Yeni eğitim-öğretim dönemi bugün başladı. İlk ders zili 74 bin okulda yaklaşık 20 milyon öğrenci için çaldı. Yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda bu ilk kez bu dönem uygulanacak. Bu yıl velilerle okul arasında işbirliğinin güçlenmesi amacıyla "Velivizyon" platformu hayata geçti. Bu sırada İstanbul'da ilk ders için veliler ve öğrenciler yollara düşerken trafik yoğunluğu oluştu.
Okullar önümüzdeki pazartesi günü açılıyor. Okulların açılmasına 1 haftadan az bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere verilen 'Öğretim yılı hazırlık ödeneğine' yüzde 192 oranında zam yaptı.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'teki okullarda yeni eğitim öğretim yılı başladı.
Doğu Marmara ve Batı Karadeniz illeri Sakarya, Zonguldak, Karabük, Bolu, Bartın, Kocaeli ve Düzce'de, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan eğitim ve öğretimdeki bir haftalık aranın ardından öğrenciler okullarına kavuştu.
Depremlerin ardından eğitim öğretime 27 Mart'a kadar ara verilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki özel öğretim kursları ile özel okulların takviye kurslarından, isteyenler, bugün itibarıyla eğitim öğretim faaliyetlerine başlayabilecek.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adana'da öğrenciler dersbaşı yaptı.
Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Mersin'de eğitim öğretime 1 gün ara verildi.
Saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan'ın sınıfında da öğrenciler yeni öğretmenleriyle buluştu
"Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ile hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. Hepimize çok geçmiş olsun"
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ), bugün yapılması planlanan vize sınavlarının Düzce'de meydana gelen deprem nedeniyle ertelendiği duyuruldu.
Okullar Eylül ayı itibarıyla eğitime kaldığı yerden devam ediyor. Bu gelişmenin ardından birçok öğrenci arama motorlarında "Okullar ne zaman kapanacak? İlk ara tatil ne zaman?" şeklinde sorgulamalarını sürdürüyor. MEB'in yayınladığı takvim doğrultusunda İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemlerine 12 Eylül 2022 tarihi itibarıyla başlamış bulundular. Peki, Okullar ne zaman kapanacak? İlk ara tatil ne zaman? MEB ile 2022-2023 eğitim ve öğretim takvimi...
Şırnak ve çevre illerde yeni eğitim öğretim yılı başladı
Muğla'da okulların tadilatını meslek lisesi öğrencileri yapıyor
"3-5 yaştaki okullaşma oranının OECD ortalamalarına çıkartmak, bu ülkede eğitimde fırsat eşitliğiyle ilgili şu ana kadar atılmış en önemli adımdır" - "Meslek liselerinde son 2-3 yılda atmış olduğumuz adımlarla artık sorunları konuşulan bir mesleki eğitim değil, üretim yapan, akademik başarılı öğrencilerin gittiği, Ar-Ge merkezlerinde fikri mülkiyet kapsamında patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri alan yurt dışına ihracat yapan bir meslek lisesi camiası çıktı"
YKS 2022 ne zaman, saat kaçta? Üniversite sınavı öncesi vatandaşlar 2022 YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçlarının açıklanacağı tarih de dahil olmak üzere sınav ile ilgili çeşitli konularda bilgi edinmek için araştırma yapmaya başladı. Peki TYT, AYT, YDT oturumları kaç dakika? İşte sınava ilişkin ayrıntılar ve 2022 YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçlarının açıklanacağı tarih...
TDK’ya göre ses; akciğerlerden gelen havanın ses yolunda oluşturduğu titreşimdir. Harf; sesin yazıdaki karşılığıdır. Alfabe ise o dile ait harflerin belirli bir sırayla dizilmiş bütününe verilen isimdir. Türkçe alfabedeki harfler kitap ve el yazısında nasıl yazılır, kodları nelerdir?
