Köyünde ürettiği balı ve çoğalttığı arıları satan biyolog kadın ailesine destek oluyor - Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanan Emine Aydın: - "Kadınlarımız istedikleri işi yapılabilirler. Devlet bu konuda ciddi destekler veriyor"
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde izlediği haberden etkilenerek başvurduğu "Genç Çiftçi" projesi kapsamında 40 koyun alan Safiye Töre, özenle beslediği hayvanlarının sayısını 100'e çıkardı - Aldığı destekle hayvancılığa başlayan Töre: - "İki evladımı bu sayede üniversiteye gönderdim. Bir evladım liseden mezun oldu, diğeri de eğitimini sürdürüyor"
Çiftçi Hülya Çetinkaya: - "Ben bu işi severek yapıyorum. Kayınvalidem ve eşim beni destekliyor. Bir çiftlikte ne yapılıyorsa aynı işlerle uğraşıyorum" - Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya: - "Kadın üreticilerimiz, kırsalda tarımın gelişmesi, devam etmesi için en büyük destekçilerimizdir"
Tekirdağ'da yaşayan Zuhal Yalçın, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibe desteğiyle 4 dönüme çıkardığı serasında yetiştirdiği salatalık, biber, patlıcan gibi ürünleri satarak gelir elde ediyor - Yalçın: - "Bu destek bizim için sıçrama tahtası oldu, kazancımız arttı"
Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "Genç Çiftçi Projesi" ile arıcılık yapmaya başlayan ve bununla geçimini sağlayan 5 çocuk annesi Aysel Bayda, işini daha da büyütmeyi hedefliyor - Bayda: - "Baldan elde ettiğim gelirle çocuklarımı okutuyor, aileme bakıyor, mutfak masraflarımı karşılıyorum"
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 5 inek hibe edilen Gülfidan Türkyılmaz, 4 yılda büyükbaş hayvan sayısını 18'e çıkarttı - Gülfidan Türkyılmaz: - "Devletimizin sağladığı destekler oldukça fazla. Biz bu destekten faydalandık. Başka ev hanımları da boş durmayıp yararlanabilirler"
Kırıkkale'de maliye ve öğretmenlik bölümü mezunu kardeşler, elde ettikleri sütten yoğurt, yağ, kaymak ve peynir yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor - Münevver Özen: - "İş paylaşımı yapıyoruz, birini o yapıyorsa diğerini ben yapıyorum. O samanı veriyorsa ben yemini döküyorum. Paylaşımlı olarak devam ediyoruz. Bu iş sevmeden olmuyor" - Münire Özen: - "Üniversite mezunu olarak bu işi yapmak çok güzel bir duygu, böyle projelere destek verdiği için devletimize çok teşekkür ederiz"
Antalya'da "Genç Çiftçi Projesi" sayesinde alınan hibe destekle kurulan çiftlikte, Afrika tavuğu, kaz, ördek, bıldırcın ve keçilerden elde edilen doğal ürünler satılıyor - Girişimci Şehnaz Safarova: - "İnsanların buraya geldiklerinde süpermarketten alışveriş yaptıkları gibi bir aylık ihtiyaçlarını gözleriyle görüp, koklayıp, tadına bakıp almalarını istiyorum"
Sivas'ta 18 yıl inşaat işlerinde çalıştıktan sonra baba ocağı Beypınar köyüne yerleşen 39 yaşındaki Yahya Biçer, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak başladığı arıcılıkta kovan sayısını 5 yılda 40'tan 180'e yükseltti - Yahya Biçer: - "Devletimizin o kadar çok projesi var ki köyüne dönmek isteyen her türlü dönebilir. Kanatlı hayvanlardan tutun büyükbaşa, yem bitkilerine kadar ne iş yapmak istiyorsanız devletimizin olanakları çok"
Kilosu 7 bin lira olan arı sütünün üretimini yaparak Türkiye'nin sayılı üreticilerinden biri olan Rukiye Dağ, ürünlerini Türkiye'nin her yerine gönderiyor.
ZAYBİR Başkanı Abdurrahman Canlı, Genç Çiftçi projesi ve gençlere sağlanan teşvik ile ilgili bilgiler vererek arıcılığın kazançlı bir meslek olduğunu aktardı. Canlı açıklamasında, "20 tane arıyla çalışırsa, işini doğru yaparsa 200 kilo bal aldığında, bu da 30 bin TL üzerinde para yapar." dedi.