Ankara'nın Polatlı ilçesinde kendilerinden haber alınamayan Ali Osman Er (55) ile eşi Medine Er'in (60) eve giren itfaiye ekipleri tarafından cansız bedenleri bulundu. Çiftin akşam yemeğinde yedikleri balık nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşadığı öğrenildi.
Temel gıdaların başında yer alan yumurta fiyatlarına 2 hafta içinde peş peşe zam geldi. Zam oranı yüzde 30’u bulurken yumurtanın tanesi 8 TL'ye fırladı. Bir koli yumurtanın fiyatı 200 liradan 260 TL'ye çıktı. Peki bunun sebebi ne? Esnaf ne diyor? İşte detaylar...
Hemen herkesin tükettiği ünlü markaların ürünlerinden yine sağlıksızlık fışkırmaya devam ediyor. Et dönerde sakatat mı dersiniz, zeytinyağına farklı ürünlerin karıştırılması mı... Tarım ve Orman Bakanlığının ifşa ettiği marka ve ürünlerin listesi uzadıkça uzadı. Peynirde koyun sütü dahi bulunamadı! Ayrıca en ünlü viski markalarından birinde "gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol" tespit edilmesi 'pes' dedirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehdit eden gıdaların yer aldığı listeyi paylaştıktan sonra birçok kişi gıda sektöründe alışveriş yaparken dikkatli olmaya başladı. Bakanlığın ara ara güncellediği liste vatandaşların yakın takibinde. Taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesi güncellendi Listeye göre, tost peyniri, zeytinyağı, takviye edici gıda, köy yoğurdu, kaymak, tereyağı, kıymalı börek harcı, pişmiş et döner, kıyma ve kasap köftede hile yapıldığı tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan üreticileri ve firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Gıda teröründe bu defa zeytinyağı, tereyağı, döner, yoğurt, börek, köfte gibi birçok gıda ürününde de sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. İşte o liste...
TAT Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve TAT Bakliyat’ın kurucusu Şerafettin Memiş, geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında yaşamını yitirdi.
Vatandaşlar, gıdada ihlal yapan kurum ve markaları inceleme devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş ürünler listesi güncellendi. Listede daha önce vatandaşlara, tek tırnaklı eti, kanatlı eti yedirildiği görülürken şimdi de Denizli'de bir pide salonunda pidenin içine sakatat (kalp) karıştırıldığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bir süredir taklit ve tağşiş ürünleri internet sitesinde yayımlıyor. Bakanlık listeyi güncelledikçe gıdaların içerisinde bulunan maddeler haber olmaya devam ediyor. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Bakanlığın yayımladığı listeyi hatırlatarak, gıda üretiminde tağşiş ve hileli yapanlara verilen cezaların ağırlaştırılmasını istedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığıyla oynayan firmaları bir bir ifşa ederken skandal liste tüm Türkiye'de gündem olmaya devam ediyor. Sahtekarların gıdalar üzerinde oynadığı oyunlar akıllara durgunluk verirken bir yandan da tüketim tarihinde etiket oyunu yapılabildiği ortaya çıktı. Bazı ürünlerin son tüketim tarihi değiştirilerek satışa çıkarılıyor. O detay da birden fazla etiket izinde gizli...
Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki sünnet düğününde ikram edilen tavuklu pilavdan sonra 50'den fazla davetli mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurdu. Rahatsızlanan kişiler tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Gıdadaki skandal büyüyerek devam ediyor. İnsan sağlığını hiçe sayan düzenbazlar buldukları her fırsatı değerlendiriyor. Son olarak Afyonkarahisar'da bir firmanın 75 liraya ürettiği sağlıksız sucukları 250 liraya sattığı belirlendi. Bu yetmezmiş gibi aroma ve renklendiricilerle birlikte zeytinyağı üretimi yaptıkları da ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' ile ilgili listesi güncellenmeye devam ediyor. Bakanlığın listeye eklediği yeni firmaları dikkatle takip eden vatandaşlar şaşkınlık üstüne şaşkınlık yaşıyor. Listeye 47 ürün daha eklenerek toplam sayı 662 oldu. Manda sütünde manda sütünün bulunmaması, mantı harcından sakatat çıkması vatandaşların dikkatini çekti.
