Fiddy Metodu Haberleri

Siyah noktalar artık derdiniz olmasın! Büyülü Fiddy Method nedir?

Siyah nokta ve gözenek problemine etkili bir çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Son dönemlerin en popüler cilt bakım trendleri arasında yer alan Fiddy metodu ile siyah noktalarınıza ve sivilcelerinize elveda edebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayabilir, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın keyfini çıkarabilirsiniz! Bu içeriğimizde Fiddy Metodu nedir, nasıl uygulanır ve bu metodu uygulamak için hangi ürünlere ihtiyacınız var, hepsine yanıt verdik. İşte detaylar!

Kadin 2024-04-20 12:34:32

Kastamonu’da yaban hayatı envanter çalışması yapıldı

Ilgaz Dağı ve Tosya Gavurdağı’nda yaban hayatı geliştirme sahalarında 2023 yılı envanteri sürek-bek metodu ile yapıldı.

Yurthaber 2023-11-30 11:35:40

Ethereum sanal makinesi nedir? Ethereum Virtual Machine (EVM) nasıl çalışır?

Açık kaynak kodlu, merkeziyeti bulunmayan ve ERC – 20 kod sistemi sayesinde çeşitli kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan bir blok zinciri olan Ethereum, Bitcoin’den sonra gelen en büyük piyasa değerine sahip olan sanal paradır. 2013 yılında Vitalik Buterin tarafından ortaya atılan bu sistem 2014 yılından itibaren internet üzerinden kitle fonlaması metodu ile toplanmıştır.

Finans 2023-10-24 05:45:55

Karadeniz Bölgesi haritası nasıl? Karadeniz Bölgesi’ndeki illeri ve sınırları gösteren siyasi haritasında neler var?

Ülkemiz toplam yedi farklı bölgeden meydana gelmektedir. Bu bölgelerde pek çok şehir ve şehirlere bağlı çok sayıda ilçe bulunur. Bu bölgelerin illerini ve ilçelerini görmek için bazı kaynaklardan faydalanmamız gerekir. Bu kaynakların başında da haritalar gelir. Bölgelerin illerini, ilçelerini ve ilçe sınırlarını renklendirme metodu ile gösteren haritalar, siyasi harita olarak tabir edilmektedir. Peki, Karadeniz Bölgesi siyasi haritasında neler var?

Egitim 2023-05-22 10:59:09

Doğu Anadolu Bölgesi fiziki haritası nasıl? Dağ, ova, göl, akarsuları gösteren Doğu Anadolu Bölgesi fiziki haritasında neler var?

Coğrafya derslerinde kullanılan birçok harita türü bulunmaktadır. Her haritanın kullanım amacı birbirinden farklıdır. Bölgelerin coğrafi yapısını incelemek ve yakından görmek için fiziki haritalar tercih edilir. Doğu Anadolu Bölgesi fiziki haritası da birbirinden farklı yeryüzü oluşumlarının gösterildiği ve bu oluşumların renklendirme metodu kullanılarak daha belirgin hâle getirildiği bir haritadır. Peki, Doğu Anadolu Bölgesi fiziki haritası hangi yeryüzü şekillerini içerir?

Egitim 18-05-23 16:34

MFÖ'nün Fuat Güner’inden MUTO çağrısı! İnşaat mühendisi olan isim Maliyeti sadece yüzde 5 artırıyor dedi

MFÖ'ın Fuat'ı dikkat çeken bir açıklama yaptı. İnşaat mühendisi Fuat Güner, müteahhitlere çağrıda bulunarak yapıların MUTO metodu ile yapılması gerektiğini söyledi. Güner, Japonların depremde binaların yıkılmasını MUTO yöntemi ile engellediklerini belirtti.

Magazin 28-02-23 11:18

TikTok'ta viral oldu: Siyah noktaları teker teker döküyor! Fiddy metoduyla siyah noktalardan kurtulun

Siyah noktalar genişleyen gözeneklerin içerisine dolan bir saç folikülü veya cildin doğal olarak ürettiği yağ (sebum) ve ölü hücrelerdir. İstenmeyen görüntülere sebep olan siyah noktalardan kurtulmak için en sık uygulanan yöntem siyah noktanın sıkılmasıdır. Ancak siyah noktaları sıkmak kalıcı izlere neden olabilmektedir. TikTok'ta paylaşılan fiddy metoduyla siyah noktaları teker teker dökebilirsiniz.

