Ege Denizi veya Türkçede söylenişi işe Adalar Denizi, Anadolu ile Balkanlar arasında yer alan Akdeniz’e bağlı bir denizdir. Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı ile ayrılır. Kuzey sınırını ana karalar oluştururken güney sınırı Rodos ve Girit adaları ile belirlenmektedir. Ege isminin kökeni hakkında kesin bilgi olmamakla beraber en yaygın görüş mitoloji kaynaklı olduğudur. Türkçeye geçişinin ise denizin Fransızca adı olan "Mer Égée ile olduğu düşünülmektedir. Adalar Denizi adı coğrafya kökenli bir isimdir ve Türkler bu denizle ilk kez 1081’de tanıştıklarında bu adı vermişlerdir. Ege Denizi’nin tabanı volkanik olarak aktiftir ve pek çok deprem üretmektedir.
Ege Denizi'nin güneyinde yarın öğle saatlerinden sonra fırtınanın etkili olmasının beklendiği belirtilip, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarı yapıldı.
AFAD, Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
Ege Denizi'nde saat 06.47'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Son zamanlarda Ege Denizi'nde etkili olan deprem fırtınası tüm dikkatleri buraya çekmişti. Bu bölgede büyük bir deprem tedirginliği yaşanırken, deprem uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen dikkatleri farklı 3 noktaya çekti. Özmen İstanbul için 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem uyarısında bulundu. Bingöl, Bursa ve Ankara için de uyarıda bulunan Özmen, "Uzun süredir büyük deprem yaşanmıyordu" şeklinde konuştu.
Ege Denizi'nde saat 15.04'te, büyüklüğü 4,1 olan bir deprem yaşandı. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.
Ege Denizi'nde ortaya çıkan son derece nadir bir doğa olayı görenleri şaşkına çevirdi. Ege Denizi’nde kare dalgalar oluştu. O anları görenler cep telefonuna sarıldı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem yarattı.
Ege Denizi, Santorini Adası çevresinde süren depremler nedeniyle Muğla'nın Bodrum ile İzmir'in Çeşme ilçelerine deprem erken uyarı sistemi kuruldu. Olası deprem durumunda Muğla’nın Datça ilçesinden İzmir'e kadar bir etkinin söz konusu olabileceğini söyleyen Deprem Uzmanı Dr. Süleyman Tunç, Özellikle Ege Denizi'ndeki bu alanı izleyerek Bodrum'a 20 saniyeler İzmir'e kadar da 42 saniyelere kadar erken uyarı sinyalini üretebilir duruma geldik dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'nde yaşanacak bir tsunaminin yaklaşık yarım saat içinde kıyılara ulaşabileceği uyarısında bulundu.
Ege Denizi'nde yaşanan depremler herkesi tedirgin etmiş durumda. Özellikle tsunami noktasında gelen uyarılar dikkat çekerken, Doç. Dr. Ceyhun Özçelik konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve "İzmir, Kuşadası ve Güllük Körfezi'nde taşkın risk alanları oldukça geniş alan kaplıyor ancak İzmir'in iç körfezde bulunması ve Ege kıyı şeridinin de adalar tarafından korunması nedeniyle bu bölgelerde tsunami riski düşük. En fazla risk ise Bodrum'un güneyinde, Datça'nın uç kesimlerinde" dedi.
Ege Denizi'ndeki sismik hareketlilik bir türlü dinmiyor. Günlerdir beşik gibi sallanan bölgede yeni bir deprem daha meydana geldi. 5.0 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre altında oldu.
Ege Denizi'nde deprem fırtınası devam ediyor. Saat 19.11'de bir deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.
Helen Yayı, Ege Denizi’nin güneydoğusundadır. Girit’in güneyinden başlayarak Rodos ve Antalya Körfezi'ne uzanır. Akdeniz’in derinliklerinde yer alan yay, dalma batma zonu olarak adlandırılmaktadır. Afrika levhasının Avrasya levhasının altına daldığı aktif bir tektonik sınır olan bu bölge sık sık deprem üretir.
