Erik Pestili Kalori Haberleri

Cayır cayır yağ yakın! Metabolizma hızlandıran içecek tarifi

Vücudunuzun daha fazla kalori yakmasın mı istiyorsunuz? Metabolizmanızı hızlandıracak bu içecek tarifi tam da aradığınız şey olabilir. İşte yağları cayır cayır yakan içecek tarifi...

Kadin 2024-07-03 15:23:29

Ezber bozan araştırma: Geri yürümenin şaşırtan faydası ortaya çıktı! Normale göre yüzde 40 daha etkili

Kilo vermek isteyenlerin en çok yaptığı egzersizlerin başında yürüyüş geliyor. Özellikle hızlı adımlarla kalori yakmaya çalışanlara yepyeni bir öneri geldi. Bilimsel çalışmalara göre geri geri yürürseniz normalden yüzde 40 daha fazla kalori yakabilirsiniz. Üstelik bu şekilde yürümek sadece kalori yakmaya desteklemekle kalmayıp farklı faydalar da sağlıyor. İşte detaylar...

Manşet 2024-07-01 08:09:41

Mektup zarflarının yapıştırırken 1000 kalori aldığını söyledi! Süngerle denedi ama istediği sonuca ulaşamadı

TikTok'ta 'chloewilliams3663' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Chloe Williams isimli bir kadın bir sürü zarfı yalayarak yapıştırmanın kendisine 1000 kaloridan fazlasına mâl olduğunu söyledi. Genç kadının gönderisi kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekerek 1.2 milyondan fazla izlenmeye ulaştı.

Trend 2024-06-15 11:16:56

'Türkiye'de bir benzerinin olduğunu sanmıyorum' Görenleri şaşırtıyor! 3 yıldır üzerinde çalışıyorlardı

Malatya’nın Pütürge ilçesinde yaşayan çiftçi Abdullah Karakuş’a ait meyve bahçesinde bulunan erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor. Karakuş, yaşanan olayın Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüklerini belirtirken "Bizler de şaşırdık" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-06-07 09:46:11

Bu acıya yürek dayanmaz: Henüz 7 yaşındaydı! 24 günlük yaşam savaşını kaybetti

Düzce'de 7 yaşındaki Hiranur Kalkan, okulda erik yerken nefes borusuna bir parça erik kaçtı. Nefessiz kalan Hiranur hemen hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören talihsiz çocuk, 24 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. İşte yürek yakan olayın detayları...

Haber 02-06-24 09:55

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin 15-05-24 12:51

Fiyatı 150 dolardan 50 liraya düştü! Çok fazla talep var... Biraz daha düşmesi bekleniyor

Türkiye’nin kayısı ve erik üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Sezonda 100 bin ton rekolte beklenen ilçede açık alanda hasat edilen eriklerin boyuna göre 50 ile 350 TL arasında alıcı bulduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatın biraz daha düşmesinin beklendiği kaydedildi. Erik, turfanda örtü altında 150 dolardan ihracat için alıcı buluyordu.

Finans 17-04-24 17:29

Sevgilisinin kendisini aldattığını gece yarısında yaktığı kalori miktarından çıkarttı! Sosyal medya bunu konuşuyor: Belki masum bir koşudur

Celebs Go Dating yıldızı Nadia Essex, TikTok'tan yapıtğı paylaşımında sevgilisinin kendisini aldattığını spor uygulaması sayesinde fark ettiğini söyleyince bir anda viral oldu. Sevgilisinin iş yemeği için gece dışarı çıktığını söyleyen Essex, sabah masanın üzerinde duran akıllı telefondaki spor uygulamasında gece yarısında 500 kalori yaktığını gösteren bir bildirimi fark edince aldatıldığını anladı.

Trend 16-04-24 13:18

Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu seçim zaferini 'Erik Dalı' ile kutladı! O anlar gündem oldu

Behzat Ç. dizisindeki 'Behzat Amir' karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde CHP'nin adayı olarak katıldığı seçimleri açık farkla kazandı. Beşikçioğlu seçim zaferini ise Etimesgut'ta otobüsün üzerinde 'Erik Dalı' oynayarak kutladı. CHP Milletvekili Deniz Demir'in paylaştığı görüntüler sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 01-04-24 18:54

Uzmanından baklava uyarısı: Ramazanda tüketirken dikkat!

