Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi'yle ilgili iddialar sosyal medya ve kamuoyunda bir anda gündem oldu. Üniversitede yüksek lisans yapan kız öğrencilerin istismara uğradığı ve fuhşa zorlandığı belirtildi. İddialar üzerine üniversiteden açıklama geldi ve soruşturma komisyonu kurulduğu duyuruldu.
Yaklaşık 3 ay sürecek programda kursiyerlere, siber güvenlik farkındalığı ve bilgi güvenliği, etik hackerlik ve siber güvenlik gibi konularda eğitim verilecek.
Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç, "Bulanıklığın sebebi çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü. Bu, kaynak suyunun açılmasıyla düzelecek. Balıklar da su açılınca ortaya çıkacak." dedi.
Şanlıurfalı anne ve oğlu üniversitede aynı sırayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor
Şanlıurfa'da iki hastaya kornea nakli yapıldı
YKS sonuçları duyurusunun ardından açıklanan YKS tercih kılavuzu 2022 ile birlikte Harran Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili tüm bilgiler erişime açıldı. Harran Üniversitesi taban puanları 2022 listesine ulaşmak isteyen adaylar kılavuzu inceleyerek sıralama listelerini oluşturuyor. ÖSYM'nin açıklamasının ardından yayınlanan YKS tercih kılavuzunda tüm üniversitelere ait 2022 Harran Üniversitesi taban puanları yer alıyor.
Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal: - "Ziyaretçilerin kaleye ulaşması için ahşap bir köprü yapılmasını planlamaktayız. Geçen yılki çalışmalarda bu köprünün kalıntılarına ulaşılmıştı. Bu doğrultuda projesi hazırlandı. Bu proje uygulandığında önümüzdeki yıl ziyaretçiler bu görkemli kale sarayla buluşmuş olacak"
Özel testler sonucunda belirlenen 10 çocuk, robotik, zeka oyunları, resim, spor ve müzik atölyelerinde ilgi alanları tespit edilerek yetiştiriliyor - HRÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İnceoğlu: - "Eğer çocuğunuzla yaşıtları arasında ciddi oranda farklılıklar veya özellikler varsa ailelerin kurumumuza hemen başvurmalarını istiyoruz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri Şanlıurfa'da üniversite öğrencileriyle buluştu
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Haliloğlu: - "Tekstil üretiminde boyama, su, enerji ve atık madde en pahalı aşamadır. Boyama aşamasının elimine edilmesi maliyeti yarı yarıya azaltabilir ve zehirli boya atıklarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilir" - "Bu renkli pamuklar işlenip, kumaş haline getirilip, daha sonra kazak, pantolon veya bebek giysisi gibi şekle sokulduğu zaman çok daha yüksek fiyata satılıyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Şanlıurfa'da yabancı öğrencilerle buluştu
Mardin'in Artuklu ilçesinde endemik yeni bir yabani soğan türü bulundu. Harran Üniversitesi (HRÜ) Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, yapılan incelemede bitkinin daha önce keşfedilmemiş olduğunu tespit ettiklerini vurguladı.
Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan'ın başkanlığında yürütülen çalışma kapsamında, Mardin'in Artuklu ilçesinde kayalık alanda bulunan yabani soğan türüne "Zinnar soğanı" adı verildi - Prof. Dr. Hasan Akan: - "Bizim bulduğumuz bu bitki bilimsel ismiyle 'Amaryllidaceae' dediğimiz aslında Nergizgiller familyasına ait Allium cinsi, yani bizim bildiğimiz soğan ve sarımsağın bir diğer doğal türü"
Şanlıurfa'da bilimsel çalışmalarda kullanılan akrepler için bahçe oluşturuldu
HRÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol Ak: - "Karagülün özelliği belli dönemlerde renginin oldukça koyulaşmasıdır. Karagül, antosiyanin birikimi hızla artan bir bitkidir" - Doktora öğrencisi İbrahim Hatipoğlu: - "Çalışmalarla karagülün kök yapısının geliştirilmesiyle ömrü uzayacak, seri fidan üretimi sağlanacak. Gelecek dönemlerde karagülün peyzajda kullanımının yanında, tıbbi aromatik ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılacağı düşünülmektedir"
Harran Üniversitesince yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'na 7 bin 900 öğrenci katıldı
GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Abidin Fıratoğlu: - Toplu taşıma araçlarındaki mevcut havalandırma sistemleri, genellikle ısıtma veya soğutma şeklinde termal konfora yönelik olduklarından virüsün bulaşma riskini azaltma veya ortamdaki hava kütlesini temizleme açısından oldukça yetersizdir" - "Virüs partikülleri sadece hapşırma veya öksürme anında değil, konuşma gibi genel davranış aktivitelerde dahi yayılmaktadır" - "Toplu taşıma araçlarında virüsün bulaşma riskini azaltmanın tek yolu yenilikçi havalandırma sistemleri geliştirmektir"
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde katıldığı dış ticaret uzmanlığı eğitiminde ödev olarak araştırdığı solucan gübresi üretimine başlayan kadın girişimci, 200 bin olan solucan sayısını 6 milyona, aylık üretimini ise 1,5 tona çıkardı.
HRÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Güngören: - "Kovid-19 kanda pıhtılaşma eğilimi oluşturabiliyor. Bu nedenle kalp krizleri ve daha sonra beyne pıhtı atması gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Özellikle kalp hastaları çok dikkat etmeli" - HRÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisinden Doç .Dr. Mehmet Salih Aydın: - "İnsanlarımız ilaç kullanımı konusunda akraba, eş, dost veya komşulara soruyor. Bu yapılmaması gerekiyor. Yoğun bakımda yatanların çoğu semptomlardan sonra ilaç kullanmayan ve test yaptırmayan hastalar"
Şanlıurfa'da yeğeninden alınan karaciğer dokusuyla hayata tutunan Gülcan Orak: - "Yaşadıklarımı hiç kimse yaşamasın. Allah hiç kimseye göstermesin. Yeğenim organını vermeseydi şu anda hayata olmayabilirdim" - Kadavradan karaciğer nakli olan Hüseyin Polatkan: - "Eğer organ bağışı olmasaydı ben şu anda hayatta olmayacaktım" - Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Organ bağışı hayat kurtarır. Özellikle beyin ölümü gerçekleşmiş, bitkisel hayata girmiş hastaların organlarının bağışlanması gerekiyor. Onların organları başka hastalarda yaşatılmalı. Bu bir insanlık görevidir"
Şanlıurfa'da zeytin, nar ve Antep fıstığı artıklarından yem üretilecek
Harran Üniversitesi ile Rochester Teknoloji Enstitüsü ortaklığıyla hazırlanan "Yapay Zeka ve Astrofizik Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da iki atölye kurulacak - HRÜ Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Göçen: - "Temel amacımız yapay zeka noktasında öğrencilerin beceri kazanması ve bunu ileriki dönemlerde kullanarak ülkemize katma değeri yüksek üretim sağlamasıdır"
Harran Üniversitesi tarafından "Kozamı örüyorum, bursumu alıyorum" sloganıyla başlatılan projeyle hem bölgede ipek böcekliğinin yeniden canlandırılması hem de öğrencilere burs imkanı sunulması hedefleniyor - Rektör Prof. Dr. Sabri Çelik: - "Ağaçlarımızdan elde edeceğimiz yapraklarla ipek böceği üretimine başlıyoruz. Bu yılı deneme yılı olarak kabul ediyoruz. Bu yıl alanda bir milyonun üzerinde ipek kozası elde etmeyi planlıyoruz"
Şanlıurfa'da şiddetli baş ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanelerde iki yıldır rahatsızlığına tanı konulamayan 8 yaşındaki çocuğun beynindeki tümör, HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 6 saatlik operasyonla alındı - HRÜ Öğretim Görevlisi Dr. Gülyara Çiğdem: - "Erken tanı ve tedavi çok önemli. Sağlığı tehdit eden bu tür tümörler, genetik yatkınlık veya kanserojen maddelere maruz kalma gibi durumlarda ortaya çıkabiliyor"
Şanlıurfa Harran Üniversitesi, sağlıkta hizmet kalitesinin artırılması ve teknolojinin etkin kullanılabilmesi amacıyla Tıbbi Biyokimya laboratuvarında yapay zeka programı dönemi hayata geçirildi. Uygulama ile gereksiz test yapılmasının önleneceği ve sonuçların daha hızlı değerlendirileceği belirtildi.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 140 kilo ağırlığındaki ev hanımı Adul İlan, kilolarından dolayı çocuklarıyla alay edilmesi üzerine mide küçültme ameliyatı oldu - Adul İlan: - "Kilolarım nedeniyle çocuklarımla tartışmalar yaşamaya başladım, aile huzurumuz kalmamaya başladı. Beni en çok üzen de çocuklarımın rencide olmasıydı. Bunun üzerine mide ameliyatı olmaya karar verdim" - Genel Cerrah Prof. Dr. Abdullah Özgönül: - "Türkiye'de yılda 100 bine yakın obezite ameliyatı yapılmakta. Bölgemizde de obezite önemli bir halk sağlığı sorunu. Bu hastalık insanlarda birçok rahatsızlıklar oluşturuyor"
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan karaciğer hastası baba, kızından nakledilen karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu - Baba Halil Fırat: - "Şükürler olsun kızım sayesinde hayata tutundum. Allah ondan ve ameliyatı yapan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ekibinden razı olsun"
