Grip olduğunu düşünerek hastaneye başvurdu, yapılan kontrolde akciğer ve kalp arasında kist olduğu tespit edildi. Antalya'da yaptığı seyahat dönüşü öksürme ve hapşırma krizlerine tutulan yat kaptanı grip olduğunu düşünerek başvurduğu hastanede ameliyat olup sağlığına kavuştu. Ameliyata alınan kaptan, Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) ile 10 dakikalık operasyon sonucu sağlığına kavuştu.
Zatürrenin hem tedavi edilebilen hem de tedavi edilmezse ölüme kadar giden komplikasyonlara neden olan bir hastalık olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Herkes zatürre için risk altındadır. Her grip ve viral hastalıklar sonrası toplumda sayıları hızla artan zatürre salgınları görmeye başladık" dedi.
Kış aylarına az bir zaman kala büyük salgın yaklaşmaya başladı. Her kış görülen grip salgınından korunmak için bazı önemleri önceden almak gerekiyor. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, "Maske mesafe, temizlik bizi sadece Kovid-19'dan değil bütün bulaşıcı hastalıklardan, solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan koruyacaktır." dedi.
Üşütme, soğuk hava veya ani sıcaklık değişikliklerine maruz kalma sonucunda vücudun savunma sisteminin zayıflayıp, virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Üşütmeyi hızlıca atlatmak için bol sıvı tüketimi dinlenme ve sıcak içecekler oldukça önemlidir. Zencefil çayı, ıhlamur çayı, nane çayı ve limonlu bal gibi sıcak içecekler boğaz ağrısını yatıştırırken burun tıkanıklığını azaltır ve rahatlama sağlar. Peki, üşütmeye ne iyi gelir? Üşütme en hızlı nasıl geçer?
Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla birlikte covid, influenza ve diğer viral enfeksiyonların görülme sıklığında bir hayli artış yaşanmaya başladı. Salgın hastalıklara dair uyarılarda bulunan uzman isimler, okul, alışveriş merkezleri ve cami gibi sosyal ortamda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Babaoğlu Elkhatroushi, gripten korunmanın en etkili yolunun grip aşısı olduğunu vurgulayarak, özellikle risk gruplarının aşılanmasının önemine dikkat çekti.
Boğaz yanması, günlük yaşamda sıkça rastlanan ve insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu durum, sadece rahatsız edici bir his oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda bazı ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olabilir. Bu nedenle, boğaz yanmasının hangi koşullarda bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman yardım alınması gerektiğini bilmek son derece önemlidir. Peki, boğaz yanmasına ne iyi gelir?
Termometreler bir çıkıyor bir iniyor. Hava sıcaklığı her gün değişkenlik gösteriyor. Bu da hastalıklara doğrudan davetiye demek. Şu sıra hastanelerde büyük yoğunluk var. Soğuk algınlığı bir yandan gribal enfeksiyon bir yandan... Dikkat edilmesi gereken bu dönemde hastalıklardan nasıl korunacağını uzmanı açıkladı.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Botan Yıldırım, "Gripten korunmanın en etkili yolu, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak ve dengeli beslenmektir. Yeterli uyku, düzenli egzersiz ve stresten kaçınmanın bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde önemli rolü vardır. Bunun yanında, bol sıvı tüketmek ve probiyotik açısından zengin gıdalarla beslenmek de bağışıklık sistemini desteklemektedir" dedi.
Sosyal medyada bir doktorun acil serviste takılan serumlar hakkında söylemleri gündem oldu. Halk arasında 'atom serum' ya da 'sarı serum' olarak bilinen esef adındaki tuzlu su ve 4-5 adet ilacın karıştırılarak uygulandığı serum hakkında duyacaklarınıza şok olacaksınız.
Yepyeni, daha bulaşıcı ve hızla yayılıyor: Koronavirüsün yeni varyantı XEC kontrolü ele alıyor! Dünyanın 21. yüzyıldaki en büyük kabuslarından biri olan Kovid-19'un Omikron varyantının alt varyantlarından XEC, Avrupa'da endişe yarattı. Avrupa ülkelerinden biri ağustos ayında zirveyi gördü. Uzmanlardan XEC varyantı için uyarılar geldi. Peki XEC varyantının belirtileri neler?
