E Nabız Haberleri Ve Son Dakika E Nabız Haberleri

E Nabız Haberleri Ve Son Dakika E Nabız Haberleri

E-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının kişisel sağlık bilgilerine erişmesini mümkün kılan uygulamadır. Vatandaşlar, internet tabanlı servisler üzerinden veya akıllı telefonlarında yer alan e-nabız uygulamasından sağlık verilerine ulaşıp bilgilerini yönetebilirler.
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sistem, kişisel sağlık kaydı verilerini tutar. Sistemde geçmiş randevularınız, alerjileriniz, tahlilleriniz, reçeteleriniz, gittiğiniz doktorlar ve görmüş olduğunuz tedavileriniz gibi kişisel pek çok bilgi yer alır.

Sisteme giriş yapmak için Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşlık numaranız ve e-devlet şifreniz yeterlidir. Eğer e-Devlet şifreniz mevcut değilse Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı Aile Hekimine cep telefonu numarasının kaydı yapılarak telefona gelecek kısa mesaj ile gelen tek kullanımlık erişim koduyla sisteme sisteme giriş yapabilirsiniz. Tahlil ve test sonuçlarını sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.

E Nabız Haberleri

e-Nabız, Katar'a mı satıldı? Gündem olan iddiaya Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki haberlerle ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İddialar reddedilerek "e-Nabız sistemi hiçbir ülkeye satılmadığı gibi Sağlık Bakanlığından izin almadan hiçbir ülkeye satılamaz ve Bakanlığımızdan izinsiz kullanılamaz" denildi.

Haber

E-Nabız tahlil sonuçları: e-Nabız'dan tahlil sonuçlarına nasıl bakılır? E-Nabız tahlil sonuçları indirme

Günümüzde birçok resmî işlem, elektronik ortama taşınmıştır. Resmî evraklar internet üzerinden hazırlanıp kullanılabilmekte, birçok resmî dosya takibi ya da işlemi yine elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet sistemi sayesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları da tek bir portal üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet üzerinden ulaşılıp tahlil sonuçlarına göz atılabilen portallardan biri de e-Nabız'dır.

Haber

E-Nabız giriş: e-Nabız'a nasıl giriş yapılır? E-Nabız hasta ve doktor girişi, e-Nabız e-Devlet girişi

Artık neredeyse tüm resmî işlemler, internet üzerinden gerçekleştirilebilir ve takip edilebilir hâle geldi. İcra müdürlüklerinden adliyelere, okullardan sağlık müdürlüklerine tüm kurumların internet siteleri ve uygulamaları üzerinden kurumlarla iletişime geçilebiliyor. E-Devlet sistemi sayesinde ise hepsine tek bir portal üzerinden ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilen portallardan biri de e-Nabız.

Haber

Kan grubu öğrenme: Kan grubu nasıl öğrenilir? E-Devlet'ten, e-Nabız'dan kan grubu öğrenme

Canlıların kanındaki antikorlara bakılarak, sahip oldukları kanın özelliğin belirtebilmek için yapılan sınıflandırmalar sonucunda kan grupları oluşmuştur. İnsanlar için sınıflandırılan kan grupları A, AB, B ve O türlerinden oluşur. Pozitif ya da negatif RH değerleri olur. Kişilerin kan gruplarını bilmeleri oldukça önemlidir.

Haber

E Nabız

E Nabız Hakkındaki Haberler Mynet'Te. E Nabız Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Sizin de başınıza gelebilir! Adana, Kahramanmaraş ve Siirt'e hiç gitmedi, gelen mesajlarla şoke oldu

İstanbul'da yaşayan 48 yaşındaki Necip Sütçü'nün 2022 yılında telefonuna e-Nabız'dan bir mesaj geldi. Mesajda Kahramanmaraş'ta kimlik bilgileri kullanılarak kırmızı reçeteli ilaç alındığı yazıyordu. Bu mesajı dikkate almayan Sütçü, Adana'dan da benzer bir mesaj gelince harekete geçip suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili bir sonuç çıkmazken en son önceki gün telefonuna Siirt'ten de kırmızı reçeteli ilaç alındığına dair bir mesaj geldi. Sütçü bunun arkasındakilerin cezalandırılmasını istiyor.

