Glokom Haberleri

Başlangıçta hiç belirti vermiyor, sinsi ilerliyor! Uzman isimden kör eden hastalıkla ilgili uyarı

Sivas Numune Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Özdemir, 10-16 Mart Dünya Glokom Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Haber

Kalıcı görme kaybının en önemli 3. nedeni!

Toplumda ‘göz tansiyonu’ olarak bilinen ve gelişmekte olan ülkelerde kalıcı görme kaybının en önemli 3. nedeni olan glokom, görme sinirinin ilerleyici hasarıyla karakterize bir hastalık. Dünyada yaklaşık 70 milyon glokom hastası olduğu belirtiliyor. Ülkemizde 500 bin kişiye glokom tanısı konulsa da, aslında bu sayının 2 milyon civarında olduğu ifade ediliyor.

Haber

Göz tansiyonu cerrahisinin etkisini artıran teknikle 100 hastayı sağlığına kavuşturdular

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Baykara ve ekibi, glokom hastalarının tedavisindeki "GATT" cerrahisine kattıkları işlemle başarılı sonuçlara ulaştı - Prof. Dr. Mehmet Baykara: - "(Dikişsiz gonyoskopik cerrahi) 7-8 senedir dünyada var. Biz de yaklaşık 7 yıldır uyguluyoruz. Bu cerrahide klasik cerrahi yöntemine bir aşama daha ilave ettik ve bunu dergilerde de yayımladık. Gerçekten daha etkili bir şekilde göz içi basıncını düşürebiliyoruz"

Yurthaber

Sudan sonra en çok tüketilen içecek: Körlüğe neden oluyor!

Her gün milyarlarca kişinin keyif aldığı sıcak içeceğin, görme kaybıyla bağlantılı olabilir. Dünyanın dört bir yanında güne zinde başlamak için tercih ettiği ve sudan sonra en çok tüketilen sıcak içecek hakkında sevenlerini üzen bir gelişme yaşandı. Bu popüler içeceği aşırı derecede tükettiğinizde bir göz hastalığı olan glokoma neden olabileceği ortaya çıktı.

Haber

Son evrelere kadar fark edilmiyor: Kör kalabilirsiniz! Göz tansiyonu neden olur?

Halk arasında ‘göz tansiyonu’ ya da ‘karasu hastalığı’ olarak adlandırılan glokom hastalığı göz içi basıncının artarak görme sinirine basısı sonucu görme bozuklukları oluşturan bir durumdur. Görme sinirine bası nedeniyle görme netliği erken dönemlerde çok etkilenmese bile görme alanında ciddi kayıplar ve daralmalar meydana gelir. Oluşan kayıplar geri dönüşümsüzdür.

Haber

Belirti vermeden ilerliyor! Körlüğe neden oluyor

Göz, en hassas organlar arasında yer alıyor. Göz sağlığını korumak için dikkatli olmak ve düzenli olarak doktora görünmek gerekiyor. Ciddi göz hastalıkları arasında bulunan göz tansiyonu olarak bilinen glokom hastalığı sinsice ilerleyip körlüğe yol açıyor. Uzmanlar glokom hastalığı hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

40 yaşından sonraya dikkat! Körlüğe yol açabilir

Bir görme siniri hastalığı olan halk arasında 'Göz Tansiyonu' olarak bilinen Glokom, görme sinirini oluşturan hücrelerin azalması ile gelişiyor. Kalıcı bir hasar oluşturabilmesi nedeniyle en önemli körlük nedenlerinden olan glokomun sebepleri nelerdir? Glokom tedavi yöntemi nedir?

Haber

Sessizce ilerliyor, zamanında müdahale edilmezse kör kalabilirsiniz! Glokom nedir, belirtileri nelerdir?

Glokom, göz sinirinin hasarıyla karakterize olan ve kalıcı görme kaybına sebep olabilen bir hastalıktır. Tüm dünyada yaklaşık 80 milyon glokom hastası bulunmaktadır. Glokom kalıcı görme kaybı nedenleri arasında 2. sırada yer almaktadır. Glokom sinsi seyirli ve ilerleyici bir göz hastalığıdır.

