Haymatlos Kimlere Denir Haberleri

Küçük altın nedir? Hangi altına küçük altın denir?

Altın çeşitlerinin geçmişte genel olarak çeyreklik, yarım ve tam şeklinde üretildiği bilinir. Günümüzde ise bu ziynetin gram altın gibi ziynet çeşitleri de yoğun olarak üretilip alıcıların ilgisine sunulur. Buna bağlı olarak “Küçük altın gram mı çeyrek mi?” sorusu ön plana çıkar. Hangi ziynetin küçük altın olarak adlandırıldığı açıklandıktan sonra bu ürünün ağırlığı, çapı ve tasarım özellikleri de incelenmelidir.

Finans 2024-09-27 14:36:06

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı hemen nasıl geçer?

Burun akıntısı, aşırı burun boşalmasına denir. Burun akıntısı, berrak bir sıvı, yoğun bir mukus veya bu ikisinin arasında bir kıvama sahiptir. Genel olarak soğuk algınlığı, alerjiler ya da sinüzit gibi durumların bir belirtisi olan burun akıntısı, rahatsız edici bir durum olsa da pek çok yöntemle hafifletilebilir. Burun akıntısına iyi gelecek yöntemlerden en iyi gelen yöntem, bol miktarda sıvı tüketimidir.

Haber 2024-09-25 13:32:27

Reyting cihazı kimlere, neye göre verilir? Reyting cihazı başvurusu nasıl yapılır?

Reyting cihazları televizyonda izlenen içeriklerin alışkanlıklarını anlamak ve bu verileri kullanarak içerik geliştirmek için kullanılan önemli bir araçtır. Doğru bir şekilde seçilen örnekler hem güvenilir hem de etkili sonuçlar sağlar. Reklamcılar ve yayıncılar için oldukça önemli olan bu veriler, hedef kitlelerine ulaşmak ve içerik stratejileri belirlemek için önemlidir. Reyting cihazı genel olarak belirli bir hedef kitleyi temsil eden hanelere ve bireylere verilir.

Haber 2024-09-21 17:24:09

Ballon d’Or nedir? Ballon d’Or kimlere, neye göre verilir?

1956 senesinden beri yılın en başarılı futbolcusu olarak seçilen sporcuya takdim edilen Ballon d’Or ödülünün kazananı futbol yazarları ve gazeteciler tarafından seçilir. Genellikle her senenin son ayında yapılan bir törenle oylamalarda birinci olan futbol oyuncusuna verilir. Bu bağlamda Ballon d’Or ödülünün anlamı, amacı ve en çok hangi futbolcular tarafından kazanıldığı hakkında bilgi sunulmalıdır.

Spor 2024-09-18 17:28:45

Reyting nedir, nasıl ölçülür? Reyting hesaplaması nasıl yapılır?

Medya içeriklerinin etkisini ve popülerliğini ölçen araca reyting denir. Reyting ölçüm ve hesaplama yöntemleri izleyicilerin medya ve tüketim alışkanlıklarını anlamak için sürekli olarak geliştirilir. Medya şirketleri arasında oldukça önemli olan reyting, stratejik kararlar almada ve reklam gelirlerini artırmada büyük ve önemli bir rol oynar. Televizyon yayıncılığın en önemli parçalarından biri olan reyting ölçme bazı teknikler ve yöntemler içerir.

Haber 17-09-24 22:44

E-Defter nedir, kimlere zorunludur? E-Defter başvurusu nasıl yapılır?

E-Defter, kağıt ortamında tutulan yevmiye defteri ve defter-i kebir gibi muhasebe kayıtlarının elektronik ortamda oluşturulmasını, kaydedilmesini ve saklanmasını sağlayan bir uygulamadır. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hayata geçirilmiş olan bu sistem, kağıt defterlerin dijitalleştirilmesiyle mükelleflerin muhasebe işlemlerinin daha hızlı, güvenilir ve düzenli yapılmasını amaçlar. Ayrıca E-Defter'in kimlere zorunlu olduğu ve E-Defter başvurusunun nasıl yapılacağı da önemlidir.