Haber

Depremin etkilediği 5 ilde tır ve konteyner eczaneler kuruldu

Türk Eczacıları Birliği tarafından, afet bölgesindeki ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla, gönüllü eczacıların görev yaptığı "tır ve konteyner eczaneler" hizmet vermeye başladı.

Yurthaber

e-Nabız tahlil sonuçları öğrenme: e-Nabız tahlil sonuçlarını nasıl öğrenirim, tahlil sonuçları ne zaman çıkar?

Kişisel tüm sağlık işlemlerinin yapılabildiği ve bilgilerin kontrol edilebildiği bir sistem olan e-Nabız, tüm tahlil sonuçlarını da gösteren bir sistemdir. Sağlık Bakanlığının bir uygulaması olarak hayata geçirilmiştir. Bu uygulama sayesinde pek çok kişi sağlık işlemlerini oldukça kolay halledebilmektedir. e-Nabız sistemine e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve e-Devlet şifresi aracılığı ile giriş yapılabilir. e-Nabız tahlil sonuçlarını nasıl öğrenirim?

Haber

Neyim Var uygulaması nedir, ne işe yarar? Neyim Var uygulaması nasıl kullanılır?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen Neyim Var uygulaması ile vatandaşlar, şikayetlerini belirterek hangi hastalığa sahip olabileceklerini öğrenebilir. Ayrıca vatandaşlar, hastalıkları için hangi bölümden randevu almaları gerektiğini de öğrenebilir. İşte detaylar...

Haber

e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve ALO 182 ile koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Aşılama süreci son hızla sürerken "Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?" sorusu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ülkemizde uygulanmakta olan BioNTech ve Sinovac aşılarının sayılarının çoğalması sonrasında aşılama 18 yaş üstü vatandaşlara kadar inmişti. Peki e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve ALO 182 ile koronavirüs aşı randevusu alma yöntemi...

Haber

E-nabız çöktü mü? E-nabız neden yüklenmiyor?

Bakan Koca'nın aşı randevusuna ilişkin açıklamalarının ardından aşı randevusu almak için e-nabız sitesine giriş yapmak isteyenler sorun ile karşılaştı. Peki E-nabız çöktü mü? E-nabız neden açılmıyor? İşte ayrıntılar...

Haber

e-Nabız yerli aşı gönüllülük başvuru sayfası! Yerli aşıda nasıl gönüllü olunur?

Türkiye, koronavirüsle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor. Aşılama çalışmaları tam gaz devam ederken, aşı üretme çabaları yürütülüyor. Yerli aşıya gönüllü olarak başvurmak isteyenler için de e-Nabız sistemine yeni bir eklenti dâhil edildi. Yerli aşıda gönüllü olmak isteyenler, e-Nabız’a giriş yaparak başvuruda bulunuyor.

Haber

Aşı randevusu nereden alınır? Aşı randevusu nasıl alınır?

Türkiye’ye aşı tedariğinin hızlanması ile birlikte aşılama çalışmaları da hız kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Haziran itibariyle aşı yaşının 45’e düşürüldüğünü açıkladı. 14 Haziran Pazartesi tarihinden itibaren ise 40 yaş üzerine aşı randevusunun açılacağı bilgisini verdi. Bakan Koca, 2021 yazı itibariyle 18 yaş üzeri kişilerin aşılamalarının tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi. Peki aşı randevusu nasıl alınır?

Haber

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, MTÜ'de düzenlenen çevrim içi konferansta konuştu:

"Yapay zeka araçlarına atmosfer oluşturan adım, bizim göz bebeğimiz kişisel sağlık sistemi e-Nabız. 2015'den bu yana 83 milyon vatandaşımıza hizmet ediyor. Şu an itibarıyla yaklaşık 42 milyon kullanıcısıyla dünyanın en fazla kullanıcısına sahip kişisel sağlık sistemi"

Yurthaber

HES üzerinden Aşı Kimliği oluşturma | Aşı kartı nedir ve nasıl alınır? Aşı Kimliği nedir? E-Nabız üzerinden aşı kimliği nasıl oluşturulur?