Haber

Uzmanlar uyarıyor: Belirti göstermiyor ve körlüğe neden olabiliyor…

Göz tansiyonu, belirti vermeden sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermeden ilerlemesi korkutuyor. Glokom hastalığı genellikle 40 yaşından sonra oluşuyor ama doğuştan glokom hastası olan kişiler de var. Tedavi edilmezse körlüğe neden olabilen bu hastalıktan korunmak için özellikle 40 yaşından sonra mutlaka göz tansiyonu kontrolü yaptırılması gerekiyor.

Haber

Duyanları korkutuyor: Bir anda görme kaybına neden olabilir

Glokom hastalığı belirti vermeden ilerliyor ve bir anda kalıcı görme kaybına sebep oluyor. Bir anda görme kaybına uğrama riskinden korunmak için risk altında olanların düzenli aralıklarla göz muayenelerine gitmeleri gerekiyor. İşte korkutan glokom hastalığında risk grubunda olan kişiler…

Haber

Göz tansiyonu (glokom) tedavisinde erken tanı hayat kurtarıyor!

Göz tansiyonu diğer ismiyle glokom, hasarın en az seviyede kalması için hızlı tedavi gerektiren bir hastalıktır. Bunun için de erken tanı önem taşır. Konu ile ilgili bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İncebıyık da göz tansiyonu hastalığında hızlı teşhisin önemine vurgu yaptı. Tedavide görme sinirindeki hasarın ilerlemesini engellemenin amaçlandığını anlatan İncebıyık, ailesinde göz tansiyonu öyküsü bulunanların daha dikkatli olmalarını söyledi.

Haber

Göz tansiyonu (glokom) kalıcı görme kaybına neden oluyor!

İleri yaş körlük nedenleri arasında ilk sıralarda bulunan glokom yani göz tansiyonu, sürücülerin kaza yapma riskini artırıyor.Bu nedenle hastaların trafikte göz tansiyonuna daha çok dikkat etmesi gerekiyor. Kalıcı görme kaybına neden olabilen göz tansiyonu, 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Hastalık ilerledikçe görmede kör noktalar oluşmasına sebebiyet veren glokomun erken teşhis edilmesi önem taşıyor.

Haber

Göz tansiyonu uyarısı: Erken tanı hayat kurtarıyor!

Göz tansiyonu olarak bilinen glokom, sinsi ilerleyen ve geç tanı konulan bir göz hastalığıdır. Körlükle sonuçlanabilen bu hastalıkta tanı sonrası ilaç ya da cerrahi müdahale gerekebilir. Körlük riskini önleyen tedavi sürecinin aksatılmadan yapılması önem taşır.

Haber

Glokom belirtilerini görmezden gelmeyin: 'Gözüm kanlandı' deyip geçmeyin!

Glokom belirtilerine dikkat çeken uzmanlar belirtilerin önemsenmemesi durumunda kalıcı körlük yaşanabileceğini söylüyor. Sinsice ilerleyen glokomun özellikle 40 yaş üzerinde kendini belli ettiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Can Üstündağ, hiçbir yakınma olmamasına rağmen 40 yaş sonrasında herkesin yılda 1 kez muayene olması gerektiğini söyledi.

Haber

Göz tansiyonu uyarısı! kalıcı görme bozukluğuna neden olabilir

Göz tansiyonu olarak bilinen glokom tedavisi gerçekleştirilmediğinde görme kaybına neden oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren uzmanlar, göz tansiyonunun dünyanın en sinsi göz hastalıkları arasında yer aldığını söyledi. Son evrelerde fark edilen glokomda teşhis ve tedavinin gecikmesi ciddi görme kayıplarına yol açarak kalıcı körlüğe sebep olabiliyor.

Haber

Glokom tehlikesi 40 yaş üstünü tehdit ediyor! Sinsice ilerliyor, belirti vermiyor

Halk arasında göz tansiyonu veya karasu hastalığı olarak bilinen glokom rahatsızlığı ile ilgili bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Feray Aygül Alkan 40 yaş üstü kişileri uyardı.

Haber

Glokom uyarısı! Migren, diyabet ve hipertansiyon hastasıysanız...

