Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.
Ankara'da düzenlenen 13. Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu'na katılan öğretim üyesi ve sanatçılar, Polatlı ilçesindeki "Gordion Antik Kenti" ile "Midas Tümülüsü" ve "Duatepe Anıtı"nı gezdi.
Hacettepe Üniversitesi taban puanları, 2023 YKS sonuçları sonrası internette araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda düzenlenen sınavın sonuçları açıklandı. "2023 YKS sonuçları açıklandı" duyurusu sonrası Hacettepe Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. İşte Hacettepe Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve barı sıralamaları hakkında bilgiler...
Kahramanmaraş'ta Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde üretilen bal hasat edildi
Hacettepe Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması, 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merakla sorgulanıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler, Hacettepe Üniversitesi 4 yıllık ve 2 yıllık taban puanlarını araştırıyor. İşte Hacettepe Üniversitesi 4 ve 2 yıllık 2022 taban puanları ve başarı sıralaması.
Bu yıl "Düş Peşine" temasıyla düzenlenen ve bilimden sanata, bürokrasiden medya dünyasına kadar pek çok ismin katıldığı TEDx Hacettepe Üniversitesi etkinliğinin geliri, Türkiye Down Sendromu Derneğine bağışlanacak
"Önce NATO Genel Sekreteri'nin kabine şefi ile ardından İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşlarımızla bir toplantı gerçekleştireceğiz, yapacağımız müzakerelerde beklediğimiz somut adımların gerçekleşmesi noktasındaki taleplerimizi tekrar kendilerine ileteceğiz" - "(Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK'ya ait görsellerin binalara yansıtılması) Hala bu görüntülere, bu meydan okumalara rağmen İsveç hükümeti bunları sonlandırmak, tamamen ortadan kaldırmak için adım atmayacaksa o zaman bu müzakerelerin tabii ki ilerleme imkan ve ihtimali yok"
Sosyal medyada Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olduğunu öne süren bir genç, üniversitenin verdiği kahvaltının fotoğrafını paylaştı. Mücahit Özgen isimli gencin paylaştığı kahvaltı fotoğrafı hızla yayılırken diğer üniversite öğrencileri de kendi okullarındaki kahvaltıların fotoğraflarını paylaşarak yaşadıkları duruma isyan etti. İşte sosyal medyadaki o paylaşım ve haberin detayları…
Etkinliğin geliri, Türkiye Down Sendromu Derneğine bağışlanacak
Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"
Dünyanın 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listeleri açıklandı. Açıklanan listelerden 3'ünde ilk 500'e Türkiye'den ODTÜ, iki ayrı listeye ise Boğaziçi, Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri girdi. ODTÜ URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut, üniversitelerin dünya sıralamalarında arzu edilen hızlarda yükselemediğine ve çoğunun gerilediğine işaret etti.
9 yıl önce İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde ortaokul eğitim hayatına başlayan ve bu yıl Beyoğlu Kampüsünden mezun olarak Hacettepe Üniversitesini kazanan otizmli Nâzım Özgün İpek, okul bulma ve eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları sosyal medyada dile getirdi.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ilk tercihine, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümüne yerleşen Nâzım Özgün İpek, eğitim sürecini Twitter'da anlattı. ''Bana artık Hacettepeli Nâzım" diyeceksiniz diyen İpek, ''Bugün Hacettepe kazanmış otizmli Nâzım işte benim. Çünkü canım Gönül öğretmenim 'Ben seni okuturum çocuğum dedi' diyerek duygularını dile getirdi.
Hizmet-İş Sendikası, Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışanların geriye dönük haklarını talep etti
Koronavirüs tedavisi gören Operatör Dr. İlhami Atılgan (55) ve Patolog Dr. Murat Tad (49), Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İki doktorun da koronavirüs aşılarını yaptırmadıkları belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma Tescil Daire Başkanı Ümit Turan: - "Maki türlerinin köklerinde yeşermeler olduğunu, kızılçamların tohumlarının etrafa saçıldığını ve filizlenmelerin başladığını, taşların altında sürüngenlerimizin hala yaşadığını, böceklerin hala var olduğunu gördük" - Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Latif Kurt: - "Türkiye'de ilk kez böyle bir ekolojik kurtarma operasyonu yürütülüyor. Bu çalışmaları farklı üniversitelerden akademisyenlerle yürütüyoruz" - Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu: - "Yangın sırasında kapalı kalan kozalakların içindeki tohumlar ölmüyor. Bunu alanda da görebiliyoruz"
Makine öğrenmesi ve yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı protokol, ulusal ve uluslararası projelere, Anadolu Ajansı ve Hacettepe Üniversitesinin birlikte katılmalarına imkan sağlayacak
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmadan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sorusuna yanıt verdi. Ceyhan, "Temel kuralımız kademeli normalleşme olmalı. Bir de bütün tedbirleri kaldırıp 29 Nisan öncesi gibi yaşamaya başlarsak kaçınılmaz bir artış dönemi yaşanır." dedi. Ceyhan ayrıca, "Azalmada hızlanma bekliyoruz. 5 binin altına da inilebilir" ifadelerini de kullandı.
Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Uyku ve Göğüs hastalıkları alanında eğitimini tamamlamıştır. Pandemi sürecinde çıktığı programlarda önemli açıklamalar yaparak, halkın da araştırdığı isimlerden biri olan Nejat Altıntaş, 3 Mayıs tarihinde Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Nejat Altıntaş, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Peki, Doç. Dr. Nejat Altıntaş kimdir?
Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta oyuncularından Nurseli İdiz, son günlerde çok sık gündeme gelen ünlüler arasında yer alıyor. Birçok farklı yapım ile ekranlara gelen Nurseli İdiz, özellikle Bir Varmış Bir Yokmuş, Kınalı Kar ve Ankara'nın Dikmeni gibi büyük yapımlarda oynadı.
Ekranların ilgiyle takip edilen dizi Menajerimi Ara’nın yeni bölümünde Levent Ülgen’in de rol alacağının öğrenilmesinin ardından ünlü isimle alakalı araştırmalar hızlandı. Çok sayıda kişi Levent Ülgen kimdir sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, Levent Ülgen kaç yaşında, nereli?
Koronavirüs geçiren çocuklarda görülen ölümcül MIS-C hastalığının (Çocuklarda çoklu sistem inflamatuarı) ülke genelinde 100'ün üzerinde çocukta tespit edildiği, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Çocukta 5 günden uzun süren ateş, deride morarma, döküntü, organlarda fonksiyon bozukluğu, göğüs ağrısı, karın ağrısı varsa acil hastaneye müracaat edilmesi lazım" dedi.
Hacettepe Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Kaan Şimşek, ailesiyle yazlık evlerine gittiği Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Kocaköy köyünde kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda kayıp Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı.
Çin'de üretilen Covid-19 aşısının Türkiye'de gönüllü uygulamalarının koordinatörlüğünü yürüten Hacettepe Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, aşı uygulanan gönüllülerde şimdiye kadar ciddi bir yan etkiye rastlanmadığını söyledi. Prof. Dr. Akova, "Yılbaşından sonraki zamanda Türkiye'de bu aşının kullanılabilir olacağını zannediyorum" dedi.
Türkiye'deki 166 üniversitenin akademik performansının sıralandığı ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) açıkladığı listede Hacettepe ülkenin en iyi üniversitesi olurken ODTÜ ikinci, İTÜ ise üçüncülüğü elde etti.
Hacettepe Üniversitesi'nde Çin'de üretilen koronavirüs aşısının ilk dozunun gönüllülere uygulanmasının üzerinden 14 gün geçti. Prof. Dr. Murat Akova, 30 gönüllünün aşılandığını, bunlardan 3'üne bugün ikinci aşının yapıldığını belirterek, aradan geçen sürede ciddi bir yan etkinin görülmediğini söyledi.
Hacettepe Üniversitesi, güz yarıyılında hibrit veya uzaktan eğitim uygulayacak
Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Hacettepe Üniversitesi yeni rektörü olmasının ardından en fazla araştırılan isimler arasına girdi. Peki, Hacettepe Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir? Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran nereli? İşte Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran hakkında merak edilenler...
Hacettepe Üniversitesi, koronavirüse karşı dikkat çekmek için koronavirüs belirti takvimi hazırladı. Buna göre, hasta 1'inci ve 3'üncü gün soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler yaşıyor. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebiliyor. Hastanın bağışıklığı zayıfsa mide bulantısı ve ishal de görülebiliyor. İşte bilmeniz gereken gün gün koronavirüs belirtileri...
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hastaneleri bünyesinde, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin alınması gereken önlemler kapsamında, ikinci bir duyuruya kadar zorunlu olmayan tüm ameliyatlar ve poliklinik randevuları durduruldu, verilmiş randevular iptal edildi.
Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. A. Tulga Ulus: - "Deprem gibi bir anda aşırı stres ve korku ile karşılaşan kişinin, önceden koroner arterlerinin tıkalı/daralmış olması halinde, kan, kalbe ve beyne ulaşmayabilir. Bu da kalp krizi veya inmeye yol açar" -"Eğer o anda aspirin alma şansınız varsa 1 adet aspirini çiğneyin ya da öksürerek kalbi uyarın. Öksürerek kalp atışlarınızı düzene sokmaya ya da normalleşmesini sağlamaya çalışın. Öksürmek kalbe elektroşok etkisi yapar"
ASO Başkanı Özdebir: - "Projeyle metal sektöründe çalışan ve istihdam edilecek işitme engellilere yönelik teknik işaret dilinin geliştirilmesi hedefleniyor" - Türk Traktör AŞ Genel Müdürü Özüner: - "Bu projeyle amacımız engelli çalışanlara fırsat eşitliği yaratmak"
Ankara'da kalp kapağı ameliyatı sonrası kalbi duran ve makineye bağlanarak hayata tutunan 16 yaşındaki Cemal Azboy, uygun donör bulununca ameliyata alındı, ancak verici kalpte enfeksiyon tespit edilince nakil gerçekleşmedi - Tekrar makineye bağlanan oğlu için organ bağışı çağrısında bulunan anne Hatice Demir: - "Çok üzgünüm, 'nakil olacak diye' çok umutlanmıştım. Sevincim kısa sürdü ama umudumu kaybetmiyorum. İnşallah oğlum bir an önce sağlığına kavuşacak"
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Kanser hastalığına yönelik ilaç üretmek, nadir hastalıklar için formülasyon geliştirmek ve tıbbi sensör üretmek için TÜBİTAK'a proje sunduk" - "Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB ile ürüne yönelik projeler geliştirmek ve birlikte Sağlık Vadisi, Sağlık Teknokent'i kurmak amacıyla görüşmeleri başlattık"
"İhracatımız bu yıl 180 milyar doları aşacak"
Hacettepe Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, dudak ve damak yarığının önlenmesinde gebeliğin dördüncü ve on ikinci haftaları arasında bilinçsizce ilaç, hatta vitamin kullanılmamasının önemli bir etken olduğunu bildirdi.
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Başgöze: - "Kişi günlük ortalama 2 bin 619 kere telefona dokunuyor. Bu, otomatikleşen ve problemli bir davranışın, hayatımızı tamamen akıllı telefona bağladığımızın bir göstergesidir" - "Kişi sosyal aktivitelerini sadece dijital dünyaya bağlamamalı, dijital dünya dışında bir sosyal aktivitesi mutlaka olmalı"
Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar: - "Türkiye, işitme engellileri toplumun dışına itmeme adına RTÜK'ün öncülüğünde önemli bir adım attı. Onların haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak için medya hizmetlerinde işaret dili veya yazıyla gösterilmesi zorunlu hale geliyor. Bu konuda yetişmiş elemanlara, belki teknolojiye ihtiyaç var. Bu konuda kaliteyi yükseltmemiz lazım"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Bozer, son yolculuğuna uğurlandı
Bozer'in cenazesi, yarın saat 10.30'da üniversitenin Sıhhiye yerleşkesinde düzenlenecek törenden sonra Kocatepe Camisi'nde öğlen kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek
Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde Nevşehir'de düzenlenen kongreye, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD, Almanya, Çekya, Slovakya ve İsrail'den akademisyenler katılıyor - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz: - "Sınıf dışı öğrenme olarak tanımlanacak olan yerler; müzeler, sanat merkezleri, kamu kurumları, akarsular gibi düşünebileceğimiz her türlü dış ortamdır. Bunların hepsi de literatürde informal öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen öğrenmelerin, sınıf ortamındaki öğrenimlerle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum"
Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde Nevşehir'de düzenlenen kongreye, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD, Almanya, Çekya, Slovakya ve İsrail'den akademisyenler katılıyor - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz: - "Sınıf dışı öğrenme olarak tanımlanacak olan yerler; müzeler, sanat merkezleri, kamu kurumları, akarsular gibi düşünebileceğimiz her türlü dış ortamdır. Bunların hepsi de literatürde informal öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen öğrenmelerin, sınıf ortamındaki öğrenimlerle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum"