"Ankara'da bugün üniversiteler tatil mi?" sorusunun yanıtı olumsuz hava koşulları nedeniyle merak konusu oldu. Vali Vasip Şahin tarafından dün yapılan açıklamanın detaylarını öğrenmek isteyenler de konuya ilişkin araştırma yapmaya devam ediyor. Sağanak yağışın görüldüğü kent sele teslim oldu. Peki Ankara'da tüm okullar tatil edildi mi? İşte 13 Haziran 2022 Pazartesi günü Ankara'da üniversiteler ve tüm okullarda son durum...
Erozyon; şiddet rüzgarlar ve akarsuların etkisiyle meydana gelen bir doğa olayıdır. Rüzgâr ve akarsuların toprağı aşındırmasıyla ortaya çıkar. Toprak kayıplarının yaşanmasından dolayı yıkıcı doğa olayları arasında gösterilir. Erozyona karşı tedbirler alınmadığı takdirde ciddi anlamda can ve mal kaybı yaşanması muhtemeldir.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Uygulama okullarında başlattığı “özel eğitim okullarında Dev dönüşüm” projesi doğrultusunda açılan uygulama alanları kurulmaya başlandı.
Dilbilgisi kurallarını doğru bir şekilde öğrenmek ve uygulamak son derece önemlidir. Türkçede kullanılan kelimelerde yazım hatası yapıldığında, söz konusu kelimenin anlamında değişiklik meydana gelebilir. Birçok insanın en sık yaptığı hatalardan biri, cümle içerisinde kullanılan ekler ve bağlaçlardır. Bu ekler ve bağlaçlar arasında en çok karıştırılanlar ise -ki ekinin ve ki bağlacının yazımıdır. Ek olan -ki nasıl yazılır?
Ünlü daralması, Türkçede ses olaylarından bir tanesidir. Geniş ünlülerden bir tanesi ile biten fiillere -yor eki geldiğinde, fiilin sonundaki geniş ünlü daralır ve dar ünlülerden bir tanesine dönüşür. Bu kural; ünlü daralması olarak tanımlanır. Ünlü daralması ile ilgili örnekler, ünlü daralması nedir sorusunun cevabı ile birlikte yazımızda...
İsim köklü kelimelere getirilen ekler, durum ve hal ekleri olarak ayrılır. Hal ekleri ise; yönelme, belirtme, bulunma ve ayrılma olarak sınıflandırılır. Bulunma durumu eki olan -de, -da, -ta ve -te kullanımı, belirli kurallar doğrultusunda gerçekleşir. Bulunma durumu eki nedir ve nasıl kullanılır?
Dilbilgisi yazım kuralları arasında dikkat edilmesi gereken konulardan biri de elementlerin sembolleridir. Elementlerin simgeleri, yazı dilinde uluslararası biçimleriyle kullanılır. C (karbon), Ca, (kalsiyum), Fe (demir); elementlerin yazılışı konusunda doğru kullanım biçimidir. Elementlerin simgeleri nasıl yazılır?
Deyimler en az iki sözcükten oluşur. Kalıplaşmış sözcüklerden oluşan deyimler, cümlede anlatımı derinleştirmek ve desteklemek için kullanılır. Deyimlerde çoğunlukla mantık dışına çıkma ve anlatımı abartılı bir hale getirme söz konusudur. Büyük ölçüden kelimelerin gerçek anlamından uzaklaşarak oluşturan deyimler nasıl yazılır?
Türkçe alfabede yirmi biri sessiz (ünsüz), sekizi sesli (ünlü) olmak üzere toplam yirmi dokuz harf vardır. Bu harfleri kullanarak heceleri, heceleri kullanılarak kelimeleri ve kelimeleri kullanarak da cümleleri oluştururuz. Alfabede bulunan sessiz harfler yapılarına göre iki grupta incelenir. İlk grup; yumuşak ünsüzlerden, ikinci grup ise sert ünsüzlerden oluşur. Ünsüzlerin nitelikleri nedir?
Pekiştirme sözlerin cümle içerisinde doğru bir şekilde kullanılması, dilbilgisi kuralları açısından son derece önemlidir. Bu tür sözcükler, cümle içerisinde yeri geldiğinde sıfat, yeri geldiğinde de zarf olarak kullanılabilir. Bu durum tamamen cümledeki anlama göre değişir. Pekiştirmeleri sözlerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?