Kalıcı görme kaybına neden olabilen glokom konusunda bilgi veren uzmanlar, migren, diyabet ve hipertansiyon hastalarını uyardı. Ciddi bir göz hastalığı olan glokomun kapsamlı göz muayenesi sırasında tespit edilebildiğini söyleyen Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, glokom tedavisinin önem taşıdığını söyledi.

Haber

Glokom migrenle karıştırılığında körlüğe varan sonuçlar doğurabiliyor!

Göz tansiyonu olarak bilinen glokom körlüğe neden olan hastalıklar arasında 2. sırada yer alıyor. Dünya genelinde 6 milyonu tam kör olan 70 milyon kişiyi etkileyen glokom geri dönüşümsüz görme kaybına yol açabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, konu ile ilgili farkındalık yaratmak gerektiğinin altını çiziyor.

Haber

Albinizm hastası üniversite okuyabilmek için engel tanımadı

Cilt, saç ve göz renginde farklılık olan, görme düzeyi büyük oranda düşük albinizm hastası 37 yaşındaki Nurşen Eriş, ailesinin kendisine okuduğu kitaplarla sınavlara hazırlanarak sosyoloji bölümünü bitirip, iş hayatına başladı - Eriş: - "Ders programı belirledik. Belli saatlerde kitapları babam, belli saatlerde annem ve ablam okudu. Birlikte test çözdük, onlar okudu ben cevapladım. Hatta ablam başka ilde olduğunda telefonda kitapları okuyordu, ben dinliyor ve not alıyordum" - "Tek ben değil, biz ailecek üniversiteden mezun olduk, sosyoloji bölümünü bitirdik. Üniversiteden bir değil, adeta 4 kişi mezun olduk" - Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Merih Önol: - "Hastamız önce katarakt ameliyatı oldu. Ama esas sorunu göz tansiyonuydu. Biz de hastamızda bununla mücadele ettik"

Yurthaber

AA'nın hikayesini duyurduğu Nijerli Rukiye'ye Türk gençlerden süresiz ilaç desteği

Büyükçe mavi gözlerine göz tansiyonu teşhisi konulan, ilaç desteği sağlanmadığı takdirde görme yetisini kaybetme sorunuyla karşı karşıya kalacak 7 yaşındaki Rukiye'ye yardım eli Türkiye'den uzandı - Bakırköy Genç İHH Başkanı Osman Kaan Akgül: - "Haberi okuyunca o an kalbimin sesini dinleyerek direkt paylaşımın altına Bakırköy Genç İHH gönüllüleri olarak ilaçlarını karşılayabileceğimizi belirttim" - "Rukiye'nin ilaçlarını süresiz karşılamaya talip olduk"

Haber

Nijerli mavi gözlü Rukiye ilaç bulamazsa 6 ay sonra kör olabilir

TİKA, THY, Sağlık Bakanlığı desteğiyle Türkiye’den Nijer'e giden gönüllü doktorlar, gözlerinde yüksek tansiyon tespit ettikleri 7 yaşındaki mavi gözlü Rukiye Ramatou’ya 6 aylık ilaç desteğinde bulundu - "Gönüllüler" ekibindeki Filistinli doktor Fathiyah Hamad: - "Ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor. Annesine bilgi verip 6 ay yetecek kadar ilaç bıraktık. Eğer ilaç desteği sürdürülmezse Rukiye kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak" - "Minik Rukiye'nin hastalığının seyrini izlemek için 6 ay içinde tekrar kontrol yapılmalı"

Haber

Sabah uyandığında göremiyordu, gerçek hastanede ortaya çıktı

İzmir'de yaşayan 69 yaşındaki bir hasta, sabah uyandığında göremediğini fark etti ve hemen soluğu hastanede aldı. Muayene olan kadının az kalsın göz tansiyonu nedeniyle gözünü kaybedeceği ortaya çıkarken, yaşlı kadın başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.

