Entube Hangi Durumlarda Yapilir Haberleri

Kuver nedir, kuver ücreti neden alınır? Kuver ücreti zorunlu mu?

Türkçeye Fransızcadan ödünçlenen kuver sözcüğüyle genellikle restoranlarda karşılaşılır. Çünkü bu sözcüğün iki ayrı tanımıyla restoranlarda yapılan servisle ilişkili olan hususları ifade ettiği bilinir. Kuver ücretinin neden alındığı, zorunlu olup olmadığı ve nasıl hesaplandığı ise pek çok kişi tarafından merak edilen konulardandır. Bu nedenle kuver ücretinin hangi durumlarda alındığı üzerine detaylı bilgi sunulmalıdır.

Finans 2024-08-27 16:56:22

Hesap işletim ücreti nedir, neden alınır? Hesap işletim ücreti geri alınabilir mi?

6502 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddesinde hesap işletim ücretinin yasal olarak alınabildiğini gösteren detaylar mevcuttur. Her banka tarafından alınmayan hesap işletim ücretinin hangi durumlarda tahsil edileceği de bankaların uygulamalarına göre değişkenlik gösterebilir. Ancak temelde hesaba yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerin bedeli olacak şekilde tahsil edilen hesap işletim ücreti sözleşmelerle herhangi bir uyuşmazlık olduğunda iadesi talep edilebilen giderlerdendir.

Finans 2024-08-14 14:51:34

Şufa (ön alım) Hakkı nedir, hangi durumlarda kullanılamaz? Şufa (ön alım) Hakkı kullanma süresi

Şufa (ön alım) hakkı, taşınmaz mal sahiplerine, malikler arasında doğan satış durumunda, taşınmazın üçüncü bir kişiye satılmasından sonra öncelikli alıcı olma hakkı tanıyan bir haktır. Peki, Şufa (ön alım) Hakkı hangi durumlarda kullanılamaz, Şufa (ön alım) Hakkı kullanma süresi ne kadar?

Haber 2024-08-09 20:32:06

Kredi kartı teslim almadan aktif olur mu, kredi kartı teslim edilmeden kullanılır mı?

Günümüzde online hizmet alınan platformlardan alışveriş merkezlerine varan pek çok alanda kullanılan kredi kartları başvurusu süreci olumlu bir şekilde tamamlandığı zaman müşterilere teslim edilir. Bu ödeme araçlarının teslim sürecinden sonra kullanılması ise güvenlik sorunlarının önlenmesi bakımından önem arz eden hususlardandır. Kart kullanımına hangi durumlarda teslim sürecinden önce başlanabildiği ise banka politikaları ve kart türü gibi ayrıntılara göre anlaşılır kılınabilir.

Finans 2024-08-02 15:32:07

Hastane acil servislerindeki yeşil alan nedir? Yeşil alana hangi hastalar gelir?

Hastaneler, modern toplumların temel yapı taşlarından biridir. İnsanların sağlıklarını korumak, hastalıkları tedavi etmek ve acil durumlarda müdahale etmek için kritik bir rol oynarlar. Hastanelerin en dinamik ve hayati bölümlerinden biri olan acil servisler, her an hayat kurtarma potansiyeline sahip yoğun bir ortamdır. Hastanelerin acil servislerinde yeşil, sarı ve kırmızı alanlar hastalara daha rahat müdahale edebilmek için sınıflandırılmıştır.

Haber 27-06-24 13:26

Para politikası nedir?

Para politikası araçları geleneksel dönemde karşılıklar ve faiz politikasıyla açık piyasa işlemleri olarak ele alınmıştır. Ancak küresel krizin yaşandığı dönemde bu araçların çeşitlenip değişik stratejilerle birleştirilerek uygulandığı görülür. Dolayısıyla günümüzde temel olarak ara hedefleme ve doğrudan enflasyon hedeflemesi şeklinde iki ayrı başlıkta açıklanan para politikası araçlarının ne gibi uygulamaları içerip merkez bankalarınca hangi durumlarda hayata geçirildiği belirtilmelidir.

