Entube Hasta Kurtulur Mu Haberleri

'Çocuğu öldür' Yenidoğan çetesinin konuşmaları ortaya çıktı! Hasta bebeklerle ilgili korkunç sözler 'Ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya'

İstanbul ve Tekirdağ'da hasta bebekleri para karşılığı anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan servislerine sevk eden çetenin soruşturmasında detaylar ortaya çıktı. Doktor ve hemşirelerin sözleri kan dondururken hasta bebekle ilgili bir hemşirenin "Çocuğu öldür" dediği, başka hemşirenin buna "Öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyor musun?" cevabı verdiği öğrenildi. Başka vakada da doktorla hemşirenin ihmali gizlemek için ölen bebeğin hastaneye entübe geldiğini kayda geçirdiği belirlendi.

Haber 2024-05-16 09:54:44

Entübe ne demek, hangi durumlarda yapılır, hasta kurtulur mu? Metin Uca entübe edildi

Entübe nedir? Sorunun yanıtı Metin Uca'nın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Menajeri, Metin Uca'nın entübe edildiğini duyurdu. Peki, entübe ne demek, hangi durumlarda yapılır, hasta kurtulur mu?

Haber 2023-11-16 12:05:25

Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? Rektörden açıklama!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cerrahpaşa'da hasta kabulü ve ameliyatlar durduruldu. Gelişme sonrasında vatandaşlar 'cerrahpaşa taşınıyor mu, Cerrahpaşa nereye taşınıyor' gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar. Peki gerçekten Cerrahpaşa taşınıyor mu? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nereye taşınacak? İşte detaylar...

Haber 2023-02-28 08:13:49

10 saat ameliyatta kaldı! Hasta yakınının saldırısına uğradı... Doktor, isyan etti: Binlerce kez yazıklar olsun

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan kalp ve damar cerrahı doktor Mücahit Yasin Güctekin 10 saat süren ameliyatın ardından hasta yakınının saldırısına uğradı. Yaşananlara isyan eden doktor, "O esnada yakını saldırganı tutmasa, koşarken ayağım takılıp düşsem, bi şekilde bana yetişse bıçaklanacağım. Yazıklar olsun. Binlerce kez yazıklar olsun. Verdiğim emek, akıttığım ter. Karşılığı bu mu?" dedi. L. A. 'ya 3 ay ev hapsi verildi.

Haber 2022-12-02 15:49:17

Süleyman Soylu’dan Lütfü Türkkan’a çok sert tepki! 'Aşağılık, fersude, hırsız...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın kendisine yönelik "Bu kafa çökmekle kurtulur mu?" paylaşımına çok sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, Türkkan'a "Şehit ailesine küfreden aşağılık, geçmişini bütün çevremizin bildiği fersude, devleti dolandıran hırsız, (Ablasının!) kuzusu, sizi Sevgi Hastanesi paklar" diye yanıt verdi.

Haber 13-11-22 15:54

ABD'li hemşire rahim ameliyatı için Kars'ı tercih etti

Teksas eyaletinde yoğun bakım hemşiresi olan Kelly Damian: - "İstanbul'da yaşayan arkadaşım bana güvendiği Dr. Başak Hanım'ı önerdi. Telefonla görüşerek şikayetlerimi anlattım. Doktor hanım da bütün süreci bana açıkladı. Güven duyduğum için buraya gelmek istedim. Ameliyat oldum ve gayet güzel geçti" - Kars Harakani Devlet Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Başak Sargın: - "Açıkçası hasta gelmeden önce 'Beklentisini karşılayabilecek miyiz?', 'Herhangi bir problem olur mu?' diye biraz endişeliydim. Gerçekten kaygılarım vardı ama ekibime çok güvendiğim için daha rahat hissederek hastayı davet ettik"

Yurthaber 01-10-22 12:54

Ten rengine göre makyaj rehberi: Doğru fondöten rengini bulamıyorsanız sebebi cilt alt tonunuz olabilir!

Şöyle bir düşünün; rengini çok beğenerek aldığınız ama sürdüğünüzde sizi son derece solgun gösteren bir rujunuz oldu mu? Peki ya ten renginize uygun olduğunu düşünerek aldığınız fondöten veya kapatıcının cildinizle asla uyuşmadığını, sizi hasta gibi gösterdiğini düşündüğünüz oldu mu? İşte, bu gibi durumların aslında çok basit bir açıklaması var: Tüm bu ürünlerin cilt alt tonunuza uygun olmaması.