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren, kapalı şekilde satılan düşük maliyetli tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca, obezite ve metabolik sendromdan korunmak için fazla kalori alımına neden olan baklava, kadayıf ve şerbetli tatlılar aşırı tüketilmemelidir” dedi.

Kadin 15-03-24 15:40

Hakkarili çocuklara tenisi sevdiren kadın: Nevin Erik

Hakkari'nin ilk kadın tenis antrenörü Nevin Erik, sporcularının kendisine 'Kort evimiz, Nevin anamız' dediğini belirterek, Hakkari'de kadınların da bu sporu yapabileceklerini gösterdiğini belirtti.

Yurthaber 08-03-24 10:02

Arap şeyhleri kilolarca sipariş veriyor! Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor... 3 bin 500 TL'yi buldu 'Duyunca soluğu burada aldım'

Bursa’da Türkiye’nin en erken erik hasadı yapıldı. İznik ilçesinde Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası’nın ürettiği eriğin kilosu dudak uçuklatıyor. Kilosu 3 bin 500 liraya satılan eriğe Arap Şeyhleri büyük ilgi gösteriyor. Erken hasat eriğin tanesi gramaja göre 70 ile 100 lira arasında alıcı buluyor.

Finans 28-02-24 09:46

Antalya’da meyve ağaçları çiçek açtı

Antalya’da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklığın seyretmesi sonucu badem ve erik ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 21-02-24 14:52

Blackwater şirketinin kurucusu Prince'in sözleri ABD'de gündem oldu! Kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmeliyiz

ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu eski deniz komandosu Erik Prince son açıklamalarıyla ülkenin gündemine oturdu. Prince ABD-Meksika sınırının güvenliğini eleştirerek, "kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmenin zamanının geldiğini" söyledi. Prince "Artık yeter. İşgal edilmekten bıktık." ifadelerini kullandı.

Haber 09-02-24 23:34

Farkında bile olmadan kilo verdiler! Hem egzersiz yapıyor gibi hem yapmıyor gibi... Gündelik işlerle kalori yakmanın 9 formülü

Sağlıklı bir şekilde kalori yakıp kilo vermek için egzersiz yakmak gerektiği herkesçe biliniyor. Fakat kilo vermek isteyen pek çok kişi, kalori yakmak adına düzenli egzersiz yapmak için ilk adımı bir türlü atamayabiliyor. Ancak araştırmalar farkında bile olmadan kalori yaktırabilecek bazı aktiviteleri ve şaşırtıcı sonuçları ortaya çıkardı. İşte gündelik ev işleriyle hiç anlamadan kolayca kalori yakabileceğiniz o yöntemler...

Kadin 02-02-24 15:01

'Altın alsalar daha karlı bence' Tanesi 100 TL! Şehir dışından gelip 3 tane alıp dönüyorlar... Anne adayları için satışa çıktı

Antalya'da daha çok anne adayları için satışa sunulan yeşil erik fiyatı ile cep yakıyor. Ortalama 20 gram olan adedi 100 TL’den satılıyor. 6 bin TL'lik 1 kg erik, yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor. Tezgahındaki en değerli ürün olduğunu söyleyen bir manav şehir dışından gelip 3 tane alanların olduğunu söyledi. Manav "Altınla yarışıyor fiyatı" derken fiyatını yüksek bulan biri de "Altın alsalar daha karlı bence. Eriğe bu kadar para verilmez. Eşim aşerseydi alırdım herhalde" dedi.

Kadin 02-02-24 11:21

Survivor Ogeday'ın Erik Dalı performansı sosyal medyayı salladı! 'Dilber görse önünde saygıyla eğilirdi'

Heyecanın hiç bitmediği Survivor All Star'ın yeni bölüm tanıtımı sosyal medyayı salladı. Survivor'ın yeni bölümünde düzenlenen dans yarışmasının görüntüleri olay oldu. Ogeday Girişken'in Erik Dalı performansı çok beğenildi. O anlara yorum yağdı.