En çok karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de gıda zehirlenmesidir. Her yaşta insanın başına gelebilir ve çeşitli nedenleri olabilir. Gıda zehirlenmeleri belli başlı bakteri türlerinden biri nedeniyle yaşanabilir. Belirtileri görüldüğü andan itibaren hemen müdahale edilmesi gerekir.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi gıdada yapılan sahtecilikleri gözler önüne serdi. Vatandaşlar güvenilir gıda konusunda temkinli davranırken, Diyarbakır'dan gelen bir haber herkesi tedirgin etti. Belediye ekipleri tarafından 2 okulun yemekhanesinde yapılan gıda denetiminde son kullanma tarihi geçmiş 80 kilogram tavuk eti bulundu. Ekipler, öğrencilere yedirilmek istenen bu etlere el koydu.
Tarım ve Orman Bakanlığının son günlerde yiyeceklerle ilgili yayınladığı liste firmaların insan hayatını nasıl riske attığını bir kez daha gözler önüne serdi. Domuz eti skandalının yanında bazı kebaplarda tekila kokoreçte viski tespit edilmişti. Peki işletmeler etin içine neden alkol koyar? Uzman isim merak edilen soruyu yanıtladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinde tespit edilen uygunsuzlukları, 'Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi' ile kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Denetim sonrası alınan numuneler, işte bu laboratuvarda inceleniyormuş! Ankara Gıda Laboratuvarı kapılarını basın mensuplarına açtı... O laboratuvarda, günlük 100-150 numune ile yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz gerçekleştiriyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesinde akıllara durgunluk veren skandallar ortaya çıktı. Bugüne kadar gündem; domuz eti, tek tırnaklı eti, kanatlı eti üzerine yoğunlaşırken ortaya çıkan yeni skandallar liste incelemenin seyrini değiştirecek. Listeye göre kokoreçte votka ve viski, kebapta tekila çıktı. Yaşanan gelişme herkesi şaşkına çevirdi. Öte yandan bir okey salonunun gıdalarında da rakı tespit edildiği listede yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi birçok skandalı da beraberinde getirdi. Bazı markaların vatandaşa domuz eti, tek tırnaklı eti, kanatlı eti yedirdiği ortaya çıkarken, salçada da sahte ürün kullanıldığı tespit edildi. Bazı salçaların içine gıda boyası karıştırıldığı görülürken, bakanlıktan güvenilir gıda güvenirliğini sağlamak yönünde bir açıklama geldi. Açıklamada, "kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir" denildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlarını ifşalamaya devam ediyor. Vatandaşlara domuz eti yediren firmalar tek tek açıklanırken, bu defa da bazı şirketlerin gramaj oyunu yaptığı ortaya çıktı. Şirketlerin başvurduğu bu yöntemle tüketici hem kandırılıyor ve hem de tuzağa düşürülüyor. Fiyatları yükseltmiyor gibi görünen şirketler 'özel gramaj' ibaresiyle vatandaşları kandırıyorlar.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda sahtekarları ifşalanmaya devam ediyor. Gıda sahtekarları halk sağlığıyla oynarken vatandaş da içeriğini bilmeden vaat edilenden çok daha farklı ve zararlı şeyler tüketmiş olabiliyordu. Kamuoyunda büyük bir gündem yaratan taklit ve tağşiş yapan firmaların listesi bir kez daha güncellendi. Buna göre; zeytinyağında tohum yağları, bitkisel macunda ilaç etken maddesi, çiğ adanada sakatat (kalp), kangal sucukta kanatlı eti tespit edildi. İşte o liste...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde, birçok şubesi olan ünlü börekçi de yer aldı. Börekçinin, İstanbul'un; Sultangazi, Pendik ve Kağıthane'de bulunan şubelerinde kıymanın içine insan sağlığına zarar verecek ürünler tespit edildi. Listeye göre bu şubelerde kıymaya, kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanmaya başlayan 'Taklit-Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Vatandaşlar listeyi didik didik inceleyerek insan sağılığı ile oynayan firmaları tespit ediyor. Bakanlık listesinde bulunan bazı firmalarda 'Tek tırnaklı eti' tespit edildiği aktarılırken, buralardan et yiyen bazı vatandaşların eşek eti yemiş olabileceği düşünülüyor.
