Kış enfeksiyonlarının çocuklar arasında yaygınlaştığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, çocukların bu hastalıklardan korunması için hijyen önlemlerinin alınması, bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.
Grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonların artışa dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Çakaloğlu, zeytin yaprağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade etti. Çakaloğlu, “Zeytin yaprağı, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip, hafif idrar yolu enfeksiyonları, ağız yaraları ve diş eti problemleri gibi durumların tedavisinde destekleyici bir tedavi” dedi.
Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla birlikte covid, influenza ve diğer viral enfeksiyonların görülme sıklığında bir hayli artış yaşanmaya başladı. Salgın hastalıklara dair uyarılarda bulunan uzman isimler, okul, alışveriş merkezleri ve cami gibi sosyal ortamda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Boğaz yanması, günlük yaşamda sıkça rastlanan ve insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu durum, sadece rahatsız edici bir his oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda bazı ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olabilir. Bu nedenle, boğaz yanmasının hangi koşullarda bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman yardım alınması gerektiğini bilmek son derece önemlidir. Peki, boğaz yanmasına ne iyi gelir?
Bağırsak enfeksiyonu, halk arasında ishal olarak bilinen ve yaşam boyunca sıkça karşılaşılan bir enfeksiyon hastalığıdır. Her ne kadar yaygın bir sorun olsa da, tedbir alınmazsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, bağırsak enfeksiyonunun nasıl bulaştığını ve başkalarına geçip geçmeyeceğini anlamak önemlidir.
Özellikle sıcak ve nemin arttığı yaz aylarında havuzlar gibi ortak kullanım alanlarında daha fazla vakit geçirilmesi ya da ıslak mayo ile uzun süre kalınması gibi nedenlerin kadınların hayatını kabusa çevirebilen vajinal enfeksiyonların sıklığının artmasına neden olduğunu aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Işın Yeşim Yeşilkaya, vajinal enfeksiyonların önlenmesinde kişisel hijyenin önemine işaret ederek alınması gereken koruyucu önlemleri sıraladı.
Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Engin, son dönemlerde özellikle gövde, genital bölgeye yerleşen mantarlarda bir artış ve tedaviye direncin söz konusu olduğundan bahsetti. Tırnak mantarını önceleri daha ileri yaşlarda gördüklerini söyleyen Engin, biraz daha gençlerde de görmeye başladıklarını dile getirdi.
Kanda enfeksiyonlar, vücudun kan dolaşım sistemi aracılığıyla yayılan bakteri, virüs, mantar veya diğer mikropların neden olduğu ciddi sağlık sorunlarıdır. Bu enfeksiyonlar genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde daha sık görülür. Peki, kanda enfeksiyon belirtileri nelerdir?
TÜİK verilerine göre 2023'de enfeksiyon ve parazit kaynaklı ölüm sayısı, son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Ölümler daha çok viral ve bakteriyel enfeksiyonu kapsıyor. Şu anda Türkiye'de ölüme neden olabilen solunum yolu enfeksiyonlarının hepsinde artış var" dedi. Ceyhan "Daha yeni pandemiler yaşayacağız ama depremde olduğu gibi zamanını bilemiyoruz. Dolayısıyla insanların hayatını ona göre düzenlemesi lazım" uyarısı yaptı.
26 yaşındaki Shyann Johanneson isimli bir kadın geçtiğimiz nisan ayında sağ bacağına dövme yaptırmaya kadar verdi. Bacağının üst kısmına göz, saat, pusula ve gül desenli bir dövme yaptırmak için bir dövme stüdyosuna giden kadın işlerin bir anda tersine dönmesiyle enfeksiyon kaparak hastanelik oldu.
Annesi çıktıkları tatilde kızı Sümeyye'yi havuza götürdü. Ancak 1,5 yaşındaki minik Sümeyye'nin havuz eğlencesi zehir oldu. Küçük kız havuzdan adenovirüs kaptı ve günlerce ateşler içinde yoğun bakımda yattı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahadır Ceylan konuya dair vatandaşlara uyarılarda bulundu.