Haber 12-09-24 22:07

D dimer nedir, en yüksek kaç olmalı? D Dimer yüksekliği ne anlama gelir?

D dimer, kan test, sonucunda ölçülebilen ve kanın parçalanma ve pıhıtlaşma sürecinde oluşan protein parçacığına denir. Vücut içerisinde pıhtılaşma olduğu zaman fibrin üretilir ve vücut tarafından parçalanması sağlanır. Bu süreç esnasında da D dimer ortaya çıkar. Özellikle kalp rahatsızlıklarında ortaya çıkan D dimer, koroner arterlerin daralması sonucunda ortaya çıkar.

Haber 12-09-24 21:00

Hepatit B aşısı nedir, zorunlu mu? Hepatit B aşısı kimlere, ne zaman yapılır?

Hepatit B aşısı, insanların hepatit B virüsünden koruması amacıyla yapılan bir aşıdır. İçeriğinde yer alan inaktive ve rekombinant sayesinde insan vücudunun bağışıklık sistemini uyarır. Böylece vücut virüse karşı antikor üretir ve virüsle karşılaşıldığı zaman vücudun savunma mekanizması güçlenir. Virüsün enfeksiyon yapma kapasitesini ortadan kaldıran antijen içeren aşı, vücuda enjekte edildiği zaman bağışıklık sistemi yabancı maddeyi tanıyarak buna karşı koruyucu antikor üretir.

Haber 06-09-24 22:45

Şimdiki nasıl yazılır? Şimdiki mi şimdi ki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Cümle içinde kelimeleri ve cümle ögelerini birbirine bağlayan, anlam bütünlüğünü sağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar, cümlede önemli bir rol üstlenir, ancak yazımları konusunda bazen kafa karışıklığı yaşanabilir. Bu nedenle, bağlaçların doğru kullanımıyla ilgili belirlenmiş yazım kurallarına dikkat etmek gerekir. Bu kapsamda şimdiki kelimesinin doğru yazımı da sıklıkla araştırılır. Peki, şimdiki nasıl yazılır?

Egitim 06-09-24 17:35

Yeşil pasaport nasıl alınır? Yeşil pasaport hakkı kimlere verilir?

Başka bir ülkeye gitmeden önce çıkartılması gereken pasaport, resmî kurumlara başvurarak temin edilebilen bir seyahat belgesidir. Çeşitli renklerde düzenlenen pasaportların her biri farklı bir amaca bağlı olarak düzenlenir ve çeşitli ayrıcalıklarıyla işlevleri bulunur. Her pasaportun rengi, türü ve kullanım alanları farklıdır.

Haber 06-09-24 00:13

Emekli ikramiyesi nedir, kimlere verilir? Emekli ikramiyesi hesaplama

Emekli ikramiyesini hesaplamak isteyenler kıdem yılı, aylık tarihi ve ek gösterge gibi çeşitli verileri net olarak bilmelidir. Bu verilerin dikkate alınması sonucunda uzun süreli çalışma hayatının sonuna gelen bir kişiye ödenen emekli ikramiyesinin hangi koşullar çerçevesinde alındığı ise ilgili kanuna göre açıklanabilir. Bunun yanı sıra genellikle söz edilen ödemeyle karıştırılan emekli bayram ikramiyesi ise ayrı bir başlık altında ele alınmalıdır.

Finans 27-08-24 15:55

Rhesus hastalığı nedir? Rhesus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Anne adayı ile bebeğinin kanı arasındaki uyumsuzluğa "kan uyuşmazlığı" denir. Bu uyumsuzluk 2 temel sebepten kaynaklanabilir. İlk sebep, anne ve bebeğin kanındaki Rh proteininin farklılığıdır. Rh sistemi, 1940'ların başında keşfedilmiştir ve adını, rhesus maymunlarına yapılan kan transfüzyonları sırasında yapılan deneylerden alır. Günümüzde "rhesus" terimi yaygın olarak kullanılmasa da, bu isim tarihi deneylerden gelmektedir. Peki, Rhesus hastalığı nedir?

Haber 21-08-24 18:46

Mikro kredi nedir, nasıl alınır? Mikro kredi kimlere verilir?

