Harclik Avans Nedir Haberleri

Dil bilim nasıl yazılır? Dil bilim ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelime haznesi son derece geniş olan Türkçemizde bazı sözcüklerin ayrı, bazı kelimelerin ise bitişik yazılması kuralı bulunmaktadır. Ayrı ya da bitişik olarak kullanılan sözcükler dil bilgisi nezdinde birleşik kelime olarak tabir edilmektedir. Dil bilim sözcüğü de bir birleşik kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelimenin yazım şeklinde yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Peki, dil bilim nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-06-26 19:26:54

Değil de nasıl yazılır? Değil de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi var eden bazı sözcüklerin sonuna getirilen eklerin yazım şeklinde yaygın olarak imla yanlışı yapılmaktadır. Sözcükleri doğru kullanmak ve yazıya aktarmak, dilimize verdiğimiz önemi göstermek açısından büyük değer taşımaktadır. Günümüzde özellikle bağlaç olarak görev üstlenen eklerin yazımında sıklıkla imla yanlışına rastlanılmaktadır. Değil de sözcüğü de çoğunlukla hatalı yazılan kelimeler arasında bulunmaktadır. Peki, değil de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-06-26 19:25:58

Değil nasıl yazılır? Değil mi deyil mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimeleri hem doğru bir biçimde yazıya aktarmak hem de doğru bir biçimde telaffuz etmek son derece önemli bir konudur. Dilimizi akıcı kullanabilmek için öncesinde yazım kurallarını öğrenmemiz gerekmektedir. Çok fazla kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçemizde bazı sözcüklerin yazımında genellikle yazım hatasına rastlanılmaktadır. Değil sözcüğü de yazım tarzında imla yanlışı görülen sözcükler arasındadır. Peki, değil nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-06-26 19:24:51

Değil mi nasıl yazılır? “Değil mi” mi “deyil mi” mi “di mi” mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi doğru ve güzel kullanmak, en önemli görevlerimizden biridir. Dilimizi zenginleştiren pek çok farklı sözcük ve sözcük grubu bulunmaktadır. Kimi kelimeler ağızdan döküldüğü gibi yazıya aktarıldığı için sıklıkla imla hatası ile karşılaşılmaktadır. Değil mi kelimesi de yazım şeklide yaygın olarak yazım hatası yapılan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, değil mi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-06-26 19:24:05

Devraldığı nasıl yazılır? Devraldığı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi oluşturan gerek yazım şekli gerekse okunuş biçimleriyle birbirinden farklı olan çeşitli sözcükler mevcuttur. Dilimizin en zengin diller arasında yer almasının ana nedenlerinden biri birleşik sözcüklerin varlığıdır. Birleşik sözcüklerin özellikle yazım stilinde birçok kullanıcı arada kalmakta ve genellikle kelimeleri yanlış yazmaktadır. Devraldığı sözcüğü de imla hatası yapılan kelimeler arasında bulunmaktadır. Peki, devraldığı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 26-06-24 19:23

Depremzede nasıl yazılır? Depremzede ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bazı sözcüklerin ayrı, bazılarının ise bitişik yazılması gerekmektedir. Pek çok kullanıcı ise birleşik kelimelerin yazım stilinde yaygın olarak ikileme düşmekte ve bu durum sonucunda da sözcükleri hatalı yazmaktadır. Dilimizde sıklıkla yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri depremzede kelimesidir. Peki, depremzede nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 26-06-24 19:22

Denizli’mizin nasıl yazılır? Denizli’mizin mi Denizlimizin mi? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz kelime dağarcığı açısından zengin bir dil olarak tanımlanmaktadır. Zengin bir dil olması zaman zaman bazı sözcüklerin yazımında hata görülmesine neden olabilmektedir. Her kelimenin yazım stilinde farklı kurallar uygulanmaktadır. Yazım kuralları olarak da öne çıkan bu kuralları bilmek, yazılı iletişimlerin doğru olması yönünden önemlidir. Türkçemizde çok sık hatalı yazılan sözcüklerden biri Denizli’mizin kelimesidir. Peki, Denizli’mizin nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 26-06-24 19:21

