E Nabiz Dogal Afet Bilgilendirme Haberleri

Phuket Adası'ndaki felaket! Bilanço ağırlaşıyor, ordu harekete geçti

Tayland'ın ünlü tatil adası Phuket’te muson yağışlarının yol açtığı toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi. Birçok şehir merkezi ve kasabalar sular altında kaldı. Ülke genelinde yardım ve kurtarma çalışmaları sürdü. Tayland'ın yeni Başbakanı Paetongtarn Shinawatra ve beraberindeki heyet, bugün Kuzey eyaletlerinde afet bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve yardım çalışmalarına katıldı. Shinawatra, yaşanan toprak kaymasına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 2024-08-24 22:36:29

Sınava girecek öğrenciler dikkat! LGS giriş belgeleri yayımlandı! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın için giriş belgelerini yayımladı. LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-05-24 14:30:08
lgs

Öğretmen alımı mülakatındaki tüm detaylar belli oldu! Mülakata kaç kişi çağırılacak? ‘E-devlet’ detayı

20 bin öğretmen atamasında uygulanacak mülakat sistemi ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Geriye öğretmen adaylarının beklediği bilgilendirme kılavuzları kaldı. e-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek, sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olacak. Sözlü sınav süreçlerinin tamamı, kamera ile kayıt altına alınacak! Mülakata çağırılacak öğretmen adaylarının sayısı da belli oldu! İşte detaylar…

Egitim 2024-05-10 14:32:31

e-Devlet afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama: e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı nasıl sorgulanır?

Afet ve acil durumlar karşısında insanların kendilerini güvenli hissedebilmeleri için toplanma alanlarına ihtiyaçları vardır. Ülkemiz özellikle doğal afetler arasında bulunan deprem açısından oldukça riskli bir bölgedir. Bu yüzden pek çok kişi doğal afetler karşısında toplanma alanlarının hangi bölgelerde olduğunu öğrenmek isteyebilir. Bu alanlar e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca sorgulanabilir. Peki, e-Devlet’ten afet ve acil durum toplanma alanı sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-04-19 19:48:22

Lise öğrencileri ve polis iş birliği yaptı: Dolandırıcılığa geçit yok

Bolu’da 20 lise öğrencisi ve polis ekipleri tarafından şehrin en işlek caddesinde 7’den 70’e herkese sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık konularında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 07-03-24 15:45

Nasıl AFAD gönüllüsü olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne yapmak gerekir?

AFAD, açılımı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olan, her türlü acil ve afet durumlarında yetkilendirilmiş olan tek kurumdur. Farklı başka kurumlar ile birlikte de çalışabilir. Hedefleri ve amaçları doğrultusunda ülkenin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve olası felaketlerden önce bilgilendirme yapmak, önlem almak gibi durumlardan sorumludur. Peki, nasıl AFAD gönüllüsü olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne yapmak gerekir?

Haber 05-01-24 02:05

Süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı: Bakan Işıkhan 'katılım payı alınmayacaktır' diyerek duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, afet bölgesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı" ifadelerini kullandı.

Finans 05-12-23 10:02

Karadeniz’de “kahverengi kokarca” alarmı: Topyekun mücadele başlatılmalı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, fındık başta olmak üzere 300’e yakın bitki türüne büyük zarar veren “kahverengi kokarca” ile mücadele için “Kahverengi Kokarca ile Mücadele Eylem Planı Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Yurthaber 11-10-23 15:15

Afganistan'da deprem! Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor

Afganistan Afet Yönetimi Bakanlığı, deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 445'e yükseldiğini açıkladı.