Finans 16-06-24 12:55

Rapor alınca maaş kesilir mi? Hangi durumlarda kesilir?

Çalışan kişiler devlet tarafından verilmiş olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun takibinde olan çeşitli haklara sahiptir. Kişinin hangi iş kolunda, hangi görevde, özel ya da kamu kurumunda çalışıyor olması fark etmeksizin sahip olduğu haklar, emekli olduktan sonra da devam eder. Bu haklara izinler, borçlanmalar ve çeşitli işlemler dahildir. Peki, rapor alınca maaş kesilir mi? Hangi durumlarda kesilir?

Haber 04-06-24 17:45

Yevmiye nasıl yazılır? Yevmiye mi yövmiye mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yevmiye sözcüğü hem iş bağlamında hem de çeşitli alanlara yönelik olan metinlerde kullanıldığı bilinen ifadelerdendir. Bu ifadenin ilk hecesinde hangi ünlü sesin kullanıldığı ise bazı durumlarda unutulabilir veya karıştırılabilir. Genellikle yanlış bir şekilde sesletildiği için hatalı olarak yazılan yevmiye kelimesinin TDK sözlüğünde iki ayrı tanımı ve doğru yazılışı mevcuttur. Peki, yevmiye nasıl yazılır?

Egitim 24-05-24 23:30

IBAN ile ödeme yasal mı, yasak mı? IBAN numarası ile alışveriş yapılır mı? IBAN ile ödeme cezası var mı?

Kredi kartı ve banka kartı kullanımı günümüzde oldukça yaygındır ancak farklı seçeneklerle ödeme yapılması da mümkündür. IBAN ile para gönderme opsiyonu da rağbet görmeyi sürdüren işlemlerden biridir. Ancak yaşanan son gelişmelere göre vergi ödeme yükümlülüğü bulunan işletmelerin pos cihazı kullanmak yerine IBAN ile ödeme almaya çalışması olumsuz sonuçları beraberinde getirebilir. Bu nedenle IBAN ile ödeme temin etme işleminin hangi durumlarda yasal açıdan riskli olduğu açıklanmalıdır.

Finans 06-05-24 21:42

Provizyon nedir? Provizyon ve bekleyen provizyon ne demek?

Provizyon sözcüğünün kökeni Fransızca iken bu kavram ait olduğu dilde provision şeklinde yazılır. Hem bir işlemi hem de bir süreci temsil eden provizyon kavramı günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan terimlerdendir. Günümüzde kredi ve banka kartlarının kullanımı neredeyse her bir vatandaş tarafından tercih edilen seçeneklerdendir. Dolayısıyla provizyonda bekleyen işlemlerin neyi ifade ettiği ve hangi durumlarda onaylandığı gibi konularda bilgi verilmelidir.

Finans 27-04-24 19:08

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Kira gelir vergisi, vergi kanunları kapsamında ev ve ticari mülk gibi gayrimenkulleri kiraya vererek gelir kazananlar için devlet tarafından uygulanan bir vergi türüdür. Mülk sahibi kişiler için resmi kurumlara bildirim yapmak ve bununla birlikte vergi vermek oldukça önemlidir. Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Haber 21-03-24 23:48

Bradikardi hangi durumlarda olur? Bradikardi ne zaman tehlikeli?

Bradikardi, kalp atış hızının normalden daha yavaş olduğu bir durumu ifade eder. Normal bir yetişkinde dakikada 60 ila 100 arasında kalp atışı normal kabul edilirken, bradikardide bu sayı 60 atımın altına düşer. Bu, genellikle kalp elektrik sisteminin normal işleyişinde bir sorun olduğunda ortaya çıkar.

