Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği saha denetimleri 2024'te 1,1 milyonu aştı. Bakan Mehmet Şimşek "Vergide adalet ve verimlilik ilkesi çerçevesinde kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye yönelik denetimlerimiz yeni nesil analiz teknikleriyle sürecek. Bakanlık olarak bu yıl da bir yandan vergiye gönüllü uyumu gözetirken bir yandan da kayıt dışıyla mücadele denetimlerimizi katbekat artırarak yeni bir safhaya geçeceğiz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaş ve mükellefleri uyardı. Başkanlığın Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasının kopyalanması ile oluşturulan sahte bir siteye yönlendirilerek dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu ortaya çıktı.
Türkiye ile Çin'e bağlı Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi arasında "Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" imzalandı.
Fatura, vergi borcu ve trafik cezası gibi tahsilatların fiziki şubelerin yanı sıra dijital platformlar üzerinden de yapıldığı bilinir. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından farklı kurum ve kuruluşlara ait olan ödemelerin kredi kartı aracılığıyla nasıl yapıldığının araştırıldığı görülür. Dolayısıyla kredi kartı bilgileriyle veya fiziksel olarak bu ödeme aracının kullanılmasıyla fatura, vergi ve trafik cezası borçlarının hangi yöntemlerle yatırılabildiği açıklanmalıdır.
Devlete karşı olan borçların ödenmemesi durumunda borçluların e-Haciz sürecini takip etmeleri gerekir. Çünkü tebligattan sonra 15 gün boyunca herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen borçlu kişiler, ilgili kurum tarafından başlatılan e-Haciz sürecini ödeme yaparak tamamlamalıdır. Aksi takdirde maaşın bloke edilmesi söz konusu olurken borç tutarını taksitlendirme hakkı da kaybedilir. Dolayısıyla e-Haciz nedir, nasıl öğrenilir ve kaldırılır gibi soruların yanıtları keşfedilmelidir.
Türkiye son günlerde yurt dışına çıkış harcını konuşuyor. 2019'dan 2022'ye kadar 50 lira olan 2022'de 150 liraya çıkan harcın geçtiğimiz günlerde 1500 lira olacağı konuşulmuştu. Son olarak Gelir İdaresi Başkanlığının 3 bin lira olarak öneri verdiği ortaya çıktı ve her yıl değerleme oranında artması talep edildi.
Yurt dışı çıkış harcı '1500-1750 TL olacak' iddialarının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) herkesin merak ettiği açıklamayı yaptı. GİB, vatandaşların yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmamaları için uyarıda bulundu. "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir" dedi.
Satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki yüzde yüzün üzerindeki artış sonrası hükümet harekete geçmişti. Yeni düzenleme ile menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na verme zorunluluğu getirmişti. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı.
Yılın ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı. Süre uzatımına ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yayımlandı.
Geçici vergi uzatıldı mı? sorusunun yanıtı Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından merak konusu oldu. Geçici Vergi mükellefi olanları ilgilendiren geçici vergi süresine ilişkin yapılan duyuru sonrası Geçici vergi uzatıldı mı? Beyan süresi ertelendi mi? Geçici vergi beyan süresi son gün ne zaman? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...
Geçen yılın dördüncü çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 25 Şubat'a uzatıldı.
Basın İlan Kurumu'nun internet sitesinde üzerinden yayınlanan personel alım ilanları vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Son ilanlar arasında Gelir İdaresi Başkanlığı 750 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanı da oldukça dikkat çekiyor. Peki Gelir İdaresi Başkanlığı 750 Gelir Uzman Yardımcısı başvurusu nasıl yapılır?
Gelir İdaresi Başkanlığı, farklı şehirlerde görevlendirmek üzere 750 gelir uzman yardımcısı istihdam edecek. Başvurular, 15 Kasım-24 Kasım tarihlerinde, "http://sinav.gib.gov.tr" adresindeki Online Sınav Sistemi'ne yapılacak.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanundan yararlanan mükelleflere kolaylık sağlanması ve muhtemel yoğunluğun önlenmesi amacıyla vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık olacak.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvuruda bulunurken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı. Kanunda öngörülen peşin ve birinci taksit ödemeleri için son gün, 31 Ekim 2021 tarihi hafta sonu tatiline rastladığından 1 Kasım Pazartesi olarak belirlendi.