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan karaciğer hastası baba, kızından nakledilen karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu - Baba Halil Fırat: - "Şükürler olsun kızım sayesinde hayata tutundum. Allah ondan ve ameliyatı yapan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile ekibinden razı olsun"
Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzmanlar, pamukta rekolte kaybının önlenmesi için bitkinin su stresinden uzak tutulmasını istiyor - HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur: - "Bitkilerde bu stresi tolere etmek için tarak, çiçek dökümleri olabilir. Bu nedenle bitkiyi su stresine sokmamalıyız, bitki beslenmesine dikkat etmemiz gerekli"
Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzmanlar, pamukta rekolte kaybının önlenmesi için bitkinin su stresinden uzak tutulmasını istiyor - HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur: - "Bitkilerde bu stresi tolere etmek için tarak, çiçek dökümleri olabilir. Bu nedenle bitkiyi su stresine sokmamalıyız, bitki beslenmesine dikkat etmemiz gerekli"
Harran Üniversitesi: - "Osmanbey Kampüsü'nde bulunan yapay gölette yapılan temizlik çalışmaları sırasında, aktarılan balıklarda da ölüm olmamıştır. Taşıma esnasında gerekli hassasiyet en üst seviyede gösterilmiştir"
Harran Üniversitesi: - "Osmanbey Kampüsü'nde bulunan yapay gölette yapılan temizlik çalışmaları sırasında, aktarılan balıklarda da ölüm olmamıştır. Taşıma esnasında gerekli hassasiyet en üst seviyede gösterilmiştir"
HRÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek, bir taraftan üniversite kürsüsünde ders verirken, diğer taraftan da çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alıyor - Prof. Dr. Benek: "Gönderdiğimiz tüm filmlerimiz ödül aldı, finale kaldı, seçkiler arasına girdi. Bir filmimiz en az 3, en çok da 8 ödülle festivallerde karşılık buldu" - "Mesela göçle ilgili ne kadar kaliteli olursa olsun bir makale yazdığımda bunu okuyan kişi sayısı sınırlıdır, hatta akademisyenlerin dışında belki de hiç okunmuyor ama yine göç konusunda çektiğimiz bir film, kısa sürede binlerce kişiye ulaşıyor"
HRÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Benek, bir taraftan üniversite kürsüsünde ders verirken, diğer taraftan da çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alıyor - Prof. Dr. Benek: "Gönderdiğimiz tüm filmlerimiz ödül aldı, finale kaldı, seçkiler arasına girdi. Bir filmimiz en az 3, en çok da 8 ödülle festivallerde karşılık buldu" - "Mesela göçle ilgili ne kadar kaliteli olursa olsun bir makale yazdığımda bunu okuyan kişi sayısı sınırlıdır, hatta akademisyenlerin dışında belki de hiç okunmuyor ama yine göç konusunda çektiğimiz bir film, kısa sürede binlerce kişiye ulaşıyor"
Acı lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde şeker hamurundan kentin tarihi ve turistik yerlerinin maketleri sergileniyor - Dünya Şefler Birliği jüri üyesi ve pasta şefi Ece Akyıldız: - "Şeker Sanatı Müzesi'nin sadece gastronomi alanında değil turizm alanında da Şanlıurfa'ya çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum"
Acı lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi tarafından açılan Şeker Sanatı Müzesi'nde şeker hamurundan kentin tarihi ve turistik yerlerinin maketleri sergileniyor - Dünya Şefler Birliği jüri üyesi ve pasta şefi Ece Akyıldız: - "Şeker Sanatı Müzesi'nin sadece gastronomi alanında değil turizm alanında da Şanlıurfa'ya çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum"
Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, HRÜ Suruç Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Atçılık ve Antrenörlüğü Programı'nda eğitim gören öğrenciler, atların yarışlara hazırlanmasına yardımcı oluyor - Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Serhan Güngör: - "Türkiye'de Arap atı yetiştiriciliğinin yüzde 40-50'lik bir kısmını Suruç karşılamaktadır. Biz de program olarak ilçedeki Arap atı yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz"
Türkiye'de safkan Arap yarış atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, HRÜ Suruç Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Atçılık ve Antrenörlüğü Programı'nda eğitim gören öğrenciler, atların yarışlara hazırlanmasına yardımcı oluyor - Atçılık ve Antrenörlüğü Program Başkanı Serhan Güngör: - "Türkiye'de Arap atı yetiştiriciliğinin yüzde 40-50'lik bir kısmını Suruç karşılamaktadır. Biz de program olarak ilçedeki Arap atı yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz"
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, kendi imkanlarıyla yaptıkları elektrikli otomobil prototipiyle TÜBİTAK yarışmasına katılmaya hazırlanıyor - Yaklaşık 10 günde yapılan 3,5 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki otomobil, tek şarjla 120 kilometre katedebiliyor - Takım kaptanı Hüseyin Alptekin: - "Ülkemizin bu konuda yaptığı çalışmalara katkı sağlamayı amaçladık"
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, kendi imkanlarıyla yaptıkları elektrikli otomobil prototipiyle TÜBİTAK yarışmasına katılmaya hazırlanıyor - Yaklaşık 10 günde yapılan 3,5 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki otomobil, tek şarjla 120 kilometre katedebiliyor - Takım kaptanı Hüseyin Alptekin: - "Ülkemizin bu konuda yaptığı çalışmalara katkı sağlamayı amaçladık"
Şanlıurfa'da şiddetli karın ağrısı nedeniyle yemek yiyemediği için 45 kiloya kadar düşen Osman Karakaş, HRÜ'de gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu - Bağırsaklarını besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edilen Karakaş, sorununun giderilmesinin ardından uzun süredir tüketemediği çiğ köfte ve lahmacunu yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor - HRÜ Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Yaptığımız operasyonla hasta sağlığına kavuştu" - Osman Karakaş: - "Yemek yiyemediğim için kilo vermeye başladım. 45 kiloya düştüm dişlerimin bir çoğu da döküldü"
Şanlıurfa'da şiddetli karın ağrısı nedeniyle yemek yiyemediği için 45 kiloya kadar düşen Osman Karakaş, HRÜ'de gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu - Bağırsaklarını besleyen ana atar damarın ciddi anlamda tıkalı olduğu tespit edilen Karakaş, sorununun giderilmesinin ardından uzun süredir tüketemediği çiğ köfte ve lahmacunu yiyebilmenin mutluluğunu yaşıyor - HRÜ Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz: - "Yaptığımız kontrollerde bağırsağı besleyen ana damarlardan çölyak arterinin yüzde 90 oranında tıkalı olduğunu belirledik. Bağırsakları besleyen damara stent takmaya karar verdik. Yaptığımız operasyonla hasta sağlığına kavuştu" - Osman Karakaş: - "Yemek yiyemediğim için kilo vermeye başladım. 45 kiloya düştüm dişlerimin bir çoğu da döküldü"
Şanlıurfa'da karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'daki hastanelerde bir yıldır rahatsızlığına tanı konulamayan 7 yaşındaki hastanın safra yollarındaki kist, HRÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki 6 saatlik operasyonla alındı - Yaklaşık 200 bin kişide bir görüldüğü belirtilen rahatsızlığı tedavi edilen çocuk, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor
HRÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde, laparoskopik cerrahi yöntemiyle, bir hastanın rahim bölgesinden yaklaşık 20 santimetre büyüklüğünde kist alındı - Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak: "Türkiye'de her 3 kadından birinde bu tür vakalar görülüyor. Gerçekleştirdiğimiz operasyonla hastamızın rahim bölgesinden yaklaşık 20 santimetrelik, bir bebek büyüklüğünde kitle çıkardık. Ameliyatın kapalı yöntemle yapılması çok önemli, hasta kısa sürede toparlanıyor"
Şanlıurfa'da HRÜ bünyesinde hizmet veren GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezinde kurulan laboratuvarda güneş kolektörleri çeşitli testlerden geçirilerek sertifikalandırılıyor - Merkez sayesinde üreticiler yurt dışındaki kuruluşlara büyük bedeller ödemekten kurtarılırken, sertifikalandırılmış ürünlerin de pazardaki payının artırılması sağlanacak - GAP YENEV Müdürü Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir: - "Merkezimizde TÜRKAK'tan onaylanmış 14 test yapabiliyoruz" - "Küçük firmalarımız, KOBİ'lerimiz, bu ürünleri dışarıda yüksek maliyetlerle sertifikalandırıyorken artık ürünlerini merkezimize göndererek testleri çok rahat bir şekilde yaptırıp hem iç hem de dış pazara, özellikle Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerine pazarlama imkanına sahip olacaklar"
Şanlıurfa'da Harran Ovası'ndaki tarımsal alanlarda yapılan ilaçlamaların astım, alerji gibi göğüs hastalıklarına etkisi, HRÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalının araştırmasıyla ortaya konuldu - Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Hasan Ali Sak: - "Tarımsal ürünlerden kaynaklı bir astım veya alerji olabilir mi diye konuyu bütün yönüyle değerlendirdik. Araştırmanın sonunda çok ilginç sonuçlara ulaştık. Tarımsal ilaçlardan kaynaklı bu tip şikayetlerin olduğunu ve artış gösterdiğini, sadece tarlada çalışan işçiyi değil, yaşam alanlarında, tarımsal alanların ortasındaki köylerde çocuklarda, yaşlılarda ve kadınlarda bu tip alerjik astım şikayetlerinin oldukça arttığını gözlemledik" - "Araştırmamız, Türk Toraks Derneği'nin geçen yıl düzenlenen 20. kongresinde sözlü bildiri dalında ödül aldı"
Şanlıurfa'da Harran Ovası'ndaki tarımsal alanlarda yapılan ilaçlamaların astım, alerji gibi göğüs hastalıklarına etkisi, HRÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalının araştırmasıyla ortaya konuldu - Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Hasan Ali Sak: - "Tarımsal ürünlerden kaynaklı bir astım veya alerji olabilir mi diye konuyu bütün yönüyle değerlendirdik. Araştırmanın sonunda çok ilginç sonuçlara ulaştık. Tarımsal ilaçlardan kaynaklı bu tip şikayetlerin olduğunu ve artış gösterdiğini, sadece tarlada çalışan işçiyi değil, yaşam alanlarında, tarımsal alanların ortasındaki köylerde çocuklarda, yaşlılarda ve kadınlarda bu tip alerjik astım şikayetlerinin oldukça arttığını gözlemledik" - "Araştırmamız, Türk Toraks Derneği'nin geçen yıl düzenlenen 20. kongresinde sözlü bildiri dalında ödül aldı"
HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı.
HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı
HRÜ rektörlüğüne vekaleten İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem atandı
Yükseköğretim Kuruluna 20 Kasım'a kadar başvuruda bulunulabilecek
AKİT TV'de yayınlanan "Pazar Manşeti" programında "Erdoğan'a itaat farzdır. Karşı gelmek ise haramdır" sözleriyle tepki toplayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın görevinden istifa etti.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taşaltın, görevinden istifa etti
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AKİT TV'de yayınlanan "Pazar Manşeti" programında çok tartışılacak ifadelerde bulundu. Taşaltın, "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayn’dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" dedi. Taşaltın'ın bu sözlerine AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.
