Gaziray Duraklari Haberleri

Milli Banliyö Tren Seti 2024'te kullanılmaya başlanacak

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından tasarım ve prototip çalışmaları devam eden "Milli Banliyö Tren Seti"nin gelecek yıl tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması planlanıyor.

Yurthaber 2023-11-16 11:28:48

Gaziray nereden nereye gidiyor? İşte Gaziray güzergahı!

Gaziray ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanımın yılbaşına dek ücretsiz olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapmaya başladı. Peki, Gaziray nereden nereye gidiyor? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ve Gaziray güzergah...

Haber 2022-11-05 17:48:29

Gaziantep'in trafiğini rahatlatacak Gaziray, 5 Kasım'da sefere başlayacak

Aldığı yoğun göçle hızla büyüyen Gaziantep'in ulaşım sorunlarını çözmesi beklenen Gaziray'ın 5 Kasım'da seferlerine başlaması planlanıyor.

Haber 2022-11-01 13:34:15

Bir ilde vatandaşlara önemli uyarı! Yaklaşmayın Ölümcül hasara yol açabilir

Gaziantep’te vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde yapımında sona gelinen GAZİRAY Banliyö Metro Hattı’na 9 Mayıs Pazartesi günü, test ve devreye alma çalışmaları kapsamında 25 bin volt alternatif gerilim verileceği belirtildi. Yetkililer, söz konusu yüksek voltajın yaralanmalara ve ölümcül hasara yol açabileceğinden kaynaklı olarak dikkatli olunması gereken konularda vatandaşları uyardı.

Haber 2022-05-05 17:25:10

Gaziantep ulaşım sorununu 6 aya kadar GAZİRAY ile çözecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: - "İnşallah 6 ay sonra küçük sanayi-organize hattında konforlu, sağlıklı, ucuz ve havayı, insanı koruyacak bir taşıma sistemini hayata geçirmiş olacağız"

Yurthaber 02-05-22 11:06

Hastaneler bölgesinde asfaltlama çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Hastaneler Bölgesi’nin ulaşımının rahatlamasına yönelik GAZİRAY Projesi kapsamında yer altına alınan beş bin metrelik hattın üzerine açılacak yol için sıcak asfalt dökümü başladı.Şehrin yaşam standartlarının ve kalitesinin arttırılması amacıyla gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarına aralıksız devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Mücahitler Mahallesi’nde ki hastane ve otellerin yoğunlukta bulunduğu alanın ulaşımını rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 30-03-21 15:51

Gaziray metronu sen seç

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulaşım açısından kenti güçlendirecek GAZİRAY metrosu için vatandaşı hazırladığı model ve renk anketine davet ediyor.

Yurthaber 23-03-21 15:49

Fatma Şahin TÜRASAŞ’ı ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY Banliyö Metro Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi’nde çalışacak 32 araçtan oluşan yerli ve milli 8 adet elektrikli tren setinin görüşmeleri için Sakarya’da bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ’nin (TÜRASAŞ) tesislerini ziyaret etti.

Yurthaber 17-03-21 15:15

Bakanlar Gül ve Karaismailoğlu, Gaziantep'te Gaziray Projesi kapsamındaki tünellerde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Son yıllarda yaşadığımız gelişmelerle yerli imkanlarımızı kullanmaya başladık. Yeni hatlarımızda da yerli araçlarımızı kullanıyoruz. Zaten yüksek teknolojiyi ihraç eder duruma geldik"

Yurthaber 22-01-21 16:12

Düzbağ ve Gaziray projeleri büyükşehir meclis üyelerinden takdir topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 1’inci Bileşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında düzenlendi.

Yurthaber 14-12-20 17:56

Gazimuhtar Paşa Bulvarı trafiğe açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazimuhtar Paşa Bulvarı’nda yürütülen GAZİRAY ve yapımı sonlanan asfalt çalışmasını yerinde inceledi, esnaf ve vatandaştan görüş aldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY tünellerinin aç-kapa ve istasyonların yapımı doğrultusunda gerçekleştirilen altyapı deplaselerini incelemek amacıyla Gazimuhtar Paşa Bulvarı’na gitti, bölgede çalışmaları tamamlanan hatları, kanalizasyon, yağmur suyu ve 3 adet içme su borusunun yenilemesiyle ilgili bilgi aldı.

