Fizikçi Haberleri

Fizik mezunları ne iş yapar? Fizik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Öğrenciler geleceğini planlarken sevdikleri ve istedikleri alana göre tercih yapmaları son derece önemlidir. Sevgi ve isteğin yanı sıra gelecekte iş imkanı daha fazla olan mesleklerin tercih edilmesi, boş yere okumuş olma ihtimalinin de önüne geçmiş olur. Bu yüzden seçilecek mesleğin çalışma imkanlarının çok olması oldukça önemlidir. Fizik mezunları da iş bulma konusunda sorun yaşanmayan bölümlerden biridir. Fizik mezunları ne iş yapar? Fizik mezunlarının iş imkanları nelerdir?

Egitim

ABD’li fizikçiden uyarı: Uzay anomalisi evreni parçalayabilir

ABD’li teorik fizikçi ve matematikçi Prof. Brian Greene, uzay anomalisinin evreni parçalayabileceğini öne sürdü.

Haber

Sağlık masrafları için Nobel ödülünü satan fizikçi öldü

Eşi, ABD'li fizikçi Leon Lederman'ın 96 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı

Haber

Doğum kontrolünde devrim yapan İsveçli fizikçi

İsveçli fizikçi Elina Berglund, Scherwitzl doğum kontrol haplarına "doğal bir alternatif" olarak bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi. Uygulama, vücut ısısı ve adet döngüsüyle ilgili verileri analiz ederek yumurtalama günlerini tam olarak belirliyor. Higgs bozonunu keşfeden ekipte çalışan Nükleer fizikçilerden Scherwitzl, anne olmaya hazır olmadan önce hormonal doğum kontrol hapları kullanmaktan yorulmuştu.

Haber

Stephen Hawking'ten felaket senaryosu

İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Norveç'te katıldığı bir panelde 'Bilim kurgu değil fizik, Dünya'ya eninde sonunda asteroid çarpacak' dedi. Dünya'nın pek yakında yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacağını belirten Hawking'e göre uzayda koloniler kurmak için yeni gezegenler aramak zorunluluk...

Haber

Stephen Hawking: Dünya'yı 100 yıl içerisinde terk etmeliyiz

BBC''nin yeni belgeselinde konuşan Hawking, insanlığın Dünya'daki vaktinin kısaldığını belirtti. Stephen Hawking, iklim değişikliği, astroid çarpması, salgın hastalıklar ve aşırı nüfusun Dünya'da kalınması durumunda insanlığı yok edeceğini belirtti. Hawking, eski bir öğrencisi olan Christophe Galfard ile insanlığın uzayda yaşamak için gerekli hazırlıkları yapmasının yollarını araştıracak.

Haber

Stephen Hawking yeni bir ses istiyor: Ünlüler sıraya girdi

Yeni bir sese sahip olmak istediğini açıklayan İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in talebine ünlü isimlerden destek geldi. Dünyaca ünlü İngiliz fizikçinin mekanik sesini değiştirmeye hazır olduğunu açıklamasının ardından, Bill Gates, Liam Neeson ve Anna Kendrick, Hawking'in yeni sesi olmak istediklerini belirtti. Bu çağrı ve ünlü isimlerden gelen talep, İngiliz hayır organizasyonu Comic Relief'in projesinin ürünü.

Haber

400 dolarlık cezadan fizik raporuyla yırttı

ABD’li bir fizikçi, trafikte “Dur” levhasını geçtiği için 400 dolar ceza alınca, matematiksel teoremlere dayanan bir raporla mahkemeye başvurdu.

Haber

4 yaşında Hawking'in zekasına sahip!

İngiltere’de yaşayan dört yaşındaki dahi Heidi Hankins’in IQ’su dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking’inkine neredeyse eşit.

Trend

Dâhi fizikçi dünyanın sonunu açıkladı

Stephen Hawking’in 70. yaşına basması onuruna Cambridge Üniversitesi’nde verdiği konferanstaki sözleri büyük tartışma yarattı...

Haber

Nükleer fizikçi Han'a seyahat özgürlüğü

Pakistan'da Lahor Yüksek Mahkemesi, ülkenin nükleer güç sahibi olmasına büyük katkısı olan fizik profesörü Abdulkadir Han'ın seyahat özgürlüğünü kısıtlayan yasağı ikinci kez kaldırdı.

Haber

Stephen Hawking Evrenin Orijini konferansında

Evren biliminin en büyük teorisyenleri arasında gösterilen "tekerlekli sandalye"ye mahkum İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Kudüs'te, İbrani Üniversitesi'nde "Evrenin Orijini" konulu bir konferans verdi.

Haber