Haber 12-03-24 13:01

Fidye nedir, fidye ne demek? Fidye hangi durumlarda gerekir? Fitre ve fidye arasındaki fark

Farklı türlerdeki bazı kelimeler türlü kullanım alanlarında terim ya da kavramların isimlendirilmesinde de kullanılabilirler. Çoğu zaman birbirleriyle karıştırılan ve özellikle Ramazan ayı boyunca adı çokça geçen fidye ve fitre kelimeleri de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamları ise birbirlerinden farklıdır. Peki fidye nedir, fidye hangi durumlarda gerekir?

Haber 04-03-24 18:55

Ankara'da nasıl yazılır? Ankara'da mı Ankarada mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ankara sözcüğü Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin başkenti olan şehri temsil eder. Bu nedenle Ankara sözcüğünün özel adlar kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Buna bağlı olarak Ankara sözcüğüne getirilen eklerin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği sıklıkla araştırılır. Kesme işaretinin hangi durumlarda kullanıldığı öğrenildiği takdirde ise özel adlara getirilen eklerin nasıl yazıldığı kısa sürede keşfedilecektir.

Egitim 17-02-24 05:54

Ahmet Bey nasıl yazılır? Ahmet Bey büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede kişi adlarından sonra veya önce gelen pek çok saygı sözü, rütbe adı, ünvan ve lakap mevcuttur. Ahmet Bey ifadesinin 2. kelimesi de özel adlardan sonra geldiği zaman saygı sözcüğüne dönüşür. Dolayısıyla bu kelimenin ilk harfinin büyük mü küçük mü yazılması gerektiği sıkça araştırılır. Bu konuya açıklık getirilmesi için ise bey sözcüğünün hangi durumlarda büyük yazıldığını anlaşılır kılan temel kurala değinilmelidir. Ahmet Bey TDK’ye göre nasıl yazılır?

Egitim 12-02-24 19:38

Oy birliği nasıl yazılır? Oy birliği mi oybirliği mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde yer alan ve özellikle iki sözcüğün yan yana gelmesiyle yeni bir mana oluşturan kelimelerin yazımında çok sık yazım yanlışı yapılmaktadır. Bazı durumlarda hangi kelimenin ayrı yazılacağı, hangi sözcüğün bitişik kullanılacağı hususunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Bu noktada yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri oy birliği sözcüğüdür. Peki, oy birliği nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-24 18:17

Asla su içmemeniz gereken 8 yer! Meğer tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarıyormuş

Su içmek vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biridir. Bazı durumlarda ve yerlerde su içmek vücuda zarar verebilir. Bu 8 yerde su içmenin tehlikeli hastalıklara da davetiye çıkarabileceği ortaya çıktı. Hangi yerlerde dikkatli olmanız gerektiğini ve neden su içmemeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Haber 12-01-24 09:25

Bankalar da zam oranına odaklandı, yarış başladı: Promosyon tutarının 20 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor!

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zam talepleri gündemdeyken bankaların promosyon yarışı da başladı. Ocak ayındaki zamdan sonra promosyon tutarlarının 20 bin TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor. Peki emekliler hangi durumlarda maaş hesabını başka bankaya taşıyabilir? Taahhüt süresi bitmeden banka değiştirmek mümkün mü?

Finans 11-01-24 07:50

Rahim sarkması ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer? Rahim sarkması ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar?

Uterus, dölyatağı ya da rahim, bir gebelik organıdır. Embriyo onun içinde büyür. Doğmamış olan bebeğin beslenmesinden, korunmasından ve doğum sırasında dışarıya çıkmasından sorumludur. Ancak zaman içinde ve çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde sarkma yaşayabilen bir organdır. Çeşitli belirtiler ile kendini gösteren rahim sarkmasına ne zaman ve hangi durumlarda müdahale edileceği alanında uzman doktor tarafından belirlenmelidir.