Denizyıldızı nasıl yazılır? Denizyıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Geniş bir kelime haznesine sahip olan Türkçemizde bazı kelimeler, birleşik sözcük kategorisi içerisinde yer almaktadır. 2 ya da daha fazla sözcüğün bir araya gelip yeni bir kavramı karşılaması, birleşik sözcük olarak ifade edilmektedir. Dilimizde çok sayıda birleşik kelime vardır. Denizyıldızı da bu birleşik sözcükler arasında bulunmaktadır. Bu kelimenin yazım şeklinde de yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Peki, denizyıldızı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:34

Denizkızı nasıl yazılır? Denizkızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana getiren bazı kelimeler, birleşik sözcük sınıfına girmektedir. Birleşik sözcüklerin yazımıyla alakalı belli başlı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılmasına göre farklılık göstermektedir. Hâl böyle olunca bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkan denizkızı kelimesinin yazım şeklinde sıklıkla yazım hatası yapılmaktadır. Peki, denizkızı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:34

Denizanası nasıl yazılır? Denizanası ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimize verdiğimiz önemi göstermenin yollarından ilki kelimeleri doğru yazmak ve doğru telaffuz etmektir. Türkçemizi var eden sözcüklerin herhangi birinde tereddüde düşüldüğünde sözlük sayfalarından faydalanılması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada kullanıcılara TDK sözlükleri sayfası yardımcı olmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yazım tarzında imla hatası görülen sözcüklerden biri denizanası kelimesidir. Peki, denizanası nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:33

Denizatı nasıl yazılır? Denizatı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan bazı sözcükler birleşik kelime kategorisi içerisinde yer almaktadır. Çoğu kullanıcı birleşik sözcüklerin yazımında sıklıkla yazım hatası yapmaktadır. Bu hatalar birleşik sözcüklerin bazılarının bitişik, bazılarının ise ayrı kullanılmasından kaynaklıdır. Bu bağlamda çok sık imla yanlışı yapılan sözcüklerden biri denizatı kelimesidir. Peki, denizatı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:32

Defnetmek nasıl yazılır? Defnetmek ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı iletişimlerde sözcüklerin doğru yazılması ve kullanılması, iletişimin doğru anlaşılabilmesi yönünden büyük önem taşımaktadır. Kelimelerin yazımı hususunda çelişkiye düşüldüğünde sözlük sayfalarından faydalanılması gerekmektedir. Bu konuda en iyi rehberlik eden sayfaların başında Türk Dil Kurumuna ait olan TDK sözlükleri gelmektedir. Dilimizde yaygın olarak hatalı yazılan sözcüklerden biri defnetmek kelimesidir. Peki, defnetmek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:31

Darmadağınık nasıl yazılır? Darmadağınık ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük yönünden bir hayli zengin bir dil olarak dikkat çekmektedir. Kimi kelimeler bitişik olarak yazılırken kimileri ise ayrı olarak yazılmaktadır. Bu tür sözcükler birleşik kelime sınıfına dâhil olmaktadır. Birleşik sözcüklerin yazım stilinde yaygın olarak imla yanlışı görülebilmektedir. Dilimizde birçok kullanıcı tarafından hatalı yazıya dökülen kelimelerden biri de darmadağınık sözcüğüdür. Peki, darmadağınık nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:30

Dalgakıran nasıl yazılır? Dalgakıran ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde pek çok farklı sözcük bulunmaktadır. Dilimizi bu kadar zenginleştiren sözcüklerden bazıları da birleşik kelime sınıfına giren kelimelerdir. Kimi birleşik sözcükler belli başlı kurallar kapsamında bitişik olarak kullanılırken, kimi birleşik kelimeler ise ayrı olarak yazılmaktadır. Hâl böyle olunca dalgakıran sözcüğünün bitişik mi yoksa ayrı mı yazılmalı konusunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Peki, dalgakıran nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:29