Mikro kredi olarak adlandırılan kadın girişimcilere destek programının belirli kuruluşlar tarafından planlandığı bilinir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kadın girişimci adaylarının ilk olarak iş fikirlerini belirlemeleri ve bunu başvuru sürecinde net bir şekilde sunmaları gerekir. Mikro kredi başvuru şartları ve adımları ise bu hizmetin hangi kuruluştan alınacağına göre değişkenlik gösterse de temel koşullar incelenerek işlemlerin nasıl yapıldığı anlaşılır kılınabilir.

Finans 12-08-24 15:31

Sübvansiyon nedir, kimlere verilir? Sübvansiyon örnekleri

Sübvansiyon kelimesi Fransızcaya ait olup dilimize ödünçlenen ve ekonomi alanında destekleme anlamında kullanılan ifadelerdendir. Bu ifadenin devlet tarafından gerçekleştirilen ne gibi yardımları içerdiği yaygın olarak araştırılır. Dolayısıyla sübvansiyonun kimlere verildiği, hangi yöntemlerle uygulandığı ve nasıl sınıflandırıldığı açıklanmalıdır. Böylelikle devlet tarafından yapılan ekonomik, sosyal, kamusal yardımların örneklendirilmesi de mümkün olacaktır.

Finans 08-08-24 17:32

Bağlaç olan ki nasıl yazılır? Bağlaç olan ki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Cümlelerde cümle ögelerini ve kelimeleri birbirine bağlayan çekimsiz sözcüklere bağlaç denir. Bağlaçların yazımı zaman zaman karışıklık yaratabilir, bu nedenle bağlaçların yazımıyla ilgili belli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar, yazımın doğruluğunu sağlamak için önemlidir. Peki, bağlaç olan ki nasıl yazılır?

Egitim 25-06-24 19:32

SQL nedir ve ne işe yarar? SQL avantajları ve dezavantajları

Görüşlere ters düşmesine rağmen, ilişkisel veri tabanlarını yönetmek için yaygın bir biçimde kullanılan SQL, sadece yazılımcıların değil, herkesin bilmesi gereken bir dil olarak kabul edilir. Bilgisayar ortamında bulunan işlenmemiş bilgilere veri denir. Yani bilgisayara girilen ve depolanan her şey veridir. Bu veriler daha sonra kolaylıkla erişilebilir ve istendiği zaman kullanılabilir hâle gelir. Peki bu sistemde SQL nedir, ne işe yarar?

Haber 25-06-24 19:01

Yıpranma payı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir?

Çalışan kişiler, hangi sigorta koluna bağlı olarak çalıştıkları fark etmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında sigortalıdırlar. Aynı şekilde işverenlerin sosyal güvenceleri de bu kurumun sorumluluk alanı içindedir. Her çalışan, çeşitli nedenlere bağlı olarak mesleki açıdan sahip oldukları zorluklara göre bazı yıpranma payı durumları dahilinde değerlendirilirler.

Haber 11-06-24 23:50

Kurban eti nasıl dağıtılır? Kurban eti kimlere verilir?

Kurban Bayramı, İslam aleminde birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunun en yoğun yaşandığı değerli bir dönem olarak görülür. Bu kutsal görülen günlerde kesilen kurbanların uygun bir biçimde pay edilmesi, dini görevleri yerine getirmek ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak açısından büyük önem taşır. Kurban eti dağıtımında dikkat edilmesi gereken belirli hususlar bulunmaktadır. Peki, kurban eti nasıl dağıtılır, kurban eti kimlere verilir?

Haber 09-06-24 21:32

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Sözlük anlamına göre herhangi bir taşınmaz malın kime ait olduğunu resmî olarak ispatlamaya yarayan belgeye tapu denir. Tapu sahibi olan kişilerin sahip olduğu bazı kanuni yükümlülükler bulunur. Bu yükümlülüklerin bilinmesi olası cezai yaptırımların önüne geçmek için önemlidir.

