Çeşitli nedenlerden dolay meydana gelen Egzama, bir deri hastalığıdır. Vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkabilir. Belirtileri kaşıntı, deride kızarıklık, veziküller ve şişmedir. Yaş, kuru, kronik ve akut gibi farklı çeşitleri vardır. Egzama, en sık rastlanan deri hastalığıdır. Farklı nedenlerden dolayı meydana gelebilir. El ve avuç bölgelerinde ortaya çıkan egzamalar genellikler kurudur. Çamaşır suyu ve deterjanların içerisinde yer alan potasyum hastalığı tetikler. Kükürt, penisilin, merhem ve cıva içeren ilaçlar da Egzama hastalığına neden olabilir. Kauçuk ve sentetik içeren kumaşlardan üretilen giysiler sırt ve boyun bölgesinde, ya da göğüs uçlarında Egzama görülmesine sebep olur. Egzama, psikolojik etkilere bağlı olarak da meydana gelebilir. Aşırı stres saç diplerinde yaş egzama ortaya çıkarabilir. Uyku düzeninize dikkat edip, stresten uzak durarak Egzamadan korunabilirsiniz.
Cilt hastalıkları hem gözle görülebildikleri hem de dış ortamla sürekli olarak temas hâlinde oldukları için bireylerin yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkiler. Egzama da, ciltteki iltihaplanma, kuruluk ve kaşıntı gibi belirtileri olan bir cilt hastalığıdır. Egzama pek çok farklı etkene bağlı olarak meydana gelebilir. Egzama farklı kişilerde farklı belirtiler ve tetikleyiciler gösterdiğinden dolayı tedavisi de kişisel bir yaklaşım gerektirebilir.
Egzama, tıbbi olarak atopik dermatit olarak bilinen, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve iltihaplanmaya yol açan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama, genellikle çocukluk döneminde başlar, ancak yetişkinlerde de görülebilir. Bu durum, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesiyle ilişkilidir ve genetik, çevresel ve immünolojik faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanır.
Dünyada 300 milyon kişinin uyuz hastalığına yakalandığını belirten Prof. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Soğuk ortamda uyuz parazitinin daha uzun süre hayatta kalabilmesi ve yazın terdeki antimikrobiyal peptidlere duyarlı olmaları sebebiyle sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artar. Uyuz hastalığı kişiden kişiye 15-20 dakika arasında uzun temaslarda bulaşır. Şikâyetler genelde el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir." dedi.
Bitkilerin profesörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Kırlangıç otunun göz ağrısı, uçuklara sinüzit ve boğaz ağrısına iyi geldiğini açıkladı. Karabulut, siğil ve egzama gibi deri sorunlarının tedavisinde kırlangıç otuna sıkça başvurulduğunu söyledi.
Egzama hastalığının birden fazla türü vardır. Stres, kimyasal kozmetik ürünleri, alerjik durumlar gibi farklı sebeplere bağlı olarak görülebilir. Her egzama türü neden ortaya çıktığına da bağlı bir şekilde kendini farklı belirtilerle gösterebilir. Bir egzama belirtisi fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurulması önemli taşır. Aynı zamanda doktorun verdiği tedavi sürecinin aksatılmaması da bu noktada gereklidir. Peki, egzama belirtileri nelerdir? Egzama bulaşıcı mı?
Egzama hastalığı, deride kuruluğa, döküntülere, kaşıntıya veya lekelere neden olan bulaşıcı olmayan ancak yaygın bir rahatsızlıktır. Daha çok küçük çocuklarda görülür, farklı türleri vardır. Egzama, derideki farklı bölgelerde ve değişik biçimlerle kendini gösterir. Egzamanın türüne göre belirtileri farklılık gösterebilir. Bu noktada egzamanın nasıl geçeceği ve tedavisine yönelik bilgi aktarmak, aynı zamanda egzama kremi ve şampuanları hakkında bilgi vermek önem taşır.
Egzama, ciltte iltihaplanma ve tahrişe neden olan bir durumu tanımlayan genel bir terimdir. Özellikle ciltte görülen lekeler, kızarıklıklar, kaşınma hissi ya da değişik belirtiler farklı organlara bağlı rahatsızlıkların belirtisi olabileceği gibi, deri ile ilgili bir hastalık da olabilir. Ciltte herhangi bir değişiklik ya da anormal bir durum görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışmak önemlidir. Peki, egzama nedir? Egzama neden olur?