Kadin 28-12-22 10:08

Her anını planlamak isteyenlerin bir numaralı tercihi haftalık ve aylık planlayıcı çeşitleri

Başarılı olmanın ilk adımı, hayatı planlamaktan geçer. Özellikle aylık veya haftalık olarak yapılan planlar uzun vadede başarının anahtarı olabilir. Fakat etkili ve faydalı bir planlama metodu oluşturmak her zaman kolay bir iş değil. Peki, tam olarak bunun için hazırlanmış ve etkisi kanıtlanmış planlayıcılardan yararlanmaya ne dersiniz?

Haber 22-08-22 14:32

Giresun'da zamanda yolculuk ile eğitim metodu uygulandı

Giresun'da "zamanda yolculuk ile eğitim" metodu uygulandı

Yurthaber 30-06-22 11:24

Montessori’ye göre yaş gelişim dönemleri

Montessori metodu, her bir çocuğun kendi ihtiyaçlarını karşılama potansiyelini taşıyan, kendi kararlarını verebilen bağımsız bireyler olduğunu kabul eden bir eğitim metodudur. Montessori eğitim felsefesinin çocuğa bakışı geleneksel anlayıştan çok farklıdır.

Kadin 15-06-22 14:47

Çiftçilerin eğitileceği Tarım Kampüsü ile tarım ve hayvancılık verimli yapılacak

Erzurum'un Pasinler Ovası'nda kurulan, çiftçiler ve üniversite öğrencilerine hizmet verecek kampüsle, yerinde öğrenme metodu sayesinde hem istihdama hem de doğru tarım ve hayvancılık uygulamalarına katkı sağlanacak - Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç: - "Her eğitim döneminde kampüsteki misafirhanemizde 100 çiftçimizi ağırlayacağız. Bizden eğitim alan çiftçilerimize burada sertifika verdikten sonra da ürettiğimiz ham maddelerden de onlara destek sağlamış olacağız"

Yurthaber 25-03-22 13:24

Bilim dünyasında heyecan verici gelişme! Aziz Sancar müjdeyi verdi: Türkiye'ye taşıyacağım

ABD'de yaşayan Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kansere ilişkin bilimsel bir araştırma metodu konusunda çok yeni bir şey keşfettiklerini ve çok heyecanlandıklarını belirterek, çalışmasını Türkiye'ye taşıma müjdesi verdi.

Haber 17-02-22 09:30

Konmari metoduyla kıyafetlerinize bambaşka bir yaşam!

Gardırobunuz ne yaparsanız yapın bir türlü istediğiniz şekilde toplu olmuyor mu? Dolabın başında her gün saatlerce ne giyeceğinizi bulamıyor musunuz? O zaman Japon yazar Marie Kondo’nun Konmari metodu tam size göre! Daha düzenli bir gardıroba sahip olmak için bu yazıya göz atın.

Haber 02-02-22 14:26

Umut vadeden gelişme! Kan testiden akciğer teşhisi

Dünyada her yıl yaklaşık 20 milyon kişinin yakalandığı akciğer kanserinin teşhisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, akciğer kanserinden şüphelenilen bireylerden alınan kan testinde akciğer kanserine yönelik belirteçlerin kanda PCR metodu ile saptanabildiğini söyledi.

Haber 17-12-21 09:18

Koronayı 5 dakikada saptayabilen test geliştirildi

Japon araştırmacıların santimetrekare başına bir milyon girintiye sahip cam levha ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) 5 dakikada saptayabilen test metodu geliştirdikleri bildirildi.

Haber 20-04-21 10:06

Gaziantep'te koronavirüsü erken teşhis eden sistem geliştirildi

Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, koronavirüse karşı savaş açan vücudun bağışıklık sistemini kontrolden çıkaran sitokin fırtınasını ölçen ve erken önlem alınmasını sağlayan 'biyosensör metodu' geliştirdi. Sistemle ilgili 4 aylık yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Lütfi Yola, 'biyosensör metodu' sistemi ile birlikte koronavirüste erken teşhis durumunun mümkün olduğunu söyledi.

