On binlerce atanamamış öğretmen atama beklerken neredeyse 2 yıla yakın bir süredir öğretmen ataması yapılmamışken görev yapan 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açıldı. Başöğretmen olması beklenen 230 bin kişiye 10 bin liraya kadar ek maaş ödenecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi ile birlikte öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağı geldi.
Sözleşmeli öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama sonrası internette araştırılmaya devam ediliyor. Bilindiği üzere 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında çeşitli sebeplerle boşalan 581 pozisyona ek atama işlemi gerçekleştirildi. Peki, ek öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir? İşte e Devlet ve PBS.meb.gov.tr sözleşmeli öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı...
Öğretmen atama sonuçları ve kontenjanları hakkında araştırmalar yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları bugün adayların erişimine açıldı. Öğretmen ataması töreninde sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Peki, MEB 45 bin öğretmen ataması hangi kadrolara yapılacak, atama yapılacak kontenjanlar neler? 45 bin atamaya ek öğretmen ataması yapılacak mı? İşte tüm detaylar...
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tabip, uzman tabip ve uzman diş tabiplerinin atama kurası için talep süreci başladı. Öte yandan hastaneden ek ödeme alan uzman hekimler arasında ücret dengesizliğini ortadan kaldıran Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinin ardından kamuya dönüşe ilgi arttı. İşte haberin detayları...
HepsiJet’in Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmethan Yallagöz 1 Ocak 2022 itibarıyla Hepsiburada Lojistik Grup Başkanı olarak atanırken, Pazarlama Grup Başkanlığı (CMO) görevini yürüten Ender Özgün ise bu görevine ek olarak 1 Ocak 2022 tarihinde geçerli olmak üzere Büyüme ve Veri fonksiyonlarının sorumluluklarını da üstlenecek
Okulların açılmasına sadece birkaç ay kalmışken binlerce öğretmen adayı, bu yıl işinin olup olmayacağını bilmiyor. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarından biri, "Atama olmazsa geleceğim yok ki benim" diyerek anlatıyor bu durumu. Öğretmen adayları neden ek kontenjan talep ettiğini, bu sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözümlenebileceğini derledik.
Öğretmen atamaları için gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi. MEB takvimine göre en son 20 bin öğretmen ataması gerçekleşti. Bunun üzerine Bakan Selçuk’tan açıklama bekleyen öğretmen adayları, ek atama yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Binlerce atama bekleyen öğretmenin gözü kulağı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, ek öğretmen ataması beklentilerine dair "Salgın dönemi ve diğer bazı koşullar nedeniyle de bu sene böyle bir kısıt oluştu. Bizim her zaman çabamız daha fazla olması için. Daha fazla atama yapmak için gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili kurumlar arası iş birlikleri, karar süreçleri de devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Eskişehir programını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ziyarete gittiği AK Parti İl Başkanlığı binası girişinde kendisine bir yazı vererek çocuklarına ek atama istediğini belirten anneye, "İnşallah" cevabını verdi.
2020 Eylül ayında Eğitim Bilimleri Sınavı’na giren yaklaşık 440 bin kişi atanmayı bekliyor. Bu yıl 20 bin atama yapılacağı açıklamasının ardından ataması yapılmayan öğretmenler 40 bin ek kontenjan istiyor
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: - "700 bine yaklaşmış atama bekleyen öğretmen arkadaşımız varken 20 bin atamayı asla kabul etmiyoruz"
Memur-Sen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi, geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona erdiğini belirtti.Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlemin hayata geçirilmediğini anlatan Karataş, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadro ve eşit haklar beklentisinin karşılanmaması, 3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilmemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili belirsizlik, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir sistemin oluşturulmaması, unvan değişikliği sınavları konusunda somut bir girişimde bulunulmaması gibi pek çok sorun çözüm bekliyor.Bunların yanı sıra, ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene karşı giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, eğitimin denetim ve rehberlik ayağının ihmal edilmesi gibi konularda beklentileri karşılayan adımlar hâlâ atılmış değildir” dedi.Mesleğin itibarını artıracak, öğretmenlerin haklarını geliştirecek kanun ivedilikle çıkarılmalıdırSendika olarak, uzun süre önce teklif ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer verilmesiyle birlikte bir beklentiye dönüştüğünü dile getiren Mustafa Karataş, “Bir an evvel çıkmasını istediğimiz kanun, öğretmenlerin haklarını ve yetkilerini koruyacak ve geliştirecek bir eksende ele alınmalıdır.
Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, birinci dönem değerlendirmesi yaparak, köklü sorunlara gerçekçi çözümlerin gerektiğini söyledi.Durak, yaptığı açıklamasında 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi, geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında ve köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona erdiğini belirtti.Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlemin hayata geçirilmediğini ifade eden Durak, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadro ve eşit haklar beklentisinin karşılanmaması, 3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilmemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili belirsizlik, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir sistemin oluşturulmaması, unvan değişikliği sınavları konusunda somut bir girişimde bulunulmaması gibi pek çok sorun çözüm bekliyor” dedi.Mesleğin itibarını artıracak, öğretmenlerin haklarını geliştirecek kanunun ivedilikle çıkarılması gerektiğini belirten Durak, şunları söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 2019-2020 eğitim öğretim yılı değerlendirmesini yaparak, “Köklü sorunlara gerçekçi çözümler gerekiyor” dedi.2019-2020 Eğitim öğretim yılının birinci kanaat döneminin sona ermesi dolayısıyla değerlendirmede bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, birinci kanaat dönemi geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona erdiğini dile getirdi.Ali Deniz, “Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlem hayata geçirilmemiştir.Sözleşmeli öğretmenlerin kadro ve eşit haklar beklentisinin karşılanmaması, 3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilmemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili belirsizlik, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir sistemin oluşturulmaması, unvan değişikliği sınavları konusunda somut bir girişimde bulunulmaması gibi pek çok sorun çözüm bekliyor” dedi.Deniz açıklamasının devamında, “Bunların yanı sıra, ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene karşı giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, eğitimin denetim ve rehberlik ayağının ihmal edilmesi gibi konularda beklentileri karşılayan adımlar hala atılmış değildir.Sendika olarak, uzun süre önce teklif ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer verilmesiyle birlikte bir beklentiye dönüşmüştür.
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat döneminin sona ermesi dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.Geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle bir kanaat döneminin daha sona erdiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene karşı giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, eğitimin denetim ve rehberlik ayağının ihmal edilmesi gibi konularda beklentileri karşılayan adımlar hala atılmış değildir“ dedi.Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanununun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlemin hayata geçirilmediğine dikkat çeken Öner, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadro ve eşit haklar beklentisinin karşılanmaması, 3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilmemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili belirsizlik, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir sistemin oluşturulmaması, unvan değişikliği sınavları konusunda somut bir girişimde bulunulmaması gibi pek çok sorun çözüm bekliyor“ şeklinde konuştu.Mesleğin itibarını artıracak, öğretmenlerin haklarını geliştirecek kanunun ivedilikle çıkarılması gerektiğini savunan Öner, “Sendika olarak, uzun süre önce teklif ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, 2023 Eğitim Vizyonu’nda yer verilmesiyle birlikte bir beklentiye dönüşmüştür.
Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Öğretmenlik Meslek Kanununun bir an önce hayata geçirilmesini isteyerek, "Köklü sorunlara gerçekçi çözümler gerekiyor" dedi.Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, 2019-2020 Eğitim-Öğretim sezonunun ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının birinci kanaat döneminin, geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona erdiğini vurgulayan Başkan Sezer, köklü sorunlara kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlemin hayata geçirilmediğini ifade eden Sezer, sözleşmeli öğretmenlerin kadro ve eşit haklar beklentisinin karşılanmaması, 3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilmemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili belirsizlik, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir sistemin oluşturulmaması, unvan değişikliği sınavları konusunda somut bir girişimde bulunulmaması gibi pek çok sorunun çözüm beklediğine işaret etti.Ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene karşı giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, eğitimin denetim ve rehberlik ayağının ihmal edilmesi gibi konularda beklentileri karşılayan adımlar hala atılmadığını da hatırlatan Başkan Sezer, "Mesleğin itibarını artıracak, öğretmenlerin haklarını geliştirecek kanun ivedilikle çıkarılmalıdır" dedi.Yarıyılın, eğitim yöneticileri için sorunlara odaklanıp çözümler üretme dönemi olması gerektiğinin altını çizen Sezer, “Eğitim-Bir-Sen olarak, birinci kanaat döneminin öğrencilerimiz için aktif bir dinlenme dönemi olmasını temenni ediyor, geleceğimize verdikleri emeklerden dolayı eğitim çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Üniversitelere ek kadro müjdesi geldi. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), öğretim elemanı bulmada sıkıntı çekilen alanlar başta olmak üzere üniversitelere 535 araştırma görevlisi kadrosu için atama izni verildiği bildirildi.
Öğretim elemanı bulmada sıkıntı çekilen alanlar başta olmak üzere üniversitelere 535 araştırma görevlisi kadrosu için atama izni verildi - Adayların değerlendirilmesi ve seçimi, üniversiteler tarafından yapılacak
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran başkanlığındaki heyet, eğitim sendikalarının genel başkanları bir araya geldi.Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Daire Başkanları Ahmet Aytaç ve Aykut Bal’dan oluşan Millİ Eğitim Bakanlığı heyeti ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım’dan oluşan sendika başkanları bir araya gelerek, eğitim ve eğitim çalışanları gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Toplantıda, Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600 ek gösterge, sözleşmelilik ve 3+1 uygulamasına geçildiği halde aile bütünlüğü sağlanamayan öğretmenlerin durumu başta olmak üzere istihdam türünden kaynaklı sorunlar, yönetici atama yönetmeliği ve kariyer-liyakat, serbest kıyafet eylemi, öğretmen atama ve yaşanan sorunlar, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve motivasyonları, kariyer basamakları, derslik ihtiyacı ve eğitim yatırımları gibi başlıklar üzerinde, eğitim paydaşları karşılıklı görüş alışverişinde bulundu."Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla gecikmemeli"Masada konuşulan konular arasında, öğretmenlik mesleğinin kariyer mesleği olmasının olmazsa olmazı ’Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmesi, kadrolu-sözleşmeli ayrımını kaldıran, yarım kalan kariyer basamakları konusunda çözüm üreten, okul yöneticilerinin genel idare hizmetler sınıfına alınıp özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını öngören, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik unsurunu devreye koyan bir düzenleme olması başta olmak üzere, öğretmenlik mesleğinin örselenmesinin önüne geçmesi gereken kanunun daha fazla gecikmemesi yer aldı.Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, “Gelinen nokta itibarıyla 965 bin öğretmen sayısına ulaşıldı.
Gelişerek büyümesine hızla devam eden ve bölgesine üst düzey sağlık hizmeti sunan Düzce Üniversitesi, artan ihtiyaçlara zamanında ve daha kaliteli hizmet verebilme adına Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı için 9 öğretim elamanı ilanına çıktı.“Düzce Üniversitesi 7 Ağustus 2019 Tarihli Öğretim Elemanı İlanı” başlığı ile açılan ilan metninde “Üniversitemiz birimlerine; 2547 sayılı Kanunun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Ek Koşulları’nın, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddelerine göre öğretim elamanı alınacaktır.