Esnaf ve restoranların yaptığı kirli tezgah bozuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. Sahtekarların yaptıklarını ve ürünlerin içerisinde kullandıkları maddeleri duyanlar ise gerçekten inanamadı. Özellikle et ve et ürünlerinde yapılan sahteciliği tüketici asla ayırt edemiyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı taklit ve tağşiş listesini paylaşacağını duyurdu. Bakan'ın bu duyurusundan sonra listeye hangi markaların girdiği ise vatandaş tarafından sıkı bir şekilde takip edilmeye başlandı. Bir bir açıklanan gıda markalarında bir market direkt listeye girdi.
Artan enflasyondan bu kez eğitim sektörü nasibini aldı. Eylül ayıyla beraber başlayan eğitim öğretim yılı gözünü zamlara açtı. İTO'nun yayınladığı indeks hesabına göre listede yer alan ürünlerin yarısından fazlasının fiyatında artış görüldü. Fiyat bandında yükseliş bayrağını kurşun kalem tuttu. Listede gıda harcamaları grubunda fiyatında neredeyse yarı yarıya düşüş gözlemlenen ürün ise limon oldu.
İstanbul'da 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem' konulu basın toplantısı düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güvenilir gıda için çalışmaların başladığını duyurdu. Yumaklı, yarın itibarıyla başlayacak olan sistem hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Araştırmalara göre her yıl üretilen gıdaların 3'te 1'i israf ediliyor. Bu israfın yüzde 40'ı ise otel ve restoranlarda gerçekleştiği için Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile ilgili çalışma başlatmaya karar verdi. Buna göre, açık büfedeki israf mercek altına alınacak ve hazırlanacak rapora göre, gıda israfını önlemeye yönelik yol haritası belirlenecek.
Gıda işletmecilerine, gıda etiketi veya ambalajlarında kullandıkları parti numarası veya işaretinin, parti tanımına uygunluğunun kaydını tutma ve talep edilmesi halinde Tarım ve Orman Bakanlığına sunma zorunluluğu getirilecek.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) küresel gıda fiyat endeksi raporunu yayınladı. Rapora göre, dünya çapında enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken azalan enerji maliyetlerinin gıda fiyatlarındaki düşüşü hızlandırabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 1,1 azaldı.
Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı. Komitede, küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmeler görüşülürken, devam eden 2024 yılı hasat sezonu da dikkate alınarak tarımsal ürünlerdeki arz ve talep durumu ile ürün bazında oluşan ihtiyaçlar ele alındı. Toplantıda, depolanabilen ürünlerde arz ve talep dengesinin korunmasını teminen mevcut depo kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.
Dışarıda yenen yemekler, tarihi geçmiş gıdalar ve diğer bazı nedenlerden ortaya çıkabilen gıda zehirlenmesi durumu günümüzde yaygın yaşanan durumlardan biri. Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen gıda zehirlenmesine ilişkin konuşan Başhekim Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, böyle bir durumda bir an önce acile başvurulması gerektiğini çünkü şuur bulanıklıkları ve komaya kadar giden bir süreç olduğunu ve birçok durumu tetikleyecek akut komplikasyonlarının da görülebileceğini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığının uygulamasıyla, gıda işletmecileri, kendilerine özel oluşturulan karekodlu görselleri tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileyecek. Bakanlık, "tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşımı doğrultusunda, gıdaların ilk üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadarki süreçte gıda işletmelerinin resmi kontrollerini ülke genelinde kesintisiz sürdürüyor.
Kuruyemiş ve baharat sektöründe 200 şubesi bulunan gıda devi Maksul Gıda iflas etti. Maksul Gıda ekonomik zorluklar nedeniyle 150'ye yakın şubesini geçtiğimiz ay kapatmıştı. İflas eden Maksul Gıda'nın maaş alamayan 200 çalışanı da işsiz kaldı.
ASAL Araştırma, Türkiye ekonomisinde yaşanan en önemli sorunları vatandaşlara soruldu. Vatandaşların ankete verdiği yanıtlar ise belli oldu. Türkiye ekonomisinin en büyük sorununun gıda fiyatlarındaki artış olduğu kaydedildi.
Tüketicileri çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlenmeden tüketicileri koruma amacıyla bazı ifadeler yasaklandı. Ayrıca yanıltıcı görsellere de artık izin verilmeyecek. İşte detaylar...
Trakya'da, Ramazan Bayramı öncesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tatlı, bayram şekeri, çikolata ve şekerleme satan iş yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentilerin üzerinde gelen şubat ayı enflasyonunu değerlendirdi. Değerlendirmedeki gıda ve hizmet grubu vurgusu dikkat çekti.