Mide gribi, ya da tıbbi adıyla viral gastroenterit, mide ve bağırsakların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla virüslerin neden olduğu bu hastalık, mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısı gibi belirtilerle kendini belli eder. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde mide gribi, ciddi komplikasyonlar yaratabilir ve bu gruplarda daha dikkatli bir tedavi süreci gerektirir.
Kanser teşhisi konan Amy Lou isimli bir kadın başlangıçta semptomlarını görmezden geldi ve bunları uyku ihtiyacı ve daha iyi egzersiz yapma ihtiyacı gibi diğer sorunlara bağladı.
Alarmın adı mide gribi. Acil servisler şu sıra ateş, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle gelen hastalarla dolu. Hastalık bulaştığı kişinin sindirim sistemini de altüst ediyor. Salgın boyutuna varan mide gribini tetikleyense antihijyenik ortamlarda yenen yiyecekler ve havuzlar. Üstelik bulaşıcı da. Peki, yazın gelmesiyle hızla yayılan bu hastalıktan nasıl korunacağız? İşte uzmanların açıklamaları...
Grip her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir viral enfeksiyondur. Mevsimsel grip salgınları insan sağlığını, toplumları ve ekonomileri ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak grip hakkındaki bilgi ve farkındalık arttıkça, önleme ve tedavi konusunda daha etkili olabiliriz. Peki, grip neden olur ve nasıl geçer?
Antalya'da tek başına yaşayan Serkan Özdemir, işten gelince dinlenmek istedi ve uyuyakaldı. Ertesi gün tekrar işe gitmek için yataktan kalkmaya çalıştığında ise hayatı tamamen değişti. Belden aşağısını hissetmeyen Özdemir grip olduğunu düşündü ancak yüzleştiği gerçekle hayatı kabusa döndü. Özdemir'e ‘Parapleji’ teşhisi konuldu. İşte detaylar...
Eczacılar etkili olan soğuk havalar nedeniyle artan salgınlara karşı vatandaşları tedavi sürecini ertelememeleri konusunda vatandaşları uyardı.
Grip, COVID-19 ve RSV vakalarının sayısının toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı durumu ifade eden üçlü salgın hakkında bilgilendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Doktoru Prof. Dr. Kürşat Uzun, “Üçlü salgın önlenemeyebilir, ancak hazırlıklı olmak ve koruyucu önlemler toplumlarımızdaki en savunmasız kişilerin hastalanmasını, hastaneye kaldırılmasını ve hayatlarını kaybetmesini önlemeye yardımcı olabilir” dedi.
Kış aylarında taze meyvelerin bir araya geldiği ve halk arasında ‘gripsavar’ olarak adlandırılan atom içeceği kış aylarının vazgeçilmezi oldu.
Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiği hususuna dikkat çekti.
Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini hissedenlerin en yakın zamanda bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.
Florida'da yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby'e, vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan, milyonda iki kişide bir görülen bir hastalık teşhisi konuldu. Talihsiz adam, grip olduktan sonra kendisine burnunu aldırmaktan başka seçenek bırakmayan, vücudunu bir hapşırığın bile ölümcül olabileceği kadar zayıf bırakan nadir bir durumla karşı karşıya kaldı.
Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, şikayetlerin uzama nedeninin belirlenmesi ve bağışıklık durumunun değerlendirilmesi için hekime başvurmalıdır” dedi.
Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.
Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu özellikle son birkaç haftadır üst solunum yolu enfeksiyonunun yoğunlaştığı dönem yaşandığını belirtip "Daha çok influenza dediğimiz grip virüsü ağırlıklı ama diğer virüslerin de olduğu üst solunum yolu enfeksiyonunun fazlalaştığı dönemi yaşıyoruz" dedi. Memişoğlu, ekiplerin alarmda olduğunu, başhekimler, kamu hastane başkanlıkları, acil hizmetler ve halk sağlığı başkanlıkları dahil hastalıkla mücadele ettiklerini söyleyip yoğunluğun azalmasını bekledikleri tarihi verdi.
Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar hastalıklardan korunmanın yöntemlerini araştırıyor. Özellikle bağışıklık güçlendirici gıdalara yönelimin yaygınlaştığı bu dönemlerde vücudu hastalıklardan koruyacak doğal besin ve çayların tüketimi artıyor. Kış aylarından bağışıklığınızı tavan yaparak hastalıkların kapınıza uğramamasını isteyenlere bu üçlü karışım şiddetle tavsiye ediliyor.
İnfluenza ve Covid virüsleri sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.Türkiye'de pandemi döneminden bu yana yaşanan en büyük grip salgını yaşanıyor. ABD'de ise 40'tan fazla bebek ve çocuk bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İnfluenza virüsünün en büyük belirtileri arasında aşırı halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı var! Yatağa düşmemek için 7 tavsiye burada...
Prof. Dr. Recep Tekin, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servislerin pandemiden sonra en yoğun günlerini yaşadığını belirterek, “İnfluenza virüsünün yanında Covid-19 ve rinovirüsü de görmekteyiz” dedi. Tekin "Yaşlı kesimin toplu alana girişinde maske takması çok önemlidir" diyerek maske, mesafe ve temizliğin viral enfeksiyonlar açısından koruyucu faktör olarak bilindiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirtip "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalı" dedi. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koord. Başhekimi Surel ise hastalık kaynaklı yoğunluk bulunduğunu ama kapasitenin bunu eritebildiğini söyledi. Doç. Dr. Aktaş da başvuran hasta sayısının gözle görülür oranda arttığına dikkat çekti.
Kış aylarının etkisini fazlaca hissettirmesiyle birlikte toplumda grip, influenza, soğuk algınlığı gibi hastalıklar iyiden iyiye baş göstermeye başladı. Uzmanlar bir salgından bahsetmenin mümkün olduğunu belirtirken hastanelere başvurularda ve vakalarda artış olduğuna da dikkat çekiyor. Salgın dönemlerinde elbette hijyen, beslenme ve gerekli yerlerde maske kullanımı gibi detaylara dikkat etmek gerekiyor ancak herkesin günlük yaşamda yanında bulunan ve risk oluşturabilecek bir eşya var: Cüzdan...
Ocak ayının gelmesiyle beraber havalar iyice soğudu. Son haftalarda yaşanan gribal salgınla beraber hastalıktan korunma yolları da araştırılmaya başladı. Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
Son günlerde üst solunum yolu şikayetiyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlenirken, özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Söz konusu şikayetlerin 1 ay devam etmesiyle 'bilinmeyen bir salgın' endişesi akıllara gelirken, Prof. Dr. Alpay Azap yoğunluğun sebebini Mynet'e açıkladı. 'Covid 19' detayı ise dikkat çekti.
Kış ayları gelip kapımızı çaldığında soğuk hava ile birlikte influenza virüsü de etrafta dolaşmaya başlar. Grip olarak da bilinen bu rahatsızlık genellikle solunum yoluyla bulaşan bir virüs tarafından tetiklenir ve her yıl milyonlarca insanı etkiler. Grip sadece bireyler için değil toplum için de bir tehdittir ve bu yüzden de influenzaya karşı korunmak ve önlemler almak toplumsal bir meseledir. Peki, influenza nedir, nasıl geçer?
Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu bildirdi. Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Aksay, salgından söz etmenin mümkün olduğunu, bu salgının Kovid-19 döneminde maske kullanımı nedeniyle çok yaşanmadığını vurguladı. Aksay, hasta olanlara kalabalık ortama girmeme uyarısı yaptı. Grip ve soğuk algınlıklarında antibiyotiklerin faydası olmadığını belirten Aksay, damardan tek dozda alınan C ve B vitaminlerinin de faydası olmadığını söyledi.
Bu kış hemen hemen herkes aynı dertten muzdarip: Soğuk algınlığı ya da grip geçse de ne kuru öksürük ne burun akıntısı gitmek biliyor, gitse de 1-2 hafta sonra geri dönüyor. Doktorlara göre mevsimin geri kalanında daha ciddi hastalıklarla karşılaşılması riski de oldukça yüksek! Özellikle bu yılki hastalıklarda görülen durumun merak edilen nedenini uzmanlar açıkladı. Son tezlerden birine göre geçmek bilmeyen belirtilerin nedeni 'bağışıklık borcu'nuz olabilir...