İngiltere'nin Cambridge şehrinde yaşayan Terry isimli bir adam dayanılmaz bir diş ağrısı hissederek doktora başvurdu. Dişi çekildikten sonra hastanın sağlığı kötü bir hal aldı ve diş enfeksiyonu et yeme hastalığına dönüşerek yüzüne yayıldı. Terry'nin sol göz küresinin altındaki deri hızla şişti ve göz kapağının üstüne kadar uzanan büyük bir deri kıvrımına dönüştü. Doktorlar yoğun bir çabanın sonucunda Terry'in gözündeki enfeksiyonu çıkartmayı başardı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında "Fındık tekniği" yöntemini ilk kez dünya tıp literatürüne kazandırdı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin çekilemeyeceği gibi yanlış bir algının var olduğunu belirterek, “Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor” dedi.
Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.
Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.
Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiği hususuna dikkat çekti.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.
Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.
Konu cinsel sağlık olunca, her bireyin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmek kişilerin hem kendi sağlıklarını hem de partnerlerinin sağlıklarını tehlikeye atabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek ve çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek virüslerden ve bakterilerden uzak kalabilmek için düzenli doktor kontrolü de önemli bir başka önlemdir.
Cinsel organlarda çeşitli hastalıklar ya da enfeksiyonlar görülebilir. Bu durum hayat standartlarını düşürdüğü gibi çok ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Herhangi bir sorun ya da belirti hissedildiğinde vakit kaybetmeden bu alanda uzman bir doktora görünmek önemlidir. Sperm enfeksiyonu da ciddiye alınması gereken ve ihmal edilmemesi tavsiye edilen durumlar arasında yer alır.
Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu çeşitli mikroplara, bakterilere, virüslere ve diğer patojenlere karşı koruyan karmaşık bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bazen bu mikroorganizmaların birçoğu bağışıklık sistemini aşarak kan dolaşımına geçebilir ve kanda enfeksiyonlara neden olabilirler. Kanda enfeksiyonlar genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen önemli komplikasyonlara neden olabilir.
Faydaları olduğu için geçmişte çok sık kullanılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok besin bulunuyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül baharatının faydalarını duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Uzmanlar, darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası olduğunu söylüyor.
Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.
Rusya'da yaşayan 26 yaşındaki Venera Sapurina isimli bir kadın Güney Kore seyahati sırasında duşta kayıp düştükten sonra baygın halde hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapalı olan Sapurina hastanede tedavi gördüğü sırada enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.
Süper enfeksiyonun ne olduğu merak ediliyor. Okul sezonu öncesi uzmanlar çocukların süper enfeksiyona yakalanabileceği uyarısında bulunuyor. Virüs bulaşan çocukların henüz iyileşemeden yeni bir enfeksiyonun başlamasıyla okul içinde hızlı bir şekilde yayılabileceğini belirten uzmanlar bu konuyla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.
Eylül ayının gelmesiyle beraber yeni eğitim ve öğretim dönemi de başlamış oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirtti.
Cilt ve saç bakımında doğal ürünlerin oldukça etkili faydaları bulunuyor. Pahalı ürünler almak yerine evde doğal ürünler ile bakım yapmak isteyenlerin evinde mutlaka aloe vera jeli bulunuyor. İşte duyunca şaşıracağınız aloe vera jelinin mucizevi faydaları...
TikTok’tan paylaşım yapan Erin Porter isimli bir dövme hayranı elinin üzerine yaptığı istiridye dövmesinden sonra hastanelik olduğunu anlattı. Elini enfeksiyon nedeniyle oynatamadığını dile getiren Porter tedavi için günlerce hastanede kaldı. Dövmenin tamamen iyileştiğinden söz eden Porter kendisinin yaşadığı zorlu süreci anlatınca viral olmayı başardı.
Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Saç dökülmesine doğru müdahale edilmemesi kalıcı kelliğe yol açabiliyor. Saç dökülmesine neden olan etkenler arasında birçok faktör bulunuyor. Uzmanlar evcil hayvan besleyen kişileri kalıcı saç dökülmesi hakkında uyarıyor.
Cilt ve saç bakımında doğal ürünleri tercih eden kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Doğal ürünler pahalı malzemelerden çok daha etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Her evde bulunması gereken bir ürün birçok saç ve cilt problemine karşı mucizeler yaratıyor.
