Cilt hastalıkları hem gözle görülebildikleri hem de dış ortamla sürekli olarak temas hâlinde oldukları için bireylerin yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkiler. Egzama da, ciltteki iltihaplanma, kuruluk ve kaşıntı gibi belirtileri olan bir cilt hastalığıdır. Egzama pek çok farklı etkene bağlı olarak meydana gelebilir. Egzama farklı kişilerde farklı belirtiler ve tetikleyiciler gösterdiğinden dolayı tedavisi de kişisel bir yaklaşım gerektirebilir.
Egzama, tıbbi olarak atopik dermatit olarak bilinen, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve iltihaplanmaya yol açan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama, genellikle çocukluk döneminde başlar, ancak yetişkinlerde de görülebilir. Bu durum, bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesiyle ilişkilidir ve genetik, çevresel ve immünolojik faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanır.
Egzama hastalığının birden fazla türü vardır. Stres, kimyasal kozmetik ürünleri, alerjik durumlar gibi farklı sebeplere bağlı olarak görülebilir. Her egzama türü neden ortaya çıktığına da bağlı bir şekilde kendini farklı belirtilerle gösterebilir. Bir egzama belirtisi fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurulması önemli taşır. Aynı zamanda doktorun verdiği tedavi sürecinin aksatılmaması da bu noktada gereklidir. Peki, egzama belirtileri nelerdir? Egzama bulaşıcı mı?
Egzama hastalığı, deride kuruluğa, döküntülere, kaşıntıya veya lekelere neden olan bulaşıcı olmayan ancak yaygın bir rahatsızlıktır. Daha çok küçük çocuklarda görülür, farklı türleri vardır. Egzama, derideki farklı bölgelerde ve değişik biçimlerle kendini gösterir. Egzamanın türüne göre belirtileri farklılık gösterebilir. Bu noktada egzamanın nasıl geçeceği ve tedavisine yönelik bilgi aktarmak, aynı zamanda egzama kremi ve şampuanları hakkında bilgi vermek önem taşır.
Egzama, ciltte iltihaplanma ve tahrişe neden olan bir durumu tanımlayan genel bir terimdir. Özellikle ciltte görülen lekeler, kızarıklıklar, kaşınma hissi ya da değişik belirtiler farklı organlara bağlı rahatsızlıkların belirtisi olabileceği gibi, deri ile ilgili bir hastalık da olabilir. Ciltte herhangi bir değişiklik ya da anormal bir durum görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışmak önemlidir. Peki, egzama nedir? Egzama neden olur?
Egzama deride ortaya çıkan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Derinin en dış tabakası olan epidermisin tahriş olması sonucu ortaya çıkan bu kronik inflamatuar hastalık, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar ve kuru, pullu deri lezyonlarıyla kendini gösterir. Egzama çocukluk çağında yaygın olarak görülse de yetişkinlerde de görülebilir ve yaşam boyu devam edebilir. Peki, egzamaya ne iyi gelir?
Bebeklerin derisi fazlasıyla hassas olduğu için pek çok cilt problemlerine daha yatkın olurlar. Egzama hastalığı da bunlardan biridir. Bebeklerde egzama çok yaygın görülen bir cilt sorunudur. Yalnızca bebeklerde değil her yaştan insanda görülme olasılığı vardır. Bebeklerde görülen egzama sorunu çoğunlukla ciddi bir hastalığa işaret etmez. Peki, bebeklerde egzama neden olur, nasıl geçer?
Deride kuruluk yapan ve kaşıntıya, kabarcıklara neden olan egzama, halk arasında oldukça yaygın görülür. Farklı tipte egzama çeşitleri olduğu gibi bu hastalığın nedeni farklı faktörlere dayanabilir. Genel olarak alerji ve stres ile tetiklenen egzama, görüntü açısından rahatsız edici olabilir. Ayrıca sürekli kaşıntı hissi yaratabilir. Evde basit yöntemlerle ya da doktor önerisi ile egzamayı dindirmek mümkündür. Peki, egzamaya iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?
Egzama, en sık rastlanan deri hastalıklarından biridir. Egzama, bazen kızarıklık olarak görülebilen kuru, pul pul cilt ile eş anlamlı bir durumdur. Sağlık uzmanları hem stres hem de kaygının güçlü bir şekilde egzama ile bağlantılı olabileceği konusunda uyarıyor.
Egzama birçok kişide görülen deri hastalığıdır. Her yaştan kişide görülebilen egzamanın tedavisinin aksatılmaması gerekmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu egzama tedavisi için yapılabilecek doğal kürlerin tarifini verdi. Eğer geçmeyen egzama şikayetiniz varsa doktora başvurabilirsiniz.