Et pişirme yöntemleri, farklı teknikler kullanılarak ete istenilen aromanın kazandırılmasını ve etin lezzetli bir şekilde pişmesini sağlar. Sağlıklı bir yöntem olan haşlama, etin besin değerini kaybetmemesi için sıklıkla kullanılan bir pişirme yöntemidir. Etin aromasını koruyan haşlama yönteminde etin yanına havuç, patates ve soğan da eklenebilir. Diğer bir et pişirme yöntemi ise kızartmadır. Etin yağ içerisinde kızartılması ile gerçekleştirilen bu yöntem için ideal derece 200-250’dir. Eti kısa sürede pişirmek isteyenler için sote kavurma ideal bir et pişirme yöntemidir. Sote kavurmada etler küçük bir şekilde doğranır ve yağ ilave edilmeden de pişirilebilir. Ağır ateşte pişirme, ızgara, fırınlama, rosto, poşe ve glaze sıklıkla tercih edilen diğer et pişirme yöntemleridir.
Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.
Yiyecek hazırlama ve pişirmede amaç; yiyeceklerin besin değerlerini, doğal renk, şekil ve kıvamlarını olabildiğince korumak, sindirimi kolaylaştırmak ve lezzetini artırmak, bozulmasına neden olan mikroorganizma ve enzimleri yok ederek sağlık için yararlı hale getirmektir. Yeterli ve dengeli bir beslenme planlamasının yapılabilmesi için besinlerin besleyici değerleri ve farklı yaş, cinsiyet, fizyolojik durumdaki bireylerin gereksinimleri konusunda bilgili olmak gerekmektedir.
Dünyada en sık rastlanan kanser türlerinin başında kolon kanseri gelir. Kanser türlerinden korunmak ve sağlıklı yaşam sürmek için beslenmenin önemi inanılmaz derecede önemlidir. Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserinden korunmak için beslenme kadar yiyeceklerin pişirme şekli de önem taşıyor.
Güzel pişirilmiş, ağızda dağılan ve lokum kıvamında bir et pişirmenin yemek yapmanın zirve noktalarından biri olduğunu söylemek hiç yanlış olmaz. Bu noktada ise işin içerisine bazı küçük ama özel detaylar giriyor. Siz de lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktalarını merak ediyorsanız sizleri böyle alalım.
Dünyaca ünlü et restoranlarında şeflerin en sık kullandığı yöntem olan mantolama, yemeğin damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakmasını sağlayacak! Etin hem sulu hem tam kararında pişmesi için kullanacağınız mantolama yöntemi, pratikliğiyle de sizleri memnun etmeye aday... Tereyağınız ve etiniz hazırsa başlayabiliriz.
Zengin bir besin kaynağı olan et, mideye adeta ziyafet yaşatan yiyeceklerin başında geliyor. Tek başına ya da sebzelerle pişirilerek günün neredeyse her öğününde tüketilebiliyor. Etin lokum gibi yumuşacık ve güzel pişmiş olması ise oldukça önemli. Et seçimi, sıcaklığı, marine edilmesi, mühürlenmesi ve tuzlanması gibi pek çok detaya birlikte göz atalım.
Dana etinin birçok farklı çeşidi var. Dananın neresinden olduğuna göre de isimleri ve özellikleri değişiyor. Bu etlerin pişirme yöntemleri de kendine has. Bu yüzden en lezzetli hallerine ulaşmak için bu özel yöntemleri kullanmak gerekiyor. Peki hangi yöntemleri kullanarak unutulmaz et sofraları kurabileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...
Osso buco, İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Osso buco hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında 4 adet dana incik, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç ve 1 adet kereviz sapı yer alıyor. İşe incikleri tuz ve karabiber ile tatlandırılarak başlanıyor. İşte Osso buco tarifi...
Et mantolama genellikle şeflerin kullandığı terim olup günlük hayatta pek bilinmez. Mantolama; tavada pişirilen, tavuk, et, deniz ürünü gibi birçok ürüne uygulanabilen bir pişirme işlemine verilen addır. Mantolama tekniği, tavada pişen etler için denenebilir. İşte merak edilenler...
Kırmızı et, en çok tüketilen protein gruplarından bir tanesidir. Hemen hemen her yemekte görebileceğimiz etin pişirilmesi de ayrı bir ustalık gerektiriyor. Eğer pişirdiğiniz et sululuğunu kaybederek kuruduysa hiç üzülmeyin, çözümü çok basit! Bu mutfak tüyosu misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği et yemekleri yapmanızı sağlayacak.
Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban bayramının idrak etmesiyle beraber vatandaşlar kurban ibadetini gerçekleştirmeye başladı. Ancak kurbanın kesimi kadar tüketiminde de dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle kırmızı et kimi koşullarda sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Peki kurban eti nasıl tüketilmeli ve nasıl pişirilmeli? Kurban eti nasıl saklanır? İşte et tüketimiyle ilgili önemli uyarı ve merak edilenler...
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala lokum gibi yumuşak et pişirmenin yöntemleri araştırılıyor. Lokum gibi et pişirmenin birçok yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler arasında etin doğru kesimi, süresi, marine edilmesi, limon veya sirke kullanması gibi pratik öneriler yer alıyor. İşte lokum gibi yumuşacık et pişirmenin yolları...
Sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmanın püf noktaları aslında doğru pişirme tekniklerine karar verebilmektir. Herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.
Son yıllarda dondurucular evin en önemli elektronik aletleri haline geldi. Çünkü yaz gıdalarını kışın, kış gıdalarını ise yazın yemek için dondurucuya koymaya başladık. Böylece dilediğimiz gıdayı dilediğimiz zaman tüketebilir hale geldik. Peki, dondurucuya koyduğumuz gıdaları hızlıca çözdürmek için neler yapmalıyız?
Eti, kavurmadan tavada pişirmeye ve mangalda pişirmeye kadar bir dizi farklı şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Ancak her et tavada ya da mangalda pişirilebilir mi? İşte etin marine edilme aşamaları ve pişirme yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler.
Dana Tranç nasıl bir ettik ve dana tranç ile hangi yemekleri yapabilirsiniz?
Dana pençata nasıl bir ettir ve dana pençatadan hangi yemekler yapılır, hangileri yapılmaz?
Et pişirirken en çok hangi baharatlar kullanılır. Bir başka deyişle ete hangi baharatlar en çok yakışır? İşte uzmanından yanıtı...
Lezzetli bir ızgara için en önemli nokta et seçimidir. Izgara için et seçiminde nelere dikkat edilmeli, hangi tür et kullanılmalıdır. İşte mangalcıların mutlaka bilmesi gereken et seçimi önerileri...
Kurban Bayramında, gün içinde birçok kez et tüketilmesi, meyve ve sebzenin tercih edilmemesi sindirim sorunlarına davetiye çıkarabiliyor. Etin faydaları, fazla tüketmesinin zararları, nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili tüm ayrıntılar...
Kurban Bayramı'nda aşırı et tüketiminin sağlık problemlerine yol açabileceği belirtilerek, gereğinden fazla et tüketiminden kaçınılması uyarısı yapıldı.
Kütahya Sağlık İl Müdürü Kamil Türkmen, Kurban Bayramı nedeniyle et tüketiminin artacağını belirterek, sağlık için etin sebze yemekleri ile ya da haşlanarak tüketilmesini tavsiye etti. Türkmen, yağlı etin şişmanlık ve kalp damar hastalığı riskini artırdığını ifade ederek, et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.