Bitki ve meyvelerin sağlık üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan İbrahim Saraçoğlu egzamaya iyi gelen kürü duyurdu.
Egzama derinin iltihaplanmasıyla karakterize edilen kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum ciltte kızarıklık, kaşıntı, kabarcıklar, kuruluk ve pullanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Egzama genellikle genetik faktörler, cilt kuruluğu, bağışıklık sistemi sorunları veya çevresel etmenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Egzama cildin doğal bariyerini etkileyerek ciltte su kaybına neden olabilir ve bu da kaşıntı ve tahrişin artmasına yol açabilir.
Ağustos ayının sonu yaklaşırken tatil planı yapan kişiler otel rezervasyonu için incelemelere başladı. Hem havuzu olan hem de denize yakın oteller ön plana çıkıyor. Öte yandan uzmanlar, ebeveynleri havuz konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Bilhassa çocuklar risk altında. İşte detaylar...
Egzama deride ortaya çıkan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Derinin en dış tabakası olan epidermisin tahriş olması sonucu ortaya çıkan bu kronik inflamatuar hastalık, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar ve kuru, pullu deri lezyonlarıyla kendini gösterir. Egzama çocukluk çağında yaygın olarak görülse de yetişkinlerde de görülebilir ve yaşam boyu devam edebilir. Peki, egzamaya ne iyi gelir?
Bebeklerin derisi fazlasıyla hassas olduğu için pek çok cilt problemlerine daha yatkın olurlar. Egzama hastalığı da bunlardan biridir. Bebeklerde egzama çok yaygın görülen bir cilt sorunudur. Yalnızca bebeklerde değil her yaştan insanda görülme olasılığı vardır. Bebeklerde görülen egzama sorunu çoğunlukla ciddi bir hastalığa işaret etmez. Peki, bebeklerde egzama neden olur, nasıl geçer?
Deride kuruluk yapan ve kaşıntıya, kabarcıklara neden olan egzama, halk arasında oldukça yaygın görülür. Farklı tipte egzama çeşitleri olduğu gibi bu hastalığın nedeni farklı faktörlere dayanabilir. Genel olarak alerji ve stres ile tetiklenen egzama, görüntü açısından rahatsız edici olabilir. Ayrıca sürekli kaşıntı hissi yaratabilir. Evde basit yöntemlerle ya da doktor önerisi ile egzamayı dindirmek mümkündür. Peki, egzamaya iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?
Cilt problemlerini geçirmek için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Egzama, sedef, mantar hastalıklarının geçmesi için doğal ürünler aranıyor. Tıp fakültesi öğrencisi Semih Gürel'in yaptığı fındık sabunu cilt problemleri yaşayan kişiler tarafından talep patlaması yaşıyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun doğal bitkilerle verdiği kür tarifleri birçok kişi tarafından uygulanıyor. Hastalıkların tedavilerinde doğal gıdaların şifalarından yararlanmak isteyenler çeşitli karışımlar deniyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu vücuttaki iltihabı temizleyen, egzamayı kurutan karışımın tarifini verdi.
Egzama, yönetilmesi zor ve bazen hoş olmayan bir durumdur, ancak beklenmeyen bir tarafı olabileceği ortaya çıktı. Egzama, cilt iltihaplandığında ortaya çıkarak tahrişe ve kaşıntıya neden olur. Egzama tahrişe ve kaşıntıya neden olsa da kişileri cilt kanserinden koruyabileceği ortaya çıktı.
Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelenler sebze ve meyveler olsa da kuruyemiş ve kuru meyveler de sağlık için etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok hastalığın oluşmasını önlüyor, vücudu koruyor. Her gün bir avuç yenilen dut kurusunun faydaları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnciniz için yarattığı etki hiç bilinmiyor.
Egzama, en sık rastlanan deri hastalıklarından biridir. Egzama, bazen kızarıklık olarak görülebilen kuru, pul pul cilt ile eş anlamlı bir durumdur. Sağlık uzmanları hem stres hem de kaygının güçlü bir şekilde egzama ile bağlantılı olabileceği konusunda uyarıyor.
Evlerde, iş yerlerinde kısaca her yerde kullanılan ve sağlığı tehdit eden uçucu organik bileşikler, kolayca solunabilir. Başta astım ve egzama gibi hastalıklara neden olan uçucu organik bileşikler özellikle evde kullanılan temizlik ürünlerinin içeriğinde bulunuyor. Uzmanlar, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen uçucu organik bileşiklere karşı önemli uyarılarda bulundu.