Dahi nasıl yazılır? Dahi mi dâhi mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yer edinmiş olan kelimeleri doğru bir biçimde kullanmak ve telaffuz etmek için yazım kurallarını iyi bilmemiz gerekir. Türkçemizi meydana getiren sözcüklerin bazılarında yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Özellikle birbirine benzer olan kelimelerin yazım şeklinde hata daha fazla görülmektedir. Yazımında sıklıkla yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri dahi kelimesidir. Peki, dahi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:28

Cumhuriyet Bayramı’nda nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana getiren kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz etmek ve doğru bir şekilde yazıya dökmek oldukça önemlidir. Kelimelerin yazımında imla hatası yapıldığında manasında değişimler ve anlam kaymaları gibi olumsuz durumlar söz konusu olabilmektedir. Pek çok kullanıcı tarafından yazım hatası yapılarak kullanılan sözcüklerden biri Cumhuriyet Bayramı’nda kelimesidir. Peki, Cumhuriyet Bayramı’nda nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:26

Cumhurbaşkanı nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük sayısı açısından bakıldığında en zengin diller arasında yerini almaktadır. Dilimizi meydana getiren kelimelerin yazım şeklini öğrenmek ve doğru bir şekilde yazıya aktarmak son derece önemli bir konudur. Kelimelerin yazım stili kadar söyleniş biçimlerinin de öğrenilmesi gerekir. Dilimizde yaygın olarak yazımında imla yanlışı görülen sözcüklerden biri cumhurbaşkanı kelimesidir. Peki, cumhurbaşkanı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:25

Börek nasıl yazılır? Börek mi böğrek mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde gerek yazım stili gerekse okunuşlarıyla öne çıkan birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Dilimizi var eden kelimelerin bazılarında yaygın olarak imla hatası yapılmaktadır. Bunun temel sebeplerinden biri farklı kültürlere göre benimsenmiş söyleniş tarzının yazıya da olduğu gibi aktarılmasıdır. Dilimizde sıklıkla yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri de börek kelimesidir. Peki, börek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 19:15

Buzdolabı nasıl yazılır? Buzdolabı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi çeşitlendiren ve zenginleştiren birçok farklı sözcük vardır. Bu sözcüklerden biri birleşik kelime sınıfına giren, 2 ya da daha fazla sözcüğün yan yana gelmesiyle yeni bir anlam ifade eden birleşik kelimelerdir. Buzdolabı kelimesi de bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır. Birleşik kelimelerin bazıları bitişik, kimisi ise ayrı olarak yazıldığından buzdolabı sözcüğünün yazımında da sıklıkla ikilem yaşanır. Peki, buzdolabı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 19:14

Bugünlerde nasıl yazılır? Bugünlerde ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yaygın olarak kullanılan çok sayıda sözcük bulunmaktadır. Bu sözcüklerin kimi zaman yazımında imla hatası görülebilmektedir. Bu hataların görülmesinin ana nedenleri arasında kelimelerin yazım stiliyle yazılış şekillerinin birbirinden ayrı olmasıdır. Bu noktada yazımında yaygın olarak yazım yanlışına rastlanılan kelimelerden biri bugünlerde sözcüğüdür. Peki, bugünlerde nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 19:13

Bluz nasıl yazılır? Bluz mu büluz mu, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük sayısı yönünden geniş bir dil olarak öne çıkar. Geçmiş zamanlarda farklı kültürlerle etkileşime girmiş olan dilimizde bundan kaynaklı yabancı kökene sahip pek çok kelime bulunur. Bluz sözcüğü de bunlardan biri olmaktadır. Bu kelimenin yazım biçiminde yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Kelimelerin doğru yazımı konusunda bilgi sahibi olabilmek için TDK sözlükleri sayfasından faydalanılır. Peki bluz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:32

Birçoğumuz nasıl yazılır? Birçoğumuz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana gelen bazı kelimeler birleşik sözcük sınıfına girdiğinden ayrı veya bitişik kullanılır. Birçoğumuz kelimesi de Türkçemizde var olan ve dilimizi zenginleştirilen birleşik sözcüklerden biridir. Bu sözcük birçok kullanıcı tarafından genellikle imla hatası yapılarak yazılır. Kelimelerin yazımı hususunda doğru bilgilere ulaşmak için Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan TDK sözlükleri sayfası ziyaret edilmektedir. Peki, birçoğumuz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:31