Haber 13-03-21 09:04

Bakan Varank, virüs benzeri parçacıklara dayalı aşı çalışmalarını yerinde inceledi:

"Bu aşı çalışmamızda ay sonuna kadar Sağlık Bakanlığımızla koordine halinde insan çalışmasına geçmek istiyoruz" - "İlk aşamada 50 milyon doz aşı üretebilecek bir kapasite kuruluyor. İhtiyaç halinde bunu artırabiliriz" - "Bu inovatif bir aşı metodu olduğu için dünyadan buna talep olabilir. Özel sektörümüz ve Sağlık Bakanlığımızla koordinasyon halinde tüm bu süreçleri yürütüyoruz"

Yurthaber 10-01-21 10:04

Bakan Varank, virüs benzeri parçacıklara dayalı aşı çalışmalarını yerinde inceledi:

"Bu aşı çalışmamızda ay sonuna kadar Sağlık Bakanlığımızla koordine halinde insan çalışmasına geçmek istiyoruz" - "İlk aşamada 50 milyon doz aşı üretebilecek bir kapasite kuruluyor. İhtiyaç halinde bunu artırabiliriz" - "Bu inovatif bir aşı metodu olduğu için dünyadan buna talep olabilir. Özel sektörümüz ve Sağlık Bakanlığımızla koordinasyon halinde tüm bu süreçleri yürütüyoruz"

Yurthaber 10-01-21 10:04

77 nerenin plakası? Hangi ilin araç plaka kodu 77?

Plaka kodu; otomobil, kamyon, motosiklet ve buna benzer taşıtların ön ve arka kısımlarında bulunan küçük tabelalarda yazılı rakam ve harflerdir. Bu doğrultuda her ülkenin kendine has bir plaka metodu vardır. Ülkemizde 81 ile karşılık 81 plaka numarası kullanılır. Plakadaki diğer detaylarsa ilçelere dair bilgi verir. Peki 77 nerenin plakası olarak geçer? 77 nerenin plaka kodu? İşte detaylar...

Haber 07-01-21 16:38

Manisa'daki jeopark alanında ayak izi ve küllerin geçmişi araştırıldı

Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı alanındaki ayak izleri ve küller üzerinde iki ayrı tarihleme metodu uygulayan bilim insanları, tespitlerini makale olarak yayımladı - Jeopark Belediyeler Birliği Yiğit Karakuzu: - "Ayak izleri ve küller milattan önce 3 bin 300 ila 3 bin yıl aralığında bir yaşa sahip. Kanlıkaya duvar resimleriyle ayak izlerinin aynı döneme ait olması yüksek ihtimal"

Yurthaber 05-01-21 12:03

137 internet sitesine erişim engeli

Adana İl Jandarma Komutanlığı, kasım ayında internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele kapsamında 137 internet sitesine erişim engeli kararı aldırıldığını bildirdi.Adana İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı Kasım ayı içerisinde internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde; Türkiye’den erişim sağlanabilen ve yasadışı yayın yapan internet sitelerine yönelik icra edilen araştırma faaliyetleriyle, 7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet ettiği belirlenen 70 adet internet sitesinin, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 226 müstehcenlik ve 227 fuhuş maddelerine muhalefet ettiği belirlenen 60 adet internet sitesinin, PKK/KCK terör örgütünü övücü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Aleyhine Kamuoyunu Yanıltıcı, haksız ve olumsuz algı oluşturucu yayın yaptığı tespit edilen 3 adet internet sitesinin, cep telefonlarına gönderilen mesajlar, internet ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan reklamlar aracılığıyla, çeşitli sebeplerle kurumların isimlerini ve simgelerini kullanmak suretiyle vatandaşları oltalama metodu kullanarak dolandırmaya yönelik oluşturulduğu tespit edilen 4 adet internet sitesinin Türkiye’den erişime engellenmesi maksadıyla Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) müracaatta bulunularak Türkiye’den erişime engellenmesi sağlandı.Ayrıca; kurumsal şirketlerin adını kullanarak hediye çeki verileceği, vatandaşların sosyal medya hesapları ve kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesi sonucunda meydana gelen 1 faili meçhul dolandırıcılık olayının şüphelileri ile sosyal medya hesapları üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda herkese açık bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaret, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme suçlarını işlediği tespit edilen sosyal medya hesaplarının aktif kullanıcılarına ait kimlik bilgileri tespit edilen 4 şüpheli hakkında adli işlemlerin başlatılması sağlandı.

