Bugün Bodrum'da Hamsi Festivali'nin dokuzuncusu düzenlendi. Festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı. Ekmek arası hamsi sırasında 100 metreden fazla kuyruk oluştu. Binlerce kişinin horon oynayıp eğlendiği festivalden renkli görüntüler geldi.
Marmara Denizi'nde balık az olduğu için Karadeniz'e açılan Tekirdağlı balıkçılar, hamsi ve çinekop bereketi yaşıyor.
Bursa’da geçen yılın son haftalarında denizden az miktarda çıkması nedeniyle fiyatı 400 liraya kadar yükselen hamsi, yeni yılın ilk hafta sonunda 150 liraya kadar düştü. Karadeniz’e açılan balıkçıların bol hamsi ile dönmesi, fiyatların düşmesine yol açtı. Bursa’daki pazarlarda hamsi bolluğu yaşanırken, Karadeniz kıyı kentlerinde kilogram fiyatı 100 liraya kadar geriledi. Büyükşehirlerde ise hamsi fiyatları 150-200 lira arasında değişiyor.
Karadeniz’in incisi hamsi bu sezon uzun süre tezgahları süsleyen palamuttan tacını geri aldı. Kilosu 150 TL’den satılan hamsi, vatandaş tarafından rağbet görmeye devam ediyor.
Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitliliği arttı. Trabzon’da ilk haftalarda bol avlanan palamut, yerini hamsiye ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Etkili olan kar yağışının ardından balıkçıların denize açılamaması da tezgahlardaki fiyatlara yansıdı. Kar suyuyla lezzetlenen hamsi, artan fiyatına rağmen tüketicinin ilk tercihi oldu.
Bolu’da fiyatı 200 liradan 150 liraya düşen hamsi balığına rağbet arttı. Uzun yıllardır balıkçılık yapan Engin Yıldız, “Denizler bu sene, geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi, ürünler bol” dedi.
Bolu’da üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen geleneksel hamsi festivalinde ortalık karıştı. İki grup arasında çıkan kavgada yumruklar havada uçuştu.
Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde 5’incisi düzenlenen, binlerce vatandaşın katıldığı ve yaklaşık 10 ton hamsinin tüketildiği geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde yaklaşık 10 ton hamsi saatler içerisinde tüketildi. Festival geçmiş yıllarda organize edilen etkinliklere göre rekor katılıma ulaştı.
Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitliliği arttı. Rize’de ilk haftalarında bol avlanan palamut yerini hamsiye ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Kilosu 100 liradan satılan hamsinin boyu da yaklaşık 15 santime kadar ulaştı.
Kulağına kar suyu kaçan hamsi, yağlanarak lezzetlendi ve irileşti. Yakın zamana kadar kilosu 100 TL’den satılan hamsinin olumsuz hava şartları nedeniyle fiyatının 200 TL’ye çıkması ise hem vatandaşı hem de balıkçıları memnun etmedi.
Geçtiğimiz günlerde kilosu 75 TL’den satılan hamsi hava muhalefeti dolayısıyla az avlanınca fiyatı iki katına çıktı. Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 175-200 TL’den satılırken, daha önce bol görünen hamsi ve palamudun yerini bu defa tezgahlarda sahneyi istavrit aldı.
Trabzon'da palamut yerini hamsiye ve diğer balıklara bıraktı! Kilosu 125-150 TL arasında satılan hamsinin bol olması ve boyunun 12 santimetre boyuna ulaşması, balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürdü. Balıkçı Ahmet Çoğalmış, hamsi sezonunun bekledikleri gibi ilerlediğini belirtirken, müşteri Ecevit Cebeci ise balıkların taze ve fiyatların uygun olduğunu ifade etti ve "Et ve tavuk fiyatlarına göre balık fiyatları bedava" ifadelerini kullandı.
Son zamanların gözde mutfak aletlerinden biri olan Airfryer mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin favorisi oldu. Geleneksel lezzetler ve uzun süren, zahmetli tarifler de artık airfryer ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte Airfryer’da çıtır hamsi tarifi!
Av yasağının kalkmasının ardından tezgahları çeşit çeşit balık doldurdu. Balıkçılar bu yıl özellikle palamuttan umutlu. Palamut bolluğunun fiyatlara yansıması bekleniyor. Fiyatlarda düşüşün beklendiği süre dilimi de açıklandı. Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'na giden vatandaşlar fiyatları uygun bulduklarını söyledi.
Ülke genelinde denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı, bu gece sona erecek. Balıkçılar, yeni sezon için tekne ve ağlarını onardı. 1 Eylül'de "Vira bismillah" diyerek denize açılacak balıkçılar, ağlarını denize bırakarak nasiplerini bekleyecek.
Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu sezondan itibaren uygulanmaya başlanacak hamsi avlanma kotasının balıkçı ve vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Hamsi altınla yarışacak" dedi. Malkoç "Bundan sonra millet ucuz hamsi yemeyi beklemesin." ifadelerini de kullandı.
Hamsinin türlü şeklini Karadeniz mutfağında bulabilirsiniz. Karadeniz'in çeşit çeşit hamsi tariflerinden biri de yapımı çok kolay olan hamsi kuşu tarifidir. Şimdiden afiyet olsun.
Sezona 1 Eylül 2023'de "Vira Bismillah" diyerek başlayan Karadenizli balıkçılar, aradığını büyük oranda hamsi avında buldu.
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Ankaralı balıkçı, sattığı hamsileri çiğ çiğ yiyerek tazeliğini gösterdi. Balıkçı, çiğ balığın tadının fındık gibi olduğunu da söyledi.
Türkiye'nin en lezzetli zenginliklerinden olan hamsi hem satıcısını hem alıcısını şaşırttı. Tarihinin en yüksek fiyatını gören hamsi için kötü haber de geldi. Fiyatının bir daha düşmeyeceği belirtilen balıkçılar hamsi azlığından şikayet etti. Selensiyum gibi antioksidanlar açısından zenginliğiyle bilinen hamsi vücuttaki oksidatif stresi azaltarak kronik hastalıkların önlenmesine de yardımcı oluyor.
Karadeniz'de hafta sonu etkili olan fırtınanın ardından tezgahta hamsi 110, mezgit 250 liradan satılıyor.
Düzce'nin Akçakoca ve Zonguldak'ın Ereğli ilçelerinde kuvvetli rüzgarın ardından yeniden denize açılan balıkçılar, kasalar dolusu hamsiyle limana döndü.
Trabzon'da balıkçı tezgahlarında havaların soğumasıyla hamsinin kilogramı 50 liradan satışa sunuluyor.
Sinop açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına takılan hamsi ve palamutlar tezgahları süsledi.
Marmara Denizi'nde yaşanan bolluk nedeniyle çevre illerden gelen balıkçılar Tekirdağ'da hamsiye ağ atıyor.
İstanbul'da Gürpınar Balık Hali'ne kasa kasa hamsi alma hayaliyle gelen balıkçılar halde balık olmadığını görünce şaşkına döndü. Tekneciler, pazarcıların balıkları fazla kâr marjıyla pahalıya sattığını öne sürerek denize açılmamış, bu yüzden hale de balık gelmemişti. Esnaf ise teknecileri balıkların pahalıya satılmasını istemekle suçladı. Halde yaşanan gerginlik pazar tezgahlarına da yansıdı.
Tekirdağlı balıkçılar bol hamsi avıyla limana dönüyor.
Av yasağının sona ermesiyle birlikte av sezonu başladı. Tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. Kocaeli'de 140 TL'ye çıkan hamsi fiyatı yasağın ardından 80 TL'ye geriledi.
Sinop'ta yeni başlayan av sezonuyla birlikte hamsi tezgahlardaki yerini aldı.
Edirne'deki balık tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor.
Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana 200 liradan, izmarit ve tirsi ise 50 liradan satılıyor.
Sinop'ta balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesi onardıkları ağlarını Karadeniz'e bırakmak için gün sayıyor.
Kocaeli, Bartın, Düzce, Sakarya ve Zonguldak'ta balıkçılar, denizlerde av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de "vira bismillah" demek için ağ ve tekne bakımı yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.
Hamsi sağlığımıza pek çok fayda sağlayan bir balık türüdür. Zengin besin içeriği ve omega-3 yağ asitleri bakımından önemli bir kaynaktır. Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını destekler, kan basıncını düzenler, kan pıhtılaşmasını azaltır ve iltihaplanmayı önler. Aynı zamanda beyin fonksiyonlarını iyileştirir, hafızayı güçlendirir ve ruh hali üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Cemal Dinçer, bu sezon tezgahlarda bir görünüp bir kaybolan hamsinin popülasyonunu kurtarmak için 1 yıl av yasağı önerisinde bulunarak, “Sürdürülebilir kaliteli hamsi avcılığında gerçekten dikkatli olmamız lazım. Bu stoku tekrar eski günlerine kavuşturmak için gerekli duyarlılığı göstermemiz lazım. Naçizane önerim, hamsi avcılığının hiç olmazsa bir yıl gene durdurulmasında ısrar ediyorum” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmara Denizi ekosisteminin korunması ve balıkçılara gelecek sezon daha fazla ekonomik katkı sağlanması amacıyla, Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki hamsi avcılığının yarından itibaren durdurulacağını bildirdi.
Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...
Karadeniz'de bu sezon hamsi avı zaman zaman gelgitler yaşadı. Sezonda fiyatı 75 TL'lere kadar çıkan hamsiden hem vatandaşlar hem de balıkçılar tam ümidi kesmişken hamsi yeniden geri dönüş yapıp tezgahları şenlendirdi. Bol bol hamsi avlandığı için yüzler gülerken balıkçılar hamsinin bugünlerde bol ve iri olduğunu söyledi. Balıkçılar da durumdan memnun olurken bugün itibarıyla Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosunun 40-60 TL arasında satıldığı görüldü.
Trabzon'da balıkçı tezgahlarını süsleyen hamsinin kilogramı 35-50 liradan satılıyor.
Airfryer ile tüm yemeklerinizi ve tatlılarınızı kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Ana yemekler, ara öğünler ya da özel yemek davetleriniz için hazırlayacağınız tüm lezzetler airfryer’da daha az yağlı ve daha lezzetli olacaktır. Mısır unlu hamsi pişirmek için de Airfryer kullanabilir, üç malzemeyle 10 dakika için de pişirerek servis edebilirsiniz. Airfryer'da kızartacağınız mısır unlu hamsi tarifi, tavada yapacağınız tarife göre daha az yağlı olacaktır.
Karadeniz'de avlanan hamsinin kilogramı Trabzon'da 25 ila 50 liradan satışa sunuluyor.
Kahramanmaraş’ta balıkçı esnafı, Karadeniz’den getirilen hamsileri çöp şiş şeklinde hazırlayıp müşterilerinin beğenisine sunuyor. Esnaf, çöp şişe dizerek hazırladığı hamsileri ızgara üzerinde pişiriyor. Hamsilerin şiş kebap gibi çöp şiş şeklinde hazırlanıp müşterilerin beğenisine sunulması dikkat çekiyor.
Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamside ki bereket balık tezgahlarına da yansıdı. Geçen haftaya göre 110 TL civarında satılan hamsi, yaklaşık yarı fiyatına düşerek 60 TL'den satılıyor. Vatandaşlar hamsi bolluğundan dolayı memnun. Balıkçılar, 35 senedir ilk defa böyle bir şey gördüm aralığın 15-20’sinden sonra hamsi gelmeye başladı. Bereket oldu otomatikman fiyatı 110 liradan 60 liraya kadar geriledi” dedi.
Tekirdağ'da Karadeniz hamsisi, lezzetiyle en çok tercih edilen balıklar arasında yer alıyor.
Samsun'da havaların soğumasıyla Karadeniz'de bol miktarda avlanan hamsi, balıkçılar kadar tüketicinin de yüzünü güldürüyor.
Gelinin damada yaptığı kahve sosyal medyanın gündemine oturdu. Genç kızın mutfakta çektiği videoda, damat için hazırladığı kahveye hamsi batırması izleyenlere 'pes' dedirtti. Video milyonun üzerinde izlendi.
Bu yıl bol miktarda çıktığı için uygun fiyata vatandaşlarla buluşan palamut yavaş yavaş yerini hamsiye bırakıyor. Rize'de palamut bolluğunun ardından sezonun ilk hamsisi de 25 liraya tezgahlarda yerini aldı. Hamsi fiyatlarının uygun olduğunu dile getiren Rizeli balıkçı Murat Kurt, "Mandalina fiyatına satıyoruz" dedi.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde hamsi ve palamut avında bolluk yaşanıyor.
Karadeniz'de avlanmaya başlanan hamsi, Sinop'ta tezgahlardaki yerini almaya başladı.
Balık fiyatlarında sevindiren haberler nihayet gelmeye başladı. Sezon başında kilosu 80 liradan satılan hamsinin fiyatı, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 30 liraya düştü.
Balık sağlığımız için en önemli gıdalar arasında bulunuyor. Sonbahar aylarıyla birlikte pazarda ve balık tezgahlarında satılmaya başlayan taze balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Balık ayıklama oldukça zorlayıcı olabiliyor. Ancak sağlık için balığın iyice temizlenmesi gerekiyor. Özellikle hamsi gibi küçük balıkları temizlemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Hamsi sezonu öyle bir fiyatla açtı ki inanması güç olsa da neredeyse tane ile satılmaya başlandı. Balıkçılar şu anda hamsinin kilosunun 80 ile 100 TL arasında değiştiğini belirtiyor. Ancak sosyal medyada hamsinin tane ile satıldığı tanesinin de 3 TL olduğu görülen bir fotoğraf ortalığı karıştırdı.
Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.
Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan Batı çifti, hem ürünlerine yöresellik katmak hem de cilt ve saça iyi gelen özelliğinden faydalanmak için sabunlarında hamsi yağını kullanıyor - Bahar Batı: - "Hamsi yağlı sabunu ilk duyanlar önce hamsi kokusu olduğu için 'Öyle sabun olur mu?' diyor. 'Hamsi yağlı ama kokmuyor, hamsi kokmasını isterdim.' diyenler de oluyor"
Samsun'da tezgahlarda mezgit, barbunya ve istavrit bolluğu yaşanıyor
Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Karadeniz'de balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak sezonda palamut, çinekop ve hamsi bolluğu bekliyor - Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç: - "Bu yıl denizde palamut görülüyor, çinekop da var. Yani göç balıklarının tamamı denizde görülüyor"
Sosyal medya ABD'de gökten balık yağmasını konuşuyor. Şoke eden olay ülkenin San Francisco şehrinde yaşanıyor. ABD basınının aktardığına göre Körfez Bölgesi çevresindeki yerel halk kaldırımlarda, yollarda, çatılar ve otobüs duraklarında beklenmedik bir şekilde hamsi buluyor. Yerel halkın Reddit'de paylaşım yapmasıyla yaşanan hamsi yağışı hızla sosyal medyada yayıldı. Uzmanların ise bu ilginç olayın sebebine ilişkin dikkat çeken bir tahmini var.
Türkiye'nin su ürünleri üretimi, 2021'de yüzde 1,8 arttı
Uzmanlar, 2 altın kural olarak balığın lezzetini almak için doğru zamanda doğru teknikle pişirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Samsun'da tezgahlarda hamsi 30, istavrit 25 liradan satılıyor
Karadeniz'de avlanan tonlarca balık, kasalarla Türkiye'nin en büyük balık halleri arasında bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'ne getirilip açık artırma usulüyle satılıyor - Başka illerden gelen balıkçılar, halde gece geç saatlerde düzenlenen mezada katılarak tezgahları için balık satın alıp kentlerine dönüyor
Deniz suyu ısınınca Edirne'deki balıkçı tezgahlarında hamsi azaldı
Tekirdağ'da hamsi ve istavrit tezgahları süslüyor
Zonguldak'ta karla lezzetlenen hamsi tezgahlarda hızla tükeniyor
Kemençe eşliğinde horon oynanan etkinlikte 4 bin 500 kişilik hamsi, tavalarda pişirilerek ekmek arasında ücretsiz ikram edildi
Batı Karadeniz'de karla lezzetlenen hamsi tezgahların gözdesi oldu
Kocaeli’de geçtiğimiz günlerde etkili olan olumsuz hava koşulları, balık fiyatlarının yükselmesine sebep olurken, bugün ise fiyatlarda düşüş yaşandı. Dün kilosu 50 liradan satılan hamsi bugün 35 liradan alıcı buluyor. Fırtına ve rüzgar sebebiyle fiyatların yükseldiğini söyleyen balıkçılar, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.
Sezon başlarında bol görülen ve kilosu 10 TL’den satılan hamsi aralık ayı ortalarında birden kaybolurken umutları Gürcistan’dan gelecek hamsiye bırakmıştı. Hamsi, Gürcistan’dan Türk balıkçılar tarafından bolca avlanıp Trabzon’a gönderilince tezgahlar şenlendi. Bir kaç gün öncesine kadar kilogram fiyatı 80 TL olan hamsinin fiyatı bir anda 25 TL’ye üştü.
Uzun süredir denizden çıkmayan hamsi tezgahlarda bugünlerde kendini gösterdi. Kilosu 50 TL olan hamsiye ise vatandaşlar fazla ilgi göstermedi. Balıkçılar, "fiyatları görenlerin kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, “Balık çok pahalı. Fiyatı gören, gidiyor."dediler.
Düzce'deki Hamsi Festivali'nde 7 tona yakın balık tüketildi
Samsun'da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi 2 saatte tüketildi
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş: - "Şu anda çıkan hamsi, piyasayı tatmin edecek şekilde değil. Bu saatten sonra da çok fazla hamsi olacağını düşünmüyoruz"
Bir stokçuluk haberi de balıktan geldi. Bakanlığın uyarı üstüne uyarı yapmasına rağmen stokçuluğun önüne bir türlü geçilemezken balık fiyatlarındaki yükseliş dudak uçuklattı. Hamsinin kilosu 60 liraya dayanırken, stokçuların pazara ürün vermemesinin bunda etkili olduğunu ifade edildi.