Birçok şey nasıl yazılır? Birçok şey ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde birçok farklı kelime ve birleşik sözcük bulunmaktadır. Kimi zaman kullanıcılar açısından kelimelerin yazımında ikileme düşülebilmektedir. Özellikle bazı kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazım stilinde imla yanlışı görülen sözcüklerden biri de birçok şey kelimesidir. Peki, birçok şey nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:31

Birdenbire nasıl yazılır? Birdenbire ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisinde 2 ya da daha fazla kelimenin yan yana gelerek, yeni bir kavram oluşturması, birleşik sözcük olarak ifade edilmektedir. Birleşik sözcüklerin bazıları bitişik olarak kullanılırken bazıları ise ayrı olarak yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi de birleşik sözcük sınıfına giren kelimelerden biridir. Bu sözcüğün yazımında sıklıkla hata görülmektedir. Peki, birdenbire nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:30

Bir türlü nasıl yazılır? Bir türlü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük yönünden zengin bir dil olduğundan bazı kelimelerin yazım şeklinde hataya düşülebilmektedir. Özellikle 2 kelimeden meydana gelen sözcüklerin yazımında daha sık yazım kuralı ihlaline denk gelinmektedir. Kelimelerin doğru kullanımını öğrenmek, dilimizi akıcı ve iyi kullanmamız yönünden büyük önem taşımaktadır. Dilimizde birçok kullanıcı tarafından hatalı yazılan sözcüklerden biri de bir türlü kelimesidir. Peki, bir türlü nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:29

Bir de nasıl yazılır? Bir de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi zenginleştiren bazı sözcüklerde bitişik yazılma kuralı varken bazılarında ise ayrı yazılma kuralı uygulanmaktadır. Özellikle kelimelerin sonuna getirilen eklerin yazımında sıklıkla imla yanlışı görülmektedir. Dilimizde yazım şeklinde yaygın olarak hataya düşülen sözcüklerden biri bir de kelimesidir. Bu kelimede geçen “–de” eki birçok yazılı mecrada hatalı olarak kullanılmaktadır. Peki, bir de nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:28

Bir dahaki nasıl yazılır? Bir dahaki mi bir daha ki mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kuralları kendi içerisinde farklı konu başlıklarına ayrılmaktadır. Bu konu başlıklarından biri de kelime sonlarına eklenen “–ki” eki alakalı yazım kurallarıdır. Dilimizde bazı sözcüklerin sonuna gelen bu ek bağlaç olarak kullanılırken bazıları ise sıfat konumundadır. Bir dahaki kelimesinin sonunda bulunan “–ki” eki de birçok kullanıcı tarafından hatalı yazılmaktadır. Peki, bir dahaki nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 20-06-24 19:45

Bir araya nasıl yazılır? Bir araya ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelime sayısı bakımından çok zengin olan Türkçemizde çeşitli birleşik sözcükler bulunmaktadır. Yazım kurallarına göre bazı birleşik kelimeler ayrı olarak kullanılıyorken kimileri ise bitişik bir şekilde yazılmaktadır. Kullanıcılar kimi zaman hangi sözcüğün ayrı, hangisinin bitişik yazılması gerektiği hususunda ikileme düşebilmektedir. Dilimizde sıklıkla imla hatası görülen sözcüklerden biri bir araya kelimesidir. Peki, bir araya nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 20-06-24 19:45

Bin sekiz yüz rakamla nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisi kuralları içerisinde yazım kuralları denilen önemli bir başlık bulunmaktadır. Bu başlık içerisinde çeşitli kurallar yer almaktadır. Bu kurallardan biri de sayıların yazım biçimidir. Sayılar yazı olarak yazılabileceği gibi rakamla da belirtilebilmektedir. Bu noktada bin sekiz yüzün rakamla nasıl yazıldığı konusunda ikilem yaşanabilmektedir. Peki, bin sekiz yüz rakamla nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 20-06-24 19:43

