AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını ödeyemeyenlerin borçlarının silineceğini açıklamıştı. Peki, o borçlara gelecek aftan kimler, nasıl yararlanacak? Faruk Erdem konuya dair "Burada özellikle liseyi bitirip üniversiteyi kazanamayan çok fazla genç arkadaşımızın Genel Sağlık Sigortası prim borcu birikti. Çünkü bunlar çok da farkında değiller Genel Sağlık Sigortası primi ödemeleri gerektiğinin" dedi. İşte söz konusu afla ilgili detaylar...
Son dakika haberi: AK Parti grubunun TBMM Başkanlığı'na sunduğu düzenlemeyle yaklaşık 400 bin kişinin borcu siliniyor. Yeni yasa teklifine göre; 2015 yılı öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL prim borcu silinecek.
AK Parti, yeni sosyal güvelik paketi üzerine çalışıyor. Yeni yıldan önce Meclis'e gelmesi beklenen pakette 5 puanlık prim desteğinin yeniden düzenlenmesi, GSS borçlarının ertelenmesi, sendikaların gündemden düşürmediği vergi dilimleriyle ilgili detaylı bir çalışma yapıldı.
Geçtiğimiz aylarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşlara mesaj göndermiş ve borçlarının 1 Ocak 2025 tarihine kadar ödenmesi gerektiğinin altını çizmişti. Borcunu ödeyecek durumu olmayan vatandaşlar ne yapacaklarını bilemezken hükümetten yeni bir adım geldi. AK Parti, GSS prim borcu ile ilgili düzenlemeyi tamamladı.
Borcu olanlar ödemeleri için tebligatlar yapılmaya başlanmış, maddi gücü olmayan vatandaşlar zor duruma düşmüştü. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarıyla ilgili hükümet ve AK Parti kanadından, vatandaşları rahatlatacak karar geldi. 2024 yılında aylık 600 lira olan prim ödemelerini yapamayanlar, 1 Ocak’tan itibaren sağlık hizmetinden faydalanamayacaktı. Ancak milyonlarca kişinin GSS borçları erteleniyor. İşte tüm detaylar...
SGK'ya prim borçlanması için başvuru yapacaklar için kritik tarih öncesi işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Askerlik, doktora, tıpta uzmanlık gibi durumlarda SGK'ya prim borcu yapılabiliyor. Borçlanma tutarları ise asgari ücrete göre belirleniyor. Yani, asgari ücrete zam geldiğinde borçlanacak kişiler yeni asgari ücret üzerinden borçlanacaklar. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tüm ayrıntıları aktardı.
Açılımı Genel Sağlık Sigortası olan GSS hizmeti için çalışan veya çalışmayan kişiler adına ilgili kuruma ödenmesi gereken aylık ücret mevcuttur. Devlet tarafından belirtilen kapsam dışı gruplarda yer almayan her bir Türk vatandaşı GSS prim borcunu yatırmalıdır. Dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanılmasını sağlayan bu sigortaya ilişkin olan prim borcunun kimlerden alındığı ve hangi yöntemlerle sorgulanabildiği açıklanmalıdır.
SGK prim borcunu banka/kredi kartı bakiyesinden ödemek isteyen kişiler ilgili kurumun çevrim içi platformunu ziyaret edebilir. e-Devlet aracılığıyla giriş yapılabilen menüden işlem saatleri kapsamında borç yatırma aşamalarının tamamlanması mümkündür. Buna ek olarak prim borcu ödemesinin bankaların mobil uygulamaları üzerinden nasıl yapıldığı sıklıkla sorgulanır. Bu çerçevede ilgili kuruma aktarılan ödemelerin hangi güvenilir kanallar aracılığıyla yatırılabildiği açıklanmalıdır.
Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiye aynı mesajı göndermişti. SGK'nın attığı mesajda Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşların yasal takibe alınacağı ve borçlarının ödenmesi gerektiğinin altı çizildi. Borcunu ödemeyen vatandaşlar ise 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetinden faydalanamayacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlar için bazı açıklamalarda bulundu.
Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için 'yeşil kart' yerine GSS uygulaması kapsamında borçlarının olmaması gerekiyor. Borcu olan vatandaşlar ise 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetinden faydalanamayacak. Ak Parti kanadında ise konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı konuşuluyor.
Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı yeni gelişmeler yaşanırken çalışmaya devam eden emeklileri ilgilendiren detaylar da masada. Edinilen bilgilere göre sosyal güvenlik sistemi değişiyor. Buna göre çalışan emeklilerden belli bir yaşa kadar GSS primi alınabilir. Diğer yandan tamamlayıcı emeklilik sistemi de öngörülen düzenlemeler arasında. Bu öngörülen sistemle şartlar yerine getirildiğinde birikim sahibine toplu para ya da ikinci emekli aylığı ödenmesi planlanıyor.
SGK GSS borcu yasal takip bir süreçtir. Eğer, sağlık hizmetlerinden faydalanan kişiler için ödenmesi gereken prim borcu olan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu, uzun süre ödenmezse, borç yasal takip sürecine girer. Bu noktada, GSS prim borcu ödenmezse ne olacağı ve GSS prim borcu ödenmezse icra gelip gelmeyeceği konusunda detaylı bilgiler aktarılmalıdır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün milyonlarca kişiye aynı mesajı gönderdi. Mesajın içeriği ise Genel Sağlık Sigortası (GSS), prim borçları üzerineydi. SGK, borcu bulunanlar için ise yasal takip başlatılacağına dair uyarıda bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu, GSS prim borçlarına ilişkin IBAN numaralı SMS’lere kimsenin itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.
Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor." dedi.
SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) prim ya da borcu, bir çalışanın sigortasının işlemeye devam edebilmesi için ödenmesi gereken bir ücrettir. Sigorta primleri, çalışan çalışmaya devam ettiği sürece maaş aldığı zaman ödenir. Prim ödemeleri kesilirse sigorta da kesilmiş olur. Ödenen primlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılıklar görülebilir.
Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?
GSS primi 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. GSS primi asgari ücrete yapılan Temmuz zammı sonrası 342.06 TL olarak ödeniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücret maaşının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti. Birçok kişi arama motorlarında, "2024 GSS primi ne kadar oldu, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...
GSS primi 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. GSS primi şu anda 342.06 TL. Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret zammında sürpriz bir gelişme yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini Külliye'de bir araya geldi. Toplantı saat 16.30'da gerçekleştirildi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 GSS primi ile ilgili detaylar...
Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.
Milyonların beklediği 2024 asgari ücret zammı başka birçok zammı da beraberinde getirecek. Borcunu şimdiden ödeyenler avantajlı hale geliyor. Zira asgari ücretteki artış doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçları da etkileyecek. SGK prim borcu olanlar için kritik tarih ise 31 Aralık. Peki yıl başından önce prim borçlanması fırsatını kaçıranlar için zamlı borç tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...
Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için 31 Ağustos son tarih. Ayrıca GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos'a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. İşte detaylar…
EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olurken, başvuruda bulunup da henüz emekli aylığı bağlanmayanlar da var. Uzmanlar, henüz emekli maaşı bağlanmayana EYT'lilerin geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü olabileceğine dikkat çekerken; Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar...
Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.
Sigortalı bir işte çalışmayan ve eşi, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmeti alamayanların ödeyeceği genel sağlık sigortası primleri temmuz ayından itibaren zamlandı. Peki GSS primi ne kadar oldu? GSS primi ödenmezse ne olur? İşte haberin detayları…
GSS prim borcu silinecek mi? sorusu Temmuz ayının gelmesi ile gündemdeki sıcaklığını artırmış durumda. GSS prim borcunu sildirmek isteyenler için şartlar belli oldu. SGK’ya 31 Temmuz tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olanın borcu silinecek. Üzerinde olanlar anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde ise, Aralık 2022 ve öncesindeki tahakkuk edilen gecikme cezası ve gecikme zammını ödemeyecek.