Türkiye’nin Japonya’ya gıda ihracatı aynı dönemde yüzde 72’lik artışla 164 milyon dolardan 282 milyon dolara yükseldi. Dünyanın gıda ambarı olan Türkiye, Japonya’ya ihracatta 1 milyar dolar hedefiyle 5-8 Mart 2024 tarihlerinde Tokyo’da Foodex Japan Fuarı’na 51 firmayla katılıyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazı ağaçların çiçek açmasına neden oldu. İstanbul'daki yalancı baharın gıda fiyatlarını da etkileme ihtimali gündemde.
Kira artışlarına yüzde 25 sınırı tartışmaları sürerken Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı'ndan hükümete yeni çağrı geldi. Yazgan, gıda ve tüketim malzemeleri için de düzenleme talep etti.
Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili korkutan senaryo için bir uyarı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Zehir besin zincirimize karışabilir" diyerek gıda krizi çıkabileceğini söyledi. Siyanürün, toprağa karıştıktan sonra yer altı sularına, oradan da deniz, nehir ve göllere ulaşıp, içme suyunu etkileyebileceğini belirten Adem, acil önlemler alınması gerektiğini savundu.
İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta yıllık bazda yüzde 4 arttı ve aralıktaki seviyesine göre değişiklik göstermedi. İngiltere Merkez Bankası (BoE), enflasyonu yüzde 2'ye düşürmeyi ve bu seviyede tutmayı hedefliyor.
Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ,Piyasa mekanizmalarının sağlıklı işlemesine mani olan, haksız kazanç sağlamaya yönelik girişimlere hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği de toplantıda vurgulananlar arasında yer aldı.
Asgari ücret söylentileriyle başlayan market zamları hem asgari ücretin netleşmesi hem de yeni yıla girilmesiyle beraber peş peşe arttı. Vatandaş durumdan şikayet etse de raflardaki fiyatlar sürekli değişti. Son olarak aynı marka ve gramajdaki bir pirincin fiyatı 5 ayrı markette kontrol edildi. Ortaya çıkan sonuç yine şaşırtmadı ve fiyat farkı isyan ettirdi.
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından 6-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas (Food Product 2024) Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.
Rekabet Kurulu, bazı gıda firmaları hakkında yürüttüğü soruşturmaları tamamladı. Aralarında Nestle Türkiye, Eti Gıda ve Horizon Hızlı Tüketim şirketlerinin de bulunduğu gıda şirketlerine toplam 355 milyon lira idari para cezası verdi.
Türkiye'den Filistin'e 109 tırlık insani yardım malzemesi götürecek gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TBMM bütçe görüşmelerinde konuştu. Yumaklı, "2023 yılında 1 milyon 215 bin gıda denetimi gerçekleştirdik." dedi.
Isparta'da kız öğrenci yurdunda kalan ve yedikleri tavuk yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastanelere başvuran 117 öğrencinin taburcu edildiği bildirildi.
Manisa'da 350 kişi, iş yerlerinde bir yemek dağıtım firmasından yedikleri yemekten zehirlendi. İl Sağlık Müdürlüğü de zehirlenme olayına ilişkin açıklamada bulundu.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 6 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
Meyve ve sebze fiyatlarındaki yüksek fiyatlar vatandaşları zorlarken; meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse fiyatı artmayan ürün kalmadı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu hazırladığı raporda yıllık gıda enflasyonunun yüzde 102 olduğunu belirlerken, özellikle son aylarda yaşanan fiyat artışları dikkat çekti.
Yediğimiz sağlıklı yiyecekler daha enerjik ve zinde olmamızı sağlarken zararlı yiyecekler çeşitli hastalıklara ve ağrılara neden olabiliyor. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. İşte artrit ağrılarını artıran yiyecekler...
C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.
Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.
Uzun yaşamın sırrı insanlığın ilk zamanlarında itibaren merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar ve uzun yaşayan kişilerle yapılan röportajlarda uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Araştırmaların sonucunda ölüm riskini yüzde 30 düşüren gıdalar açıklandı.
Baş ağrısı toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Düzenli olarak yaşanan baş ağrısının nedenini öğrenmek için mutlaka doktora başvurmak gerekiyor. Genellikle migrenden kaynaklanan baş ağrılarını tetikleyen bazı gıdalar bulunuyor. Baş ağrısı yaşıyorsanız bu gıdaları tüketmeden önce bir daha düşünmelisiniz.
Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki din görevlileri, hayırseverlerin destekleriyle alınan gıda ve hijyen ürünlerini, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 3 ildeki depremzedelere ulaştırdı.
Kızılay ve AHBAP arasındaki çadır konusunda gündem olan iddialardan sonra peş peşe açıklamalar geldi, Haluk Levent de dikkat çeken ifadeler kullandı. Türk Kızılayı yeni bir açıklama yaptı. Kızılay Çadır-Tekstil Grubu’nun asli görevinin Kızılay Derneği’nin ’barınmaya destek’ fonksiyonu gereği çadır stoklarını hep aynı miktarda tutmak olduğu belirtilip "Bu sorumluğunun ardından ülkemizde ve dünyada kendisinden talep eden kurum ve kuruluşlar için ücreti mukabili çadır üretimi yapmaktadır" denildi.
Tükettiğimiz gıdaların çok sayıda faydaları olduğu kadar zararları da bulunabiliyor. Yenilen yiyecekler kişinin yaşına ve hastalıklarına göre korkunç etkiler yaratabiliyor. Birçok uzmanın fazla tüketimde büyük tehlikeye yol açtığını belirttiği bir gıdanın az tüketilirse erken ölüm riskini %80'e kadar çıkarabileceği tespit edildi.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Burdur'a gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ücretsiz "sosyal market" açıldı.
Son günlerde artış gösteren soğuk havalarda doğru beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle deprem alanında soğukta kalan vatandaşları daha sıcak tutabilmek için en uygun olabilecek yiyecekler aranıyor. Uzmanlar vücudu sıcak tutan en etkili yiyeceği tüketmenizi öneriyor.
Depremin ardından deprem çantasına konulacak ve uzun süre tok durmanızı sağlayacak yiyecekler aratılıyor. Depremden sonra uzun süre tok kalmanızda yardımcı olacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyecekleri tüketerek enerjinizi uzun süre devam ettirebilirsiniz.
Kahramanmaraş depremi 10 şehri etkileyerek birçok insanın hayatını ve evlerini kaybetmesine neden oldu. Depremden sonra temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların çeşitli problemler yaşadığı öğrenildi. Uzmanlar deprem sonrası şebeke sularının kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Yaşanan şiddetli ağrılar oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özelikle gut ağrısı çeken insanlar bu sağlık probleminin ne kadar ciddi sonuçlara yol açtığını sık sık paylaşıyor. Yediğimiz yiyecekler yaşadığımız sağlık problemleri üzerinde önemli rol oynayabiliyor. Gut nöbetleri geçiren insanlar günler önce aynı üç yiyeceği yediklerini bildirdiler.
Hesaplı alışverişin adresi olan A101'de, 26 Ocak itibarıyla geçerli olacak uygun fiyatlı ürünlerin yer aldığı Aldın Aldın kataloğu yayınlandı. Katalogda, gıda ve tekstil ürünlerinde kaçırılmayacak fırsatlar yer aldı. Elektrikli moped 9 taksitle satılacak. İşte A101 26 Ocak Aldın Aldın kataloğu!
Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalar sık sık tüketilen bazı gıdaların kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların oluşumunda etkili olduğunu buldu. Özellikle yiyeceklerin daha lezzetli olması için yaptığımız bir hata tükettiğimiz sağlıklı gıdaları bile kimyasal bombaya dönüştürüyor. İşte asla yememeniz gereken akrilamid içeren gıdalar...
Yılbaşına sayılı günler kaldı. Bütçesi uygun olmayan ya da dışarı çıkmayı tercih etmeyen vatandaşlar yeni yıla evlerinde mütevazı bir kutlamayla girmeyi planlıyor. Fakat 4 kişilik bir ailenin kuracağı yılbaşı sofrasının maliyeti de ortaya çıktı. Buna göre lükse kaçmadan hazırlanan bir sofranın maliyeti 500 TL'den 1500 TL'ye kadar çıkıyor. Geçen yıla göre maliyetin 2 kat arttığı ifade edilirken vatandaşlar ise eskiden kurulan kalabalık yılbaşı sofralarının özlemini çektiklerini belirtiyor.