Trend

Glokom bebeklik döneminde de görülebiliyor

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Talay Köylü: - "Glokom genç yaşlarda hatta bebeklik döneminde bile görülebilir. Bu nedenle her göz muayenesinde göz tansiyonları ölçtürülmeli, görme sinirine baktırılmalı ve şüphe duyulduğunda mutlaka bir glokom uzmanından yardım istenmelidir" - "Glokom, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Tedavi süreci tüm ömrü kapsar, yani kronik bir hastalıktır"

Haber

Göz tansiyonu nedir, nasıl tedavi edilir? Göz tansiyonu nasıl ölçülür?

Göz tansiyonu (glokom), genellikle belirti vermeyen ve göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açabilen bir hastalıktır. Uzmanlar göz tansiyonu ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Trend

Göz tansiyonu körlüğe neden olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Yaşar, göz tansiyonunun tüm dünyadaki körlüklerin yüzde 13,5’ini oluşturduğunu belirterek, "Erken teşhis edilirse ilerlemesi durdurularak görme kaybı önlenebilir" dedi.

Trend

Erken teşhis ile görme kaybını engellemek mümkün

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Berker: - "Glokomun oluşumunu engellemek mümkün değildir ancak erken teşhis ile görme siniri hasarını ve görme kaybını engellemek mümkündür" - "Özellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde ve ailede glokom öyküsü olanlarda, yıllık göz kontrollerinin aksatılmaması gerekir"

Yurthaber

Erken teşhis ile görme kaybını engellemek mümkün

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Berker: - "Glokomun oluşumunu engellemek mümkün değildir ancak erken teşhis ile görme siniri hasarını ve görme kaybını engellemek mümkündür" - "Özellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde ve ailede glokom öyküsü olanlarda, yıllık göz kontrollerinin aksatılmaması gerekir"

Haber

Gözün sinsi düşmanı: Glokom

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Açıkalın: - "Maalesef glokom teşhisi genellikle rastlantısal olarak ortaya konmaktadır. Buna engel olmak için özellikle risk taşıyan kişilerin belirli aralıklarla göz muayenesi yaptırmaları gerekmektedir" - "Hastalığın sinsi seyretmesinden dolayı genellikle bulgu vermemesi de tanıyı güçleştirmekte ve geciktirmektedir. Özellikle 40 yaşından sonra yıllık göz muayenesiyle glokom tanısının gecikmesi önlenebilmektedir" - "Göz içi basıncı bu şekildeki tedavilerle kontrol altına alınarak hastalığın uzun süreli olası hasarlarının önüne geçilebilmektedir. Glokom tedavisi, her geçen gün daha başarıyla uygulanmaktadır. Bu nedenle erken tanı ve tedavi önemlidir"

Haber

Glokom nedir, belirtileri nelerdir? Glokomun tedavisi var mıdır?

Halk arasında göz tansiyonu olarakta bilinen glokomda, hastaların yüzde 90’ında, ileri evreye geçip görme kaybı oluşturuncaya kadar hiçbir bulgu vermediğini belirten uzmanlar, önemli bilgiler verdi. Glokomda en önemli unsur erken teşhistir. Tanı konulmamış ve geç kalınmış glokomlarda görme kaybı kaçınılmazdır.

Trend

Glokom hastalarının yarısı hastalığından habersiz

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Jülide Canan Umurhan Akkan: - "Dünyada 70 milyona yakın glokom hastası var ve bunların yarısı hastalığından habersiz" - "Özellikle kırklı yaşlardan sonra ortaya çıkan ve sinsice ilerleyerek hiçbir belirti vermeyen Glokom, körlük nedenleri arasında da ikinci sırada yer alıyor. Hastaların yüzde 10'u tedaviye başladığında maalesef geç kalınmış oluyor ve kalıcı görme kaybı gelişiyor" - "Uygun tedavi edilmediği takdirde körlük, hastalığın kaçınılmaz sonudur. Günümüzde yıllık periyotlarla göz muayenesi yaptırarak erken teşhis ve tedavi ile glokomdan korunmak mümkün"