GSS prim borcunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gözler 2. toplantıda olacak. Temmuz ayında açıklanacak asgari ücret zammı ile GSS prim borcu da değişecek. Peki, GSS prim borcu ne kadar olacak, kaç TL?
Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte; askerlik, doğum ve yurt dışı olmak üzere, her türlü hizmet borçlanmasının maliyeti artacak. Aradaki fark da asgari ücrete yapılacak zam oranına göre olacak. Bu nedenle prim borçlanması başvurularının temmuzdan önce yapılması büyük önem taşıyor. Prim borçlanmasında tüm ihtimaller tek tek hesaplandı. İşte SGK borçlanması ile ilgili tüm detaylar…
Askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması olanlar dikkat! En az yüzde 30 zamlanması bekleniyordu. 500 dolar hedefini yakalamak için yüzde 37 artabilir… Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ödemeleri de zamlanacak. 26 Haziran’a kadar açıklanması beklenen yeni asgari ücret öncesinde askerlik borçlanması için 17 bin lira daha az ödemek mümkün. Kadınların prim günlerini aşağı çeken doğum borçlanması da 1 Temmuz sonrasında 70 bin liraya yakın artacak.
GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 1.8 milyonu aşarken bunun 1.2 milyonu için süreç tamamlandı. İşlemleri halâ devam eden EYT'lilerin ise en çok dikkat etmesi gereken konu eksik prim günü. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı alamayacak olan EYT’liler için yol haritası ise net. SGK ile Emekli Sandığı kapsamındaki memurlara göre Bağ-Kur’luların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise GSS borcu. İşte haberin detayları…
EYT yasası ile 3 Mart sonrasında emekli olmaya hak kazanan 2 milyon 250 bin kişinin yaklaşık 1,6 milyonu Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya başvuruda bulundu. SGK ve Bağ-Kur’lular ilk maaşlarını almaya başlarken yeni bir detay ortaya çıktı. SGK prim borcu olmasına rağmen EYT’den faydalanmak isteyenler başvuruda bulundu ancak başvuruları geçersiz sayıldı. E-Devlet üzerinden 80 defa kayıt yaptırandan, iki-üç yıllık prim eksiğine karşın “ya tutarsa” diye başvuru yapanlar SGK çalışanlarını meşgul etti.
Eğitimini tamamlayan gençlerin anne babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemekle yükümlü oluyorlar. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor.
EYT yasasının şartları sağlayan 1,6 milyondan fazla kişi emeklilik için başvuru yaparken prim günü eksik olan EYT'liler ise borç yapılandırması ile bu hayaline kavuşacak. 12 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başlayan süreç 31 Mayıs’ta sona erecek. Prim borcunu yapılandırmak isteyenler için süre kısalırken yeni bir detay ortaya çıktı. Talep olması durumunda Cumhurbaşkanlığı'na tanınan bir ay uzatma yetkisinin kullanılabileceği ortaya çıktı.
Milyonlarca vatandaşın kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasa çıktı. Yasaya yeni maddeler eklenirken başvuru ve ilk taksit süreleri de uzadı. Borçlu EYT’liler yasa ile emekli olabilecek. SGK ve Bağ-Kur’luları ilgilendiren karar ile prim borcunu peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlar için enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek. Eğer borç idari para cezası ise aslından da yüzde 25 indirim yapılacak. İşte yapılandırma ile EYT’de kolay emeklilik formülü…
Vergi affı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Askerlik, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin yasa TBMM'de kabul edildi. Peki, vergi affı yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak? Vergi borcu nasıl ödenir? İşte detaylar...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı. GSS prim borçları da 31 Ağustos tarihine ertelendi.