Son dakika haberi: Ege Denizi'ndeki deprem fırtınası hız kesmeden devam ederken son 1 saat içinde 4.0'ün üzerinde 5 deprem meydana geldi.
Ege Denizi'nde yaşanan deprem fırtınası devam ediyor. Art arda yaşanan sarsıntılar uzman isimlerin de dikkatini bu bölgeye çekti. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan depremlerin yanardağ kaynaklı olduğunu yineledi ve "Yazılabilecek en olumsuz senaryo kül, taş ve topakların fırladığı bir patlamanın gerçekleşmesi olabilir. Patlama, 5 ile 7 arasında deprem üretebilir. Depremle birlikte süpürtü (tsunami) dalgaları da oluşabilir" dedi.
Son günlerde Ege Denizi'ndeki deprem hareketliliği sonrası AFAD ekipleri tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde tsunami riskine karşı erken uyarı sistemi kuruldu. Santorini Adası açıklarında süren depremler nedeniyle devreye alınan sistem, Turgutreis Meydanı’na yerleştirilen sirenlerle vatandaşları muhtemel tehlikeye karşı uyaracak.
Ege Denizi beşik gibi! AFAD duyurdu. Ege Denizi'nde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve çevre illerden de hissedildi.
Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana yaşanan deprem fırtınası sonrası AFAD harekete geçti. Santorini Adası çevresindeki sismik hareketliliğin masaya yatırıldığı toplantıda bir rapor hazırlandı. Türkiye hangi önlemleri aldı? Bölgede neler oluyor? sorularına yanıt aranan toplantı sonrası İzmir, Aydın ve Muğla illerindekilere uyarılarda bulunmak için mobil siren sistemi sevk edildiği belirtildi. Volkanik patlama ve tsunami detayı dikkat çekerken; SMS mesajı sisteminin de hazır olduğu bildirildi.
AFAD, Ege Denizi'nde saat öğlen 12'yi gösterdiğinde 4.8 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını aktardı. Aradan yarım saat bile geçmeden bir yeni deprem bilgisi daha aktarıldı. Bu seferki sallantı ise 4.2 şiddetinde oldu.
Ege'deki deprem fırtınası Yunanistan'ın açıklarındaki Santorini'de halkı ve yetkilileri teyakkuza geçirmişti. Türkiye'nin hemen yanı başında gerçekleşen depremler vatandaşları da endişlendiriyor. Ege'de olan depremlerin Türkiye'de büyük bir deprem veya volkanik hareketliliğe yol açacak mı sorusu günlerdir tartışılıyor. Deprem Uzmanı Serhat Durmuş, üç ilimizi özellikle işaret ederek Ege'deki sismik hareketliliğin büyük bir deprem veya volkan oluşturacağını açıkladı.
Ege Denizi’nde meydana gelen sarsıntılar devam ediyor. Ege Denizi'nde saat 18.17'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasını değerlendiren Yoshinori Moriwaki, "7 veya 7,5 büyüklüğüne kadar depremler meydana gelebilir" dedi. Depremin Türkiye'den de hissedileceğini söyleyen Moriwaki hasar oluşmasını beklemediğini aktardı. 5 metre yüksekliğinde Tsunami oluşabileceğini de kaydeden Moriwaki "Etkisi Santorini'den direkt Marmaris tarafına gelebilir. Arada küçük adalar varsa bunlar tsunamiyi engelliyor. Bundan dolayı tsunami yaşanırsa İzmir'e kadar gelemeyecek. Çünkü arada adalar var" dedi.
Ege Denizi'ndeki depremler tedirginlik yaratırken uzman isimler buradaki hareketliliği değerlendiriyor. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da katıldığı canlı yayında deprem fırtınasını yorumladı. Bu sırada sunucu, Üşümezsoy'dan daha basit anlatmasını isterken ikili yaklaşık 2 dakika boyunca tartıştı. Üşümezsoy, Akıncı'yı dinlememekle suçladı ve bu yüzden anlamadığını söyledi. Akıncı ise "Celal Şengör'e anlatır gibi anlatıyorsun" diyerek tepki gösterip "La ilahe illallah ya" dedi. İşte o anlar...