Kadin 15-12-23 20:11

Emekli zammı sonrası yeni fırsat! 13 bin liraya kadar yükselecek: Emekli promosyon ödemeleri için bankalar düğmeye bastı

Yeni yıla kısa bir süre kala bankaların promosyon yarışı hızlandı. Emekliye yapılacak Ocak ayındaki zamdan sonra promosyon tutarlarının daha da artması bekleniyor. Konuşulan değişik rakamlar olsa da promosyonların 13 bin lirayı bulabileceği söyleniyor. Peki emekliler hangi durumlarda maaş hesabını başka bankaya taşıyabilir? Taahhüt süresi bitmeden banka değiştirmek mümkün mü? İşte bu soruların yanıtları…

Finans 28-11-23 09:17

Entübe ne demek, hangi durumlarda yapılır, hasta kurtulur mu? Metin Uca entübe edildi

Entübe nedir? Sorunun yanıtı Metin Uca'nın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Menajeri, Metin Uca'nın entübe edildiğini duyurdu. Peki, entübe ne demek, hangi durumlarda yapılır, hasta kurtulur mu?

Haber 16-11-23 12:05

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ SONUÇLARI 2023 E DEVLET TURKİYE.GOV.TR! KYK öğrenim kredisinden kimler yararlanabilir, hangi durumlarda kesilir?

KYK öğrenim kredisi ile ilgili araştırmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklaması sonrası hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Birçok kişi internette, "KYK öğrenim kredisinden kimler yararlanabilir, hangi durumlarda kesilir?" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, KYK öğrenim kredisi nedir?

Finans 13-11-23 10:50

Bir kripto paranın değeri nasıl artar? Kripto para neye göre düşer?

Günümüzde popülerleşmeye devam ettiği bilinen kripto para birimleri anlık olarak değer kaybedip kazanabilir. Bu durumu etkileyen temel husus ise kripto para birimine olan taleptir. Ancak regülasyonlar, teknolojik gelişmeler ve yatırımcıların ilgileri gibi pek çok çeşitli etmen de kripto paraların piyasa değerlerini etkiler. Dolayısıyla bir kripto para biriminin hangi durumlarda değer kazanıp kaybedebildiği detaylı olarak açıklanmalıdır.

Finans 05-11-23 14:51

Şey zamir midir? Şey isim midir zamir midir?

Gerek günlük sohbetlerde gerekse yazışmalarda kendimizi karşı tarafa güzel ifade edebilmek adına birçok farklı sözcükten yararlanırız. Bu sözcüklerin büyük kısmı aslında zamirlerden meydana gelir. Ad soylu sözcüklerin yerini tutan kelimelerin tamamı zamir olarak tanımlanır. Zamirler de kendi içerisinde farklı başlıklara sahiptir ve her bir başlık bünyesinde birtakım nitelikler barındırır. Bazı durumlarda hangi kelimenin zamir olup olmadığı bilinemeyebilir. Peki, şey zamir midir yoksa isim midir?

Egitim 03-11-23 16:28

Hesap günü nasıl yazılır, hesap günü yazımı nasıl olmalıdır? Hesap günü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kurallarını her bireyin doğru bir biçimde öğrenmesi ve uygulaması son derece önemli bir konudur. Dilimizde çok sayıda kelime var olduğundan bazı durumlarda hangi kelimenin nasıl yazıldığına dair tereddüt yaşanabilir. Türk Dil Kurumunun online hizmet veren sözcük aratma sitesi sayesinde kelimelerin yazım şekillerinin ne olduğu bilgisine ulaşılır. Türkçemizde yaygın olarak hatalı yazılan kelimelerden biri hesap günüdür. Peki, hesap günü kelimesinin TDK’ye göre yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 11-10-23 09:46

Önayak nasıl yazılır? Önayak ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bazı sözcükler ayrı yazılırken bazıları ise bitişik olarak yazılmaktadır. Hangi sözcüğün ayrı hangi kelimenin birleşik yazıldığı ise bazı durumlarda kafa karışıklığına neden olabilmektedir. Türkçemiz sözcük yönünden uçsuz bucaksız bir okyanus gibi olduğundan çoğu kelimenin yazımında hataya rastlanılır. Dilimizde yaygın olarak imla yanlışına düşülen kelimelerden biri önayak sözcüğüdür. Peki, önayak nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 23-09-23 19:38

Oy kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler: Oy nasıl kullanılır?