Üniversitede güvenlik görevlisinin, bir öğrenci tarafından darbedilmesi güvenlik kamerasına yansıdı
Üniversitede güvenlik görevlisinin, bir öğrenci tarafından darbedilmesi güvenlik kamerasına yansıdı
Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarınca ruh sağlına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi - HRÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Asoğlu: - "Mutlu olmanın en önemli sırrı başımıza ne gelirse gelsin olaylara doğru açıdan bakmak ve ona göre hareket etmektir"
Harran Üniversitesi, Bab, Cerablus, Afrin ve Çobanbey kentlerindeki binlerce gencin faydalanabileceği üniversite eğitimine gelecek aydan itibaren başlayacak - Bab'ta kurulacak fakültede ilk etapta açılacak 6 bölümde, Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verilecek - Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın: - "Mühendislik alanında inşaat, elektrik ve makine, ziraat alanında bitki koruma, zootekni ve bahçe bitkileri, fen-edebiyat fakültesine bağlı olarak da matematik, fizik ve kimya bölümleri açılacak ama 6 bölümle eğitim öğretime eylül ayında başlayacağız" - "Birinci ve ikinci sınıf eğitimini Bab'ta, üçüncü ve dördüncü sınıf eğitimini ise Harran Üniversitesinde vereceğiz"
Yurt genelinde yaygınlaşmaya başlayan Millet Kıraathaneleri, Şanlıurfa'da ilk kez bir üniversite bünyesinde ve kıl çadırda kuruldu - HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın: - "Cumhurbaşkanımızın Millet Kıraathaneleri talimatı sonrası biz de üniversite olarak harekete geçtik. Türkiye'de ilk kez bir üniversitede Millet Kıraathanesi açıyoruz" - HRÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Muhammed Filis: - "Böylesi hizmetlerin üniversitelerde verilmeye başlanması, gerçekten öğrenciler açısından oldukça sevindiricidir"
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümünde bir hasta yakını tarafından darbedilen Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ı ziyaret etti
Fırat Kalkanı Harekatı'yla özgürlüğüne kavuşan Suriye'nin Cerablus ve Bab ilçelerinde gerçekleştirilen sınava, 800 öğrenci katıldı - Başarılı olan öğrenciler, Türkiye'deki 60 üniversiteye kayıt yapma imkanı bulacak
Liseyi bitirdikten sonra üniversite hayaline kavuşamayan Cerablus ve Bab'daki öğrencilere yönelik sınav yapmaya hazırlanan Harran Üniversitesi, Afrin'e de el uzatmak için kolları sıvadı - HRÜ Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Aydın: - "Bab ve Cerablus'tan sınav için yoğun talep var. İlerleyen süreçte bu uygulamayı Afrin'e de ulaştırmayı planlıyoruz"
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: -"Bugün Afrin'de ya da başka bölgelerde verdiğimiz bu istiklal mücadelesi de aslında sadece bu örgütlere karşı değil bu örgütlerin arkasında, onları maşa olarak kullanan güçlere karşı verdiğimiz bir onur mücadelesidir" - "Son zamanlarda borsada ve özellikle de döviz kurları üzerinde oynamalar, küresel ölçekte başlattıkları ticaret savaşlarının bir parçasıdır"
Fırat Kalkanı Harekatıyla özgürlüğüne kavuşan Suriye'nin Cerablus ilçesinde gerçekleştirilecek sınav, 11 Mayıs'ta yapılacak
Son günlerde halkı tedirgin eden grip salgınının dünya eksenli bir salgın olduğu belirtildi.
Konferansta konuşan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Birleşmiş Milletler’in bu yılı ‘Toprak yılı’ olarak ilan ettiğini söyledi.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler çatıştı. Polis olaylara müdahale ederken kampüsten dumanlar yükseldiği görüldü.
Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde üzerine tiner dökerek kendisini ateşe veren genç hayatını kaybetti.
Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Serdal T., üzerine tiner dökerek kendini yaktı.