Dudak büyütmek için dudak dolgusunu tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dudak dolgusu yaparak dudakları istenilen ölçüde büyütmek ve bu büyüklüğü daha uzun süre korumak mümkün olabiliyor. Ancak yanlış işlemler ve yan etkiler dudakta istenmeye görünümlere sebep olabiliyor. Sosyal medyada bir kadın dudak dolgusu sonucunda yaşadığı kabusu gösterdi.
Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.
Yaşanan hava değişimleri nedeniyle enfeksiyonlarda artış meydana geldiğini belirten uzmanlar influenza virüsünde yanlış tedavi yöntemi izlendiğini belirtiyor. Diğer hastalıklarla karıştırılmaması gerekilen influenza virüsünün belirtileri hakkında uyarıyor.
Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...
Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.
Yenilen meyve ve sebzelerin çekirdeklerini, kabuklarını direkt çöpe atıyorsanız hata yapıyor olabilirsiniz. Bazı çöpe atılan maddeler sağlık için şifa kaynağı olarak görülüyor. Üzüm çekirdekleri de faydaları bilinmeyen etkili gıdalar arasında yer alıyor. Üzüm çekirdeğinin faydaları duyanları şaşırtıyor.
Kim Kardashian'ı örnek alarak onun gibi büyük kalçalara sahip olmak isteyen birçok kadın kalça büyütme ameliyatı oluyor. Juju Ferrari, idolünün Kim Kardashian olduğunu söyleyerek dünyanın en büyük kalçalarına sahip olmak istedi. Bu sebeple ameliyat olan Juju, ameliyatın ardından yaşadığı problemleri anlattı.
Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.
Bilinçsizce kullanılan ilaçlar birçok yan etkiye sebep olabiliyor. Toplumda en ufak hastalıkta kullanılan antibiyotiklerin sağlık için oluşturduğu riskler hakkında uyarılarda bulunuluyor. Uzmanlar 5 yıl sonra artabilecek ölüm oranlarında antibiyotiğe karşı uyarıyor.
Depremin ardından yaşanan olumsuzlukların etkisi hala devam ediyor. Enkaz altından çıkartılan birçok depremzedenin uzuv kaybı yaşadığı biliniyor. Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla sayıda uzuv kaybı yaşandığını paylaşan Prof. Dr. Evrim Coşkun, depremin ardından artan protez ihtiyacına dikkat çekti.
Saç yıkama rutini oluşturmak saçların sağlığı için en gerekli olan işlemler arasında yer alıyor. Bu rutinin dışına çıkmak saçın aşırı yağlanmasına veya kurumasına sebep olabiliyor. Ancak saç yıkadıktan sonra saçı kurutmak çok daha önem taşıyor. Birçok kişi ıslak saçla uyuma hatasını yapıyor. Islak saçla uyumak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Pedikür ve manikür çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ancak bilinmeyen yerlerde yapılan bu tarz uygulamalar mantar, enfeksiyon gibi riskli durumlara neden olabiliyor. Yaptırdığı pedikür nedeniyle ayak parmağını kaybeden bir kadın yaşadıklarını anlattı.
Piercing vücudun çeşitli bölgelerine yaptırılabiliyor. Eskiden piercinglere karşı olan sert bakış açısı giderek azalıyor. Özellikle kıkırdaklara sık sık yaptırılan piercingler sağlık açısından risk yaratabiliyor. Profesyonel piercingci en tehlikeli piercing bölgelerini paylaşarak yaptırmadan tekrar düşünmeniz gerektiğini belirtti.
Deprem bölgesindeki yetersiz kaynaklar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Depremzedelerin ciddi enfeksiyon risklerine karşı korunması gerekiyor. Uzmanlar giderek artan enfeksiyon vakalarına karşı uyararak alınması gereken önlemleri paylaşıyor.
Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.
Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.
Deprem bölgesinde yaşanan birçok hastalık bulunuyor. Yetersiz kaynaklar ve hijyen eksikliği bulaşıcı hastalıkların salgın haline gelmesine neden olabilir. Enfeksiyon uzmanı deprem bölgesinde ortaya çıkabilecek enfeksiyon riskine karşı uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemleri paylaştı.
Amerika'da giderek yayılan enfeksiyon salgınını 1 kişinin ölümüne sebep olduktan sonra uzmanlar tarafından kritik uyarılar yapıldı. Giderek artan enfeksiyon salgınıyla kullanılan reçetesiz göz damlalarının bağlantılı olduğu tespit edildi.