Egzama, milyonlarca kişiyi etkileyen cilt hastalıklarının başında geliyor. Egzama kaşıntılı, kuru ve cilt lekelerine neden oluyor. Egzamanın neden olduğu cilt sorunlarıyla mücadele ediyorsanız şimdiye kadar birçok ürün veya ilaç denediğinize eminiz. Egzamanın neden olduğu semptomları rahatlamak için deneyebileceğiniz bazı doğal yöntemler var.
Egzama ciltte oldukça rahatsız edici durumlara sebep oluyor. Kaşıntı ve kızarıklığa neden olan egzamadan kurtulmak için çeşitli çözümler aranıyor. İnternet üzerinden en çok aratılan cilt rahatsızlıkları arasında bulunan egzamanın evde nasıl geçeceği merak ediliyor. Egzama nasıl geçer? merak ediyorsanız 5 adet kolay çözüm yaşadığınız kaşıntı ve kızarıklıkları geçiriyor.
Egzama büyük problemlere yol açan cilt hastalıkları arasında bulunuyor. Sonbahar dönemiyle artış gösteren egzama hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Fark etmeden yapılan davranışlar egzamaya neden olabilir ve şiddetini artırabiliyor. İşte egzamaya yol açan davranışlar...
Sağlık sorunları için bitkisel ürünleri kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak birçok bitkinin faydaları bilinmiyor. Defne tohumu da oldukça faydalı olmasına rağmen etkileri bilinmeyen bitkiler arasında yer alıyor. Defne tohumu birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sağlıyor.
Yaz kış demeden sevilerek tüketilen dut kurusu, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Kan yapıcı özelliklere sahip olan dut kurusu tam bir antioksidan deposu. Günde bir avuç dut kurusu sayesinde vücutta oluşan iltihabı kurutabilirsiniz. Tazesi ayrı kurusu ayrı faydalı olan dut kurusu aynı zamanda tam bir kanser düşmanı. İşte dut kurusu faydaları...
Egzama ve sivilce ülkemizde en sık rastlanan şikayetlerin başında geliyor. Başta saç dipleri olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde çıkan egzama, ağrılı kaşıntıya neden olurken, sivilce ise genellikle yüzde çıkarak istenmeyen görünüme neden olur. Saçtaki egzama ve sivilce sorunu için kozmetik ürünlerde bile kullanılan bir bitki, bu sorunu kökten çözüyor.
Egzama birçok kişide görülen deri hastalığıdır. Her yaştan kişide görülebilen egzamanın tedavisinin aksatılmaması gerekmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu egzama tedavisi için yapılabilecek doğal kürlerin tarifini verdi. Eğer geçmeyen egzama şikayetiniz varsa doktora başvurabilirsiniz.
Milyonlarca egzamalı insan risk altında. Küresel kriz haline dönüşen maymun çiçeği virüsünün egzaması olanlara daha hızlı bulaştığı öne sürüldü. ABD’li bilim insanlarından gelen bu uyarı, endişeye neden oldu. İngiltere’de her 10 yetişkinden birinde ve her beş çocuktan birinin egzama şikâyeti var. Egzamayla yaşayanların sayısının ülkemizde, İngiltere’dekinden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
Egzama ile mücadele eden insanlar çok iyi biliyor ki, yaz ayları onlar için çok zor geçiyor. Genellikle sıcak hava ve sıcak havadan kaynaklı terleme olduğu sanılsa da, aslında gerçek çok farklı. Çünkü yaz aylarında egzamayı azdıran en büyük nedenlerden biri dondurma keyfi. Egzama, vücudun iltihaplı olduğunun işaretidir. Egzama ile mücadele ediyorsanız, sorunuz 'vücudumun iltihaplanmasına neden olan nedir?' sorusunun cevabı muhtemelen yedikleriniz olabilir.
Herkes daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyor. Bunun için çeşitli bakım ürünleri uygulanıyor. Ancak bu bakım ürünleri her zaman istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayamıyor. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için her evde bulunan kuru mayanın etkilerini biliyor musunuz? Kuru mayanın cilt için olan inanılmaz etkilerini bu haberde öğrenebilirsiniz.
Ham incir veya incir yapraklarının sütü ile temas eden bazı kişilerin derisinde görülen incir egzaması (dermatiti) hakkında uzmanlardan uyarı üzerine uyarıda bulundu. Genellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan incir egzaması, incirle, incir ağacının dalları ile veya incir sütü ile temas edilen bölgelerde ortaya çıkıyor. Sızlanma, yanık ve ağrıya neden olan incir egzaması kaşıntıya da neden olabilir.
