ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha çok konuşulacak bir hamleye imza attı. ABD'de resmi dil artık İngilizce oldu. Beyz Saray'ın açıklaması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İngilizceyi ABD’nin resmi dili ilan edecek bir başkanlık kararnamesine imza atacağı öne sürüldü.
Japonya'nın Şizuoka vilayetinde bulunan sadece 2,6 metrekarelik bir alan, Guinness Dünya Rekorları'na göre dünyanın en küçük parkı olarak kayıtlara geçti. Nagaizumi kasabasındaki bu minyatür park, küçük bir çalı ile çevrili bir tahta bloğun üzerinde duran bir kayanın etrafında yer alıyor. Şizuoka yetkilileri, parkı resmi olarak Guinness'e tanıtmak için ölçümlerini yaptırarak bu ilginç alanı dünyaya tanıttı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Vedat Demiröz ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan atandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği İngiltere’de Savunma Bakanı John Healey ve heyeti ile bir araya geldi.
Gelir vergisinden istisna tutulan internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi faaliyetler kapsamındaki teslim ve hizmetlere KDV istisnası getirildi.
Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta mücadelesinde yarın Gaziantep FK ile oynayacağı maçın kamp kadrosu belli oldu. Fenerbahçe resmi hesaplarından yaptığı paylaşımda Gaziantep maçının kamp kadrosunu açıkladı.
Fenerbahçe, bu sezon tüm maçların yabancı hakemler tarafından yönetilmesini talep etti. Sarı-Lacivertliler, Süper Lig'de kalan maçların yabancı hakemler tarafından yönetilmesi konusunda TFF''ye resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz haftalarda bahsettiği 'Gazze'yi devralma' planı tüm dünyada büyük tepki toplamıştı. Gazze'yi resmi olarak işgal anlamına gelen bu plan sonrası Trump'ın bugün sosyal medyadan paylaştığı Gazze'nin plan sonrası son hali ise adeta 'pes' dedirtti. İşte Trump'ın istediği o Gazze!
Erken seçim tartışmalarının kulislerde sürekli tartışıldığı şu günlerde YSK’dan dikkat çeken bir duyuru geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararıyla bazı illerin milletvekili sayıları değiştirildi. Karara göre, Ankara, Muğla, Urfa, Erzurum, Yozgat ve Bayburt'un milletvekili sayıları değişti. İşte il il milletvekili dağılımını gösteren o liste…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin "resmi belgede sahtecilik" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporun detayları ortaya çıktı. Raporda yer alan ifadelerde "İlgilinin (İmamoğlu) yatay geçiş yaptığı 1990 yılında University College of Northem Cyprus'ın (UCNC) YÖK tarafından tanınan üniversitelerden biri olmadığı yatay geçiş yapılabilecek üniversiteler arasında olmadığı anlaşılmıştır" denildi.
Galatasaray yönetimi, TFF'ye başvuruda bulundu. Kasımpaşa ile pazar günü oynayacağı maçın 1 gün sonraya alınması için harekete geçen sarı-kırmızılılar, TFF kuruluna bu talebini resmi yazı yoluyla iletti.
İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen olayda, alkollü bir genç, babasının çalıştığı resmi kurum aracını izinsiz alarak büyük bir kaza yaptı. 19 yaşındaki E.C.A., babasına ait İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (İZSU) ait kurum otomobilini çaldı. Genç sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında park halindeki 5 lüks araca birden çarptı.
İzmir'de 23 Şubat gecesi yaşanan olayda 19 yaşındaki E.C.A. babasının çalıştığı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (İZSU) ait resmi görev aracını izinsiz bir şekilde aldı. Aracı alkollü bir şekilde kullanan genç direksiyon hakimiyetini kaybedince 5 araca çarparak durabildi. Alkollü genç araçların lüks olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı.
