dairelerine de ulaşılabilir. Tüm resmî daireler ise yine devletin bir hizmeti olan e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilir.
Devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerden biri de çeşitli resmî işlemlerin elektronik ortamdan yapılabilmesi kolaylığıdır. Sağlık Bakanlığı’ndan Sosyal Güvenlik Kurumu’na, okullardan mahkemelere birçok alanda çeşitli işlemler internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet sistemi ile de tüm resmî kurumlara tek bir portal üzerinden ulaşılabilir. Bu noktada resmî bir hizmet olan e-İkamet başvuru sonucunun nasıl öğrenilebildiği de merak edilen konular arasında yer alır.
Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.
Artık neredeyse tüm resmî işlemler, internet üzerinden gerçekleştirilebilir ve takip edilebilir hâle geldi. İcra müdürlüklerinden adliyelere, okullardan sağlık müdürlüklerine tüm kurumların internet siteleri ve uygulamaları üzerinden kurumlarla iletişime geçilebiliyor. E-Devlet sistemi sayesinde ise hepsine tek bir portal üzerinden ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilen portallardan biri de e-Nabız.
E-Devlet, günümüzde birçok resmî işlemin elektronik ortam üzerinden yapılabildiği ve takip edilebildiği bir sistemdir. Ayrıca tüm resmî kurumların ve kuruluşların uygulamalarına da e-Devlet portalı üzerinden ulaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlara sadece e-Devlet üzerinden değil, direkt olarak kendi uygulamaları aracılığıyla ulaşabilmek de mümkündür. Peki, E-Okul'a nasıl girilir?
Vatandaşların resmî dairelerde, devlete ait kurum ve kuruluşlarda takip etmek ya da gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kolaylaştıran ve hızlandıran e-Devlet sistemi aracılığıyla devlet kurumlarına ulaşılabiliyor. Öğrencilerden çalışanlara tüm vatandaşlar çeşitli işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. MESEM de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan hizmetlerden biridir.
E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
Günümüzde internetin hayatın her alanına girmesi ve günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olması, resmî işlemleri ve kurumları da etkiledi. E-Devlet adı verilen sistem üzerinden birçok resmî işlem gerçekleştirilebildiği gibi belediyeler ya da diğer resmî kurumların kendi resmî uygulamaları ya da internet siteleri üzerinden işlem yapabilmek de mümkün olur.
e-Devlet Sistemi, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olan ve birçok resmî işlemin gerçekleştirilebildiği ya da takip edilebildiği bir sistemdir. Tüm resmî kurumların kendilerine ait uygulamaları ve internet siteleri olmasının yanı sıra hepsine e-Devlet Sistemi aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çeşitli resmî işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlayan e-Devlet sistemi dışında birçok resmî kuruma ve kuruluşa da uygulamaları ve internet siteleri aracılığıyla da ulaşılabilmektedir.
Sağlık sisteminin önemli bir parçası olan eczaneler hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sağlık hizmetlerine büyük oranda katkı sağlar. Hastaların sağlık hizmetlerine hem daha kolay hem de daha fazla erişim sağlayabilmesi için de nöbetçi eczaneler bulunur. Nöbetçi eczaneler sayesinde vatandaşlar gece ya da tatil günlerinde ihtiyaç duydukları ilaçlara kolaylıkla ulaşım sağlayabilir.
Her Türk vatandaşı, çeşitli resmî işlemlerini internet üzerinden yapabilir, takip edebilir ya da resmî evrakları internet üzerinden hazırlayabilir. İnternetin gün geçtikçe daha da geniş bir alana sahip olması sayesinde resmî işlemler de elektronik ortamlara taşınmıştır.
Teknoloji ve internetin gelişimiyle günümüzde dünya genelinde neredeyse her işlem mobil cihazlarla, internet siteleri ya da uygulamalar sayesinde gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemiyle de birçok devlet kurumuna ulaşılabilmekte ve çeşitli işlemler internet üzerinden yapılabilmektedir.
Teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşarak günlük hayatın önemli bir parçası olmasıyla günümüzde birçok işlem artık mobil cihazlardan yapılabilir hâle geldi. Günlük hayatı kolaylaştıran ve hız kazandıran bu durum, uzun zamandır devlete ait kurum ve kuruluşlarda, resmî işlemler için de geçerli oluyor. Birçok resmî belge ya da işlem, internet üzerinden talep edilebiliyor.
ÇKS kayıt yenileme başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınmasına başlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu, Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'nın sonuçlarını yayımladı. TÜİK'in verilerine göre, geçen seneye göre yüzde 1,7'lik bir artışla yüzde 88,8 oldu. e-Devlet kullanımında ise yüzde 73,7 oranında gerçekleşti.
Ticaret Bakanlığı tarafından vatandaşı korumak için konut sektöründe "doğrulanmış ilan" dönemi 15 Eylül tarihinde başlayacak. Vatandaşların konutlarını emlakçıya verebilmek için e-Devlet üzerinden yetkilendirme yapması gerektiği düzenlemede; Bakan Ömer Bolat, mevzuata uyulmaması durumunda verilecek cezayı açıkladı.