Ülkelerin kaderini belirleyen seçimler, bilinçli olarak yapılan oy kullanma işlemi ile anlam kazanabilir. Her vatandaşın oy verirken dikkat etmesi gereken ve oy kullanmak ile ilgili bilmesi gereken bazı hususlar vardır. Oy vermek için sandığa gitmeden önce kontrol edilmesi gereken noktalar bilinmeli ve gerekli olan her şey yapıldıktan sonra sandığa oy vermeye gidilmelidir. Verilecek olan oyun hangi durumlarda geçerli ya da geçersiz olacağı da bilinmelidir.

Haber 16-09-23 01:51

Mide ağrısı ne zaman tehlikeli olur? Şiddetli mide ağrısı neyin, hangi hastalıkların belirtisi?

Mide ağrısı günlük yaşantımızda sık karşılaşılan bir durumdur ve genellikle basit sindirim sorunlarından kaynaklanırken, bazı durumlarda tehlikeli bir hale gelebilir. Özellikle şiddetli, sürekli ve ani başlayan mide ağrıları ciddi bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Ülser, pankreatit, safra kesesi taşları veya iltihabı, apandisit gibi ciddi rahatsızlıklar mide ağrısına sebep olabilir.

Haber 31-07-23 19:26

Rentek manevrası nedir? Rentek manevrası ne demek, hangi durumlar uygulanır?

Rentek manevrası kazazede taşımada kullanılan özel bir taşıma tekniğidir ve acil durumlarda yaralıların güvenli bir şekilde hareket ettirilmesini sağlar. Rentek manevrası travma sonrası yaralanmış bireylerin hareketini minimalize ederek omurga ve boyun yaralanmaları gibi potansiyel riskleri en aza indirgemeyi hedefler. Bu sayede sağlık personeli ve yardım ekipleri kazazedenin taşınması sırasında oluşabilecek ek yaralanmaları engelleyerek daha güvenli ve etkili bir müdahale yapar.

Haber 30-07-23 20:19

Kapınızda kul köle edeceksiniz! Hangi burç nasıl aşık olur? İşte sevgilinizi burcuna göre etkileme yolları

Aşk birçok kişi mühim bir konu. Fakat bazı durumlarda karışık bir hal alabiliyor. Birçok kişi bir ilişkiye başlamadan önce burç uyumlarını kontrol ediyor. "Hangi burç nasıl aşık olur?" sorusu yanıt buldu. İşte flört ettiğiniz kişi ya da sevgilinizi burcuna göre etkileme yolları...

Kadin 28-07-23 09:20

Deflasyon çeşitleri: Deflasyon ilk ne zaman çıktı?

Deflasyon olarak adlandırılan para birimi hareketi, bir ülkenin ekonomisi üzerinde mikro ve makro etkilere sahip olabilir. Dolayısıyla deflasyonun ne anlama geldiği, ilk defa ne zaman yaşandığı ve hangi tür şokları beraberinde getirdiği açıklanmalıdır. Böylelikle deflasyon türlerinin hangi durumlarda ortaya çıktığı ve üreticiler ile tüketicileri nasıl etkilediği anlaşılır kılınabilir. Ayrıca bu açıklamalar sayesinde deflasyonun ülke ekonomisi üzerindeki makro etkileri de ortaya konulabilir.