Kurduğu "Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı" aracılığıyla yaklaşık 120 öğrenciye eğitim, sanat bursu ve yaşam alanı sağlayan, öğrencilerinin "annemiz" ve "ablamız" dediği Belkıs Güneş'in bedeni artık geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bilimsel çalışmalara ışık olacak - Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 68 yaşında hayata gözlerini yuman Güneş için, üniversitede ailesi ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi - Öğrencilerinden psikolog Burçin Cihan: - "Bize değerli insanlar olduğumuzu gösterdi. Biz onun sayesinde kendimizi yalnız hissetmedik, bugün de başkalarının kendilerini yalnız hissetmemeleri için hepimiz sorumluluk alıyoruz. Bu Belkıs Abla sayesinde" - Öğretmen Öznur Arslan: - "Vakfa geldiğinde benliğini bulamamış bir kız çocuğu vardı ya, o kız çocuğu Belkıs Abla sayesinde kendi benliğini elde etti. Belkıs Ablanın öğrettikleri sayesinde öğretmen oldu" - HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun: - "Belkıs Güneş, eğitim hayatına burada da devam edecek. Kendisi sadece hayattayken değil, sonrasında da tıp eğitimine büyük katkı sağlayacak"
Kurduğu "Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı" aracılığıyla yaklaşık 120 öğrenciye eğitim, sanat bursu ve yaşam alanı sağlayan, öğrencilerinin "annemiz" ve "ablamız" dediği Belkıs Güneş'in bedeni artık geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bilimsel çalışmalara ışık olacak - Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 68 yaşında hayata gözlerini yuman Güneş için, üniversitede ailesi ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi - Öğrencilerinden psikolog Burçin Cihan: - "Bize değerli insanlar olduğumuzu gösterdi. Biz onun sayesinde kendimizi yalnız hissetmedik, bugün de başkalarının kendilerini yalnız hissetmemeleri için hepimiz sorumluluk alıyoruz. Bu Belkıs Abla sayesinde" - Öğretmen Öznur Arslan: - "Vakfa geldiğinde benliğini bulamamış bir kız çocuğu vardı ya, o kız çocuğu Belkıs Abla sayesinde kendi benliğini elde etti. Belkıs Ablanın öğrettikleri sayesinde öğretmen oldu" - HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun: - "Belkıs Güneş, eğitim hayatına burada da devam edecek. Kendisi sadece hayattayken değil, sonrasında da tıp eğitimine büyük katkı sağlayacak"
Dünyada ilk kez kutlanan Dünya Hasta Güvenliği Günü ve Sağlıkta Simülasyon Haftası kapsamında Hacettepe Üniversitesinde açık hava etkinliği gerçekleştirildi - Etkinlikte damar yolu açma, temel yaşam desteği, sanal hasta uygulaması gibi konularda hastalara, yakınlarına ve öğrencilere bilgilendirme yapıldı
Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında beyaz eşya ürünlerinde bulunan yapay zekaya sahip teknolojiler öğrenciler ve Vestel mühendisleri tarafından daha da geliştirilecek
Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında beyaz eşya ürünlerinde bulunan yapay zekaya sahip teknolojiler öğrenciler ve Vestel mühendisleri tarafından daha da geliştirilecek
Yükseköğretim Kurulu: - "Kurulumuzda bu kapsamda bir çalışma yapılmadığı gibi bu haberlere mesnet teşkil edebilecek başkaca herhangi bir girişim de bulunmamaktadır"
Yükseköğretim Kurulu: - "Kurulumuzda bu kapsamda bir çalışma yapılmadığı gibi bu haberlere mesnet teşkil edebilecek başkaca herhangi bir girişim de bulunmamaktadır"
Yükseköğretim Kurulunca bu yılki YKS kılavuzuna alınan ve "geleceğin meslekleri" arasında gösterilen "yapay zeka mühendisliği" programının açılacağı Hacettepe Üniversitesinde müfredat hazırlıkları tamamlandı - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer: - "Yapay zeka mühendisliği programı farkını, öğrencilere sunduğumuz ve öğrencilerimizin yapay zekanın farklı konularında uzmanlık kazanmalarına olanak veren tematik teknik seçmeli derslerle gösterecek" - "Bu amaçla, 'algı ve dil', 'büyük veri ve yapay öğrenme', 'medikal yapay zeka' ve 'karar verme ve robotbilim' gibi ders kümeleri tanımladık" - "Öğretim kadromuzdaki genişlemeyle paralel olarak bu ders kümelerine yenileri de eklenecek. Stratejik planımızı buna göre oluşturduk"