Yurthaber

Glokom hastalarının yarısı hastalığından habersiz

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Jülide Canan Umurhan Akkan: - "Dünyada 70 milyona yakın glokom hastası var ve bunların yarısı hastalığından habersiz" - "Özellikle kırklı yaşlardan sonra ortaya çıkan ve sinsice ilerleyerek hiçbir belirti vermeyen Glokom, körlük nedenleri arasında da ikinci sırada yer alıyor. Hastaların yüzde 10'u tedaviye başladığında maalesef geç kalınmış oluyor ve kalıcı görme kaybı gelişiyor" - "Uygun tedavi edilmediği takdirde körlük, hastalığın kaçınılmaz sonudur. Günümüzde yıllık periyotlarla göz muayenesi yaptırarak erken teşhis ve tedavi ile glokomdan korunmak mümkün"

Finans

Yaşlılıkta görme kayıplarının önüne geçmek için neler yapmalı?

İlerleyen yaşla beraber gözümüz başta olmak üzere vücudumuzun birçok noktasında deformasyon meydana gelebiliyor. Yaşlanmayla birlikte meydana gelen rahatsızlıklar, görme kaybı riski oluşturabiliyor. Göz rahatsızlıklarının erken teşhis ve tedavi edilmesi büyük önem taşıyor.

Haber

Sinsi hastalık glokom, erken tanıyla önlenebilir

Göz tansiyonu olarak tanımlanan, sinsi ilerlediğinden geç tanı konulduğunda kalıcı görme kaybıyla sonuçlanabilen glokomda, erken tanı halinde kör olma riski engellenebiliyor - Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Merih Önol: "Tanı konulduktan sonra tedavisi mümkün olan glokom hastalarının ilaçlarla veya ameliyatlarla körlüğe gidişi engellenebiliyor. Ancak görmesini yitirmiş bir gözün tekrar görmesi mümkün değil" - "Görme çevreden kapanarak ilerlediği için uzun süre görme azalması da olmaz. Bu nedenler, glokom tanısı genellikle gözlük muayeneleri sırasında tesadüfen konulmaktadır. Erken tanı için yılda bir kez göz hekimine muayene olunmalı"

Haber

Dikkat gözlerinizden olabilirsiniz!

Fark edilmesi oldukça zor olan ve körlüğe kadar varabilecek ciddi sonuçlara yol açabilen glokom, gözde en sık gözlemlenen sinsi hastalıklar arasında bulunuyor. Özellikle orta yaş döneminde her hastada görülebileceği ve tedavisinde geç kalınması halinde görme alanında daralmalar ile başlayarak, körlüğe kadar varabilecek ciddi sonuçlar oluşturma ihtimali bulunuyor.

Haber

Glokom bebekleri de tehdit ediyor

Glokom sıklıkla göz içi basınç yüksekliğinin eşlik ettiği, genellikle sessiz seyreden ve erken müdahale edilmediğinde kalıcı görme kaybına, hatta körlüğe yol açan ciddi bir sorun. Görülme sıklığı topluma ve yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterse de, 40 yaş sonrası popülasyonda, tüm glokom tipleri göz önüne alındığında her 100 kişiden 3’ünde glokom olduğu belirtiliyor.

Haber

Görmenin sessiz hırsızı glokoma karşı önleminizi alın!

Dünyada görme kaybı nedenleri arasında katarakttan sonra ikinci sırada yer alan glokom yani göz tansiyonu sessizce ilerliyor ve yaşam kalitesini bir anda düşürebiliyor. Gözde glokomun oluşturduğu hasar bir an önce tespit edilip, hastalık kontrol altına alınmadığı takdirde geri dönüşü olmayan tablolara yol açabiliyor.

Haber

Gözdeki sinsi hastalık: Glokom

Göz tansiyonu adı verilen glokomun görme sinirine hasar vererek körlüğe neden olan bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Beden, hastalıktaki en büyük risk faktörünün göz içi basıncının artışı olduğunu söyledi.

Haber

Göz tansiyonu (glokom) nedir?

Glokom (göz tansiyonu): Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır. Göz içinde salgılanan ve gözün beslenmesi için gerekli olan göz içi sıvısının boşalamamasına bağlı olarak göz içinde basınç yükselir.

Haber

2020 yılında körelen bir dünya!