Haber 08-10-23 20:50

GRİP AŞISI SORGULAMA EKRANI E- NABIZ: Grip aşısı fiyatı ne kadar, kimlere yapılacak? Enabiz.gov.tr aşı sorgulama

Grip aşısı sorgulama ekranı ve fiyatı Eylül ayının ortalarına girdiğimiz şu günlerde arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada ''Grip aşısı uygulaması normal takvimiyle başlıyor'' ifadelerini kullanmıştı. Peki, Grip aşısı fiyatı ne kadar, kimlere yapılacak? İşte, enabiz.gov.tr grip aşısı sorgulama ekranı

Haber 15-09-23 14:00

O ülkede afet teyakkuzu! 35 kişi hayatını kaybetti, birçok kayıp var...

Güney Kore'de şiddetli yağışlar olumsuz sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Birçok bölgede devam eden yağışlar sele dönüştü, sel ve heyelandan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Haber 16-07-23 10:57

LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ 2023 SORGULAMA! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB E-OKUL ekranı ile sorgulama

LGS sınav giriş yerlerine ilişkin beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı duyuru ile Liselere Geçiş Sınavı (LGS) giriş belgelerinin adayların erişimine açıldığını ilan etti. Sınav giriş belgeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde erişime açılmış durumda. Peki, LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LGS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

Egitim 27-05-23 00:11
lgs

LGS SINAV YERLERİ 2023: LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, lise sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? MEB ekranı ile erişime açılacak

LGS sınav yerleri ile ilgili son dakika açıklamasının bu hafta yapılması bekleniyor. Bilindiği üzere Liselere Geçiş Sınavı başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Nisan - 13 Nisan tarihleri arasında alındı. Sınav giriş belgeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde erişime açılacak. Peki, LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, lise sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

Egitim 22-05-23 08:27

LGS 2023 ne zaman, sınav giriş belgesi ne zaman alınacak? LGS için geri sayım başladı

LGS tarihi ve sınav giriş belgesinin ne zaman erişime açılacağı merak konusu oldu. Bilindiği üzere Liselere Geçiş Sınavı başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Nisan - 13 Nisan tarihleri arasında alındı. Sınav giriş belgeleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde yayımlanacak. Peki, LGS 2023 ne zaman? LGS sınav giriş belgesi ne zaman alınacak?

Egitim 17-05-23 09:12
meb

DASK depremden hasar gören evler için ödemelere başlamıştı: Tam 1.1 milyar TL...

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugün itibarıyla 1 milyar 120 milyon 191 bin 441 TL hasar ödemesi gerçekleştirdiği bildirildi. Alınan hasar ihbar başvuru sayısı ise bugün itibarıyla 290 bin 558'e ulaştı

Finans 27-02-23 13:19

Kendisi de depremzede ama gönüllülere böyle yardım etti! O anlar sosyal medyada gündem oldu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Türkiye’den ve dünyadan afetten etkilenen 10 ile adeta yardım yağdı. Türkiye’de 7’den 70’e herkes depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken ilk günden beri afet bölgesinde gönüllü olarak yardım eden Havva Aydanur Ertuğrul’un sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım görenlerin yüreklerini ısıttı.

Trend 24-02-23 15:21

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde çalıştırılacak sözleşmeli personel sayısı artırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi uygulamalarında çalıştırılacak sözleşmeli personel sayısı 395'ten 895'e çıkarıldı.

Yurthaber 24-02-23 06:49

Deprem sonrası o kentin nüfusu yüzde 40 arttı: Özel destek için ortak çağrı

Mersin merkezli 47 kurum ve kuruluş ile STK, depremlerin ardından zorunlu göçün 'sosyal afet' haline dönüştüğünü belirterek, "Mersin, özel bir destek/statü kapsamına alınmalıdır. İki hafta gibi kısa bir süre içinde Mersin'in nüfusu yüzde 40'e yakın bir oranda artmıştır. Bu gerçekten hareketle; merkezi bütçeden Mersin'e nüfusu ile orantılı olarak aktarılması gereken tüm kaynaklar, bu oranda artırılmalı ve acilen kullanıma açılmalıdır" açıklamasında bulundu.