HIV enfeksiyonu tüm dünyayı etkisi altına alan oldukça riskli hastalıklar arasında yer alıyor. Kan ve korunmasız cinsel ilişki yoluyla bulaşan HIV enfeksiyonunda erken teşhis büyük önem taşıyor. Uzmanlar Türkiye’deki HIV rakamların endişe vermeye başladığını belirterek bu sessiz pandemi hakkında uyarılarda bulundu.
Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.
Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.
Son dönemde halk arasındaki gündem; 'geçmeyen grip'. İyileşme süresinin uzun olduğundan şikayet edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan açıklama yaptı. Viral enfeksiyonla başlayan hastalıkta ikincil enfeksiyonun ortaya çıkabildiğini ve hastanın ilk geçirdiği hastalıktan iyileşemediğini düşündüğünü söyledi. Hastaların hem kovid hem de influenzayı aynı anda geçirebildiğini belirten Turan, tek örnekle üç hastalığı tespit edecek yerli tanı kitinin, yakında kullanılmaya başlanacağını aktardı.
Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...
Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.
Ağız kokusu tıpkı terleme gibi vücutta meydana gelen rahatsız edici sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız kokusu genellikle önemsiz görülse de bu durum hem sosyal hem de sağlık açısından sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Hijyen ve diş sağlığı nedeniyle de kaynaklanan ağız kokuları akciğer enfeksiyonunun ve çok çeşitli hastalıkların uyarıcı işareti olabilir.
Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.
Tuvalette görülen bazı değişikler hastalıklar hakkında önemli işaret verebiliyor. Diyabetten kansere kadar birçok hastalığın belirtisi olan normal dışı idrar ve dışkı hastalığın erken uyarıcısı olabiliyor. Uzmanlar idrarda yaşanan değişimlerin dört sağlık sorununun işareti olabileceğini belirtiyor.
Kış aylarında artan yağışlarla birlikte evde görülen rutubet sorunu da artmaya başlıyor. Birçok evde bulunan küfler önemsiz görülse de sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Ölümcül sonuçları olabilen rutubetten kurtulmak için uygun adımları izlemek gerekiyor. Uzmanlar dört tehlikeli küf hakkında uyarıyor.
Vücudumuzda zaman zaman çeşitli şişlikler meydana gelebiliyor. Şişliklerin genellikle bir yere çarpma nedeniyle oluştuğu düşünülse de vücudun göremediğiniz yerlerinde çıkan şişlik ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Uzmanlar kulak ve boyun şişlikleri hakkında uyarıyor.
Gün içerisinde yapılan rutin işlerde ufak yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bu yaralanmalar genellikle önemsiz görülüyor. En sık karşılaşılan durumlar arasında bulunan kıymık batması da önemsiz görülen yaralanmalar arasında bulunuyor. Ancak bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İngiltere'de yaşayan bir genç eline batan kıymık nedeniyle komaya girdiğini ve kısmi kör kaldığını paylaştı.
Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle bir okulda eğitime 5 gün ara verildi.
Çağımızın ciddi ve sık görülen hastalıklarından olan şeker hastalığı sağlık için oldukça tehlike oluşturmaktadır. Şeker hastalığının tedavisine erkenden başlamak organların hasar görmesini engellemektedir. Uzmanlara göre gözden kaçan çok belirgin şeker hastalığı belirtileri bulunur. Aşağıda bulunan belirtilere sahipseniz mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.
Enfeksiyona neden olabilen birçok etken bulunuyor. Temizliğe dikkat edilmemesi enfeksiyon riskini artırıyor. TikTok'ta viral olan bir video enfeksiyon riski hakkında korkutucu gerçekleri öne sürüyor. Avustralyalı bir TikToker, erkek arkadaşının sakalı nedeniyle enfeksiyon kaptığını paylaştı.
Kanserin çok çeşitli belirtileri görülebiliyor. Kanserin türüne göre belirtileri farklılık gösteriyor. Bazı kanser türleri var ki sinsice ilerleyerek tüm vücudu sarıyor. Günlük hayatta görmezden gelinen birçok problem kanser belirtisi olabiliyor. Üşüdüğü için doktora giden bir adam 4.evre kanser olduğunu öğrendi.