Yunanistan Santorini'de etkili olan depremler nedeniyle ada büyük ölçüde etkilendi. Her gün birçok depremin meydana geldiği bölgede olağanüstü halk ilan edildi. Bölgeye dün de Yunanistan hükümeti tarafından askeri çıkarma gemileri gönderilmişti. Şu ana kadar Santorini'den 11 bin kişinin tahliye edildiği biliniyor.
Yunanistan’ın Santorini Adası çevresinde başlayan sismik hareketlilik devam ediyor. Bölgede 26 Ocak'tan bu yana deprem fırtınası yaşanıyor. Son deprem ise bu sabah saatlerinde meydana geldi. AFAD saat 06.36'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,5 olarak duyurdu. Yunanistan ise en kötü senaryoya hazırlanıyor. Sismik dalgaların arttığı belirtilirken, Yunan hükümeti bölgeye tahliye için askeri çıkarma gemileri gönderdi.
Ege Denizi'nde art arda yaşanan depremler bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etmişti. Uzmanlar depremin yanardağ kaynaklı olduğunu savunurken, volkanın patlaması durumunda Türkiye'nin nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, ekiplerin depremin şiddeti ve rüzgarın yönü gibi etmenler üzerinden çalışmalar yaptığını söyledi. İşte detaylar...
Prof. Dr. Naci Görür, Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Santorini adası çevresinde art arda meydana gelen depremlerle ilgili uyarılarda bulundu. Görür, "Eğer Türkiye sınırlarına doğru normal atımlı bir fay gelişimi, yırtılması olursa Aydın ile Muğla arasındaki kıyılarımız tehdit altına girebilir. Tsunami olabilir. Belli ölçüde yıkım olabilir. Onun için biraz dikkatli olmak gerekir. biz İstanbul’u 10-15 senede depreme hazırlarız, 25 senedir hazırlayamadık" şeklinde konuştu.
Ege Denizi'nde devam eden deprem fırtınası, bölgedeki halkı oldukça tedirgin etmişti. 26 Ocak'tan bu yana 750'yi aşkın sarsıntı kayıtlara geçmiş ve son olarak Santorini Adası çevresinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Adada, binlerce insan tahliye olmuşken, Türk kökenli işletmeci Tea Isabaloglou, adadaki son durumu ve volkanın depremle ilgisini anlattı…
Deprem fırtınası Ege Denizi’nde dün geceden bu sabaha kadar da etkisini devam ettirdi. Son günlerde yaşanan depremler Yunanistan ve Türkiye'de korku yaşatırken sabaha karşı üç deprem daha oldu. Ege Denizi’nde yaşanan depremleri AFAD duyururken uzmanlar da olası bir tsunaminin Türkiye kıyalarını da etkileyeceği uyarısında bulunuyor. Öte yandan Yunanistan’da depremler yüzünden Santorini Adası’nda kaçış da sürüyor.
Ege Denizi’nde 28 Ocak’tan bu yana süren ardı ardına depremler, bölgeyi adeta salladı! Son gece, 3,6 ile 4,6 büyüklüğünde şiddetli sarsıntılar halkı tedirgin etti. Bilim insanları, Santorini Adası’ndaki volkanik hareketliliğin, Türkiye'nin Ege kıyıları için tsunami riskini artırabileceğine dikkat çekiyor.
Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bu yana inanılmaz depremler oluyor. Neredeyse her 10 dakikada bir sallanan ada bölgesinden kaçışlar başladı. Türkiye'yi de etkileyen durumla ilgili Yunan Prof. Efthimios Lekkas açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kaçışa da değinen Lekkas istediği büyüklüğü söyleyerek deprem temennisinde bulundu.