Yaz aylarında sevilerek tüketilen meyveler arasında bulunan incirin birçok faydası bulunuyor. Ancak incir yerken yenilen miktara ve incirden gelen süte dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar incir sütleri hakkında uyarılarda bulunuyor.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji hekimi Uzm. Dr Elif Şenbaba: -"Atopik dermatiti olan çocukların yarısına yakınında besin alerjileri görülebilir. Bu hastaların mutlaka besin alerjisi yönünden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır"
Haftada kaç kez duş alınmalı? Sorusu birçok kişinin aklını kurcalıyor. Özellikle yaz aylarında çok aktifseniz günde bir veya birden çok duş alıyor olabilirsiniz. Ancak duş almak düşündüğümüz kadar iyi olmayabilir. Yıkanmak iyi hissetmenize neden olabilir ama çok sık yıkanmak ise cildinize ciddi zararlar verebilir. Eğer cildiniz yatkınsa egzamayı tetikleyebilir. Cildi kurutur ve tahriş eder... Peki ne sıklıkla yıkanmalısınız?
Yaz geldi... Yaz meyvelerinden biri olan kavun tezgahlarda yerini aldı. Hem lezzetli hem de faydalı olan kavunun kabuklarının da en az kavun kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Çok az kişinin bildiği kavun kabuklarının faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız. İbn-i Sina’nın bile önerdiği kavun kabuğunu cilt bakımı rutininize eklemenin zamanı geldi de geçiyor bile...
Lauren Bell adlı İngiliz kadının ellerini gören gözlerine inanamıyor. 28 yaşında olmasına rağmen yaşlı bir kadınınmış gibi görünen elleri yüzünden yıllardır alay konusu olduğunu söylüyor. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan genç kadının cildinin yaşlı görünmesinin altında ciddi bir neden var. Şimdiye kadar başkaları da aynı dertten ötürü bu sorunu yaşadı...
Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı birçok açıdan etki altına alıyor. Sağlığımız için meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Zararlı yiyecekler birçok hastalığa neden olurken bazı yiyecekler egzamanın tetiklenmesine sebep oluyor. Egzamanın tetiklenmesini önlemek, belirtilerini azaltmak için bu gıdalardan uzak durulması gerekiyor.
Gerçek adı neem ağacı olan tesbih ağacı, tesbihlerin yapılışında kullanılır. Ayrıca tesbih ağacının yağından üretilen esans yağda güzellik alanında kullanılmaya başlandı. Bu yağ bazı kozmetik ürünlerinin içinde kullanılabildiği gibi saça da mucizevi etkileri bulunyor.
Cilt problemlerinin önüne geçmek için ilk olarak cilt temizliğinin yeterli ve iyi düzeyde yapılması gerekiyor. Cildi temizlerken bitkisel ve doğal ürünler kullanmak çok daha etkili, sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Cilt bakımında sıklıkla kullanılan gül suyu aklınıza gelebilecek her türlü cilt problemine karşı iyi geliyor. Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için cilt bakım rutininize gül suyunu ekleyebilirsiniz.
Stres hem psikolojiyi hem de sağlığı oldukça etkiliyor. Uzmanlar her seferinde sağlığınız için stresten uzak durmanız gerektiğini belirtiyorlar. Birçok hastalığa neden olan stres cilt sağlığını da olumsuz etkiliyor. Erken yaşlanma gibi durumlara sebep oluyor.
Yulaf ve yulaf ezmesi sağlıklı beslenmeyi kendine kural edinmiş kişilerin ve kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında. Dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasında yer alan yulaf, önemli vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlar içerir. Yulafla ilgili yapılan araştırmalar sonucu sağlığa inanılmaz faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. İşte yulaf ve yulaf ezmesinin sağlığa faydaları...
Mevsimi gelen Çiriş otunun bağışıklığı güçlendirmesinden saç dökülmesine, cilt sorunlarından enfeksiyonların iyileşmesine kadar etkili olduğu biliniyor. Uzmanlar özellikle bu otun, C vitamini açısından zengin olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, idrar yolu enfeksiyonlarının hızla iyileşmesini sağladığını, sivilce, egzama gibi cildiye rahatsızlıklarının iyileşme sürecine önemli katkılar sunduğunu aktarıyor.