Türkiye’de aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. 14 milyonu aşkın vatandaşımız ilk doz aşısını olurken, 10 milyondan fazla vatandaşımız da ikinci doz aşılarını tamamladı. Şu an için Türkiye’de iki farklı aşı çeşidi var ve vatandaşların bu iki aşı arasından bir tercih hakkı bulunuyor. İkinci doz aşıyı olan vatandaşlarımız için Sağlık Bakanlığı, e-Nabız üzerinden aşı kartı oluşturma imkanı sunuyor.

Haber

Aşı kartında yeni dönem! Artık HES üzerinden de alınacak

İki doz aşı olanlara e-Nabız üzerinden 'aşı kartı' imkanı sunan Sağlık Bakanlığı, aynı imkanı Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden de vermeye başladı.

Haber

MHRS korona aşı randevusu nasıl alınır? MHRS aşı randevu alma ekranı

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede aşı en büyük kozumuz oluyor. Aşılama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesi için aşı randevularının nasıl alınacağı da araştırılmaya başlandı. 65 yaş üstü vatandaşların birçoğu ikinci doz aşısına geçti. Aşı sırası gelen birçok vatandaşımız ise aşı olabilmek için randevu alıyor. Türkiye’de şu an için iki aşı bulunuyor. Bunlar Sinovac ve BioNTech aşıları. Vatandaşlar bu iki aşı arasından seçtikleri bir aşıyı oluyor.

Haber

Prof. Dr. Necmi İlhan açıkladı: 'Aşı kartı', 'aşı pasaportu' olarak gösterilebilir

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Covid-19 aşısı olanların seyahat edebilmesi için 'aşı pasaportu' üzerinde çalışma başlatırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, e-Nabız uygulamasına eklenen yeni modül ile 'koronavirüs aşı kartı' oluşturulabildiğini söyledi. İlhan, bu aşı kartının 'aşı pasaportu' olarak gösterilebileceğini belirtti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın ise aşı pasaportunun 2023'ten önce uygulanabilmesinin zor olduğunu kaydetti.

Haber

Bakan Koca, aşı uygulamalarıyla ilgili pratik bilgileri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı pratik bilgilerin yer aldığı videoya göre, vatandaşlar Kovid-19 aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebilecek - Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek - Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla iletilecek

Yurthaber

Aile hekimi değiştirme ve sorgulama işlemi E Devlet üzerinden nasıl yapılır?

İkamet edilen yere en yakın aile hekimini tercih eden vatandaşlar, olası bir taşınma durumunda E devlet aile hekimi değiştirme hizmetinden faydalanarak, aile hekimini kolaylıkla değiştirebiliyor.

Haber

Tahlil sonuçları e-Nabız üzerinden nasıl sorgulanır?

e-Nabız tahlil sonuçlarını görmek artık çok kolay! Yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarını almak için artık hastaneye gitmenize gerek yok. Farklı bir hekime muayene olmak için her seferinde aynı tahlilleri yaptırmanıza de gerek kalmadı. e-Nabız sistemi ile tüm tahlil sonuçlarınızı istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz.

Haber

Grip aşısı alabilecek kişilerin isim listesi e-Nabız'a yüklendi (Grip aşısı fiyatı ne kadar?)

Son dakika haberine göre grip aşısı alabilecek kişilerin isimleri e-Nabız sistemine yüklendi. Bu yıl koronavirüs nedeniyle talep patlaması yaşanan grip aşısında eczanelerde yapılan listeler iptal edildi. Grip aşısı olacak kişilere aile hekimleri karar verecek. Artık renkli reçete sistemine alınan grip aşısında öncelik, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü. Öte yandan Sağlık Bakanlığı verilerine göre grip aşısı bu yıl da 72,64 lira olacak.

Haber

Bakan Koca'dan 12 milyonu aşkın kullanıcısı olan e-Nabız hakkında önemli açıklama

Tüm sağlık bilgilerini tek bir platformda toplayan ve 12 milyon kullanıcıya ulaşan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi'nde vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulamalar devreye giriyor.