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, nasıl kullanılır? Instagram kaybolan mesaj modu açma ve kapatma

Dünya genelinde kullanılan ve çeşitli özellikleriyle öne çıkan çok sayıda sosyal medya uygulaması vardır. Instagram da kullanıcıların gönderi, video gibi içerikleri paylaşmasına olanak sağlayan, bunun yanı sıra başkalarıyla sohbet etme gibi özellikler sunan bir sosyal medya platformudur. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan bu uygulamanın getirdiği özelliklerden biri kaybolan mesaj modudur. Peki, Instagram kaybolan mesaj modu nedir, nasıl kullanılır ve kaybolan mesaj modu nasıl açılıp kapatılır?

Haber 20-06-24 19:41

Mouse DPI nedir, DPI ayarı nasıl yapılır? Oyun için DPI kaç olmalı?

Bilgisayarlarda birçok farklı donanım parçası bulunmaktadır. Kimi parçalar cihazın çıkış parçaları olarak ifade edilirken kimi parçalar ise cihazın giriş parçaları olarak tabir edilmektedir. Bilgisayarların en önemli giriş parçalarından biri mouse denilen, cihaz ekranında görülen imlecin kontrol edilmesini sağlayan bilgi giriş parçasıdır. Mouse denilen aygıtta DPI denilen bir değer ölçüsü vardır. Peki, Mouse DPI nedir, ayarı nasıl yapılır ve oyun için DPI kaç olmalı?

Haber 20-06-24 19:39

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans 20-06-24 07:22

UDF dosyası nedir, UDF dosyası nasıl açılır? UDF dosyası açma programı

Bilgisayar sistemleri bünyesinde bulunan uygulamaların hangi işletim sistemi ya da program ile çalıştığını bilmek için dosya uzantısının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bilgisayar kullanan kişilerin karşılarına yaygın olarak çıkan pek çok farklı dosya biçimi bulunmaktadır. Bu dosya biçimlerinden biri de UDF dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısı daha çok UYAP sistemi tarafından kullanılmaktadır. Peki, UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Haber 19-06-24 18:14

Apple Intelligence nedir? Apple Intelligence destekli cihazlar nelerdir?

Apple, dünya genelinde popüler olan, bünyesinde çeşitli teknolojik ürün ve hizmet bulundurulan çok uluslu bir Amerikan firmasıdır. Apple tarafından geliştirilen ve tasarlanan çok sayıda teknolojik cihaz mevcuttur. Bu cihazlar arasında iPhone, iPad, iPod gibi cihazlar yer almaktadır. Firma, belirli aralıklarda cihazlara yeni özellikler getirmektedir. Bu yeniliklerden biri de Apple Intelligence özelliğidir. Peki, Apple Intelligence nedir ve Apple Intelligence destekli cihazlar nelerdir?

Haber 19-06-24 18:11

iOS 18 nedir, özellikleri nelerdir? iOS 18 çıkış tarihi

Teknolojik cihazlarda kullanılan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Bu işletim sistemlerinden biri de yalnızca Apple bünyesinde bulunan cihazlarda kullanılabilen iOS işletim sistemidir. Bu işletim sistemi iPhone akıllı cep telefonları olmak üzere; iPad (iPadOS), iPod gibi cihazlarda da kullanılabilmektedir. Apple mobil cihazlar için belirli aralıklarda yeni yazılım güncellemesi tanıtmaktadır. iOS 18 de bu yazılım güncellemelerinden biridir. Peki, iOS 18 nedir ve özellikleri nelerdir?

Haber 18-06-24 19:20

Darboğaz nedir, neden olur? Bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür? Ekran kartı darboğaz çözümü

Bilgisayarlardan beklenen verimin ve performansın alınabilmesi için donanım parçalarının uyumlu bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bilgisayarlar gerek çalışma hayatı gerekse oyun dünyası için son derece önemli teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır. Bu cihazları oluşturan donanım parçaları arasında herhangi bir uyumsuzluk, darboğaz denilen problemin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Peki, darboğaz nedir, neden olur ve bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür?

Haber 18-06-24 19:17

Steam cüzdan kodu nedir, nasıl kullanılır?