Güçlü tıbbi özellikleriyle bilinen çörek otu yağı, doğal çare olarak ön plana çıkıyor. Egzama ve sedefin yanı sıra baş ağrısı, eklem ve sırt ağrılarına karşı etkili olan çörek otu yağı enfeksiyon ve iltihaplara karşı da çok etkili. Antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve antikanserojen etkili çinko, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum ve amino asitler gibi birçok önemli mineralin yanı sıra A vitamini, C vitamini, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri de içerir.
Cilt problemlerinizden şikayetçi misiniz? Cildiniz neden problemli olduğunu tam olarak çözemiyor musunuz? Bunların nedeni stres olabilir. Stres birçok hastalığa neden olduğu gibi cilt bozuklarının nedenleri arasında da üst sıralarda yer alıyor. Çoğu hastalığı önlemek için stresten uzak durmak gerekiyor. İşte stresin neden olduğu cilt hastalıkları...
Egzama, kaşıntıya ve kızarıklığa neden olan bir cilt hastalığıdır. Ciltte kuruluğun, kaşıntının ve kızarıklığın ilerlemesi daha büyük sorunlara neden olmaktadır. Egzamaya neden olan birçok sebep vardır. Egzamayı çözmek için neden olan faktörü öğrenmek, ona göre önlem almak gerekmektedir. Egzamadan korunmak için aşağıda yer alan 8 tavsiyeyi uygulayabilirsiniz…
Çiriş otu, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen faydalı bir bitkidir. Türkiye’nin neredeyse her yerinde yetişen şifa dolu bu bitki vücudu iyileştirirken çiriş otunun suyu sivilceleri yok ediyor. Çiriş otu; sarızambak, dağ pırasası, yabani pırasa, gülik, güllük, kirkiş otu, kirgiç ve çiviş olarak da bilinir.
Egzama, oldukça sık görülen bir hastalık. Egzamaya neden olan bir sürü etken bulunuyor. Bu etkenlerin arasında fazla soğuk havaya maruz kalmak da bulunuyor. Egzamadan korunmak için cildin nemini korumak gerekiyor. Soğuk hava bunu olumsuz etkiliyor.
Egzama, ciltte kaşıntı, tahriş ve lekelerle ortaya çıkan bir cilt hastalığı olarak biliniyor. Sebebi kesin bilinmemekle beraber strese, cilt yapısına ve genetik faktörlere bağlı olarak da oluştuğu düşünülen egzama, Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde insanı etkiliyor.
Egzama, vücudun çeşitli yerlerinde ve saç derisinde görülen bir cilt hastalığı. Çoğu zaman ciltte pul pul döküntü, kızarıklık ve kaşıntı ile kendini belli eden egzama; tedavi edilmediğinde sizi rahatsız etmesinin yanı sıra başka sağlık sorunlarına da yol açabilir. Peki, egzamadan doğal yöntemler uygulayarak kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte egzamanın doğal çözümleri...
Cildinizde pullanma ve kepeklenme var mı? Banyo veya yüzme sonrasında cildiniz size gergin geliyor mu? Bu yakınmalarınıza ara ara kaşıntı mı eşlik ediyor? Cildiniz normalden daha cansız ve renksiz mi görünmeye başladı? Bu sorunlardan tümü veya bazıları size tanıdık geliyorsa, dikkat! Yakınmalarınızın nedeni, kış aylarında çoğumuzun ortak derdi olan ve önlem alınmadığında egzama ya da enfeksiyon gibi önemli sorunlara yol açabilen “ciltte kuruluk” olabilir!
32 yaşındaki Elise Loubatieres-Phan Ngoc, tüm yüzünü kaplayan egzama adı verilen bir cilt rahatsızlığıyla mücadele ediyor. Yıllardır saklanmaktan yorulduğunu dile getiren Ngoc, benzer cilt sorunlarıyla karşılaşan diğer kişiler için bir rol model olmak istiyor.
Cildiniz dış dünya ile temas ettiğiniz ve en yoğun kullandığınız organ. Bu yüzden cilt hastalıkları daha da can sıkıcı olabilir. Bu hastalıkların başında günlük rutininizi etkileyebilecek derecede ciddi olabilen egzama gelir. Egzama, genel tanımıyla cildinizin kuruyup kaşıntı hissi uyandırmasıdır. Peki bazı yöntemlerle egzamayı hafifletip önleyebileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...
Yıllarca egzaması olduğu için insanların onunla dalga geçtiğini ifade eden sosyal medya fenomeni Karina Irby, beden olumlaması paylaşımıyla takdir topladı. Bedenini ve kendisini sevdiğini ifade eden Irby, mayolu paylaşımıyla eleştirenlere sert bir şekilde cevap verdi.