Meclis, çalışmalarına yarın yeniden başlayacak. EYT düzenlemesinin yanı sıra borcu olan milyonlarca kişi en büyük yapılandırma paketinin de yasalaşmasını bekleniyor. TBMM gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar yapılandırılırken Genel Sağlık Sigortası borçları da silinecek. 2 bin liranın altındaki GSS prim borçları silinecek; bunun üzerindekiler içinse 48 ay taksit imkanı getirilecek. Kritik tarih ise Haziran 2023! İşte borç yapılandırma paketine ilişkin tüm detaylar…
EYT son dakika haberleri: EYT ve yapılandırma. Meclis iki önemli gündem maddesi ile 28 Şubat’ta çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için son viraja giriliyor. ‘EYT'de İlk maaş ne zaman yatacak?’ sorusu cevap bulurken, teklife depremzedeler için yeni bir madde eklenmesi de gündeme geldi. Ayrıca yapılandırma kapsamında SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanların da EYT ile kolay emekli olmasının önü açılacak.
TBMM’nin 28 Şubat’ta açılması ile birlikte en önemli gündem maddesi EYT ve yapılandırma olacak. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olan milyonlar için yeni düzenleme ile kolay emeklilik yolu açılacak. Bu kapsamda geçmiş dönemde olduğu gibi kredi desteği de gündeme geldi. Böylece hem kullanılan kredi ile peşin ödeme avantajı yakalanabilecek, hem de emekli maaşından taksitler halinde borcunu ödeme imkanı elde edilebilecek. İşte EYT’liye kolay emeklilik yolu için rehber…
Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşacağı tarihi beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) flaş bir hamle geldi. EYT prim borcu olan kişiler için Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından getirilen kolaylıklar, mücbir sebep kapsamına alınan Elazığ için de geçerli olacak.
Genel sağlık sigortası aktif olarak çalışmayan ve dolayısıyla SGK’sı bulunmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Her vatandaşın, sigortalı olup olmamasına bakılmaksızın bu hizmetlere erişebilmesini sağlar. Genel sağlık sigortası kapsamı içinde ilaç masraflarının olup olmadığı merak edilen bir konudur. Aynı şekilde GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi sorusu da araştırılır. Peki, genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı?
MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları ile adli ve idari para cezaları da dahil gibi birçok kalemde vatandaşın devlete olan borcu yapılandırılıyor. Milyonlarca kişi vergi ve kredi yapılandırmasına dair detayları merak ederken örnek ödeme tablosu ortaya çıktı. Peki yapılandırmada hangi borçlar kapsamda? Taksitler nasıl olacak? İşte örnek ödeme tablosu ile Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi yapılandırması rehberi…
Son dakika: MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları gibi birçok kalemde yapılandırma imkanı sağlayacak kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Ayrıca 2 bin liranın altındaki borçlar silinirken, bu tutarın üzerindeki borçlar için 48 ay taksit ile indirim avantajı da sağlanacak. MTV cezaları içinse borcun az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince araç muayenesine izin verilecek.
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi, prim, matrah artırımı, öğrenim kredisi, belediyelere ve il özel idarelerine olan borçlar ve kamu kurumlarının diğer alacakları için borç yapılandırması uygulamasına başlayacak. Peki bu uygulama kapsamında GSS prim borçları silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır?
Vergi borçlarının silinmesi ile ilgili ayrıntılar, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları ve cezalara ilişkin müjdeyi verdi. Peki, vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak, hangi borçları kapsıyor? İşte ayrıntılar...
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları bugün Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Vergi borcu olan vatandaşların heyecanla beklediği yapılandırma paketinde vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borç konuları yer alıyor. Peki, Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılar....
Borç yapılandırma paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, idari para cezaları, trafik cezaları ve EYT'li Bağ-Kur'luların prim borcu yapılandırılacak. Peki, borç yapılandırma nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor. İşte detaylar...
Son dakika haberi... Borç yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanı... Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." dedi.