Yükseköğretim Kurulunca bu yılki YKS kılavuzuna alınan ve "geleceğin meslekleri" arasında gösterilen "yapay zeka mühendisliği" programının açılacağı Hacettepe Üniversitesinde müfredat hazırlıkları tamamlandı - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer: - "Yapay zeka mühendisliği programı farkını, öğrencilere sunduğumuz ve öğrencilerimizin yapay zekanın farklı konularında uzmanlık kazanmalarına olanak veren tematik teknik seçmeli derslerle gösterecek" - "Bu amaçla, 'algı ve dil', 'büyük veri ve yapay öğrenme', 'medikal yapay zeka' ve 'karar verme ve robotbilim' gibi ders kümeleri tanımladık" - "Öğretim kadromuzdaki genişlemeyle paralel olarak bu ders kümelerine yenileri de eklenecek. Stratejik planımızı buna göre oluşturduk"
Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Sayed Enver Sedat: - "Türkiye'de eğitim alıp ülkemize döndüğümüzde okumuş, entelektüel, genç, Avrupa görmüş kişiler olarak her yerde el üstünde tutuluyorduk. Bu, bize büyük fırsat yarattı" - "Afganistan vatandaşı olarak Türkiye'ye geldiğimde kendimi Afganistan temsilcisi, Afganistan'a gittiğimde ise Türkiye temsilcisi gibi hissediyorum" - "Nerede bir Türk insanı görsem, ona elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum" - Irak İletişim Bakanı Naaem Thjeel Yousir: - "Türkiye'de bulunmak benim için unutulmaz bir tecrübeydi" - "Türkiye hakikaten nitelikli eğitim açısından önemli bir yer"
Hacettepe Üniversitesinde eğitimlerini tamamlayan 5 bin öğrenci, 4-12 Temmuz'da düzenlenecek törenlerle diplomalarını alacak
Hacettepe Üniversitesinde eğitimlerini tamamlayan 5 bin öğrenci, 4-12 Temmuz'da düzenlenecek törenlerle diplomalarını alacak
ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Sanayiciler olarak sektörümüz ne olursa olsun, en temel girdilerimizin başında gelen enerjinin maliyetini düşürecek ve bu düşüşü fiyatlara yansıtacak her türlü düzenlemenin yanındayız" - "Enerjinin tüm alanlarında nihai hedef, liberalleşme ve sonrasında rekabetçi pazar yapısına ulaşmaktır"
ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Sanayiciler olarak sektörümüz ne olursa olsun, en temel girdilerimizin başında gelen enerjinin maliyetini düşürecek ve bu düşüşü fiyatlara yansıtacak her türlü düzenlemenin yanındayız" - "Enerjinin tüm alanlarında nihai hedef, liberalleşme ve sonrasında rekabetçi pazar yapısına ulaşmaktır"
Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatan meşaleyi yaktığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı anısına konser verdi - Şef Burak Tüzün yönetimindeki konserde, tiyatro sanatçısı Tamer Levent anlatıcı olarak sahnede yer aldı - Atatürk'ün Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemi fotoğrafları ile Türk bayrağı, sinevizyonla sahne arkasına yansıtıldı
Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatan meşaleyi yaktığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı anısına konser verdi - Şef Burak Tüzün yönetimindeki konserde, tiyatro sanatçısı Tamer Levent anlatıcı olarak sahnede yer aldı - Atatürk'ün Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemi fotoğrafları ile Türk bayrağı, sinevizyonla sahne arkasına yansıtıldı
Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliğiyle "100. Yılında 1919" konulu sempozyum düzenlendi - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: - "Çalışıp üreteceğiz, bu hepimizin vazifesi. Bu sempozyum, 1919'daki gibi ayrıştırmadan birlikte çalışmanın, mücadelenin, tarihten gelen güç birliğinin bir göstergesidir"
Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliğiyle "100. Yılında 1919" konulu sempozyum düzenlendi - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: - "Çalışıp üreteceğiz, bu hepimizin vazifesi. Bu sempozyum, 1919'daki gibi ayrıştırmadan birlikte çalışmanın, mücadelenin, tarihten gelen güç birliğinin bir göstergesidir"
Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü: - "Son zamanlarda ülkemizde çocuklarına aşı yaptırmayan ailelerin sayısı tehlikeli bir şekilde artmaktadır. Bu artış devam ettiği takdirde önümüzdeki yıllarda büyük salgınlar kaçınılmaz olacaktır" - "Ülkemizde doğan, yaşayan her bir çocuğun, sakat bırakabilecek, ölümcül olabilecek hastalıklardan korunması için Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz uygulanan aşıları olması gerekmektedir"
Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya: - "Tedavide, bitkinin doğru teşhis edilmesi, bilimsel olarak tanımlanması ve hastalarca doğru kullanılması önemli" - "Örneğin tıbbi papatya genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bebeklerde gaz giderici olarak kullanılıyor. Ancak bugün piyasada satılan ve papatya adıyla hastalara sunulmaya çalışılan bitkilerin bir kısmı tıbbi papatya değil. Bunlar ilerleyen süreçte, kullanıma bağlı olarak karaciğerde toksik hepatit gelişim riskine yol açıyor" - "Pek çok bitkinin organ yetmezliğine sebep olacak etkileri var. Dolayısıyla tedavide kullanılacak bitkinin doğru olması çok anlamlı. Bunun için doğru kaynaklara gidilmesi gerekiyor"
Hacettepe Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya: - "Tedavide, bitkinin doğru teşhis edilmesi, bilimsel olarak tanımlanması ve hastalarca doğru kullanılması önemli" - "Örneğin tıbbi papatya genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bebeklerde gaz giderici olarak kullanılıyor. Ancak bugün piyasada satılan ve papatya adıyla hastalara sunulmaya çalışılan bitkilerin bir kısmı tıbbi papatya değil. Bunlar ilerleyen süreçte, kullanıma bağlı olarak karaciğerde toksik hepatit gelişim riskine yol açıyor" - "Pek çok bitkinin organ yetmezliğine sebep olacak etkileri var. Dolayısıyla tedavide kullanılacak bitkinin doğru olması çok anlamlı. Bunun için doğru kaynaklara gidilmesi gerekiyor"
Üniversite ile toplumu buluşturmak hedefiyle yola çıkan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Arkeoloji Bölüm Başkanlığınca oluşturulan arkeolojik kazı alanının, Ankara'daki ilk ve ortaokul öğrencilerince de kullanılmasına karar verdi - Rektör Prof. Dr. Haluk Özen: - "Amacımız, arkeoloji gibi ülkemizin çok önemli bir konusunda farkındalık yaratmak ve küçük yaştaki çocuklarımızın ilgisini bu tarafa çekebilmek"
Üniversite ile toplumu buluşturmak hedefiyle yola çıkan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Arkeoloji Bölüm Başkanlığınca oluşturulan arkeolojik kazı alanının, Ankara'daki ilk ve ortaokul öğrencilerince de kullanılmasına karar verdi - Rektör Prof. Dr. Haluk Özen: - "Amacımız, arkeoloji gibi ülkemizin çok önemli bir konusunda farkındalık yaratmak ve küçük yaştaki çocuklarımızın ilgisini bu tarafa çekebilmek"
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Hacettepe Üniversitesi, Ankara'ya ve ülkeye olan borcunu ödemeye çalışıyor. Ankara'nın sanat iklimine bir renk katmaya çalışıyor. Onun için özellikle bu etkinliğe Ankaralıları da davet ettik"
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Hacettepe Üniversitesi, Ankara'ya ve ülkeye olan borcunu ödemeye çalışıyor. Ankara'nın sanat iklimine bir renk katmaya çalışıyor. Onun için özellikle bu etkinliğe Ankaralıları da davet ettik"
Hacettepe Üniversitesince kampüsü sanatla buluşturmak amacıyla ilk kez düzenlenecek Kampüsanat etkinliğinde, amfi duvarları tuval, otobüs durakları tiyatro sahnesi olacak - Arkeolojik kazı alanı canlandırmasından söyleşilere, konserlerden çalıştaylara kadar birçok etkinliğin yer alacağı ve tüm Ankaralılara açık olacak Kampüsanat, 17-19 Nisan'da yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasındaki iş birliği kapsamında yenilikçi sınıf tasarımlarının oluşturulması için yapılan 3 boyutlu modellerin en iyileri belirlendi - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç: - "Önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde, şu an aklımıza dahi gelmeyen birçok meslek ortaya çıkacak. Biz bugün o mesleklerde iş yapacak insanları yetiştirmeye çalışıyoruz"
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasındaki iş birliği kapsamında yenilikçi sınıf tasarımlarının oluşturulması için yapılan 3 boyutlu modellerin en iyileri belirlendi - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç: - "Önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde, şu an aklımıza dahi gelmeyen birçok meslek ortaya çıkacak. Biz bugün o mesleklerde iş yapacak insanları yetiştirmeye çalışıyoruz"
Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 29 Ekim 2018'de yaşamını yitiren Kader Mukadder Çimenbiçer'in naaşı, 6 aya yakın bir süre boyunca bilimsel çalışmalarda kullanıldı - 85 yaşında vefat eden Çimenbiçer için bugün üniversitede tören düzenlendi - Çimenbiçer'in oğlu Caner Çimenbiçer: - "Açık ve ileri görüşlülüğü, topluma faydalı olma arzusu, ilk kalp ameliyatı sonrası bizlere haber vermeksizin kardeşimin de mezun olduğu bu güzel üniversitemize gelerek bedenini bağışlamasıyla taçlandı"
Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 29 Ekim 2018'de yaşamını yitiren Kader Mukadder Çimenbiçer'in naaşı, 6 aya yakın bir süre boyunca bilimsel çalışmalarda kullanıldı - 85 yaşında vefat eden Çimenbiçer için bugün üniversitede tören düzenlendi - Çimenbiçer'in oğlu Caner Çimenbiçer: - "Açık ve ileri görüşlülüğü, topluma faydalı olma arzusu, ilk kalp ameliyatı sonrası bizlere haber vermeksizin kardeşimin de mezun olduğu bu güzel üniversitemize gelerek bedenini bağışlamasıyla taçlandı"
Vestel Beyaz Eşya AŞ Genel Müdürü Erdal Haspolat: - "Dünyada artık dijital şirketler söz sahibi. Bu şirketlerin gücü, bilgiye sahip olmaları ve inovasyon yeteneklerinden kaynaklanıyor"
Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Turkcell'i "Yılın En İyi Telekomünikasyon Şirketi" seçti - Turkcell Pazarlama Direktörü Ömer Barbaros Yiş: - "25. yılımızda 'Sen Yap Diye' sloganımızla gençlerimize, Türkiye'ye ilham kaynağı olmak ve bu ülkeye değer katmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"
Yaşamını yitiren Prof. Dr. Tunçalp Özgen için, mezun olduğu ve yıllarca görev yaptığı Hacettepe Üniversitesinde tören düzenlendi - HÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Öğrencileri bilimsel ve çağdaş metotlarla yetiştirmenin, Atatürk'e olan borcumuzu ödemenin en doğru yolu olduğunu ifade etti her zaman"
Yaşamını yitiren Prof. Dr. Tunçalp Özgen için, mezun olduğu ve yıllarca görev yaptığı Hacettepe Üniversitesinde tören düzenlendi - HÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Öğrencileri bilimsel ve çağdaş metotlarla yetiştirmenin, Atatürk'e olan borcumuzu ödemenin en doğru yolu olduğunu ifade etti her zaman"
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Lenfödem Uygulama Merkezi'nde, 'Dünya Lenfödem Farkındalık Günü' kapsamında hastalara eğitim veridi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Pınar Borman, "Hiçbir lenfödem hastası tedaviye geç kalmış değildir. Ne kadar 'fil ayak' da olsa hepsi eskisinden çok daha iyi hale gelebiliyor" dedi.
Batman'da, önce testis ardından karaciğer kanserine yakalanan, tedavi ile testis kanserini yenen Fikret Altun'un karaciğer kanserine karşı mücadelesi sürüyor - Fikret Altun: - "Dünyanın en iyi ilacını alsanız bile, moral ve motivasyonunuz yoksa vücut o ilaçla çalışmıyor. Psikoloji, moral çok önemli" - "Yenilmeyecek bir şey yok, kanser denilen hastalık da yeniliyor. Sevdiklerimize teni hala sıcakken sarılalım. Birbirimizin kıymetini bilelim"
Batman'da, önce testis ardından karaciğer kanserine yakalanan, tedavi ile testis kanserini yenen Fikret Altun'un karaciğer kanserine karşı mücadelesi sürüyor - Fikret Altun: - "Dünyanın en iyi ilacını alsanız bile, moral ve motivasyonunuz yoksa vücut o ilaçla çalışmıyor. Psikoloji, moral çok önemli" - "Yenilmeyecek bir şey yok, kanser denilen hastalık da yeniliyor. Sevdiklerimize teni hala sıcakken sarılalım. Birbirimizin kıymetini bilelim"
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi iç hastalıkları uzmanı Mert Eşme ve arkadaşları tarafından yürütülen araştırmada, tanısı konulmamış ve tansiyonu gün içinde belirli zamanlarda yüksek seyreden "maskeli" hipertansiyon hastalarının unutkanlık seviyelerinin daha yüksek olduğu belirlendi - Araştırmanın sonuçları 28 Şubat'ta Prof. Dr. Şeref Zileli'yi Anma ve Hacettepe İç Hastalıkları Günü kapsamında düzenlenecek programda açıklanacak - Programın düzenleme kurulu başkanı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Karadağ: - "Bu çalışmada hipertansiyon kadar maskeli hipertansiyonun da farkında olunması ve bu durumun özellikle unutkanlık gibi belirtilere de yol açabileceğine dikkat çekildi"