Finans 22-02-23 14:13

e-Devlet deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır? 10.000 TL deprem yardımı kimlere verilecek? İşte ödemeler için başvuru ekranı

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşlara hane başı 10 bin TL yardımı yatacağı duyuruldu. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar deprem yardımı başvurusunu nasıl yapacaklarını araştırıyorlar. Peki e-Devlet deprem yardımı başvurusu nasıl yapılır? 10.000 TL deprem yardımı kimlere verilecek? İşte ödemeler için başvuru ekranı...

Finans 21-02-23 11:21

Deprem sonrası başvurular patladı! DASK'a yapılan hasar ihbarı 222 bine yaklaştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kuruma yapılan başvuru sayısının 221 bin 663'e ulaştığını açıkladı. İşlemi tamamlanan başvurulardan ödenen toplam tazminat tutarı ise 519 milyon 177 bin liraya yükseldi.

Haber 20-02-23 16:01

e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme ekranı! Deprem bölgesindeki yakınımın durumunu nasıl öğrenirim, hangi hastanede?

Yakınları deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılan kişiler arama motorlarında yaptıkları araştırmaları sürdürüyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ildeki depremden etkilenenlerin bulundukları hastaneye ve sağlık durumu bilgilerine e-Nabız'dan ulaşılabilecek. e-Nabız'daki Doğal Afet Bilgilendirme alanı ile anne, baba, eş, kardeş ya da çocuğun sağlık durumuna ilişkin genel bilgilendirme yapılması amaçlanıyor. İşte e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme ekranı...

Haber 09-02-23 16:14

Depremden etkilenen yakınları olanlar için harekete geçildi! Sağlık Bakanı Koca duyurdu…

Kahramanmaraş’ta yaşanan peş peşe depremlerin ardından yaralı vatandaşların sayısı 64 bine yaklaşırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli bir bilgilendirme notu paylaşıldı. Bakan Koca depremden etkilenen yakınlarının durumlarını kontrol etmek isteyen vatandaşlar için e-Nabız uygulamasına ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ butonu eklendiğini belirtti.

Finans 09-02-23 16:06

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef bin 71’e çıktı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’da AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yurthaber 09-02-23 13:43

Deprem Yardımlaşma Seferberliği nedir? Deprem bölgesine e-ticaret siteleriyle nasıl yardım gönderilir?

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremi sonrası afetten zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı. Peki Deprem Yardımlaşma Seferberliği nedir? Afet bölgesindeki depremzedelere e-ticaret siteleri üzerinden nasıl yardım gönderilir? İşte detaylar...

Haber 08-02-23 13:01

DEPREM TOPLANMA ALANLARI nerede? 2023 Afet ve acil durum toplanma alanı e-Devlet ile il il sorgulama ekranı

Deprem toplanma alanları il il e-Devlet ile sorgulanabiliyor. Geçtiğimiz gün Türkiye'de yüksek şiddetli depremler meydana geldi. Sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem, 10 ili etkiledi. Deprem sonrası vatandaşlar afet ve acil durum toplanma alanı sorgulamaya başladılar. Peki, Deprem toplanma nerede? İşte 2023 Afet ve acil durum toplanma alanı e-Devlet ile il il sorgulama ekranı...

Haber 07-02-23 07:13

E-okul e-karne nereden, nasıl sorgulanır? E-Okul VBS E-Karne sorgulama ekranı

E okul e karne gibi konular bugün ilk dönem karnelerinin verilmesiyle gündeme geldi. Okula gidip karne alamayan öğrenciler e-okul üzerinden e-karne kontrolü yapabilecekler. VBS ile veliler de Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden e-karnelere ulaşabilecekler. Türkiye genelinde bugün okullar yarıyıl tatil olan 15 tatile giriyor ve öğrenciler karne heyecanı yaşıyorlar. Peki, e- okul üzerinden e-karne nasıl görüntülenir? VBS üzerinden e karne kontrol edilir mi? İşte detaylar...