Finans 18-07-23 16:14

Sporsever nasıl yazılır? Sporsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan birleşik sözcüklerin doğru yazılışlarının nedenleriyle birlikte öğrenilmesi önem arz eder. Günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan kalıplaşmış birleşik sözcüklerin bile bazı durumlarda yanlış yazıldığına rastlanır. Sporsever gibi yaygın olarak kullanılan ifadelerin doğru yazılışları hakkında bilgi sunulması mühimdir. Sporsever sözcüğünün hangi kurala bağlı olarak nasıl yazılması gerektiği ise TDK tarafından kullanıma sunulan kaynaklardan öğrenilebilir.

Egitim 02-07-23 13:24

Askerlik erteleme nasıl yapılır? e-Devlet tecil başvurusu ile askerlik erteleme adımları ve gerekli belgeler

Belirli durumlarda askerlik erteleme işleminin yapılabildiği bilinir. Bu durumlar ise uzun veya kısa dönem askerliğe göre değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte askerlik erteleme işleminin hangi yöntemlerle yapılabildiğinin de merak edildiği görülür. Dolayısıyla askerlik erteleme işleminin tamamlanmasını mümkün kılan iki ayrı yöntemden söz edilmelidir. Ardından bu iki ayrı yöntemle askerlik erteleme işleminin nasıl yapılabildiği anlatılmalıdır.

Haber 28-06-23 16:21

İş sözleşmesi sona erince yıllık izin ücreti alacağı nasıl belirlenir? İhbar süresinde yıllık izin kullanılır mı?

Senelik ücretli izin hakkı, mevcut iş yerindeki minimum 1 yıllık çalışma süresini dolduran işçiler tarafından kullanılabilir. Ancak mevsimlik işçiler ile kısmi süreli çalışanların bu haktan yararlanıp yararlanamadığı gibi konular sıklıkla araştırılır. Bununla birlikte hangi durumlarda yıllık izin süresinin kullanılamadığı da yaygın olarak merak edilir. Dolayısıyla İş Kanunu kapsamındaki açıklamalara dayanarak, yıllık izin süresinin nasıl kullanılabildiği hakkındaki detaylar belirtilmelidir.

Haber 25-06-23 14:55

Yıllık izin ücreti ne zaman ödenir? Yıllık ücretli izin parası nasıl hesaplanır?

Senelik ücretli izin hakkını kullanmayı planlayan çalışanlar, bu dinlenme süresi kapsamında maaş ödemesinin yapılıp yapılmadığını sorgular. Bununla beraber yıllık izin ücretinin hangi durumlarda çalışan kişiye ödendiği de sıklıkla araştırılır. Buna bağlı olarak yıllık izin ücreti hesaplamasının nasıl yapıldığı da yaygın olarak merak edilen konular arasına eklenir. Bu konuların her biri hakkında bilgi alınması için ise İş Kanunu'nun ilgili maddesinin incelenmesi yeterlidir.

Haber 19-06-23 15:43

Yıllık izin ücreti ne kadar? Yıllık izin süreleri nedir?

Senelik dinlenme hakkını kullanmak isteyen her bir çalışanın belli başlı konuları öğrenmeye çalıştığı görülür. Bu konuya yönelik olarak özellikle yıllık izin süreleri ile bu dinlenme hakkının nasıl ve hangi durumlarda ücrete dönüştürüldüğü araştırılır. Dolayısıyla İş Kanunu kapsamında yıllık ücretli izin hakkıyla ilişkili olarak belirtilen hususların açıklanması önem arz eder. Yıllık izin ücreti nasıl hesaplanır?

Haber 18-06-23 12:26

Horlama tedavisi için hangi bölüme gidilir? Horlamaya hangi doktor bakar?

Horlama uyku sırasında çıkan yüksek ve düzensiz seslerdir. Birçok insan zaman zaman horlar, ancak bazı durumlarda horlama ciddi bir sorun haline gelebilir. Horlama, genellikle burun ve boğazdaki hava akışının engellenmesiyle ilişkilidir. Nefes alıp verme sırasında havanın daralmış hava yolundan geçmesi, titreşimlere ve horlamaya neden olur. Peki, horlama tedavisi için hangi doktora gidilir?