İbrahim Saraçoğlu öksürüğü şıp diye kesen mucizevi yöntemi açıkladı. “Tere, bunu unutmayın. 6, 7 yaprak sapları ile beraber taze tere tüketeceksiniz. O balgamı söküyor. Bunu çocuklar da kullanabilirler.” ifadesini kullanan uzman isim, hatmi çiçeği ve yulaf samanının da kuru öksürüğe ve bronşite iyi geldiğini belirtti.
Gaziantep’te kış aylarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi arttı. İlginin yoğun olduğu zahter çayı siyah çaya rakip oldu.
Türkiye'deki hastaneler pandemi döneminden sonra ilk kez bu kadar ağır grip vakalarıyla boğuşuyor. Bebekler, çocuklar, yetişkinler, yaşlılar... Son 15 günde ciddi bir grip salgını söz konusu! Covid-19 vakalarında da artış yaşanıyor. İngiliz bilim insanlarının duyurduğu yeni gelişme ise oldukça dikkat çekici!
Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.
Koronavirüs salgını sonrası tıp dünyasının hastalıklara bakış açısı da büsbütün değişti. Kovid-19 kalıcı ve güçsüzleştirici etkilere sahip olmasıyla biliniyor. Ancak ortaya çıkan yeni bulgular göre bu tür başka hastalıkların da bulunduğu pekişti. Bunların başında ise grip geliyor! Gripten sonra aylarca süren öksürükler yaşıyorsanız dikkat...
Kış ayları geldiğinde soğuk hava ve grip salgınları bir araya gelerek sağlığımızı zorlayabilir. Soğuk havalar vücut direncini düşürebilir ve grip virüsünün yayılma potansiyelini artırabilir. Ancak doğru önlemler alındığında ve sağlıklı alışkanlıklar benimsendiğinde kış aylarında sağlığımızı korumak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek soğuk hava ve grip salgınlarına karşı vücudu güçlendirebilir.
Kasım ayı ile birlikte soğuk algınlığı belirtilerinde artış görülmeye başlandı. Bilhassa yaşam kalitesini düşüren boğaz ağrısı için uyarıda bulunan uzman isim, bu sorunun nasıl üstesinden gelinebileceğini açıkladı.
Havaların soğuması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Kış mevsimini işaret eden uzmanlar, grip ve soğuk algınlığına karşı beslenmenin önemine vurgu yapıyor. Hastalıklara karşı dirençli olmak adına tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte, grip ve nezlenin mucizevi şifası...
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için açıklamada bulundu. Faydaları saymakla bitmeyen bir besine değinen uzman isim portakaldan bile 7 kat fazla C vitamini içerdiğini vurguladı. İşte soğuk havalarda grip ve nezle dahil hastalıklardan koruyan o besin...
Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Bundan hareketle bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar kış aylarında yetişen bir meyveyi işaret etti. İşte, grip ve nezleye karşı kalkan olan o meyve...
Kasım ayının gelmesi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı yaşayanların sayısında artış görülmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsimini işaret edip hasta olan kişilerin sayısında artış yaşanabileceğini vurguladı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak ya da bu hastalıkları daha kolay atlatabilmek için bağışıklık sistemini güçlendiren 10 besin açıklandı.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için ayva ve bal karışımını önerdi. Doğal tedavi yöntemleriyle tanınan uzman isim; soğuk havanın etkilerinden korunmak için o karışımı önerdi. İşte, ayva ve bal karışımının mucizevi etkileri...
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.
Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...
İbrahim Saraçoğlu havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber soğuk algınlığı belirtilerinde artış olacağını söyledi. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan uzman isim uyarıda bulunup boğaz ağrısını anında rahatlatan tarifi verdi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bu tarif hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.
Iğdırlı Orhan Deniz, grip olduğu için gaz kaçağını fark edemedi. 35 yaşındaki Deniz'in ocağı yakmak için çakmağı çakmasıyla meydana gelen parlamada elleri ve yüzü yandı. Erzurum'da tedavi gören 3 çocuk babası adam, "Çocuklarım yanımda olsaydı çok daha büyük felaket olurdu. Yoğun bakımda kaldıktan sonra servise geldiğimde 1 hafta sürekli olayın etkisinde kaldım. Değişik rüyalar, aniden zıplamalar, gözümü kapattığımda canlı senaryoları gördüm. Psikolojik destek aldım, uyku ilacı verdiler." dedi.