Steam, dünyada yaygın olarak kullanılan ve bünyesinde çok sayıda oyun seçeneğine sahip olan dijital oyun platformlarından biridir. Steam dijital oyun mağazasından faydalanabilmek ve içerisinde bulunan oyunları oynayabilmek için öncesinde bir hesap açılması gerekmektedir. Hesap açılışından sonra online oyunlar satın alınabilir. Bunun yanı sıra Steam cüzdan kodu ile de oyun ya da oyun içi satın alma işlemleri yapılabilmektedir. Peki, Steam cüzdan kodu nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-06-24 19:13

Steam aile paylaşımı nedir, nasıl yapılır?

Steam, dünya çapında pek çok oyunseverin tercih ettiği ve sıklıkla giriş yaptığı dijital oyun platformlarından biridir. 2003 senesinde Valve şirketi tarafından tasarlanmış olan bu oyun platformunda oyunlar dijital bir ortamda yer almaktadır. Steam oyun platformunun kişilere sunduğu birçok önemli özellik vardır. Bu özelliklerden biri de aile paylaşımıdır. Peki, Steam aile paylaşımı nedir ve nasıl yapılır?

Haber 17-06-24 19:01

Steam Deck nedir, nasıl kullanılır? Steam Deck Türkiye’de çalışıyor mu?

Oyun dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte pek çok oyun konsolu ve cihazı hayatımıza girmiştir. Günümüzde internet üzerinden ya da bazı oyun cihazları aracılığıyla oynanan pek çok farklı oyun çeşidi bulunmaktadır. Bu oyun çeşitliliği sayesinde insanlar oyun deneyimlerini daha da zenginleştirebilmektedir. Steam Deck ise bir oyun konsolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, Steam Deck nedir, nasıl kullanılır ve Türkiye’de çalışıyor mu?

Haber 17-06-24 18:54

Klima BTU nedir, ne işe yarar? Klima BTU hesaplama

Klimalar yaz ve kış mevsiminde ortamı soğutmak veya ısıtmak için tercih edilen bir iklimlendirme cihazıdır. Klima sayesinde insanların yaşam alanları daha konforlu bir hâle gelir. Günümüzde pek çok farklı işleve ve performansa sahip klima modelleri bulunmaktadır. Cihazın özelliklerinden tam verim alınabilmesi için BTU denilen değer dikkate alınmaktadır. Peki, klima BTU nedir, ne işe yarar ve BTU hesaplama nasıl yapılır?

Haber 17-06-24 18:51

Mobil klima rehberi: Nedir, nasıl çalışır, iyi soğutur mu? Avantajları ve dezavantajları

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve ortamı soğutmak için yaygın olarak klimalar tercih edilmektedir. Klima yaşam alanlarını daha konforlu bir hâle getirmede önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde farklı boyut ve tasarımlara sahip klima çeşitleri vardır. Mobil klima da bu klima türlerinden biridir. Peki, mobil klima nedir, nasıl çalışır, iyi soğutur mu, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Haber 17-06-24 18:50

Multi split klima nedir, nasıl çalışır? Multi split klima özellikleri

Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar kendini göstermeye başladığında klima gibi soğutucu etkiye sahip iklimlendirme cihazları kullanılmaktadır. Klimalar kullanılan ortama göre farklı çeşitlere ve modellere sahiptir. Bu klima model ve çeşitlerinden biri multi split denilen klimalardır. Peki, multi split klima nedir, nasıl çalışır ve özellikleri nelerdir?

Haber 17-06-24 18:49

Klima neden su akıtır? Klima su akıtıyorsa ne yapmalı, çözümü nedir?

Klima her mevsim döneminde rahatlıkla kullanılabilen teknolojik cihazlardan biridir. Özellikle yaz döneminde sıcak havalar insanları çok bunalttığı için pek çok kapalı alanda daha sık tercih edilmektedir. Klimalarda bazı dönemlerde birtakım arıza ve sorunlar görülebilmektedir. Bu sorunlardan biri cihazdan su akmasıdır. Su akması sorunu cihazda bir arızanın olabileceği anlamına da gelmektedir. Peki, klima neden su akıtır ve klima su akıtıyorsa ne yapmalı, çözümü nedir?