Egitim 20-01-23 14:40

e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor? 2023 MEB VBS e-okul notlar nasıl öğrenilir?

e-Okul'un ne zaman kapanacağı, ara tatile kısa bir zaman kala öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin gündeminde yer aldı. Veliler de öğrencilerinin notlarını, VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) karne sorgulama ekranı ile öğreniyor. Peki e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor? 2023 MEB VBS e-okul notlar nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Egitim 12-01-23 09:03

Deprem çantasında olması gerekenler neler? Deprem acil durum çantası nasıl hazırlanır?

Deprem acil durum çantası her evde bulunması gereken çok önemli bir afet çantasıdır. Dün gece saat 04:00 sularında Düzce’de gerçekleşen deprem sonrası bu konu tekrardan gündeme geldi. Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve Sakarya gibi çevre illerden de hissedilen sarsıntı sonrası önemli gelişmeler aktarılmaya devam ediliyor. İlk haberlere göre 46 kişinin yaralandığı ve 70’e yakın artçı depremin meydana geldiği belirtiliyor. Peki deprem çantasında olması gerekenler neler?

Haber 23-11-22 11:06

YouTube'u reklamsız izleten YouTube Premium'a flaş zam! İşte yeni fiyatlar

YouTube Premium Türkiye fiyatlarına flaş bir zam kararı geldi. YouTube, Türkiye'deki YouTube Premium abonelik ücretlerine zam yaptı. Kullanıcılar YouTube Premium zammından e-posta kutularına düşen bilgilendirme mesajıyla haberdar oldu. İşte YouTube Premium zammı sonrası yeni fiyatlar!

Haber 21-10-22 09:26

İstenmeyen SMS engelleme adımları: E-devlet ile istenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır?

Cep telefonlarınıza gün içerisinde bilgilendirme, reklam gibi farklı amaçlar doğrultusunda çeşitli SMS'ler gelebilir. Bazı SMS'lerin gelmesini istemeyen cep telefonu kullanıcıları, istenmeyen SMS'leri engellemenin mümkün olup olmadığını merak ederler. Vatandaşların kullanımına açılan İleti Yönetim Sistemi sayesinde e-devlet aracılığıyla istenmeyen SMS engelleme işlemini kolayca gerçekleştirmek mümkün. İstenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır?

Haber 11-10-22 15:51

E okul ne zaman kapanıyor 2022? MEB E okul 2. dönem not girişi kapandı mı? Öğrencilerin not girişi bitti mi?

E okul ne zaman kapanıyor? Eğitim ve öğretim döneminin bitişine birkaç gün kala öğrenci ve veliler konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. e-Okul veli bilgilendirme sisteminin kapanıp kapanmadığı ve ne zaman kapanacağı merak edilmeye başlandı. Peki MEB E okul 2. dönem not girişi kapandı mı? Öğrenci ve velilerin merak ettiği konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde...

Egitim 16-06-22 14:05

E-okul ne zaman kapanacak? 2022 E-okul veli bilgilendirme sistemi not girişleri tamamlandı mı? İşte VBS karne notu ve devamsızlık bilgileri!

E-okul ne zaman kapanacak? Karneler 17 Haziran Cuma günü karneler dağıtılacak. Okulların kapanmasına çok az kaldı. Veli ve öğrenciler konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. e-Okul'un kapanıp kapanmadığı ve ne zaman kapanacağı merak ediliyor. Peki e-Okul ne zaman kapanacak? 2022 Veli bilgilendirme sistemi not girişleri tamamlandı mı? İşte detaylar...

Egitim 16-06-22 11:55

e-Okul ne zaman kapanıyor? e-Okul not girişleri ve veli bilgilendirme sistemi kapandı mı?

Karnelerin alınmasına kısa bir zaman kala veli ve öğrencilerin e-Okul sorgulamaları da artış gösterdi. 17 Haziran Cuma günü karnelerin verilmesi sonrası ikinci dönem de tamamlanmış olacak. Bu esnada e-Okul'un kapanıp kapanmadığı ve ne zaman kapanacağı merak ediliyor. Peki e-Okul ne zaman kapanıyor? Not girişleri ve veli bilgilendirme sistemi kapandı mı? İşte merak edilenler...