Magazin 31-01-24 08:37

Manchester United'da Altay Bayındır sürprizi! İlk kez forma giymeye hazırlanıyor

Manchester United'da Altay Bayındır sürprizi yaşanıyor. İngiliz devinin teknik direktörü Erik ten Hag, Altay Bayındır'ın F.A Cup'taki Newport County maçında forma giyeceğini açıkladı.

Spor 26-01-24 22:50

Airfryer Selanik gevreği tarifi: Airfryer'da Selanik gevreği nasıl yapılır?

Dünya çapında bilinen birçok yemek ve tatlı, Türkiye’deki mutfaklarda da yerini almıştır. Selanik gevreği de bu lezzetlerden biridir. Airfryer ile birçok yemek, atıştırmalık ya da tatlı hem çok kısa süreler içinde hem de daha az kalori ile pişirilebilir. Selanik gevreği de Airfryer sayesinde kolaylıkla yapabileceğiniz yiyecekler arasında yer alır.

Yemek 19-01-24 16:13

Çeyrek altın ne ki! 3 adet erik 160, 6 adet kiraz 195 TL: Kilosu 3 bin liranın üzerine çıktı

Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor. Eriğin 3 tanesi 160 TL, kilosu ise 3.200 TL’ye, kirazın 6 adedi 195, kilogram fiyatı da 3 bin TL’ye satılıyor.

Finans 19-12-23 13:57

Manchester United'dan gazetecilere ambargo! Ünlü gazetelerin muhabirlerini basın toplantısına almadılar

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki rakiplerinden Manchester United'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. İngiltere Premier Lig devi, takımın teknik direktörü Erik ten Hag hakkındaki eleştirel haberleri nedeniyle bazı gazetecileri basın toplantısına almadı.

Spor 05-12-23 17:18

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-23 11:03

Erik ten Hag'dan maç sonunda açıklama! Takım istediğim gibi oynadı, keyif aldım

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, “Birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Takımımızda gelişim var. Takımım tam olarak istediğim gibi oynadı ve o anlarda keyif aldım” dedi.

Spor 30-11-23 00:12

Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag: Kazanmak zorundayız!

Manchester United Teknik Direktörü Erik Ten Hag, "İlk maça göre geliştiğimizi düşünüyorum. Ne yapabileceğimizi biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. Atmosferle nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz. Sahada kendinden emin bir takım olacak" dedi.

Spor 28-11-23 18:31

Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag Galatasaray'a böyle meydan okudu: Rahatız!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Manchester United'da teknik direktör Erik ten Hag, deplasmanda oynayacakları maç için iddialı açıklamalarda bulundu. Erik Ten Hag açıklamasında "Ateşli atmosferler önünde oynamayı biliyoruz ve iç sahaya göre daha rahatız" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Spor 23-11-23 20:28

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt 'Erik Dalı' dersi verdi, sosyal medya yıkıldı! O anlar gündem oldu

Avrupa Şampiyonu olan Kadın Milli Voleybol Takımı'nın öne çıkan başarılı voleybolcularından Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad'a transfer oldu. Karakurt, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile özdeşleşen "Erik Dalı" dansını Rus taraftarlara öğretti. Ünlü ismin 'Erik Dalı' dersi videosu sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 03-10-23 09:04

Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Galatasaray maçı öncesi konuştu!

Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacakları karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.

Spor 02-10-23 15:28

MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ana yemek tadında yüksük çorbası tarifi!

Yüksük çorbası tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir. Yüksük çorbası tarifi her ne kadar çorba olsa da ana yemek tadında oluyor. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 30-09-23 17:25

Osmanlı mutfağından terkib-i çeşidiyye tarifi! MasterChef terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Terkib-i çeşidiyye tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. İçeriğinde kuzu budu, kuzu kıyması, kuru kayısı, kuru erik ve badem gibi zengin malzeme bulunduran terkib-i çeşidiyye, MasterChef All Star'da yapılmasının ardından dikkat çekti. Peki, terkib-i çeşidiyye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 21-09-23 21:01

Basmati pirinç faydaları: Basmati pirinç neden sağlıklı, kalorisi düşük mü?