Ege'deki Santorini Adası çevresinde peşi sıra gelen depremler bölge halkını telaşlandırdı. Yunanistan hükümeti adada yaşayanları yavaş yavaş bölgeden çıkarmanın hesaplarını yapıyor. 28 Ocak'tan bugüne kadar 450'den fazla deprem kaydedildi. Depremin olduğu Ege'ye kıyısı olan Türkiye'de Milas, Bodrum, Kaş gibi yerlerden de depremler hissediliyor. Türkiye için korkutan senaryoyu Prof. Dr. Naci Görür anlattı.
Ege Denizi'nin Yunanistan açıklarında başlayan deprem fırtınası ve son 1 haftada 400'den fazla depreme yol açtı. En büyüğü 4.8 büyüklüğündeki depremlerin etkileri oldukça ağır oldu. Halk Santorini Adası'nı terk etmeye başladı. Adada eğitime ara verildi, etkinlikler iptal edildi ve bölge halkı için çadırlar kuruldu. Ayrıca Caldera bölgesinden gelen korkunç görüntüler ise adada yaşanan kaosu açıklar nitelikte.
Ege Denizi'nde art arda yaşanan sarsıntılar, bölgeye yakın bulunan vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, Mynet'e konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaşanan depremlerin yanardağ kaynaklı olduğunu yineledi. Yanardağda püskürme olacağına dair jeofiziksel belirtilerin de olduğunu aktaran Ercan, bu durumda oluşabilecek duman bulutlarının tehlike yaratabileceğini bildirdi ve Santorini için "Hemen boşaltılmalı" uyarısında bulundu. İşte tüm detaylar...
Ege Denizi'nde süren deprem fırtınası, saat 12.29'da Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.1 büyüklüğünde bir sarsıntıyla devam etti.
Ege Denizi'nde peş peşe gelen 200’den fazla deprem, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir! Uzmanlar, yeni bir volkanik aktivitenin başladığını ve bu durumun büyük bir yıkıcı depreme neden olabileceğini söylüyor. Peki, bu depremler Türkiye'yi nasıl etkileyecek? Kuşadası, Bodrum ve Datça kıyıları tsunami riskiyle karşı karşıya mı? İşte çarpıcı detaylar ve kritik uyarılar…
Ege Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler hem Türkiye'yi hem de Yunanistan'ı endişelendiriyor. Yunanistan, konuyla ilgili somut tedbirler almaya başladı bile. Adalarda tsunami uyarıları yapılıyor. Olası bir büyük afete karşı birçok farklı tedbir daha alınıyor. 7 günde 400'den fazla deprem olan bölgedeki sakinler ise depremden önce korkunç bir uğultu duyduklarını ve depremlerin en zor kısmının da bu olduğunu söylüyor. İşte detaylar!
28 Ocak'tan bu yana Ege adeta beşik gibi sallanıyor. Yunanistan'ın Santorini Adası'ndaki sarsıntılar irili ufaklı devam ederken Türkiye'de de bazı depremler hissediliyor. Korkutan depremler bazı vatandaşları panikletti. Uzmanlardan ise peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Doç. Dr. Bülent Özmen olası bir tsunami nedeniyle Türkiye'deki riskli yerleri açıkladı.
Ege Denizi adeta beşik gibi sallanmaya devam ediyor. 28 Ocak'ta başlayan deprem fırtınası sürerken, gece saatlerinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Saat 02.54'te Yunanistan’ın Aniye ile Santorini Adası açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD, Ege'de 28 Ocak 2025 tarihinden itibaren yoğunlaşmaya başlayan depremlerin sayısının 400’ün üzerine çıktığını duyurdu. Komşu Yunanistan'da olağanüstü toplantı yapıldı, bazı etkinlikler iptal edildi.
Yunanistan'ın Santorini Adası'nda son dönemde artan sismik hareketlilik devam ediyor. Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'den fazla deprem oldu. Ege Denizi'nde akşam saatlerinde de 4,4 büyüklüğünde peş peşe iki deprem meydana geldi. Turistik Santorini Adası’nda etkinlikler iptal edilirken, eğitime de bir gün ara verildi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis liderliğinde pazar gecesi olağanüstü toplantı gerçekleştirildi. AFAD da 28 Ocak'tan bu yana bölgede 400'den fazla deprem yaşandığını açıkladı.