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak için süre de son gelinirken, dün itibarıyla 127 milyar 516 milyon lira alacak yapılandırıldı. Bugün gün sonuna kadar başvurular devam ederken yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım 2021'e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak. Öte yandan bu zamana kadar yapılandırmaya 5 milyon 36 bin mükellef başvuru yaptı.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden gelen son güncellemeyle 4 milyon 760 bin kişi başvurdu. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için yarın son gün. Başvurular yarın akşama kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yaptıkları halde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden şimdiye kadar 4 milyon 760 bin kişi faydalandı. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son 4 gün kaldı. Başvurular 30 Eylül'e kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yaptıkları halde hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden şimdiye kadar, 3 milyon 480 bin 533 kişi faydalandı. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son bir hafta kaldı. Başvurular 31 Ağustos'a kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Eylül tarihine kadar bu ödemeyi yapmaları şartıyla hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığının, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak geçtiğimiz aylarda yürürlüğe girdi. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son 15 güne girildi. Başvurular 31 Ağustos'a kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Eylül tarihine kadar bu ödemeyi yapmaları şartıyla hesaplanan vergiler üzerinden yüzde 10 indirim sağlanacak.
Araç trafiğini düzenlemek ve kazaları azaltmak için trafik kuralları uygulanıyor ve sürücüler bu kuralları ihlal ettiklerinde ciddi yaptırımlar ve para cezaları ile karşılaşabiliyor. Ancak para cezalarının erken ödenmesi durumunda sürücüler bazı indirimlerden faydalanabiliyor. Peki, trafik cezalarını indirimli ödeyebilmek için hangi şartlara uymak gerekiyor?
Osmangazi Belediyesi, 9 Haziran 2021 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dâir Kanunun”dan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Ağustosa kadar bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda hatırlatmada bulundu.
2021'de en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 109 lira, en yüksek ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi. MTV ikinci taksit için son ödeme günü ise bugün itibarıyla sona eriyor.
2021'de en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 109 lira, en yüksek ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi. MTV ikinci taksit için son ödeme günü ise 2 Ağustos itibarıyla sona eriyor.
Birçok kişi borcunu ödeyemediği için türlü zorluklarla karşılaşır. Özellikle ödeneceği taahhüt edilen borçların ödenmemesi durumunda haciz yaptırımı uygulanır. Haciz, borçlu kişinin mal varlığına ya da maaşına konulan tedbir anlamına gelir ve alacaklıya parayı mal varlığının satışı ya da maaştan alınması yoluyla temin imkanı tanır.
Katma değer vergisi (KDV), damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ile ödeme süreleri, 30 Temmuz Cuma günü sonuna kadar uzatıldı.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanların anlatıldığı, başvurunun hangi şartlarda ve nereye yapılabileceğine, kapsamda hangi borçların yer aldığına ilişkin bilgilerin bulunduğu "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, matrah ve vergi artırımı başta olmak üzere yapılandırmaya başvuran vatandaşların sorularına cevap verildi. Yapılan açıklamada borçlarını yapılandıran vatandaşlara ek maliyet çıkmayacağı bilgisi verildi. Bunun yanında artırılan matrahlar nedeniyle de geçici vergi hesabının yapılmayacağı ve tahsil edilmeyeceği ifade edildi.
Araç muayenede %5 ceza oranı yerine %0.75 ceza oranı uygulamasına ilişkin Gelir İdaresi başkanlığı açıklama yaptı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile GİB Bilgi İşlem Sistemi'ne e-Defter beratlarının yüklenme süresini 7 Haziran'a uzattı.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeniden yapılandırma kararı ile öğrenim kredisi olan vatandaşların da faydalanması bekleniyor. Bu durumda, küçük taksitler şeklinde yaklaşık 5 milyon kişi borçlarını ödeyebilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), finansman gider kısıtlaması uygulamasına ilişkin tebliğ yayımladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bandrollü ürünlere yönelik geçen yıl 38 bin 10 denetim yaparken, bu kapsamda denetlenen alkol ve tütün ürünü sayısı 24 milyon 2 bin 716 olarak belirlendi.
Gelir İdaresi Başkanlığı, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde talebin arttığı maske ve dezenfektan gibi tıbbi ve kişisel hijyen ürünlerindeki fiyat artışlarını önlemek için yoğun faaliyet yürütürken, bu kapsamda yapılan 41 bin 741 denetimde 4 bin 653 ceza tutanağı düzenledi.
Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda ilk defa işlem görmek üzere en az yüzde 20 oranında halka arz edilen kurumlar için kurumlar vergisinde 2 puan indirime gidilmesine yönelik teşvikin uygulanmasına dair kuralların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Bakanlığa gelen talepler ve devam eden tam kapanma süreci içerisinde geçerli olan sokağa çıkma yasağı sebebiyle, 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken vergilerin süresi uzatıldı. Yapılan açıklamaya göre; gelir ve kurum geçici beyannamelerinin verilme ve ödeme tarihleri 31 Mayıs Pazartesi tarihine kadar ertelendi. Açıklamanın detaylarını haberimizde derledik...
