Karayolları Trafik Kanunu’nda sürücülerin trafikte uyması gereken kurallar belirtilmiştir. Bu kurallar, trafik akışı içerisinde bulunan herkesin can ve mal güvenliğine zarar verebilecek olası tehlikelerin önüne geçilebilmesi açısından önem teşkil etmektedir. Trafik kurallarına trafikte bulunan ve trafiğe çıkacak herkesin uyması gerekir. Söz konusu kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 39/2 trafik cezası maddesi ihlali nedir?
Yeni değişikliklerle birlikte güncellenen sürücü belgelerinde 17 farklı ehliyet sınıfı bulunur ve bu sınıfların şartları ve kriterleri farklıdır. F sınıfı ehliyet sınıfı da traktör kullanabilme yetkisi veren bir sınıftır. Diğer sınıflara göre daha az kapsamlı ve sınırlı olan F ehliyeti sahibi kişiler hangi araçları kullanabilir?
D sınıfı ehliyet ile kullanılabilen yani otobüse eklenen ve maksimal yük ağırlığı en az 750 kilogramı geçen, römorktan oluşan araçları kullanan ehliyet türü DE sınıfı ehliyettir. DE sınıfı ehliyete sahip olmak için bazı özel şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Özel yaş şartına sahip olan DE sınıfı ehliyetinin kapsamları ve şartları nedir?
Yeni ehliyet türlerinden biri olan D sınıfı ehliyet, otobüs ve minibüs kullanmak isteyenler tarafından alınan bir ehliyettir. Eski düzenlemede E sınıfı olarak bilinen D sınıfı ehliyeti D1'den ayıran en büyük fark yaş sınırı ve kullanılan araç türüdür. Otobüs ve minibüs kullanmak için almanın zorunlu olduğu D ehliyetinin kapsamı nedir?
D1 sınıfı ehliyetin alt türü olarak karşınıza çıkan D1E sınıfı ehliyet, 2016 yılında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte hayatımıza dâhil olmuştur. D1E ehliyeti römork takılan minibüsleri kullanmak için alınan bir ehliyet sınıfıdır. Yeni düzenlemeyle birlikte römorklu araçlar için E eklemeli olan sınıflar alınmalıdır. Geçerlilik süresi 5 yıl olan D1E ehliyet şartları nedir?
2016 yılında yapılan yeni düzenleme ile birlikte ortaya çıkan ehliyet sınıflarından biri de D1 sınıfı ehliyettir. Genellikle minibüs için kullanılan D1 sınıfı ehliyet başka alt sınıfları da kullanabilen bir ehliyettir. Minibüs kullanmak isteyenler tarafından merak konusu olan D1 sınıfı ehliyet bilinmesi gereken birçok detay bulunur. Minibüs kullanmak için alınması zorunlu olan D1 ehliyetinin yaş şartı nedir?
2016 yılında yapılan düzenleme, ehliyet sınıflarında farklı kategorileri ortaya çıkardı. Bu kategoriler içerisinde CE sınıfı ehliyet, C sınıfı ehliyetin bir alt türüdür. CE ehliyet alabilmek için farklı şartlar gereklidir. Genel olarak römorklu ya da yarı römorklu araçların kullanılabilmesi için alınan CE ehliyeti nasıl alınır, kapsamları nelerdir?
2016 yılında yapılan yeni düzenlemeye göre araç türüne göre farklılık gösteren ehliyet sınıfları karşınıza çıkıyor. Bu ehliyet sınıfları içerisinde C sınıfı ehliyet, özellikle kamyon sürücüleri tarafından merak konusu oluyor. Kamyon ve çekici kullanmak için alınmasının zorunlu olan C sınıfı ehliyeti ve kapsamları nedir?
Ehliyet almak için sabırsızlanan birçok sürücü adayının kafasını karıştıran konu ehliyet sınıfları oluyor. Farklı harfler ve rakamlarla isimlendirilen bu ehliyet sınıfları, sürücü adayının kullanabileceği araçları kategorize ediyor. Her araç türüne göre farklı ehliyet sınıfları vardır ve bu ehliyet sınıflarını alabilmek için de gerekli olan şartlar farklılık gösterir. Otomobil kullanmak için gerekli olan B ehliyeti nasıl alınır?
Ehliyet sahibi olabilmek için belirli şartlar ve kriterler bulunur. İstenilen ehliyet sınıfının şartlarını yerine getiren ve sınavlardan geçen kişiler ehliyetlerini alabilirler. 17 farklı ehliyet sınıfının içerisinde bulunan G sınıfı ehliyet de gereksinimleri olan bir ehliyettir. İş makinesi kullanmak isteyen kişiler için zorunluluk olan G sınıfının kapsamları nedir, G sınıfının ehliyet kodları nelerdir?
Ehliyet alabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Şartları yerine getiren ve yazılı sınavlardan başarılı olan herkes ehliyet sahibi olabilir. Ehliyet alabilmek için temel şart 18 yaşını doldurmak şarttır. Adım adım aşamaları tamamlayarak şartları karşılayarak ehliyete sahip olabilirsiniz. Yazılı veya uygulama sınavları başarıyla geçen kişiler ehliyet alabilir. Pratikler yaparak ehliyet alma aşamasını kolaylaştırabilirsiniz. Birden fazla ehliyet sınıfı bulunur. Ehliyet sınıfları nelerdir?
Farklı araçları kullanabilmek için uygun ehliyet sınıfına ait ehliyetin alınması gerekir. Her aracın özellikleri farklı olabildiği gibi sürücülerin nitelikleri de ehliyet sınıflarında önem arz eder. A sınıfı ehliyet almak isteyen sürücüler tarafından ise A sınıfı ehliyeti hangi araçlar kullanır, fiyatları ve şartları nelerdir soruları merak konusu olur.