Bursa'da 40 yıldır hayırseverlerin katkısıyla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak üzere her şeyin ücretsiz verildiği bir mağaza bulunuyor. Cami dernek başkanının sevgi markete çevirdiği dükkanda gıdadan giyime, eş eşyasından oyuncağa ve hatta mobilyaya kadar pek çok ürün yer alıyor. İhtiyaç sahibi aileler dernek başkanına başvuru yaptıktan sonra mağazaya geliyor ve istediklerini alıp ücret ödemeden gidiyor. 40 yıldır bu hayır işini yapan Asım Çakır, "Her ihtiyaca göre ürün var" dedi.
Türkiye kökenli Arifoğlu markasına ait, Singapur'a ihraç edilen üç baharat ürünü yiyeceklerde kullanılması yasak olan ve kanser riski taşıyan endüstriyel boya içerdiği gerekçesiyle toplatıldı. Bu kararın ardından Arifoğlu firmasından bir açıklama yapıldı.
Hastalıklardan korunmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uzmanlar günlük hayatımızda sıklıkla yediğimiz yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtiyor. İşte mutfağa bile sokmamız gereken yiyecekler...
ANFAS Food Product ve ANFAŞ Hotel Equipment fuarları, 17-20 Ocak'ta Antalya'da düzenlenecek - İki fuara 300'ün üzerinde katılımcı ile yerli ve yabancı 50 binden fazla profesyonel ziyaretçi bekleniyor
Kahvaltı sadece günün başlangıcını değil diğer saatleri de oldukça etkiliyor. Bazı kişiler kahvaltılarını saatlerce yapmayı severken bazıları ise buna zaman bulamadığı için ayaküstü atıştırmalıklardan yararlanıyor. Ancak kahvaltıda yenilen birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta kızarmış tost ve kızarmış patateslerin kanser riski için uyarılarda bulunuyor. Fazladan kızartılan gıdalar büyük risk oluşturuyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerini araştırmak için daha önce kurulan alt komitenin çalışma kapsamı genişletildiğini, kent tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı. Ayrıca, çiğ süt ve kırmızı et başta olmak üzere gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmelerin analiz edildiğini duyuruldu.
Kenya, kuraklık gerekçesiyle GDO'lu gıdaya izin verdi
Sağlık için çok tehlikeli yiyecekler bulunuyor. Severek yediğimiz birçok gıda tehlikeli hastalıklara yol açıyor. Üstelik bazı gıdaların zararları hâlâ tam olarak bilinmiyor. Uzmanlar kan şekerini yükselten kansere ve kalp hastalıklarına yol açabilen o tehlikeli yiyecekleri açıkladı.
Sadakataşı, Pakistan'da selden etkilenen 600 aileye yardım etti
Türk-İş açlık sınırını 7.245,18 TL (önceki 7.245,76 TL), yoksulluk sınırını ise 23.599,93 TL (önceki 22.442,20 TL) açıkladı. Verilere göre açlık sınırı asgari ücretin bin 745 TL üzerinde gerçekleşti. Gıda kalemleri geçen aya göre yüzde 5,75 artış kaydederken, yıllık artış yüzde 130'a dayandı. İşte Türkiye’deki açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili son dakika yapılan açıklamanın detayları…
Bursa'da 3. Turizm Fuarı ile TURFOOD 4. Gıda Fuarı açıldı
Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı İstanbul'da başladı
Kilo vermek için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak yapılan bu yöntemlerin etkisi istenilen seviyede olmuyor. Sağlıklı beslenme hakkında çarpıcı önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo verebileceğinizi belirterek sağlığınız için uzak durmanız gereken besinleri açıkladı.
Pakistan'daki selzedeler için Uşak'tan iki araçla yardım gönderildi
Mardin'den Pakistan'daki sel bölgesine 80 ton gıda yardımı
Kayseri'den Pakistan'daki sel bölgesine yardım
Belçikalılar ucuz alışveriş için Fransa'ya gidiyor
Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Uzmanlar her fırsatta sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyor. Marketten alınan zararsız gördüğümüz yiyecekler göründüğü kadar masum değil! Yediğimiz birçok yiyecek bağırsak kanseri riskini artırıyor.
Gıda enflasyonundaki yükseliş sonrası harekete geçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, kent tarımını yaygın hale getirmek için yeni çalışma başlattı. Lojistik maliyeti ile israfı da azaltacak projede belirlenen sebze türleri için fidelerin yüzde 75’i hibe edilecek. İşte sebze üretimini arttırarak fiyatların gerilemesini hedefleyen projenin detayları…
Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.
YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI EKLENDİ