Haber 03-12-20 14:32

ASÜ’de yabancı dil hazırlık eğitimi sorunsuz devam ediyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bu dönem, rutin yabancı dil derslerinin dışında, fakülte ve bölüm ayrımı olmaksızın, dileyen tüm lisans öğrencilerinin katılabildiği isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimine başladı.Öğrencilerin yabancı dil konusundaki gelişimlerini desteklemek amacıyla verilen isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi, pandemiden dolayı uzaktan öğretim metodu ile devam ediyor.

Yurthaber 02-12-20 16:42

341 adet suç içerikli web sitesi tespit edilerek, erişime kapatıldı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 341 adet suç içerikli web sitesi tespit edilerek, erişime kapatıldı.Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Aydın İl jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından internet ortamında herkese açık ve herhangi bir özel ağ geçidi kullanmadan ulaşabilen kaynaklarda yapılan çalışmalar sonucunda yurt dışından yayın yapan ve erişime açık olduğu belirlenen247 adet yasa dışı bahis oynatılan web sitesi, 12 adet oltalama (Phishing Metodu) ile dolandırıcılık amacıyla tasarlanmış web sitesi, 18 adet kimlik hırsızlığına yönelik zararlı yazılım ve uygulama içeren web sitesi, 64 adet fuhuş ve müstehcen içerikli web sitesi olmak üzere 341 adet suç içerikli web sitesinin tespiti yapılarak, 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlara işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun kapsamında raporlanmıştır.

Yurthaber 13-11-20 17:45

341 adet suç içerikli web sitesi tespit edilerek, erişime kapatıldı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 341 adet suç içerikli web sitesi tespit edilerek, erişime kapatıldı.Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Aydın İl jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından internet ortamında herkese açık ve herhangi bir özel ağ geçidi kullanmadan ulaşabilen kaynaklarda yapılan çalışmalar sonucunda yurt dışından yayın yapan ve erişime açık olduğu belirlenen247 adet yasa dışı bahis oynatılan web sitesi, 12 adet oltalama (Phishing Metodu) ile dolandırıcılık amacıyla tasarlanmış web sitesi, 18 adet kimlik hırsızlığına yönelik zararlı yazılım ve uygulama içeren web sitesi, 64 adet fuhuş ve müstehcen içerikli web sitesi olmak üzere 341 adet suç içerikli web sitesinin tespiti yapılarak, 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlara işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun kapsamında raporlanmıştır.

Yurthaber 13-11-20 17:45

Futbolculara akademik dokunuş

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, özel cihazlarla dayanıklılık performansları ölçülen futbolcular için, analiz sonuçlarına göre antrenman metodu geliştiriyor.Halı sahada antrenman yapan Lüleburgaz Atletik Spor Kulübü, antrenmanlarında genellikle Süper Lig takımlarının kullandığı bilimsel metotları uygulamaya başladı.

Yurthaber 01-10-20 11:10

Keto diyet: Faydalı mı, zararlı mı?

Yağ tüketip kilo vermek! Ketojenik diyette hızlı kilo vermenin sırrı olan bu yöntem gerçekten faydalı mı, yoksa zararlı mı?Ketojenik diyet ilk kez 1924’de epilepsi hastalarında nöbetleri önlemek için geliştirildi ve 1970'lerden itibaren bir kilo verme metodu olarak popülerleşmeye başladı.

Haber 30-08-20 12:13

Ünlü komedyen Chelsea Handler cerrahi maskeyi göğüslerini kapatmak için kullandı

Netflix’te “Chelsea” isimli komedi programını yapan Chelsea Handler, sosyal medya hesabından ses getirecek bir paylaşıma imza attı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ünlü komedyenin spor yaparken cerrahi maskeyi kullanma metodu görenleri şaşkına çevirdi.