Vatandaşlar son günlerde gözlerde kızarıklık, burunda tıkanıklık, öksürük ve hapşırma şikayetleriyle hastanelerin yolunu tuttu. Özellikle vatandaşlar grip olduklarını ve hastalığın uzun süre geçmediğinden şikayetçi. Uzman isimler vatandaşların grip diye adlandırdıklarının bahar alerjisi olduğunu ifade etti. Maske kullanılmasına dikkat çeken uzman isimler, kronik hastaların mayıs ortalarına kadar ilaç tedavisi alması gerektiğinin altını çizdi.
Vücudun direncini ve sağlığını korumak için yenilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen bazı yiyecekler sağlığı riske atarken bazıları ise birçok sağlık sorununa şifa dağıtıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her sabah tükettiği mucizevi şifa kaynağını açıkladı.
Vücutta yaşanan anormal durumlar göz ardı edilerek geçiştirilebiliyor. Bu ufak sağlık problemleri ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uçuş sırasında yaşanan kulak ağrıları genellikle önemsenmiyor. Ancak uzmanlar bu kulak ağrılarının çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceğini paylaşıyor.
Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.
Grip sanılan belirtiler çok ciddi hastalıkların başlangıcı olabiliyor. İngiltere'de yaşayan 21 yaşındaki genç futbolcu grip olduğunu düşünerek doktora gitti. Doktorda acı gerçekle karşılaşan genç futbolcunun iki bacağı da kesildi.
Artan grip ve nezle vakaları birçok hastalığın belirtileri ile karıştırılabiliyor. Özellikle çocuklarda görülen hastalıkların grip zannedilerek göz ardı edilmesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolayca bulaşan meningoensefalit hastalığının ölüm ve sakatlık riskleri hakkında uyarılarda bulundu.
Kış aylarında artış gösteren grip ve nezle bu sene de tüm hızıyla yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oldukça ağır geçen gripten korunmak isteyenler doğal kaynaklara yöneliyor. Son günlerde aktaran alınan şifa kaynağı baharatların satışı patlama yaşıyor.
Uzun süredir halk arasındaki en önemli gündemlerden bir tanesi grip. Geçmek bilmeyen hastalıklardan herkes şikayet ederken grip neredeyse her eve bir şekilde girmiş durumda. Koronavirüs pandemisi sonrası bu hastalıklarla ilgili korku dolu sorular da akıllara gelmeye başladı. Kovid, grip, RSV ve rinovirüs derken ortalık adeta virüs kaynıyor. Koronavirün yeni varyantı kraken de çıkınca endişe arttı ancak uzmanlar asıl olarak gripten endişe duruyor. Çünkü yeni pandeminin gripten olma ihtimali var.
Son dönemde halk arasındaki gündem; 'geçmeyen grip'. İyileşme süresinin uzun olduğundan şikayet edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan açıklama yaptı. Viral enfeksiyonla başlayan hastalıkta ikincil enfeksiyonun ortaya çıkabildiğini ve hastanın ilk geçirdiği hastalıktan iyileşemediğini düşündüğünü söyledi. Hastaların hem kovid hem de influenzayı aynı anda geçirebildiğini belirten Turan, tek örnekle üç hastalığı tespit edecek yerli tanı kitinin, yakında kullanılmaya başlanacağını aktardı.
TikTok'ta yapılan ilginç sağlık deneyleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu yıl giderek artan kış hastalıklarının etkilerinin çok daha rahatsız edici boyutlara ulaşması grip ve soğuk algınlığını iyileştirmenin çeşitli yollarını aratıyor. TikTok'ta viral haline gelen 'patates çorap' yönteminin etkisi yapanları hayrete düşürüyor.
Almanya ve Slovakya'nın ardından Belçika'da da grip, resmi olarak salgın ilan edildi. Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü (Sciensano) yetkilisi Steven Van Gucht, "Hastanelerimizde Kovid-19 vakaları kadar grip vakaları görmeye başladık." dedi. Türkiye'de de koronavirüs vakaları azaldı, grip vakaları arttı. Salgın özellikle çocuklar arasında hızla yayılırken acil servisler doldu, taştı.