Geçtiğimiz haftalarda etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle hamsi sürüleri Gürcistan'a doğru kaçtı. Balıkçılar ise çareyi buzhane hamsisinde buldu. Tezgahta satılan buzhane hamsilerinin, Akçakoca'dan tutulduğunu kaydeden balıkçı İbrahim Özer, "Akçakoca’dan yerli olarak tuttuğumuz ve şokladığımız hamsileri satıyoruz. Denizden çıkar çıkmaz taze taze buzladığımız için burada bu şekilde satabiliyoruz. Gününde çözülüp vatandaşlara verdiğimiz için herhangi bir sıkıntı olmuyor'' dedi.
Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç: - "Geçen sene avlanan hamsi 400 bin tondu. Bu yıl 200-250 bin ton civarında. Karadeniz'de balık sorunu yok, Karadeniz'deki sorun iklim sorunu" - "Deniz suyu sıcaklığı 8 derece olması gerekirken 14 derece. Balık çok çabuk denizlerimizi terk ediyor" - Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat: - "Denizler yavaş soğuyor veya ısınıyor. Denizlerin soğuması gecikti. Soğumadığı için denizde yaşayan canlılar adaptasyon sorunu yaşıyor. Ya adapte olacaklar bu sıcaklığa ya da göç edecekler"
1 Eylül'de başlayıp 15 Nisan'da sona erecek balık av sezonunda neredeyse yarıya gelinirken, hamsi av sezonunun ilk yarısında ortalıktan kayboldu. Henüz sezonun yarısı gelmeden hamsinin kaybolmasıyla birlikte son haftalarda hamside yaşanan fiyat artışı yerini korurken, Trabzon’da bugün itibariyle hamsinin kilosu 50-60 TL’den satılıyor.
Manisa'daki şenlikte vatandaşlara 1 ton hamsi dağıtıldı
Karadeniz'de sezon başında bolca avlanan ve kilosu 10 TL'den satılan hamsi, deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kuzeye yöneldi. Böylece hamsi avcılığı dibe vururken, kilosu da son yılların en yüksek fiyatı olan 60 TL'ye kadar çıktı.
Trabzon’da tezgahlarda hamsinin kilosu 60 TL’ye kadar yükselirken, sezon başından beri bolca avlanan istavrit ise bu istikrarını sürdürerek kilosu 12,5 TL’den satılıyor. Hamsi fiyatının beklenenden pahalı olması nedeniyle vatandaşın sezon başından beri ucuz olan istavrite yöneldiğini belirten balıkçılar umutlarının 1 Ocak tarihinden itibaren Gürcistan’dan gelecek olan hamsiye bağladı.
Türk mutfağında çok önemli bir yeri olan pilav ve Karadeniz’in incisi hamsinin birleşimiyle muhteşem bir tat ortaya çıkıyor: Hamsili pilav, her yaştan pek çok kişinin beğendiği bir lezzet olarak sofralardaki yerini alıyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çok sık yapılan hamsili pilavı bu çok pratik tarifle mutfağınıza taşıyabilirsiniz.
Denizlerde, 1 Eylül tarihinde başlayan avlanma sezonunun hemen ardından hamsi, Ordu’daki balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Bu yıl erken başlayan hamsi sezonu ve hava sıcaklıklarının ılıman gitmesi nedeniyle hamsi, daha serin sulara yöneldi. Balıkçılar, şuan bölgede hamsi olmadığını ve Gürcistan tarafına yöneldiğini, tezgahlarda çok az sayıda olan hamsinin bir kasasının fiyatının ise 500 TL olduğunu belirtti.
Terme Belediyesi tarafından düzenlenen Terme Hamsi Festivali’nde vatandaşlara 1,5 ton hamsi dağıtıldı. Karadenizli ses sanatçısının konser verdiği festivalde vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.
Samsun'da yurtta kalan üniversite öğrencileri kemençeli hamsi şenliğinde eğlendi
19 Ekim'de başlayan su ürünleri ihracatıyla Türk balıkçıların ağlarına takılan hamsi, mezgit, istavrit, kalkan, tekir, barbun, zargana gibi deniz balıkları Amerika ve İsviçre'de sofraları süslüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki, İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYÖN) tarafından işletmeciliği yapılan Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde 19 Ekim'den beri yurt dışına 2 tondan fazla balık gönderildi. İSYÖN AŞ Genel Müdürü Hamdi Arpa, ''Bu, İBB tarihinde ilk kez yapılıyor'' dedi.
Edirne'de kilogramı 5 liradan satılan hamsi vatandaşlardan ilgi görüyor