Magazin 13-08-20 11:57

Van’da İngilizce öğrenimine yeni boyut

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, genç ve dinamik İngilizce öğretmenlerin öğretim hayatlarında elde edemedikleri yeni çağın dil öğretim tekniklerini edinebilmeleri amacıyla Blended English (Harmanlanmış İngilizce) isimli bir proje geliştirdi.Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibelendirilen projeyle Van ilindeki 5 okuldan 10 İngilizce öğretmeni ve 5 idareci, proje koordinatörü Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 3 proje uzmanı ve 3 idareci olmak üzere toplam 21 kişi İngiltere’nin Londra kentinde Flipped Classroom (öğretmenin işlediği konuyu video gibi teknolojik araçlarla zenginleştirerek işlemesi metodu) ve Blended Learning (harmanlanmış öğrenme) kurs faaliyetlerine katıldı.

Yurthaber 09-07-20 14:14

Van’da İngilizce öğrenimine yeni boyut

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, genç ve dinamik İngilizce öğretmenlerin öğretim hayatlarında elde edemedikleri yeni çağın dil öğretim tekniklerini edinebilmeleri amacıyla Blended English (Harmanlanmış İngilizce) isimli bir proje geliştirdi.Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibelendirilen projeyle Van ilindeki 5 okuldan 10 İngilizce öğretmeni ve 5 idareci, proje koordinatörü Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 3 proje uzmanı ve 3 idareci olmak üzere toplam 21 kişi İngiltere’nin Londra kentinde Flipped Classroom (öğretmenin işlediği konuyu video gibi teknolojik araçlarla zenginleştirerek işlemesi metodu) ve Blended Learning (harmanlanmış öğrenme) kurs faaliyetlerine katıldı.

Yurthaber 09-07-20 14:14

Göllüce kentsel dönüşümünde dükkanlara taşınmalar başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Göllüce Mahallesi’nde (Sanayi Mahallesi) başlattığı ve gönüllü dönüşüm metodu esaslı yürütülen “Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” yıkım çalışmaları tamamlandı.4 bin 750 metre uzunluğunda yeni imar yolu açılarak sıcak asfalt serimi çalışmalarına girişti.

Yurthaber 04-07-20 16:19

8 aylıkken havuza atılan bebek viral oldu

Videoda görülen ve tartışmalara yol açan metodu, bebeğin annesi ve yüzme öğretmeni anlattı.

Haber 24-06-20 13:26

Türk kahvesi sadece bir içecek değil aynı zamanda sosyalleşme aracı oldu

Dünyada en çok tüketilen içecekler arasında yer alan ve önemli bir ticari hacme sahip kahve, Türk kahvesi adı ile sunulunca sadece bir içecek değil aynı zamanda sosyalleşmenin de aracı olduğu belirtildi.Türkiye’de yetişmemesine rağmen hazırlama ve pişirme metodu Türkler tarafından keşfedilen yöntem sayesine adı dünyaya Türk kahvesi olarak yayılan kahvenin kendine özgü kimliği ve geleneğinin 16.

Yurthaber 16-06-20 10:36

Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Çalışmalarına Devam Ediyor

2020’nin Ocak ayında Pınarbaşı Belediyesi tarafından coğrafi işaret başvurusu gerçekleştirilen Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peynirinin tescil çalışmalarında analiz aşamasına gelindi.Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, "2019 yılı Ekim ayında coğrafi işaret başvuru kararı alınan Pınarbaşı Uzunyayla Çerkes Peynirinin çalışmalarına hızla başlanarak coğrafi sınır, tarihçe, ayırt edici özellikler, üretim metodu, denetim ve denetim komisyonu çalışmaları tamamlanmış olarak Prof.

Yurthaber 08-05-20 13:13

Bülent Uygun: Teknik adamların idman metodu değişecek

Süper Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor'un teknik direktörü Bülent Uygun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) "Liglerimiz en erken haziran ayı başında oynanabilecektir" açıklamasını değerlendirdi.