Haber 08-06-24 02:22

Beyaz yaka ve mavi yaka nedir, kime denir? Beyaz yaka mavi yaka farkı

Çalışan kişiler, çalıştıkları sektörlere, devlete ait bir kamu kurumunda, özel girişim bir firmada ya da almış oldukları görevlere göre farklı şekilde sınıflandırılabilirler. Çok sık kullanılan mavi yaka ve beyaz yaka ifadeleri de bu sınıflandırmanın bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Haber 08-06-24 00:19

KOSGEB nedir? KOSGEB destekleri nelerdir, kimlere verilir?

KOBİ’ler ya da yeni girişimciler için KOSGEB desteklerine başvurarak büyüme ve gelişme fırsatı bulmak önem arz eder. Bu kurumun bünyesinde bulunan farklı programlarla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletmeye destek sunulur. Peki, KOSGEB destekleri kimlere verilir?

Finans 29-05-24 22:07

Sunturlu küfürleri onlara etmiş! Astrolog Meral Güven: WhatsApp grubunda kafamı çıplak bedenlere yerleştirip fotoğrafımı paylaştılar

Galatasaray şampiyon olduktan sonra sosyal medyadan ağza alınmayacak küfürler yağdıran astrolog Meral Güven hakkında gelişmeler yankı bulmaya devam ediyor. Gözaltına alındıktan sonra emniyetteki ifadesi ortaya çıkan Güven, küfürlü paylaşımlarını kimlere yönelik yaptığını açıkladı. Güven'in ayrıca bir WhatsApp grubunda yaşananlarla ilgili söyledikleri dikkat çekti.

Spor 28-05-24 13:43

Kuzey ışıkları nedir, nasıl oluşur?

Kuzey ışıkları, diğer adıyla aurora borealis, kutup bölgelerinde gökyüzünde görülen doğal ışık gösterileridir. Güney yarımkürede bu olaya "aurora australis" denir. Kuzey ışıkları, doğanın en etkileyici gösterilerinden biri olup, büyüleyici manzaralar sunar. Peki kuzey ışıkları nasıl oluşur?

Haber 21-05-24 22:32

Müşteki nedir, müşteki ne demek? Müşteki kime denir?

Halk arasındaki günlük konuşma dilinde karşılığı olduğu gibi aynı zamanda farklı alanlarda da kullanılan bazı kelimeler, terimler ve kavramlar vardır. Hukuki alanda yeri olan müşteki kelimesi de bunlardan biridir. Mahkemelerde, resmî belgelerde geçen, avukatlar ya da hakimler tarafından sıkça kullanılan bu kelime daha çok görülen davalarda geçer.

Haber 23-04-24 22:13

Mazbatayı kim verir? Mazbata kimlere, ne zaman verilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerle görev yapacak yöneticileri seçer. Yüksek Seçim Kurulu da en fazla oyu alarak seçimi kazanan adaya veya adaylara mazbatalarını verir. Genel veya yerel seçimde seçim sonuçlarını ve seçilen yöneticinin veya başkanların göreve başlamalarını ifade eden mazbata, seçim sürenin en çok araştırılan konuları arasında bulunur.

Haber 07-04-24 17:37

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nedir, belirtileri nelerdir? Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi nasıl yapılır?

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), insan zihninin karmaşık bir labirentinde dolaşan ve sıklıkla sıkıntıya yol açan bir fenomendir. Zihin, tekrar tekrar beliren ve mantıklı olmayan düşüncelerle dolup taşar; buna obsesyonlar denir. Bu obsesyonlar, kişinin endişe ve korkularını artırır, onları rahatsız eder ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Haber 28-03-24 12:16

Forklift operatörü nedir, ne iş yapar? Forklift operatörü nasıl olunur? Forklift operatörü maaşları

Ön kısmında çatala benzer 2 kolu olan ve bu sayede paletli malzemeleri bulunduğu yerden farklı bir yere taşıma imkânı sağlayan motorlu araca forklift denir. Forklift kullanan kişilerse bu motorlu taşıtın nasıl sürüldüğü, tamir edildiği ve bakımdan geçirildiği konusunda bilgi sahibidir. Bu bağlamda forklifti kullanmak için hangi şartların karşılanması gerektiği ve bu meslekten ne kadar para kazanıldığı gibi sıkça araştırılan detaylara değinilebilir.