Dilbilgisinde önemli bir role sahip olan isim - fiillerin cümle içerisinde doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Mastar eki olarak da bilinen isim - fiiller, kullanılan cümleye farklı bir anlam katar. Bu ekler, fiil kök ve gövdelerin sonuna eklenerek ortaya çıkar. Mastarlara gelen eklerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?
Dilbilgisinde biçim bilgisinin yeri oldukça önemlidir. Kullanılan kelimelerin ve eklerin yapısını, işlevini inceleyen bir dal olan biçim bilgisinde ikilemelerin kullanımına dikkat etmek gerekir. İkilemeler, gündelik yaşamda ve konuşma dilinde en sık tercih edilen kelimeler arasında yer alır. İkilemelerin yazılışında nelere dikkat etmek gerekir?
Ek fiil, isimlerin yüklem niteliği kazanmasını sağlayan ek olarak tanımlanır. Ek fiillerin yazılışı ile ilgili belli başlı kurallar vardır. Dolayısıyla yanlış kullanımı, anlam sapmalarına sebep olabilir. Ek fiilin yazılışı nasıldır? Ünlü ve ünsüz harflerle biten kelimelerde ek fiil nasıl yazılır?
Dilimizin ses yapısının ana temel taşlarını oluşturulan birtakım kurallar mevcuttur. Bunlardan biri de büyük ünlü uyumudur. Türkçede önemli bir yere sahip olan bu kavramın, doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Dilimizdeki ünlü sesler bilindiği takdirde büyük ünlü uyumunu anlamak oldukça kolaydır. Büyük ünlü uyumu nedir?
Günlük hayatta birçok kelimeyi yazarken kısaltılmış hali ile kullanırız. Türkçede yaklaşık yirmi binden fazla kısaltma ve bu kısaltmaların karşılıkları bulunur. Yazı dilinde, özellikle resmi evraklarda kısaltmalara sık rastlanır. Bununla birlikte internette, sosyal medya mecralarında ve takvimlerde kısaltmalara rastlamak mümkündür. İşte Türkçe kısaltmalar sözlüğü...
Hindistan'da 46 dereceye ulaşan hava sıcaklıkları sağlığın yanı sıra eğitimi, tarım üretimini ve enerji kaynaklarını sıkıntıya sokuyor. Son haftalarda tehlikeli derecede yüksek seviyede seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle ülkede kronik rahatsızlıkları olanlara kapalı alanlarda kalmaları tavsiyesinde bulunuldu.
"Bu sene içinde İzmir'de 78 okul yıkılıp yeniden yapılacak ve 70 yeni okulun inşası tamamlanacak"
EĞİTİME ARA VERİLEN YENİ İLÇELER EKLENDİ
Yurtta etkili olmaya devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Isparta, Ordu, Konya, Giresun, Bitlis, Burdur, Denizli ve Karabük'te okullar 4 Mart Cuma günü tatil ilan edildi.
KDV indirimi market fiyatlarında az da olsa bir rahatlama getirince vatandaş da eğitim hizmetlerinde de bu oranların düşmesini bekliyor. İşte KDV indirimi ile ilgili son dakika haberinin detayları…
KDV indirimi market fiyatlarında az da olsa bir rahatlama getirince hükümet eğitim, sağlık ve konutta da KDV indirimi yapmak için harekete geçti. Şu anda eğitim ve sağlık hizmetlerinde yüzde 8 konutta ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bu oranların indirilmesi planlanıyor. İşte KDV indirimi ile ilgili son dakika haberinin detayları…
Son dakika haberi: Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Niğde, Iğdır ve Ağrı'da eğitime 1 gün ara verildi. Öte yandan Kayseri'de 3 ilçede, Konya'da 12 ilçede, Erzincan'da 3 ilçede ve Van'ın Başkale ilçesinde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışının yaşandığı, Aksaray ve Hakkari'de ise taşımalı eğitim bir gün süreyle ertelendi.
Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde eğitim gören öğrencilerin heyecanla beklediği 2022 AÖF kayıt yenileme ve ekle sil işlemleri başladı. Açık Öğretim Fakültesinde kaydı bulunan öğrencilerin Bahar dönemi için kayıt yenileme ücretini yatırıp kayıt yenilemesi gerekiyor. Araştırılmaya başlanan konular arasında 2022 AÖF kayıt yenileme ve ekle sil işlemlerinin nasıl yapıldığı yer alıyor. İşte 2022 AÖF kayıt kayıt yenileme işlemine dair detaylar!
Omicron varyantının da etkisiyle vaka sayıları 100 bin civarında seyrediyor. Vaka sayılarındaki yükseliş, yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusunu beraberinde getirirken, 7 Şubat Pazartesi günü okulların açık olup olmayacağı sorgulanıyor. Peki 7 Şubat Pazartesi okul var mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin son noktayı koyacak türden açıklama yaptı.
Yüz yüze eğitime devam edilip edilmeyeceği, 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başından beri veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu. Geçtiğimiz gün açıklanan koronavirüs tablosunda vaka sayılarındaki artış dikkat çekti. Yüz yüze eğitim konusunda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, çok beklenen 'yüz yüze eğitim' açıklaması geldi.
Uzaktan çalışma modelinin ve uzaktan eğitimin yaygınlaşmasıyla evde konforlu bir çalışma ortamı yaratma ihtiyacı da artış gösterdi. Verimli bir şekilde çalışabileceğiniz bir ortam yaratmak için en önemli ihtiyaçlardan biri ise iyi bir çalışma masası. Konforlu bir şekilde çalışabileceğiniz şık, dayanıklı ve kullanışlı en iyi çalışma masası modellerini sizin için derledik. Göz atmaya ne dersiniz?
Karne günü heyecanı tüm öğrencileri sardı. Öğrenciler ve veliler, takdir ve teşekkür hesaplama yöntemlerini araştırmaya başladı. Peki takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? İşte 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar için 2022 takdir ve teşekkür hesaplama!
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, takdir teşekkür puanlarını hesaplarken, onur belgesi alıp alamayacağını da araştırıyor. ''Onur belgesi nasıl alınır, kimlere verilir ve kaç puanla alınır?'' gibi soruların yanıtları haberimizde...
Kar yağışı nedeniyle Konya, Kars, Tunceli, Karaman ve Ordu'da eğitime bir günlük ara verildi. Kararlar illerin valiliğince duyuruldu.
Yüzbinlerce veliyi ilgilendiren karar için Bakanlık’tan gelecek karar bekleniyor. Özel okullarda zam ne kadar olacak tartışması devam ederken, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, destekleyici bir vergi düzenlemesi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Öztürk ayrıca, “Özel okulların belirli bir planlama dâhilinde açılması için mevzuat değişikliğine gidilmeli” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yüz binlerce öğrenciye kredi ve burs imkanı sağlanıyor. 2021 KYK burs başvuru sonuçları henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıllardan beri kredi ve burs alan öğrenciler aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Konuya ilişkin açıklama geldi.
Geçen yıl 24 Ocak'taki depremde ağır hasar gördüğü için yıkılanların yerine devlet ve hayırseverler tarafından inşa ettirilen 12 ve güçlendirme yapılan 27 okulda öğrenciler güvenle eğitim öğretim görüyor - İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk: - "Yaklaşık 11 bin öğrencimiz yeni okullarımızda eğitimlerini sürdürüyor" - Öğrencilerden Muhammet Asaf Balcı: - "Okulumuz sağlam olduğu için kendimizi güvende hissediyoruz. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ederiz"
Okul sonrası yapılan etütler her ne kadar çocukların oyun ve dinlenme zamanını çalıyor gibi görünse de büyük avantajlar sağlar. Öğrenme için bilgilerin pekiştirilmesi ve örneklendirilmesi için zaman tanıyan etütler, öğretmen ve eğitmen eşliğinde bilginin doğru alınmasını sağlar. etüt uygulamalarının avantajları ile ilgili bilgi veren Eğitimci Can Uysal, etütlerin neden yapılması gerektiğini sizler için anlattı.
2021-2022 AUZEF güz dönemi vize sınavının 13-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Sınavlar, cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam 4 oturumda yapılacak. Bu kapsamda AÖF görevli ücretlerinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...