Kadin 24-11-21 07:34

Kepçe operatörü kurduğu barınakla yüreğini 300 can dosta açtı

Yozgat'ta kendi imkanlarıyla 5 dönümlük arazide barınak kuran İsmail Bolat: - "Hayvanların tamamına yakını barınağa hasta veya yardıma muhtaç halde geldi" - "Sokakta bir hayvan gördüğümde aç mı tok mu diye düşünüyorum ve o hayvanlara yardım etmek istiyorum"

Yurthaber 29-10-21 12:32

İspanyol Gribi: 50 milyon insanı öldüren salgın bittiğinde dünya ne haldeydi?

1918 ile 1920 arasında dünyanın dört bir yanına yayılan İspanyol gribi dünyanın üçte birini hasta etmiş, tahminen 20 ila 50 milyon insanın ölümüne yol açmıştı. Salgın bittiğinde dünya ne haldeydi ve salgından çıkış deneyimi bugün için ipuçları veriyor mu?

Haber 27-05-21 14:08

Mucize Doktor yeni bölüm fragmanı izle | Kuduz hasta Ferman'ı ısırıyor! Ferman kuduz mu oluyor?

FOX TV'de yayınlanan sevilen dizi Mucize Doktor, her Perşembe izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Son bölümde Ali artık bir uzman hekim olmuştu. Peki Mucize Doktor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Mucize Doktor yeni bölüm fragmanı ve detaylar...

Magazin 13-05-21 17:37

Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? e-Devlet engelli evde bakım parası yattı mı?

Engelli ve hasta bireylerin ihtiyaçlarını karşılaması için bir yakınına ödenen evde bakım maaşı, öne çekildi. Bakan Yanık, normal şartlarda bayrama denk gelen evde bakım maaşlarının 10 Mayıs tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını söyledi.

Finans 10-05-21 12:45

13 Nisan koronavirüs tablosu açıklandı mı? Korona tablosu vaka ve ölüm sayılarında son durum

13 Nisan korona tablosu açıklanıyor... Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam düzenli olarak paylaşılan koronavirüs (Covid-19) test sayısı, vaka sayısı ve vefat eden hasta verilerinin yer aldığı korona tablosu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından açıklanacak olan güncel koronavirüs tedbirleri ise şimdiden merak konusu oldu. Peki, 13 Nisan koronavirüs tablosu belli oldu mu? İşte, ayrıntılar...

Haber 13-04-21 18:12

Günlük koronavirüs tablosu açıklandı mı? İşte 15 Mart Koronavirüs tablosu

Günlük koronavirüs tablosunda yer alan vaka sayısı, test sayısı, koronavirüs nedeni ile vefat eden hasta sayısı açıklandı. 15 Mart Koronavirüs tablosu vatandaşlar tarafından merak edilirken, aşılama çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Peki, 15 Mart Koronavirüs tablosu belli oldu mu? İşte, günlük vaka sayıları detayları!

Haber 15-03-21 23:17

Prof. Dr. Tufan Tükek'ten İstanbul, Ankara, İzmir için dikkat çeken öneri

Prof. Dr. Tufan Tükek'ten "İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde daha farklı bir politika izlenebilir" uyarısı geldi. Prof. Dr. Tükek, "Özellikle 11 bini geçen vaka sayıları 'Tekrar artış olur mu, hızlanır mı ' diye düşündürüyor. Yöneticilerimizin bu noktada çok titiz olması gerekiyor. En ufak bir hata çok ciddi olarak vaka ve hasta sayısı olarak dönecektir" diye konuştu

Haber 03-03-21 17:44

Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları yanıtladı: (2)

"(AK Parti'de) Yüzde 30'luk bir kitlenin koşulsuz Erdoğan'ı desteklediği kanısında değilim. Ekonomide yaşanan kırılmalar buradan kopmaları doğal olarak büyütecektir" - "AK Parti'nin üye sayısında ciddi bir düşüş oldu, bu medyaya yansıdı. Şimdi onu telafi etmek istiyorlar, değişik yollara başvuruyorlar, hatta bazılarının haberi olmadan partiye üye kaydediyorlar" - "Türkiye'nin bu kadar sorunu varken bunları tümüyle göz ardı edip bir 'cumhurbaşkanı kim olacak?' tartışmasını yapmak doğru değil. Türkiye'nin temel sorunlarına odaklanmamız lazım. Yeri, zamanı gelince elbette ki Millet İttifakı'nı oluşturan liderler bir araya gelirler, oturup bu konuyu konuşurlar" - "Erken seçim olur mu olmaz mı? Saray karar verecek ona ya da Bahçeli diyecek ki 'artık seni desteklemiyorum' ama Bahçeli de açıklama yaptı, '2023'te olacak' dedi. 2023'te seçim olursa seçime gideriz" - "Bana geldi dediler ki 'Ya biz de kağıt da oynansın. En azından biz yeni deste kağıt açarız.' Ben bunu dillendirdim" - "Devlet yalan söylemez, bilgiyi gizleyebilirsiniz ama açıklama yapmazsınız. Onun bir ahlakı vardır, bir kuralı vardır. Hasta sayısını az göstermek için oturur çaba harcarsanız ve ölüm sayısı az oldu diye bundan bir başarı hikayesi çıkartırsanız bu da yanlıştır"

Yurthaber 24-09-20 01:57

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Koronavirüsü atlatıp yeniden hasta olunabilir mi?