Uzun boylu olanların şanslı oldukları düşünülüyor. İnsanlar daha uzun boylu olmak adına ameliyat masasına bile yatabiliyor. Uzun boyun çok daha estetik olduğu düşünülse de yapılan araştırmaların sonucuna göre yetişkinlikte görülen uzun boy birkaç hastalık riskine yakalanma riskini artırıyor.
Evcil hayvanlar hayatımızı çok daha renkli ve huzurlu bir hale getirebiliyor. Ancak evcil hayvanları beslemek oldukça fazla sorumluluk gerektiriyor. Uzmanlar köpeklerden bulaşan capnocytophaga canimorsus enfeksiyonun ölümcül olabileceğini belirterek dikkat etmeniz gereken durumları paylaştı.
Yüz çukurları ciltte istenmeyen problemler arasında bulunuyor. Toplumda birçok kişi yüz çukurlarından şikayet ediyor. Genellikle sivilcelerin sıkılması nedeniyle kaynaklanan bu durum için çeşitli çözüm önerileri bulunuyor. Yüz çukurları nasıl geçer? diye merak ediyorsanız ciltte oluşan delik ve çukurlar üzerinde etkili olan maske tarifine şans verebilirsiniz.
Kış aylarında artan gripler tüm yaşamı etkisi altına alıyor. Kapalı alanlarda kolayca bulaşan grip virüsünden korunmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre doğru beslenme grip virüsünün hücreye girmesini önleyebiliyor. Uzmanlar içerisinde kuersetin bulunan sebze ve meyveleri tüketmenizi öneriyor.
Evimizde bulunan gözden kaçan bazı ürünler hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu ürünlerden olan esansiyel yağlar sadece güzel koku sağlamakla kalmıyor. Bazı esansiyel yağlar var ki stresten, enfeksiyona kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Özellikle menopoz semptomları yaşayan kadınlar için mucize yaratan yağlar bulunuyor.
Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Göz sağlığını korumak daha iyi görebilmek için önem taşıyor. Görme problemleri yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle gözlük, lens gibi çözümler bulunuyor. Lens kullanımından yapılan bazı hatalar körlüğe neden olabiliyor. Marie Mason isimli kadın duş sırasında gözünde unuttuğu lensler nedeniyle kör kaldı.
Sarhoşken birçok şeyi yapmak çok daha kolay ve mantıklı gözüküyor. Ancak sarhoşluk bittiği an yapılanlar hatırlanınca zorlu anlar yaşanabiliyor. Hindistan'da yaşayan bir adam sarhoşken anüsüne soktuğu madde ile görenleri şaşırttı. Oldukça kanamaya neden olan çelik bardak zorlu müdahaleler ile çıkartıldı.
Genellikle idrar çıkışı sırasında ağrı ve yanma ile kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonu, son derece rahatsızlık verici bir sağlık problemi olarak tanımlanır. Farklı belirtiler ile ortaya çıkabilen idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilecek bazı uygulamalar bulunur. Bu rahatsızlık için evde yapabileceğiniz tedaviler, bilinmesi gereken detaylar ve daha fazlasını paylaştık. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?
"Şimdi grip gibi diğer solunum yolu enfeksiyonlarını yeniden hatırlayacağız. Bu hatırlayacağımız solunum yolu enfeksiyonlarında bağışıklık sistemimiz de bununla uzun dönem karşı karşıya kalmadığı için sanki ilk defa karşı karşıya kalıyormuş gibi tepki verecek ama bunu panik yapmayalım"
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.
Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.
Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Çevreden gelen toz, bakteri, mikroplara karşı koruma sağlayamayan gözümüz bu durumlardan oldukça etkilenebiliyor. Laura Hawkins isimli genç kadın kirli makyaj çantası nedeniyle kısmi kör kaldığını belirtti.
Duş almak daha temiz ve sağlıklı olmak için en temel ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Terlemek doğal bir problem olsa da kokusu rahatsız edici olabiliyor. Toplumda kokan insanlar hoş karşılanmıyor. Bu nedenle sık sık duş almak gerekiyor. Uzmanlar duşta kalma sürenizin ve duş sıcaklığın yanlış olabileceğini belirtiyor.