Yurthaber 07-09-20 16:04

Gaziray inşaat alanında ceset bulundu

Gaziantep’te yapımı süren Gaziray inşaat alanında bir erkek cesedi bulundu.Edinilen bilgiye göre olay, Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi’nde meydana geldi.

Haber 07-09-20 11:52

GAZİRAY'da sona doğru

Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşaatına başlanan GAZİRAY Banliyö Hattı'nın yakın zamanda tramvayları sipariş edilecek

Yurthaber 12-07-20 11:44

Şahin, D-400’de devam eden çalışmaları inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teknik ekibiyle birlikte tarihi İpek Yolu olarak bilinen D-400 Karayolu’nda hali hazırda devam eden GAZİRAY çalışmalarını yerinde inceledi.

Yurthaber 11-07-20 17:25

Büyükşehir’in göllüce mesaisi noktalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım ağına güç kazandıracak GAZİRAY çalışmaları nedeniyle Göllüce Mahallesi’nde daralan yol genişletilerek sıcak asfalt serimi yapıldı.Büyükşehir Belediyesi, yeni tip korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle şehir merkezinde sakinleşen trafiği fırsat bilinerek hızlandırılan altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 05-06-20 12:50

Gaziray ile İpekyolu’nun kesişim noktasında yapılan tünel 45 günde tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen GAZİRAY inşaat çalışmalarında önemli bir nokta daha tamamlandı.Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde yaşanan trafik sorununu çözüm olacak GAZİRAY çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yurthaber 14-05-20 16:31

Büyükşehir, Gaziray projesi yeraltı çalışmalarını anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziray Banliyö Hattı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 12-12-19 12:25

Dev proje Gaziray tüm hızıyla ilerliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile iş birliğinde hazırlanan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde, Kültür Kongre Merkezi-Zeytinli Mahallesi, Mücahitler-Budak Mahallesi’yle Hastaneler-Oteller Bölgesi’nden geçecek olan 5 kilometrelik hattı yer altına alma çalışmaları başladı.Gaziantep’te yaşanan ulaşım sorununun çözümü için hayata geçirilen Gaziray’da, sona yaklaşıldı.

Yurthaber 10-12-19 13:16

Gaziray banliyö hattı için protokol imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziray Banliyö Hattı’nda hizmet verecek olan araçların alımı için fon protokolü imzalandı.

Yurthaber 28-11-19 15:10

Gaziray çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında 22 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Gaziray Banliyo Hattı Projesi inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı.Türkülere konu olan kara treni, hızlı trene dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, 25 kilometre uzunluğunda, 16 istasyonun yer alacağı Gaziray Banliyo Hattı Projesi’nde sona yaklaştı.

Yurthaber 28-06-19 11:06

Fatma Şahin'den Gaziray test sürüşü açıklaması

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray test sürüşü sırasında AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer'in test sürüşünü izleyen vatandaşlara yönelik ifadesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Haber 27-03-19 16:35

Fatma Şahin'den Gaziray test sürüşü açıklaması

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray test sürüşü sırasında AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer'in test sürüşünü izleyen vatandaşlara yönelik ifadesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Haber 27-03-19 14:24

Fatma Şahin’den Gaziaray test sürüşündeki talihsizlikle ilgili açıklama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray test sürüşü sırasında kayıtlara yansıyan sözlere sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Haber 27-03-19 14:06

Bakan Gül, trenin test sürüşünü yaptı

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Gaziray Banliyo Hattı Projesini inceledi, test sürüşü yaptı.

Haber 22-03-19 16:28

Bakan Gül, trenin test sürüşünü yaptı

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Gaziray Banliyo Hattı Projesini inceledi, test sürüşü yaptı.