Finans 25-03-24 18:56

Neden on bir ayın sultanı denir? 11 ayın sultanı ne demek? Ramazan ayının on bir ayın sultanı olmasının sebebi nedir?

Ramazan ayının İslam dininde büyük bir manevi değeri ve diğer aylar arasında seçkin bir konumu bulunur. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içerisinde yer alır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan oruç da bu ayda icra edilir. Peki neden 11 ayın sultanı denir?

Haber 21-03-24 23:13

Zekât hesaplama 2024: Zekât nasıl hesaplanır? 2024 Diyanet zekât hesaplama

Zekât din bilimi terimi olan ve Arapçadan dilimize ödünçlenen bir sözcüktür. Bu din bilimi terimi İslam’ın 5 şartından birini temsil eder. Zengin bir kimsenin sahip olduğu mallar dinen zenginlik ölçütünü karşılamakta ise bu kişinin zekât vermesi gerektiği bilinir. Bu kapsamda zekâtın ne anlama geldiğiyle birlikte kimlere verilebildiği, nasıl hesaplandığı ve ödendiği gibi hususlara değinilmelidir. Böylece sahip olunan mallardan hangi oranda zekât verilmesi gerektiği anlaşılacaktır.

Finans 17-03-24 17:16

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-24 20:38

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 15-03-24 02:21

Neden sahur denir, sahur kelimesi ne anlama gelir? Sahur hangi saatler arasında yapılır?

Oruç tutacak kişiler gün içerisinde belli bir zaman dilimi süresince, iftara kadar herhangi bir şey yiyip içmez. Oruç tutmak isteyenlere dini açıdan ve sağlık açısından verilen tavsiyeler içinde ise sahura kalkmak yer alır. Böylece kişinin gün içinde sorun yaşamaması ve gün içerisindeki faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amaçlanır. Peki, sahur ne anlama gelir?

Haber 15-03-24 02:17

Fidye 2024: 2024 fidye ne kadar? 1 günlük oruç fidyesi kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fidyesi miktarı

Ramazanda fitre ve fidye gibi bağışların kaç TL olduğu ve kimlere ödendiği gibi hususlar çok sayıda kişi tarafından araştırılır. Bu kapsamda Diyanet’in vatandaşlara sunduğu güncel bilgiler çerçevesinde oruç fidyesinin ne anlama geldiği, kaç TL olarak hesaplandığı açıklanmalıdır. Durumu iyi olup sağlık problemleri gibi nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler kaza etmedikleri günler için fidye bağışlamalıdır. Bu tutarın 2024 için belirlenen güncel miktarı ise fitre ile aynıdır.

Finans 14-03-24 18:59

Fitre 2024: 2024 fitre ne kadar? 1 fitre (fıtır sadakası) kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fitresi miktarı

Fitre her yıl ramazan ayında ihtiyaç sahibi Müslümanlara ödenen sadakayı temsil eder. Bu sadaka Ramazan Bayramı sona ermeden ihtiyaç sahibi kişilere ödenmelidir. Fakat fitre verecek olan kişilerin fıtır sadakasının kimlere verilebildiğini ve kaç TL olduğunu öğrenmeleri gerekir. Dolayısıyla Diyanet tarafından yapılan güncel açıklamalar çerçevesinde oruç fidyesi olarak da ödenebilen günlük fitre tutarının kaç TL olduğu netleştirilmelidir.

Finans 13-03-24 21:32

Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Ramazan ayı yardımlaşma ayı olarak da görüldüğünden, bu ay içerisinde gerçekleştirilen hayır işleri de araştırılmaktadır. Ramazan ayında merak edilen ve sorgulanan konular arasında ramazan kolisi de yer alır. Peki, Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Haber 08-03-24 18:03

Ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Ramazan ayında geceleri, sahur saatlerinde çalışan ve mahallelerin sokaklarında gezip, davul vasıtasıyla insanları sahura uyandıran kişilere ramazan davulcusu denir. Ramazan davulculuğu kimileri için eski bir gelenek, kimileri için ise eğlenceli bir iş iken, Ramazan davulcusu nasıl olunur sorusunun cevabı merak edilir. Ancak Ramazan davulcuları büyük özenle seçilmektedir. Peki, ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Haber 08-03-24 18:01

Fitre (Fıtır sadakası) kimlere verilir? Kimler fitre (Fıtır sadakası) vermeli?