Galatasaray, Fenerbahçe derbisiyle 33 resmi maç sonra gol atamadı. Sarı-kırmızılıların golcü kimliği dev derbiyle birlikte sona ererken, iki takımın oyunu beklentilerin altında kaldı.
Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte 'Kirleten öder' sisteminin 31 Aralık 2026 yılına uzatılması karar verildi. Atık Yönetimi ve Atıktan Enerji Üreticileri Derneği (TAYED) Başkanı Ali Rıza Öner, düzenlemenin detaylarını bir grup gazeteciye değerlendirdi. Peki bu düzenlemenin detayları neler? İşte ayrıntılar...
Almanya'da dün gerçekleştirilen genel seçimlerin sonucu belli oldu. Gelen resmi sonuçlara göre bu seçimde 19 Türk kökenli milletvekili Federal Mecliste görev alacak. Almanya'da geçtiğimiz dönem de 18 Türk kökenli kişi milletvekili seçilerek parlamentoya girmişti.
Ukrayna lideri Zelenskiy'in dünyanın gündemine oturan sürpriz çıkışına Türkiye'den ilk yanıt geldi. Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın "diktatörlükle" suçladığı Zelenskiy, NATO üyeliği karşısında görevi bırakmaya hazır olduğunu söyleyerek herkesi şaşırtmıştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Zelenskiy'in dile getirdiği bu talebe ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek çok çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
EYT 3 Mart 2023 yılında çıktı. Birçok vatandaş bu yasadan faydalanarak emekli olsa da bazı vatandaşlar bu haktan faydalanamadı. Prim gün sayısı eksik olanlar EYT'li olsa da yaş beklemek zorunda. SGK uzmanı Özgür Erdursun, EYT ile ilgili bu ayrıntıya dikkat çekti. İşte detaylar...
MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli bir adım daha geldi. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti. Yönetmelikte yapılan yeni değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanırken düzenlemeler arasında öğretmen ve yönetici eğitimleri, öğrenci nakilleri, diploma işlemleri, yabancı uyruklu öğrencilerin denklik süreci, devamsızlık koşulları ve disiplin tedbirleri yer aldığı görüldü.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan bozulabilir gıda maddelerin taşımacılığında kullanılacak özel ekipmanlar hakkındaki usul ve esaslarda değişikliğe gidildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, "Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi" alınma süresinin son tarihi 1 Ağustos olarak güncellendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için yapacağı ön seçimde resmen aday oldu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu "Bugün yeni bir başlangıcın ilk adımını atarak mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı olmak için resmi müracaatımı yaptım. İnsanca yaşamayı hak eden, özgürlüğe, adalete, refaha ve birlik olmaya hasret milletimizle bir yolculuğa çıkıyoruz" dedi. İmamoğlu için imza veren vekil sayısı dikkat çekti.
Son dakika haberi: 31 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda bir döner restoran zinciri üzerinden FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen şüpheliler de yakalandı. Döner zincirinin Maydonoz Döner olduğu öğrenildi.
Ünlü oyuncu Merve Boluğur, 2015 yılında şarkıcı Murat Dalkılıç ile nikah masasına oturmuş, çift çalkantılı evliliklerini 2017 yılında resmi olarak bitirmişti. Ünlü çiftin şimdilerde yeniden birlikte olduğu iddiaları gündeme geldi. Ancak Murat Dalkılıç'ın yeni bir aşka yelken açtığı ortaya çıktı.
Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden, Süper Lig'in 25. haftasında oynanacak olan maçların hakemleri açıklandı. Haftanın hatta sezonun en önemli maçı olarak gösterilen ve şampiyonluğu yakından ilgilendiren Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi ise Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic olarak açıklandı. Galatasaray yönetimi, hafta boyunca tartışılan Sloven hakem Slavko Vincic'i istemediğini TFF'ye bildirmişti. Bu durum sonrası taraftarlar da tepki gösterdi.
Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremlerin ardından, çocuklarıyla birlikte Düzce'ye yerleşen Ayşegül Nacar, hayatında bir dönüm noktası yaşadı. 38 yaşındaki Nacar, yıllar önce keşfedilen ancak ailesinin desteğiyle yarım kalan resim yeteneğini, bulaşık yıkadığı bir işletmede yeniden gün yüzüne çıkararak ressamlık kariyerine adımını attı. İlk sergisini açmaya hazırlanıyor.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, daimi işçi statüsünde 206 kişi istihdam edecek. Başvurular, 21 Şubat'a kadar Türkiye İş Kurumu internet sayfasından ya da Türkiye İş Kurumu hizmet merkezlerine şahsen gidilerek yapılabilecek. Detaylar İŞKUR'un internet adresinden görülebilecek.
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin için yabancı hakem tartışmaları son sürat devam ederken, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan resmi açıklama geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 582 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mükelleflerin, bu yıla ilişkin hesap döneminin birinci, ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemleri sonunda enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacak.
Önümüzdeki hafta oynanacak, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi netleşti. Orta hakemin yabancı bir isim olması konusunda tartışmalar yaşanıyordu. TFF cephesinden yapılan açıklamanın ardından dedikodulara son nokta koyuldu.
Galatasaray, yeni transferi Eren Elmalı'yı hazırladığı tanıtım videosuyla resmi kanallardan duyururken yapılan paylaşımda ligin ilk yarısında oynanan Trabzonspor maçında çokça tartışmalara neden olan 'top çizgiyi geçti mi?' olayına göndermede bulundu. İşte detaylar...
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandığı günden beri konuşuluyor. Usta sanatçının villalar, apartmanlar ve yarımadadan oluşan servetinin bir kısmını TSK ve LÖSEV'e bağışladığı diğer kısımlarını ise torunlarına, yeğenlerine ve resmi nikahlı eşi Zeliha Tayfur Bayburt'a bıraktığı öğrenilmişti. Tayfur'un oğlu Timur Turanbayburt ile kızı Tuğçe Tayfur Aydın vasiyetnameye itiraz etti ve mirasın tespitini talep etti. Usta sanatçının vasiyetiyle ilgili yeni iddialar gündeme geldi.
Adana Demirspor'un sahadan çekilmesi üzerine yarıda kalan karşılaşmanın yankıları sürerken Sarı-Kırmızılılar'ın resmi hesabından konuyla alakalı bir açıklama geldi. İşte detaylar...
Resmi Gazete'de öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin yeni düzenleme yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, belirlenen oranlarda artırımlı ödenmesi öngörülen ek ders ücretleri, haftada aylık karşılığı ders görevlerinin tamamlanması şartıyla, bu görevlerin haftanın hangi çalışma gününde yerine getirildiğine bakılmaksızın, artırım oranı yüksek olandan başlanarak ödenecek.
Süper Lig'in 23. haftasında oynanan ve 30. dakikada Adana Demirspor'un sahadan çekildiği Galatasaray-Adana Demirspor mücadelesinin yankıları sürerken Fenerbahçe resmi hesabından Galatasaray'a tepki içeren bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
Çaykur Rizespor, takımda kiralık olarak oynayan Amir Hadziahmetovic'in Beşiktaş'a geri döndüğünü açıkladı. İşte detaylar...
2 Ocak tarihinde hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur'un vasiyeti Marmaris Adliyesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde okundu. Sanatçının mirasının bir kısmını vakıflara kalan kısmını ise çocuklarına, torunlarına, yeğenlerine ve resmi nikahlı eşi Zeliha Tayfur Bayburt'a miras olarak bıraktığı belirtildi. Miras paylaşımında bir tek büyük oğlu Timur Turanbayburt ve Tuğçe Tayfur'un adı geçmedi. Nedeni ortaya çıktı...