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi iç hastalıkları uzmanı Mert Eşme ve arkadaşları tarafından yürütülen araştırmada, tanısı konulmamış ve tansiyonu gün içinde belirli zamanlarda yüksek seyreden "maskeli" hipertansiyon hastalarının unutkanlık seviyelerinin daha yüksek olduğu belirlendi - Araştırmanın sonuçları 28 Şubat'ta Prof. Dr. Şeref Zileli'yi Anma ve Hacettepe İç Hastalıkları Günü kapsamında düzenlenecek programda açıklanacak - Programın düzenleme kurulu başkanı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Karadağ: - "Bu çalışmada hipertansiyon kadar maskeli hipertansiyonun da farkında olunması ve bu durumun özellikle unutkanlık gibi belirtilere de yol açabileceğine dikkat çekildi"
Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi, TÜBA ödüllü Doç. Dr. Gazi Huri, kemik boyunu günde 1 milimetre uzatan icadı ile uluslararası patent alıp, adını tıp literatürüne yazdırdı - "Hareketli kemik plağı" adını verdiği yeni nesil implant ile hayvan deneylerinde başarı gösteren Huri'nin geliştirdiği teknoloji gerek Avrupalı, gerekse Amerikalı bilim insanları tarafından büyük ilgi gördü - Doç. Dr. Gazi Huri: "Yöntemin insanlar üzerinde uygulanma aşamasına çok yaklaşmış durumdayız. Hedefimiz, bu çalışmayı en kısa sürede en ileri teknolojiyle insanlığın hizmetine sunmak" - "Birinci jenerasyonu tamamlanmış kemik plağının geliştirilmesi için TÜBİTAK projemiz de devam ediyor. Bu projede, üreteceğimiz uzaktan kontrol sistemi ile tornavida gibi mekanik bir aygıta ihtiyaç kalmadan kemik uzaması sağlanmış olacak ve ileriki dönemlerde boy uzatma için de kullanılabilecek duruma gelebileceğiz"
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan "Geleceğin Sınıfını Tasarlama İş Birliği Protokolü" kapsamında yapılacak yenilikçi sınıf tasarımları 3 boyutlu olarak modellendirilecek - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç: - "Çocuklarımızı dünya standardının üzerinde, açık fikirli, ne yapacağını bilen, araştırmayı bilen, serbest düşünen insanlar olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda yetiştikleri ortamın buna uygun olması lazım"
'Gergedan gribi' ya da 'gergedan virüsü' başlıklı haberlerin bazı basın yayın organlarında yer alması sonrasında herkes internete girip 'gergedan gribi nedir?' ya da 'gergedan virüsü nedir?' diye aramaya başladı. Merak uyandıran gelişme sonrasında konuyla ilgili açıklama Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan geldi.
Hacettepe Üniversitesi'nde edebiyat söyleşisi düzenleyen şair Ahmet Telli'nin bir grup öğrenci tarafından, "Hacettepe sana mezar olacak" sözleriyle tehdit edildiği öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve diğer paydaşlar tarafından yürütülen "STEM Makers Fest/Expo" etkinlikleriyle 3 yılda 100 bin çocuk ve gence girişimcilik anlatıldı - Hacettepe Üniversitesi, "STEM Makers Lab" ve STEM Makers Fest /Expo Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı: - "Amacımız küçük yaşta çocuklara girişimciliği öğretmek. STEM dediğimiz bilim, teknoloji, mühendislik, matematik gibi kavramları daha bütünsel bir şekilde yaşamak ve gündelik problemleri çözecek bireyler yetiştirmek. Girişimci ruhu olan bireyler yetiştirmemiz gerekiyor"
Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve diğer paydaşlar tarafından yürütülen "STEM Makers Fest/Expo" etkinlikleriyle 3 yılda 100 bin çocuk ve gence girişimcilik anlatıldı - Hacettepe Üniversitesi, "STEM Makers Lab" ve STEM Makers Fest /Expo Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı: - "Amacımız küçük yaşta çocuklara girişimciliği öğretmek. STEM dediğimiz bilim, teknoloji, mühendislik, matematik gibi kavramları daha bütünsel bir şekilde yaşamak ve gündelik problemleri çözecek bireyler yetiştirmek. Girişimci ruhu olan bireyler yetiştirmemiz gerekiyor"
Çocukluk çağı hastalıklarıyla ilgili yaptığı çalışmalar dolayısıyla Dünya Bilimler Akademisi 2018 Tıp Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Seza Özen: - "Benim motivasyonum hastaların iyileştiğini görmek. Çocuk doktoru olduğum için onların yüzündeki gülümsemeler, yazdıkları şiirler, yaptıkları resimler bana en önemli motivasyon oluyor" - "Kadınların, bilim ve akademide yer almalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten nüfusumuzun yüzde 50'si kadın olduğuna göre, bizlerin bilim üretimine katılmamız, hem ülkemizde hem de dünyada bilimin gelişmesine daha fazla katkı sağlayacaktır"
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Romatolojisi Bilim Dalı Başkanı Özen, Dünya Bilimler Akademisi 2018 Tıp Ödülü'ne layık görüldü