Haber 25-05-23 21:38

Gider pusulası nedir, nasıl kesilir? Gider pusulası örneği ve hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Özellikle serbest meslek çalışanları için gider pusulasının önemli bir belge olarak ön plana çıktığı söylenebilir. Çünkü bu belge günümüzde elektronik ortamda da hazırlanabildiği gibi belli başlı durumlarda mutlaka oluşturulmalıdır. Gider pusulasının hangi durumlarda hazırlanması gerektiği ise Vergi Usul Kanunu kapsamında yer alan bilgilere göre açıklanmalıdır. Peki, gider pusulası nedir ve gider pusulası hesaplamaları nasıl yapılır?

Finans 22-05-23 10:12

Stopaj nedir? Stopaj vergisi nasıl hesaplanır?

Fransızcadan Türkçeye geçen stopaj sözcüğünün anlamı öğrenildiği zaman bu kavramın ticaret alanı kapsamında ne ifade ettiği de anlaşılabilir. Dolayısıyla stopaj vergisinin nereye, kim tarafından ödendiği ve hangi durumlarda uygulandığı bu sözcüğün tanımı göz önünde bulundurularak açıklanabilir. Ardından stopaj kesintisi oranlarının neden değişiklik gösterdiği ve bu vergi ödemesinin hangi formülle hesaplanabildiğine değinilmelidir.

Finans 20-05-23 12:39

Hangi oylar geçersiz sayılır? Oylar hangi durumlarda geçersiz olur? YSK açıkladı

Hangi oylar geçersiz sayılacak, oylar hangi durumlarda geçersiz olur gibi soruların yanıtları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Türkiye bu pazar Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. 64 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı seçimde YSK'dan geçersiz oylarla ilgili açıklama geldi. İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

Haber 14-05-23 17:45
YSK

Şofben nasıl yazılır, şofben yazımı nasıl olmalıdır? Şofben mi şohben mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçeye farklı dillerden ödünçlenen sözcüklerin doğru yazılışları kimi durumlarda karıştırılabilir. Genelde bu kapsamdaki sözcükler yazılırken bir veya birden fazla harfin birbiri ile karıştırıldığı görülür. Söz edilen sözcüklerden biri de şofben olarak belirtilebilir. Dolayısıyla bu sözcüğün hangi dilden Türkçeye geçtiği ve doğru yazılışının nasıl olduğu açıklanmalıdır. Peki, şofben yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 20-04-23 10:28

Ramazan ayında kimler oruç tutmayabilir? Hangi durumlarda oruç tutulmaz? Diyanet açıkladı!

Hangi durumlarda oruç tutulamayacağı merak ediliyor. Ramazan ayının gelmesiyle beraber oruç ibadeti hakkında birçok soru gündeme geldi. Bunlardan biri de kimlerin oruç tutmakla yükümlü olmayıp bunun yerine fidye verebileceğiydi. Diyanet, ramazan ayında kimlerin oruç tutmayabileceğini madde madde açıkladı. Peki, hangi durumlarda oruç tutulmaz? Ramazan ayında kimler oruç tutmayıp fidye verebilir?

Haber 27-03-23 09:50

Başhekim nasıl yazılır, başhekim yazımı nasıl olmalıdır? Başhekim ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bazı kelime grupları bitişik bazıları ise ayrı yazılır. Bununla ilgili kurallar bulunsa da bazı durumlarda istisnalar olabilir. Bu nedenle hangi kelimenin bitişik hangisinin ayrı yazılacağı konusunda kafa karışıklıkları olabilir. Türkçeyi doğru kullanmak isteyenler ise başhekim kelimesinin doğru yazılışını araştırır. Başhekim kelimesinin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı konusunda TDK’de net bilgiler vardır. Peki, başhekim kelimesinin TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-03-23 16:54
tdk

Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişki sakıncalıdır, zararlı mı? Hamilelikte cinsel ilişki sonrası kanama görülmesi normal mi?