Toplumsal olaylara duyarlılığıyla ve yaptığı sosyal yardımlarla bilinen sanatçı Haluk Levent, bu kez sosyal medya üzerinden kendisi için yardım istedi. Levent, kollarında ve ayak diz kapaklarında egzama-sedef benzeri bir sorun olduğunu belirterek, "Vücuduma yayılmadan tedavisini yaptırmak istiyorum. Bir yerlere gittim merhemler fayda etmedi. Haydi şimdi sıra sizde" dedi.
Egzama nedir sorusu egzama belirtileri yaşayan kişilerin rahatsızlıklarının neden kaynaklandığını bulmaya çalışırken sıkça sorduğu bir sorudur. Peki egzama neden olur? Kimyasal maddelerin kullanımı, güneşe maruz kalma, bitki ve hayvan türleriyle temas, bazı ilaçlardan kaynaklanabilen egzamaya ne iyi gelir? Stresten kaynaklandığı düşünülen egzama tedavisi için nelere dikkat etmek gerekir? Konu ile ilgili bilgi veren Eczacı Hasan Tahsin Arslan, egzamaya ne iyi gelir sorusunu yanıtladı.
İnsanların hayatta kalmalarını sağlayan en önemli keşif kuşkusuz yiyeceklerdir. Yiyecekleri pişirerek tüketmek ve onların çeşitli hastalıkları iyileştirdiğini fark etmeleri ise binlerce yıldır süregelen bir şifalanma sağlamıştır. Yağ çekme (oil pulling) işlemi ise sıkça duyduğumuz ancak tekniklerden biridir. Son dönemde sıklıkla araştırılan oil pulling ne demek sorusunun cevabını sizler için derledik...
Ev yapımı egzama kremi yapıyoruz çünkü mağazalardan satın alınan bazı egzama kremleri cilt için iyi olmayan bileşikler içerebiliyorlar. Kırmızı, kaşıntılı egzama lekelerini ve egzama sorununu tedavi eden krem tarifi hazırladık.
Sonbahar ve kış aylarında derinin kuru, kaşıntılı ve egzama eğiliminde olduğunu söyleyen uzmanlar, soğuk havalarda cildin korunmasına daha çok özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Güney Afrika, Cape Town'da yaşayan Samantha Saunders'ın, 14 yaşındayken egzama için kullandığı kremler yüzünden yıllar içerisinde tüm vücudunda yaralar çıktı. Bu korkunç yaralar yüzünden işini kaybeden kadın, aylarca yataktan çıkamadı...
Koronavirüs nedeniyle el hijyeninin önem kazanmasıyla birlikte sabun ve dezenfektan kullanımındaki artış egzama sorununu da beraberinde getirdi. Yalnızca elde değil maske kullanımı nedeniyle yüzde de egzama sorunu yaşandığına dikkat çeken dermatologlar, kulak arkalarında ve yüzde meydana gelen cilt problemleri için nemlendirici kullanılması gerektiğini söyledi.
Koronavirüs nedeniyle ellerimizi daha da sık yıkadığımız ve bolca dezenfektan kullandığımız şu süreçte, cilt sağlığı ile ilgili uyarılarda bulunan Dermatoloji(Cildiye) Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, uzun süre ve sıkça elleri yıkamanın deri üzerindeki yağ tabakasını hızla uzaklaştırarak kurumasına, bunun sonucunda egzama ve çatlakların oluşmasına sebep olacağını söyledi.
Koronavirüs sürecinde yanımızdan ayırmadığımız dezenfektan ve kolonya gibi alkol içerikli temizleyiciler, cilt problemlerini kaçınılmaz kıldı. Cildin dışarıdan maruz kaldığı bu maddelerin etkisinin yanında; virüse yakalanma endişesi ve günlük yaşam alışkanlıklarının değişmesinin neden olduğu stres de cilt problemlerinin tetiklenmesinde önemli rol oynuyor.
En sık rastlanan cilt hastalıklarından biri olan egzama, kronik bir sağlık sorunu olduğu için dönem dönem artıp azalsa da çoğu zaman varlığını sürdürüyor ve yaşam kalitemizi doğrudan etkileyebiliyor. Egzamanın tamamen iyileşmesi oldukça nadir rastlanan bir durum ancak bazı doğal içerikler bu zorlayıcı cilt hastalığının hafifletilmesinde önemli ölçüde fayda sağlamayı başarıyor.