Egitim 15-06-22 08:58

e-Okul ne zaman kapanacak? 2022 e-Okul not girişleri kapandı mı?

Eğitim ve öğretim döneminin bitişine son günler kala öğrenci ve veliler e-Okul sorgulamalarını hızlandırdı. e-Okul veli bilgilendirme sisteminin kapanıp kapanmadığı ve ne zaman kapanacağı merak edilmeye başlandı. Peki e-Okul ne zaman kapanacak? e-Okul not girişleri kapandı mı? İşte merak edilenler...

Egitim 13-06-22 11:00

SGK duyurdu! E-devlet'ten ücretsiz yapılıyor! SMS ile...

SGK'dan yeni duyuru geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama yapıldı. e-Devlet sistemi ile entegre çalışan SMS Bilgilendirme Sistemi'yle sağlık kuruluşlarındaki tedavi işlemleri ve eczanelere yapılan ilaç ödemeleri konusunda vatandaşlar SMS yoluyla bilgilendirilecek. Öte yandan SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.

Finans 11-04-22 09:19

“E-Ticaret Sektörü Pandemiyle Birlikte 66% Büyüdü”

İstanbul’u dünyanın önemli e-ticaret merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla 21 Ekim’de İstanbul’da yapılacak World E-Commerce Forum öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, pandeminin etkisiyle Türkiye'de e-ticaret sektöründe patlama yaşandığına dikkat çekildi

Haber 15-10-21 23:01

Son Dakika: Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi

Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel nedeniyle 78 vatandaşın (62 Kastamonu, 15 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybettiğini, 2 vatandaşın hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Haber 17-08-21 21:20

Yangında evi zarar görenlere ilk ödemeler yapılıyor!

Toplamda 53'e yakın mahallede 3 bine yakın evin zarar gördüğü yangın nedeniyle 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilen Manavgat'ta, evi ve tarım alanları zarar gören aileler adına ilk ödemeler başladı.

Finans 04-08-21 08:40

Almanya’daki sel felaketinde can kaybı 133'e yükseldi

Almanya’da aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 133'e yükseldi. Afet bölgelerinde 15 bin kişilik ekip görev yaparken, arama-kurtarma çalışmalarına ordu da destek veriyor. Selin vurduğu bölgelerde 100 binin üzerinde kişi elektriksiz kaldı. Bazı bölgelere ise su tedarikinde sıkıntı yaşanıyor. Belçika'daki sellerde ise yaşamını yitirenlerin sayısı 27'ye yükseldi, 20 Temmuz'da bir günlük milli yas ilan edildi.

Haber 17-07-21 10:39

Karne notları yayınlandı mı? Karneler erişime açıldı mı?

"Karne notları yayınlandı mı?" , "Karneler erişime açıldı mı?" sorularının yanıtı öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Öğrenciler ve veliler, karneler erişime açıldığında notları elektronik olarak görüntüleyebilecek. Bunun için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş yapmak yeterli olacaktır.

Haber 18-06-21 01:52

e-Okul karne notu görüntüleme! Karne nasıl verilecek? e-Okul karne notu hesaplama...

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi her gün milyonlarca ziyaretçi tarafından tıklanırken, e-okul karne notu görüntüleme yöntemi merak edilmeye başlandı. Okullarda ikinci dönemin son günlerine yaklaşılırken, Bakan Selçuk dijital karne notları için tarih vermişti ve e-Okul VBS öğrenci giriş ekranı ile karne notlarının yayınlanacağını belirtmişti. Peki e-Okul karne notu görüntüleme nasıl yapılır? Karne nasıl verilecek? İşte e-Okul karne notu hesaplama...