Haber 22-03-19 14:05

Bakan Gül, vatman koltuğuna oturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarafından hayata geçirilecek olan Gaziray projesi çalışmaları kapsamında Seyrantepe-Göllüce-Taşlıca arasındaki 5 kilometrelik Gaziray hattında test sürüşleri, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla başladı.25 kilometre uzunluğunda organize sanayi bölgesine kadar giden Gaziray hızlı tren projesinin 5 kilometrelik bölümünde test sürüşü başladı.

Haber 22-03-19 13:01

GAZİRAY'ın çoğu bitti, azı kaldı

Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşaatına başlanan GAZİRAY Banliyö Hattı'ndaki tamamlanma oranı yüzde 80'e ulaştı - Etap etap faaliyete geçirilecek ve 2020 yılında tüm etaplarının tamamlanması hedeflenen, günlük 360 bin kişiyi taşıyacak projeyle 1,5 saatlik yol 30 dakikada katedilebilecek

Finans 14-01-19 11:08

GAZİRAY Projesi'nin yüzde 70'i tamam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Günde 360 bin vatandaşımıza hizmet verecek olan proje, bir anlamda toplu taşıma olarak da Gaziantep'e hizmet verecek bir altyapı projesini hayata geçiriyoruz" - "Projeyi etap etap hizmete açmayı planlıyoruz. Genel olarak projede ilerleme yüzde 70 mertebesinde"

Haber 29-12-18 17:34

GAZİRAY Projesi'nde sona doğru

Gaziantep'te "GAZİRAY Projesi"nin yüzde 77'si tamamlandı

Haber 07-12-18 14:29

Gaziray-Metro Projesi çalışmaların yüzde 77’si tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray-Metro projesine yönelik çalışmaları canlı yayında özel bir televizyon kanalına anlattı.

Yurthaber 07-12-18 14:15

Gaziantep’in mega projesi ‘Gaziray’ ulaşıma nefes aldıracak

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek Gaziray’ın çalışmalarına devam ediliyor.

Yurthaber 19-10-18 14:20

Karşıyaka Köprü İnşaatı Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziray projesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarından merhum Adnan...

Yurthaber 09-08-18 11:55

Gaziantep'te 65 yıllık köprü yıkıldı

Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA) GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içindeki trafiği rahatlatmak için başlattığı Gaziray projesi kapsamında 65 önce yapılan ve Karşıyaka ile kent merkezindeki bağlantıyı sağlayan köprü yıkıldı.

Haber 08-06-18 17:23

Büyükşehir GAZİRAY için soluksuz çalışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 5 kilometresi metro yolu olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY) Projesi kapsamında, 45 gün önce Grand Kavşağı’nda başlatılan çalışmalar tamamlandı.Kentte hızlı ve kolay ulaşım stratejisi geliştiren Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı rahatlatmak için hazırladığı Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan GAZİRAY Projesi’nde vites yükseltti.

Haber 25-04-18 13:13

Büyükşehir Gaziray İçin Soluksuz Çalışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 5 kilometresi metro yolu olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu...

Yurthaber 25-04-18 13:06

İstikrarın kalıcı hale gelmesinin adı 24 Haziran seçimleri olacak

Adalet Bakanı Gül: - "İstikrarın kalıcı hale gelmesinin adı 24 Haziran seçimleri olacak. Vesayetin sandığa gömüldüğü, milletin istikrarının kalıcı hale geleceği günün adı 24 Haziran olacak" - "Uçağın önü havaya kalktı. Bu uçağı millet havaya kaldıracak. Milletimiz süper lige, yeni bir aşmaya kalkmış olacak. 2023, 2053 hedeflerimiz var. Ana muhalefetin vizyonu, hedefi yok. Milletimiz sayesinde bu hedefleri başaracağız" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "(GAZİRAY) Biz bu projeyi Büyükşehir Belediyemizle beraber yaptık. 1 milyar 100 milyon liralık projenin 580 milyon liralık kısmını biz, 520 milyon liralık kısmını belediye karşılıyor. İkisi hızlı tren yolcularına ait olmak üzere 6 hattan oluşacak. 2019 başında doğu kısmını açmış olacağız" - "Gaziantepliler'in çok önemsediği, denize kısa mesafede kavuşmak. İskenderun Limanı'ndan kısa sürede Hassa Tüneli'nin yapılması talebi vardı. Biz bu projeyi yatırım programına koyduk. 30 kilometre yolun 20 kilometresi tünel olacak"