Dünyadaki körlük nedenleri arasında göz tansiyonu, katarakttan sonra 2. sırada gelmektedir. Dünya Glokom Derneği verilerine göre 2020 yılında dünya üzerinde 76 milyon glokom hastası olması öngörülüyor

Haber

U2'nin solisti Bono'dan itiraf

İrlandalı rock grubu U2'nin solisti Bono, 20 yıldır glokom hastası olduğunu, bu nedenle sürekli güneş gözlüğü taktığını söyledi.

Haber

Glokom 50 yaş üzerini vuruyor

Halk arasında "göz tansiyonu'' olarak bilinen glokomun, 50 yaş üzerindeki kişilerde gelişme riskinin arttığı bildirildi.

Haber

Glokom Hayatınızı Karartmasın

Halk arasında göz tansiyonu ya da karasu olarak da bilinen glokom, geri dönüşü olmayıp görme kaybına neden olan, görme sinirinin kronik ve ilerleyici zedelenmesi ile seyreden bir göz hastalığıdır.

Haber

Glokom (göz tansiyonu) nedir?

Halk arasında "karasu" ve "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom, körlük nedenlerinin %20'sini oluşturan yaygın bir göz hastalığı.

Haber

Bebeklerde glokom nasıl anlaşılır?

Doğumdan sonra bazı bebeklerin gözlerinde Glokom (göz tansiyonu) olabileceğini belirten göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, bu nedenle bebeklerin doğumdan sonra 12 yaşına kadar her yıl göz kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi.

Haber

Göz tansiyonu Glokom nedir, nasıl tedavi edilir?

Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik başkanlığında düzenlenen "Glokom Sempozyumu"nda "göz tansiyonu", sessiz hırsız olarak nitelendirildi.

Haber

Glokom görme kaybına neden olur mu?

Halk arasında "karasu" ve "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom, körlük nedenlerinin %20'sini oluşturan yaygın bir göz hastalığı. Doç. Dr. Bozkurt Şener, glokomla ilgili soruları yanıtladı.

Haber

Glokom'un en zor vakaları tartışılacak!

3 - 5 Haziran 2005 tarihleri arasında Bodrum'da yapılacak olan "Olgularla Glokom Toplantısı"nda tedavi edilmediği takdirde körlüğe yol açan glokom tartışılacak. Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Glokom Birimi tarafından düzenlenecek olan toplantının en dikkat çekici yönlerinden biri, nadir görülen ve tedavi güçlüğü çekilen glokom vakalarının sunulacak olması. İndiana Üniversitesi Tıp Fakültesi Glokom Araştırma ve Tanı Merkezi Direktörü, dünyaca ünlü Prof. Dr. Alon Harris de toplantıya katılacak.

Haber

Görme kaybına neden olan Glokom nedir?

Göz tansiyonu olarak bilinen glokom, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır. Tedavi edilmezse görme kayıplarına kadar gidebilen glokomun erken tespit edilirse görmenin korunabileceğini belirten Acıbadem Göz Hastanesi Medikal Direktörü Doç. Dr. Bozkurt Şener, "Glokom açısından gözlerin kontrol edilmesi ve erken tedavi girişimleri görmenin korunmasını sağlayacaktır" dedi.

Haber

Göz tansiyonuna dikkat

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Eyüpoğlu, "Göz tansiyonu, göz içinde bulunan görme fonksiyonundaki hayati rol oynayan 'retinaya' zarar vermesi halinde körlüğe neden olabilir" dedi.

Haber

Göz tansiyonuna karşı yeni ilaç

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), göz basıncının artmasıyla ortaya çıkan göz tansiyonu (glokom) hastalığına karşı yeni ilaç geliştirmek için çalışma başlatıldı.

Haber

Göz Tansiyonu (Glokom) nedir?

Göz ve beyindeki görme merkezi arasındaki bağlantıyı bir elektrik kablosu gibi görme siniri sağlar. Bu kabloda ortalama 1.2 milyon tel (sinir lifi) bulunmaktadır.

Haber

Körlüğe yol açan sinsi hastalık

Prof. Dr. Alon Harris, halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen 'Glokom'un sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, erken teşhis ve tedavi edilmediği takdirde körlüğe yol açtığını söyledi.

Haber