Hong Kong'da, iyileştikten 4 ay sonra tekrar Kovid'e yakalanan vaka ile ilgili geçtiğimiz hafta yayınlanan bilimsel bir makalenin ardından, tüm dünyanın gündemine oturan "hastalığa karşı bağışıklık gelişmiyor mu?" sorusuna Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz yanıt verdi. Yavuz, "Bu zaten koronavirüsler konusunda beklediğimiz ama aynı zamanda da korktuğumuz bir durumdu. Ama tek bir vaka üzerinden endişeye kapılmak da yersiz" dedi.

Haber 28-08-20 11:04

Koronavirüs akciğerde hasar bırakıyor mu? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Medicana International İstanbul Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Çit, "Koronavirüsün oluşturduğu ağır pnömoni (zatürre) tablosunun hasta iyileştikten sonra akciğerlere kalıcı hasar bıraktığı yönünde çok küçük çapta yapılmış araştırmalar bulunsa da bu bilgi, koronavirüsün kesinlikle akciğerlerde kalıcı hasar bıraktığı anlamını taşımaz." bilgisini verdi.

Haber 08-05-20 17:35

İspanyol Gribi: 50 milyon insanı öldüren salgından sonra dünyada nasıl bir iz bıraktı?

1918 ile 1920 arasında dünyanın dört bir yanına yayılan İspanyol gribi dünyanın üçte birini hasta etmiş, tahminen 20 ila 50 milyon insanın ölümüne yol açmıştı. Salgın bittiğinde dünya ne haldeydi ve salgından çıkış deneyimi bugün için ipuçları veriyor mu?

Haber 29-04-20 14:49

Koronavirüs beyne zarar veriyor mu?

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) neden olduğu Covid-19 hasta sayıları artmaya devam ederken uzmanlar, koronavirüsün vücutta hangi noktalara ne tür zararlar verdiğini anlamaya çalıyor.

Haber 27-04-20 09:57

Ercüment Ovalı kimdir? Koronavirüs ilacı bulundu mu?

Koronavirüs salgını hayatlarımızı toptan değiştirdi. Her gün gelen hasta sayısı ve ölüm haberleri oldukça moral bozarken, insanlar ilaç ve aşı çalışmaları ile ilgili umut verici haberler bekliyor. Son olarak bir umut ışığı yurtdışındaki çalışmalardan değil Dr. Ercüment Ovalı’dan geldi. Peki Koronavirüs ilacı bulundu mu?

Haber 17-04-20 11:26

Alerjik hastalıklar ve alerji ilaçları koronavirüs için risk oluşturur mu?

Yeni koronavirüs dünyada endişe yaratmaya devam ederken, alerji hastalarının da kafasını kurcalayan bazı sorular oluşmasına neden oldu. Pek çok hasta alerjik rahatsızlıkların ve kullandıkları ilaçların koronavirüsü etkileyip etkilemediğini sorguluyor. Peki uzmanlar konuyla ilgili neler söylüyor? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.

Haber 08-04-20 10:11

Mucize Doktor 9. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Ali'ye soruşturma şoku! Hastaneden kovuldu mu?

Fox'un reyting rekorları kıran Mucize Doktor dizisinin 9. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Savant otizm sendrumlu Doktor Ali Vefa'nın hikayesinin anlatıldığı Mucize Doktor'un yeni bölümünde ortalık fena karışıyor. Doktor Ali, Tanju'nun planı sonrasında soruşturma geçiriyor. Bir hasta yakının şikayet ettiği Ali, tıp dergisinde de hedef gösterilince hastaneden atılma noktasına geliyor. Peki Ali'ye ne olacak? Hastaneden gidiyor mu? İşte Mucize Doktor 9. yeni bölüm fragmanı ve son bölümde yaşananlar.

Magazin 01-11-19 01:53

Hasta olduğunu öğrenen 90'lık nine öyle bir şey yaptı ki...

