WhatsApp'ta yedeklenmeyen mesajları geri getirmek oldukça zordur çünkü mesajlar sadece yedekleme dosyalarında saklanır. Eğer mesajların kaybolduğu düşünülürse ilk olarak yerel yedekleme kontrol edilir. WhatsApp, Android telefonlarda her gün otomatik olarak yerel bir yedekleme oluşturur. Yedeklemeyi geri yüklemek için WhatsApp’ı kaldırıp yeniden yüklemek gerekir. Uygulamayı yeniden yükledikten sonra, kurulum sırasında “Geri Yükle” seçeneğini seçerek en son yerel yedeği yüklenebilir.
Türkiye sandık başında! Seçmenler 1 yıl sonra bir kez daha sandıkla buluştu. Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken yıllardır CHP yönetiminde olan Eskişehir bu kez el değiştirecek mi? Yılmaz Büyükerşen bu seçimde CHP’den aday olmadı yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi. AK Parti ise Nebi Hatipoğlu ile yarışa girdi. Peki Eskişehir’de 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu mu yoksa CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce mi seçimi kazanacak? İşte tüm detaylar...
Türkiye seçimini yaptı, sandıklar kapandı! 31 Mart yerel seçimlerinde sandıkların kapanmasıyla oy sayım işlemi başladı. Gözler seçim sonuçlarına çevrildi. Tunceli de seçim sonuçları merak edilen iller arasında. "Komünist başkan" olarak anılan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy'de aday olmasının ardından Tunceli'de seçimi kim kazandı? AK Parti'nin adayı Erkan Eroğlu mu CHP'nin adayı Ali Mustafa Çelik mi?
2024 yerel seçimleri sonuçları Hakkari’de de merakla bekleniyor. Hakkari’de seçmen bir yıl sonra bu kez yerel seçim için yeniden sandık başında! Hakkari’de yarışta önde olması beklenen iki parti var. Hakkari’de DEM Parti yarışa Mehmet Sıddık Akış ile AK Parti ise İsmet Ölmez ile katılıyor. İşte Hakkari yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm detaylar…
Gümüşhane’de 2024 yerel seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. Seçmen bir yıl sonra yeniden sandık başında! Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş Gümüşhane’de de devam ediyor. Gümüşhane’de yerel seçim heyecanı son ana kadar yaşanacak. AK Parti’nin adayı Ercan Çimen mi CHP’nin adayı Bedri Ağaç mı yoksa MHP’nin adayı Vedat Soner Başer mi seçimi kazanacak? İşte Gümüşhane yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm detaylar…
2024 yerel seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. Seçmen bir yıl sonra yeniden sandık başında! Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken 2019 seçimlerin çok az bir farkla AK Parti’nin ipi göğüslediği Giresun’da da seçim sonuçları merak ediliyor. Giresun’da yerel seçim heyecanı son ana kadar yaşanacak. Aytekin Şenlikoğlu ile AK Parti mi yoksa CHP’li Fuat Köse mi kazanacak? İşte Giresun yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm detaylar…
2024 yerel seçimleri tüm Türkiye’de büyük bir heyecan yarattı. Seçmen bir yıl sonra tekrar sandık başında! Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken yıllardır Gaziantep’te de yerel seçim heyecanı son ana kadar yaşanacak. Fatma Şahin ile AK Parti yönetiminde olan kentte 2024 yerel seçim sonuçlarında herhangi bir değişiklik olacak mı? CHP’nin adayı Muzaffer Ertürk ne kadar oy alacak?
Türkiye sandık başında! Seçmen bir yıl sonra bu kez de yerel seçimler için oy kullanacak. Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken yıllardır CHP yönetiminde olan Eskişehir bu kez el değiştirecek mi? Yılmaz Büyükerşen bu seçimde CHP’den aday olmadı yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi. AK Parti ise Nebi Hatipoğlu ile yarışa girdi. Peki Eskişehir’de 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu mu yoksa CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce mi seçimi kazanacak?