Haber 21-04-18 15:58

GAZİRAY projesi aralıksız sürüyor

Gaziantep’te 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu GAZİRAY projesi yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatmaya yönelik hazırladığı Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY)Projesi’ne dönük çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor.

Haber 16-04-18 15:51

Gaziray Projesi Aralıksız Sürüyor

Gaziantep’te 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu GAZİRAY projesi yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin...

Yurthaber 16-04-18 15:44

Grand Kavşağı’nda Gaziray Çalışması Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında yaptığı çalışmalardan birisi olan GAZİRAY Projesi’nde Yeşilova Kavşağı’nda (Grand Kavşağı’nda)...

Yurthaber 05-03-18 16:52

Grand Kavşağı’nda Gaziray Çalışması Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında yaptığı çalışmalardan birisi olan GAZİRAY Projesi’nde Yeşilova Kavşağı’nda (Grand Kavşağı’nda) devam ediyor.GAZİRAY yapım işi projesi kapsamında Başpınar-Gaziantep-M.Yavuz İstasyonları arasının yeniden inşa edilmesi; D-400 yolu üzeri ve Yeşilova Kavşağı’nda (Grand Kavşağı’nda) yapılacak olan alt ve üst yapı çalışması kapsamında geçişler servis yolunda sağlanıyor.

Haber 05-03-18 15:59

Demiryolu Köprüsü Bakıma Alında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı faaliyetlerden birisi olan GAZİRAY Projesi’nde çalışmalar Mezarlık Kavşağı’ndaki Devlet Demir...

Yurthaber 23-02-18 18:08

Demiryolu köprüsü bakıma alında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı faaliyetlerden birisi olan GAZİRAY Projesi’nde çalışmalar Mezarlık Kavşağı’ndaki Devlet Demir Yolları Köprüsü’nde devam ediyor.Proje kapsamında yeniden inşa edilen alt ve üstyapı çalışmalarında D-400 yolu üzerinde bulunan Devlet Demir yolları Köprüsü’nün genişletme çalışmaları tamamlanarak, Tüfekçi Yusuf Bulvarı’nda gelişler trafiğe açıldı.

Haber 23-02-18 17:35

Gaziray Çalışması Başpınar-m. Yavuz İstasyonlarında Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı faaliyetlerden birisi olan GAZİRAY Projesinde çalışmalar Başpınar-M. Yavuz İstasyonları ile...

Yurthaber 19-01-18 19:08

Gaziray Çalışması Mezarlık Kavşağı’nda Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı faaliyetlerden birisi olan GAZİRAY Projesinde çalışmalar Mezarlık Kavşağında devam ediyor.Proje...

Yurthaber 08-01-18 11:38

Gaziray 2018’de Faaliyete Geçecek

Şahinbey Belediyesi meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziaray projesinin 2018’de faaliyete...

Yurthaber 05-09-17 16:21

Gaziray Projesi İçin Düğmeye Basıldı

Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan 25 kilometre uzunluğunda 17...

Yurthaber 21-05-17 10:10

Ulaştırma Bakanlığından Gaziantep’e 2 Büyük Müjde

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep’e Gaziray Projesi ve yeni havalimanı terminali müjdesini verdi.AK...

Yurthaber 10-11-16 11:04

Gaziantep’e “gaziray” Yapılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) işbirliğiyle kente yapılacak “Gaziray” projesi...

Yurthaber 25-02-16 11:18

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, GATEM-Küsget hattından Organize Sanayiye ulaşacak olan GAZİRAY Projesinin...

Yurthaber 19-01-13 18:36