Gün içinde pek çok kişi kendini bitkin veya enerjisiz hissedebilir. Bu durum genellikle yoğun bir yorgunluk hâli olarak tanımlanır ve kişinin günlük rutinini zorlaştırabilir. Hâlsizlik, sabahları yataktan kalkmayı, işe odaklanmayı ve normal aktiviteleri sürdürmeyi güçleştirir. Bazı vakalarda, bu sürekli yorgunluk hissi, altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olabilir ve dikkate alınmalıdır. Peki, hâlsizliğe ne iyi gelir?
En verimli uyku saatleri 23.00-03.00 arasıdır. Uzmanlar yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar, halsizlikle başa çıkabilmek için vücuda dinçlik veren besini açıkladı.
Adeta şifa niyetinde olan bamya tohumu diyabetten kabızlığa birçok hastalığın önüne geçebilme özelliğine sahip. Velinimet değeri taşıyan bamya tohumunun içinde demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri yer alır. Bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek, yorgunluğu alıp götürüyor. Sabah yorgun uyananları yataktan zımba gibi uyandıran mucize besin bamya tohumunun faydaları haberimizde.
Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Sık sık 'Pilim bitti' diyerek yaşadıkları halsizliklerden dem vuranlara öneride bulunan uzman isim, içsel stres kadar fiziksel stresten de uzak durulması gerektiğini belirtip "Deli danalar gibi koşarsak, 8 saat tenis oynarsak halsizlik olur” dedi.
Yorgunluk ve hâlsizlik günlük yaşamın herkesin deneyimlediği yaygın durumlardır ve birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bu hisler fiziksel, duygusal ve zihinsel etmenlerin birleşimiyle ilişkilidir. Yorgunluk ve hâlsizlik birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilen yaygın durumlardır. Kişinin yaşam tarzı, beslenme, uyku düzeni ve tıbbi geçmişi bu hislerin şiddeti ve sıklığı üzerinde büyük etkiye sahiptir.
Erken teşhis sağlık açısından önemlidir. Vücudu dinlemek, en ufak bir değişimi ve bedeninin verdiği tepkiyi fark etmek bu nedenle oldukça mühimdir. Kanser dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada bulunuyor. Uzmanlar "Erken tanı hayat kurtarır" diyerek durumun ehemmiyetine dikkat çekerken taramalar için de mutlaka uzmana gidilmesini tavsiye ediyor. İşte kanser hastalarının yüzde 86’sında görülen o belirti...
Uzmanlar vitamin eksikliğine karşı kan değerlerinize belirli aralıklarla baktırmanızı öneriyor. Vitamin eksikliği zamanla birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Her 2 kişiden 1’inde görülen rahatsızlığa dikkat çeken uzmanlar çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora görünün.
Kalp krizi her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Oldukça riskli durumlar yaratan kalp krizi aniden gelişse de bir ay öncesinden belirti gösterebilir. Uzmanlar yaklaşan kalp krizinin fark etmediğiniz 5 semptomunu açıkladı. Bu belirtilere dikkat etmek hayatınızı kurtarabilir.
Her yıl kalp krizi ve kalp hastalıkları nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar kalp krizinin belirtileri hakkında bilinçli olmanızın hayatınızı kurtaracağını savunuyor. Günlük hayatta yaşadığımız ve önemsiz gördüğümüz rahatsızlıklar kalp krizi belirtileri olabilir.
Kalp hayati önem taşıyan organlarımızdandır. Kalp krizi en sık yaşanan ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Her yaşta görülebilen kalp krizi yaşamı tehdit etmektedir. Kalp krizinin bazı belirtileri bilinmemekte ve önemsiz görülmektedir. Kalp krizinin tüm belirtileri hakkında bilinçli olarak hayatını kurtarabilirsiniz.
Diyabet toplumda en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Tüm sağlığı etkileyen diyabeti önceden teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemlerini uygulamak sağlık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar ayaklarınızda gördüğünüz değişimlerin diyabet belirtisi olabileceğini belirtiyor.
Böbrek tüm vücudu etkileyen organlar arasında yer alıyor. Sağlık için böbreklere zarar verecek alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Böbrek yetmezliği toplumda sıkça görülen ciddi hastalıklardan. Böbrek yetmezliğinin gösterdiği belirtilere dikkat ederek hastalığınızı erken teşhis etmeniz mümkün.
Yorgunluk çok sık yaşanan bir durum olsa da gün sonunda veya uykudan uyandıktan sonra yorgunluk etkilerinin azalmış olması gerekiyor. Hiç geçmeyen ve tekrarlayan yorgunluk hissi sağlık hakkında uyarıcı belirtiler arasında bulunuyor. B12 eksikliği hiç geçmeyen yorgunluk ve çeşitli belirtiler ile kendini gösteriyor.
Kalp krizi her sene milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyor. Kalp krizi ani yaşansa da öncesinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu belirtilerin genellikle kalpta ağrı ve sıkışma hissi olduğu düşünse de bir neden olmadan terlemek de ciddi bir belirti olarak görülüyor.
Sıcak havaların gelmesi özellikle bu sene çok büyük bir istekle beklendi. Ancak sıcak havalar oldukça bunaltıcı olabiliyor. Birçok hastalığa sebep olabilen sıcaklıklar nedeniyle psikolojiniz ve uyku düzeniniz bozulabilir. Yaz aylarında görülen bunaltıcı sıcaklıklar suç işleme oranlarında bile artışa neden olabiliyor.
Yaz mevsimi nedeniyle hem hava sıcaklığı hem de vücut sıcaklığı artış gösteriyor.