Türkiye 10 ay sonra bu kez belediye başkanlarını seçecek. 31 Mart yerel seçimlerinde kıyasıya yarışın yaşanacağı kentlerin başında Şanlıurfa geliyor. AK Parti'nin 'kalesi' olarak görülen Şanlıurfa'da sürpriz yaşanır mı?
31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Türkiye bir yıl sonra yeniden sandık başına gidiyor. Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Erzurum’da da başkanlık yarışı son ana kadar sürdü. Erzurum’da mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen mi İYİ Parti adayı Fatma Canan Uçar mı, CHP’nin adayı Atlıhan Atila mı kazanacak?
Elektronik seçim sistemi ile ilgili araştırmalar YSK Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından hız kazandı. Birçok kişi "Elektronik seçim sistemi nedir?" sorusuna yanıt arıyor. YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, elektronik seçime ne zaman geçilecek, yerel seçimlerden sonra mı? İşte detaylar...
"Benim valime, kaymakamıma, yargıcıma 'militan' diyenler, bir tek cümle bahset, Allah rızası için bahset. Bu kadar mı koptunuz Türkiye'den? Esenyurt'ta ve Diyarbakır'da HDP binasında çıkan manzaraların hiçbirisine en ufak bir ses çıkarmıyor. Biz aynı milletin evlatları değil miyiz?" - "Aslında bizim o görüntüler üzerine burada herhangi bir şey söylememiz, çıkıp konuşma yapmamız da gerekli değildir. Allah'ınızı seversiniz; birileri sabahtan akşama kadar konuşuyor, hiç Esenyurt'ta HDP binasındaki terör manzaralarından bahsettiler mi? Bir cümle bahset, Allah rızası için bir cümle bahset" - "Son yerel seçimlerden sonra terörle iltisaklı olduğu için görevlendirme yaptığımız aynı partinin belediye başkanlarına koşa koşa 'geçmiş olsun'a gidenler Esenyurt'a kadar giderler mi, onu bilmiyorum. Gitmelerini bekliyorum, geç kaldılar"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: - "Elektronik temayül yoklamasından sonra normal seçimlerin elektronik ortamda yapılıp yapılamayacağını Türkiye tartışacak, bence tartışsın. Madem böyle bir zirvedeyiz, bu işin içerisindeki aktörler buna kafa yorsun" - "Acaba Türkiye'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye kafa yormak, buradaki herkesin boynunun borcu olsa gerek. Bu geldiğimiz çağda dünyada örnekleri var az çok, Türkiye'de neden olmasın"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: - "Elektronik temayül yoklamasından sonra normal seçimlerin elektronik ortamda yapılıp yapılamayacağını Türkiye tartışacak, bence tartışsın. Madem böyle bir zirvedeyiz, bu işin içerisindeki aktörler buna kafa yorsun" - "Acaba Türkiye'de böyle bir çalışma yapılabilir mi diye kafa yormak, buradaki herkesin boynunun borcu olsa gerek. Bu geldiğimiz çağda dünyada örnekleri var az çok, Türkiye'de neden olmasın"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: (2) - "(Yerel seçimler) Elimizi nereye atsak, onlarca kanunsuzluk örneği görüyoruz. Bunlara tam kanunsuz demeyeceksek, bunlar birer iptal nedeni olmayacaksa, ne, ne zaman, nasıl iptal nedeni olacak? Bu kadarı ne Ankara'da ne başka yerde hiç ortaya çıkmadı" - "'Devlet gücüyle ancak bunlar olabilir' diyorlar ya, bu parti, devlet gücünü, iktidar gücünü, demokrasinin aleyhine hiçbir zaman kullanmadı, kullanmayacak. Bizim aleyhimize dahi çıkmış olsaydı, fark ettiğimiz sürece bunların üzerine gitmek boynumuzun