Haber 14-06-24 19:39

Inverter klima nedir? Klima ınverter olmazsa ne olur? Inverter klima ile normal klima arasındaki fark

Yaz mevsiminde görülen kavurucu sıcaklardan kurtulmanın en pratik yöntemlerinden biri klima cihazlarını kullanmaktadır. Her mevsim kullanılabilen klimalar sayesinde insanların yaşam alanları daha konforlu bir hâle gelmektedir. Günümüzde birçok farklı özelliğe sahip klima çeşidi vardır. Inverter klima da bu klima cihazları arasında bulunan bir iklimlendirme cihazıdır. Peki ınverter klima nedir, klima ınverter olmazsa ne olur ve ınverter klima ile normal klima arasındaki fark nedir?

Haber 14-06-24 19:36

Klima yaz modu nedir, nasıl ayarlanır? Klima yaz modu simgesi ve tuşu

Teknolojideki gelişmelerle beraber iklimlendirme sektöründe de pek çok önemli yenilikler meydana gelmiştir. Bu yeniliklerden biri klima çalıştırma modlarıdır. Günümüzde pek çok klima modelinde birbirinden farklı mod bulunmaktadır. Bu modlar mevsimsel geçişlere göre farklılık göstermektedir. Klima yaz modu ise adından da belli olduğu üzere yaz döneminde kullanılan bir mod tuşudur. Peki, klima yaz modu nedir ve nasıl ayarlanır?

Haber 14-06-24 19:32

Klima uyku modu nedir, ne işe yarar? Klimayı uyku moduna alınca ne olur?

İnsanların gerek konutlarında gerek iş yerlerinde gerekse birçok kapalı ortamda verimli bir şekilde yaşayabilmesi için temiz hava almasına ihtiyaç vardır. Özellikle yaz aylarında hava çok sıcak olduğundan kapalı ortamda sıklıkla iklimlendirme cihazları kullanılır. Klima olarak da adlandırılan bu cihazların çeşitli modları vardır. Uyku modu da bu modlardan biridir. Peki, klima uyku modu nedir, ne işe yarar ve klimayı uyku moduna alınca ne olur?

Haber 14-06-24 19:31

Yıpranma payı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir?

Çalışan kişiler, hangi sigorta koluna bağlı olarak çalıştıkları fark etmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında sigortalıdırlar. Aynı şekilde işverenlerin sosyal güvenceleri de bu kurumun sorumluluk alanı içindedir. Her çalışan, çeşitli nedenlere bağlı olarak mesleki açıdan sahip oldukları zorluklara göre bazı yıpranma payı durumları dahilinde değerlendirilirler.

Haber 11-06-24 23:50

Peş peşe görüşmeler ne anlama geliyor! AK Parti'nin yeni stratejisi belli oldu: Nash dengesi

31 Mart seçimlerinde ikinci parti durumuna düşen AK Parti'de hareketli günler yaşanıyor. Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP lideri Özgür Özel ile art arda gelen görüşmeleri stratejik değişimlere dikkat çekiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de yeni yol haritası için 'Nash dengesini' vurguladı. Peki bu 'Nash dengesi? nedir? İşte detaylar...

Haber 11-06-24 15:49

Portatif klima nedir, işe yarar mı? Hortumsuz portatif klima var mı?

İnsanların yaşam alanlarında daha konforlu bir şekilde hareket etmelerinde birçok önemli etken rol oynamaktadır. Bu etkenlerden biri de iklimlendirme cihazlarıdır. Gerek kış dönemlerinde gerekse yaz mevsiminde yaygın olarak kullanılan bu cihazlar klima ismiyle de bilinmektedir. Günümüzde birçok farklı özelliği ile öne çıkan çeşitli klima tipleri vardır. Bunlardan biri de portatif klima denilen iklimlendirme cihazıdır. Peki, portatif klima nedir, işe yarar mı ve hortumsuz portatif klima var mı?

Haber 10-06-24 13:21