Beyanname verme süreleri hakkında duyuru yapan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamesi gibi beyannamelerin süresinin uzatılacağını duyurdu. Peki, katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ne zamana kadar verilecek? Peki, beyanname süreleri uzatıldı mı? İşte, GİB'den açıklama!
Gelir İdaresi Başkanlığı, katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzattı.
Gelir İdaresi Başkanlığı, katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzattı.
Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı vergi dairelerinin bugün akşam 21.00'e kadar açık olacağını belirtti. Karar, yıllık gelir vergisinin ilk taksiti ile yapılandırma düzenlemesinin ikinci taksitinin son ödeme günü olması nedeniyle alındı.
İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Göktaş, SGK Prim yapılandırmasında peşin ve ilk taksit ödemesi için son tarihin 31 Mart olduğunu söyledi.
2020 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve ilk taksit ödemesinde süre 31 Mart Çarşamba günü dolacak.
Akaryakıt istasyonlarındaki ödeme kaydedici cihazlar, elektronik ortamda anlık veri aktarımı yapabilen, güvenlik seviyesi yükseltilmiş "yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara" dönüştürülecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, tekniker pozisyonunda görevlendirmek üzere 87 sözleşmeli personel alımı yapacak.
Gelir İdaresi Başkanlığı 2021 personel alımı ilanları yayınlandı. Buna göre, GİB personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Gelir İdaresi Başkanlığı KPSS şartı ile mi personel alımı yapıyor? gibi soruların cevapları haberimizde.
Bazı vergi ve harçlara ilişkin düzenlemeler içeren tebliğler, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek şekilde Resmi Gazete'de yayımlandı. Şimdi vatandaşlar 2021 ehliyet harcı ne kadar sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2021 pasaport harçları ne kadar oldu? İşte ehliyet harç ücreti ve pasaport harcı ile ilgili tüm merak edilenler…
KYK borç yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 1 Mart'a kısa bir süre kala vatandaşlar, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
SGK prim borcu yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 31 Mart'a kısa bir süre kala vatandaşlar, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
Vergi borcu yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 1 Mart'a kısa bir süre kala vatandaşlar, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
Yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 1 Mart itibari ile, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
Yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 1 Mart'a kısa bir süre kala vatandaşlar, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
Birçok vatandaşın faydalandığı vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırma başvuru süresinde sona gelindi. Yapılandırma başvuru süreleri 2021 yılının başlamasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak bir ay daha uzatılmıştı. 31 Ocak'ta yapılandırma başvuruları sona erdi. Bazı borçların yapılandırması için 1 Şubat tarihi son gün olarak belirlendi. Peki hangi yapılandırma borçlarının başvuru süresi bitti mi? Tekrar yapılandırma yapılır mı?
Yapılandırma yapan vatandaşların ilk taksitinin son ödeme tarihi olan 1 Mart'a kısa bir süre kala vatandaşlar, "yapılandırmanın ilk taksiti gecikirse ya da ödenmezse yapılandırma bozulur mu" sorusuna cevap arıyor. Tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Peki yapılandırmanın ilk taksiti ödenmezse ne olur?
Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve bina vergi değeri 2020’de 5 milyon lirayı aşan “mesken nitelikli taşınmazlar” için verilecek olan değerli konut vergisinin ilk taksiti 1 Mart’a kadar ödenebilecek. Vergi beyannamesi için ise 5 gün kaldı. Peki, değerli konut vergisi nedir, ne zaman ödenir? Değerli konut vergisi beyannamesi ne zaman verilir? Beyanname nereye verilecek? İşte detaylar...
Birçok vatandaşın faydalandığı vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırma başvuru süresinde sona gelindi. Yapılandırma başvuru süreleri 2021 yılının başlamasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak bir ay daha uzatılmıştı. 31 Ocak'ta yapılandırma başvuruları sona erdi. Bazı borçların yapılandırması için 1 Şubat tarihi son gün olarak belirlendi. Peki hangi yapılandırma borçlarının başvuru süresi bitti mi? Tekrar yapılandırma yapılır mı?
Son dakika haberine göre koronavirüsten kaynaklanan sebeplerden dolayı faaliyetlerine ara verilen birçok işletmenin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Peki hangi işletmelerin vergi ödemesi ertelendi? Gelir, stopaj ve KDV beyannameleri ne zaman verilecek? işte merak edilen vergi ödemesi ertelenen işletmeler listesi...