Ege Denizi'nde bugün büyüklükleri 2.2 ila 4.8 arasında değişen 18 deprem daha meydana geldi. Sarsıntıların ardından Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan açıklamalarda bulundu. Görür bölgede bulunan vatandaşları dikkatli olması yönünde uyardı. Ercan ise depremlerin kökeninin tamamen denizin içindeki yanardağa bağlı olduğunu öne sürdü ve "Yanardağ patlamaya yakınmış gibi bir bilimsel görüntü veriyor. Eğer oradaki kabuğun direncini yenerse yarıp patlayabilir" dedi.
Son günlerde Ege Denizinde yaşanan deprem hareketliliği Türkiye'nin olduğu gibi Yunanistan'ın da gündemine oturdu. Sismik Tehlike Değerlendirme Bilimsel Komitesi bir takım önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak uyarı metni yayınladı. Metinde okulların tatil edilmesi ve vatandaşların kapalı alanlardan ve kalabalıklardan uzak durması önerildi. Öte yandan yetkililer okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.
Ege Denizi'nde sabah saatlerinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi! AFAD'dan alınan bilgilere göre, ilk sarsıntı saat 08.31'de kaydedildi. Ardından, peş peşe gelen 3.6 ve 3.7 büyüklüğündeki iki yeni deprem daha bölgede paniğe yol açtı!
Marmara Denizi’ni esir alan müsilaj, şimdi de Ege kıyılarına ulaştı! Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Bozcaada ve Gökçeada açıklarında, denizin 7-8 metre derinliğinde müsilaj tespit edildi. Son haftalarda Çanakkale Boğazı ve Mudanya kıyılarında da yüzeyde müsilaj öbeklerinin ortaya çıkması endişeleri artırırken, ilkbaharda Marmara için ekolojik yıkım uyarısı yapıldı. İşte detaylar...
Son dakika: AFAD, Ege Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem saat 09.57'de oldu.
Türkiye’deki deprem gerçeği son olarak Çanakkale’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle bir kez daha kendisini hatırlatırken söz konusu depremin ardından uzmanlardan da açıklamalar peş peşe geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan ‘büyük depremin habercisi’ diyerek uyarırken Naci Görür'ün 'stres biriktiriyor' dedi. Uzmanlar ise "Yıkıcı depremlere karşı çok ciddi hazırlık yapmak gerekiyor! Türkiye’nin nüfusunun yüzde 93'ü şehirlerde yaşıyor, bu durum afet risklerini artırıyor" şeklinde konuştu.
Son dakika: AFAD'dan yapılan açıklamada, Ege Denizi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği belirtildi.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu.
AFAD, Ege Denizi'nde Halkidiki Yarımadası'nda 15 dakika arayla 4,3 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldiğini duyurdu.
Son dakika haberi: Ege Denizi açıklarında, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07.24'te meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 4.2 olarak duyurdu. Deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.
Ege Denizi'nde av yasakları yarın başlıyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, yarın başlayacak yasağın 31 Ağustos'a kadar süreceğini belirtip, yasağı ihlal edenlere 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının uygulandığını söyledi. Şahin, "Yasak, büyük tekneleri kapsıyor. Özellikle kıyı avcılığı dediğimiz küçük teknelerimizde amatör avcılar için herhangi bir problem yok. Yasak dönemi içinde gırgır ve troller ava çıkamıyor" diye konuştu.
Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre deprem sabaha karşı 05,23'te yaşandı.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde deprem meydana geldi. Saat 16.33'te meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD, 4.1 olarak duyurdu. Datça açıklarında meydana gelen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.
Ege Denizi’nde İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Son dakika deprem haberi: AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Ege Denizi, Kuşadası Körfezi'nde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İzmir Aliağa'nın 07.44 km açıklarında yaşanan deprem, çevre illerden de hissedildi. Bu depremden yaklaşık 17 dakika sonra ise Malatya'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu.
