SGK'ya prim borçlanması için başvuru yapacaklar için kritik tarih öncesi işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Askerlik, doktora, tıpta uzmanlık gibi durumlarda SGK'ya prim borcu yapılabiliyor. Borçlanma tutarları ise asgari ücrete göre belirleniyor. Yani, asgari ücrete zam geldiğinde borçlanacak kişiler yeni asgari ücret üzerinden borçlanacaklar. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tüm ayrıntıları aktardı.
Altın fiyatlarındaki hareketlilik herkesin gündeminde. Altın yatırımı yapanlar, yapmayı düşünenler, düğün yapacaklar ya da altın borcu olanlar altındaki hareketliliği dikkatle takip ediyor. Altın ise adeta rekora doymuyor. Peki, altın yükselecek mi düşecek mi? Ne zaman altın almalı? Gram altın ne kadar olacak? Finans analisti İslam Memiş, altın değerlendirmelerini aktararak 'Stres yapmayın' uyarısında bulundu. İşte detaylar...
Açılımı Genel Sağlık Sigortası olan GSS hizmeti için çalışan veya çalışmayan kişiler adına ilgili kuruma ödenmesi gereken aylık ücret mevcuttur. Devlet tarafından belirtilen kapsam dışı gruplarda yer almayan her bir Türk vatandaşı GSS prim borcunu yatırmalıdır. Dolayısıyla sağlık hizmetlerinden yararlanılmasını sağlayan bu sigortaya ilişkin olan prim borcunun kimlerden alındığı ve hangi yöntemlerle sorgulanabildiği açıklanmalıdır.
SGK prim borcunu banka/kredi kartı bakiyesinden ödemek isteyen kişiler ilgili kurumun çevrim içi platformunu ziyaret edebilir. e-Devlet aracılığıyla giriş yapılabilen menüden işlem saatleri kapsamında borç yatırma aşamalarının tamamlanması mümkündür. Buna ek olarak prim borcu ödemesinin bankaların mobil uygulamaları üzerinden nasıl yapıldığı sıklıkla sorgulanır. Bu çerçevede ilgili kuruma aktarılan ödemelerin hangi güvenilir kanallar aracılığıyla yatırılabildiği açıklanmalıdır.
Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiye aynı mesajı göndermişti. SGK'nın attığı mesajda Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşların yasal takibe alınacağı ve borçlarının ödenmesi gerektiğinin altı çizildi. Borcunu ödemeyen vatandaşlar ise 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetinden faydalanamayacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlar için bazı açıklamalarda bulundu.
Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için 'yeşil kart' yerine GSS uygulaması kapsamında borçlarının olmaması gerekiyor. Borcu olan vatandaşlar ise 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetinden faydalanamayacak. Ak Parti kanadında ise konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı konuşuluyor.
Bağ-Kurlular için beklenen prim indirimi düzenlemesi yolda! Milyonlarca küçük esnaf ve çiftçinin yararlanacağı düzenleme ile 9000 gün olan prim gün şartı, 7200 güne düşecek. Peki, kimler prim indiriminden faydalanabilecek? Bağ-Kur prim gün indirimi ne zaman yürürlüğe girecek? EYT’liler bu düzenlemeden yararlanabilecek mi? Emeklilik için yaş şartı kalkacak mı? Tüm merak edilen soruların yanıtları ve prim indirimi ile ilgili detaylar haberde...
Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı yeni gelişmeler yaşanırken çalışmaya devam eden emeklileri ilgilendiren detaylar da masada. Edinilen bilgilere göre sosyal güvenlik sistemi değişiyor. Buna göre çalışan emeklilerden belli bir yaşa kadar GSS primi alınabilir. Diğer yandan tamamlayıcı emeklilik sistemi de öngörülen düzenlemeler arasında. Bu öngörülen sistemle şartlar yerine getirildiğinde birikim sahibine toplu para ya da ikinci emekli aylığı ödenmesi planlanıyor.
EYT kapsamına girmeyen çalışanlar kademeli emeklilik beklerken, ‘kademeli emeklilik gelecek mi? Ne zaman gelir?’ gibi sorulara yanıt arıyorlar. Milyonlarca kişi bu değişiklikleri yakından takip ederken SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek düzenlemenin yapılmasının bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Uzman isim, “Adil değil. Eninde sonunda bunun yumuşatılması gerekiyor ki insanların sisteme inancı olması gerekiyor” dedi. 2027 yılını işaret etti.
