Diyarbakır’ın Melikahmet Mahallesi'ndeki tarihi Sin Camii, sahibi tarafından emlakçıya verildi. 1550’de inşa edilen cami, 110 milyon liraya satılığa çıkarıldı. İlgili yetkililer, satış sonrası ibadete devam edileceğini açıkladı.
70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.
Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tesislerde 3 bin yıllık geleneklerle, sera görünümlü havuzlara su ekilip tuz üretiliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde övgü ile bahsettiği, ilçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan ve geçmişi 455 yıl öncesine dayanan tuz ocağında Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacı karşılanıyor. İşçilerin zahmetli uğraşları sonucu üretilen Kemah tuzu, Doğu Anadolu ve çevredeki iller başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir gibi birçok kentte satışa sunuluyor.
Edirne'de Gül Hasadı Şenliği düzenlendi.
Diyarbakır'da Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde de bahsettiği Anzele suyunda balıkların ortaya çıkması vatandaşları heyecanlandırırken, alanının koruma altına alınması isteniyor. Konuyla ilgili konuşan Kenan Aksu, ''O dönemden bugüne kadar hiç kesilmeyen kaynak suyunun nereden geldiği belli olmayan bir yerdeyiz. Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinde buranın cüzzamlı ve humma hastalığında tedavi amaçlı kullanıldığı söylenmektedir. Suyun içindeki balıklar tedavi amaçlı kullanılmış'' dedi.
Beylerbeyi Camisi müezzin kayyımı Ekrem Tuna: - "Edirne camileri üzerine araştırma yaparak kitap yazan Alman mimar Gortil, camiyi ziyarete geldiğinde mihrabın üzerindeki içbükey 8 dilimli ve istiridye kabuğunu andıran şekli görünce 'hayran olmamak elde değildir' demiş"
Diyarbakır ve çevresinde listelenen 30 tarihi hamamdan 16’sı yıkıldı, geriye kalanların birçoğu da harabeye döndü. Diyarbakır'ın en büyük hamamı olan 500 metrekare alana sahip Deva Hamamı ise defineciler tarafından tahrip edildi. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde öve öve bitiremediği tarihi hamamın sahibi Cuma Akgün, ''Deva Hamamı'nın restore edilmesi istiyoruz. Yaklaşık bir yıl önce hamamdaki kazılan yerleri kapattık. Tonlarca çöp çıkarıldı hamamdan'' dedi.