Danone Türkiye bünyesinde 2004 yılından bu yana görev yapan Gamze Çuhadaroğlu, Danone bitkisel bazlı ürünler global kıdemli başkan yardımcısı olarak Danone global yönetiminde görev alacak.Danone Türkiye entegrasyonu genel müdürü görevine ek olarak, 2017 yılından bu yana Danone Su Türkiye genel müdürü görevini de yürüten Gamze Çuhadaroğlu, Danone bitkisel bazlı ürünler global kıdemli başkan yardımcısı olarak atandı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı çerçevesinde, Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla zaman ayıran tıp doktorlarına döner sermayeden ek ödeme yapılmasına ilişkin kriterler yeniden düzenlenecek - Plan kapsamında, Türkiye'nin Ar-Ge ve üretim kapasitesini geliştirmek üzere üniversiteler, araştırma merkezleri, laboratuvarlar, teknoloji firmaları, uygulama merkezleri, hekim ve mühendisler gibi sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı entegre bir sağlık ekosistemi olarak "Sağlık Vadisi" hayata geçirilecek - Performans, akademik atama ve yükselme kriterleri arasına "klinik araştırmada yer alınması" eklenecek - Klinik araştırmalarda Türkiye'nin bölgede lider ülke konumuna gelmesi sağlanacak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Ömer Barbaros Yiş, mevcut görevine ek olarak Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atandı
MEB Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik başvurularıyla ilgili atama sonuçları yayınlandı. Ücretli öğretmenlerin kayıtta ne yapmaları gerektiği ve istenen belgeler de duyuruldu.
"Millet için geliyoruz" sloganıyla hazırlanan CHP'nin seçim bildirgesi toplam 230 sayfadan oluştu - "Türkiye'nin 5 temel sorununa acil çözümler" başlığının kullanıldığı bildirgede, İnsan Kaynakları, Kadın ve Esnaf Bakanlıkları kurulması vaadi yer aldı - Ortadoğu'ya barış getirmek amacıyla Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulacağı vaadinde bulunulan bildirgede, siyaset, yargı, sanat, tüketici üst kurullarının oluşturulacağı belirtildi - Atama bekleyen öğretmenlerin atamasının yapılacağı sözü verilen bildirgede, kamu yatırımlarıyla 5 yıl içinde 2 milyon ek istihdam ve 500 bin taşeron işçiye 6 ay içinde kadro verilmesinin yanında asgari ücretin 1 Ocak 2019'dan itibaren 2 bin 200, en düşük emekli maaşının ise bin 500 lira olacağı vadedildi
İçişleri Bakanlığı merkez taşra ve teşkilatlarında istihdam edilmek üzere tam zamanlı sözleşmeli avukat alımı yapılacağı belirtildi.Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fırkasına göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 30 adet tam zamanlı sözleşmeli avukat pozisyonlarına personel alımı yapılacağı belirtildi.Yapılan açıklamada başvuru yapacak olan adayların 4/B Sözleşmeli Avukat Pozisyonlarına dağılım tablosu, sözleşmeli personele ödenecek ücret, başvuru şekli ve başvuru belgelerinin teslim yeri, sınavın şekli ve konuları, giriş (sözlü sınavın duyurulması), atama ve sözleşme imzalamaya esas istenilecek belgeler, atama ve sözleşme iş ve işlemleri ve diğer hususlarla ilgili konulara http:\\personel.icisleri.gov.tr adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.
3713 sayılı Kanunun ek 1’inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu...
Milli Eğitim Bakanlığı'nca, geçen yıl içerisinde sözleşmeli öğretmenlik için yapılan sözlü sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 ek atama yapılacak.
ANKARA, Söz konusu kararda, "Hazine Müsteşarlığında açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Müsteşar Yardımcılığına Hayrettin Demircan'ın atanması, 657
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği...
Kilis’te, Aile Hekimliği 30. ek yerleştirmesi yapıldı.Kilis İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne yapılan atama ile 9...
Atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, ek atama yapılması konusunda destek istediler.Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube...
Adana'da bir grup öğretmen adayı, şubat ayında 30 bin ek atama yapılması yönündeki taleplerini parodili eylemle dile getirdi.
Atanamayan öğretmenler, Şubat ayında ek atama yapılmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 40 bin öğretmen atamasının ardından boş kalan kontenjanlara ek atama yaptı.