Son dakika deprem haberi: AFAD verilerine göre Ege Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Sabah saatlerinde Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde, AFAD verilerine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in Menderes ilçesi ve Aydın'ın Kuşadası ilçesi başta olmak üzere bölgede hissedilen depremde ilk bilgiye göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bölgede tedirginlik yaratan depremin ardından Prof. Dr. Hasan Sözbilir depreme ilişkin açıklama yaptı. Sözbilir "Bu depremler nedeniyle deprem fırtınası şeklinde bir süreç yaşanabilir" ifadelerini kullandı.
Ege Denizi’nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esmesi beklenirken, Meteoroloji Müdürlüğü fırtına konusunda uyarılarda bulundu.
Ege Denizi'nde 1 Ocak- 31 Mayıs döneminde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 8 bin 678 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 07.36'da meydana gelen deprem, 7.59 derinlikte gerçekleşti.
Son dakika haberi: AFAD, Ege Denizi'nde saat 22.55'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Muğla'nın Datça ilçesinin 280 kilometre açığında kaydedildi.
Muğla'nın Datça ilçesinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nde Akdeniz'den alınan su, Ege'ye döküldü.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Muğla'nın Datça ilçesinin açıklarında sabah saat 06.43'te meydana gelen depremin büyüklüğü 3.9 olarak açıklandı. AFAD söz konusu depremin yerin 11.28 km altında meydana geldiğini duyurdu.
Son dakika deprem haberi: AFAD, Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Yunanistan'ın başkenti Atina açıklarındaki deprem yerin 7,99 kilometre derinliğinde meydana geldi.
Son dakika deprem haberi: Ege Denizi'nde peş peşe 2 deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 07.30'da Ege Denizi, 33.64 km Datça (Muğla) açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sonrasında da saat 09.20'de Ege Denizi 27.84 km Datça (Muğla) açıklarında da 3.8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. İşte son dakika deprem haberinin detayları...
ge Denizi'nde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde Çanakkale'de herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı bildirildi.
Son dakika haberi: Ege Denizi’nde saat 02.00’de deprem meydana geldi. AFAD, depremin 4.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
Son dakika haberi: AFAD verilerine göre Ege Denizi'nde Çanakkale Ayvacık açıklarında 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Elazığ, bugünlerde tarihinde tanık olduğu en büyük kılıç balığına ev sahipliği yapıyor. 204 santim uzunluğunda ve 53 kilo ağırlığındaki balık Ege'de yakalanıp kente getirildi. Vatandaşlar bu balık karşısında şaşkınlığını gizleyemezken fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Balığa vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Balıkçı Ramazan Erdoğan, "Elazığ’a bugüne kadar gelen en büyük kılıç balığı budur" dedi ve balığın et halinde kilo kilo satılacağını açıkladı.
Son dakika haberine göre Ege Denizi'nde korkutan bir deprem meydana geldi. Saat 08.01'de meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD duyurdu.
Son dakika haberi: Ege Denizi'nde deprem meydana geldi. Saat 10.49'da meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD, 4.0 olarak duyurdu. Öte yandan saat 12.46'da Akdeniz'de de bir deprem gerçekleştiğini duyurdu. Depremin büyüklüğü ise 4.2 olarak kaydedildi.
İzmir’in Dikili, Çeşme, Menderes ve Seferihisar ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 103 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanırken, Menderes ilçesi açıklarında 7 göçmen kurtarıldı.25 Ekim günü Çeşme ve Dikili ilçeleri açıklarında, görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından 3 ayrı lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edildi.
Ege Denizi'nde 4,1 ve 4 büyüklüğünde iki deprem oldu
Son dakika gelen habere göre AFAD, Ege Denizi'nde 4,1 ve 4 büyüklüğünde peş peşe iki deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem İzmir ve Aydın çevrelerinde de hissedildi.