Emeklilik sisteminin değişeceği aylardır kamuoyunda konuşulurken, milyonlarca vatandaş da "Yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? Prim, yaş ve gün sayısı değişecek mi? 2024 mü, 2025 mi? Ne zaman emekli olmak avantajlı?" sorularına yanıt arıyor. Masadaki emeklilik düzenlemesiyle ilgili detayları aktaran Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, yüzde 86 zam detayına dikkat çekti.
SGK GSS borcu yasal takip bir süreçtir. Eğer, sağlık hizmetlerinden faydalanan kişiler için ödenmesi gereken prim borcu olan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu, uzun süre ödenmezse, borç yasal takip sürecine girer. Bu noktada, GSS prim borcu ödenmezse ne olacağı ve GSS prim borcu ödenmezse icra gelip gelmeyeceği konusunda detaylı bilgiler aktarılmalıdır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bugün milyonlarca kişiye aynı mesajı gönderdi. Mesajın içeriği ise Genel Sağlık Sigortası (GSS), prim borçları üzerineydi. SGK, borcu bulunanlar için ise yasal takip başlatılacağına dair uyarıda bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu, GSS prim borçlarına ilişkin IBAN numaralı SMS’lere kimsenin itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.
Emeklilik sistemi değişecek mi? Emekli olmak için gerekli olan yaş ve çalışma gün sayısı güncellenecek mi? Milyonlarca çalışan bu soruların yanıtını ararken, beklenen açıklama AK Parti cephesinden geldi. Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni bir emeklilik sisteminin gerekli olduğunu belirtti. Bakanlığın çalışmalarının olduğunu söyleyen Güler, "Haftalık çalışma saati düşecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. Güler'in sözleriyle ilgili ise dikkat çeken bir değerlendirme geldi.
Emekli maaşlarının az olması nedeniyle emekliler isyan ederken şimdi de yeni bir tartışma başladı. AK Parti emeklilik sistemini değiştirmeye hazırlanıyor. Emeklilikle ilgili Avrupa ülkelerindeki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım” dedi.
Kredi kartı sahipleri için bu ödeme araçlarının maksimum limitlerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek önem arz eder. Bu limitler kişinin gelir seviyesi gibi temel unsurlara göre bankalar tarafından belirlenir. Kredi kartı limitini aşan bir kişi ise dönem borcu ile kredi notunun bu durumdan nasıl etkilendiğini öğrenmek ister. Dolayısıyla "kredi kartı limiti aşıldığında ne olur, ceza ödenir mi?" gibi sorular cevaplanmalıdır.
Fatura, vergi borcu ve trafik cezası gibi tahsilatların fiziki şubelerin yanı sıra dijital platformlar üzerinden de yapıldığı bilinir. Bu doğrultuda vatandaşlar tarafından farklı kurum ve kuruluşlara ait olan ödemelerin kredi kartı aracılığıyla nasıl yapıldığının araştırıldığı görülür. Dolayısıyla kredi kartı bilgileriyle veya fiziksel olarak bu ödeme aracının kullanılmasıyla fatura, vergi ve trafik cezası borçlarının hangi yöntemlerle yatırılabildiği açıklanmalıdır.
Kredi borcunun tamamını ödeyemeden vefat eden bir kişinin geriye kalan borç tutarına nasıl bir işlem uygulandığı hayat sigortası kavramıyla birlikte açıklanmalıdır. Çünkü kişinin hayat sigortasının mevcut olup olmaması yasal varislerin borçtan etkilenip etkilenmeyeceğini belirleyen hususlardandır. Vefat eden kişinin hayat sigortasının mevcut olmaması durumunda bu borcu üstlenmek istemeyen yasal varislere ise mirasın reddi seçeneğinden söz edilmesi gerekir.
Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor." dedi.
Sokak aydınlatma giderleriyle ilgili yeni düzenleme geliyor. Tasarruf tedbirlerine ilişkin hazırlanan paketle birlikte belediyelere 'aydınlatma zammı' yapılacak. Söz konusu yeni düzenleme ile birlikte; büyükşehir ve mücavir alanlarındaki belediyeler için aydınlatma giderleri kapsamında kesilen yüzde 20’lik pay, yüzde 30’a, diğer belediyeler için ise yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarılıyor. Öte yandan aynı düzenlemeye göre BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan her türlü borcu da silinecek.
SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) prim ya da borcu, bir çalışanın sigortasının işlemeye devam edebilmesi için ödenmesi gereken bir ücrettir. Sigorta primleri, çalışan çalışmaya devam ettiği sürece maaş aldığı zaman ödenir. Prim ödemeleri kesilirse sigorta da kesilmiş olur. Ödenen primlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılıklar görülebilir.
İş bağlamıyla ekonomi alanının yanı sıra sporla ilgili metinlerde de sıklıkla rastlanan prim sözcüğü yabancı kökenlidir. Fransızca'dan Türkçe'ye geçiş yaptığı bilinen prim kelimesinin ilk sesleminde ünlü harf kullanılıp kullanılmadığı ise genellikle karıştırılan bilgilerdendir. Bu da prim TDK onaylı güncel yazılışının nasıl olduğunun araştırılmasına yol açar.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni bir yapılandırma kanununun ihtiyaç olduğunu söyledi. Palandöken, "Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz" yorumunu yaptı.
Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?
Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler? SGK Uzmanı İsmail Sevinç tek tek anlattı.
Kredi kartlarına taksit sınırlaması gelecek mi? Vatandaşın kredi kartı borcu rekor kırıyor. Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan kredi kartlarına taksit sınırlamasına ilişkin açıklama geldi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin yeni bir son dakika açıklaması geldi. Bağkur'da prim sayısı düşecek mi?
GSS primi 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. GSS primi asgari ücrete yapılan Temmuz zammı sonrası 342.06 TL olarak ödeniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücret maaşının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti. Birçok kişi arama motorlarında, "2024 GSS primi ne kadar oldu, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...
GSS primi 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. GSS primi şu anda 342.06 TL. Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret zammında sürpriz bir gelişme yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini Külliye'de bir araya geldi. Toplantı saat 16.30'da gerçekleştirildi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 GSS primi ile ilgili detaylar...
Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.
Milyonların beklediği 2024 asgari ücret zammı başka birçok zammı da beraberinde getirecek. Borcunu şimdiden ödeyenler avantajlı hale geliyor. Zira asgari ücretteki artış doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçları da etkileyecek. SGK prim borcu olanlar için kritik tarih ise 31 Aralık. Peki yıl başından önce prim borçlanması fırsatını kaçıranlar için zamlı borç tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...
Dün akşam sahasına konuk olduğu Trabzonspor'u 1-0 mağlup eden Kayserisporlu oyuncular maçın ardından bir de sürprizle karşılaştı. Maçtan önce 100 bin lira prim açıklayan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Bakan Mehmet Özhaseki ile görüştükten sonra miktarı güncellediğini açıkladı. Oyuncular haberi alkışlarla karşıladı.
Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.
Dul maaşı diğer adıyla ölüm aylığı olarak da bilinirken eşini veya ebeveynlerinden birini kaybeden kişilere bağlanır. Bu maaşın kişiye bağlanabilmesi için gelir durumu ve aylığın hak edildiği kişinin prim ödemeleri gibi belli başlı hususlar incelenir. Yapılan incelemeler sonucunda kişiye kaç TL dul ve yetim aylığı ödemesi yapılacağı da saptanır. Bu bağlamda dul ve yetim aylığı alma şartları ile bu maaşı kimlerin alabildiği üzerine açıklama yapılmalıdır.
İnsanların daha rahat yaşam sürebilmeleri için sigortalı işe ihtiyaçları vardır. Sigortalı olarak çalışıldığında pek çok imkândan daha kolay bir şekilde faydalanır. Herhangi bir firmaya bağlı olarak hizmet veren kişiler SGK’lı olarak kabul edilirken, kendi işini yapan kişiler ise Bağkur’lu olarak kabul edilir. Emekli olunabilmesi için belirli bir prim gün sayısının tamamlanması gerekir. Tamda bu noktada EYT yani emeklilikte yaşa takılanlar konusu gündeme gelir. Peki, EYT BAĞKUR için geçerli mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için 31 Ağustos son tarih. Ayrıca GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos'a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. İşte detaylar…
EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olurken, başvuruda bulunup da henüz emekli aylığı bağlanmayanlar da var. Uzmanlar, henüz emekli maaşı bağlanmayana EYT'lilerin geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü olabileceğine dikkat çekerken; Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar...
Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.
Sigortalı bir işte çalışmayan ve eşi, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmeti alamayanların ödeyeceği genel sağlık sigortası primleri temmuz ayından itibaren zamlandı. Peki GSS primi ne kadar oldu? GSS primi ödenmezse ne olur? İşte haberin detayları…
GSS prim borcu silinecek mi? sorusu Temmuz ayının gelmesi ile gündemdeki sıcaklığını artırmış durumda. GSS prim borcunu sildirmek isteyenler için şartlar belli oldu. SGK’ya 31 Temmuz tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olanın borcu silinecek. Üzerinde olanlar anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde ise, Aralık 2022 ve öncesindeki tahakkuk edilen gecikme cezası ve gecikme zammını ödemeyecek.
Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.
GSS prim borcunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gözler 2. toplantıda olacak. Temmuz ayında açıklanacak asgari ücret zammı ile GSS prim borcu da değişecek. Peki, GSS prim borcu ne kadar olacak, kaç TL?
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Görür, bazı ilçelerin il olacağına ilişkin gündemde olan iddialara atıfta bulunarak, "Daha fazla kent; daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna prim verme ey halkım! 'Depremde insanımız ölmesin'i talep et." ifadelerini kullandı.
Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte; askerlik, doğum ve yurt dışı olmak üzere, her türlü hizmet borçlanmasının maliyeti artacak. Aradaki fark da asgari ücrete yapılacak zam oranına göre olacak. Bu nedenle prim borçlanması başvurularının temmuzdan önce yapılması büyük önem taşıyor. Prim borçlanmasında tüm ihtimaller tek tek hesaplandı. İşte SGK borçlanması ile ilgili tüm detaylar…
Askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması olanlar dikkat! En az yüzde 30 zamlanması bekleniyordu. 500 dolar hedefini yakalamak için yüzde 37 artabilir… Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ödemeleri de zamlanacak. 26 Haziran’a kadar açıklanması beklenen yeni asgari ücret öncesinde askerlik borçlanması için 17 bin lira daha az ödemek mümkün. Kadınların prim günlerini aşağı çeken doğum borçlanması da 1 Temmuz sonrasında 70 bin liraya yakın artacak.
GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?
Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklamaları sonrası haftanın son işlem gününde yakından takip ediliyor. 'Gram altın fiyatı yükselişini sürdürecek mi?' sorusu yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında başı çekiyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler ile borcu olanlar için tarih verdi. İşte, 9 Haziran 2023 Cuma günü tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatlarında son durum...
İşsizlik maaşı veya işsizlik sigortası, çalışanlara işlerini kaybettikleri durumlarda geçici bir gelir sağlamak amacıyla hükûmetler veya sosyal güvenlik sistemleri tarafından sunulan bir yardım programıdır. İşsizlik maaşı, işveren tarafından işten çıkarılan veya belirli koşulları sağlayan işçilere verilir. Hizmet akdinin feshinden önce prim günü ödemelerini eksiksiz olarak tamamlayan ve 120 gün çalışmış olma şartını karşılayan işsizler, İŞKUR tarafından ödenek alabilmektedir.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir paylaşım geldi. Sosyal medyadan video yayınlayan Kılıçdaroğlu, kredi kartı borcu olan vatandaşlara seslenerek, "İktidara gelir gelmez bireysel kredi kartı borçlarınıza kesin çözüm getireceğim. Erdoğan'ın sebep olduğu ekonomik buhran yüzünden birikmiş borçlarınızı devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak. Bankalarla masaya oturacağız ve belli bir kırımla bu borçları üstleneceğiz." ifadelerini kullandı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 1.8 milyonu aşarken bunun 1.2 milyonu için süreç tamamlandı. İşlemleri halâ devam eden EYT'lilerin ise en çok dikkat etmesi gereken konu eksik prim günü. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı alamayacak olan EYT’liler için yol haritası ise net. SGK ile Emekli Sandığı kapsamındaki memurlara göre Bağ-Kur’luların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise GSS borcu. İşte haberin detayları…