Deride çeşitli sebeplerden dolayı iltihaplanmalar şeklinde başlayıp genelde kaşıntı, yara oluşumu gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığı dünya çapında en çok görülen cilt rahatsızlıklarından biridir. Egzamanın çeşitli türleri vardır, bazı egzama çeşitlerinde deride kaşıntılı yaralar görülürken bazılarında rahatsız edici his yaratmasa da zararlı olan iltihaplanmalar görülebilir.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde stres ve fazla el yıkama ya da dezenfektan kullanımı nedeniyle en sık görülen deri hastalığı egzama oldu. Konu ile ilgili bilgi veren Doktor Burcu Demiröver, cilt sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
Koronavirüsten (COVİD-19) korunmak için en önemli tedbirin, el yıkamak olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak egzama gibi cilt rahatsızlığı olan kişilerde; eller sık sık yıkandıkça, kuruma ve çatlamalar meydana gelebilmektedir. Egzamalı kişilerin; bu kuruma ve çatlamalara engel olmaları gerektiğini söyleyen, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.
Koronavirüs dünyayı etkisi altında tutmaya devam ederken, koronavirüsten korunmak için kullandığımız fazla kolonya ve dezenfektanlar ellerimizde ve yüzümüzde çatlama, hatta egzamaya neden olabiliyor. Peki bu durumda ne yapmamız gerekiyor? İşte fazla dezenfektan ve kolonya kullanımı sonrası cilt kuruluğu yaşayanlar için basit ama etkili cilt bakımı önerileri...
Egzamanın genelde 5 yaşından önce ortaya çıkan bir hastalık olduğunu vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Sönmez, "Çocuğunuzun duş süresi 15 dakikayı geçmesin. Her gün banyo yapılabilir ama hafta 1 kez şampuanla, diğer günler ise suyla yıkanması daha doğrudur" dedi.
Dermatolog Uzm. Dr. Hacer Köksal, korona virüsünden korunmada su ve sabunun yanı sıra önerilen kolonya, dezenfektan kullanımının egzamaya davetiye çıkarttığını söyledi.
Oldukça sık görülen bir deri hastalığı olan egzama, derinin üst tabakalarında yangıya sebep olan hücrelerin birikimi ile ortaya çıkan bir reaksiyondur. Peki egzama tedavisi nasıl olur? Egzama belirtileri nelerdir? İşte egzama ile ilgili merak edilenlerin cevabı.
Psoriasis Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan: - "Dünyada her 5 çocuktan biri egzamayla mücadele ediyor diyebiliriz. Anne veya babanın birinde atopik dermatit olması çocukta görülme riskini 2-3 kat, ikisinde birden olması 3-5 kat artırır" - "Egzama çocuklarda depresyon, anksiyete, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna sebep olabilir. Kaşıntı önemli bir özellik olup özellikle geceleri ve terlemeyle şiddeti artış gösterir" - "Çocuklarda süt, yumurta, yer fıstığı, buğday, fındık, soya, balık ve kabuklu deniz ürünleri hastalığı tetikleyebilir ancak bu durumun alerji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir. Aksi takdirde gelişme çağındaki çocuklarda gereksiz ve aşırı diyetlerle farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir"
Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, mevsim geçişlerinde görülen egzama ilgili bilgiler verdi. Bakın sonbaharda egzamanın tetiklenmemesi için nelere dikkat etmeliyiz?
Birçok vatandaşın muzdarip olduğu egzama hastalığına şifalı otlarla çare bulundu.
Egzamada deri bütünlüğünün bozulması, alerjenlerin deri yoluyla vücuda girmesine neden olur. Bu da vücutta alerjik yanıtı arttıran hücreleri çoğaltarak, diğer alerjik hastalıkları başlatır. Egzama ile başlayan bu durum; besin alerjisi, astım ve alerjik rinit gelişmesine neden olabilir.
Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Şahiner: - "Her döküntü egzama değildir. Özellikle çocuk yaş grubunu düşündüğümüzde birtakım bakteri ve virüslerin yol açtığı döküntülü bazı hastalıklar var. Bazen egzama ile karışabiliyor. Her egzama da alerjik olmayabilir" - "Bakteri ve virüslerin bulaşmasını önlemek için en önemli önerimiz, el yıkamak ve çocukları yüzlerinden öpmeyelim. En önemli bulaşı yollarından birisi öpülmektir. Alerjik egzama varsa çok sıkı kıyafetler giydirmeyelim. Pamuklu kıyafetler tercih edilmeli ve çok sıcak su ile banyo yaptırmayalım"
Medicana Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yeliz Karakoca Başaran: - "Cilt sağlığı, özellikle mevsim dönüşlerinden çok etkileniyor ve bu durum birtakım sorunlara yol açıyor. Havaların soğumasıyla birlikte cilt kuruluğu ile karşılaşılıyor ve sonucunda egzama adı verilen cilt problemi ortaya çıkıyor"
Son yıllarda en sık rastlanılan hastalıklar arasında başlarda yer alan egzama sorunu soğuk havalarda yaygınlaşıyor. Egzama tedavisi için tetikleyici faktörlerin bilinmesi gerektiğini söyleyen Acıbadem Fulya Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Utaş, egzama nasıl geçer sorusunu, hastalığı tetikleyici faktörlerden uzaklaşmak gerektiğine vurgu yaparak cevaplıyor. Astım riskini 2-3 kat artırdığı bilinen atopik egzama için en etkili tedavi nasıl olur? İşte detaylar...
İngiltere'de yaşayan genç kadın, düğüne kısa süre kala yüzündeki şiddetli yanma hissi sebebiyle büyük endişeye kapıldı.
Uzun yıllardır sosyal yaşantıyı olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak hayatımızda var olan egzama, hastalar açısından oldukça can sıkıcı bir sağlık problemidir. Özellikle toplumun genelinin egzamanın bulaşıcı olduğunu düşünmesi, hastaların kendilerini toplumdan soyutlamalarına sebep olur. Peki egzama nedir, nasıl geçer, egzama neden olur? İşte hastalık hakkında bilinmesi gerekenler.
İlerlemiş egzama kalp rahatsızlığı riskini arttırabilir
Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Köse: - "Deri hastalıklarında, etkinlikleri bilimsel çalışmalarla kanıtlanamayan hiçbir yöntem uygun değildir. Özellikle egzama hastalığında kullanılan bazı otlar, deride kalıcı hasarlanmalara ve izlere yol açmaktadır. Bu durumun telafisi bulunmamaktadır"
Türk Dermatoloji Derneği Dermatoloji Uzmanlık Sonrası Eğitim Kurulu (DUSEK)’nun düzenlediği “Kozmetik Dermatoloji Kursu” Ankara’da gerçekleştirildi.
Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne getirilen bir çocuk hastaya, slime ile oynamaya bağlı olarak egzama teşhisi konuldu. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ülker Gül, “Bu oyuncak acil olarak toplatılmalı” dedi. Uzmanların daha önce de uyarı yaptıkları slime çocuklar için tehlike saçıyor hatta zehirlenmelere bile yol açabiliyor. Kırtasiyelerde bile bulunan slime için bakanlığın harekete geçmesi bekleniyor.
Egzama her yaş grubunda görülebilen bir cilt rahatsızlığı. Ancak söz konusu bebekler olduğunda durum daha fazla önem kazanıyor.
İngiltere'de yaşayan beş yaşındaki Morgan Bishop, egzamaları nedeniyle annesine ölmek istediğini söylüyor.
Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Bahar Öznur, "Çocuklarda alerjik egzama uykusuzluğa neden olabilir” dedi.
Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, tıbbi olarak 'Dermatit' halk arasında 'Egzama' olarak bilinen cilt hastalığının, 1 yaşına kadar her 5 bebekten 1'inde, erişkin insanların da yüzde 10'nunda görüldüğünü söyledi.
Türkiye'de ise yeni tanınmaya başlanan biorezonans tedavisi; egzama, astım, saman nezlesi, çölyak, besin-bahar ve toz alerjilerinin giderilmesinde yüzde 90'ın üzerinde başarılı sonuç veriyor.
Tedavi gerektiren önemli cilt rahatsızlıklarından olan ve derinin iltihaplanması anlamına gelen Egzama"nın, daha çok aşırı sabun ve deterjan kullanan ev hanımlarında ortaya çıktığı bildirildi.
Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Özboya, egzamanın genellikle alerjik nedenlerden ortaya çıktığını belirterek, "Yaşanan gerilim ve duygusal sıkıntı da egzamaya neden olabilir" dedi.
Tedavi gerektiren cilt hastalıklarının yarısından fazlasını oluşturan ve daha çok çocuklarda görülen "atipik egzama"nın tedavisindeki yeni yöntemlerinin olumlu sonuçlarının alındığı bildirildi.