Basmati pirinç Hindistan ve Pakistan gibi Güney Asya ülkelerinin mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır ve dünya genelinde de popülerliği hızla artar. Bu özel pirinç çeşidi sadece benzersiz lezzeti ve kokusuyla değil aynı zamanda sağlık dostu özellikleriyle de dikkat çeker. Düşük kalori içeriği ve sağlık için önemli besin maddeleri ile dolu olan basmati pirinç sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Haber 19-09-23 21:58

Bu dondurma yedikçe ödem attırıyor! Kalori diye biliniyor ama yağı eritiyor!

Ödem savar dondurma olarak bilinen bu dondurma çeşidi yiyenlerin damak lezzeti alması dışında ödem atmasına yarıyor. Dondurma yemekten hoşlananlar için çarpıcı faydası olduğu öğrenilen ödem savar dondurmanın tarifi merak ediliyor. Bu tarifle yapılan dondurma yedikçe ödem attırıyor. Kalori diye bilinen ama yağ eritmeye yarayan dondurmanın tarifini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Yemek 10-09-23 17:55

50 yaşındaki Heidi Klum yıllara meydan okuyor! Günde kaç kalori aldığını söyledi

Kendisinden 17 yaş küçük eşi Tom Kaulitz ile evli olan ve her paylaşımıyla adından söz ettiren Heidi Klum yıllara meydan okuyor. Güzel manken son olarak diyetini açıkladı.

Magazin 24-08-23 08:26

Tam mevsimi: Erik reçeli nasıl yapılır, püf noktaları neler? Tam kıvamında erik reçeli tarifi ve malzemeleri

Erik reçeli tarifinin püf noktaları merak ediliyor. Nisan ayının ortasında çıkmaya başlayan erikler Eylül ayının sonuna kadar pazarlarda yer alabilmektedir. Erik mevsimi gelmişken erik reçeli yapıp tüketmenin tam zamanı Evde doğal ve lezzetli erik reçeli yapmak oldukça pratik. İşte tadına doyulmaz erik reçeli yapımı...

Yemek 03-08-23 15:06

Kavun kilo aldırır mı? 1 tam kavun kaç kalori?

Kavun yaz aylarında ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Düşük kalorili, su içeriği yüksek ve besleyici bir meyve olarak bilinir. Bu nedenle, kavun, kilo yönetimi ve sağlıklı beslenme planları için sık tercih edilen bir seçenek olarak öne çıkar. Kavunun kilo alımı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Kavun düşük kalorili bir meyvedir ve büyük bir porsiyon almak için bile düşük kaloriler sağlar. Peki, kavun kilo aldırır mı?

Haber 31-07-23 13:59

Kola kilo aldırır mı? Kola kilo mu aldırır zayıflatır mı?

Coca-Cola gibi gazlı içecekler, günümüzde popüler tüketim ürünleri arasında yer almaktadır. Ancak bu tür içeceklerin düzenli ve aşırı tüketiminin kilo alma ile ilişkisi oldukça önemlidir. Coca-Cola ve benzeri içecekler yüksek miktarda şeker ve kalori içerirler. Şekerli içeceklerin aşırı tüketimi vücutta hızlı bir şekilde kan şekerinin yükselmesine ve ardından ani düşmesine yol açar. Bu durum açlık hissini artırır ve daha fazla kalorili yiyeceklerin tüketilmesine neden olabilir.

Haber 31-07-23 13:49

Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla ne kadar tüketilmeli?

Günümüzde sağlıklı yaşamın önemi giderek artarken, besinlerin sağladığı faydalar da büyük bir önem taşıyor. Bu bağlamda, doğanın bizlere sunduğu lezzetli ve besleyici meyvelerden biri olan çağla, sayısız faydasıyla dikkat çekiyor. Çağla, bahar aylarında erik ağaçlarından elde edilen küçük, yeşil renkli ve ekşi-tatlı bir meyve olarak karşımıza çıkar.