2021-2022 eğitim öğretim yılında ara tatilin tarihi ve okulların ne zaman kapanacağı merak konusu oldu. İlk ara tatil ile öğrencilerin 9 gün dinlenme, tatil yapma imkanı olacak. 2. dönem ara tatili 11 Nisan'da başlayacak ve 15 Nisan'da sona erecek. İşte merak edilenler...
2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. İlkokul, orta okul ve lise öğrencileri, 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere yılda iki kez ara tatil yapacak. Kasım ve nisan ayında tatil olacak. Aynı zamanda öğrenciler, ocak ayında da yarıyıl tatili yapacak.
Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursuna ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre toplamda 358 öğrenci lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek. İşte merak edilenler...
2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okulların kapanıp kapanmayacağı sorusu gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl uzaktan verilen eğitim bu yıl gerekli tedbirlerin alınmasıyla yüz yüze gerçekleştiriliyor. Ancak okullarda vaka sayıları çıktı ve derslik bazında eğitime ara verildi. Konuya ilişkin açıklama yapıldı.
Günlük hayatta pek çok bilgiye tekrar tekrar maruz kalıyoruz. Ancak ansiklopedi ve kitaplarda pek rastlamadığımız birçok bilgi de bulunuyor. Örneğin günde kaç kez esnediğimizi, ördeklerden korkmak gibi ilginç fobiler bulunduğunu ve dünyada en çok kullanılan parolayı merak ettiniz mi? İşte Bu size aydınlatma yaşatacak birbirinden ilginç bilgiler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda şiddetin önlenmesine yönelik 2006-2011 yılları arasını kapsayan 5 yıllık eylem planı hazırladı.
Özel okulları teşvik amacıyla Özel Öğretim Kurumları Yasa Tasarısı'na konulan düzenlemeler, TBMM'nin olağanüstü toplantısında ele alınarak geri çekilecek.
2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon civarında öğrenci ile 595 bin öğretmen, yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından, ders başı yapacak.
2006-2007 eğitim-öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci "uyum" amacıyla bugün okula başladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin "ilk gün korkusunu" ortadan kaldırmak, okulunu, öğretmenini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez başlatılan "okula uyum programı" kapsamında Toygar Börekçi İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katıldı.
İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci, "uyum sağlamak için" yarın okula başlayacak.
Öğretmenlerin hesaplarına 11 Eylül'den itibaren 425 YTL eğitim-öğretime hazırlık ödeneği yatırılacak. Sözleşmeli olarak atanan öğretmenler de hazırlık ödeneği alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarıyla ilgili gerek birinci, gerekse ikinci yerleştirme işlemlerinde tüm okullara kontenjanları kadar yerleştirme yapıldığını bildirdi.
2005-2006 eğitim öğretim yılına 15 ayrı yenilikle giren Milli Eğitim Bakanlığı, 2006-2007'ye de birçok ilkle 'merhaba' demeye hazırlanıyor.
Bazı illerin milli eğitim müdürlüklerine atama yapıldı. Bu kapsamda, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğüne, Artvin Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne ve daha birçok il milli eğitim müdürlüklerinde değişim yaşandı.
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Türkiye genelinde öğretmenler dışındaki bin 200 eğitim çalışanı ile birebir görüşme yöntemiyle anket düzenledi.
Öğretmenler, eğitim gider harcaması olarak verilmekte olan bu yılki 'eğitim-öğretim yılına hazırlık' ödeneğini az buldu. Geçen yıl 400 YTL olarak verilen ödenek, 2006 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinde yüzde 6.5 oranında artırılarak 425 YTL'ye yükseltildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Sanayi Odası (ASO) arasında, 1. Organize Sanayi Bölgesi için nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalandı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel eğitime muhtaç çocukların eğitimi için verilmesi öngörülen para miktarını aylık 329 YTL'den 360 YTL'ye çıkardıklarını bildirdi.
Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin genel ve mesleki eğitim görmelerine ilişkin düzenlemeler içeren "Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ilköğretim, ortaöğretim, uzaktan öğretim ile yaygın eğitim okul veya kurumlarında yapılan yabancı dil eğitimi ve öğretimi ile ilgili usul ve esasları yeniden düzenleyen "Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye'deki 15-19 yaşları arası kızların yüzde 44.3'ü, erkeklerin ise yüzde 22.6'sı çalışmıyor ve eğitim almıyor.