İngiltere’de sosyal konutlarda yaşayan bir aile tam anlamıyla kâbusu yaşadı. Bölgede bir süredir devam eden ve çözümsüz kalan haşere sorunu yüzünden huzursuz olan ailenin iki yaşındaki bebeklerinin yüzünü fare kemirdi. Korkunç saldırı sonrasında aile evden kaçmak zorunda kaldı. Bebeğin hayati tehlikesi yok, hastanede tedavisi devam ediyor.
Dünya üzerinde nadir görülen oldukça kötü sonuçlara yol açabilen çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıklar arasında yer alan et yiyen bakterisi duyan herkesi şaşırtıyor. Et yiyen bakterisi olan insanların hayatta kalma ihtimali çok düşük oluyor. 54 yaşındaki David Hemmings ufak bir sıyrıkla kesilen bacağı nedeniyle hayatını kaybetti.
Daha sağlıklı ve zinde olmak adına beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekiyor. Doğal besinleri tedavi olarak kullanan kişiler iğdeyi sıklıkla tüketiliyor. Ancak toplumda bu şifa kaynağı meyvenin faydaları tam olarak bilinmiyor. İşte iğdenin saymakla bitmeyen faydaları...
Toplum yaşadığı bazı rahatsızlıkların batıl inançlardan kaynaklandığını düşünüyor. Kulak çınlamaları da sıklıkla yaşanan ama birinin sizi andığı için bunu yaşadığınızı düşündüren yanlış inanışa sahip olan rahatsızlıklardan. Kulak çınlamalarının tedavisinin ihmal edilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Kulak çınlaması en sık rastlanan günlük rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Oldukça sık rastlandığı ve kolayca geçtiği için görmezden gelinin kulak çınlamaları tehlikeli olabiliyor. Michelle Francis yaşadığı kulak çınlamasını sinüs enfeksiyonu sandı ancak yapılan testler sonucunda beyninde tümör olduğu anlaşıldı.
Türkiye genelindeki ilk ve orta dereceli tüm okullar 12 Eylül Pazartesi günü açılacak ve yaklaşık 19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan önemli uyarılar gelmeye başladı. Özellikle okula yeni başlayanları bekleyen tehlikeli enfeksiyonlara karşı çok dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Sık enfeksiyonlar, özellikle bir yıl içinde kış döneminde ilk yıl okula başlayan çocuklarda 8 ile 10 kez bekleniyor.
İdrar yolu enfeksiyonları özellikle yaz aylarında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kadınların sıklıkla yaşadığı bu durum idrar yaparken yanmalara ve acıya sebep olabiliyor. Uzun süren idrar yolu enfeksiyonlarının mutlaka tedavi ettirilmesi gerekiyor.
Çıban oldukça ağrılara neden olan enfeksiyon sonucunda oluşan cilt rahatsızlığıdır. Toplumda sıklıkla görülen çıban şikayetleri yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden olmaktadır. Çıban problemi yaşayan insanlar internet üzerinden 'Çıban nasıl geçer?' 'Doğal çıban tedavisi nedir' gibi aramalar yapmaktadır.
Tuvalet alışkanlıkları çok çeşitli olabiliyor. Dışkı da zaman zaman değişiklikler meydana geliyor. Normalin dışındaki görünümler insanları korkutabiliyor. Toplumun dışkı renkleri konusunda bilinçlenmesi gerekiyor. Dışkınızın anormal göründüğünü ve farklı renkte olduğunu düşünüyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.
Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.
Anne adayları gebelik sürecinde oldukça zorlu aşamalardan geçebiliyorlar. Bazı etkenler gebelikte düşük ihtimalini artırıyor. Düşüğe neden olan en büyük neden arasında enfeksiyonlar bulunuyor. Uzmanlar gebelikte oluşan enfeksiyonlara karşı uyarıyor.
Çok uzun süre ayakta durmak ayakta değişik durumların gelişmesine neden olabiliyor. Bu sebeple ayakta yaşanan ağrı, şişme ve karıncalanma hisleri genellikle yorgunluk sanılıp göz ardı ediliyor. Ancak özellikle diyabet hastalarının bu tarz durumlar yaşadığında acilen doktora gitmesi gerekiyor. Uzmanlar ayaklardaki karıncalanma hissi hakkında uyarılarda bulunuyor.