Spor 03-04-20 11:55

Uzman Doktor Yanartaş: “Akupunktur ile bahar mevsimine merhaba deyin”

Uzman Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş, bahar mevsiminde artan ve alevlenen bazı hastalıklara karşı akupunkturun tedavide oldukça iyi ve hızlı sonuç verdiğini söyledi.Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Gamze Yılmaz Yanartaş, 3 bin yıldan beri uygulanan bir tedavi metodu olan akupunkturun vücutta organların birbirileriyle iletişimini sağlayan, enerji kanallarının yoğunlaştığı, meridyen adı verilen kanallar üzerinde bulunan noktaların iğne ya da lazerle uyarılmasıyla yapıldığını dile getirdi.“Klasik tedavilerle birlikte hızlı sonuç alınıyor”Fibromiyalji, bel ve boyunda tutukluk ve ağrı, mevsimsel depresyon, kronik yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, alerjik rinit, astım, sinüzit, migren gibi rahatsızlıkların bahar mevsiminde arttığını, bu hastalıklara karşı akupunkturun klasik tedavilerle birlikte oldukça iyi ve hızlı sonuçlar sağlayabildiğini ifade eden Uzman Doktor Yanartaş, “Akupunkturun en çok bilinen ve kullanılan etkilerinin başında baş, bel ve romatizma ağrıları gibi ağrılardaki ağrı kesici etkisidir.

Yurthaber 24-03-20 12:05

Vali Şentürk, YHT ’Tünel 26’ çalışmalarını inceledi

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında ’’Tünel 26’’ projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceledi.Bilecik Valisi Bilal Şentürk,, YHT projesinde Bilecik sınırları içerisinde bulunan T-26 projesi tünel şantiyesinde Proje Müdürü Cihan Erdönmez, DDY Grup Müdürü Kenan Oğul, DDY Bakım Müdürü Serdar Ceylan, YHT Bilecik Gar Müdürü Cihan Dayangaç ve ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.YHT Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Bilecik Valisi Bilal Şentürk,, Ankara-İstanbul YHT koridorunda bulunan T26 Tünel projesinin güzergah özellikleri, tünel çapı ve uzunluğu açısından en önemli projelerinden biri olduğunu ifade etti.’’Tünel 26’’ demir yolu projesinin güzergah uzunluğu 9 bin 803 metre Kurtköy ile Ahmetpınar köyü arasındaki tünel ve aç kapa tünel mesafenin uzunluğu 6 bin 871 metre T26 projesinin içinde kalan tünel açma makinesi (TBM) çıkartılmış olup bu bölgede imalatlara devam ettiği bilgisini veren Proje Müdürü Erdönmez, "T 26 projesindeki tünellerinde (NATM) Yeni Avusturya Tünel Metodu yanı klasik kazı yöntemi ile imalat yapılmaktadır.

Yurthaber 27-02-20 12:34

Ketojenik diyetle daha geç acıkılıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, son dönemlerin popüler zayıflama metodu olan ketojenik diyeti anlattı. Kılıç, ketojenik diyetlerde oluşturulan karbonhidrat kısıtlamasının kan şekerinin ani yükselmemesine ve insülinin kontrollü salınımına, böylece daha geç acıkma sağlandığını söyledi.

Yemek 20-02-20 10:51

Ketojenik diyetle daha geç acıkılıyor

Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, Ketojenik diyetle daha geç acıkılabileceğini belirtti.Adatıp Sakarya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Demircan Kılıç, son dönemlerin popüler zayıflama metodu olan ‘Ketojenik Diyet’i anlattı.

Yurthaber 19-02-20 14:55

Sosyal medya paylaşımları Doxxinge davetiye çıkarabilir

Sosyal medya ortamlarında paylaşılan bilgilerin kişinin haberi olmadan toplanması veya yayınlanması anlamına gelen "Doxxing" yöntemi, özel bir bilgisayar veya yazılım bilgisine ihtiyaç duymadan yapılabilecek bir hacker metodu olarak dikkati çekiyor.

Haber 21-01-20 11:03

Eleştiri yaparken sandviç metodunu kullanın!

Bazen karşımızdaki kişiyi eleştirirken çekiniriz, onun kırılacağını düşünebiliriz. Ancak onunla aramızı açmadan eleştirebilmenin bir yolu var; Sandviç Metodu!