Teknik mesleki eğitim okullarında eğitim ve öğretim yapacak öğrencilerin, birinci sınıftan itibaren sigorta kapsamına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "eğitimin, uçlarda yapılamayacağını" belirterek, "Avrupa'nın bu konuda ipin ucunu kaçırdığını, Avrupa'da şu anda özellikle ortaöğretim kurumlarında eğitim yapmanın zor hale geldiğini" söyledi.
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, eğitim alanında AK Parti hükümeti döneminde "kadrolaşma rekoru kırıldığını" ileri sürdü. Dinçer, sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet tarihinin en yaygın ve hızlı kadrolaşmasının AK Parti hükümeti döneminde yapıldığını öne sürerek, "Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan ırkçı-gerici kadrolaşma o kadar ciddi boyuta ulaşmıştır ki artık, eğitimin ve toplumun geleceğini tehdit edecek aşamaya gelmiştir" diye konuştu.
2006-2007 eğitim-öğretim yılına başlama tarihi bir hafta ertelenerek 18 Eylül olarak belirlendi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim dolayısıyla imam hatip liselerinin öğrenci sayısının beşte bire düştüğünü" söyledi. Kutan, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekileri makamında kabul etti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatında 4'ncü sınıftan itibaren başlatılan dil eğitiminin özel okullarda 4 yaşına kadar inmesi bilim ve eğitim çevresini ikiye bölüyor.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Uluslararası Programı (IPEC) Türkiye Koordinatörü Nejat Kocabay, pamuk tarlalarında çalışan 1400 çocuğun eğitime yönlendirildiğini söyledi.
Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip okullar beyaz bayrak ve sertifikayla ödüllendirilecek.
Ege Üniversitesi (EÜ) Ödemiş Sağlık Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, öğrencilerin sağlık sorumluluğunun aldıkları eğitimle doğru orantılı olarak arttığını ortaya çıkardı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" ve "Şartlı Nakit Transferi" çalışmaları çerçevesinde bu yıl 3 bin kız çocuğu okula kazandırıldı.
İstanbul İl Genel Meclisi tarafından onaylanan "Beş Yıllık Stratejik Plan" çerçevesinde İl Özel İdaresi, bütçesinin yüzde 40'ını eğitime ayırdı.
ABD'de yapılan bir araştırma, eğitim düzeyi arttıkça, kalp-damar hastalıklarının görülme oranının azaldığını ortaya koydu.
Devlet Bakanı Beşir Atalay, 1 milyon 600 bin çocuğun eğitimlerini sürdürebilmeleri için her ay ailelerine yardım edildiğini bildirdi.
Geçen öğretim yılında, zorunlu eğitimden sonra eğitimi bırakanların oranı erkeklerde yüzde 10.5, kızlarda yüzde 19, ülke genelinde ise yüzde 14 oldu.
AB ile mayıs ayında fiili müzakerelere başlamaya hazırlanan Türkiye, AB'nin müzakerelerin eğitim ve kültür faslına siyasi kriterler koyma girişimlerine karşı çıkıyor.
Muhalefeti 'niyet okumakla' suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitimde devlet sektörünün dışında özel sektöre ve vakıf sektörüne de önem veriyoruz. Bu, eğitimde rekabeti artıracak, bu açısından önemli. Ancak bundan ürkenler, korkanlar var. 'İrtica hortlar' diyorlar. Özele ait okullara 'irticacı, mürtecimi' diyorlar. Bunlar niyet okuyucular. Sen müfredata bak, kıskanma. Bu çocuklarımızı muasır medeniler seviyesine çıkartmak zorundayız" diye konuştu.
Dünya Bankası Eğitim Baş Uzmanı Robin Horn, Türkiye'de eğitimin kalitesinin artırılması yönünde önemli başarılar elde edildiğini belirterek, "Ancak bu yeterli değil. AB'ye katılmadan önce daha kapsamlı bir eğitim reformu gerçekleştirilmelidir" dedi.