Belçika'da resmi olarak grip salgını ilan edildi. Kovid-19 vakalarına grip vakalarının eklenmesiyle hastanelerin üzerindeki yükün arttığı bildirildi. Öte yandan ülkedeki en büyük üniversitelerden Leuven Üniversitesinin hastanesi acil olmayan hasta kabullerini ertelemeye başladı.
Son dönemde gribal enfeksiyonlar büyük artış gösterdi. Herkesin hastalıktan yakındığı bu dönemde taze sıkılmış meyve suları ve atoma ilgi arttı. Meyve, bal, fındık ve fıstık gibi ürünlerin olduğu atomun vücut direnci ve bağışıklığı geliştirmenin yanı sıra yüksek enerji verdiği de belirtiliyor. Geçen yıl fiyatı 10 TL olan bir karışımın bu yıl 20 TL'ye satıldığı belirtilirken özellikle çeşitlerden birinin içinde ne olduğunu tahmin etmek neredeyse imkansız. Çünkü o atom baklavadan yapılıyor.
Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.
Kanserin belirtileri türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı kanser türleri hiçbir belirti vermeden sinsice ilerlerken bazıları vücutta çeşitli değişimler yaşanmasına sebep olabiliyor. Kanserin belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmak en sık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Belirtilerin görmezden gelinmesi kanserin erken teşhis edilmesini önlüyor. Uzmanlar akşamdan kalma ve grip ile karıştırılan kanserin en erken belirtilerini açıkladı.
Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.
Son dakika haberleri: Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücü'nü 1-0'la geçen ve son 16 turuna yükselen Galatasaray'da kriz çıktı. Karşılaşmada zorlanan ve aradığı golü 82. dakikada Bafetimbi Gomis ile bulan sarı - kırmızılılarda futbolcuların gösterdiği etkisiz performansın nedeni ortaya çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da dahil olmak üzere birçok ismin gribe yakalandığı belli oldu. İşte detaylar...
Koronavirüs salgınının etkileri hala sürerken bu kez grip salgını alarmı verildi. Avusturya'da 5-12 Aralık'ta her 100 bin kişiden 4 bin 338'inin grip ve benzeri solunum yolu hastalığına yakalandığı bildirildi. Ülkede bir haftada 394 bin vaka tespit edildi.
Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.
Rize Sağlık Müdürlüğü, son günlerde çocuk yaş grubunda grip ve benzeri hastalıklarda ciddi artış görüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada "Hastalık belirtisi gösteren hiçbir çocuğumuz kesinlikle okula gönderilmemeli, arkadaşlarıyla buluşmasına izin verilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.
Bir süredir toplumda yaygın olarak görülen virüsler ve yaşanan salgın sebebiyle maske takmaya başlayan bazı vatandaşlar olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle çocuklar arasında yaygın olarak görülen bu hastalıklar okul yönetimlerini harekete geçirdi. Okullardan velilere mesaj yoluyla maske çağrısı gelirken uzmanlar da hafif semptomlarda öğrencilerin okullarda maske takması gerektiğini, çok hasta olan çocuklarınsa okula gitmemesinin daha doğru olacağını söylüyor. Peki, maske geri mi dönüyor?
Türkiye genelinde son günlerde artan ve okulların kapanmasına neden olan grip vakalarına Adana’da bir aktar “çörek otu, zencefil, zerdaçal, karabiber, harnup tozu ve bal” kullanarak yaptığı ’grip macunuyla’ çözüm üretti.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Kovid-19'un artık kış aylarında etkisini hissettiren bir mevsimsel virüse dönüştüğünü savunarak, son dönemde görülen grip salgınının Covid-19'un yayılmasını dolaylı yoldan engellediğini ifade etti. Kış döneminde Covid-19 olgularında artış beklediklerini ancak gerçekleşen vaka sayılarında bir tırmanış görünmediğini bildirdi.