Haber 15-01-20 13:26

Alanya'da Grönholm Metodu oyunun tanıtımı yapıldı

Alanya'da "Grönholm Metodu" oyunun tanıtımı yapıldı

Magazin 08-01-20 18:45

Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti.Yüzyıllardır oruç tutma ibadetinin insanlar tarafından icra edildiğini belirten Hülya Çağatay Öke, “Oruç tutan fazla kilolu bireyler ya fazla kilo almaktan yakınırlar ya da kilo kaybederler ve mutlu olurlar” dedi..İF diyeti bilinen oruç tutma kurallarından farklı ve çeşitleri olduğunu dile getiren Hülya Çağatay Öke, açıklamasını şöyle sürdürdü;“8/16 metodu, örneğin her gün sabah 09:00 dan 17:00 ye kadar olan zaman diliminde beslenebilir, geriye kalan vakitlerde su, bitki çayı ve sade kahve dışında başka besin alımı yapamazsınız.

Yurthaber 31-12-19 11:09

Eleştiri yaparken sandviç metodunu kullanın!

Bazen karşımızdaki kişiyi eleştirirken çekiniriz, onun kırılacağını düşünebiliriz. Ancak onunla aramızı açmadan eleştirebilmenin bir yolu var; Sandviç Metodu!

Trend 28-12-19 03:35

DHI saç ekimi birçok avantaj sağlıyor

Sapphire Hair Clinic Doktoru Vedat Tosun, DHI (Direct Hair Implantation-Doğrudan Saç Ekimi) Saç Ekimi metodu, tek tek toplanılan saç köklerinin otomatik Choi implanter kalemleriyle ekim alanına yerleştirildiğini belirtti.

Yurthaber 20-12-19 13:33

Yaşayan Tiyatro topluluğu, Stanislavski ve Fiziksel Eylemler Metodu üzerine konuştu

Anadolu Üniversitesi Tiyatro Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşayan Tiyatro topluluğu, Kongre Merkezi Mavi Salon’da bir araya gelerek Konstantin Stanislavski ve onun ‘Fiziksel Eylemler Metodu’ üzerine konuştu.Etkinlikte ayrıca Stanislavski’nin yaşamı ve Moskova Sanat Tiyatrosu’nu kurma sürecindeki çevresel faktörlerden de bahsedildi.

Yurthaber 27-11-19 12:01

Ağabeyinden emanet böbreğini 'Tuğcu Bakırköy metodu' kurtardı

EMEKLİ gazeteci Erdal Aydın, 42 yıl önce kronik nefrit (ağır böbrek iltihabı) nedeniyle ABD’de böbrek nakli ameliyatı geçirdi.

Haber 21-11-19 12:31

Ağabeyinden emanet böbreğini 'Tuğcu Bakırköy metodu' kurtardı

Emekli gazeteci Erdal Aydın, 42 yıl önce kronik nefrit (ağır böbrek iltihabı) nedeniyle ABD’de böbrek nakli ameliyatı geçirdi.

Trend 21-11-19 11:43

Striort metodu ile vücuttaki çatlaklara son

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, striort metodu hakkında bilgiler verdi.Striort metodunun tıpkı kalıcı makyaj işleminde uygulandığı altın oran gibi tamamen matematiksel işlemlere dayandığını ifade eden Uzman Estetisyen Neslim Güngen, "Uzun zaman yaptığım araştırmalar doğrultusunda; kadın ya da erkek olsun herkesin yaşamında yer alan ve tedavisiz olduğu düşünülen çatlaklarla ilgili Brezilya’dan ithal ettiğimiz, Türkiye distübütörü olduğumuz Dr.

Yurthaber 14-10-19 10:25

Japonların başarı sırrı 5S AOSB’de

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Müdürlüğü tarafından 2014 yılından bu yana, sanayicilere ve bölge çalışanlarına, çeşitli konularda eğitim vermek için kurulan AOSB Akademi’de bu kez Japonlar’ın disiplin sanatı olarak adlandırdığı “5S Metodu” eğitim konusu oldu.AOSB ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi işbirliğinde gerçekleşen eğitimin ilk aşaması AOSB Bölge Müdürlüğü Ceyhan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yurthaber 12-10-19 11:07