Ege Denizi'nde gece boyunda büyük bir hareketlilik vardı. Denizden çok sayıda insanın cansız bedeni çıkarıldı. İki ayrı noktada iki tekne battı. Bazı insanları arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Bölgeden gelen fotoğraflar ise çalışmaların ve durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, Ege Denizi için fırtına uyarısında bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, fırtına nedeniyle vatandaşlardan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmaları istendi. Öte yandan fırtınanın cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bildirildi.
Yunanistan bir yandan diyalog söyleminden vazgeçmezken diğer yandan bölgede gerilimi tırmandıracak hamlelerine devam ediyor. Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasında bir çatışma olasılığının tartışıldığı günlerde Yunanistan'ın son hamlesi bu olasılığa zemin hazırlayacak nitelikte.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Kabine toplantısının ardından Yunanistan'a yönelik sert sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten yanıt geldi. Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevkiyatı yaptığı anların görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gerilimin iyice yükseldiği Ege'de Yunanistan provokasyonlarına devam ederken, Miçotakis "Tek değiliz, Avrupa ve NATO yanımızda" mesajı verdi.
Ege'de Yunanistan'ın provokatif ve uluslararası hukuka aykırı hamlelerinin sonucu gerilim gitgide tırmanıyor. Türkiye Yunanistan'ın skandallarını dünyaya duyururken Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bu yüksek tansiyon nedeniyle oluşabilecek bir krizden doğrudan etkilenmekten korktuğunu açıkladı. GKRY Dışişleri Bakanı Kasulidis, Ege'de çatışma korkusunu dile getirirken "en zayıf halka" olarak kullanılmaktan kaygı duyduklarını belirtti, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı.
Çanakkale'de, Gökçeada ile Semadirek Adası arasında kalan uluslararası karasularında avlanan Türk balıkçı İlker Özdemir, Yunan sahil güvenlik ekiplerince tacize uğradı. Benzer durumu daha önce de yaşayan ve Yunan botuna karşı koyan Özdemir, ara ara bunların olduğunu ve karşı koymaya devam edeceklerini belirtti.
"Biz Yunanistan'a barış elimizi uzattıkça Yunanistan bize yumruk sıkıyor. Sıkılı yumrukla barış olmaz"
Son dakika haberi... AFAD'dan yapılan açıklamada Ege Denizi'nde saat 17.48'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.
Son dakika haberi: Yunanistan'ın Ege'deki provokasyonları devam ediyor. Son olarak dün Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi açıklarında ‘Anatolian’ isimli Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldı. Olay yerine hemen Sahil Güvenlik Botu sevk edilirken, Çanakkale Boğazı'na demir atan gemi sabah saatlerinde görüntülendi. Geminin önceki yıllarda yük gemisine dönüştürülen İsrail'in uluslararası sularda saldırdığı "Mavi Marmara" olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'a ait sahil güvenlik ekiplerinin, düzensiz göçmenleri Türk kara sularına ittiği anlara ilişkin görüntüleri İHA ile tespit edildiğini duyurdu.
"Doğru söylemiş, Ege Denizi'ni aşmak çok kolay"
Son dakika haberi: Ege Denizi'nde eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağını Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları taciz etti. MSB'den yapılan açıklamada Yunan uçaklarının radar kilidi atarak Türk uçaklarını taciz ettiği belirtildi.
Avrupa ve Amerika'nın desteğiyle zaman zaman tartışmalı uygulamalara imza atan Yunanistan şimdi ise Ege'de yeniden gerilime yol açabilecek adalar projesiyle gündemde. Hükümete sunulan projeye göre Yunanistan, Lozan Antlaşması'na aykırı olarak yerleşime açtığı adaları bu kez de köprü ile birbirine bağlamayı planlıyor. Üstelik proje kapsamında Bodrum'un komşusu Keçi Adası da yer alıyor.
Ege Denizi'nde Yunanistan'ın göçmen zulmü devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itildiği anların İHA ile tespit edilen görüntülerini paylaştı. MSB'nin açıklamasında göçmenlerin Sahil Güvenlik tarafından kurtarılmasının sağlandığı belirtildi.