Hamilelik döneminde annede fiziksel ve hormonal olarak pek çok değişiklik meydana gelebilir. Bu değişimler kişilerin cinsel hayatında da bazı değişimlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Anne adayının bu dönemde cinsel isteğinde artış gözlenebildiği gibi bir azalma da meydana gelebilir. Bu oldukça normaldir ve hoşgörü ile karşılanmalıdır. Peki, hamilelikte cinsel ilişkiye girmek zararlı mıdır, ne zaman tehlikeli olur?

Kadin 07-03-23 17:58

Kineziterapi bant nedir, ne işe yarar? Kinezyo bant nasıl kullanılır, hangi durumlarda kullanılır?

Kas iskelet sistemi kaynaklı sorunların en başında kasın fonksiyon bozuklukları yer almaktadır. Kasın üzerindeki baskının artması ve zedelenmesi kasın elastik özelliğinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu anlamda kasın iyileşmesi için bazı bantlama teknikleri kullanılmaktadır. Bu bantlama tekniklerinden bir tanesi kinezyo bantlama tekniğidir. Peki, kinezyo bantlama tekniği nedir?

Haber 17-02-23 10:58

Trafik kazasında 100 kusurlu hâlinde sigorta hasarı karşılar mı? Kazada 100 kusurlu olunca ne olur, trafik kazasında sigorta limitleri nedir?

Trafikte yaşanan kazalarda hangi tarafın kusurlu olduğu belli tespitler yapılarak bulunur. Kusur oranının belirlenmesinde çeşitli çalışmalara başvurulur. Kazaya sebep olan kişinin ne kadar sorumlu olduğunu anlamak için kusur oranı sayısal olarak ifade edilir. Bazı durumlarda sürücülerden biri %100 kusurlu çıkabilir ve bu durumda sigortanın hasarı karşılayıp karşılamayacağı merak edilir. Peki, trafik kazasında 100 kusurlu hâlinde sigorta hasarı karşılar mı?

Haber 02-02-23 17:56

61/1-k trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 61/1-k trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda trafiği düzenlemek için çeşitli kurallar bulunur. Bu kurallar trafiği daha güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanunu'nca belirlenmiştir. Trafik kurallarına uyulmadığı zaman sürücüler trafik cezalarıyla karşı karşıya kalırlar. 61/1-k numaralı trafik cezası da belirli durumlarda kesilen cezalardan biridir. 61/1-k trafik cezasının hangi durumları kapsadığı Karayolları Trafik Kanunu'nda yazmaktadır. Peki, 61/1-k trafik cezası nedir?

Haber 13-01-23 13:48

Oyun oynarken konforunuzdan ödün vermenizi engelleyecek en iyi 2022 model oyuncu koltuğu çeşitleri

Her geçen gün bir yenisi çıkan bilgisayar oyunları, farklı yaşlardan oyuncuları bilgisayar karşısına geçirmek konusunda oldukça başarılı. Oyunun akışına kapılan oyuncular kimi zaman bilgisayar ekranından ayrılmak istemiyor. Oyuncu koltukları bu durumlarda sağladığı konfor sayesinde oyuncuların daha uzun süre kaliteli vakit geçirmelerine yardımcı oluyor. "Hangi oyuncu koltuğunu almalıyım?" sorusunun cevabı olabilecek en iyi oyuncu koltuğu 2022 modellerini sizin için listeledik.

Haber 23-12-22 12:49

Şartları sağlayan herkese PTT'den ödeme yapılıyor! Ödemeler iki ayda bir hesaplara yatıyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan ödemeler düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Şartları sağlayan herkes parasını PTT'den alabiliyor. Yardım miktarı, başvuru şartları, ödemenin hangi durumlarda kesildiği belli oldu. Ödemeyi alabilmek için ailenin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. İşte tüm detaylar...

Finans 22-12-22 16:32