Haber 30-07-23 23:44

Kırmızı eriğin faydaları nelerdir? Kırmızı erik hangi vitaminleri içerir?

Kırmızı erik meyve dünyasının lezzetli ve besleyici üyelerinden biridir. Genellikle yaz aylarında yetişen bu meyve, parlak kırmızı renkleriyle göz alıcı bir görünüme sahiptir. Tatlı ve hafif ekşi lezzeti, birçok insanın favorileri arasında yer almasını sağlar. Lif açısından zengin içeriğiyle sindiriminizi düzenler. Besleyici değeri ve hoş aromasıyla kırmızı erik, hem sağlık hem de damak zevki açısından değerli bir meyvedir.

Haber 30-07-23 22:42

Fındık kilo aldırır mı? Diyette fındık ne kadar yenmeli?

Fındık, sağlıklı yağlar, lif, E vitamini ve minerallerle dolu besleyici bir kuruyemiştir. Kalp sağlığına katkı sağlar. Fındık lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır ve birçok kişi tarafından keyifle tüketilir. Ancak, kilo kontrolü veya diyet hedeflerine ulaşmak isteyenler için, fındığın içeriğindeki kalori ve yağ miktarı endişe yaratabilir. Peki, fındık gerçekten kilo aldırır mı?

Haber 30-07-23 19:15

Erik kilo aldırır mı? Diyette kaç erik yenir?

Erik, yaz aylarında bol miktarda bulunan bir meyvedir. Antioksidanlar, lif ve C vitamini içeriğiyle bağışıklığı destekler, sindirime yardımcı olur. Erik yaz mevsiminde sofralarımızı renklendiren, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla popüler bir meyvedir. Özellikle diyet yapanlar için, meyve seçimleri büyük önem taşır. Erik, doğru şekilde tüketildiğinde kilo aldırmaktan ziyade, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez parçalarından biri olabilir.

Haber 30-07-23 19:06

Nesquik kilo aldırır mı? Nesquik faydalı mı zararlı mı?

Nesquik çikolatalı süt tozu olarak bilinen bir üründür ve çocuklar arasında popüler bir içecektir. Lezzetli çikolata tadıyla çocukların ve hatta yetişkinlerin favorisi olan Nesquik, çabuk ve kolayca hazırlanabilen pratik bir içecektir. Ancak, içeriğindeki şeker ve kalori miktarı nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken bir üründür.

Haber 28-07-23 15:49

Filenin Sultanları'nın yıldızlarından İlkin Aydın'ın pozlarına beğeni yağdı! Texas'ta erik dalı sesleri

Filenin Sultanları yine fırtına gibi esti, Türkiye, İtalya’yı 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Ebrar Karakurt, Zehra Güneş gibi isimlerin yanında İlkin Aydın da son dönemde dikkat çekti. Aydın sosyal medya paylaşımlarıyla beğeni topladı.

Magazin 14-07-23 15:27

Ceviz kilo aldırır mı? Ceviz kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konuları insanların yaşamlarında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle birçok insan tükettikleri gıdaların kilo alımı üzerindeki etkilerini merak etmektedir. Ceviz sağlık açısından pek çok faydası olan lezzetli bir kuruyemiştir. Ancak cevizin kilo aldırıp aldırmadığı konusu da sıkça tartışılan bir konudur. Peki, ceviz kilo aldırır mı, ceviz kaç kalori?

Haber 30-06-23 22:29

Salatalık kilo aldırır mı? Fazla salatalık yemek kilo yapar mı?

Sağlıklı beslenme yolculuğunda birçok kişi kilo kontrolü için sebze tüketimine yönelir. Ancak bazı sebzelerin kilo aldırıp aldırmadığı konusu hâlâ tartışmalıdır. Bu sebzelerden biri de salatalıktır. Salatalık düşük kalori içeriği ve yüksek su oranıyla bilinir. Az kalorili olması özelliği, özellikle de kilo kontrolü yapanlar için tüketim sebebidir. Ancak, salatalığın fazla tüketimi kilo yapar mı?