borcudur, aslında CHP'nin boynunun borcudur. Çünkü demokrasi ve seçim güvenliği hepimize lazım" - "Bu ancak özel bir uğraşla, özel bir planlamayla yapılabilecek bir şey bu. Bu yapıldıktan sonra anlıyoruz ki birisi yapmış bunu, birileri yapmış ama birilerinin de tek başına yapması mümkün değil. Çünkü İstanbul'un her ilçesinde mi bu olur? O zaman seçim kurulu başkanlarını birisi yanıltmış olabilir" - "Seçim güvenliğinin önündeki çakıl taşlarını temizlememiz gerekir bu vesileyle çünkü bu kadarı ilk kez oluyor. Bu kadarı muhtemelen birtakım unsurlar özel kullanılarak ve özel stratejilerle kurgulanarak bunlar yapılmış olabilir"
Başkentte yerel seçim yarışı "genel seçim" havasında geçiyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki "ithal aday" olmakla eleştirilse de, AKP seçmeninin tercihini değiştirmesi kolay görünmüyor. 2014'de Melih Gökçek'e karşı Mansur Yavaş'ı destekleyen MHP'nin seçmeninin Özhaseki'ye vereceği destek oranı, seçimin sonucunda etkili olacak. Ayşe Sayın'ın haberi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: (1) - "(31 Mart yerel seçimleri) Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya girecek halimiz yok, tecrübe ve istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade ediyor" - "1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecektir. Sayın Yavaş'a soruyorlar, 'HDP'yi ziyaret edecek misiniz.' 'Onu ajansa soracağız' diyor. 1 Nisan'a kadar ajansa sordun, 1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız? Milletimiz bu anlamdaki kirli, örtülü ittifaka asla prim vermeyecektir" -"En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir. Bu seçimde de öyle olacaktır"
MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile kentin en büyük ilçesi Seyhan'ı yöneten CHP'li Zeydan Karalar, Adana'da Cumhur ve Millet İttifaklarını arkalarına alarak yarışa giriyor. Adana'da aday göstermeyen ama önemli oy potansiyeli olan HDP'nin oyları seçimin kaderini değiştirebilir. Ayşe Sayın'ın izlenimleri.
Erdoğan: Benim milletim, PKK'nın desteklediği adaya oyunu verir mi (2) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DENİZLİ'DEN SONRA MANİSA'YA GELDİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Denizli'nin ardından günün ikinci mitingini Manisa'da yaptı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DENİZLİ'DEN SONRA MANİSA'YA GELDİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Denizli'nin ardından günün ikinci mitingini Manisa'da yaptı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Haydi Amerika engelleseydi Afrin'i. Hani, girdik mi? Bize tezgahları şuydu; şimdi bu adımı atacaklardı, ondan sonra Türkiye'yi kendi içine hapsedip hareket edemeyecek bir hale getireceklerdi. Türkiye, eski Türkiye değil. Buradan haykırıyoruz, bu coğrafyada biz karar vermedikten sonra hiçbir oyun kurulamaz" - "Bir yerel seçimde ülkenin kurucu iradesini temsil ettiğini iddia eden partinin, PKK'yı temsil ettiğini söyleyen partiyle bir araya gelmesi normal midir? Bize kızıyorlar, diyorlar ki 'Bu seçim normal yerel seçimdir, beka seçimi değildir' diye. Madem bu seçim normal yerel seçimdir, senin PKK'nın siyasi kolu HDP ile ne işin var? Senin PKK ile ne işin var?" - "Adayları belirlerken liyakate falan bakmıyorlar, bal gibi de