Haber

e-Nabız kullanıcısı 9 milyona ulaştı

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve her türlü sağlık kaydına erişime olanak sağlayan "e-Nabız" uygulamasında 9 milyon kullanıcıya ulaşıldı - "e-Nabız", sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm muayene, tetkik ve radyolojik görüntüleme sonuçları, reçeteler, ilaçlara ait yaşanmış yan etkiler ve ilaçların tüm detay bilgileri, alerji bilgileri, varsa geçmişe ait kişinin sisteme yüklediği sağlık bilgileri ve geçirilen operasyonlar gibi tüm sağlık kayıtlarına erişme imkanı sunuyor - Sistem üzerinden organ ve kan bağış beyanında bulunmak, muayene için randevu almak, Aile hekimini değiştirmek, eşinin sistem üzerinden vereceği onay ile çocuklarının sağlık kayıtlarına erişmek, en yakın hastaneleri, en yakın eczaneleri görüntülemek mümkün oluyor

Haber

Bakan Koca, AA Editör Masası'na konuk oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: (6) - "(Acillere düzenleme) Önümüzdeki dönemde SGK ile de görüşerek, vatandaşımızın muzdarip olduğu, sıkıntı çektiği ve maliyet boyutuyla yüksek kalan birçok hizmeti de düzenlemeyi istiyoruz. Her geçen gün cepten harcamanın daha da azaldığı bir dönemi hedefliyoruz" - "Acil olmayan, belli bir saatten sonra polikliniğe gelmek isteyip de acile uğrayan hastanın da o ihtiyacını gidermek üzere birtakım yaklaşımlarımız olacak" - "(Acillerin sınıflandırılması) Nerede inme merkezinin olduğu, nerede anjiyo ve müdahale edilebilir ortamın olduğu, nerede beyin cerrahisi ve benzeri müdahalenin yapılabilir olduğunun sınıflandırıldığı ve buna göre standartların geliştiği, hem acildeki hekimin o hastayı nereye hızla transfer etmesi gerektiği hem 112'nin o hastayı basamaklandırıp hangi en yakın acile götürmesi gerektiğini bildiği, gittiğinde de acilden acile sevklerin yaşanmadığı, orada müdahalenin yapıldığı bir sınıflandırmadan bahsediyoruz"

Haber

Hekime giden hasta yanında film taşımayacak

Hekimlere elektronik ortamda radyolojik görüntü ve raporlara erişim imkanı tanıyan "Teletıp", kişisel sağlık sistemi "e-Nabız" aracılığıyla vatandaşların kullanımına açıldı - Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci: - "Vatandaşlar, e-Nabız aracılığıyla görüntülerine her yerden erişebiliyorlar. Onların müsaade ettiği her hekim erişebiliyor ve artık film taşımaya son diyoruz" - "Türkiye'ye özgü bir model. Uluslararası standartları kullanarak tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş, lisanslı tamamen yerli ve milli bir proje"

Haber

e-Nabızı 8 milyon kişi kullanıyor

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve her türlü sağlık kaydına erişime olanak sağlayan "e-Nabız" uygulamasında 8 milyon kullanıcıya ulaşıldı - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci: - "Temel amacımız, kişinin kendi sağlığını yönetebilen, yetkilendiren, hangi hekimle ne kadar veri paylaşması gerektiğine karar veren bir model oluşturmak. Dünyada bu kadar kapsamlı, yetki seviyesi yüksek başka hiçbir uygulama yok. Vatandaşın kendi sağlığını rahat yönetmesini sağlamaya çalışıyoruz"

Haber

E nabız nedir? E Nabız kayıt olma ve giriş hakkında her şey!

E nabız sistemi, Sağlık Bakanlığı'nca sağlanan e-nabız uygulaması ile vatandaşlar tüm sağlık bilgilerini, sağlık kayıtlarını ve kısacası tüm kişisel sağlık verilerini tek çatı altında toplayabiliyorlar. Peki, e-nabız kayıt olma işlemi nasıl yapılır? E-nabız nedir? İşte e-nabız kayıt ve e-nabız kullanımı hakkında detaylı bir rehber...

Haber