Haber 30-06-23 21:26

Bulgur pilavı kilo aldırır mı? Bulgur pilavı kalorisi yüksek mi?

Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri ve kilo kontrolü birçok insanın dikkatini çekiyor. Bu noktada birçok insan popüler yiyeceklerin kilo alımına katkıda bulunup bulunmadığını merak etmektedir. Bulgur pilavı da bu konuda sıkça sorulan sorulardan biri haline gelmiştir. Bulgur pilavının kilo aldırıp aldırmadığı ve kalori içeriği hakkında daha fazla bilgi edinmek önemlidir.

Haber 30-06-23 20:40

Turşu kilo aldırır mı? Hangi turşu kaç kalori?

Turşu lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda sıkça yer bulan fermente sebzelerdir. Kırmızı biber, salatalık, lahana, havuç gibi farklı sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzetli atıştırmalık pek çok kişi için vazgeçilmez bir tadı temsil eder. Turşu düşük kalorili ve düşük yağ içeriğiyle genellikle kilo kontrolü konusunda tercih edilen bir besindir. Peki, turşu kilo aldırır mı?

Haber 30-06-23 20:16

Beyaz leblebinin faydaları nelerdir? Beyaz leblebi kaç kalori, kilo aldırır mı?

Beyaz leblebi, besleyici özellikleri ve benzersiz lezzetiyle tanınan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Baklagiller ailesine ait olan beyaz leblebi, genellikle kavrulmuş veya haşlanmış olarak tüketilir. Hem sağlıklı besin içeriği hem de çeşitli kullanım alanlarıyla, beyaz leblebi birçok insanın favori atıştırmalıklarından biridir. Peki, beyaz leblebi neye iyi gelir?

Haber 29-06-23 19:30

HIIT antrenman faydaları nelerdir? HIIT antrenmanı yapabilecek seviyeye nasıl gelinir?

Yüksek Yoğunluklu Interval Antrenmanı (HIIT), son yıllarda kardiyovasküler egzersiz dünyasında büyük bir popülerlik kazanmıştır. Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman anlamına gelen HIIT antrenman ile yağ yakımı kolaylaşıyor. Bu antrenman kısa sürede bolca terletecek farklı egzersiz programları sunuyor. Aynı zamanda HIIT kardiyo biçimi, metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımını artırır ve kondisyonu geliştirir.

Haber 27-06-23 12:32

HIIT kardiyo nedir, nasıl yapılır? HIIT kardiyo ne işe yarar, HIIT kardiyo mu yürüyüş mü kilo verdirir?

HIIT (High-Intensity Interval Training) son yılların popüler kardiyovasküler egzersizlerinden biridir. Daha kısa sürede daha fazla kilo verme hedefinizi gerçekleştirmenizi sağlayan HIIT, yüksek yoğunluklu egzersiz periyotlarıyla kısa dinlenme aralarıyla birleştirilerek yapılır. Bu egzersizler kısa sürelerde yüksek kalori yakımı sağlar ve aerobik ve anaerobik kapasiteyi geliştirir. Bu tip egzersizler aynı zamanda kas kütlesi artışı, dayanıklılık ve metabolizma hızı artışı gibi faydalar sağlar.

Haber 27-06-23 12:25

Yaş hurmanın faydaları nelerdir? Yaş hurmada hangi vitaminler var, kaç kalori?

Bilindiği üzere ülkemizde sıklıkla Ramazan ayında hurma tüketilir. Genellikle kuru hurma tercih edilse de yaş hurmanın da bilinen birçok faydası mevcuttur. Yaş hurmanın en çok tercih edilme sebebi içerdiği vitaminler sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağı olmasıdır. İnsan vücuduna olumlu yönde etkileri bulunan yaş hurmanın faydaları nelerdir? Yaş hurmada hangi vitaminler var, kaç kaloridir?

Haber 25-06-23 18:25