Hematoloji Haberleri

Hematoloji nedir, belirtileri nelerdir? Hematolojik hastalıklar nelerdir?

Kan vücudumuzun yaşamsal işlevlerini sürdürebilmesi için kritik bir role sahiptir. Hematoloji, bu karmaşık sistemde ortaya çıkabilen çeşitli sorunları anlamak ve yönetmekle görevlidir. Hematoloji kan ve kanla ilişkili organlar olan kemik iliği, lenf bezleri ve dalağın hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp dalıdır. Bu dal kanın üretimi, bileşimi ve dolaşımı, lenf sistemi, kan hastalıkları ve kanserlerle ilgili araştırmalar yaparak teşhis ve tedavi süreçlerine odaklanır.

Haber

'Öldürülme endişesi taşıyorum' diyerek istifa etmişti! Hematoloji doktoru Özen yeni kararını açıkladı... 'Ölmüş bir Mehmet'in kimseye faydası olmaz'

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) görevli ve kentteki tek hematoloji doktoru Doç. Dr. Mehmet Özen, kendisi hakkında bir hasta yakını tarafından CİMER'e iletilen şiddet ve tehdit içerikli dilekçe nedeniyle istifa etmişti. Konuyla ilgili AFSÜ'den yapılan açıklamada Özen'in hastalarına gösterdiği özenden söz edilmişti. Özel sektöre dönmek üzere istifa eden Özen, hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, "Ölmüş bir Mehmet'in kimseye faydası olmaz" diye konuştu ve kararını açıkladı.

Haber

Uzmanlar uyardı! Kanser metastazını önlemede D vitamini önemli rol oynuyor

Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömür Gökmen Sevindik, kolon ve meme kanserinde, yüksek D vitamini düzeyine sahip kişilerin daha az metastazla karşılaştıklarını söyledi. Sıcak bölgelerde yaşayan kişilerde, az güneş alanlara oranla daha az kanser ölümü görüldüğünü ortaya koyan çalışmaların olduğunu belirten Sevindik, “Bazı kanserlerde tedaviye başlamadan önce D vitamini düzeyini ölçüyoruz” dedi.

Haber

45. Ulusal Hematoloji Kongresi

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan: - "Hemofilide tedavinin omurgasını kemoterapi oluşturuyor. Hedefe yönelik ilaçların eklenmesiyle başarı oranı artıyor"

Yurthaber

Hematoloji

Hematoloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hematoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

45. Ulusal Hematoloji Kongresi

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan: - "Hemofilide tedavinin omurgasını kemoterapi oluşturuyor. Hedefe yönelik ilaçların eklenmesiyle başarı oranı artıyor"

Trend

Türkiye ilik naklinde Avrupa'da ilk 5'te

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Emre Tekgündüz: - "Türkiye çok net bir şekilde ilik naklinde büyük bir çığır atladı ve artık Avrupa’da ilk 5'teyiz. Bunu gururla söylemek mümkün" - "Daha önce geride olduğumuz ve kendi veri tabanımızın olmaması sebebiyle başkasından yapacağımız ilik nakillerinde biraz Avrupa ve ABD'ye bağımlıydık. Nisan 2016'da devreye giren Türkkök Projesi ile bu sorun büyük ölçüde çözüldü"

Haber

Halsizlik neden olur? Demir eksikliği halsizlik yapar mı? Anemi nedir?

Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Kurnaz, demir eksikliğinin halsizlik gibi şikayetlere neden olduğunu belirterek, “Halsizlik ve yorgunluk şikayeti olan bireyler anemi açısından değerlendirilmelidir” dedi.

Trend