Influenza (grip), RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs), Covid-19 gibi solunum yolu enfeksiyonları artış göstermeye devam ediyor. Bitmeyen öksürük, ateş, halsizlik ve daha bir çok belirtiyle ortaya çıkan bu hastalıkları özellikle çocukları etkiliyor. Öyle ki Isparta’nın Sütçüler ilçesinde okullara mecburi grip arası verildi. Anne babalar hastalıklara karlı tedirgin iken, uzmanlar bulaşın aktif olduğu ilk 3 gün çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini söylüyor.
Kış soğukları bastırırken buna paralel olarak grip vakaları da artıyor. Özellikle de çocuklarda grip görülmesi okullar açısından endişeye yol açıyor. Isparta'nın Sütçüler ilçesinde bir okulda grip vakalarının yükselmesi sonucu harekete geçildi. Kaymakamlık, eğitime ara verildiğini duyurdu.
Kış aylarında artış gösteren grip ve soğuk algınlıkları nedeniyle artan şikayetler tüm hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle bu sene kış hastalıklarına yakalanan kişi sayısının fazla olduğu belirtiliyor. Yaptığı her açıklama gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, bu hastalıkların en olumsuz etkileri arasında bulunan tıkalı burundan kurtulmak için yapmanız gereken karışımı açıkladı.
Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...
Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle grip vakalarında artış yaşanmaya başlandı. Hastanelere benzer şikayetlerle başvuranların sayısı hızla artarken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, RSV ve influenza ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken "Değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte" diye konuştu.
Bağışıklık düştüğü için kışın sık sık hastalanıyor ve kolayca iyileşemiyor musunuz? Bunun çözümü basit! 'Öksürük nasıl geçer?' diye araştırmalar yapıyorsanız Korelilerin sağlık tüyosunu uygulayabilirsiniz. İşte Korelilerin uyguladığı sarımsak yöntemi...
Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Ekim ayından bu yana viral enfeksiyonların dolaşımda olduğunu söyleyip açıklamalarda bulundu. Yavuz, son günlerde acillere başvuruların 3-4 kat arttığına işaret ederek, ''Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan etkenler içinde Kovid var, grip (influenza) var ve diğer nezle yapan virüsler var ki yüzlerce virüs aslında dolaşımda. Çocuk yoğun bakımlarda doluluk bayağı yüksek" dedi.
Hastalıkların en yoğun görüldüğü dönemlerden geçiyoruz. Her iki kişiden grip olduğu bu aylarda bağışıklığımızı güçlendirmeli, dengeli beslenmeli ve kendimizi korumalıyız. Uzmanlar, soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yanı sıra bulunduğu ortamda adeta hava filtresi yaparak iyileştirici özelliği olan bitkileri sıraladı. Aralarında bazı bitkiler sadece gripten korumakla kalmıyor aynı zamanda sinüzitin etkilerini de hafifletiyor.
Mevsim geçişleri ile birlikte düşen hava sıcaklıkları, grip hastalıklarının sayısını arttırdı. Uzmanlar, özellikle ekim ile mayıs ayları arasında gribal enfeksiyonların artış gösterdiğini belirterek, insanların Kovid-19 pandemisinde olduğu gibi kurallara uyması gerektiğini, özellikle Covid-19 hastalığı tedavisi bitiren kişilerin ‘kronik hasta’ olarak adlandırıldığından grip aşılarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Sıklıkla tüketilen bitki çaylarıyla ilgili çarpıcı bir uyarı da yapıldı.
Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Hain terör saldırısının gerçekleştiği Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde alınan yeni önlemler, Konya'da köpeğe eziyet görüntüleriyle ilgili yeni gelişme, KYK borçlarına yapılandırma, dünyada 'deve gribi' alarmı, Fatih Terim'in annesi Nuriye Terim'in vefatı...
Çoğu kişinin şikayetçi olduğu geçmeyen öksürük sorununu başında yakalamak veya başlamadan bitirmek şu an çok önemli. Uzmanlar, geçmeyen öksürüklerin grip virüsünden veya astım ataklarından kaynaklandığını belirtiyor. Geçmeyen öksürüğün hiç başlamaması için etkili yöntemlerden biri boğazı sıcak tutmaktır. Ancak boğazınızda bir gıcıklanma başladıysa en iyisi bu reçeteyi uygulamak.