mesajlarına, ilişkilerine, kimin bam teline basıp kimin sırtını sıvazladığına bakıyorlar. Biz neyin ne olduğunu anlıyoruz, hiç merak etmesinler. Bunu anlamak zor da değildir. Şer ittifakına bakınca mesele anlaşılmaktadır"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Haydi Amerika engelleseydi Afrin'i. Hani, girdik mi? Bize tezgahları şuydu; şimdi bu adımı atacaklardı, ondan sonra Türkiye'yi kendi içine hapsedip hareket edemeyecek bir hale getireceklerdi. Türkiye, eski Türkiye değil. Buradan haykırıyoruz, bu coğrafyada biz karar vermedikten sonra hiçbir oyun kurulamaz" - "Bir yerel seçimde ülkenin kurucu iradesini temsil ettiğini iddia eden partinin, PKK'yı temsil ettiğini söyleyen partiyle bir araya gelmesi normal midir? Bize kızıyorlar, diyorlar ki 'Bu seçim normal yerel seçimdir, beka seçimi değildir' diye. Madem bu seçim normal yerel seçimdir, senin PKK'nın siyasi kolu HDP ile ne işin var? Senin PKK ile ne işin var?" - "Adayları belirlerken liyakate falan bakmıyorlar, bal gibi de mesajlarına, ilişkilerine, kimin bam teline basıp kimin sırtını sıvazladığına bakıyorlar. Biz neyin ne olduğunu anlıyoruz, hiç merak etmesinler. Bunu anlamak zor da değildir. Şer ittifakına bakınca mesele anlaşılmaktadır"
Nükleer anlaşmadan çekilen Washington'ın İran'a yönelik yaptırımları genişletme çabaları ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Orta Doğu'ya gerçekleştirdiği son ziyaret Tahran sokaklarında endişe ile izleniyor - Tahran'ın en büyük alışveriş merkezi olan tarihi Büyük Çarşı'da esnaflık yapan Cevat Salihi: "İran nükleer anlaşmada kalmalıdır. Çünkü anlaşmadan sonra halkın durumu daha iyi oldu. Mantık, siyaset ve kanun böyle diyor. Biz nükleer anlaşmadan çekilemeyiz. Avrupa Birliğinin (AB) verdiği sözler var. Yöneticilerimiz sonuç almak için daha fazla çaba göstermelidir" - Tekstil mağazası işleten Cemal Raşidi: "Halk, fakirlik nedeniyle feryat ediyor. Bir gün doları yukarı çıkarıyorlar İran nükleer anlaşmadan çıkıyor söylentisi yayılıyor, sonraki gün doları indiriyorlar yok anlaşmada kalıyor diyorlar. Bu sadece halka darbe vuruyor. İran da kenara çekilsin ki halk durumunun ne olduğunu bilsin en azından" - Elektronik işi yapan esnaf İsmail Puribrahimi: "Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin oğlu İngiltere'de, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın çocuğu Amerika'da, Humeyni'nin torunu Batı ülkelerinde okuyor. 'Kahrolsun ABD' sadece İran halkı için mi geçerli?"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (2) - "Keşke Rakka'ya gidebilseydik, keşke oralarda olabilseydik. Bunun önemi bundan 3-5 yıl sonra daha fazla anlaşılacaktır" - "Oturmuşlar Kandil'de, acaba 31 Mart seçimlerinde muhtar kimi belirleriz hesabı yapıyorlar. Benim görevim 31 Mart'tan sonra değil, devlet olarak bizim görevimiz 31 Mart'tan önce adım atabilmektir. Onların muhtar belirlemeden PKK'yla irtibatlı-iltisaklı muhtarları belirleyip ona göre adım atmalıyız" - "(Yerel seçim) Birtakım belediyelerin tekrar HDP'ye geçeceği söyleniyor. Diyelim ki geçti, ne dediklerini biliyor musunuz? Söyledikleri şu, '31 Mart'tan sonra belediyeler bizde; eğer buralarda çalışmak istiyorsanız ailenizden bir kişiyi şimdiden dağa gönderin.' Şimdi ben devletim, ne yapmam lazım. Seyredeyim mi, seyredelim mi?"
CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: - "(Kılıçdaroğlu'na) Rakip olmadım, sözümde durdum. Ben kendisine yemekte 'kurultayı toplayalım, siz aday olmayın' dedim. Yarışalım demedim ki. Bir memleket meselesini konuşuyoruz burada. Şartlar değişti. Sayın Baykal istifa ettiğinde evinden çıkarken Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben genel başkanlığa aday değilim' dedi. Sonra ne oldu? Aday olmak zorunda kaldı" - "Bizim yenileşmeye, değişime ihtiyacımız vardı yerel seçim için. Olmadı ne yapalım, evi mi yakalım? Kurultay toplanması için 630 delege imza vermişse, demek ki bine yakın oy alacağım, bu belli. Böyle bir ortamda kurultay toplanmamışsa, kendimizi öldürecek, partiyi hırpalayacak halimiz yok. Sorumluluk imza vermeyen kurultay delegelerine ve partiyi yönetenlere aittir. Biz uyarı görevimizi yaptık" - "(Tekrar olağanüstü kurultay istenmesi) Arkadaşlarla da değerlendirdik. Sonra olası bir başarısızlığın faturasını bize kesmeye kalkarlar. Böyle bir tartışmanın içinde olmayacağız, biz yardımcıyız. Sorumluluk partiyi yönetenlere ve imza vermeyenlere aittir ama bizim üzerimize düşen görevi yapacağız" - "(Değerlendirme toplantısı) Olayı yaşayan benim, 68 vilayette 107 miting yapan benim. Meydanlarda oy isteyen, televizyonlarda tartışan benim ama 'kampanya nasıl geçti' diye konuşuyorlar orada saatlerce ama ben orada yokum. Partinin ayağa kalkması lazım. Genel Başkana, yöneticilere, Parti Meclisine, MYK'ye 'siz kimsiniz' demesi lazım. Demokratik tepkilerini göstermeleri lazım"
Venezuela’da siyasi krizin ekonomik yansımaları ve sosyal alanda yarattığı tahribat kısa sürede düzeltilebilecek gibi değil. Her gün değişen fiyatlar, yerel para birimi Bolivar’in dolar karşısındaki değerinde resmi kur ile serbest piyasa arasında 80 kata ulaşan farklılık, eriyen maaşlar ve bir de bunun üstüne eklenen nakit para sıkıntısı, Venezuelalıların yaşamını her açıdan zorlaştırmış durumda - Öncelikle şunu belirtelim ki Batılıların kolayca söyleyiverdikleri gibi sorun sadece ülkedeki “sol” iktidar değil. Aksine “sol” diye ortada duran, büyük oranda insan faktöründen kaynaklanan çok ciddi bir kötü yönetimin sebep olduğu bir krizle karşı karşıyayız - Chavez karşıtlığı dışında hiçbir ortak noktası olmayan ve egosu yüksek onlarca liderin birleşmesiyle oluşan “Demokrasi İçin Birlik Masası” (MUD) 2015 yılında meclis seçimlerinde başarı sağlasa da çok kısa bir süre sonra dağıldı. Bugün için Venezuela’da hem iktidar kanadı hem de muhalefet, siyasi tarihinin en “fakir” dönemini yaşıyor - Çoğu insan ev, araba dahil neyi varsa satıp ülkeden gitmeye çalışıyor. Son üç yıldır hızla artan bu eğilim nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 4 milyon insan ülkeyi terk etmiş durumda - Venezuela’da derinleşen ve yakın zamanda bir çıkışın beklenmediği siyasi kriz, artık Latin Amerika’da bir göçmen dalgası da yaratmış durumda. Bu ise mültecilerin gittiği ülkeler için ayrıca yeni bir ekonomik yük demek - Bir zamanlar kıtanın en güçlü ülkesi olan, dünya petrol rezervlerin yüzde 24,8’ine sahip olan Venezuela, bugün kendi ayakları üzerinde bile durmakta zorlanan, çürümüş bir dev durumunda. Bu devin devrilmesi halinde, Venezuela’nın yeni bir Libya mı yoksa bir Suriye mi olacağını ise zaman gösterecek