Haber 16-06-21 17:17

Aşı ikna ekibi devreye girdi, 65 yaş üstü aşılanma oranı yüzde 80'e çıktı

Sultanbeyli Kaymakamlığı aşı bilgilendirme ekipleri, aşı olmak istemeyen 65 yaş üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, aşı olmaya ikna ediyor. Ekiplerin devreye girmesiyle ilçede 65 yaş üstü aşılanma oranı yüzde 80'e çıktı. Kaymakam Metin Kubilay, öğretmenlerin, imamların ve kamu personellerinin ikna ekipleri arasında yer aldığını belirterek, "Koronavirüsle mücadelede en büyük silahımız, gücümüz muhakkak ki aşılama. Sırası gelen bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Haber 10-05-21 10:28

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin, bilgilendirme toplantısı düzenledi:

"İnsan Hakları Eylem Planı'nda öngörülen süreli faaliyetlerin yüzde 90'ından fazlası bir yıl içinde uygulamaya geçirilecektir" - "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından 2020 yılında 4 milyon 769 bin 40 soruşturma dosyasına bakılmış olup bunların yüzde 64'ü hakkında karar verilmiştir" - "Ceza mahkemelerimiz 2020 yılında baktığı 2 milyon 833 bin 473 dosyanın yüzde 48'inde karar vermiştir" - "Adli görüşme odası sayısı 100'e ulaşmış durumdadır"

Yurthaber 30-04-21 13:25

Son Dakika: TCMB Başkanı Kavcıoğlu yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2021-II Bilgilendirme Toplantısı'nda enflasyon ve faiz açıklaması yaptı. Kavcıoğlu, "Enflasyonun 2021 yıl sonunda yüzde 12,2 olarak gerçekleşeceğini, 2022 yıl sonunda yüzde 7,5'e gerileyeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Finans 29-04-21 10:52

OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK bilgilendirme etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO), yüksek lisans ve doktora burs programlarına yönelik bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.ÜSİ Uzmanı Şafak Esra Aslan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yüksek lisans bursları kapsamında; TÜBİTAK 2210/A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı, 2210/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Yüksek Lisans Burs Programı 2210/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı, 2210/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı ve 2210/E Doğrudan Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı ve doktora kapsamında ise 2211/A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı, 2211/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Doktora Burs Programı, 2211/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı, 2211/E Doğrudan Yurt İçi Doktora Burs Programı hakkında bilgilendirme yapıldı.Program; etkinliğe katılım sağlayan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Yurthaber 07-04-21 16:59

Endonezya’daki sel felaketinde can kaybı 70’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 70’e yükseldiği belirtildi.

Haber 05-04-21 14:02

Endonezya’daki sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 41’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Raditya Jati yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Flores Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haber 04-04-21 20:40

Endonezya’daki sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 41’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Raditya Jati yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Flores Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.Endonezya’nın Flores Adası’nda etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda can kaybı yükseldi.

Haber 04-04-21 20:31

Kütüphane Haftası’nda ’’Bilecik okuyor’’ etkinliği

Bu yıl 57’inci kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla ’’Bilecik okuyor’’ etkinliği düzenlendi.Vali Bilal Şentürk, Kozabirlik İlköğretim Okulunda, İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, AFAD Müdür Vekili İrfan Demirçelik, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İdris Kaya’ya ile birlikte sınıfları gezerek, öğrencilere kitap ve kütüphaneye üye kartları ile İçişleri Bakanlığınca, 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı’’ ilan edilmesi nedeniyle AFAD bilgilendirme ve Bilecik’i tanıtıcı broşürler dağıttı."Kitap okuyarak kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz"Bilecik’te anaokulundan liseye, üniversiteden yetişkinlere kadar herkesin aktif olarak katılacağı ’’Bilecik okuyor’’ etkinliği düzenlediklerini ifade eden Vali Şentürk, ’’Nitelikli kültür sahibi olmanın en güzel yolu kitap okumaktan geçiyor.

Yurthaber 03-04-21 12:02