Ramazan ayı ile birlikte 1 aylığına günlük hayatta yerini alan terimler vardır. Bu terimlerden biri de fitre veya bir diğer adı ile fıtır sadakasıdır. TDK'nin Türkçe Sözlük sayfasına göre fıtır sadakası, asli ve zorunlu ihtiyaçları dışında 80,18 gram altın veya bu değerde mala sahip olan Müslüman'ın zekâttan ayrı olarak ibadet niyeti ile ramazan bayramından önce fakirlere vermesi vacip olan sadaka demektir. Fitre (fıtır sadakası) vermek için ise bazı şartlar bulunur. Peki fitre kimlere verilir?

Haber 04-03-24 23:29

Oruç fidyesi nedir, nasıl ödenir? Kimler oruç fidyesi vermeli, oruç fidyesi kimlere verilebilir?

30 gün boyunca oruç tutulan, dini takvime göre her yıl değişkenlik gösteren imsak ve iftar saatleri bulunan ramazan ayı Müslümanlar tarafından 11 ay boyunca heyecanla beklenen bir aydır. Bu süreç bereket, sabır, mağfiret gibi kavramlarla anılsa da hâlâ yanıtı merak edilen ya da doğrusu yanlış bilinen veya doğrusu karıştırılan bazı terimler bulunur.

Haber 04-03-24 21:38

Zekât nedir, nasıl ve kimlere verilir? Zekât nasıl hesaplanır?

11 ay boyunca beklenen Ramazan ayı birçok terimi, geleneği, adeti ve soruyu beraberinde getirir. Bunlardan bazıları halk arasında sık sık birbiriyle karıştırılan ve tanımları arasında karışıklık yaşanan ya da doğrusu yanlış bilinen fidye, zekât ve fitre kelimeleridir. İslam dini için son derece önemli kabul edilen bu ifadeler çok sık karıştırılsa da birbirinden farklı anlamları ve özelikleri mevcuttur. Peki zekât nedir, nasıl ve kimlere verilir? Zekât nasıl hesaplanır?

Haber 04-03-24 20:50

Kalıcı makyaj kimlere uygulanır, kimlere uygulanmaz? Kalıcı makyaj zararlı mı?

Kadınların makyaj alanında uygulattıkları birçok farklı işlem vardır. Bu işlemlerden biri son zamanlarda da çok sık tercih edilen kalıcı makyaj uygulamalarıdır. Kalıcı makyaj, isminden de anlaşılabileceği gibi belli bir süre çıkmayan ve uygulatan kişiyi her daim bakımlı gösteren bir işlemdir. Özellikle sık sık makyaj yapanlar için kurtarıcı özelliğe sahip olan kalıcı makyaj işleminin bazı durumlarda zararı olabilir. Peki, kalıcı makyaj kimlere uygulanır, kimlere uygulanmaz? Zararları nelerdir?

Kadin 22-01-24 18:51

HPV aşısı nedir, nasıl yaptırılır? HPV aşısı kimlere, kaç doz yapılır?

İnsan Papilloma Virüsü olarak adlandırılan HPV, sıklıkla cinsel yolla bulaşan bir DNA virüsüdür. HPV aşısı ise bu virüse karşı direnerek, etkili bir biçimde korunmaya yardımcı olur. Günümüzde adı sık sık geçen bu virüs; rahim ağzı kanserine, genital bölge siğillerine neden olduğu için, HPV aşısı olmak son derece önemlidir. Peki HPV aşısı nasıl yaptırılır?

Haber 13-01-24 21:19

CC krem kimlere uygundur? Kimler CC krem kullanabilir?

Gerek cilt bakımında gerekse makyaj kullanımda sayısız özelliği ile öne çıkan çok fazla kozmetik ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin kimisi kapatıcı özelliğiyle dikkat çeken kimisi ise nemlendirici özelliği ile ön plandadır. CC krem de bu kozmetik ürünler arasında yer alan ve birçok kişi tarafından kullanılan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. 'Color Control' olarak da tabir edilen CC kremlerin cilt üzerinde çok sayıda olumlu etkisi vardır. Peki, CC krem kimlere uygundur, kimler kullanabilir?