2 Ocak tarihinde hayatını kaybeden Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı. Usta sanatçının vasiyetinin açıklanmasından sonra ortalık karıştı. Tayfur'un villalar, apartmanlar ve yarımadadan oluşan servetinin bir kısmını TSK ve LÖSEV'e bağışladığı diğer kısımlarını ise torunlarına, yeğenlerine ve resmi nikahlı eşi Zeliha Tayfur Bayburt'a bıraktığı öğrenildi. Yapılan vasiyet açıklanasında büyük oğlu Timur Turanbayburt’un ve davalık olduğu kızı Tuğçe Tayfur Aydın’ın adının geçmemesi dikkat çekti.
Gümrük laboratuvarlarının faaliyetlerinde ziraat mühendisleri de laboratuvar birim sorumlusu ve laboratuvar teknik personeli olarak görev yapabilecek.
Asrın felaketinin yıl dönümünde milyonlarca vatandaş, başta depremlerden etkilenen 11 il olmak üzere; ülke genelinde anma törenleri düzenledi. Depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'da da sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar anma törenleri düzenledi. Burada resmi anma töreni dışında Yunus Emre Parkı’ndan Atatürk Anıtı’na yürümek istendi. Yürüyüş yapmak isteyenlere müdahalede bulunuldu. Valilik yetkilileri ise kararın güvenlik önlemleri çerçevesinde alındığını vurguladı.
Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray son olarak kadrosuna Mario Lemina'yı katarken Sarı-Kırmızılılar'ın dün gece yarısı resmi olarak açıkladığı transfer Fatih Terim'in çalıştırdığı Al Shabab yönetiminde de büyük bir şaşkınlık yarattı. Gabonlu futbolcuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın Suudi Arabistan ekibine beklemediği bir çalım attığı belirtildi. İşte detaylar...
Ferdi Tayfur'un ilk ve tek resmi nikahlı eşi Zeliha Turanbayburt vasiyet açıklandıktan sonra merak konusu oldu. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Ferdi Tayfur’un eşi Zeliha Tayfur verdiği yanıtla dikkat çekti.
Devre arası transfer dönemi çalışmalarına devam eden Galatasaray, Mario Lemina için Wolverhampton ile resmi görüşmelere başladığını duyurdu. 2019/2020 sezonunda Galatasaray forması giyen Lemina, uzun süre sonra sarı-kırmızılılara geri döndü.
Galatasaray'dan tıpkı Osimhen transferi gibi dünyayı ayağa kaldıracak bir hamle daha gelebilir... Manchester City ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Kevin de Bruyne için girişimlerini hızlandıran sarı-kırmızılılar, ligdeki tüm dengeleri altüst etmeye hazırlanıyor. Galatasaray'ın resmi X hesabından yapılan paylaşımdaki Kevin de Bruyne detayı taraftarları bir hayli heyecanlandırmış durumda...
İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Premier Lig'in Önemli Maç Olayları (KMI) paneli, VAR kararları hakkında sezonun 23 haftalık bölümünde 4 yanlış ve 9 kaçırılan VAR müdahalesi saptadı. İşte detaylar...
Hakim ve savcı adaylarının atama töreninde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanıştırdığı yeğeni Mehmet Arif Dağhan nereye atandığı belli oldu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’nın adli yargı hâkimleri ve Cumhuriyet savcı adaylarına ilişkin atama kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) ad çekme sonucuna göre belirlenen 679 hakim ve 396 cumhuriyet savcısı adayının atanmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.
Beşiktaş, Alexander Sörloth ile anlaşıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Siyah-beyazlıların, Sörloth ile 1.5 yıllığına anlaştığı ve Norveçli golcünün kısa süre içinde İstanbul'a geleceği iddia edilmişti.
Son dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmalara bir yenisi daha ekleniyor. Ayşe Barım hakkındaki soruşturma genişliyor. Gezi Parkı dönemindeki medya, TV kayıtları RTÜK'ten istendi. Dün tarihiyle RTÜK'e giden resmi yazıda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör savcısı RTÜK'e o dönemki kayıtları hazırlaması konusunda ricada bulundu!