Her gün bir şeylerin peşinde koştururken, zamanımızı gerçekten neye harcadığımıza dikkat ediyor muyuz? Hayallerimiz, yapmak istediklerimiz ve yapmakta olduklarımız gerçekten kesişiyor mu? Yoksa siz hala hayalleri için emekli olmayı bekleyenlerden misiniz?

Trend 03-09-19 09:39

Sarılmaktan, el ele tutuşmaktan çekinmeyin! Kulağa inanılmaz geliyor ama bakın nasıl bir etkisi var

Sevgi dolu ve özenli bir dokunuş, hasta veya acı çekiyor olduğunuzda sizi karşı konulamaz bir şekilde rahatlatıyor mu? Cevabınız evet olmalı çünkü bu bir iddia değil bilimsel bir açıklama. Merak ettik ve nasıl çalıştığını anlamaya karar verdik.

Kadin 21-01-19 15:13

Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na: Gereğini yapın

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kadir Mısıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'nı eleştiren Bahçeli, "Diyanet İşleri Başkanı 9 Kasım cübbesini giyip Atatürk'e hakaret eden fesli Türk düşmanını ziyarete gitmiştir. Bunu tamamen insani duygularla yapılan hasta ziyareti olduğu Diyanet İşleri Başkanı tarafından açıklanmıştır. Sorarım sana bula bula 9 Kasım'ı mı buldun? Diğer tarihlerin suyu mu çıktı, torbaya mı girdi?" dedi.

Haber 13-11-18 10:50

Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım Toplantısı

Başbakan Yıldırım (2): "Türkiye ekonomisi sürdürülebilir büyümeye devam edecek, buradan ilan ediyorum. Efendim 'ekonomiyi soğutun'. Soğuttun mu, sırtındaki ter soğursa hasta olursun. Soğumayacak, terlemeye, üretmeye devam edeceğiz" - "2018'in tedbirlerini, teşviklerini, aldığımız kararları da önümüzdeki hafta inşallah halkımıza paylaşacağız, bu müjdeleri vereceğiz"

Haber 31-03-18 13:16

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özel: "Adam diyor ki (Kadir Mısırlıoğlu) 'Bu dünyada da ahirette de Mustafa Kemal'e zerre muhabbeti olanı kabul etmiyorum, vasiyetimdir.' Sizin Mustafa Kemal'le zerre muhabbetiniz yok mu?" - AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Hastalık, ölüm gibi hallerde insani değerler öne çıkar. Kişilerin fikirleri başka bir şey ama insani durumdan bahsediyoruz" - TBMM Başkanvekili Aydın: "Bir hasta ziyaretini bu kadar abartmayalım. Düşüncesine katılırsınız, katılmazsınız, öyle düşünceye katıldığı manasında değildir. İnsani bir durum, bir hasta ziyaretinde bulunmuştur"

Haber 20-02-18 17:44

(özel Haber) Fetö’nün Hasta Çocuğun Yardım Parasına Göz Diktiği İddiası

Afyonkarahisar’da kalbi delik olan 1 yaşındaki oğlu için FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu...

Yurthaber 23-01-17 11:51

Hasta Çocuğa Yardım Eli Uzandı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Adana Şubesi yöneticileri, "kas gerilmesi" hastası 12 yaşındaki Şahin Telli'yi tedavi ettirmek için

Yurthaber 14-12-12 10:40

Su dahi içemeyen hastaya Kimse Yok Mu sahip çıktı

Kimse Yok Mu Kocaeli Şubesi, bir kaşık çorba dahi içemeyen Öznur Kızak’a sahip çıktı. Hasta...

Yurthaber 06-03-12 14:27

Kimse Yok Mu gönüllüleri hasta depremzedeleri unutmadı

Van'da meydana gelen depremde yaralananlardan Erzurum'daki hastanalerde yatarak tedavi gören depremzeler Kimse Yok Mu Derneği...

Yurthaber 05-11-11 12:30

LYS birincisi Menekşe: Kimse Yok Mu sayesinde elde çamaşır yıkamaktan kurtuldum

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Savaştepe ilçesinde oturan, LYS'ye bir yandan hasta annesine bakıp...

Yurthaber 30-07-11 10:01
Finans 29-11-10 15:02

Sağlık sistemimizde bozukluk mu var?

Bundan 20 sene kadar önce mesleğe yeni başladığım zaman sağlık sistemimiz bugünkünden çok farklıydı. Örneğin, koskoca İstanbul'da özel hastane sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda idi. O hastaneler de son derece mutevazi şartlarda çalışan, kendi bünyesinde çalıştığını 3-5 doktor haricinde daha çok dışarıdan, özel muayenehanelerden hasta getiren hekimler sayesinde ayakta durmaktaydı.

Haber 24-07-05 00:57