Kadin 23-12-23 18:12

BB krem kimlere uygundur? Kimler BB krem kullanabilir?

Makyaj malzemesi seçimi yaparken cilt tipine uygun olması son derece önemli bir konudur. Yanlış ve cilde uygun olmayan ürünlerin seçimi cilt sağlığının bozulmasına neden olabilir. Ayrıca uygun olmayan bir ton tercih edildiğinde cilt yüzeyi daha koyu ya da olduğundan daha açık görünebilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan makyaj malzemelerinden biri BB kremlerdir. Bu kremler aynı zamanda cilt bakımında da tercih edilir. Peki, BB krem kimlere uygundur, kimler kullanabilir?

Kadin 23-12-23 18:10

Koyun kaç ayda doğurur? Koyunlarda gebelik süresi nedir?

Eti, sütü, derisi, yapağısı ile oldukça faydalı olan, geviş getirenlerden evcil bir hayvan olarak bilinen koyunun dişisi marya erkeği koç olarak isimlendirilmiştir. Bir tür memelidir ve sağılabilir. Sağılan koyunlara anaç koyun ya da sağım koyun denir. Her memeli gibi koyunlar da doğum yapabilir. Ancak koyunların doğurma süreleri ve süreçleri diğer bazı memelilerden farklı olabilir.

Haber 20-11-23 18:10

Psikiyatri nasıl yazılır? Psikiyatri mi pisikiyatri mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan psikiyatri kelimesi ''psiko'' ve ''atri'' sözcüklerinin birleşmesiyle meydana gelir. Latincede psiko ruh ve bilinç anlamı taşırken, atri de bilim anlamına gelir. Türkçeleştirilirken ruh bilimi olarak çevrilen bu sözcük, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre girmiştir. Bu bilim dalında uzman olan kişilere ise psikiyatrist denir. Yabancı kökenli olmasından kaynaklı yazılışı sıklıkla merak edilen bir kelimedir. Peki, psikiyatri nasıl yazılır?

Egitim 19-11-23 18:50

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ 2023: SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı 5000 TL emekli ikramiyesi kimlere verilecek, ödemeler yattı mı?

5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için geçtiğimiz cumartesi günü başladı. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda 2 kez ödenen ikramiyeler, bu yıl Cumhuriyetin 100. yıl dönümü olması sebebiyle bir kereye mahsus 3. kez ödeniyor. Hesabına para yatmayan vatandaşlar "5000 TL emekli ikramiyesi kimlere verilecek?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ikramiye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak?

Finans 13-11-23 07:49

EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ (SSK, BAĞ-KUR)! Emeklilere 5 bin TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı

Emekli ikramiyesi ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 29 Ekim ikramiyesinin verileceğini duyurmuştu. 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel olarak verilecek olan emekli ikramiyesinin kimlere verileceği ve hangi tarihlerde ödeneceğine dair sorular milyonlarca emeklinin gündeminde yer aldı. Peki, emeklilere 5 bin TL ikramiyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yattı mı, ne zaman ödenir?

Finans 10-11-23 17:04

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE ne zaman yatacak 2023? 29 Ekim emekli ikramiyesi hesaplara yattı mı, kimlere verilecek?

Emekliye 5000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her sene iki kez olmak üzere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenen ikramiyenin bu sene 29 Ekim 2023 Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olması sebebiyle bir seferliğine mahsus olmak üzere verileceği müjdeledi. Peki, emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak 2023? 29 Ekim emekli ikramiyesi hesaplara yattı mı, kimlere verilecek?

Finans 05-11-23 16:40

SON DAKİKA | 5 bin lira emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan Kabine sonrası duyurdu: ‘O tarihi geçmeyecek…’

5 bin lira emekli ikramiyesi için son dakika açıklamaları milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşlar emekli ikramiyesinin kimlere verileceği ve hangi tarihlerde hesaplara yatacağını merak ederken açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarihi duyurdu.

Finans 01-11-23 12:25